tiistaina, heinäkuuta 04, 2023

Väestönvaihtoteoria on vasemmiston lyömäase

 


Keskustelu väestönvaihtoteoriasta jatkuu edelleen valtamedian instansseissa. Itse olen Twitterissä sanonut, että mitään väestönvaihtoeoriaa ei ole olemassakaan. Se on vasemmiston keksimä käsite, jota valtamedia toistaa papukaijan lailla ja pyrkkii termin avulla mustamaalaamaan  Perussuomalaisia toimijoita.

Jos maahanmuutto kasvaa, jossain kuviteltavissa olevassa tulevaisuudessa voi tulla tilanne, jossa suomalaiset ovat vähemmistönä omassa maassaan. Tällöinkään kyse ei ole mistään ”väestönvaihtoteoriasta vaan suomalaisten jäämisestä vähemmistöön. Se, että Perussuomalaiset joutuvat  pahantahtoisen valtamedian hampaisiin ei ole kuitenkaan yksin vasemmiston tai valtamedian vika. Perussuomalaiset toimijat käyttävät itse epätäsmällistä kieltä ja vasemmiston luomia käsitteitä, jolloin he ovat helppo maali vasemmiston ja valtamedian pahantahtoisille toimijoille.

Tästä muistaakseni kirjoitin jo aiemmin. Vasemmisto haluaa esittää maahanmuuton ikään kuin luonnonvoimana. Maahanmuuton takaa ei muka löydy ketään erityistä toimijaa, vaan ne, jotka puhuvat väestönvaihdosta uskovat väitetysti ”väestönvaihtoteoriaan, joka ei ole mikään teoria vaan termi, jonka tarkoitus on saada valtamedian lukijat uskomaan, että Perussuomalaisilla on jonkinlainen väestönvaihtoeoriaksi kutsuttu salaliittoteoria, johon he muka uskovat.

Todellisuudessa Suomen valtio yrittää edistää maahanmuuttoa monin eri tavoin ja käyttää maahanmuuton edistämiseen tarkoitettuun propagandaan paljon rahaa. Myös elinkeinoelämä propagoi maahanmuuton puolesta. Ulkoministeriön Ville Cantell kertoo tässä vuodelta 2016 olevassa artikkelissa, että Suomi tarvitsee maahanmuuttajia.

Maahanmuutoa aktiivisesti edistäviä tahoja on paljon sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Yksi tunnetuimmista maahanmuuton erinomaisuutta julistavista iskulauseista on jo klisheeksi muodostunut ”monikulttuurisuus on rikkaus”.

Ne tahot, jotka aktiivisesti ajavat maahanmuuttoa, eivät välttämättä piittaa, jos suuri osa tulijoista  ei työllisty vaan jää elämään sosiaaliturvan varassa, jolloin maahanmuuton väitetyt hyödyt jäävät kokonaan realisoitumatta.

Kolmas maahanmuuttoa aktiivisesti lisäävä taho on Euroopan Unioni, joka jakaa turvapaikanhakijoita eri jäsenmaihin määritettyjen kiintiöiden mukaisesti.

Kun Helsingin Sanomat hyökkää täänään Perussuomalaisten  kansanedustaja Ville Tavion kimppuun, se moittii tätä ”väestönvaihto”-sanan käytöstä. Helsingin Sanomien toimittaja Veera Paananen latelee jutussaan jo tutuksi käyneen syytekirjelmän.

” Väestönvaihtoteoria on äärioikeistolainen salaliitto­teoria, jonka mukaan valkoinen länsimainen väestö pyritään länsimaissa tarkoituksellisesti alistamaan vähemmistöksi ja hiljalleen korvaamaan. Versiosta riippuen valkoista väestöä pyrkivät maahan­muuton keinoin korvaamaan teorian mukaan ei-valkoisella väestöllä usein juutalaiset tai jonkinlainen niin sanottu globalistinen eliitti.”

Paananen valehtelee, jos hän sanoo väestönvaihtoteorian olevan äärioikeistolainen  salaliittoteoria. Sitä se ei ole vaan termi, jota käytetään Perussuomalaisten mustamaalaamiseen.  Toimittaja Paananen pyrkii näin  esittämään, että Tavio uskoisi hänen määrittelemäänsä väestönvaihtoeoriaan. Todellisuudessa maahanmuuttoa edistaäviä tahoja on useita. On kotimaisia valtiollisia tahoja, elikeinoelämän tahoja ja Euroopan Unioni, jonka voinee luokitella globalistiseksi tahoksi. Paanasella ei ole mitään todisteita, että  Tavio uskoisi Paanasen kuvailemaan hänen kuvailemaan teoriaan. Paananen pyrkii myös leimaamaan Tavion antisemiitiksi antamalla ymmärtää, että Tavio uskoo väestönvaihtoteorian mukaisesti juutalaisten olevan väestönvaihdon takana. Tästä Paanasella ei ole mitään todisteita.

Veera Paananen on hyvä esimerkki  epärehellisestä ja moraalittomasta journalistista, joka ei epäröi loata juttujensa kohdetta epämääräisillä vihjailuilla ja valheilla.

Mitä tulee väestönvaihtoon, kyse on siinä puhtaasti matematiikasta. Jossakin kuviteltavissa olevassa tulevaisuudessa on hetki, jolloin suomalaiset jäävät vähemmistöksi omassa maassaan. Tällöin on mahdollista sanoa, että väestö on vaihdettu.

On täysin kiistatonta, että sekä Suomessa että Euroopan Unionissa on tahoja, jotka pyrkivät aktiivisesti kasvattamaan Suomeen kohdistuvaa maahanmuuttoa. Se, kutsutaanko tätä väestönvaihdoksi vai ei, on pelkkää semantiikkaa. Maahanmuuutto on myös lukumäärältään erittäin suurta. Vuonna 2022 lähes  50 000 ihmistä muutti Suomeen. Kyseessä on suurehkon suomalaisen kaupungin väkimäärä

Iltalehdessä Kari Koli -niminen toimittaja valistaa lukijoitaan lisää. Hän on löytänyt ranskalaisen Reynaud Camusin kirjan. Itse en ole  kyseistä kirjaa lukenut.  Koli siteeraa myös Niko Pyrhöstä. Jälleen kerran on syytä korostaa, että väestönvaihtoteoria ei ole mikään oikea teoria vaan vasemmiston lyömäase.

Yhdysvalloissa on myös Great Replacement -niminen salaliittoteoria, josta puhuvat lähes yksinomaan vasemmistoliberaalit. En ole koskaan  kuullut konservatiivin  puhuvan Great Replacement- teoriasta.

Tämä lienee ties kuinka mones kirjoitus meneillään olevasta Perussuomalaisten toimijoiden mustamaalausoperaatiosta, johon on osallistunut  Suomen valtamedia kokonaisuudessaan, niin valtio-omisteiset mediat kuin korporaatioiden omistamat. Väkisinkin alkaa epäilyttää, että kyseessä on tietoinen informaatio-operaatio, jonka tarkoituksena on häpäistä puolueen poliittiset toimijat julkisuudessa ja näin oletettavasti vähentämään puolueen kannatusta.

8 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Aivan oikea huomio:

meneillään todellakin on tietoinen epäinformaatio-operaatio, jonka tarkoituksena on häpäistä Perussuomalaisen puolueen poliittiset toimijat julkisuudessa ja näin oletettavasti vähentää puolueen kannatusta.
Todennäköisempää on, että kannatus lisääntyy, mutta mitäpä siitä:

lopullisena tavoitteena on ensin kaataa hallitus ja uusien vaalien jälkeen todeta kuin olemassaolevasta luonnonlaista, että vaikka persut saivatkin 42 % äänistä, eihän niitä nyt hyvänen aika voi enää koskaan hallitukseen päästää!
Katsokaa nyt kaikki miten ne pilasivat rasismillaan ja fasismillaan ja natsismillaan Suomen maakuvan täydellisesti!!

Loppukaneetiksi tehdään gallup, pitäisikö PS lakkauttaa?
Se tehdään yliopistojen yhteiskuntatieteellisissä tiedekunnissa, ja sen 968 vastaajaa sanovat kaikki KYLLÄ!
Sitten PS lakkautetaan ja julistetaan Demokratian Voittaneen!

Anonyymi kirjoitti...

Lopputulos tästäkin härdellistä taitaa olla kuitenkin se, että syntyvyystilastot on kaivettu esiin, ilmestyy tämän kirjoituksen kaltaisia blogitekstejä ja asiasta kaikesta huolimatta keskustellaan eli päädytään plussalle.

Samaa mieltä olen tuosta epätarkkojen termien käytöstä, mutta toisaalta vasemmisto on lähes asiassa kuin asiassa kerta kaikkiaan päättänyt käsittää väärin eli ei ne tarkatkaan termit aina auttaisi, mutta toivotaan siis jatkossa tarkempaa termien määrittelyä.

Hallituksen jäseniltä vaaditaan nyt paksua nahkaa ja kärsivällisyyttä siinä mielessä, että vie aikansa, että tällaiset uudet aiheet tavoittaa massat. Kun näin tapahtuu, aina siellä jollain nukkuneella silmät aukeaa ja ne jotka oli jo heränneet saavat vahvistusta aiemmille aavisteluilleen siitä, että vasemmistohan taitaa olla ihan sekaisin.

Hyvä esimerkki on isäni, jolle jaksoin vuosia päivitellä ilmastohumppaa ja sen järjettömyyttä. Lopulta eläköityneen insinöörin uteliaisuus heräsi eikä hän tänä päivänä usko sanaakaan, mitä media ilmastosta kirjoittaa. Eikä siinä vielä kaikki. Hänestä on tullut skeptinen myös muutamien muiden vasemmiston lempiaiheiden suhteen.

Ja muistetaanpa gallup-tulos ennen vaaleja: perussuomalaiset oli nuorten äänestäjien suosikki eli se ikäpyramidi on ihan oikean mallinen. Eli ollaan positiivisella mielellä, pidetään kiinni faktoista ja laitetaan tulpat korviin, jos rääkyminen menee liiallisuuksiin. Sosialismi ei toimi myöskään tällä vuosisadalla vaan tulee jälleen kerran kaatumaan omaan mahdottomuuteensa.

maallikko

Anonyymi kirjoitti...

Muistetaan myös että varsinkin henkilöön käyväss muodossa - "conspiracy theorist" - tämä termi ja käsite oli jenkkilässäkin tuntematon ennen 60-luvun loppua. Sen jälkeen valtavassa käytössä myös pikku-Amerikassa, suomeksihan se vielä naurettavampikin. Ja organisoidusta nolaamisestahan tässä on kysymys.

En ole varma kielipoliisien tämän hetken linjasta mutta kyllä suomessa on käytetty "väestönvaihdon" tapaisia sanoja myös passiivisessa mielessä. Jos käytän sitä en sano mitään aktiivisista toimijoista, saati että väittäisin tietäväni heidät. Ja mainiossa blogissahan oli jo esimerkkejä tahoista jotka ainakin de facto näyttävät olevan asialla. Siis täysin normaali debatin ja argumenttien paikka.

Jos monsteri nimeltä Klimate Tsanke suo tapahtuu Suomessa taas syksyllä renkaidenvaihto.

-jussi n

Vasarahammer kirjoitti...

Jussi n:

Muistetaan myös että varsinkin henkilöön käyväss muodossa - "conspiracy theorist" - tämä termi ja käsite oli jenkkilässäkin tuntematon ennen 60-luvun loppua. Sen jälkeen valtavassa käytössä myös pikku-Amerikassa, suomeksihan se vielä naurettavampikin. Ja organisoidusta nolaamisestahan tässä on kysymys.

Yhdysvalloissa vasemmisto kumoaa konservatiivien väitteet sanomalla, että kyseessä on salaliitoteoria. Tällainen on niin yleistä, että se harvemmin hetkauttaa enää ketään.


En ole varma kielipoliisien tämän hetken linjasta mutta kyllä suomessa on käytetty "väestönvaihdon" tapaisia sanoja myös passiivisessa mielessä. Jos käytän sitä en sano mitään aktiivisista toimijoista, saati että väittäisin tietäväni heidät. Ja mainiossa blogissahan oli jo esimerkkejä tahoista jotka ainakin de facto näyttävät olevan asialla. Siis täysin normaali debatin ja argumenttien paikka.

HS:n artikkelissa esitetty veästönvaihtoteoria on varmuudella sellainen, jota yksikään Perussuomalainen ei sellaisenaan allekirjoita. Vasemmisto on sortunut tässä helmasyntiinsä eli kehittänyt monimutkaisen teorian mutta epäonnistunut sen liittämisessä käytäntöön.

Passiivinen väestönvaihdon käyttö on jopa verrattaen yleistä Perussuomalaisten keskuudessa. Sitä käytetään myös tilanteissa, joissa jonkun lähiön asujaimiston etninen jakauma on dramaattisesti muuttunut. Äskettäin Twitterissä Espoon Suvelassa asunut kertoi tällaisesta. Valitettavasti en ottanut linkkiä talteen. Jos halutaaan tarkastella väestönvaihtoa passiivisessa muodossa, pitää katsoa lähiöitä, joissa on tapahtunut "väestönvaihto". Koko valtakunnan tason tarkastelu on tällä hetkellä melko turhaa.

Enkä kuuna päivänä olisi uskonut, että Espoo muuttuu lyhyessä ajassa muuttotappioalueeksi (siis kantaväestön osalta). Vieraskielisille Espoon hiljalleen slummeiksi muuttuvat lähiöt edelleen kelpaavat.

Sattumoisin Perussuomalaisten kannatus on Uudellamaalla suurinta niillä paikkakunnilla, jonne ihmiset muuttavat Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta.

Niin ja HS:n jutussa esitetty väestönvaihtoteoria on niin yksityskohtainen ja tarkka, että se voi olla vain vasemmmistolaisen tekemä. En tiedä, opetettiinko Sirola-opistossa aikanaan vastaavaa teoretisointia vai ei mutta selkeästi vasemmistolaisen tekeleestä on kyse.

Vasarahammer kirjoitti...

Maallikko: "Lopputulos tästäkin härdellistä taitaa olla kuitenkin se, että syntyvyystilastot on kaivettu esiin, ilmestyy tämän kirjoituksen kaltaisia blogitekstejä ja asiasta kaikesta huolimatta keskustellaan eli päädytään plussalle.

Samaa mieltä olen tuosta epätarkkojen termien käytöstä, mutta toisaalta vasemmisto on lähes asiassa kuin asiassa kerta kaikkiaan päättänyt käsittää väärin eli ei ne tarkatkaan termit aina auttaisi, mutta toivotaan siis jatkossa tarkempaa termien määrittelyä.

Hallituksen jäseniltä vaaditaan nyt paksua nahkaa ja kärsivällisyyttä siinä mielessä, että vie aikansa, että tällaiset uudet aiheet tavoittaa massat. Kun näin tapahtuu, aina siellä jollain nukkuneella silmät aukeaa ja ne jotka oli jo heränneet saavat vahvistusta aiemmille aavisteluilleen siitä, että vasemmistohan taitaa olla ihan sekaisin.

Hyvä esimerkki on isäni, jolle jaksoin vuosia päivitellä ilmastohumppaa ja sen järjettömyyttä. Lopulta eläköityneen insinöörin uteliaisuus heräsi eikä hän tänä päivänä usko sanaakaan, mitä media ilmastosta kirjoittaa. Eikä siinä vielä kaikki. Hänestä on tullut skeptinen myös muutamien muiden vasemmiston lempiaiheiden suhteen.

Itsekään en niele ilmastohumppaa. usko. Onnekseni tunnen henkilön, joka on perehtynyt asiaan.

Ja muistetaanpa gallup-tulos ennen vaaleja: perussuomalaiset oli nuorten äänestäjien suosikki eli se ikäpyramidi on ihan oikean mallinen. Eli ollaan positiivisella mielellä, pidetään kiinni faktoista ja laitetaan tulpat korviin, jos rääkyminen menee liiallisuuksiin. Sosialismi ei toimi myöskään tällä vuosisadalla vaan tulee jälleen kerran kaatumaan omaan mahdottomuuteensa.

Persuilla ei ole syytä vetää ranteita auki. Puolue on suosituin kaikissa ikäryhmissä yli 65-vuotiaita lukuun ottamatta. Eli vain Baby boomer -sukupolven kohdalla joku muu puolue on suositumpi.

Eikä valtamedia ole niin voimakas kuin se yrittää näyttää. Persuministereiltä kiristetyt myönnytykset ovat merkityksettömiä. Pian toivottavasti päättyvään informaatio-operaatioon osallistuivat kaikki merkittävimmät valtamedian instanssit. Silti en usko, että operaatiota voi pitää erityisen onnistuneena.

Tupla-J kirjoitti...

En oikein keksi, miksi käytetty termi olisi asiassa keskeistä. Fakta on, että euroopplaisperäinen väestö on laskussa samaan aikaan, kun Eurooppaan tuodaan kiihtyvää tahtia näiden elätettäväksi paljon nopeammin sikiäviä afrikkalaisia ymv. Homman jatkaminen vaihtaa väestön matemaattisella varmuudella, jos sitä ei pysäytetä.

Näissä väestönsiirroissa myös mainitulla kansalla on näppinsä pelissä jokaisessa länsimaassa, ja osa näistä varsin avoimesti ilmaisee pyrkimyksekseen saattaa valkoiset ihmiset vähemmistöiksi omissa maissaan. Yksinkertaisuuttani en hahmota sitä, miksi tästä puhuttaessa käytetyt termit olisivat asian kannalta kriittisiä.

Teutjärvi kirjoitti...

Suomalaisten ei tarvitse jäädä vähemmistöksi että olemme pulassa,
riittää että eduskuntaan nouseen pieni muslimipuolue niin mikään ei etene,
esimerkkinä RKP.

Vasarahammer kirjoitti...

Tupla-J: En oikein keksi, miksi käytetty termi olisi asiassa keskeistä. Fakta on, että euroopplaisperäinen väestö on laskussa samaan aikaan, kun Eurooppaan tuodaan kiihtyvää tahtia näiden elätettäväksi paljon nopeammin sikiäviä afrikkalaisia

Termillä on väliä, jos termi on vasmmiston määrittämä. Tällöin se sisältää elementtejä, joita et kannata. Vasemmisto paketoi juuri tuollaisia teorioita ja vaäittää, että vastapuoli kannattaa koko pakettia. Kyse on normaalista vasemmiston valehtelusta ja vääristelystä.

Maallikko

"a muistetaanpa gallup-tulos ennen vaaleja: perussuomalaiset oli nuorten äänestäjien suosikki eli se ikäpyramidi on ihan oikean mallinen. Eli ollaan positiivisella mielellä, pidetään kiinni faktoista ja laitetaan tulpat korviin, jos rääkyminen menee liiallisuuksiin. Sosialismi ei toimi myöskään tällä vuosisadalla vaan tulee jälleen kerran kaatumaan omaan mahdottomuuteensa."

Juuri näin eli turhaan pessimismiiin ei ole syytä.