maanantaina, helmikuuta 14, 2022

Spygate-tutkinta etenee rauhalliseen tahtiin.


Pelkästään suomalaisen median varassa olevat eivät välttämättä tiedä, että väitteet presidentti Donald Trumpin Venäjä-yhteyksistä olivat ja ovat edelleen puhdasta sepitettä, jolle ei löydy todisteita. Hillary Clintonin kampanja yritti epätoivoisesti saada ryvettyneen ehdokkaansa näyttämään paremmalta, jos Donald Trump osoitettaisiin Venäjän asiamieheksi.

Tänään kuitenkin havaitsin, että toimittaja Ivan Puopolon sivusto on julkaissut uutisen, jonka tulisi loksauttaa leuka auki Yhdysvaltojen politiikkaa seuraavilta.

Erikoissyyttäjä John Durham on edennyt jälleen tutkinnassaan ja paljastaa nyt, että Hillary Clintonin kampanjaorganisaatio maksoi internet-yhtiölle siitä, että se hakkeroituisi ensin Trump Towerin ja myöhemmin Valkoisen talon palvelimille.

Tässä on kyse sen luokan toiminnasta, että Watergate kalpenee sen rinnalla. Hillary Clintonin ennestään ryvettynyt maine tuskin tokenee tästä skandaalista. Toisaalta viime ajat ovat osoittaneet, että demokraattipoliitikko ei välttämättä joudu teoistaan vastuuseen, koska hän on demokraatti.

Presidenti Trumpille naurettiin aikanaan valtamediassa, kun hän väitti, että häntä vakoillaan. Myöhemmin oikeusministeri Bill Barr vahvisti, että vakoilua tapahtui. Tässä CBS:n 60 minutes -ohjelman pätkässä Trump yrittää vakuuttaa toimittajalle, että häntä vakoiltiin. Toimittaja kieltäytyy uskomasta. Nyt on siis vahvistunut, että Trump oli väitteissään oikeassa.

Mistä uusissa paljastuksissa on kyse?

Kyse on lakimies Michael Sussmannista, joka on aiemmin saanut syytteen FBI:lle valehtelemisesta, kun hän yritti syöttää FBI:lle tietoa Trumpin organisaation ja venäläisen Alfa Bankin välisistä yhteyksistä eikä kertonut FBI:n lakimiehelle, kuka oli hänen toimeksiantajansa.

Alfa Bank -huijaukseen liittyy myös Durhamin papereissa Tech-Executive-1 -nimellä kulkeva henkilö, joka on nimimerkki Technofogin mukaan käyttänyt Yhdysvaltojen puolustusvoimien tutkimusorganisaatiolle (DARPA) kuuluvaa tietoa ja salassa pidettävää tietoa omiin poliittisiin hyökkäyksiinsä, jotka saattavat johtaa uusiin syytteisiin.

Durham myös kertoi, että samat henkilöt, jotka olivat mukana Alfa Bank -huijauksessa, vakoilivat myös Trumpia sekä kampanjan aikana että tämän presidenttiyden aikana.

Durhamin mukaan Joffe ja hänen kumppaninsa käytivät Yhdysvaltojen presidentin toimistosta peräisin olevia internet-tietoja oman poliittisen agendansa edistamiseen. He olivat päässeet käsiksi arkaluontoiseen tietoon, koska heidän yhtiöllään oli sopimus Yhdysvaltojen liittovaltion kanssa.

Joffe kumppaneineen manipuloi tietoja edistääkseen salaliittoteoriaa, jonka mukaan Trumpilla ja hänen lähipiirillään oli salaiset kommunikaatiokanavat venäläisten kanssa. Tämä tieto paketoitiin yhteen Alfabank -huijauksen kanssa ja annettiin Sussmannille, joka syötti tiedon CIA:lle. Tietojen mukaan Trump ja hänen lähipiirinsä käyttivät harvinaisia Venäjällä tehtyjä langattomia puhelimia Valkoisessa Talossa ja muissa paikoissa. Durham ei löytänyt tukea näille väitteille.

Mikä sitten sai Joffen kaltaisen henkilön edistämään selkeästi vääriä väitteitä Trumpin ja Venäjän yhteyksistä?

Tähän ei löydy vastausta mutta Technofog spekuloi, että Joffella saattoi olla jotakin tekemistä väitetyn Demokraattien kansallisen komitean tietokoneiden hakkeroinnin kanssa. Technofog spekuloi, että DNC:n sähköpostipalvelimen tutkineen Crowdstriken oli tarkoituskin päätyä toteamaan, että palvelin oli hakkeroitu Clintonin kampanjan sekä Joffen ja kumppaneiden toimittamien tietojen perusteella. Joka tapauksessa näyttää todennäköiseltä, että Rodney Joffe tulee saamaan syytteen.

Niitä, joille Alfabank ei soita kelloja kehotan katsomaan hakukoneesta, miten monet luotettavana pidetyt tiedotusvälineet nielivät tarinan koukkuineen päivineen.

 

3 kommenttia:

Olavi Koskela kirjoitti...

Kiero-Hillaryn touhuissa nyt mikään ei enää suuremmin yllätä. Mutta se, mitä on vaikeampi vielä(kään) oikein tajuta, on mistä johtui se täkäläisissä medioissa Trumpiin kohdistunut ja yhä kohdistuva systemaattinen dissaus ja nälviminen. Sen nyt vielä voi ymmärtää, että esimerkiksi YLEn vihervassari toimittelijat olivat eri mieltä jenkkien republikaanien politiikasta, mutta analyyttisen pohdinnan ja vaihtoehtojen esittämisen asemesta kannanotot olivat lähinnä matalamielistä kielteisimmällä tavalla tulkintaa ja väärinymmärtämistä. Sehän toki kertoo vain kyseisten toimittelijoiden ymmärryskyvyn ja ammattilaisuuden tasosta, mutta toistuessaan päivästä toiseen se alkaa pahasti haista. Kyllä suomalaisen toimittelijankin pitää pystyä suhtautumaan kehen hyvänsä valtion päämieheen asiallisesti ja oman pikku egon unohtaen.

Aleksis Kives kirjoitti...

Mitäänhän tuskin tulee Hillarylle tai edes hänen auttajilleen tapahtumaan; ehkä joku pikkutekijä saa taas 1000 dollarin sakon ja nuhtelut tuomarilta. Ne, jotka ovat vakoilun takana, päättävät myös siitä, ketkä joutuvat vankilaan. Ns. rule of law on Yhdysvalloissa käytännössä päättynyt.

Ja niin se on pikkuhiljaa ohi myös muualla maailmassa. Kanada tietysti räikeimpänä esimerkkinä: vapaus on vihapuhetta ja tavalliset työtätekevät kanadalaiset terroristeja. Jos historia toistaa itseään, seuraavaksi vuorossa on keskitysleirit, näytösoikeudenkäynnit ja lopulta lahtaukset.

Korona-aika on kiihdyttänet jo pitkään edennyttä kahtiajakoa globalismin ja nationalismin välillä, ja konfliktit ympäri maailman lienevät väistämättömiä.

Suosittelenkin kaikkia jossain määrin valmistautumaan myös Suomessa: ruokaa kannattaa hankkia varastoon vähän pidemmäksi aikaa; turhia isoja ostoksia kannattaa välttää ja velkaa maksaa pois jos mahdollista; ja varallisuutta kannattaa sijoittaa johonkin, joka ei liiaksi kärsi inflaatiosta.

Vasarahammer kirjoitti...

Olavi Koskela: "mistä johtui se täkäläisissä medioissa Trumpiin kohdistunut ja yhä kohdistuva systemaattinen dissaus ja nälviminen."

Kyllä se on sitä periteistä vasemmistoälymystön halveksuntaa niitä kohtaan, jotka eivät heidän mielestään ole yhtä sofistikoituneita.

Ronald Reagan oli elokuvanäyttelijä ja suomalaismedia nälvi häntä ja hänen vaimoaan jatkuvasti.

Aleksis Kives: "Mitäänhän tuskin tulee Hillarylle tai edes hänen auttajilleen tapahtumaan; ehkä joku pikkutekijä saa taas 1000 dollarin sakon ja nuhtelut tuomarilta. Ne, jotka ovat vakoilun takana, päättävät myös siitä, ketkä joutuvat vankilaan. Ns. rule of law on Yhdysvalloissa käytännössä päättynyt."

Kyllä pitkään kestänyt prosessi on koetellut monen amerikkalaisen konservatiivin oikeustajua. Moni ajattelee nykyisin, että toiset pääsevät rötöksistään kuin koira veräjästä ja toiset tuomitaan rangaistuksiin ankarimman mukaan.

Tammikuun 6. päivänä Capitoliin tunkeutuneet kuuluvat näihin kohtuuttoman kovasti rangaistuihin. Useimmat syyllistyivät lähinnä asiattomaan oleskeluun.

Hillary Clinton aikoo ilmeisesti pyrkiä presidentiksi seuraavissa presidentinvaaleissa. Clintonin poliittisen uran olisi pitänyt päättyä sähköpostiskandaaliin, mutta niin vain Clinton selvisi siitä. Tämä viimeisin roistomaisuus on törkeydessään sitä luokkaa, että sen pitäisi normaalissa yhteiskunnassa lopettaa henkilön poliittinenura. Koska Hillary on demokraatti, niin ei välttämättä käy.