keskiviikkona, syyskuuta 02, 2015

Valtamedian sota yleisöään vastaan


Viime viikkojen valtaisa monikulttuurivyörytys on ollut jotakin sellaista, jota en olisi halunnut kokea. Blogikollega Yrjöperskeles on kaivellut hieman pintaa ja löytänyt useita melko uskomattomia pläjäyksiä. Valtamedia on pahimmillaan, kun se saarnaa kuorossa tietämättömille plebeijeille ilosanomaa.

Itse kommentoin valtamedian uutisia viimeksi joskus viime vuosikymmenen puolella. Lopetin siinä vaiheessa, kun omasta mielestäni asiallinen kommentti jätettiin julkaisematta. Silloin jo huomasin, että sanomalehtien kommenttiosastojen sensuuri ei kohdistu pelkästään asiattomiin kommentteihin vaan ihan asiallisiinkin, jos ne ovat ristiriidassa toimittajan vasemmistoliberaalin maailmankuvan kanssa. Tuolloin luin jo Pikkupojan Alaston Totuus -blogia, jossa maamme suurimman päivälehden yksipuolisen vihervasemmistolaista linjaa käsiteltiin satiirin keinoin.

Kommenttiosastot liipasimella

Twitterissä panin merkille HS:n kolumnin, jossa ehdotettiin, että maahanmuuttajalapset voisivat parantaa koulujen tasoa Suomessa. Englannissa he kuulemma jo tekevät niin. Intuitiivisesti tarkasteltuna kirjoitus on jo silkkaa roskaa. Kielitaidottomat ja perusosaamiseltaan heikot maahanmuuttajat heikentävät muiden oppimistuloksia, koska he vaativat opettajalta enemmän huomiota. Lisäksi kolumni perustui virheelliselle tiedolle. Britanniassa parantuneet tulokset johtuivat siitä, että heikkoja oppilaita siirrettiin toisiin kouluihin.

Helsingin Sanomien Nyt-liite eli paperinivaska, joka monilta vielä Hesaria lukevilta lentää suoraan paperinkeräykseen, päätti äskettäin sulkea kirjoitustensa kommentointimahdollisuuden määräajaksi. Syynä tähän oli väitetty ”vihapuhe”. Palstoille kuulemma sataa kymmenittäin kommentteja, joissa esitetään faktana täyttä sepitettä.

Yllä linkittämässäni Helsingin Sanomien kolumnissa itse kirjoittaja kirjoitti täyttä sepitettä ja faktoihin perustumatonta roskaa. Artikkelin kommenttiosastolla kolumnissa esitetty fakta eli Britannian maahanmuuttajavaltaisten koulujen muita parempi menestys osoitettiin perättömäksi. Suomalian Sanomat -blogissa on esitelty joukko lukijakommentteja, jotka ilmeisesti ovat nyt sitten sitä ”vihapuhetta”. Kommenttien perusteella kommentoijat olivat asiasta paljon paremmin perillä kuin kolumnin kirjoittaja.

Lehti, joka pitää itseään laatulehtenä, saattaa olla haluton kestämään asiallista kritiikkiä. Toimittaja haluaa yleensä sanoa viimeisen sanan ja perinteisen printtimedian aikana tämä oli mahdollista. Nykyisin näin ei ole, vaan toimittaja on samalla viivalla tavallisen kansalaisen kanssa. Tästä syystä kommenttiosaston sulkeminen tuntuu varmasti hyvältä vaihtoehdolta etenkin, kun verukkeena voi käyttää tarkemmin määrittelemätöntä käsitettä ”vihapuhe”.

Valtamedian instansseista useimmat toimivat liiketaloudelliselta pohjalta. Kommenttiosastojen moderointi on työlästä ja maksaa rahaa toimialalla, jonka tulovirrat ovat suurelta osin kuihtuneet ja joka on matkalla kohti ansaittua haudan lepoa. Kommenttiosastojen lakkauttaminen on luultavasti taloudellisesti järkevää ja siitä saa suvaitsevaisuuspisteitä, jos vetoaa ”vihapuheeseen”.

Toimittajien tekopyhyys

Jonkinlainen tekopyhyyden Suomen ennätys tehtiin, kun Mtv3:n päätoimittaja Merja Ylä-Anttila kirjoitti ”ihmisyyden kriisistä”. Siteeraan tässä kolmea viimeistä kappaletta:

”Ja teille, jotka mielessänne nyt huudatte, että tänne ei voida ketään ottaa, koska hyvinvointiyhteiskuntamme on kriisissä, ettei meillä ole varaa auttaa muita, leipäjonomme kasvavat, työttömyytemme nousee ja kulttuurimme katoaa, niin eikö sittenkin ole isompi asia, jos kykymme välittää katoaa?

Ihmisyys, se meillä on kriisissä. Hyvä antaa vähästään, paha ei paljostakaan.
Toivon ja odotan, että meilläkin vielä nousee arvojohtajuutta, joka kehottaa karttamaan kaikkia, jotka ovat täynnä kylmyyttä ja vihaa.”

Maahanmuuttokeskustelun suvaitsevainen puoli vetoaa tunteisiin. Pitää tuntea empatiaa ja olla hyvä ihminen. Valtamedia saarnaa empatiaa kuorossa lukijoilleen. Ylä-Anttilan kirjoitus on kummallinen sekoitus asiatekstiä ja sentimentaalista vuodatusta. Lopussa hän kehottaa karttamaan kaikkia, jotka ovat täynnä kylmyyttä ja vihaa. Keitä hän tarkoittaa näillä ihmisillä? Millä ihminen näyttää olevansa riittävän empaattinen Ylä-Anttilan kaltaisille moraalisen paremmiston edustajille?

Tiedotusvälineiden yksi tehtävä on tuottaa rakennuspuita maailmankuvan rakentamiseen. Nykytilassa suomalainen valtamedia ei kykene tähän, koska sen anti on täynnä sentimentaalista roskapuhetta. Liian vähän yritetään auttaa ymmärtämään, mistä maailman tapahtumissa on oikeasti kyse. Silloin, kun yritetään, näkökulma on yksipuolisen vasemmistolainen. Näin on kautta linjan kaikissa suomalaisen valtamedian instituutioissa. Vain vasemmistolaisuuden aste vaihtelee.

Mediasota

Kommenttiosastoilla on käynnissä eräänlainen sota valtamedian ja sen yleisön välillä. Tämä sota on viimeaikaisen kansainvaelluksen aikana kiihtynyt. Lakkauttamalla kommenttiosastot valtamedia vetäytyy omaan moraaliseen paremmuuteensa ja eristäytyy taas yleisöstään, kuten joskus ennen printtimedian kulta-aikana.

Tavallinen kansalainen kuitenkin haluaa ymmärtää, mistä kansainvaelluksessa on kyse. Kun valtamedialla on tarjolla vain yksipuolista propagandaa ja lukijoiden haukkumista rasisteiksi, tieto täytyy hankkia muualta. Tätä tarkoitusta varten on internet ja hakukoneet. Myös toisenlaista tietoa on saatavilla, jos sitä vain osaa hakea.

Kun mediasota jatkuu riittävän pitkään, internetin vaihtoehtomedia ja sen suosio kasvaa. Ruotsissa vaihtoehtomedian sivustot ovat ohittaneet lukijamääriltään jo keskisuuret maakuntalehdet ja nousseet lähelle suurimpia valtamedian instituutioita. Suosituimpia valtamedian lähteitä ovat luonnollisesti lähinnä urheilu- ja viihdetarjontaan keskittyvät iltapäivälehdet.

Ruotsissa Martin Borg tutki eri sivustojen kymmenen suosituimman artikkelin jakomääriä Västeråsin IKEA:ssa tapahtuneiden murhien yhteydessä. 10. - 17. elokuuta mitatut tulokset olivat seuraavat:

SVT (Ruotsin televisio) 77 461
Fria Tider 74 808
Nyheter Idag 35 224
Sveriges Radio (Ruotsin radio) 21 407
Avpixlat 20 088

Näistä Fria Tider, Nyheter Idag ja Avpixlat edustavat vaihtoehtomediaa. SVT:n sivuilla julkaistun artikkelin otsikossa kerrottiin, että ”muukalaisvihamieliset etenevät verkossa”. Todellisuudessa vaihtoehtomedian taso on parantunut vuosien saatossa hiljalleen samalla, kun valtamedian instituutioiden ja toimittajan ammatin arvostus on laskenut pohjamutiin.

Valtamedia Suomessa käy avoimesti sotaa piskuisen vaihtoehtomedian edustajia vastaan. Erillishuomiota on saanut Barcelonasta toimitettu MV-lehti, jota valtamedia on ollut haastamassa oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksista. Lisäksi valtamedia on onnistunut karkottamaan sivustolta mainostajia. Kevyesti toimitettu MV-lehti on jo nyt lukijamääriltään Uusi Suomi -verkkolehden tasolla. Tämä kaikki kertoo kasvavasta epäluottamuksesta valtamediaan ja sen toimittajakuntaan.

Toimittajakunta taas pelkää työpaikkojensa puolesta, mikä on jossain määrin ymmärrettävää. Valtamedian tulevaisuuden kannalta tosin saattaa olla tuhoisaa, jos lehden toimitukset ovat jatkuvassa sodassa vastustajanaan se osa lukijoista, joka ei enää luota valtamediaan eikä suostu siitä maksamaan.

Miten taistella valtamediaa vastaan?

Olen tuntenut viimeaikaisen mediavyörytyksen aikana itseni voimattomaksi enkä ole jaksanut kirjoittaa juuri mitään. Samalla olen miettinyt keinoja, miten yksittäinen kansalainen voisi yksinkertaisilla keinoilla taistella valtamediaa vastaan silloin, kun pelkkä valtamedian yksipuolisen uutisoinnin arvostelu verkossa ei enää riitä.

Luonnollisesti kaikki lehtitilaukset pitää perua. Tämä on jo tehty mutta se vaikuttaa hitaasti. Hesarin levikki voi olla vapaassa pudotuksessa mutta lehti kuolee hitaasti. Jokainen voi tietysti kampanjoida Hesarin tilaajamäärien vähentymisen puolesta esim. linkittämällä Eroa Erkosta -sivustolle. Oman päätöksen lopettaa tilaus ja sen syyt kannattaa toki kertoa ystäville tai tuttaville, mutta vain kysyttäessä ilman liiallista intomielisyyttä.

Valtamedian instanssit tienaavat rahaa myös verkossa mainosten avulla. Jokainen voi asentaa omaan selaimeensa Adblocker-lisäosan, jonka avulla mainokset eivät näy. Kyseisessä lisäosassa voi itse kukin halutessaan sallia mainokset niillä sivustoilla, joita ei halua boikotoida.

Valtamedian artikkeleihin tulee kuitenkin linkitettyä joko blogissa, Twitterissä tai Facebookissa. Tällöin kannattaa valita valtamedian artikkelin asemesta Roopen Mediaseuranta -sivusto, joka kokoaa maahanmuuttoon ja monikulttuuriin liittyviä artikkeleita.

Jos joskus tulee pakottava tarve lukea lehteä, se kannattaa tehdä kirjastossa, joihin yhä tilataan käsittämättömän paljon sanoma- ja aikakauslehtiä.

Itse en keksi enempää. Jos lukijoilla on lisää ideoita, ne voi kertoa kommenttiosastossa.

Edit 3.9.2015:  Tässä vielä lista Bonnierin (Mtv3:n omistaja) tavaramerkeistä. Älä suosi näitä vaan käytä vaihtoehtoisia palveluita.

20 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Varmaankin niin minä kuin Vasarakin olemme toimittajien mielestä näitä ihmisiä, ”jotka ovat täynnä kylmyyttä ja vihaa”. Täytyy vaan todeta vanhaan inttityyliin, että kumikuitti ei pure. Näkisin, että blogimaailman tulee jatkaa median propagandasta uutisoimista. Joka ainoa ihminen, joka eksyy vaihtoehtoisen median sivuille ja alkaa ajattelemaan omilla aivoillaan, on voitto. Tietysti tosiasia on, että moni ihminen on vieläkin kuin eräs tuttavani, joka totesi, että ”minä kuitenkin tilaan sanomalehden, koska haluan lukea ammattilaisen tekemää toimitettua tekstiä”. Se ammattilaisuus ja toimitettu teksti tai ainakin sen maine ovat vaan peruja menneiltä vuosikymmeniltä. Itse näkisin, että median alamäki alkoi silloin, kun HeSan NYT-liite perustettiin. Muutamaa vuotta myöhemmin lopetin itse lehden tilaamisen.

Tuo linkittäminen pelkästään Roopen Mediaseurantaan oli muuten erinomaisen hyvä idea. Kiitokset. Ei rahapennin vertaa valtamedialle.

Vasarahammer kirjoitti...

Ykä:

Eihän se jonkun toimittelijan kuitti pure. Sitä kuittia kuitenkin tulee joka tuutista kovalla volyymilla. On kuin joutuisi kuuntelemaan samaa suuren johtajan Kim Il-Sungin puhetta monta kertaa peräkkäin särkevistä ämyreistä.

Tuli muuten mieleen, että blogilistakin tulisi jossain vaiheessa päivittää. Tässä yksi lisättävä:

http://alkonkassalla.blogspot.fi/2015/09/perikadon-merkit-ilmassa.html

Eli tuossa sanotaan, että poliitikot eivät vaan osaa. Heillä ei ole kykyjä. Petteri Orpon peliesityksen perusteella vaihtopenkki kutsuisi, jos sieltä löytyisi tilalle parempia pelureita. Ei löydy vaan kaikki on sitä samaa broileria.

Gruvmor - Maria Olsdotter kirjoitti...

Ruotsissa on syntynyt todella valtava kohu blogisti Julia Caesarin oikean henkilöllisyyden tiimoilta. Expressen yms p*ska-aviisit kuvittelevat ties mitä ja suoltavat palstakilometreittäin bullshittiä. Seurauksena on kuitenkin lähinnä ollut se, että paljon useammat ovat löytäneet Julian tekstit ja sitä myöten muita vaihtoehtolähteitä.

Bonnieria kehotetaan boikotoimaan. Valitettavasti konserni on valtava, listaa pitää tutkia tarkkaan moneen kertaan, ettei erehdy käyttämään heikäläisten tuotteita.
https://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/2012/11/22/bonnierkoncernen/ sekä
https://sv.wikipedia.org/wiki/Bonnierkoncernen

Jokin aika sitten päätimme lopettaa telkkarin katselun, sitä moskaa ei enää kestä kerta kaikkiaan. Radiota kuuntelemme vain satunnaisesti. Saamme säännöllisesti muistutuksen tv-luvan maksamisesta, mutta kun meillä ei enää ole telkkaa niin jäävät vaille meidän äyrejämme. Varmaan lupamaksu muutetaan pian veroksi, kun tulot vähenevät.

Toivomme, että Julia Caesar jaksaa jatkaa (on sairas vanhus). Toivotan myös voimia suomalaisille blogisteille näinä propaganda-aikoina. Ylehän on myös vaihtanut isolle vaihteelle ja puppua tulee oksettavan paljon.

Kari kirjoitti...

Mielestäni HS:n tai YLE:n tarjonta ei ole muuttunut huonommaksi. Ihmiset ovat vain heränneet vaaleanpunaisista unelmistaan. Eivät toki kaikki, eivätkä tietysti mediatalot maailmanlaajuisestikaan.

Itse lopetin Median (lehdistö, tv ja radio) seuraamisen kuluttajana jo 16-17 vuoden iässä 70-luvulla loppupuolella ja kriittisesti tarkasteltu maailma alkoi näyttää heti toisenlaiselta. Median tarinaa Lähi-Idästä, Itä- ja Länsi Euroopan kehityksestä, USA:sta, Balkanista ja EU:sta oli enää mahdotonta ostaa.

Omaan Media kuplani puhkeamiseen sattui Yom Kippur sota, Chilen sotilasvallankaappaus, ja Iranin islamilainen vallankumuos, joista kahdessa viimemainitussa satuin ole hetken paikanpäälläkin, mikä tietysti lisäsi mielenkiintoa keskivertoa enemmän.

Vasarahammer kirjoitti...

Gruvmor: Olen seurannut Julia Caesarin tapausta ja Niclas Orreniuksen ja Annika Hamrudin käytös kuvottaa minua. Hamrudin teksti Expressenissä on karmeaa luettavaa. Niin täydellistä pelkkään yksityishenkilöön käyvää hyökkäystä en ole nähnyt missään. En ottanut Julia Caesarin tapausta tähän kirjoitukseen mukaan, koska se ansaitsee oman kirjoituksensa. Olen itse lukenut Caesarin kirjoituksia siitä lähtien, kun hän aloitti snaphanen.dk -sivustolla. Kirjoitusten perusteella osasin kyllä arvata oikein kirjoittajan ikäluokan ja entisen ammatin.

Kari: Itselleni käännekohta oli Neuvostoliiton hajoaminen ja suomalaisen valtamedian uutisointi Janajev-kaappauksen jälkeen. Luottamus meni lopullisesti, kun ymmärsin myöhemmin, miksi Lähi-idän rauhanprosessi epäonnistui ja miksi palestiinalaiset eivät edes halua rauhaa Israelin kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Israelissa on median toimintaa parodioiva kanava nimeltä Latma. Siinä parodioidaan vasemmistoliberaalien toimittajien toimintaa ja sitä että vasemmistoliberaaleilla on valta-asema mediassa.

http://www.latma.co.il/

https://www.youtube.com/user/LatmaTV

https://en.wikipedia.org/wiki/Latma

Vasarahammer kirjoitti...

Latma TV:ssä suosikkini oli "Palestinian minister of uncontrollable rage" Tawil Fadiha.

Tässä yksi esimerkki:

https://www.youtube.com/watch?v=KQowILC51dw&list=PL544EAF91CEB47851&index=1

Euvostotaivas kirjoitti...

Jo vuosia lähinnä kommenttiosiot ovat olleet niitä, joita varten paskalehtien artikkeleja on tullut luettua. Mainitut aviisit tekevät kyllä ihan itse harakirin sulkiessaan kommentit. Joutavat kuolla. Toki sitä on jossain mielipuolisuuden masokismin puuskassa vielä seurannut, mitä meille nyt on pyritty "opettamaan".

Onneksi vaihtoehtomediassa alkaa olla jo valinnanvaraa, ja ulkomaisiakin lehtiä pääsee toistaiseksi verkossa selaamaan. Ylellä ei ole kuin pari vanhempaa musiikkia soittavaa ohjelmaa ja Luontoilta, joita saattaisi tulla ikävä, mikäli laitos suljettaisiin. Asiantunteville luontoihmisille voisi kyllä perustaa oman kanavan. Siitä olisi jopa valmis maksamaan. Vapaaehtoisesti.

Valtamedian sensuuri on kyllä melkoinen boosti niille, jotka pyrkivät kriittisesti hakemaan taustatietoja muualtakin kuin Sanomien propagandaohjeistuksista. Ei pitäisi olla epäselvää, miksi kirjoittaa niin kauan kuin se vain sallitaan...

Bogreol kirjoitti...

Bruce G. Charltonin mukaan läntinen massamedia on poliittisen korrektiuden vasemmistolaisuutta, mikä ei välitä taloudesta ja on asettunut perinteistä työväenluokkaa vastaan. Tähän uuteen vasemmistoon kuuluvat liberaalit puolueet niin oikealla kuin vasemmalla, niin kirkossa kuin yliopistossa. Uusi vasemmisto keskittää toimintansa identiteettipolitiikkaan, 'ihmisoikeuksiin', 'ympäristöön', antirasismiin, etnisiin vähemmistöihin, feminismiin, seksuaaliseen vallankumoukseen. Media ei ole vasemmistolainen, vaan media on vasemmisto. Median ideologia ei ole suvaitseva. Toisinajattelijoita kohtaan media on ehdoton. (huomaahan sen tästäkin pakolaisrummutuksesta, kuinka yhdenmukaista se on, ja kuinka ääneen pääsee helposti maahanmuuttaja, joka saa syyttää suomalaisia junteiksi, mutta syytetylle osapuolelle ei anneta suunvuoroa, jopa kommentointimahdollisuus poistetaan). Media dominoi kaikkia muita sosiaalisia järjestelmiä. Vasemmistolaisuus on ennen kaikkea kristinuskon vastaisuutta, sekulaarisuutta puolustavaa, tuhoisaa perinteelle ja vakaudelle. Massamedia on tiedonvälityksen muoto, joka toimii yhteenkuuluvuutta vastaan. Massamedian ajattelutapa on mielipide-relativistinen, eikä se kykene havaitsemaan, mitä on tapahtumassa. Massamedian tuhoavuus sisältää kyvyttömyyden tunnistaa todellisuus, ja tämä on syy nykyiseen tuhoavaisuuteen.

Becker kirjoitti...

Bonnier on jo pohjoismaisena mielipteenmuokkaajana vaarallisen suuri. Itse pyrin välttämään kaikkien suuryritysten tuotteita aina kun se on järkevästi mahdolista.
Bonnierin tuoteryhmä on jo niin laajalle levinnyt, että pakostakin tulee joskus ostettua jokin heidän kustantamansa kirja tai lehti. Mitään en yhtymältä kuitenkaan vakituisesti tilaa. Akateemisesta en ole enään vuosiin ostanut mitään. Netistä löytää useimmiten haluamansa.
Maikkarin siirtyminen oligarkkien omistukseen oli helppo havaita. Painotukset uutisissa ja "äärioikeisto" termin käyttö lisääntyi välittömästi. Maikkarilla ei ylipäätään ole sellaista ohjelmaa jota viitsisin katsella. Suurin osa ohjelmista on tyhjäpäille tarkoitettua jätettä. SVT:n (Svenska Vänster TV)ohjelmista katselen joskus ykkösen uutiset. En sen takia, että sieltä tulisi jotain uskottavaa, vaan ihan puhtaasti jossain tätyy silmiään availla ja aivoja herätellä kahvin kera. Muuta en SVT:n ohjelmistosta katselekkaan. Ruotsin TV4:n ohjelmat ovat täyttä sontaa
noin niinkuin älyllisesti ilmaistuna. TV:stä lähinnä seuraan moottoriurheilua,ja niistä kanavista ei mikään kuulu olikgarkkien omistuksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Sosiaalimamut ja ulkomaiset halpatyöntekijät eivät tilaa lehtiä. He eivät mainosta lehdissä, telkkarissa, radiossa eikä näiden nettisivuilla. Ne eivät tuo tulovirtaa mediayhtiöille. Nykyisetkin tilaajat poistuvat tasaisesti.

Jos mokumielinen uutisointi on huono bisnes, niin miksi mediayhtiöt eivät vaihda tuotetta ja palvelua siihen mikä on hyvä bisnes ja käy kaupaksi? Miksi ne menevät mieluummin konkurssiin? Muilla aloilla toimivat yritykset luopuvat niistä bisneksistä jotka eivät ole kannattavia.

Kari kirjoitti...

Bogreol sanoi...
Bruce G. Charltonin mukaan läntinen massamedia on poliittisen korrektiuden vasemmistolaisuutta, mikä ei välitä taloudesta ja on asettunut perinteistä työväenluokkaa vastaan. Tähän uuteen vasemmistoon kuuluvat liberaalit puolueet niin oikealla kuin vasemmalla, niin kirkossa kuin yliopistossa.


Kyllä. Sosialismin mukanaan tuomassa uusfeodalismissa työtätekevä, veroja maksava kansalainen ei ole enää sidottu turpeeseen, vaan maahanmuuttajiin ynnä muuhun tuottamattomaan kansanosaan, joita poliitikot läänityksikseen ovat verovaroilla ääniä vastaan ostaneet.

Median tehtävä on suurinpiirtein sama kuin Vasallien, jotka läänityksillään paimensivat, rankaisivat ja välittivät alustalaisille hallitsijan tahdon.

Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Vasarahammer kirjoitti...

Bogreol: Olen itsekin lukenut samanlaista juttua ja muistan kuulleeni Bruce G. Charltonin nimen.

Becker: Maikkarin myynti oli Alma-medialta paha virhe aikanaan, mutta rahaa piti saada ja vain maikkarin myynti toi sitä. Olen itsekin huomannut uutis- ja ajankohtaistoiminnan, joka maikkarilla on perinteisesti aika kevyttä, "ruotsalaistuneen".

vieras: Mediabisnes on taantuva toimiala. Sellaiseen ei kannata investoida vaan olemassa olevista tuotteista lypsetään kaikki jäljellä oleva liikevaihto pois. Yritysjärjestelyjä eli toimintojen yhdistämisiä voidaan toki tehdä. Monissa amerikkalaisissa uutistoimistoissa ohjelmoidut robotit generoivat pikku-uutiset (esim. pörssiuutiset), eli toimittajan työkin on katoamassa tai ainakaan se ei jatku entisen kaltaisena.

Strix Senex kirjoitti...

Lehdistö markkinoi aikanaan itseään vallan vahtikoirana. Jos lehdistö on vallan vahtikoira, niin sosiaalinen media on vahtikoiran vahtikoira. Ja vahtikoiran uikutuksesta päätellen tämä vahtikoiran vahtikoira hoitaa tehtävänsä peijakkaan paljon ärhäkämmin kuin se leipääntynyt ja laiskistunut vahtikoira.

Vasarahammer kirjoitti...

Strix Senex: Ruotsissa monet sanovat Julia Caesarin tapauksen jälkeen, että lehdistö on liittoutunut vallanpitäjien kanssa ja vahtii enemmän kansalaisten mielipiteitä kuin poliitikkojen toimintaa. Asia ei mielestäni ole aivan niin. Ennemminkin lehdistö pitää huolen, että vallanpitäjät pysyvät poliittisen korrektiuden asettamissa rajoissa. Kun ilmestyy poliitikkoja ja puolueita, jotka eivät suostu marssimaan PK:n tahdissa, lehdistö sekoaa ja hyökkää näiden kimppuun.

On vaikea sanoa, liittoutuiko media vallanpitäjien kanssa vai päinvastoin. Sanoisin, että kyseessä on symbioottinen suhde, jossa molemmat elävät samassa kuplassa.

Bogreol kirjoitti...

"On vaikea sanoa, liittoutuiko media vallanpitäjien kanssa vai päinvastoin. Sanoisin, että kyseessä on symbioottinen suhde, jossa molemmat elävät samassa kuplassa."

Bruce G. Chartlon: hallituksen ja hallitusvirkamiesten valta, on nyt olennaisesti informoijien valtaa: he voivat 'ostaa' ihmisiä Massamedialle; ja hallituksen rooli on vahvistaa Massamedian valitsemien ihmisten rankaisua.

Massamedia on nyt korvannut uskonnon kaiken ylimenevänä, kaikki sisältävänä järjestelmänä. Mutta siinä missä uskonto mahdollistaa yhteiskunnan yhdistymisen, Massamedia hyökkää sen osia vastaan ja turmelee yhteiskunnan.

Kommunistit yrittivät parhaansa luodakseen uuden Ihmisen propagandalla, pitäen ihmistä puhtaana tauluna, jonka voi kirjoittaa uudelleen; uudistaen kieltä edistääkseen ideologisia asioita (Orwellin uuskieli), valokuvia kylmästi retusoitiin ja poistettiin halveksittavat entiset johtajat historiallisista asiakirjoista, jotta heistä tulisi epähenkilöitä.

Mutta kommunismin maailmalla oli meidän standardiemme mukaan pienen pieni Massamedia; he eivät pystyneet jatkuvasti asuttamaan ihmisten mieliä – sillä tavalla minkä moderni Massamedia kykenee saavuttamaan.

Vanhan tyylinen kommunismi ei pystynyt poistamaan solidaarisuutta ihmisten mielistä; ei pystynyt karkottamaan heidän perusmotivaatiotaan, toiveitaan ja muistojaan.

Nykyaikainen Massamedia on onnistunut tässä!

Moderni Massamedia saavuttaa täydellisemmin kuin kommunismi, ja puhtaan huomaamattomasti sen, mitä kommunismi raivokkaasti, mutta tehottomasti yritti.

Erityisesti sen jälkeen kun spontaaneilta tai kansalaisyhteiskunnan itsestään organisoituvilta muodoilta (perhe, kirkko, paikallisväestö, ammattiliitto, ammattikunta, ammattiryhmä...kaikki potentiaaliset vastarinnan organisoidut lähteet) on viety vastarinnan työkalut ja poistettu kapinamahdollisuus avustuksilla, säädöksillä, soluttautumisilla ja optioilla paljon kokonaisvaltaisemmin kuin mitä takavarikoinnit, alistamiset ja väkivalta ikinä saivat aikaan.

Sillä niin kauan kuin kommunismi alkuaan pysyi jäljelle jääneellä positiivisella ja rakentavalla tehtäväkuvallaan, aikomuksenaan luoda ihanneyhteiskunta, sitä pystyttiin pitämään aisoissa. Mutta nykyajan Massamedialla on sellainen ylellisyys ja vapaus, ettei ole mitään strategiaa, paitsi tuhoaminen.
(Charlton, Addicted to distraction)

Strix Senex kirjoitti...

"Ruotsissa monet sanovat Julia Caesarin tapauksen jälkeen, että lehdistö on liittoutunut vallanpitäjien kanssa ja vahtii enemmän kansalaisten mielipiteitä kuin poliitikkojen toimintaa. Asia ei mielestäni ole aivan niin".

Voi olla. Minä vain ihmettelen sitä, että kun turvapaikanhakijamäärä yht'äkkiä moninkertaistuu, media ei missään vaihessa kysy, mistä tämä johtuu. Tuollainen ei nimittäin tapahdu spontaanisti, ilman organisointia. Jossakin on sylttytehdas ja joku hyötyy, mutta se ei tätä meidän mediaa juurikaan kiinnosta. Anglosaksinen lehdistö kertoo ISISin ja Mafian busineksista. Meikäläinen ei. Meikäläinen kiiruhtaa syyllistämään epäileviä Tuomaita, leimaamaan heitä rasisteiksi ja vaatimaan vastaanottomääriä moninkertaistettavaksi. Riippumatta siitä, ovatko tulijat todellakin sotaa paossa vai tulossa aivan muilta alueilta. Käytännössä meikäläinen media siis kiirehtii edistämään näitä ihmissalakuljettajien busineksia. Herää siis kysymys, onko media todellakin niin naiivi vai onko tässäkin kysymys jostakin muusta. Kuka hyötyy.

Kari kirjoitti...

Itse näen, että media ja valtiovalta elivat alussa symbioosissa, mutta poliiitikkojen tuella siitä kehittyi valtiovaltaakin mahtavampi rinnakkaishallitsija. Tyranni, jolla on sekä lainsäädäntövalta, tuomiovalta että toimeenpanovalta gestapoineen, tavalliseen kansalaiseen nähden on enemmän absoluuttista valtaa kuin eduskunnalla, sillä se pitkälle päättää, mitä kansanedustaja ja sitäkautta eduskunta päättää.

Käytännössä punamedia ohjaa kansakuntien kohtaloita, ilman että se olisi millään tavalla kenellekään vastuussa aiheuttamistaan valtioiden romahtamisista, sodista, murhista, raiskauksista, katastrofeista ja kansainvaelluksista.

Media on monikko sanasta medium, joka tarkoittaa väliainetta, välittäjää tai keinoa, välinettä. Media tarkoittaa viestintäkanavia tai viestin välittäjiä(Wiki). Ennen se oli valtiovallan sanomien välittäjä kansalle.

Nykyään media on suora kanava paholaisen ja alamaistensa välillä aiheuttaen suunnatonta tuhoa johtaessaan kansakuntia kohti helvettiä.

Vasarahammer kirjoitti...

Kari: "Tyranni, jolla on sekä lainsäädäntövalta, tuomiovalta että toimeenpanovalta gestapoineen, tavalliseen kansalaiseen nähden on enemmän absoluuttista valtaa kuin eduskunnalla, sillä se pitkälle päättää, mitä kansanedustaja ja sitäkautta eduskunta päättää."

Kyllä siinä vaiheessa, kun pääministeri harrastaa moraaliposeerausta, hän esiintyy medialle. Media palkitsee Sipilän mutta rankaisee niitä, jotka eivät jaa median valtaideologiaa eli punavihreää liberalismia.

Medialla on enemmänkin valta pudottaa poliitikko kuin nostaa ketään. Sitä mukaa, kun median taloudellinen menestys heikkenee, vallankäyttöpyrkimykset kasvavat. Media ja poliitikot elävät molemmat samassa kuplassa, jossa tosielämän tosiasioilla ei ole todellista merkitystä.

Nykyisin media käyttää valtaa esiintymällä yhtenäisenä kuorona, kuten Immosen tapauksessa tai nyt tässä viimeisimmässä mokutustsunamissa.

Bogreol: "nykyajan Massamedialla on sellainen ylellisyys ja vapaus, ettei ole mitään strategiaa, paitsi tuhoaminen."

Tämä ei päde ainoastaan mediaan vaan postmodernismiin yleensä. Se pyrkii vapauttamaan ihmiset sortavien instituutioiden kahleista mutta sillä ei nihilismin lisäksi ole mitään tarjottavaa.

Strix senex: " Herää siis kysymys, onko media todellakin niin naiivi vai onko tässäkin kysymys jostakin muusta. Kuka hyötyy. "

Pienissä luterilaisissa maissa kuten Suomessa ja Ruotsissa yhdenmukaisuuden paine on voimakkaampi kuin muualla lännessä. Media on siis yhdenmukaisempaa kuin anglosaksisissa maissa, joissa perusvire on vasemmistoliberaali mutta vaihtelua on enemmän kuin täällä.