tiistaina, syyskuuta 16, 2014

Suomen muslimit ja islamilainen valtio


Kun CNN paljasti, että Suomesta on lähtenyt muslimien määrään suhteutettuna eniten taistelijoita ISIS-järjestön riveihin Syyriaan ja Irakiin, viranomaisille ja monikulttuuriaktiiveille tuli hätä käteen. Tätä ennen virallinen totuus on sanonut, että Suomen muslimit ovat rauhallista väkeä eivätkä syyllisty väkivaltaan. Nyt moni suomalainen saattaa miettiä, josko se naapurin mukava muslimipoika kuuluu niihin, jotka katkovat päitä ja ripustavat niitä aidanseipäisiin roikkumaan.

Somaleita värvätään

Valtamedia on uutisoinut Suomen somaliyhteisön väitetystä paniikista. ISIS-järjestön värvääjät houkuttelevat kuulemma 16-25 -vuotiaita somalinuoria. Maahanmuuttaja-aktiivi Nur Mohamedin mukaan he ovat onnistuneet valitettavan usein. Uuden Suomen blogipalvelussa julkaistussa avoimessa kirjeessään Mohamed vetoaa Suomen viranomaisiin, jotta ISIS pysäytettäisiin:

”Me tarvitsemme vinkkausjärjestelmän, jonne voidaan antaa vihjeitä sosiaalisen median toimijoista ja paikan päälle saapuvista rekrytoijista
Me tarvitsemme apua tiedottamiseen – totuus ISIS:n toiminnasta täytyy saada riittävän selvästi ja tehokkaasti nuortemme tietoon.
ISIS on rikollisjärjestö ja sen toimintaan mukaan lähteminen tekee myös nuorista rikollisia. Auttakaa meitä kertomaan tämä nuorillemme.
Me tarvitsemme kenttätyöntekijöitä, jotka jalkautuvat meidän kanssamme puhumaan nuorille ja jakamaan heille tietoa
Me tarvitsemme rehabilitointiohjelman niille nuorille, jotka ovat jo lähteneet ISIS:n toiminaan mukaan ja haluavat palata yhteiskuntaan”
Poliisilla on oma Nettivinkki-sivunsa, jonne itse kukin voi käydä ilmiantamassa. Tosin viranomaiset ovat tähän menessä olleet kiinnostuneempia kantaväestöön kuuluvista nettikirjoittajista kuin islamilaisen jihadismin levittämisestä verkossa.

Nur Mohamed maalaa ISIS-järjestöön liittyneistä kuvan syrjäytyneinä nuorina, joita yhteiskunta hylkii:

”Kun yhteiskunta torjuu somalitaustaiset nuoret, he ovat suuressa vaarassa syrjäytyä. Tällöin ISIS:n rekrytoijat iskevät.”

Ehkä ISIS-järjestöön liittyneet ovat aivan mukavia nuoria. He kuuluvat kuitenkin järjestöön, joka harjoittaa äärimmäisen brutaalia väkivaltaa, koska heidän näkemyksensä mukaan väkivalta on oikeutettua ja perustuu islamilaiseen lakiin. On naiivia kuvitella, että poliisi tai sosiaalityöntekijä pystyisi vakuuttamaan vahvan uskonnollisen vakaumuksen omaavaa jihadistitaistelijaa ISIS-järjestön rikollisuudesta, kun värvääjä vetoaa Koraaniin ja profeetta Muhammadin antamaan esimerkkiin.

Rehabilitointia

Mitä tulee rehabilitointiohjelmaan, kuinka moni oikeasti haluaa rehabilitoida yhteiskuntaan nuoren miehen, joka on katkonut ihmisiltä päitä Irakissa tai Syyriassa. Eikö olisi parempi, että tällaisia miehiä ei enää päästettäisi maahan ja heidän mahdollinen kansalaisuutensa tai oleskelulupansa kumottaisiin?

Hesarissa Ulkopoliittisen instituutin neropatti nimeltä Teemu Sinkkonen tosin väittää, että kansalaisuuden periminen ei tepsi terrorismiin.

”Vapaaehtoistaistelijoiden paluun estäminen pakottaa taistelijat pysymään väkivallan tiellä konfliktista toiseen.”

Voi pikku ”vapaaehtoistaistelijaparkoja”! Voi olla, että terroristi ei luovu väkivallasta, mutta ainakaan kansalaisuutensa menettäneet eivät harjoita terrorismia täällä. Sinkkosen Afganistan-rinnastukset vaikuttavat kaukaa haetuilta.

Taannoin Brysselissä mies nimeltä Mehdi Nemmouche iski juutalaiseen museoon ja tappoi siellä neljä ihmistä. Nemmouche oli aiemmin taistellut Syyriassa ja ranskalaisen journalisti Nicolas Heninin mukaan Nemmouche oli yksi hänen vartijoistaan, kun Henin oli ISIS-järjestön vankina yhdessä kolmen muun ranskalaisen lehtimiehen kanssa. Henin väittää, että Nemmouche nautti vankien kiduttamisesta. Tästä huolimatta Ranskan viranomaiset päästivät Nemmouchen matkustamaan vapaasti Ranskaan eivätkä vanginneet häntä.

Tämä ei kuitenkaan häiritse Teemu Sinkkosta:

”Isisin lyöminen taistelutantereella on helpompaa, jos ulkomaisille taistelijoille annetaan pakotie.”

Minusta ISIS-taistelijoille sopisi paremmin luoti otsaan ja mieluiten muualla kuin täällä, mutta minä en työskentelekään Ulkopoliittisessa instituutissa.

Kohu-imaamin veli

Helsingin Sanomat on haastatellut Ajankohtaisen kakkosen islam-illasta tutun Abbas Bahmanpourin veljeä Hosseinia. 30-vuotias Hossein opiskelee matematiikkaa yliopistossa. Bahmanpourin veljekset tuskin lähtevät taistelemaan sunnalaisen ISIS-järjestön riveissä, koska he itse ovat shia-muslimeja.

Hossein Bahmanpourilla on varmat mielipiteet. Hänen mukaansa radikaalit varastavat tavallisen muslimin agendan ja identiteetin. Uskontoa harjoittavan muslimin on hänen mukaansa muutenkin vaikea sopeutua Suomeen. Seuraavassa hän kuitenkin sanoo asioita, joista kantasuomalaista syytettäisiin vihapuheesta:

”Elät täällä homojen, yksinhuoltajien ja alkoholistien keskellä – sanalla sanoen syntisessä yhteiskunnassa – ja yrität vaalia perhearvoja ja tavallista ahkeraa elämää. Useimmat elävät sovussa tämän kanssa, mutta jotkut eivät suvaitse ympäristöään ja lähtevät toiselle puolelle maailmaa tappamaan ihmisiä.”

Hosseinin mukaan on välttämätöntä, että muslimit saavat pitää kiinni perinteistään:

”Teidän on pakko hyväksyä meidän ikivanhat perinteemme: lihakarjan teurastaminen islamilaiseen tapaan tai vaikka se, että naiset pitävät huivia. Tästä ei voi keskustella. Mutta vihapuheesta ja terrorismista voi keskustella. Teidän on hyväksyttävä elämäntapamme, meidän taas on oltava ihmisiksi.”

Rituaaliteurastus ei kuulu nykyaikaiseen yhteiskuntaan eikä sitä tarvitse hyväksyä, koska se on eläinsuojelullisesti kyseenalaista. Huivin pitämisen voi sen sijaan hyväksyä, kunhan se tapahtuu vapaaehtoisesti eikä naisia pakoteta väkivallan uhalla pitämään sitä.

Bahmanpourin mielestä viranomaisten pitäisi asettaa islamilaiselle yhteisölle rajat:

”On määrättävä sananvapaudelle rajoja vihapuheen osalta. Onhan monissa maissa säännöksiä esimerkiksi holokaustista puhumisen suhteen. Me emme pysty siihen itse, sillä yhteisöt ovat hauraita. Poliisi tarvitsee lisää resursseja – pelkkä tarkkailu ei riitä. Poliisin täytyy pystyä toimimaan ennalta ehkäisevästi.”

Kyllähän poliisi puuttuu vihapuheeseen ainakin, jos kantaväestön edustaja syyllistyy siihen. Toisaalta islamin pyhä kirja Koraani voitaisiin illmanistisella tulkinnalla määritellä kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan, mutta illmanismi ei ole tarkoitettu islamilaisen vihapuheen torjuntaan vaan kantaväestöä vastaan. Muslimit ovat Suomessa vähemmistö, eli he eivät käytännössä voi syyllistyä kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Tamperelainen Jari Leino tosin on kokeillut, voidaanko shia-muslimeja vastaan kiihottanut somali tuomita kyseisestä rikoksesta.

Jihadin musta lippu

Radiossa Said Aden -niminen henkilö vertasi ISIS-järjestön jihadisteja koulusurmaajiin. Ylen uutisessa nimetön muslimilähde vähättelee ISIS-järjestön merkitystä:

”Tämä ISIS-asia on saanut Suomessa naurettavat mittasuhteet. Puhutaan vain ISIS-näkökulmasta ja annetaan kuva, että kaikki muslimit ovat samanlaisia. Ihan sama kuin syyttäisi kaikkia kristittyjä siitä, että Breivik tappoi ihmisiä Norjassa.”

Breivikin temppeliritareihin ei todistettavasti ole kuulunut yhtään ihmistä miehen itsensä lisäksi. ISIS-järjestön riveissä taistelee Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA:n tietojen mukaan 20 000 – 31 500 miestä.

ISIS-järjestön mainitseminen negatiivisessa yhteyksissä herättää muslimeissa tyypillisen puolustusreaktion. Kyllähän ne vääräuskoisetkin tappaa. Tärkeintä ei tunnu olevan järjestön silmitön brutaalius ja sen lukuisat ihmisuhrit vaan se, että järjestö saa islamin näyttämään pahalta.

Jihadistitaistelijoiden yleisesti käyttämä jihadin musta lippu, joita näkee myös mielenosoituksissa ympäri maailmaa, on saanut osakseen tykkäyksiä Facebookissa. Nimetön muslimilähde sanoo:

”Se on 1 400 vuotta vanha lippu, jossa on islamin pyhä uskontunnustus, kuin risti Suomen ja Ruotsin lipussa. Kun lippua on poltettu eri maissa, laitoin sen itsekin Facebookiin vastalauseeksi.”

Mitäs jos joku laittaisi Natsi-Saksan lipun protestiksi Facebookiin? Hakaristihan on Intiasta peräisin oleva vanha uskonnollinen symboli. Natsit varastivat sen mutta ei se symboli itsessään ole mikään paha, eihän? Selitys ei luultavasti menisi läpi ja hyvä niin.

Jihadin musta lippu symbolisoi islamin nimissä harjoitettua väkivaltaa. Sellaisen symppaaminen ei välttämättä ole kaikkien mielestä mitätön asia. Elokuussa 2014 Britannian pääministeri David Cameron ehdotti, että mustaa lippua julkisesti heiluttelevan henkilö pitäisi pidättää.

44 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Nur Mohammedin avoin kirje on kuin todiste siitä, mitä nuivat ovat selittäneet kymmenen vuotta kuuroille korville. Kommenttiketjussa Jussi Jalonen toitottaa, että myös han-suomalaiset ovat lähteneet sotimaan kuten jääkärit ja Lauri Törni.

Jalosen mielenterveys hiukan pohdituttaa, koska jääkäriliikkeen ideologia ei ollut uskonnollinen eikä varsinkaan totalitaarinen. Jääkärit eivät sotineet kovinkaan motivoituneina Saksan armeijassa, koska heidän mielestään heidän rintamansa oli Suomessa. Avaamalla uuden rintaman Suomessa he uskoivat heikentävänsä Venäjää.

Jalonen ollakseen sotahistorioitsija on melko ulkona sotahistoriasta, mutta hän taitaakin olla enemmän kiinnostunut poliittisesta loisimisesta kuin tieteestä.

Tomi kirjoitti...

KT, eikö waffen-SS:ssä olleet suomalaiset olleet totalitaarisen järjestelmän palveluksessa. On luultavaa, että suomalaisetkin teki sotarikoksia. Suomi oli lähes ainut maa, jossa näitä SS-miehiä ei rangaistu.

Vasarahammer kirjoitti...

Waffen SS -pataljoonalla oli sodan aikana valtiojohdon tuki takanaan.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomalainen_Waffen-SS-vapaaehtoispataljoona

Kyllä SS-vapaaehtoisia joutui punaisen Valpon kuulusteluihin sodan jälkeen ja joitakin tuomittiin maanpetoksesta. Mitään yleistä rangaistusta kaikille vapaaehtoisille ei kuitenkaan annettu toisin kuin monissa muissa maissa.

Kumitonttu kirjoitti...

KT, eikö waffen-SS:ssä olleet suomalaiset olleet totalitaarisen järjestelmän palveluksessa. On luultavaa, että suomalaisetkin teki sotarikoksia. Suomi oli lähes ainut maa, jossa näitä SS-miehiä ei rangaistu.

Tomi, kanssasi keskustelu on äärettömän kuluttavaa ja rasittavaa, koska perustietosi ovat todella heikot. Kommenttisi tihkuvat sekä tahallisia väärintulkintoja että myös selvästi vääriä tietoja. Kuten olen aiemminkin todennut, ei ole minun tehtäväni opettaa tieteellisen tutkinnon tehnyttä ihmistä hankkimaan tietoa.

Oma maailmankuvasi on niin perinjuurin dogmaattinen, että se estää selvästikin sinua käsittelemästä hankkimaasi tietoa objektiivisesti. Alla esimerkki:

On luultavaa, että suomalaisetkin teki sotarikoksia. Suomi oli lähes ainut maa, jossa näitä SS-miehiä ei rangaistu.

Mitä todisteita sinulla on, että ns. Panttipataljoonan miehet olisivat syyllistyneet sotarikoksiin? Mikään itse käsiini hankkima aineisto ei siihen viittaa.

Missä muissa maissa kuin Suomessa SS-sotilaita ei tietojesi mukaan rankaistu? Mistä tämä tietojesi mukaan johtuu? Mistä johtuu, että suomalaisia ei rankaistu?

Panttipataljoonan miehet sotivat Lapissa saksalaisia vastaan, joten mistään "natsimielisestä" porukasta ei ollut kyse, kuten yrität hekumoida. Panttipataljoonan miehet ymmärsivät Suomen aseman ja toimivat sen mukaisesti.

Kuten totesin tuossa ensimmäisessä kommentissani, Jussi Jalosen kommentointi - jota sinä tässä toistat - perustuu suppeaan historiantulkintaan yhdestä kapeasta näkökulmasta.

Tomi kirjoitti...

KT, tietoni ovat paljon syvemmät melkein asiasta kuin asiasta kuin sinulla. Tämä todettu usein väittelyissämme.

Waffen-SS syyllistyi sotarikoksiin. Suomessa ei koskaan tutkittu syyllistyikö suomalaiset näihin sotarikoksiin.
Suomessa painettiin kaikki Itä-Karjalankin tapahtumatkin villaisella, miksei siis myös SS-miesten toimet.

Hollantilaisten tai belgialaisten sotarikokset paljastuivat näiden maiden omissa tutkinnoissa. Siispä, jos suomalaiset olisivat tutkineet SS-miestensä teot tarkasti, niin sotarikoksia olisi voinut löytyä. Nyt on liian myöhäistä, kun kaikki ovat käytännössä kuolleet.

Tomi kirjoitti...

SS-Wiking syyllistyi myös tiettävästi sotarikoksiin:
http://en.wikipedia.org/wiki/5th_SS_Panzer_Division_Wiking#War_crimes

Norjalaisen paljastus viittaa siihen, että sotarikoksia on kenties jäänyt paljastumatta.

Wikingissä oli enemmän suomalaisia kuin norjalaisia.

Kumitonttu kirjoitti...

jos suomalaiset olisivat ... niin olisi voinut

Tässä paljastuu sinun asiaosaamisesi taso. Miten tällaisen kanssa voi keskustella?

Jos tädillä olisi munat, se olisi setä.

Tomi kirjoitti...

KT, suomalaisten tekemisiä ei koskaan tutkittu, mutta jos norjalaiset tekivät sotarikoksia Wikingissä, niin todennäköistä on, että suomalaisetkin tekivät.

Tomi kirjoitti...

Tässä suomeksi SS-wikigistä ja sen sotarikoksista.
http://fi.wikipedia.org/wiki/SS-divisioona_Wiking

Vain sinisilmäiset kumitontut ovat sitä mieltä, että suomalaiset eivät osallistuneet hirveyksiin.

Kumitonttu kirjoitti...

Vain sinisilmäiset kumitontut ovat sitä mieltä, että suomalaiset eivät osallistuneet hirveyksiin.

Kuten totesin jo alussa, niin Jussi Jalosen tavoin näet asiat kapeasta rakosesta ymmärtämättä kokonaisuutta. En ole väittänyt, etteikö suomalaiset yksittäisinä sotilaina ole voineet syyllistyä sotarikoksiin, mutta koko Puna-armeija syyllistyi, mutta sitä ei koskaan edes syytetty siitä! Yksittäisten suomalaisten mahdolliset sotarikokset tulee tuomita, mutta vastaavalla päättäväisyydellä ja tarmokkuudella voisit keskittyä myös penkomaan muitakin sotarikoksia.

Niin sinulla kuin Jussi Jalosella argumentointi on tasoa "koska yksi suomalainen syyllistyi sotarikokseen vuonna 1942, islamilainen terrorismi ei eroa suomalaisesta nationalismista".

Ymmärrätkö yhtään, miten naurettavalta tuollainen näyttää? Ilmeisesti et, koska niin toimit.

Kari kirjoitti...

Islamin harjoittaminen pitäisi poliittisena liikkeenä yksinkertaisesti kieltää siihen asti kunnes siitä on poistettu viha-ainekset ja fasistinen, poliittinen osio. Vastaavaa kieltoa ei kauan tarvitsisi odottaa, jos vaikka persut alkaisivat ase ja virsikirja kädessä vapauttamaan Kalevalan laulumaita.

Norjassa ei ole todistettu mitään SS-rikkomuksia Itä-rintamalta, mm Suomesta.
Joitakin Dokumentteja on esitetty, sekä paljon Tomi-tyyppistä mustamaalausta kylläkin.
Korkeimmassa oikeudessa on käsittääkseni juttu meneillään, jossa joidenkin mainetta sukulaiset pyrkivät palauttamaan.

Itselläkin on ollut kunnia tuntea ainakin yksi ent. SS-mies. Isä tunsi muitakin.

Kumitonttu kirjoitti...

Kuten Tomi ehkä tietänee, niin Unto Parvilahti toimi Panttipataljoonan yhteystoimiston päällikkönä. Parvilahti tuomittiin Moskovassa sodan jälkeen, mutta YHTÄKÄÄN todistetta hänen sotarikoksistaan ei saatu tuomioistuimeen näytille. Ja syyttäjänä sentään toimivat Stalinin nimenomaisesta käskystä salaisen poliisin parhaat tutkijat.

Parvilahden omaelämäkerralliset kirjat kannattaa lukaista, jos aihe kiinnostaa.

Tomi kirjoitti...

KT, hän ei ollutkaan kauaa rintamalla. Venäläiset syyttivät käsittääkseni häntä ennen kaikkea vakoilusta.
Mies taisi olla vannoutunut natsi.

Täytyisi lukea ne kirjat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Mitä tulee näihin suomalaisiin ns. asiantuntijoihin, niin heistä haisee eniten se pelko, ettei heitä ja heidän päässään luomaa kuvaa islamista ja maailmasta yleensä oteta enää vakavasti. Tuttua settiä.

Mutta tuota suomalaisen ss-pataljoonan esille nostamista tässä kysymyksessä en oikein hahmota, enkä varsinkaan sitä, että siitä asian esille ottajan kanssa rupeaa jänkkäämään. Sehän nauttii siitä vaan. Meinaan, raakuuksia ovat harjoittaneet varmaan joka ainoan sotaa käyvän maan sotilaat. Mutta jos nyt yleiskansainvälisellä sopimuksella todettaisiin, että suomalaiset ss-miehet olivat sotarikollisia, ja heidät kaivettaisiin haudoista varmuuden vuoksi hirtettäväksi, niin meinaisiko se sitten sitä, että ISIS-järjestön ihmisiin kohdistama terrori ei olekaan enää ongelma?

Vai onko ISIS hirmutekoineen ongelma vasta sitten, kun suomalaisten ss-miesten ruumiit on hirtetty? Ketkä pitää hirttää sitten seuraavaksi, ennen kuin voidaan olla huolissaan tämän päivän hirmuteoista? Lahtarit ehkä? Vienan retkeen osallistuneet? Lapualaiset?

Tomi kirjoitti...

Ykä, sitä vaan, että monet tämän palstan kommentoijista olisi valmis pistämään kuulan otsaan kaikille ISIS-järjestön suomalaiselle sotilaalle riippumatta siitä mitä he ovat tehneet. Vasarahammer itse näytti oleva tuota mieltä.

Kun taas samojen tyyppien mielestä SS-miesten kauheuksia ei saisi mainitakaan. Totuus on, että Suomessa ei koskaan tutkittu syyllistyivätkö SS-miehemme sotarikoksiin vai ei.
ISIS-miehet ovat taas heidän mielestään sotarikollisia joka tapauksessa.

Tomi kirjoitti...

Eli selvennykseksi.
Molemmat niin SS-miehet ja ISIS-miehet taitelevat totalitaarisen ideologian puolesta,
Kumpikin ryhmä kenties syyllistyy sotarikoksiin.

Teidän mielestänne ISIS-miehet ainakin ansaitsevat menettää kansalaisuutensa jollei henkeäänkin (Vasara).

Kun taas mielestänne SS-miehet olivat sankareita vaikka olisivat olleet maanpettureita kuten Törni.

Mistä nämä kaksoisstandardit.

Oma mielipiteeni on, että ISIS-miehet eivät ansaitse menettää kansalaisuuttaan. Jos he ovat syyllistyneet sotarikoksiin, on heidät tuomittava puolueettomassa oikeudenkäynnissä.

Tomi kirjoitti...

Kannattaisi lukea tämä artikkeli "pyhästä sodasta":
http://www.hs.fi/sunnuntai/a1366431326821

Yrjöperskeles kirjoitti...

Morjens, Tomi. Sinä se jaksat syöttää sitä punaista silakkaa. Vasarahammer kirjoitti nykyisestä islamilaisesta jihadismista, sinä kommentoit suomalaisista ss-miehistä. Ja jätit vastaamatta kysymykseeni: ”onko ISIS hirmutekoineen ongelma vasta sitten, kun suomalaisten ss-miesten ruumiit on hirtetty?”

ISIS on olemassa. Se on olemassa nyt. Se tappaa ihmisiä nyt. Näkemyksesi mukaan meidän pitäisi suhtautua tämän järjestön uhkaan hyvin vakavasti sillä tavalla, että alamme keskenämme pulista suomalaisista ss-miehistä, jotka taas sotivat 70 vuotta sitten? Voidaanhan me toki siitä pulista. Mikäs siinä. Mutta mitä se vaikuttaa nykypäivän hirmutekoihin? Miten se ne estää? Kiinnostaako edes sinua, että ne estetään?

Vasarahammer kirjoittaa ISIS-järjestöstä, ja sen juuri nyt tekemistä veriteoista. Sinä kommentoit jotain ihan muuta.

Tomi kirjoitti...

Ykä, onhan nyt itsestään selvää, etten hyväksy järjestön toimintaa.

Mutta en ole Vasaran kanssa samaa mieltä, että nämä miehet ansaitsisivat automaattisesti kuoleman.

Vasarahammer kirjoitti...

"Mutta en ole Vasaran kanssa samaa mieltä, että nämä miehet ansaitsisivat automaattisesti kuoleman."

En minä noin kirjoituksessani sanonut. Vääristelet tahallasi. Se on muuten toistaiseksi viimeinen kerta.

Etkö halua, että he pääsevät nauttimaan 72 neitsyestään?

Itse he ovat aseeseen tarttuneet. En vuodata kyyneleitä kaatuneiden ISIS-taistelijoiden puolesta.

Tomi kirjoitti...

Vasara anteeksi jos loukkasin, mutta kirjoitat:
" ”Isisin lyöminen taistelutantereella on helpompaa, jos ulkomaisille taistelijoille annetaan pakotie.”

Minusta ISIS-taistelijoille sopisi paremmin luoti otsaan ja mieluiten muualla kuin täällä, mutta minä en työskentelekään Ulkopoliittisessa instituutissa."

Tulkitsen, että olet sitä mieltä, että ISIS-taistelijat ansaitsevat kuoleman.
Korjaa, jos tulkitsen väärin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tomi hei, pysy asiassa. Sinähän olet jauhanut koko ketjun ajan suomalaisista ss-miehistä, vaikkei Vasara niistä kirjoittanut. Ethän sinä muusta puhunutkaan. Et puuttunut Vasaran varsinaiseen kirjoitukseen ollenkaan. Minnekäs ne ss-miehet nyt hävisi? Ja mites se oli se kysymys ”onko ISIS hirmutekoineen ongelma vasta sitten, kun suomalaisten ss-miesten ruumiit on hirtetty?”

Tomi kirjoitti...

Ykä, ISIS-hirmutekoineen on ongelma Lähi-Idässä.

Ykä, pointtini on se, että ette te välittäisi hirmuteoista, jos kristityt tai valkoiset eurooppalaiset niitä tekisi. Kiinnitätte ISIS-järjestöön huomiota vain siksi, että he ovat islaminuskoisia.

Tomi kirjoitti...

Lisäään vielä, että epäilen, että ette välitä Lähi-idän ihmisistä tuon taivallistakaan, ja teidän puolesta he saisivat tappaa toisensa.
Mutta saatte siellä tehdyistä hirmutöistä hyvän lyömäaseen islamia ja maahanmuuttoa vastaan.

Itse en rupea itkemään krokotiilin kyyneliä alueen ihmisten takia, mutta tietenkin toivon alueelle rauhaa. Se vakauttaisi maailmaa monella tavalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Selvä. Eli jätit taas vastaamatta ja sitten rupesit ajattelemaan meidän puolestamme. Kerrotko vielä, milloin me ollaan asiasta tehden kannatettu valkoisten ja kristityjen tekemiä hirmutöitä? Ja vastaatko myös kysymykseen ”onko 70 vuotta sitten tehty väkivalta, jolle ei enää voi mitään, tärkeämpää kuin juuri nyt tehtävä väkivalta, jolle vielä voidaan tehdä jotain”. Koko kommentointiketjusi keskittyi vain siihen 70 vuotta sitten tehtyyn väkivaltaan. Ja muuten, vaikka sanoit, että ISIS ongelmineen on ongelma Lähi-idässä, niin eikös ne ole ihmisiä sielläkin?

Tomi kirjoitti...

Minähän vastasin, kysymykseen onko ISIS-ongelma.

Se on ongelma Lähi-idän ihmisille minulle se ei ole ongelma.

Tomi kirjoitti...

Ykä, koko ISIS-ongelma on pääosin USA:n luoma. Syrjäyttäessään Baath-puolueen Irakissa USA loi valtatyhjiö ja samoin lännen Syyria-vastaisuus on luonut Syyrian valtatyhjiön.
ISIS hyötyi tästä valtatyhjiöstä.

USA:n tehtävä on nyt ratkaista luomansa ongelma.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Suuret kiitokset sinulle Tomi vastauksesta yhteen kysymykseen. Muihin ei taida tarvita odottaa vastauksia. Voimia eloon.

Tomi kirjoitti...

Ykä, tietenkään SS-miehiä ei voida tappaa, kun he ovat jo kuolleet. Minusta he olisivat ansainneet teloituskuoleman.

Tomi kirjoitti...

Ykä, tuomitsitko IRA:n, entä ETA:n?
Mikä oli suhtautumisesi Jugoslavian hajoamissotiin? Entä Ukrainan sisällissotaan?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Jaa. No eikös ISIS-miehet sitten myös? Siihen samalle montun reunalle ss-miesten kanssa?

Tomi kirjoitti...

Natsit aiheuttivat suorasti ja epäsuorasti 50 miljoonan ihmisen kuoleman. ISIS ei ole tainnut päästä lähellekään. Joten natsit oli muutamaa kertaluokkaa pahempia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Uutta tulee. Vasara kirjoitti isiksestä. Sinä olet vetänyt jo mukaan ss-miehet, Yhdysvallat, IRA:n, ETA:n, Jugoslavian ja Ukrainan, etkä ole vielä vastannut varsinaiseen Vasaran kirjoitukseen. Pistä nyt vielä mukaan Kennedyn murha ja Auschwitz.

Heppua taitaa alkaa vituttaa? Tuleeks se kovasti mainostamasi äkkipikaisuus taas peliin. Lyö kyynärpää kiveen, niin helpottaa...

Katsos täällä päässä lähinnä huvittaa...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Jaa, kerkesit pistää mukaan sen Auschwitzinkin. Loistavaa Tomi! Otahan whisky hyvän iltapuhteen päälle. Nautin ja vihasin! Vihasin ja nautin! Öitä.

Tomi kirjoitti...

Ykä, kysyit eurooppalaisten hirmuteoista. Niin heitin listan eurooppalaisista terrorijärjestöistä ja sisällissodista.

Kysyit:" Kerrotko vielä, milloin me ollaan asiasta tehden kannatettu valkoisten ja kristityjen tekemiä hirmutöitä?"

Siksi kysyin suhtautumista eurooppalaisiin veritekoihin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kerropas ensin, milloinka me ollaan niitä puolustettu? Loistavaa, Tomi. Vielä hieman vihaa, niin iltasi on täydellinen.

Vasarahammer kirjoitti...

"Ykä, koko ISIS-ongelma on pääosin USA:n luoma."

Vasureiden maailmassa kaikki on lopulta Yhdysvaltojen syytä. Ei mitään uutta auringon alla.

"Natsit aiheuttivat suorasti ja epäsuorasti 50 miljoonan ihmisen kuoleman."

Eikö Neuvostoliitolla ollut tähän mitään osuutta? Neuvostoliitto ja Natsi-Saksa jakoivat Itä-Euroopan ensin keskenään. Kun Hitler hyökkäsi Puolaan, puna-armeija valtasi Puolan itäosat ja murhasi 20 000 puolalaista Katynissa.

Toisen maailmansodan jälkeen Neuvostoliitto oli Nürnbergissä mukana tuomitsemassa natseja sotarikoksista, vaikka se itse kuului sodan aloittajiin.

Ehkä Neuvostoliiton sotarikokset olivat "rauhanrikoksia".

Nyt Tomi on hyvä ja poistuu täältä vähäksi aikaa jäähylle.

Tomi kirjoitti...

OK, Vasara poistun. Mutta saisinko tietää mikä on "vähän aikaa"?

Tomi kirjoitti...

Ykä, en sanonut, että puolustatte. Sanoin, että ette kiinnitä huomiota eurooppalaisten tekoihin.

Kumitonttu kirjoitti...

Varsinkin hävityn sodan jälkeen rehottaa jälkiviisaus ja se saattaa saada tunnustusta jopa valtioviisautena. Sodanaikainen oppositio saa esteettömän tilaisuuden tuomita ne kansalaiset, jotka ovat toimineet isänmaan parasta tarkoittaen ja ottaneet vastuun. Jälkiviisaudella häväistään niitä, jotka ovat osoittaneet toimeliaisuutta ja uhrivalmiutta - juuri sitä mitä oppositio ei ole maansa hyväksi antanut.

Tällöin jätetään huomiotta, että suuremmatkin kansat kuin meidän ovat voimattomia tekijöitä maailmanpolitiikan palapelissä ja että kokeneimmatkin valtiomiehet joutuvat suurten mullistusten aikoina yhä uudelleen ennestään tuntemattomien asioiden eteen.

Kun Suomi vuosina 1940-41 oli kohtalonsa tienhaarassa ja kokeneimmat valtiomiehemme näkivät maamme pelastuksen Saksan sotilaallisessa voimassa, on asia, jonka vain jälkiviisaus voi tuomita. Myös ne valtiomiehet, jotka tekivät päätöksen luovuttaa nuoria suomalaisia sotilaita Saksan sotavoimiin, tekivät päätöksen maamme parasta ajatellen.

Suomen probleemit vuonna 1940 eivät olleet vähäisiä. Talvisota oli raskain menetyksin hävitty, Karjalan luovutus ja vaikeudet karjalaisen siirtoväen sijoituksessa painoivat koko kansaa. Talvisotamme osoitti länsivaltojen osanoton kohtaloomme supistuva myötätunnon ilmaisuihin, joista olemassaolostaan taistelevalle kansallemme oli varsin vähän apua. Vaaran hetkenä seisoimme yksin.


Unto Parvilahti, Terekille ja takaisin, Otava, Keuruu 1958.

Vasarahammer kirjoitti...

"mikä on "vähän aikaa"?"

Pari viikkoa.

Vasarahammer kirjoitti...

Australiassa suunniteltiin päidenkatkomista ja joukkoampumista.

Yahoo

Kari kirjoitti...

Isisin, tai "islamismin" moittiminen, mutta islamin ja rivimuslimin jättäminen rauhaan todistaa melkomoisesta farisealaisuudesta.

Kyse on samanlaisesta puusilmäisyydestä, kuin jos tuomittaisiin "natsismi", mutta toivottaisiin menestystä ja uudistumista natsipuolueen ideologialle ja kansallissosialisteille.

Vasta koko ideologian hylkääminen johtaa sen haittojen poistumiseen.

Becker kirjoitti...

Obgelma on se ettei pottunokka ymmärrä islamin luonetta, vaan pitää sitä samanalaisena uskontona kuin esim. kristinuskoa.
Muslimitaistelijat ovat vain hairahtuneita ääri islamilaisia, jotka eivät noudata koraanin oppeja.

Islamismi on enemmänkin poliittinen järjestelmä, josta (riippuen näkökannoista) on noin 40% uskontoa.Poliittinen järjestelmä, jonka tarkoituksena on islamin oppien mukainen maailma, jossa vääräuskoiset joko tapetaan, elleivät muutu muslimeiksi tai sitten ovat ns. toisen luokan kansalaisia eli käytännössä orjan asemassa.

Näin selvää se on ja lukee vielä koraanissa. Jotta päämäärään päästään, niin vääräuskoiselle valehteleminen, vääräuskoisen raiskaaminen ja hänen omaisuutensa varastamin kuuluu tähän jihadiin.
Ei ole olemassa konservatiivista tai äärimuslimia, on vain muslimeja niinkuin koraanissa lukee.

Ei tämä ole sen vaikeampaa.