keskiviikkona, syyskuuta 23, 2015

Ruotsin härski toiminta


Ulkoministeri Timo Soini nostatti Ruotsissa kohua lausunnollaan, jossa hän sanoi, että Pohjois-Suomen pakolaiskriisi huonontaa pahentuessaan Suomen ja Ruotsin välejä. Soini myös väitti, että Ruotsi ei noudata kansainvälisiä sopimuksia vaan viis veisaa niistä. Iltasanomat repi tästä otsikon, jossa Soinin väitettiin sanoneen, että Ruotsi mahdollistaa ihmissalakuljetuksen ja terrorismin.

Soinin lausunto on sanasta sanaan totta eikä siihen ole lisättävää. Todisteitakin on, sillä Tukholman ja Luulajan junat ovat täynnä. Tukholman keskusrautatieasemalla on poliiseja valvomassa ja avustusjärjestöjen edustajia saattamassa siirtolaisia Luulajan junaan. Luulajasta linja-autot kuljettavat heidät Haaparantaan, josta siirtolaiset kävelevät Suomen puolelle. Huomisen junavuoro Tukholmasta Luulajaan on sekin loppuunmyyty. Tavallisen matkustajan on turha yrittää saada lippua kyseiseen junaan edes puhelimitse.

Jossain vaiheessa siirtolaisia ei enää näkynyt Tukholman asemalla. Paikalla päivystänyt Paavo Tajukangas kertoo yrittäneensä saada lippua Luulajan junaan. Varaaminen ei onnistunut netissä eikä puhelimitse. Kun Tajukangas meni seuraamaan junan lähtöä, paikalla oli hänen mukaansa 30 poliisia mutta vain kourallinen siirtolaisia. Tajukangas ihmetteli, miten juna voi olla loppuunmyyty, vaikka matkustajia Tukholman asemalla on vain kourallinen. Varmaa tietoa ei ole, joten Tajukangas spekuloi:

”Eräiden tietojen mukaan porukkaa ajetaan Malmösta suoraan varikolle, jossa kehitysmaalaiset lastataan suoraan junaan. Lisäksi juna pysähtyy Märstassa, noin 30 km Tukholmasta pohjoiseen, jossa on iso jättimäinen Maahanmuuttoviraston vastaanottokeskus.”

Jos siirtolaiset eivät nouse junaan Tukholmassa vaan sen pohjoispuolella, on todennäköistä, että Suomen julkisesti esittämät epäilyt ovat saaneet ruotsalaiset hoitamaan asian salassa.

Ruotsi ei ole pyytänyt Suomea ottamaan vastaan turvapaikanhakijoita, kuten Saksa on tehnyt. Ruotsi vain jättää siirtolaiset rekisteröimättä ja lähettää heidät Suomeen. Virallisesti Ruotsi kuitenkin kieltää toimivansa näin. Talouselämän jutussa Ruotsin suurlähettiläs Anders Lidén sanoo:

”Kukaan ei voi pitää huolta niistä, jotka eivät halua joutua viranomaisten kanssa tekemisiin vaan pyrkivät jatkamaan matkaa omia teitään. Monet ovat päättäneet mennä Suomeen ja olla rekisteröitymättä Ruotsissa, ihan samalla tavalla kuin monet ovat päättäneet olla rekisteröitymättä Saksassa ja jatkaa matkaansa Ruotsiin. Sama mekanismi toimiii koko Euroopassa”

Lidén antaa ymmärtää, että virallisella Ruotsilla ei ole mitään tekemistä Suomeen Haaparannan kautta saapuvien turvapaikanhakijoiden kanssa. Tämä on silkkaa valetta alusta loppuun.

Torniossa järjestettiin viime viikonloppuna mielenosoitus, jossa vaadittiin Ruotsin vastaista rajaa suljettavaksi. Kaksi turvapaikanhakijoita Luulajasta kuljettavaa linja-autoa saapui samaan aikaan Haaparantaan. Heitä ei kuitenkaan päästetty Haaparannan ja Tornion yhteiseen matkakeskukseen, vaan poliisi saattoi linja-autot sivummalle odottamaan mielenosoituksen päättymistä. Tämän linkin takana on valokuva, jossa ruotsalaiset poliisit vartioivat turvapaikanhakijoita kuljettavaa linja-autoa.

Anders Lidén sanoo vielä Talouselämälle:

”SJ on itsenäinen yritys, joka harjoittaa liiketoimintaa, vaikka se onkin valtion omistama. Niinpä sillä ei ole mitään velvollisuutta tai edes oikeutta ottaa vastaan ohjeita tai käskyjä viranomaisilta. Pidän sitä täysin mahdottomana, ja pahantahtoisena huhuna, että näin tapahtuisi.”

Lidénin chutzpah on uskomatonta. Tukholman keskusrautatieasemalla on tervetuliaiskomitea odottamassa Malmösta saapuvia siirtolaisia. Junan lähtölaiturilla on poliiseja. Myös Haaparannassa oli poliiseja pysäyttämässä siirtolaisia kuljettavia linja-autoja. Poliisi on viranomainen. Miksi Ruotsin poliisi ei rekisteröinyt tulijoita turvapaikanhakijoiksi? Pääsivätkö siirtolaiset livahtamaan Ruotsin viranomaisilta? Eivät päässeet vaan Ruotsin viranomaiset varmistivat, että siirtolaiset pääsevät Haaparantaan Suomen rajalle, josta he voivat turvallisesti jatkaa Suomeen.

Virallisen Ruotsin kuvaan kuuluu myös hurskastelu ja moralisointi. Tornion mielenosoituksen jälkeen iltapäivälehti Expressenissä julkaistiin huonolla suomen kielellä kirjoitettu kolumni otsikolla: ”Meitä on useita, jotka ihmettelevät Suomen integraatiopolitiikkaa.” Jutussa toimittaja Lotta Gröning vaati Suomea kantamaan vastuunsa. Teksti on tyypillistä ruotsalaisen valtamedian journalismia eli liian paksua otettavaksi vakavasti.

Soinin lausunto puolestaan sai liikkeelle toisen iltapäivälehden eli Aftonbladetin, joka oli löytänyt jostakin Jari Meskanen -nimisen henkilön. Tämä kertoi auliisti häpeävänsa suomalaisuuttaan Soinin lausunnon jälkeen. Expressen taas oli kaivanut ikääntyneen Jörn Donnerin kertomaan, että Suomen virallinen asenne on rasistinen. Donner kuuluu niihin suomenruotsalaisiin, jotka mielellään kertovat ruotsalaismedialle sitä, mitä virallinen Ruotsi haluaa kuulla. Suomessa harva enää piittaa Donnerin möläytyksistä.

Miksi Ruotsi toimii näin?

Suomalaisen ei kannata pahoittaa mieltänsä virallisen Ruotsin ja sitä tukevan ruotsalaisen valtamedian edesottamusten takia. Virallisen ruotsin maahanmuuttopolitiikka perustuu niin suurelle valheelle, että eliitti ei uskalla ikinä myöntää sitä kansalaisilleen. Valhe vaatii tuekseen uskontunnustuksia, propagandaa, vaikenemista, valehtelua ja sen jälkeen taas lisää sitä samaa. Sitä paitsi tanskalaiset ovat jo vuosia saaneet kestää ruotsalaisten moralisointia ja ovat tästä huolimatta pitäneet oman linjansa ja lähinnä odottelevat, milloin hulluus loppuu Ruotsissa.

Virallinen Ruotsi ei voi sisäpoliittisista syistä pyytää apua Suomelta, koska tämä paljastaisi, että Ruotsi ei enää kykene ottamaan vastaan enempää maahanmuuttajia. Viranomaisten resurssit eivät yksinkertaisesti riitä. Lisäksi Ruotsidemokraatit oli viimeisimmässä Sention mielipidemittauksessa noussut suurimmaksi puolueeksi 26,5 prosentin kannatuksellaan, mikä vähentää ennestään heikon Stefan Löfvenin hallituksen poliittista liikkumavaraa. Hulluus loppuu viimeistään romahduksen myötä tai siinä vaiheessa, kun Ruotsidemokraattien kannatus lähentelee 50 prosenttia.

Suomen poliittisesta eliitistä löytyy niitä, jotka pelaavat mielellään Ruotsi-kortilla ja näin käyttävät hyväkseen suomalaisten alamaisasennetta suhteessa Ruotsiin. RKP tekee näin ja vähemmässä määrin valtiovarainministeri Alexander Stubb, joka ilmeisesti sai ulkoministeriön lähettämään twiitin, jossa korostettiin yhteistyötä Ruotsin kanssa Eurooppaa koettelevan kriisin ratkaisemisessa.

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglundin chutzpah on myös uskomatonta:

”Haglund arvioi, että Soinin suhtautuminen Suomen tärkeimpään kauppakumppaniin ja lähimpään länsinaapuriin on hyvin huolestuttavaa.”

”Hänen mukaansa Suomen saadessa uuden ulkoministerin tapana on ollut aloittaa kausi rakentamalla hyvät suhteet erityisesti Ruotsiin.”

Todellisuudessa asia on täsmälleen päin vastoin. Ruotsi on tietoisesti pilannut suhteensa Suomeen. Suomen ulkoministeri tekee yleensä ensimmäisen virallisen valtiovierailunsa Ruotsiin. Näin teki myös Timo Soini, mutta sai varsin kylmän vastaanoton. Virallinen Ruotsi osoitti näin mieltään sille, että Perussuomalaiset otettiin mukaan hallitukseen. Nyt nähty siirtolaisten dumppaus vain vahvistaa virallisen Ruotsin ylimielistä ja moralisoivaa suhtautumista itäiseen naapuriinsa ja ylipäänsä kaikkiin naapureihinsa. Todellisuudessa Ruotsi on Pohjoismaista se poikkeus, ei Suomi, Tanska eikä Norja, joka myös harkitsee rajatarkastusten käyttöönottoa Ruotsin vastaisella rajalla. Pohjoismaista Norja joutuisi luultavasti kärsimään pahiten, jos Ruotsin maahanmuutto riistäytyisi lopullisesti viranomaisten käsistä ja siirtolaiset alkaisivat hakeutua naapurimaihin.

Suomi ei kuitenkaan voi sivuuttaa Ruotsin toimintaa olankohautuksella. Kuten tämän kirjoituksen kuvassa sanotaan, tapahtunut on suurin Suomea kohdannut vieraan valtion tekemä aktiivinen vahingonteko sitten Lapin polttamisen. Oikea johtopäätös tapahtuneesta olisi sulkea raja ja käännyttää kaikki ilman asianmukaisia papereita matkustavat takaisin Ruotsiin. Tätä sisäministeri Orpo ei ole vielä uskaltanut tehdä. 

Itse uskon, että raja lopulta suljetaan. Tavallisen suomalaisen kannalta olisi parasta, että raja suljettaisiin heti eikä vasta sitten, kun täälläkin joudutaan nostamaan kädet pystyyn siirtolaistulvan edessä. Ruotsin sopimusrikkomusten takia Suomen ei tarvitse perustella käännyttämistä mitenkään, vaan pelkkä etukäteisilmoitus Ruotsin valehtelevalle suurlähettiläälle riittää.

11 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Olen Ruotsissa ja Norjassa pitkään asuneena jo vuosikausia kehoittanut Suomea vahvistamaan Ruotsin vastaista rajaansa, koska nykyinen, Ruotsin kautta tapahtuva miehitys on ollut helposti ennakoitavissa.
Länsi on Suomelle todellinen uhka, ei niinkään Itä-Eurooppa ja Venäjä. Pikemminkin Suomi toimii Venäjälle hyödyllisenä puskurina.

Norja onkin jo Ruotsin murenevasta tilanteenhallinnasta ja omasta islamin terroriuhasta johtuen osittain purkanut Pohjolan vapaata liikkumisoikeutta.

Mistäköhän islamistimedia noita pystyyn kuolleita poliitikkoja aina löytääkin sepustuksiinsa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Expressenin hupikolumnista:

” Meitä on useita, jotka ihmettelevät Suomen integraatiopolitiikkaa. Suomi on aivan samoin kuin me pieni maa, jolla on suuria maa-alueita ja joka tarvitsee monimuotoisuutta sekä siirtolaisia voidakseen selviytyä maailmanlaajuisista haasteista”

Eikös ne maailmanlaajuiset ja huonosti selvittävät haasteet tule meille juuri tällä hetkellä Ruotsin puolelta? Ja niistä pitäisi selvitä ottamalla lisää niitä haasteita? Yleensäkin sana ”haaste” on sana, jota käytetään nykyisin kuvaamaan asiaa ”tarpeeton taakka, josta ei ole kuin haittaa”. Varsinainen, ihan oikea hallitus, joka tosiasiassa toimisi Suomen kansan puolesta toteaisi yleensäkin ruotsalaisesta mutinasta että viesti on otettu vastaan, ei edes merkitty tiedoksi eikä varsinkaan aiheuta mitään toimenpiteitä.

Kumitonttu kirjoitti...

Itse uskon, että raja lopulta suljetaan.

Olen valitettavasti täysin eri uskomuksessa. Sitä suoraselkäisyyttä et tule näkemään. Suomeen tulee 200-300.000 iPakolaista ennen kuin tulva loppuu, mutta se loppuu siksi että virta tyrehtyy meitä eteläisempien maiden toimesta. Suomi ei tule laittamaan tikkua ristiin.

Suomi voisi lopettaa tämän pelleilyn saman tien säätämällä uudet lait, mutta eihän meillä voida säätää lakeja kuin "tehokkuushyppäyksestä" vai mikä tuo Sipilän nimeämä show nyt onkaan. Ainoa mikä voi edes hiljentää tulvaa on se, että pakolaiset tuntevat olevansa erittäin epätervetulleita minnekään päin Suomea. Mitä etelämmäs he pääsevät, sen vähemmän suomalaiset laittavat hanttiin. Siksipä ne PK-seudulle valuvatkin. Etelässä ihmisillä ei ole aseita, ei sosiaalista painetta eikä (itse)kunnioitusta.

Ainoa mikä voi pysäyttää tulvan on PK-seudulla pitkään jatkunut asuntopula. Eli huvittavaa sinänsä, asuntojen korkea hinta voi toimia tulppana. Ja sen taustalla taas on PK-seudun huono asuntopolitiikka, joka suosii pienasuntoja. Niissä asuvat äänestävät Vihreitä ja kommareita, joten ei-niin-absurdisti arbuusit ryssivät tämänkin :)

Mutta siis - luulen että parisataatuhatta niitä ehtii tänne livahtaa ennen kuin meillä tulee raja vastaan. Suhteessa asukaslukuun samaa tasoa kuin Ruotsissa.

Oinomaos kirjoitti...

Olen täysin samaa mieltä siitä, että Ruotsin touhu on törkeää. Vielä törkeämpää on tässä Suuressa kusetuksessa mukana olevien suomalaisten poliitikkojen ja virkamiesten maanpetokselliset kähminnät. Pakko tässäkin kiittää Kari Rajamäkeä: missähän olisimme, ellei hän olisi torpannut "paperittomien" terveydenhuoltoon liittyvää lakia.

Vasarahammer kirjoitti...

KT: Suoraselkäisyyttä ei ole nähty eikä nähdä, mutta myös etelässä ihmiset ovat melko laajalti kyrpiintyneet siirtolaisvirtaan ja tapaan, jolla sitä hoidetaan. Facebookissa, jota useimmat aikuiset käyttävät, kiertää kuvia militanteista shia-taistelijoista täydessä sotavarustuksessa ja kuvia samoista ihmisistä Hesburgerin kyltin alla. MV-lehtikin alkaa jo hidastua nykyisillä lukijamäärillä.

Tämän homman mittasuhteet ovat niin valtavat, että hallituksen pitää yksinkertaisesti toimia. Jos hallitus olisi tehtäviensä tasalla, Torniossa olisi jo nelimetrinen aita ja mellakkapoliiseja täysvarustuksessa sotilaiden tukemana. Nyt kaikki tapahtuu viiveellä.

Vastaanottokeskuspaikat ovat jo loppumassa eikä Suomi yksinkertaisesti kestä tätä tulijoiden virtaa.

Jossain vaiheessa Sipilä, Orpo ja kumppanit joutuvat kananmunasateeseen samalla tavalla kuin islantilaiset poliitikot pankkikriisin jälkeen. Heittäjinä eivät ole anarkomarkot tai Suomen vastarintaliike vaan ihan tavalliset keskiluokkaiset ihmiset.

Becker kirjoitti...

Suomalaisia viranomaisia kiinnostaa enemmän Virosta tuleva alkoholi, kuin Ruotsista tuleva muslimi.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on hyvin perusteltua väittää että hallituksessamme istuu ns. velliperseitä. Maatamme haittaava toiminta ja sopimusten rikkominen hyväksytään mukisematta, tai kevyen mukisemisen kera. Pakolaiskriisi on oikea ongelma, mutta ihmisten rahtaaminen tuhansien kilometrien päähän on järjetöntä. Pakolaisia houkuttelee ilmainen ylöspito maassamme, heistä hyvin harva edes työllistyisi täällä kovin nopeasti. Elätämmekö täällä vuosikausia KYMMENIÄ TUHANSIA ihmisiä ja yritämme opettaa heille suomenkieltä? Ei ole todellakaan halpaa, puhutaan SADOISTA MILJOONISTA.
Pakolaisista SUURIN OSA tulee täysin TURVALLISILTA ALUEILTA. Ja Kreikkaan ja Italiaan päässeet ovat jo turvassa, samoin Ruotsiin tulleet.
Lähi-itään pitäisi saada tukea pakolaisleireille mutta se ei ratkaise ongelmaa sekään.Tekeekö YK, EU tai joku mitään itse kriisin syyn lopettamiseksi, eli siis SODAN?

Anonyymi kirjoitti...

Pakko vielä sanoa että Suomen kansakin on velliperseitä täynnä. Suomalainen ei lähde kadulle paitsi jonkun homomarssin tähden. Media on aikaansaanut sen että suuri osa kansaa vain puristaa nyrkkiä kotonaan ja alistuu ettei vain olisi suvaitsematon, rasisti, natsi, fasisti tai äärioikeistolainen. Solidaarisuus on kaunis asia mutta nykyisen kaltainen rajojen avaaminen ei auta kaikkein suurimmassa avun tarpeessa olevia ja joukossa on suuri määrä suoranaisia huijareita, väärillä tiedoilla esiintyviä ja muissa maissa pidempään oleskelleita koijareita. EU:n olisi jo aikaa sitten pitänyt panna stoppi Välimeren turvapaikkaturismille. Sieltä nimittäin tulijoita riittää miljoonia ja miljoonia.
PS: Ja meidän TAMPIO PÄÄMINISTERIMME vielä yllyttää pakolaisia tulemaan tänne järjettömällä lupauksellaan asunnon antamisesta pakolaisille.

Vasarahammer kirjoitti...

Syyrian sodan lopettaminen ei auta mitään, koska syyrialaisia on vähemmistö tulijoista.

Ainoa toimiva EU-ratkaisu olisi panna rajavalvonta kuntoon, ulkorajat kiinni ja ohjata tulijat EU:n ulkopuolella sijaitseville pakolaisleirille. Laittomille veneilijöille ei tule myöntää turvapaikkaa vaan heidät tulee ohjata kolmanteen maahan, joka täyttää turvallisuuskriteerit. Tätä ratkaisua ei tulla näkemään, vaan jonkinlainen puolivillainen, toimimaton viritys.

Toinen vaihtoehto on hylätä Schengen ja antaa yksittäisten valtioiden hoitaa asia kuntoon. Tämä vaihtoehto toimii, mutta EU ja "läntisen euroopan sivistyneet" eiku vellihousumaat vastustaa sitä.

Kun asiat muuttuvat koko ajan huonompaan suuntaan, jäsenmaiden johtavien poliitikkojen on jossain vaiheessa pakko toimia, jos he haluavat säilyttää paikkansa tai pahimmassa tapauksessa henkensä.

Jukka Aakula kirjoitti...

Jep Ruotsin vastainen raja pitää sulkea.

Jukka Aakula kirjoitti...

TV:saa haastatellaan poliisia salakuljetuksesta ja sen tutkimisesta. Miksi Ruotsin viranomaisia ei haasteta Suomessa oikeuteen ihmissalakuljetuksesta kun todisteet ovat aika selvät.