tiistaina, lokakuuta 06, 2015

Dinosaurus horjuu


Kun Perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen julkaisi vetoomuksen, jossa vaadittiin puoluevaltuuston kokoontumista arvioimaan puolueen jatkoa hallituksessa, pitkäaikainen halvaustila puolueessa laukesi. Moni äänestäjä ja puolueen rivijäsen on varmasti ihmetellyt puolueen hiljaisuutta maahanmuuttovyöryn jatkuessa keskeytymättä.

Tynkkynen ei ollut asialla yksin, vaan hänellä oli tukenaan puoluehallituksen jäsenet Aleksi Hernesniemi ja Terhi Kiemunki. Mukaan ei tosin saatu yhtään kansanedustajaa, mutta se tuskin on yllätys puolueen toimintaa seuraaville. Vaikka hankkeen takana on varmasti muitakin ja hiljaisia tukijoita sitäkin enemmän, Tynkkynen sai kärkihahmona havaita, miltä tuntuu joutua Soinin vihan kohteeksi.

Soini hallitsee pelolla

Perussuomalaisten johtamiskulttuuri on perintöä SMP:n ajoilta. Edeltäjäpuolueen perustaja ja pitkäaikainen puheenjohtaja Veikko Vennamo hallitsi puoluettaan itsevaltiaan tavoin. Soini on oppinut johtamismenetelmät häneltä, vaikka autoritaarisuudella on selvät negatiiviset seurauksensa.

Ensinnäkin puheenjohtajaa ei kukaan puolueessa uskalla arvostella, vaikka tämä poikkeaisi selkeästi yhteisesti sovitusta linjasta. Puheenjohtaja saa säveltää, mitä haluaa, eikä kukaan saa häntä arvostella. Muuten käy kylmät. Liian itsenäiset ajattelijat eivät tuollaisessa ilmapiirissä selviydy. Siksi Soini järjestää aina välillä ”harjakaisia”, joista viimeisimmän kohteeksi joutui Olli Immonen. Eduskuntaryhmässä muistetaan edellisen kauden kansanedustajan James Hirvisaaren kohtalo. Hirvisaari erotettiin, kun hänen vieraansa, Suomen suurin sananvapausrikollinen Seppo Lehto tuuletteli kainaloitaan Eduskunnassa.

Soini syyttikin ensi töikseen Tynkkystä rintamakarkuriksi. Kun HS kysyi, onko puolue hajoamassa:

”Ei. Mihinkä ne nyt menisivät? Ei niillä ole mitään, minne mennä. Ei siellä maantiellä mukavaa ole.”

Tässä puoluejohtaja muistuttaa James Hirvisaaren kohtalosta, joka toimii varoittavana esimerkkinä liikaa omia ajatuksia omaavalle Perussuomalaisten kansanedustajalle. Soini yrittää lisäksi mitätöidä Tynkkysen perustellun kritiikin ”pojittelulla”:

”Nuoret miehet ovat kärsimättömiä. Niin Hauhiallekin kävi Tuntemattomassa sotilaassa, ei pidä olla liian kärsimätön. Pitää malttaa. Mutta nuoret miehet ovat vähän tällaisia. Ei siinä mitään, olen itsekin ollut sellainen.”

Soini korostaa, että puolue on hallituksessa päässyt vaikuttamaan ja saanut kuulemma läpi 30 ajamaansa asiaa. Tynkkysen kritiikin kärki kohdistui kuitenkin kyvyttömyyteen pysäyttää Ruotsin rajan läpi kulkeva maahantulijoiden virta. Tähän pääkysymykseen Soinilla ei ollut vastausta. Soini myös yrittää mitätöidä Tynkkysen kritiikin julkisuudenkipeytenä:

”Kyllä ihmiset ymmärtävät – puolueessa ja kansanedustajat – että jos sille tielle lähdetään, se on sitten menoa. Ja ainahan pääsee takuuvarmasti julkisuuteen kun haukkuu oman johtonsa, se on ihan universaalia, myös Suomessa.”

Jos olisin Sebastian Tynkkynen, katsoisin Soinin ulostuloa epäuskoisena suu auki. Tynkkysen mukaan valtiosihteeri Samuli Virtanen oli ehdottanut hänelle puolueesta eroamista:

”Olen yrittänyt keskustella Soinin kanssa, mutta hän ei ole vielä keskustellut asiasta kanssani. Olen käynyt keskusteluja hänen edustajansa, valtiosihteerin kanssa, joka sanoi toivovansa, että kukaan perussuomalainen ei olisi tuota mieltä ja toivoi, että voisin harkita puolueesta eroamista.”

Tässä käy hyvin ilmi, miten puoluejohto suhtautuu itseensä kohdistuvaan arvosteluun. Arvostelijalle ehdotetaan heti ensimmäiseksi puolueesta eroamista eikä ymmärretä, että varapuheenjohtajan näkemyksille löytyy puolueesta paljon tukea. Selkeämpää merkkiä puolueen puheenjohtajan etääntymisestä oman puolueensa rivijäsenistä ei oikein voi olla.

Ulkopuoliselle syntyy kuva itseriittoisesta puheenjohtajasta, joka ympäröi itsensä liehittelijöillä. Muita ei ole, koska kritiikki on vaimennettu pelkoon perustuvalla johtamisella. Tällaisessa ympäristössä johtajalle syntyy helposti käsitys omasta kaikkivoipaisuudesta ja korvaamattomuudesta varsinkin, jos luonne on sellaiseen taipuvainen.

Rivipersut ryhdistäytyvät

Tynkkysen sivuilla puolueen jäsen voi käydä allekirjoittamassa Tynkkysen aloitetta tukevan vetoomuksen. Siinä on tällä hetkellä jo kymmeniä nimiä. Lisäksi Iltalehden tavoittamien piirijohtajien enemmistö tuki Tynkkysen aloitetta. Lapin piirin puheenjohtaja Jyrki Savikuja totesi:

”Nyt toteutettava hallitusohjelma ei ole sellainen, jonka hyväksyimme 23.5.2015 ja 27.5.2015 pidetyissä kokouksissa. Liian paljon on peräydytty tuosta puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksen hyväksymästä hallitusohjelmasta.”

Kymen piirin puheenjohtaja Raul Lehto ei pidä Soinin tavasta ampua alas Tynkkysen aloite:

”Yhtä hyvin voi sanoa, että puheenjohtaja on rintamakarkuri, kun valitsi pestin, missä voi vähän luurata sivussa. Ei vetele, että sanotaan, että olen ulkoministeri, en kerkiä. Jos ei herra kerkiä, niin pitää sanoa muille, että selkäranka esiin, alkakaa tehdä perussuomalaista politiikkaa.”

Näiden perusteella puheenjohtajan asema ei ehkä olekaan niin vakaa, kuin hän kuvittelee. Toisaalta ymmärrän autoritaarisen johtamistavan lähtökohtaisesti hajanaisessa puolueessa, joka on kerännyt riveihinsä paljon eri asioihin tyytymättömiä ja jonka jäsenillä on keskenään ristiriitaisia odotuksia.

Tällä kertaa tosin voi sanoa, että Persut ovat kääntäneet takkinsa moneen kertaan eivätkä ole onnistuneet ajamaan omaa kantaansa Sipilän hallituksessa. Jossain vaiheessa tulee raja vastaan. Jos puolue jatkaisi nykylinjalla hallituskauden loppuun ja maahan olisi siinä vaiheessa tullut rajan yli satoja tuhansia tulijoita, Perussuomalaiset puolueena menettäisi täysin uskottavuutensa. Sebastian Tynkkynen ei ole rintamakarkuri eikä julkisuuden perässä vaan oikeassa ja puoluejohto väärässä.

Puolueen kansanedustajat ja etenkin puoluejohto ovat olleet vaiti Ruotsin rajan sulkemista kannattavien mielenosoitusten yhteydessä. Mielenosoitukset ovat tavallisten kansalaisten järjestämiä eikä Perussuomalaisilla puolueena ole niiden kanssa mitään tekemistä. Kun kansalaiset toimivat, Perussuomalaiset ovat puolueena hiljaa ja katsovat halvaantuneena sivusta.

Vielä on liian aikaista toivottaa Soinille tervemenoa. Puheenjohtaja selkeästi hätiköi ja ylireagoi tilanteessa, jossa puoluejohto oli menettänyt kosketuksensa sekä kenttään että äänestäjiin. Kaikkein huolestuttavinta oli se, että puoluejohto ei ymmärrä, mitä hallitsematon maahantulijavirta merkitsee koko kansakunnan tulevaisuudelle. Puolueen Soinia nuoleskeleva kansanedustaja Tom Packalén vielä kehtaa julkisesti ylistää kyvytöntä ja saamatonta sisäministeri Petteri Orpoa ikään kuin vittuillakseen äänestäjille:

”Sisäministeri Orpo on suoraselkäisesti ja päättäväisesti hoitanut vaikeaa pestiään pakolaiskysymyksessä. Suomi on sitoutunut kansainvälisiin sopimuksiin. Nuorisopoliitikkojen puheet rajojen sulkemisesta ovat nuorisopoliitikkojen puheita.”

Toivottavasti helsinkiläiset äänestäjät eivät ole niin typeriä, että äänestävät Tom Packalénin kolmannelle kaudelle.

Äänestäjänä olen seurannut Perussuomalaisten muuttumista ”vanhaksi puolueeksi” pettyneenä. Kaikki kävi lopulta yllättävän nopeasti. Sebastian Tynkkysen kaltaisten ansiosta kirvestä ei kuitenkaan vielä kannata heittää kaivoon. Hänen aloitteensa menestysmahdollisuuksia en kuitenkaan erehdy yliarvioimaan.

17 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Soini kuvitteli että häntä äänestettiin hänen poliittisten linjaustensa takia. Että kansaa kiinnosti hänen sosiaalipoliittiset näkemyksensä, sote-alueet, eläkkeiden indeksikorotusten jäädyttämisen purkaminen, tv-veron alarajan nostaminen jne. Soini ei tajunnut, että hän keskustelee edelleen niiden samojen naamojen kanssa kuin 20 vuotta sitten. Hän ei kerännyt uusia äänestäjiä kuten Halla-aho, Hakkarainen, Immonen, Hirvisaari jne jne. Soini ei tavannut näitä kottaraispönttöön tuijottajia vaan eli täysin omalla mukavuusalueellaan.

Mukavuusalueen huipentuma oli pesti ulkoministerinä, joka tosin saattoi olla myös presidentti Niinistön toiveena, ettei Stubb pääse hääräämään sillä tontilla aiheuttamassa tuhoa. Ulkoministerin salkku on vaan täysin turha, koska Suomi ei enää ole itsenäinen valtio vaan elää autonomian aikaa. Tsaarin aikana hakeuduttiin Pietarin hoviin virkamieheksi, nyt Brysseliin. Kun Soini puhuu vaikutusvallasta hallituksessa verrattuna oppositioon, niin se on silkkaa hämäystä.

Mitään linjamuutosta uusi hallitus ei ole tuonut entiseen eikä siihen että hallituksessa istuisivat Vihreät ja Vasemmistoliitto. Jos Suomi puoli-autonomisena valtiona joutuu joka asiassa toteamaan, että lainsäädäntö on tehty Brysselissä ja "kansainväliset sopimukset" sitovat meitä, niin eihän me silloin tarvita mitään hallitusta. Virkakunta voi laittaa säädökset käytäntöön ja kunnanvaltuustot päättävät koulujen muuttamisesta vastaanottokeskuksiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Olen pettynyt Soiniin. Missä on se mies joka sanoi: missä EU, siellä ongelma? Onko kusi noussut päähän kun on aina vaan puheenjohtaja ja nyt ministeri? Nyt Soini äkkiä jalat takaisin maanpinnalle tai puolue on mennyttä. Pieni toivon pilkahdus tuli kun Soini moitti Ruotsia pakolaisten laskemisessa Suomeen asti. Sekin jäi vain puheeksi, kun olisi pitänyt lyödä nyrkkiä pöytään ja PANNA RAJAT KIINNI! Munatonta on meininki koko hallituksella, päättäkää nyt äkkiä että Irakin ja Somalian turistit PALAUTETAAN PIAN LÄHTÖMAIHINSA. Oksettaa seurata kun naiivit hyysärit paapovat pakolaisia jotka ovat vain ilmaisen ylläpidon ja nuoren pimpsan perässä täällä. Osa on tietysti oikeastikin turvapaikan tarpeessa mutta ovat olleet turvassa jo matkallaan mota viikkoa Kreikasta lähtien. Suomessa nyt vaan on paremmat edut.

Vasarahammer kirjoitti...

KT: "Tsaarin aikana hakeuduttiin Pietarin hoviin virkamieheksi, nyt Brysseliin. Kun Soini puhuu vaikutusvallasta hallituksessa verrattuna oppositioon, niin se on silkkaa hämäystä."

Kyllä se on ihan sitä itseään.

Tuosta pelolla johtamisesta pitäisi persuissa päästä eroon. Toisaalta, jos Niinistöstä tulee Soinin seuraaja, sama meininki harjakaisineen jatkuu, tosin ilman hauskoja sutkauksia.

Slarba: "Nyt Soini äkkiä jalat takaisin maanpinnalle tai puolue on mennyttä."

En usko, että Soini välittää. Soini on puhdasverinen ammattipoliitikko uransa huipentumassa ja tärkeintä on se, miltä homma näyttää. Tuloksilla ei ole niin väliä. Virkapaikka odottaa, kenties suurlähettilään pesti Britanniassa. Pääsisi ainakin Millwallin peleihin.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä on usein käynyt mielessä olisiko Persujen kannattanut tarjoutua toimimaan opposition tukipuolueena vähemmistöhallitukselle, siihen tapaan kuten Tanskassa on Kansanpuolue? Opposition tukipuolue tukee vähemmistöhallitusta tietyillä ehdoilla. Olisiko siinä paremmat vaikutusmahdollisuudet?

Hyvän puoluejohtajan merkki on se että hän tajuaa ettei kukaan puolueessa ole korvaamaton. Hyvä puheenjohtaja osaa delegoida tehtäviä muille kuten varapuheenjohtajille, puoluesihteerille, puoluevaltuuston jäsenille, puoluehallituksen jäsenille, eduskuntaryhmän puheenjohtajistolle, valiokuntien puheenjohtajille. Noiden rooli on pitää puheenjohtaja jalat maassa, tarvittaessa tiputtaa maanpinnalle jos meinaa luulla liikoja itsestään.

Soini tottui liikaa siihen että Persut on pikkupuolue jossa kaikki tuntevat toisensa. Silloin ei tarvinnut tehdä kenttäytyötä eikä pyörittää piiriosastoja ja paikallisoastoja. Puolue henkilöityi liikaa Soiniin. Persut siiryi pikkupuolueesta suoraan suureksi puolueeksi. Se aiheutti sekaannusta kun puolueeseen hakeutui pyrkyreitä jotka yrittivät päästä Soinin suosioon. Puolueelta jäi kokematta keskisuuren puolueen vaihe, mikä olisi ollut tarpeellinen vaihe, kun toimintaa suunnitellaan ja pyöritetään.

Välillä on käynyt mielessä että onko Soini sitä mieltä että Persut on hänen henkilökohtainen projekti. Onko Soini suunnitellut niin että kun hän joskus lähtee, niin jäljelle jäävät vain savuavat rauniot. Persut saa pyöriä niin kauan kuin hän on johdossa, mutta kun hän lähtee, niin mitään ei saa jäädä jäljelle. Hän on ehkä mustasukkainen siitä jos joku muu johtaisi paremmin ja saa jopa isomman kannatuksen vaaleissa. Vaikka se edellyttäisi että tekee sellaista politiikka mikä sotii puolueohjelmaa ja vaaliohjelmaa, ja hänen itsensäkin näkemyksiä vastaan.

Ehkä Soini voitaisiin lahjoa ulos puheenjohtajan tuolilta jos tarjotaan suurlähettilään paikkaa Britanniassa tai jossain muualla. Sinällään Persut olisi sen kokoinen puolue että se pysytyisi pärjäämään ilman Soinia, jos se älyäisi ja tahto riittäisi.

Sitä en ole tajunnut miksi siirtolaistulva ei ole romuttanut Kokoomuksen eikä Keskustan kannatusta. Noiden puoluejohdot ovat halunneet sen tapahtuvan, mutta sitä en tajua mikseivät kenttä, piirit ja paikallisosastot nurise vastaan. Ei siirtolaisista saa äänestäjiä noille puolueille. Kokoomus voisi saada halpatyövoimaa, mutta Kepu ei koska maatiloilla ei ole kummemmin työpaikkoja.

arska kirjoitti...

Minä koen, että olette pettäneet vaalilupauksenne TÄYSIN. Teidät äänestettiin hallitusvastuuseen edustamaan lupaamaanne kriittistä maahanmuuttolinjaa ja olette toimineet (anteeksi) täysin munattomasti tässa nuorten miesten invaasiomaahanmuutossa. Tyhjän saa pyytämättäkin. Luulen, että suurin osa teitä äänestäneistä jakaa äärettömän suuren pettymyksen kanssani.



Tilanne Euroopassa on täysin absurdi. Saksa lupaa turvapaikkoja ja lyö lipun maahanmuuttajan käteen ja ko. "pakolainen" jatkaa matkaa Tanskan läpi ja saapuu sitten "sydämensä avanneen" Ruotsin rahoittamana Suomeen, jossa sitten viimeinkin aletaan soveltaa Dublin-sopimusta. Voi aikoja, voi tapoja!



Ainoa ja vain ainoa oikea ratkaisu olisi sulkea länsiraja ja käännyttää Ruotsista tulevat elintasosurffarit takaisin maailman omaatuntoa esittävän Ruotsin hellään syliin. Ja jos "Suomen maine" menee korruption läpäisemän YK:n cocktailpiirissä tai jos punavihreät kansanedustajat ja kettutytöt Euroopassa eivät pidä meistä niin olkoon pitämättä. Itse liityn mielelläni Unkarin rintamaan pitämään kristillisten arvojen ja perinteiden puolta vastaan tätä muslimikansainvaellusta.

Tämän lähetin persujohdolle. Terho jopa vastasi tai siis avustaja. Näyttää siltä että on ihan sama onko hallituksessa persut vai vihreät. Porukkaa tulee ovista ja ikkunoista ja edustajamme eivät tee mitään. Niljakasta menoa.....

Vasarahammer kirjoitti...

Vieras: Soini on puhdasverinen ammattipoliitikko, jolta on kaikki ajatukset yhteisestä hyvästä hävinneet jo ajat sitten sikäli, kun niitä ammattipopulistilla on koskaan ollutkaan. Periaatteet on myyty niin monta kertaa ja ylipäänsä hänen toiminnastaan välittyy kuva, että hän välttelee sitoutumasta periaattteisiin, koska ne vähentävät hänen toimintavapauksiaan.

James Hirvisaari on sanonut, että Soini olettaa muiden olevan "yhtä mätiä" kuin hän itse eli muutkaan eivät ole sitoutuneet periaatteisiin vaan ajavat pelkästään omaa etuaan."Mädälle" ihmiselle vilpittömin mielin omia tavoitteitaan ajava on mahdoton ymmärtää. "Mätä" epäilee aina vilpittömän ihmisen motiiveja.

Arska: "Näyttää siltä että on ihan sama onko hallituksessa persut vai vihreät. Porukkaa tulee ovista ja ikkunoista ja edustajamme eivät tee mitään. Niljakasta menoa....."

Näinhän se on. Persuista on tullut "vanha puolue" sikäli, kun se jotakin muuta on ikinä ollutkaan. Persujen nuiva siipi on joko "kuohittu" eli hiljennetty harjauksella (Immonen), siirretty sivuraiteelle (Halla-aho) tai korruptoitu (Turkkila, Eerola). Jos joku ihmettelee Eerolan lisäystä tähän listaan, katsokaa, mitä Eerola sanoi Tynkkysen ulostulosta. Hirvisaaren mukaan koko eduskuntaryhmä on Soinin hyppysissä, ja hän on oikeassa.

Persuille tuuletus olisi tarpeen, jotta tunkkainen ilma puolueen sisällä pääsisi kiertämään. Pitkällä tähtäimellä on puolueelle äärimmäisen haitallista, jos sen edustajat ovat Soinin panttivankeja ja jos kaikki itsenäinen ajattelu on kielletty. Erityisen haitallista se on siksi, koska puolueen puheenjohtaja on periaatteeton ketku.

arska kirjoitti...

kun ruvetaan oikein tuulettamaan, siinä voi käydä niin että puolue jakaantuu kahtia. Ja valitettavasti Soini et al eivät ymmärrä, miten suuren osan Persujen äänestäjistä ovat juuri meitä nuivia.

Jos Soini alkaa kunnolla harjaamaan, niin luultavasti siinä siivotaan noin 10 prosenttia puolueen kannatuksesta pois.

Soinin hiljaisuus on ollut yhtä täydellistä kuin Ainolan hiljaisuus. Masentavaa on ollut myös seurata Terhon tärinää ja pelkoa tv-haastatteluissa, kun mies on taiteillut sanojensa kanssa pysytellen kommenteissaan median määräämällä monikulttuurisen korrektilla tiellä.

Anonyymi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Voisiko uusi nuivapuolue menestyä jos siihen liittyy nuivien persujen lisäksi niitä nuivia jotka ovat äänestäneet muita puolueita? Nuivien ongelma on se ettei ole kunnollista johtohahmoa. Toisaalta nuivien toiminta ei ole liiaksi henkilöitynyt mikä on sinänsä hyvä.

Jäljelle jäännyt tynkä-persut olisi riippuvainen Soinista. Kun Soini joskus toteaa ettei politiikka enää kiinnosta niin tynkä-persuista tulee ajopuu. Persujen jakaantuminen kahdeksi puolueeksi olisi suurempi vahinko Soinille kuin nuiville.

Vasarahammer kirjoitti...

arska: Soinin ei tarvitse enää harjata ketään, ainakaan eduskuntaryhmästä. Immonen oli viimeinen yksityisajattelija. Loput pelkäävät eivätkä lähde kaivamaan verta nenästään. Tynkkynen taas ei ole eduskunnassa, joten hänellä on vähemmän menetettävää kuin kansanedustajilla.

Puolue ei jakaudu kahtia niin kauan, kun riittävän moni äänestää nenäänsä pidellen Persuja. Muutoksen menestymättömyys kertoi, että uuden puolueen on todella vaikea ponnistaa tyhjästä. Siihen vaaditaan taitoa, tahtoa ja onnea. Jos riittävän moni lähtisi oma-aloitteisesti Persuista, sitten jotakin olisi tehtävissä. Persujen uudistumiseen en usko, vaan kyllä puolue on jo "vanha puolue" eli osa järjestelmää.

vieras: " Persujen jakaantuminen kahdeksi puolueeksi olisi suurempi vahinko Soinille kuin nuiville."

Jos Persujen nuivat eivät tähän mennessä ole ymmärtäneet, millainen mies Timbe on ja millaista on toimia hänen puolueessaan, he eivät ole lähdössä vaan elättelevät viimeiseen asti illuusioitaan vaikutusvallasta. Timben ei tarvitse kuin sanoa "pöö" ja kaikki menevät ruotuun. Persujen nuivat on kuohittu ja kesytetty Halla-ahoa myöten.

Kari kirjoitti...

Vasara: "Muutoksen menestymättömyys kertoi, että uuden puolueen on todella vaikea ponnistaa tyhjästä."

Puolue oli eräänlainen PS:n villimpi ja vihreämpi nuorisojaosto. Lähellä Halla-aholaisuutta. Monet sen kannattajat äänestivät lopulta persuja parempien vaikutusmahdollisuuksien toivossa. Mitä saivatkin.

Vasara: "Persujen nuivat on kuohittu ja kesytetty Halla-ahoa myöten."

Osin näin. Osin poliittisen puoluejärjestelmän valtaan ja mukavuuteen kesyyntyneitä.

Suurin syy persujen ongelmiin ja rämpimiseen on kuitenkin menneiden vuosien ideologiset ja tilannetajuun liittyvät puutteet. Puolueesta puuttuivat näkijät.

Halla-aholaisilla oli yritystä, mutta koska rakensivat vanhan vihreän- ja sosialidemokraattisen perimän varaan, niin he ovat näinä maahanmuuttokriisin aikoinakin vain toteuttaneet politiikkaa, johon heidän ideologiset valmiutensa ovat antaneet myöten.

Kuplan puhkeamista eivät ole tehneet yhtään helpommiksi heihin kohdistuneet suuret ja katteettomat odotukset. Itse olen pitänyt heitä jo vuosikaudet de facto, suvaitsevaisuus-jihadin edustajina vaikka populisteina profeetan vaimolla, ympärileikkauksella, ja "maahanmuuttokriittisyydellä" välillä ratsastavatkin.

Storsjön ja Halla-ahon suurin ideologinen ero on ollut siinä, että toinen on salakuljettanut jihadisteja Suomeen, toinen vastustanut sitä. Kumpikin on kuitenkin kannattanut kalifaattia. Toinen enemmän, toinen vähemmän ja välillä kieltänytkin niin tehneensä.

Kyse on pohjimmiltaan ideologisesta valmentautumattomuudesta. Sitä ei voi korvata letkauksilla ja verbaalisuudella.

Vasarahammer kirjoitti...

Kari: " Osin poliittisen puoluejärjestelmän valtaan ja mukavuuteen kesyyntyneitä."

Kyllä näinkin. Palo tehdä asioita on kadonnut ja tyydytään vähään eikä huomata, kuinka kriisi on oikeasti päällä. Kun itsellä on asiat mukavasti, ei ymmärretä, minkä mittaluokan asiasta nykyisessä maahantulokriisissä on kyse.

"Suurin syy persujen ongelmiin ja rämpimiseen on kuitenkin menneiden vuosien ideologiset ja tilannetajuun liittyvät puutteet. Puolueesta puuttuivat näkijät."

Persujen ongelma on sama kuin SMP:llä eli ohut ideologinen perusta. Tästä syystä puheenjohtaja voi säveltää omiaan. Timbekin oli aluksi Nigel Faragen kaveri. Nyt Timbe on David Cameronin kaveri noin vain suit sait.

Cameron taas on suvaitsevainen, EU-myönteinen liberaali, jota Farage (jolla on muuten ihan samat heikkoudet kuin Soinilla) ei ole.

James Hirvisaari kirjoitti...

Maantiellä on mukavaa. :) Soini ei vain alkuunkaan näytä tajuavan, että puoluetta on lähtenyt tukemaan satoja ja jopa tuhansia ihmisiä, jotka eivät edes etsi itselleen mitään poliittista uraa. He ovat vain halunneet lähteä tukemaan kansanliikettä, kuten itsekin olen tehnyt. Suuri seikkailuhan tämä on ollut. :D

Euvostotaivas kirjoitti...

Onneksi ei tullut liityttyä soinilaisiin suurimman huuman vuosina. Tapaus Soini osoittaa karulla tavalla niin sanotun edustuksellisen demokratian heikkouden: se on varsinainen korruptioimuri. Valitsemme 200 edustajaa lobbareiden ja lahjusten tarjoajien tulilinjalle. Monet Arkadian rälssistä nauttivat jopa monivuotista läänitystä virkapaikallaan huippueduin ja saavat tarvittaessa ns. "sopeutumiseläkkeen" turvin makoisan laskun takaisin tuntemattomuuteen.

Joku jo on tainnut arvaillakin, että Soinille on rukousaamiaisilla asennettu vaihtopää, sillä niin sujuvasti on Suomen ja suomalaisten edun ajaminen saanut vaihtua Audin takapenkillä rötköttämiseen. Isänmaan etu vaatisi perusteellista tuuletusta persujen laumassa - vaikka sitten uuden puolueen syntymistä selkein ja tinkimättömin periaattein. Yhä useammin kuitenkin joutuu pohtimaan, alkaako aika vain olla loppunut...

Anonyymi kirjoitti...

Presidium eli politbyroo erotti Nikita Hruštšovin 1964. Jos neuvostojohtaja voidaan pistää viralta, niin kai nyt ainakin teknisesti Persut voisi erottaa Soinin. Totesin Ykän blogissa että kai yhteiskokous voi erottaa puheenjohtajan, jos mennään pykälien mukaan eli puolueen sääntöjen, yhdistuslain ja puolelain mukaan?

Vasarahammer kirjoitti...

Euvostotaivas: Eiköhän se tähän mennessä ole selvää, että Soini on jo täysin korruptoitunut. EU-kriittisyydestä ei ole jäljellä kuin muisto ja Soini säveltää ihan omiaan puolueen linjasta piittaamatta. Miksi ei säveltäisi, koska Persut = Soini. Muut ovat statisteja.

Vieras: Jos toimitaan yhdistyslain mukaan, tietty prosentti jäsenistä (en nyt muista mikä) riittää kokouksen koolle kutsumiseen. Tämä kokous voi valita uuden puheenjohtajan. Olen kuitenkin melko varma, että Timbe jatkaa. Se tarkoittaa persujen ja mamukritiikin de facto tuhoa vuosikausiksi. Sinä aikana Suomi ehtii ruotsittua täysin, vaikka tulijatahti olisikin "vain" 100 - 200 päivässä.

Nythän persujen mamukriitikotkin (Eerola) ovat tyytymässä tuohon päivätahtiin eivätkä vaadi rajatarkastuksia ja tp-hakijoiden palauttamista Ruotsiin.

arska kirjoitti...

Eerolan eilinen tv-esiintyminen ei suuresti vakuuttanut kriittistä äänestäjää. Käsitteetkin menivät mieheltä täysin sekaisin. On kaksi eri asiaa tehdä kompromisseja hallituksessa tai sitten täysin pettää kaikki äänestäjille annetut lupaukset. Niin kuin persupojat ovat nyt tehneet.

Lisäksi Eerola ei tiennyt mitään tärkeästä poliittisesta ja ajankohtaisesta aiheesta.

Soini muuten esittää Rokkaa ja käyttäytyy kuin Riitaoja. Ett silleen.