tiistaina, heinäkuuta 11, 2023

Minä ja vieraskirja

 


En yleensä kirjoita minä-muodossa tai muistele menneitä. Tällä kertaa teen poikkeuksen, kun valtamedia veti Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purran tilille vanhoista kirjoituksistaan Jussi Halla-ahon vieraskirjassa, jota ei enää ole nähtävissä internetissä paitsi internetin arkistossa Wayback machinea käyttämällä. Sieltä voi kaivella vanhoja nimimerkin Riikka kirjoituksia.

Joku saattaa jopa muistaa, että minäkin olin nimimerkillä ”Hammer” vieraskirjan säännöllinen seuraaja ja kirjoitinkin omasta mielestäni sinne jotakin. Kun haeskelin Wayback machinella omia kirjoituksiani, niitä oli yllättävän vaikea löytää. En ilmeisesti ollutkaan niin aktiivinen kuin kuvittelin.

En myöskään heti muistanut enkä vieläkään muista nimimerkki Riikkaa. Itse asiassa vieraskirjan jutuista mieleen on jäänyt vain vähän. Nekin asiat, jotka muistan, luultavasti muistan väärin.

Vieraskirja palveli lähinnä Jussi Halla-ahon blogin kommenttiosastona. Tosin muistini mukaan siellä käytiin poliittista keskustelua ajankohtaisista aiheista eli sitä, mitä nykyisin tehdään pääasiassa jättikorporaatioiden omistamilla sosiaalisen median alustoilla.

Vasemmistolle piilomerkitysten etsintä Jussi Halla-ahon kirjoituksista on jo pitkään ollut suosittu harrastus. Halla-ahon kirjoitukset on kuitenkin melko tyhjentävästi läpikäyty eikä sieltä enää löydy mitään, jos ei välttämättä halua kierrättää vanhoja juttuja.

Riikka Purran vanhoja kirjoituksia ei valtamediassa ole ehditty käsitellä, joten kyseessä on piristävä vaihtelu, vaikka omalta osaltani aitoa mielenkiintoa salattujen kirjoitusten sisältöä kohtaan ei ole. Vasemmistolaiset toimittajat saavat rauhassa hehkuttaa vuonna 2008 keskustelupalstalle kirjoitettuja tekstejä.

Historiallisesti Jussi Halla-ahon vieraskirja on kuitenkin merkittävä. Siellä on syntynyt yksi kokonainen poliittinen liike. Kyseessä taisi olla ensimmäinen kokonaan internetissä  syntynyt liike. Jussi Halla-ahon vieraskirja on siis historiallinen dokumentti maahanmuuttokriittisen liikkeen synnystä ja siitä, ketkä vaikuttivat liikkeessä sen alkuaikoina. Itse en ollut mukana ihan alussa mutta melko lailla alkupuolella kuitenkin.

Jussi Halla-ahosta ja Riikka Purrasta tuli merkittäviä poliitikkoja. Minusta ei tullut, koska en sellaiseksi halunnut.En ole Jussille ja Riikalle katkera siitä, että olen vain rivijäsen vaan iloitsen heidän menestyksestään.

Kaikki eivät iloitse Purran menestyksestä. Demarien tuleva supertähti, mies, joka teki natsitervehdyksiä saunassa,  ”sivaltaa Orpoa” Purra-kohusta.

Aika usein kohun pauloihin joutunutta poliitikkoa kehotetaan irtisanoutumaan vanhoista kirjoituksistaan tai sanomisistaan.  Tällainen on vasemmistolta rituaalinomaista käytöstä, jolla annetaan ymmärtää, että kohu päättyy, jos poliitikko sanoutuu irti sanomisistaan.  Näinhän ei tietystikään ole vaan vasemmisto jatkaa painostustaan niin kauan, kuin siitä on heille hyötyä. Vasemmiston painostuksesta suoritettu irtisanoutuminen kertoo vastustajalle heikkoudesta ja äänestäjille selkärangattomuudesta. Jos minulta kysytään, Purra teki irtisanoutumisen juuri oikealla tavalla eli ei irtisanoutunut. Kirjoitukset ovat jo vanhoja eikä Purra enää ajattele samalla tavalla. Hän ei myöskään lähtenyt pyytelemään anteeksi. Pyytäminen anteeksi vasemmistolta tai vasemmiston masinoiman kohun takia on aina paha virhe.

Maahanmuuttokriittisen liikkeen synty

Sitä, missä vaiheessa maahanmuuttokriittinen liike syntyi poliittisena liikkeenä, ei ole missään erikseen määritetty. Jonkinlainen virstanpylväs on Jussi Halla-ahon ehdokkuus eduskuntavaaleissa vuonna 2007. Tuolloin Halla-aho sai Perussuomalaisten listalta Helsingissä 2215 ääntä, joka ei riittänyt Eduskuntaan. Tulos oli kuitenkin lupauksia herättävä ja rohkaisi myös muita liikkeen jäseniä yrittämään seuraavissa vaaleissa, joissa Halla-aho pääsi eduskuntaan saaden yli 15 000 ääntä.

Samalla Perussuomalaiset saavuttivat suuren vaalivoiton, joka ristittiin ”jytkyksi”  puheenjohtaja Timo Soinin suulla.

Soini ja maahanmuuttokriittiset

Timo Soinin ja maahanmuuttokriittisen liikkeen välinen suhde ansaitsee oman tarkastelunsa. Sitä ennen kerron kuitenkin oman käsitykseni Perussuomalaisista puolueena Soinin ja Vistbackan aikana.

Kyseessä ei ollut varsinaisesti mikään poliittinen liike vaan suhteellisen pienimuotoinen poliittinen huijaus, jonka tarkoituksena oli vaurastuttaa puolueen johtohenkilöitä. Kaksikolla ei mielestäni ollut oman edun lisäksi mitään varsinaisia poliittisia tavoitteita. Huijaus ei lyönytkovin hyvin leiville, ennen kuin maahanmuuttokriittinen liike tuli mukaan Perussuomalaisiin.

En kuulu enkä ole kuulunut ikinä varsinaiseen sisäpiiriin, joten en tunne kaikkia yksityiskohtia. Joka tapauksessa Jussi Halla-ahon perustelut valita puolueeksi Perussuomalaiset vuoden 2007 vaaleissa eivät olleet ensisijaisesti ideologiset vaan puhtaan käytännölliset. Ehdokkuutta ei ollut vaikea saada ja puolueen ehdokkaana aiemmissa vaaleissa oli ollut nyrkkeilijä ja ammattipainija Tony ”Viikinki”  Halme, eli mitään ideologisia esteitä Halla-ahon ehdokkuudelle ei ollut.

Vuoden 2011 vaaleissa tuli ensimmäinen jytky. Se ei kuitenkaan vienyt Perussuomalaisia hallitukseen mutta rohkaisi puolueen johtoa, jonka silmissä alkoi kiilua ministeriaudin takapenkki.

Omaksi vahingokseen Soini ja Vistbacka olivat laatineet puolueen säännöt siten, että jäsenet suoraan päättävät puolueen johtohenkilöistä. Tämä on demokraattista mutta epäkäytännöllistä ja lopulta tuhoisaa  Timo Soinin tavoitteille. Kun jäsenistö päätti Jyväskylän puoluekokouksessa äänestää Jussi Halla-ahon puheenjohtajaksi, Soinin huijaus muuttui asteta vaikeammaksi ja hänen ja muiden Perussuomalaisista loikanneen kannalta poliittisesti tuhoisaksi. Ministeripaikoista oli loikkareille iloa vain vaalikauden loppuun. Sen jälkeen Soinin käyttämä huijaus ei enää toiminut. Nykyisin Soini kelpaa enää valtamediaan kommentoimaan Perussuomalaisten asioita ja tämäkin vain siksi, että valtamedia vihaa nykyisiä Perussuomalaisia niin intohimoisesti.

Myös vasemmiston viha on luonteeltaan ideologista ja pysyvää. On käsittämätöntä, että vasemmisto kaivaa natsikortit taskustaan yhä uudelleen ja kuvittelee, että ne ovat relevantti tapa käydä poliittista keskustelua ja ”koirapillit”  todenmukainen tapa analysoida poliittisen vastustajan tekemisiä ja motiiveja.

Vastapuolen propagandan hyväksikäyttö ja sille naureskelu oli alusta lähtien osa maahanmuuttuokriittistä liikettä. Termit ”moniosaaja” ja ”kultamuna” ovat molemmat peräisin monikulttuuripropagandasta, jota valtio ja kansalaisjärjestöt tuottivat liukuhihnalta julistaen monikulttuurin ihanuutta.

Tämäkään ei ole vuosien varrella muuttunut. Vielä nykyisinkin tarjolla oleva propaganda on älyllisesti alamittaista ja pelkästään naurettavaa.

19 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yhäkin valtavalemedia kaivaa joitain ns. onnistuneita mamuja näytille, että kyllähän ne kultamunat kuoriutuvat jne. Vaan kun pintaa raaputaa paljastuu kaikenmoista huijausta ja kusetusta. Jatkuvasti. Pyytääkö esim. hesari anteeksi huijarilla huijausta? No ei todellakaan. Korkeintaan sanoo, että no joo, sattuuhan näitä vahinkoja, etenkin persuille. Joita taas lyödään kuin vierasta sikaa. Fy fan kuten ruåttalaiset sanoo....
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Minulla on hyvin samanlaisia kokemuksia tuosta Scriptan vieraskirjasta. Luin paljon, mutta kirjoitin vain vähän. Toisaalta sain sitä kautta innostuksen alkaa itse kirjoittamaan omaa blogiani.

Ja totta on, että sitä kautta alkoi liike, joka johti lopulta nykyisiin perussuomalaisiin. Voi olla, että yksi syy, miksi persuja niin vihataan Järjestelmäpuolueen ja valtamedian taholta on se, että se syntyi hyväksytyn hiekkalaatikon ulkopuolella. Ja antoi pelottavan varoituksen siitä että ehkä demokratialla voidaankin vielä muuttaa niitä asioita joiden piti olla kiveen hakatut.

Kalle Pelttari kirjoitti...

Seteliselkärankainen Timo Soini ilkkui mm. että persuilla on 3 loikkariministeriä. Ei tainnut muistaa, että sinisillä teletapeilla kaikki ministerit olivat loikkareita, oliko niitä nyt 4 vai 6, en muista edes nimiä, mutta Soini halusi välttämättä lojua ulkoministerin pallilla, koska pääsi vaimoineen ilmaisille matkoille vaikka rukousaamiaisille, joissa omien sanojensa mukaan hoiti loistavasti suhteita tärkeisiin henkilöihin.
Nyt Riikka Purra joutui uhrautumaan ja pyytämään anteeksi, jotta hallitus pysyisi kasassa. Ehkä kannatti ehkä ei, on varmaan tarkkaan harkinnut.
Vihervasemmiston suosikkisanonta tuntuu olevan 0-toleranssi, jolla se pyhimyskehä ilmestyy kuin itsestään omaan "viattomaan" päähän. Samoin meidän valtamedia, joka kohtelee kaikkia "puolueettomasti", kuten he itse sanovat. Iltalehden päätoimittaja mm. vertasi, että Sanna Marinia kohdeltiin aivan samalla tavalla kuin nyt perussuomalaisten ministereitä. Onko suurempaa valhetta puolueettomalta lehdistöltä kuultu? Taloussanomien päätoimittaja Kärki kehui pöllöraadissa Antti Lindmania, että nyt Lindmanissa on enemmän särmää, kun paljastu natsi-yhteys. Siis puolueeton lehdistö? Uskokoon kuka uskoo, ehkä he itse hyveajattelussaan uskovat.

Vasarahammer kirjoitti...

Huru-ukko: "häkin valtavalemedia kaivaa joitain ns. onnistuneita mamuja näytille, että kyllähän ne kultamunat kuoriutuvat jne. Vaan kun pintaa raaputaa paljastuu kaikenmoista huijausta ja kusetusta. Jatkuvasti. Pyytääkö esim. hesari anteeksi huijarilla huijausta? No ei todellakaan. Korkeintaan sanoo, että no joo, sattuuhan näitä vahinkoja, etenkin persuille. Joita taas lyödään kuin vierasta sikaa. Fy fan kuten ruåttalaiset sanoo....

Monikulttuurimannekiini on yleensä pelkkää muovia. Ei kestä kosketusta todellisuuden kanssa.

Kannattaa toki muistaa, että haittamaahanmuuttajiksi luokiteltujen joukossa on oikeasti niitä, jotka eivät loisi veronmaksajien rahoilla. He ovat kuitenkin vähemmistä ja Suomen järjestelmä on sellainen, että se houkuttelee elättimaahnmuuttajia enemmän.

Vasarahammer kirjoitti...

Yrjöperskeles:Minulla on hyvin samanlaisia kokemuksia tuosta Scriptan vieraskirjasta. Luin paljon, mutta kirjoitin vain vähän. Toisaalta sain sitä kautta innostuksen alkaa itse kirjoittamaan omaa blogiani.

Minä kirjoitin omasta mielestäni kohtuullisen paljon, mutta en nopealla haulla löytänyt juuri mitään. Todennäköisesti muistan väärin enkä ollut niin aktiivinen kuin nyt kuvittelen.

Joka tapauksessa vuoden 2008 tienoilla keskityin jo omaan blogiin enemmän kuin Vieraskirjaan.

Vasarahammer kirjoitti...

Kalle Pelttari: yt Riikka Purra joutui uhrautumaan ja pyytämään anteeksi, jotta hallitus pysyisi kasassa. Ehkä kannatti ehkä ei, on varmaan tarkkaan harkinnut.

On varmaan harkinnut. Irtisanoutumisilla on vain poliittista merkitystä, ei mitään muuta. purra ei ole edelleenkään tehnyt mitään rikosta ja hänen väitetty ampumisvantasiansa on vain kommentti Trollille nimeltä Pirkko

Kun aletaan vanhoja asioita kaivelemaan keskustelupalstalta nimeltä Vieraskirja, monesta asiasta jää konteksti puuttumaan tai se tarkoituksella häivytetään.

Anonyymi kirjoitti...

Ketkä edellisen ja nykyisen hallituksen ministereistä ei ole tuominnut Venäjän hyökkäystä Ukrainaan?

Anonyymi kirjoitti...


Tervehdys

Takarivin käppäoletettu tässä miettii että millä rahoilla tuota paskamyrskyä oikein kustannetaan.
Kenen etua ajetaan kun hallitusta pyritään hajottamaan ennenkuin se on edes mitään ehtinyt tekemään.

Diktatuureissa tällaista pidettäisiin vallankumouksen valmisteluna.

Paskaharakat tietenkin räkyttävät vaikka pesä olisi tulessa.
Innokkaimmat koulukiusaajat on palkattu nokkimaan ja likaamaan omaa pesää.
Jos Suomi ajetaab suohon niin aikanaan se lasku lankeaa heille itselleen,tavalla tai toisella.

Tasavallan Kamreerikin voisi asiaa hieman hahmotella,rasismineuvojen ohessa.

Regards Josef




Anonyymi kirjoitti...

Miksi Purra on niin tärkeä? Eikö esim Sakari Puisto olisi sopiva ministereiksi?
Purralla on nyt niin huono maine, että maan etu pitäisi laittaa ministeripaikan edelle.

Vasarahammer kirjoitti...

Anonyymi Anonyymi sanoi...

Miksi Purra on niin tärkeä? Eikö esim Sakari Puisto olisi sopiva ministereiksi?
Purralla on nyt niin huono maine, että maan etu pitäisi laittaa ministeripaikan edelle.

Politiikassa kukaan ei ole korvaamaton. Kuitenkin jonkin verran pitäisi välittää siitäkin, mikä on oikeus ja kohtuus. Annetaanko valtamedian toverituomioistuimen päättää vai luotetaanko kansalaisten vaaleissa ilmaisemaaan tahtoon. Purran vaino mediassa ei ole oikeus ja kohtuus. Lisäksi valtamedia tulkitsee hänen sanomisiaaan tarkoituksella pahantahtoisesti. Lisäksi HS:n "toimittaja" Pekka Mykkänen jättää korjaamatta ilmiselvät virheet raportoinnissaan. Koko tämä operaatio olisi pitänyt pysäyttää alkuunsa siinä vaiheessa, kun Vilhelm Junnilaa vainottiin. Näin ei tehty ja tästä maksetaan hintaa. Se, mitä tapahtuu ei johdu Purran 15 vuotta sitten Scriptan vieraskirjaan kirjoitetuista jutuista vaan ihan jostakin muusta.

Vasarahammer kirjoitti...

Persujen johdon pitää vain purrra (pun intended) hammasta ja pakottaa muut hallituskumppanit ratkaisemaan asia. Jos Persut antautuu ja hajottaa hallituksen, siinä samalla tunnustetaan, että valtamedia on oikeassa vainotessaan Purraa 15 vuotta vanhojen kirjoitusten takia.

Vasarahammer kirjoitti...

Josef kirjoitti:

"Takarivin käppäoletettu tässä miettii että millä rahoilla tuota paskamyrskyä oikein kustannetaan.
Kenen etua ajetaan kun hallitusta pyritään hajottamaan ennenkuin se on edes mitään ehtinyt tekemään.

Diktatuureissa tällaista pidettäisiin vallankumouksen valmisteluna.

Paskaharakat tietenkin räkyttävät vaikka pesä olisi tulessa.
Innokkaimmat koulukiusaajat on palkattu nokkimaan ja likaamaan omaa pesää.
Jos Suomi ajetaab suohon niin aikanaan se lasku lankeaa heille itselleen,tavalla tai toisella.

Tasavallan Kamreerikin voisi asiaa hieman hahmotella,rasismineuvojen ohessa.

Yksi ehdokas rahoittajaksi on peleillä rikastunut Peter Vesterbacka. Tällä on ollut aiemmin riitaa persujen kanssa, kun Vesterbacka halusi tuoda kiinalaisia opiskelemaan vajaakäytöllejääneisiin lukioihin. Käsittääkseni Vesterbacka vihaa persuja ja hänellä on riittävästi pätäkkää järkätäkseen tällaisen sirkuksen.

Anonyymi kirjoitti...

"Aika usein kohun pauloihin joutunutta poliitikkoa kehotetaan irtisanoutumaan vanhoista kirjoituksistaan tai sanomisistaan. Tällainen on vasemmistolta rituaalinomaista käytöstä, jolla annetaan ymmärtää, että kohu päättyy, jos poliitikko sanoutuu irti sanomisistaan." Varmasti sä luulet,että Orpo on vasemmistolainen

Vasarahammer kirjoitti...

Vastauksena Anonyymille, joka arvioi minun pitävän Petteri Orpoa vasemmistolaisena.

Olin aikanaan 2015 erittäin pettynyt Orpon toimintaan sisäministerinä ja ylipäänsä koko Sipilän hallitukseen pakolaiskriisin yhteydessä.

En kuitenkaan pidä Orpoa ideologisesti vasemmistolaisena. Hän on tyypillinen kokoomuslainen, joka on kotoisin puolueen ydinalueelta Varsinais-Suomesta.

Toisaalta Kokoomus ei koskaan ole puolueena ollut erityisetn yhtenäinen vaan koostuu erilaisista ryhmittmymistä, jotka eivät ajattele asioista samalla tavalla mutta ovat kuitenkin samassa puolueessa. Itse äänestin Kokoomusta vuosikymmeniä. Minulla ei ole mitään erityistä katkeruutta puoluetta kohtaan.

Bogreol kirjoitti...

Ihmisen tulee olla ylpeä ollessaan oikeistolainen, eikä ryömiä koloihin, joista journalistit aloittavat heidän häpeänsä kaivamisen, toteaa ranskalainen kirjailija Laurent Obertone, mistä Snaphanen kirjoittaa. Ranska käy maahanmuuttajien aloittamaa sissisotaa, media esittää ettei tässä ole kyse maahanmuuttajien vihasta, vaan syy löytyy yhteiskunnasta. Syy on hävityshalussa, koska joissain siirtolaispiireissä saa kunniaa poltto- ja väkivaltahyökkäyksistä. Väkivaltaiset purkaukset ovat lisääntyneet viimeisten kymmenen vuoden aikana, veitsi-iskuja, seksuaalisia päällekarkauksia, erilaista väkivaltaa, mihin oikeuslaitos puuttuu vain harvoin rangaistuksin.

Laurent Obertone sanoo, että väkivalta on vihan motivoimaa, silti yhteiskuntaa syytetään, ei väkivallan tekijöitä. Kansalaisia petetään jatkuvasti, hallitus ja vasemmisto ei kanna vastuutaan ja media on totaalisesti hylännyt todellisuuden. Hallitus ja vasemmisto ovat moraalisesti riisuneet kansan aseista, eikä kansakaan vakavasti ajattele, mitä on tapahtumassa, tosiasioista ei olla kiinnostuneita. Miksi kansallismielisten täytyy niellä median äärioikeistolaisuussyytös? Vasemmisto, hyvä - oikeisto, paha.

Median persujahti on kuin tuota journalistien ryömimistä etsimässä syyllisiä väärästä suunnasta tosiasiat unohtaen, niitä vääristellen ja toisarvoisiin kysymyksiin keskittyen.

Vasarahammer kirjoitti...

Palaan tähän vielä, koska luin kirjoittajan viestin huolimattomasti enkä ymmärtänyt, mitä hän tarkoitti,kun sanoi:

Anonyymi a arvioi minun pitävän Petteri Orpoa vasemmistolaisena, koska hän kehotti Purraa pyytämään anteeksi.

Korjaus aiempaan Kyse ei ollut vasemmistolaisuudesta vaan taipuisasta selkärangasta. Orpo kuvittelee, että hänen perseensä ei ole tulessa. Se on sitä siinä vaiheessa, kun Orpo lähtee kokoamaan hallitusta SDP:n kanssa. Sitä saa, mitä tilaa.SDP:n kanssa ei saa menoleikkauksia vaan menonlisäyksiä ja veronkorotuksia eli sellaisia asioita, joista tyypillinen Kokoomuksen äänestäjä ei pidä.

Vasarahammer kirjoitti...

BogreolMedian persujahti on kuin tuota journalistien ryömimistä etsimässä syyllisiä väärästä suunnasta tosiasiat unohtaen, niitä vääristellen ja toisarvoisiin kysymyksiin keskittyen.

Median persujahtia voi verrata viheltelyynt talon ollessa tulessa. Noitavainot ja rasismihurskastelut saattavat hetken lämmittää ilmaa mutta mitään prannuksia mihinkään niillä ei saada.

Median persujahti on myös vaaleissa ilman valtaa jääneen vasemmiston yritys saada valtaa vaikka väkisin.

Isellenikin tulee välillä mieleen, että ehkä hallituksen pitäisi antaa kaatua ja jättää Petteri Orpo tekemään hallista heilaaaja Antti Lindtmanin kanssa. Mikä voisikaan mennä pieleen?

Anonyymi kirjoitti...

Monikohan tietää mistään netin arkisto sivustosta.

Todellista vanhojen kaivelua.
Ei sitten yhtään aikaisemmin.

Mikä on tarpeeksi vanhaa ettei sitä voi enää
käyttää. Riittäkö 25 vuotta.

Lauantain mtv teksti-tv uutisoi.
Scriptasta tehty tutkintapyyntö vuonna
2019.

Mutta syyteoikeus on jo vanhentunut,
kommenti oli vuodelta 2005.

Vasarahammer kirjoitti...

Anonyymi kyseli internetin arkistosivustosta. Varmasti useimmat käyttävät sitä harvoin eivätkä läheskään kaikki tiedä siitä.

Sieltä voi muuten nykyisin katsella elokuvia. Hakukone vie joitakin elokuvia hakiessa arkistosivustolle.