keskiviikkona, syyskuuta 30, 2015

Suuri valhe


Luin Seppo Oikkosen Alkon kassalla -blogista kirjoituksen ”Rasistin kaksi stereotypiaa”, jossa kirjoittaja kävi läpi rasistikortin kaksi eri päämuotoa ja miten niitä käytetään suomalaisen alistamiseen ja nöyryyttämiseen. Kirjoituksen lopussa luonnehtiessaan Markku Huuskon säälittävää Rasisti on reppana -sepustusta hän otti esille käsitteen ”Suuri Yhteinen Valhe”, jota itse kutsun vain suureksi valheeksi.

Ajattelin koota ”suuren valheen” palasista, joista tämä ns. pakolaiskriisi on koostettu. Aloitetaan kriisin alkuvaiheista eli Turkin rannikolle kuolleena huuhtoutuneesta Aylan Kurdi -nimisestä pikkupojasta. Ensimmäisen valheen tarkoituksena on erottaa empatiakyvyttömät tunnevammaiset niistä, jotka tuntevat ja haluavat auttaa.

Hukkunut pikkupoika

Aylan Kurdi symbolisoi länsimaiden välinpitämättömyyttä Syyrian sisällissodan pakolaisista. Valtamedia ympäri maailman nosti kuolleen lapsen länsimaisen välinpitämättömyyden symboliksi ja vaati tekoja.

Todellisuudessa useat silminnäkijät ovat todistaneet, että Aylan Kurdin isä Abdullah oli ihmissalakuljettaja, joka säännöllisesti ajoi siirtolaisia Turkista Kreikkaan kumiveneellä. Matkalla, jolla Aylan menehtyi, Abdullahin oli itse tarkoitus siirtyä länteen korjauttamaan hampaansa, luultavasti jonkun Euroopan maan veronmaksajan kustannuksella. Abdullah Kurdin perhe oli paennut Syyriasta mutta elänyt Turkissa turvassa jo jonkin aikaa. Tästä huolimatta valtamedian narratiivissa Aylan Kurdi oli länsimaiden välinpitämättömyyden uhri.

Aylanin tarinaan liittyy kolme ”suuren valheen” palasta:
1) Perheet pakenevat sotaa
2) Pakolaiset pakenevat kurjuutta
3) Pakolaisten hukkuminen on eurooppalaisten syytä.

Abdullah Kurdi perheineen eli Turkissa. Siellä häneen tai hänen perheeseensä ei kohdistunut minkäänlaista uhkaa. Heidän elämänsä ei myöskään ollut erityisen kurjaa, jos isän hammashoidon puutetta ei sellaiseksi lasketa. Lisäksi siirtolaisten vähemmistö on naisia ja lapsia. YK:n tilastojen mukaan yli 70 prosenttia tulijoista on miehiä. Lisäksi Abdullah Kurdi otti itse riskin eli on vastuussa vaimonsa ja lapsensa kuolemasta. Hän lähti matkaan, vaikka perheelle ei riittänyt pelastusliivejä.

Aylan Kurdin tapauksesta voi sanoa, että manipuloitu valhe matkustaa nopeasti maapallon ympäri, kun taas totuus kaiken takaa paljastuu hitaasti eikä se paljastuessaan enää kiinnosta suurta yleisöä yhtä paljon kuin alkuperäinen valhe. Niitä, jotka eivät reagoineet pikkupojan kuolemaan oikealla tavalla eivätkä suostuneet piehtaroimaan moraalipornon aikaansaamassa tunne-elämyksessä, haukuttiin empatiakyvyttömiksi, tunnevammaisiksi tai kylmiksi ihmisiksi.

Kolmas valheen palanen on itse asiassa totta, mutta ei sillä tavalla kuin valtamedia antaa ymmärtää. Siirtolaiset yrittävät Eurooppaan, koska Schengen-alueelle pääsy tarjoaa mahdollisuuden hakea turvapaikkaa ja jäädä Eurooppaan, vaikka turvapaikkaa ei tulisikaan. Eurooppalaisten lepsu rajavalvonta, anteliaat sosiaalituet ja kyvyttömyys karkottaa asiattomia turvapaikanhakijoita houkuttelevat veneretkille. Vaikka jotkut menehtyvät aaltoihin, Eurooppaan pääsyn todennäköisyys on silti paljon suurempi kuin menehtymisen todennäköisyys. Kuten aiemmassa kirjoituksessani sanoin, aaltoihin hukkuneet ovat ”hyvyyden uhreja”.

Turvapaikkajärjestelmä

Kun siirtolaiset ovat astuneet maihin ja sanoneet taikasanan ”asylum”, päästään ”suuren valheen” ytimeen. Alkujaan poliittista vainoa paenneille tarkoitettu poliittinen turvapaikka on käytännössä muuttunut kehitysmaista länteen kohdistuvan maahanmuuton pääasialliseksi väyläksi.

Valhe alkaa itse termistä, joilla maahantulijoita kutsutaan. Termit ”pakolainen” ja ”turvapaikanhakija” kuuluvat valtamedian käyttämään sanastoon. Häveliäämmät mediat, kuten englantilainen BBC, käyttävät termiä ”migrant” eli siirtolainen. Sen sijaan termien ”laiton maahanmuuttaja” tai ”maahantunkeutuja” käyttäminen kertoo rasismista ja alhaisesta sivistystasosta, vaikka nämä kaksi termiä kuvaavat kaikkia muita paremmin, millaisesta siirtolaisuudesta on kyse.

Siirtolaiset tulevat väkisin rajojen yli joko väärennetyillä passeilla tai kokonaan ilman henkilöpapereita. He eivät piittaa kauttakulkumaiden lainsäädännöstä eivätkä rekisteröi itseään ensimmäiseen saapumismaahan, kuten Dublinin sopimus edellyttää, vaan valitsevat EU-maista itsensä kannalta sopivimman.

Vaikka siirtolaisille kerrotaan sosiaalisessa mediassa, millaisia tarinoita maahanmuuttoviranomaisille kannattaa kertoa, sisäministeri Petteri Orpo totesi, että pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia. Suuri valhe edellyttää, että tulijoiden todelliset motiivit pidetään piilossa ja uskotellaan, että siirtolaiset ovat liikkeellä vilpittömin mielin ja oikeasti pakenevat sotaa ja vainoa. Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo käytti tulijoista nimitystä ”elintasosurffari”, mikä herätti suuren valheen puolustajat joukolla paheksumaan. Todellisuudessa Slunga-Poutsalon termi kuvaa hyvin suurinta osaa siirtolaisista.

Velvollisuus auttaa

Suuren valheen yksi tarkoitus on pakottaa suomalaiset hyväksymään laajamittainen muslimien maahanmuutto ja vaientaa mahdolliset vastalauseet. Yksi keino korostaa suomalaisten velvollisuutta auttaa on käyttää historiallisia analogioita. Suomalaisilla on velvollisuus auttaa, koska sotalapset, Karjalan evakot ja maahanmuutto Ruotsiin 1960- ja 1970-luvuilla.

Vähänkään tarkempi tarkastelu paljastaa analogiat perusteettomiksi. Niiden käyttö kertoo lähinnä käyttäjän puutteellisesta historian ymmärryksestä. Vertailut evakoihin ja sotalapsiin itse asiassa loukkaavat suomalaisia ja erityisesti sodan käynyttä sukupolvea. Toisenlaisten analogioiden kuten Munsalan soutajien ja käpykaartilaisten käyttö taas kertoo rasismista ja sivistymättömyydestä, vaikka ne kuvaavat vaimonsa ja lapsensa taakseen jättäviä miehiä paljon paremmin kuin evakot ja sotalapset.

Suomi ei ole millään tavalla vastuussa Syyrian tapahtumista eikä Suomella ole velvollisuutta auttaa enempää kuin suomalaiset itse haluavat. Se, että veronmaksajan kustannuksella maahan tuotetaan kymmeniä ja jopa satoja tuhansia muka-pakolaisia, on loukkaus suomalaisia kohtaan. Siksi tarvitaan suurta valhetta.

Huoltosuhde ja kotouttaminen

”Turvapaikanhakijat ovat parhaassa iässä ja korjaavat ikääntyvän maamme huoltosuhdetta”, sanoo virallinen liturgia. Tämä edellyttää, että turvapaikanhakijat työllistyvät nopeasti ja alkavat maksaa veroja. Mitkään saatavilla olevat todisteet eivät kuitenkaan tue tätä väitettä. Suomeen tulevat turvapaikanhakijat ovat enimmäkseen kotoisin Irakista, Afganistanista ja Somaliasta. Näiden maiden kansalaisten työttömyysaste huitelee jossain 50 prosentin paremmalla puolella. Suurin osa elää sosiaalitukien varassa. On erittäin todennäköistä, että valtaosa uusista tulokkaista jää sosiaalisektorin asiakkaiksi pitkäksi aikaa, ehkä loppuelämäkseen. Uudet tulijat ovat merkittävä rasite Suomen julkiselle taloudelle, mutta sen toteaminen kertoo rasismista eikä tue suurta valhetta.

Seuraava valheen osanen, jonka tässä kerron, liittyy kotouttamiseen. Huomenna Ylen Ykkösaamussa puhutaan uusien tulijoiden massiivisesta kotouttamisurakasta. Siinähän puhutaan, mutta tulijoita on niin paljon, että kotouttaminen on erittäin vaikeaa ja vaatii paljon veronmaksajien rahaa, jota ainakin toistaiseksi saa lainattua markkinoilta.

Jos oletetaan, että Suomeen tulee Matti Vanhasen mainitsemat 200 000 turvapaikanhakijaa, voidaan todeta, että sellaista määrää ei mikään kotouttamisjärjestelmä kykene käsittelemään. Ylipäänsä kokemukset suuren muslimiväestön omaavista länsimaista kertovat, että jo valmiiksi länsimaisia perusarvoja vierastava muslimiväestö muodostaa omia erillisyhteisöjään, joissa eletään vanhan kotimaan arvojen ja tapojen mukaisesti. Tällaisessa ympäristössä rikollisuus lisääntyy ja islamilainen radikalismi kukkii. Mitä enemmän tulijoita on, sitä varmemmin tulokkaat eristäytyvät suomalaisesta yhteiskunnasta omiin yhteisöihinsä.

Terrorismi ja sotarikokset

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Kari Sinkkonen pilkkasi taannoisessa kirjoituksessaan niitä, jotka epäilivät siirtolaisten joukossa olevan Islamilaisen valtion soluttamia taistelijoita. Suomeen tulijoissa on huomattavan paljon Irakin shia-muslimeja. Joidenkin Suomeen selvinneiden irakilaisten Facebook-profiileista löytyy kuvia, jotka kertovat miesten taistelleen shia-muslimien puolisotilaallisissa joukoissa.

Irakin armeija luhistui, kun Islamilainen valtio hyökkäsi. ISIS kuitenkin lyötiin, koska shia-muslimien puolisotilaalliset joukot osoittivat sunni-siviilejä kohtaan samanlaista julmuutta kuin ISIS. On siis erittäin todennäköistä, että Suomeen tulleiden irakilaisten joukossa on henkilöitä, jotka ovat syyllistyneet kotimaassaan sotarikoksiin.

Epäilyt terrorismista ja sotarikoksista eivät kuitenkaan tue suurta valhetta. Siksi tulijoiden joukossa ei virallisesti ole sellaisiin syyllistyneitä. Kari Sinkkosen tarinat saavat kelvata selitykseksi.

Eliitin valhe

Suuren valheen tarkoituksena on suojata eliittiä kansalaisten arvostelulta. Eliitillä on myös oma valheensa, jossa se itse elää. Suomi kuuluu länteen ja nimenomaan lännen sivistysmaiden kuten Ranskan, Saksan ja Ruotsin joukkoon. Sattumoisin nämä maat ovat harjoittaneet kriisin aikana kaikkein järjettömintä ja itsetuhoisinta politiikkaa. Saksan liittokansleri Angela Merkel on pääsyyllinen kriisin kärjistymiseen ja uhkaa vetää muun Euroopan samoihin syövereihin, jonne Saksa itse on kovaa vauhtia menossa.

Itä-Euroopan entiset kommunistimaat Puola, Tshekki, Slovakia, Unkari ja Romania ovat suhtautuneet kaikkein pidättyväisimmin tulijoiden vastaanottoon. Näiden maiden johtajat ovat avoimesti puhuneet suuren muslimimäärän aiheuttamista ongelmista, mitä ”sivistyneiden” Länsi-Euroopan maiden johtajat eivät ikinä voisi tehdä. Suomen eliitille on tärkeää, että Suomea ei rinnasteta ”sivistymättömiin” Itä-Euroopan maihin, koska suomalainen poliitikko haluaa mieluummin olla Merkelin kaveri kuin Viktor Orbanin.

Suuri Yhteinen Valhe lepää kuitenkin niin heikoilla jaloilla, että sen ylläpitämiseen ei normaali avoin ja demokraattinen yhteiskunta riitä. Seppo Oikkonen toteaa seuraavaa:

”Totalitarismeissa poliittisen kuorikerroksen puristuksessa älymystökin tyytyy nyt elämään eräänlaista älyllistä korvike-elämää, jossa henkiset kyvyt valjastetaan Suuren Yhteisen Valheen palvelukseen. Eipä ole epäilystä siitä mikä on sen järjestelmän nimi jossa me jo elämme.”

Valtamedian propaganda ja poliitikkojen lausunnot kertovat, että yhteiskuntamme on muuttunut luonteeltaan monella tapaa samanlaiseksi kuin Itä-Euroopan kommunistimaat kylmän sodan aikana. Suurta valhetta ei saa epäillä. Saksassa Facebook-postaus voi johtaa työpaikan ja jopa oman lapsen menetykseen. On vain ajan kysymys, milloin samanlaiset käytännöt apinoidaan tänne Suomeen.

15 kommenttia:

Euvostotaivas kirjoitti...

Tässä on hyvin koottu yhteen se kansallinen ja yleiseurooppalainen tragedia, jota parhaillaan käymme läpi. Lähtökohtaisesti vuodet Euvostoliiton alaisuudessa ovat heikentäneet kaikkia Euroopan maita ja repineet rikki itsepuolustusmekanismeja. Itä-Eurooppa on jonkinlainen erityistapaus päästyään vasta äskettäin Moskovan kahleista, joten se osaa vielä tuntea jonkinlaista herkkyyttä itsesäilytysvaiston suhteen.

Virallisen Suomen suhtautumisessa muukalaisvyöryyn on kenties eniten häkellyttänyt se holtiton kesäkissa-asenne, joka on sivuuttanut eksponenttaalisesti kasvavan muukalaisväestön kustannusvaikutukset vuodesta toiseen. Jos heitä on tänä vuonna suhteellisen vähän, tilanne muutaman vuoden kuluttua on ihan toinen ja meiltä ovat rahat loppu. Vasara kiinnittää syystä huomiota muslimien erillisyhteisöjen syntymiseen. Ne tuskin jäävät rahojen loppuessa samalla tavoin toimettomina vallanpitäjien mielivallan alaisiksi kuin kantaväestö, josta ilmeisesti on sisu juurittu pois kautta vuosisatojen Nuijasodasta vuoden 1918 tapahtumiin.

Eilen kuulutettiin henkilökortin saamisen helpottumista. Tuostakin tietenkin sana kiirii kulovalkean lailla, sillä tuo ihmekorttihan avaa ovet Eurooppaan. Viranomaiset ovat jopa myöntäneet, etteivät he kykene seulomaan pois kaikkia väärennetyin todistuksin liikkuneita. Itse asiassa he kuvittelevat sen riittävän, että kyseiset uusiohenkilöt on saatu arvotuksi eu-järjestelmän sisälle ja jonkinlaisen "valvonnan" alle. Viis siis veisataan, mitä heebot ovat aiemmin kenties tehneet. Sitten vielä sanotaan, ettei terroristien soluttautuminen olisi mikään uhka!

Alati jaksan huvittua tai paremminkin hölmistyä tuon huoltosuhdejutun jankuttamisesta, sillä jatkuessaan teknologinen kehityksemme ajaa yhteiskuntamme toimimaan entistä pienemmällä populaatiolla. Liikaväestön ongelma tullee kärjistymään ja niin kävisi ilman tätä islamin vyöryäkin. Automaattiyhteiskunta ei tarvitse ihmisiä.

Jos eliitti Bilderbergissä unelmoi liittovaltiosta, jossa kansat ovat sulautuneet epämääräiseksi kuluttajamassaksi, se saattaa saada syliinsä klaanivaltaan vajonneen anarkian. Kenties tarkoituksena on saada alamaiset omaehtoisesti harventamaan toisiaan, ja sillä tiellä Eurooppa jo marssii.

Vasarahammer kirjoitti...

Euvostotaivas: Huoltosuhdenjuttu on kokoomusversio vihervasemmiston "Meillä on varaa" -iskulauseesta. Meillä ei todellakaan ole varaa.

Ensi vuoden budjetti on laadittu 15 000 turvapaikanhakijan oletuksella. Siinä mennään heti metsään. Nykyisellä päivätahdilla tulijoita on yli 100 000. Jos päivätahti on 600, silloin tulijoita on yli 200 000. Suomi ei millään kestä sitä.

Kari kirjoitti...

UT jakaa ihmiset kahteen ryhmään; niihin, jotka elävät totuudessa, ja niihin jotka elävät valheessa.

Länsimainen ihminen, useimmat kristityt mukaan lukien, elää Valistuksen filosofien Raamatun hylkäämiseen tähtäävässä uskonnollisessa valheessa.
Muslimi elää väärän profeetan väkivaltaisesta raamatuntulkinnasta johdetussa aavikkouskonnon valheessa.

Todistamme parhaillaan näiden kahden Raamatusta lähteneen valheellisen ideologian saatanallista voimien yhdistämistä Euroopassa. Tässä Valheen Unelmautopian rakentamisessa medialla ja hallituksilla on keskeinen tehtävä.
Media profetoi. Syntymäsokeat Sipilä, Merkell ja Obama yhdessä muslimien kanssa toteuttavat ja Media komppaa. Jälki on kamalaa.

PS: Oikkosen ja omat polkuni risteytyivät joskus Sadankomitean aikoina. Vaikka hänellä usein onkin totuuden jyvänen teksteissään, niin monesti se kuitenkin hukkuu tarinan itseriittoisuuteen. Siksi Huusko julkaisee.Kumitonttu kirjoitti...

Vaikka en itse jaa Karin näkemystä UT:n jakolinjasta noin yksiselitteisesti, pakolaistulva on islamin hyökkäys kristittyä Eurooppaa kohtaan. Pääpiruina häärivät Iran ja sen epäpyhänä liittolaisena Obama tukijoineen. En olisi uskonut näkeväni tällaista päivää.

Venäjä sallii Iranin vallankumouskaartin asettua Golanille ja uhkaa ampua alas Israelin ilmavoimien koneita, mikäli nämä tulevat venäläisen it-järjestelmän ulottuville. Kuten Kari joskus totesi, järistyksen ydin on akselilla Iran-Israel ja sen aiheuttama tsunami on iskenyt Eurooppaan, ja tuon tulva-aallon viimeiset pärskeet lyövät nyt tänne meillekin.

Vasarahammer kirjoitti...

Kari: " Oikkosen ja omat polkuni risteytyivät joskus Sadankomitean aikoina. Vaikka hänellä usein onkin totuuden jyvänen teksteissään, niin monesti se kuitenkin hukkuu tarinan itseriittoisuuteen. Siksi Huusko julkaisee."

En tiedä, julkaiseeko Huusko enää. Tämä viimeisin Oikkosen teksti on hyvä kokonaisuudessaan, jos jättää liiallisen psykologisoinnin ja viittaukset durkheimilaiseen sosiologiaan huomiotta.

Oikkonen ei ainakaan ole vääryyden puolella.

Kari kirjoitti...

KT. Ut:n mukaan kaksi isää, joilla on kummallakin omat valtakuntansa ja alamaisensa. Sieltä tulee islamin kaksi taloa; sodan ja rauhan. Eivät arabit mitään itse ole keksineet. Ainoastaan vääristelleet. Islam on mielen virus, joka tasaisin väliajoin aiheuttaa epidemioita. Huomaatko, kuinka arabit ovat alakynnessä Iraniin nähden. Pakenevat tännekin. Heikommin menee kyllä vielä Lännellä.

Vasarahammer. Minä olen Oikkosen puolella! En aina pitkien psykologian oppituntien.
Oikkonen ei aina sitävastoin ole ollut minun puolellani. :)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset Vasaralle hyvästä ja kattavasta koosteesta. Itse en lähde erittelemään syntyjä syviä niin kuin ylempänä. Totean vain, että jos kyseessä olisi Mythbusters, voitaisiin todeta monikossa että myths busted. Valitettavasti tämä on todellista elämää.

Vasarahammer kirjoitti...

KT: "Pääpiruina häärivät Iran ja sen epäpyhänä liittolaisena Obama tukijoineen. En olisi uskonut näkeväni tällaista päivää."

Putlerhan on Iranin ja Syyrian liittolainen. Nyt Venäjä on käskenyt amerikkalaisia lentokoneita poistumaan Syyriasta.

Kari kirjoitti...

Venäjä on Syyrian pitkäaikainen liittolainen jo NL:n ajoilta. Iran on uudempi asia, ja tullee USA:n, Turkin, Afghanistanin ja omien sunnikapinallistensa etelä- ja lounaisrajalle rakentaman vyön murtamisesta.
Myös Kiina on osoittanut samantyyppistä kiinnostusta Iran /Syyria/Libanon akselille. Sen ainoan lentotukialuksen väitetään olevan Latakian edustalla.

Professori kirjoitti...

Puhut tuossa suurimpien maahanmuuttajien työttömyysasteista. Se antaa kuitenkin huonon kuvan rodellisuudesta, sillä esimerkiksi näihin ryhmiin kuuluvat naiset eivät kuulu työvoimaan. Olisikin parempi puhua aina työllisyysasteesta, eli siitä 15-64-vuotiaiden osuudetsa, jotka käyvät töissä. Kuten juuri eilen kirjoitin se on näillä ryhmillä parin-kolmenkymmenen prosentin tienoilla. Koko väestön vastaava luku on lähes 70 prosentissa.

Vasarahammer kirjoitti...

Professori: Tiedän kyllä, että naiset ovat noissa maahanmuuttajaryhmissä enimmäkseen työvoiman ulkopuolella.

Lisäksi on muitakin tekijöitä eli suuri syntyvyys yhdistettynä de facto moniavioisuuteen. Esim. somalinaisista moni on yksinhuoltaja ja nauttii yksinhuoltajille tarkoitetuista tuista.

Vasarahammer kirjoitti...

Ykä: "Totean vain, että jos kyseessä olisi Mythbusters, voitaisiin todeta monikossa että myths busted. Valitettavasti tämä on todellista elämää."

Sellaista myyttiä, jonka mukaan maahanmuuttajat ovat mahdollisuus Suomelle, ei voi murtaa. Siinä ei puhuta mahdollisuuden koosta mitään. Pienikin tsäänssi on mahdollisuus vai miten se meni?

Sametti kirjoitti...

Voin vain ihmetellä niitä ihmisiä, joihin nämä valheet uppoavat. Facebookissani kävi kommentoimassa eräs tuttu, joka väittää tuntevansa pakolaisen henkilökohtaisesti. Tämän tutun mielestä passien väärentäminen ja tuleminen maahan on täysin oikeutettua. Kaikki keinot sallittuja, kun ollaan sotaa paossa. Olin niin typertynyt, etten edes keksinyt mitään sanottavaa.

Sama tyyppi myös väitti, että hänen pakolaisensa oli väärentänyt itse passinsa GIMPillä. Jos tuo on oikeasti totta, niin herää kaksi epäilystä:
1) pakolainen valehtelee niin, että korvat heiluu
2) mitään rajavalvontaa ei ole oikeasti olemassakaan ja kukaan ei edes katso noiden passeja.

Sametti kirjoitti...

Korjaus: tuleminen maahan laittomasti.

Anonyymi kirjoitti...

Ratkaisisipa luontoäiti tämänkin ongelman vaikka vähintään parikilometrisellä meteorilla poistaen 4-5 miljardia ihmistä! Minä ainakin toivoisin tällaista piankin, joskushan se tapahtuu!