maanantaina, marraskuuta 08, 2021

Yhdysvalloissa uusia syytteitä Venäjä-huijauksesta

 


Ostin jo jokin aika sitten Fox Newsin lakitoimittaja Gregg Jarrettin kirjan The Russia Hoax: The Illicit scheme to clear Hillary Clinton and frame Donald Trump. Kirja oli ostohetkellä jo vanha, mutta sen perusteesi pätee edelleen. Hillary Clintonin vaalikampanja yritti ennen vuoden 2016 presidentinvaaleja lavastaa Donald Trumpin Venäjän agentiksi. Tätä Jarrett kutsuu kirjassaan ”Venäjä-huijaukseksi” (Russia Hoax). Clintonin maine oli pahasti ryvettynyt, kun paljastui, että hän oli käyttänyt henkilökohtaista sähköpostipalvelintaan viestintään toimiessaan Obaman hallinnon ulkoministerinä. Clintonin kampanja oletti, että lavastamalla Trump Venäjän agentiksi, huomio saataisiin vietyä pois Clintonin omista väärinkäytöksistä.

Ihmeellistä Venäjä-huijauksessa on se, että siitä ei toistaiseksi ole jaettu syytteitä kovin ahkerasti. Toki FBI:n pääjohtaja James Comey ja hänen apulaisensa Andrew McCabe saivat potkut. McCabelta vietiin eläke, mutta hän sai sen äskettäin takaisin nostettuaan onnistuneen kanteen oikeudessa.

Oikeusministeriössä tutkintaa vetävä John Durham on työskennellyt varsin verkkaisesti, mikä on saanut monet asiaa seuranneet menettämään uskonsa oikeuden toteutumiseen.

Venäjä-huijaus oli kuitenkin laajamittainen hanke, jossa Clintonin kampanja, FBI ja amerikkalainen valtamedia yhdessä loivat keinotodellisuuden läpikotaisin valheellisen sepitteen eli Steelen kansion varaan. Tämä hanke levitti niin paljon valheita amerikkalaiseen valtamediaan, että mikään Venäjän tiedusteluorganisaatio ei moiseen olisi kyennyt.

Viimeaikaiset tapahtumat

Tieto FBI:n lakimies Kevin Clinesmithin syytteestä tuli jo elokuussa 2020. Clinesmith oli väärentänyt FISA-tuomioistuimen salakuuntelulupahakemukseen vakoilun kohteen eli Carter Pagen taustan. Page oli aiemmin tehnyt töitä CIA:lle. Tämän tiedon Clinesmith poisti hakemuksesta.

Clinesmith oli pitkään ainoa operaatio Crossfire Hurricanen takia syytteeseen joutunut henkilö. Vasta viime aikoina on alkanut tapahtua enemmän. Syyskuussa Clintonin käyttämän lakifirman Perkins Coien lakimies Michael Sussman sai syytteen väärän tiedon antamisesta FBI:lle. Syytteen mukaan Sussman esitti väärää tietoa siitä, kenen hyväksi hän työskenteli, kun hän informoi FBI:tä  epäilyksistään Trumpin yhtiöiden ja venäläisen Alfa Bankin välisistä yhteyksistä. Epäilykset osoittautuivat myöhemmin perusteettomiksi, mutta mediassa niitä vatvottiin pitkään ja hartaasti.

Danchenkon pidätys

Viimeisin pidätetty tutkinnassa on entisen brittivakooja Christopher Steelen pääasiallinen lähde Igor Danchenko, joka on aiemmin työskennellyt demokraatteja lähellä olevassa Brookings institute -ajatushautomossa.

Danchenkon syytteeseen sisältyy viisi kohtaa, joissa väitetään Danchenkon antaneen väärää tietoa FBI:lle. Gregg Jarrett kirjoittaa sivuillaan syytteeseen sisältyvästä uudesta paljastuksesta. Danchenkon tiedot eivät olleet peräisin hänen venäläisiltä ystäviltään vaan niiden pääasiallinen lähde oli Hillary Clintonin pitkäaikainen neuvonantaja Charles Dolan, jolla itsellään on merkittävä Venäjä-tausta.

Durhamin syytteen mukaan Danchenko-Dolan -kaksikko on vastuussa Steelen kansion röyhkeimmästä väitteestä eli ns. ”pissavideosta.”  Kansion mukaan Venäjän presidentti Putinilla olisi hallussaan videomateriaalia Donald Trumpin pelehtimisestä venäläisten prostituitujen kanssa Moskovan Ritz Carlton -hotellissa.

Danchenckon syytteet väärän tiedon antamisesta johtuvat pääosin siitä, että hän salasi Dolanin osuuden Steelen kansion tarinoiden sepittämisessä.

Jarrett kertoo kirjoituksessaan, että yksi ironisimmista asioista Durhamin syytteessä on se, kuinka Hillary Clintonin avustaja tapasi joukon johtavia venäläisiä virkamiehiä Moskovassa samalla, kun hänen alaisensa syyttivät Trumpin avustaja Carter Pagea samasta asiasta mutta petollisin aikein. Joskus syyttävä osapuoli on syyllinen eikä syytetty.

Tarinan varsinainen roisto on kuitenkin Demokraattien presidenttiehdokas vuoden 2016 presidentinvaalissa eli Hillary Clinton. Obaman ajan CIA-päällikkö John Brennanin julkistetuista muistiinpanoista selviä, että Hillary Clinton hyväksyi Trumpin Venäjäyhteyksiin liittyvän mustamaalauskampanjan.

Jarrettilla ei ole hyvää sanottavaa Clintonista:

”Hänen kampanjansa rahoitti Steelen kansion ja hänen liittolaisensa levittivät sen sisältämiä valheita niin FBI:lle kuin hyväuskoiselle medialle, jotka molemmat hyökkäsivät raivoisasti Trumpin kimppuun. Tuloksena oli Yhdysvaltojen poliittisen historian suurin joukkoharha.”

”On vaikea kuvitella ketään yhtä kaksinaamaista ja halveksittavaa ihmistä kuin Hillary Clinton”.

Tähän voi lisätä vielä sen, että moiseen ryhdyttiin
, koska Clintonin uskottiin niin vahvasti. Trumpin mustamaalaus ja vakoilu tuskin olisivat nousseet julkisuuteen, jos Hillary Clinton olisi voittanut.

Epoch Timesin jutussa kerrotaan tarkemmin Danchenkon ja Dolanin keskinäisestä dynamiikasta ja myös siitä, että FBI jatkoi Trumpin kampanjan salakuuntelua, vaikka Danchenkon kertomusten ristiriitaisuus herätti epäilyksiä.

Durhamin toistaiseksi nähdyt syytteet eivät koske Crossfire Hurricane -tutkinnassa mukana olleita keskeisiä FBI-agentteja, jotka luultavasti tiesivät jo varhain, että ainoan Trumpin vehkeilyä tukevan ”todistusaineiston” eli Steelen kansion väitteet ovat  täyttä roskaa. Siitä huolimatta he jatkoivat tutkintaa ja uusivat säännöllisesti salakuunteluluvan FISA-tuomioistuimessa.

Lopuksi linkitan tässä Helsingin Sanomien jutun, joka kertoo brittiläisen Guardian-lehden toimittaja Luke Hardingin kirjasta. Toimittaja Harding on fabulisti, joka haluaa tienata rahaa eikä piittaa kirjojensa tosiasiaväitteiden paikkansapitävyydestä.  Trumpin vehkeily Venäjän kanssa oli Hillary Clintonin kampanjan tuottamaa sepitettä eikä näyttöä vehkeilystä ole tähän päivään mennessä löytynyt ja tuskin löytyykään. Suomessa valtamedia tosin ei ole erityisen innokkaasti kertonut tästä, koska myös suomalainen valtamedia oli täysillä mukana harhassa, jossa Trump ja Putin olivat parhaita kavereita.

Tässä vielä Iltalehden artikkeli, jossa kehutaan Hardingin ”paljastuskirjaa”.

2 kommenttia:

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Hillary Clinton ja Nancy Pelosi, tuo kalmantuoja, ja kuten Vasara aivan oikein totesit, FBI ja usan valtamedia (ja HS!) kävivät sotaa trumpia vastaan koko ajan. Ihme mies se Trump, kun kesti tuon kaiken ja vielä lisäksi hoiti presedentintointaan niin
hienosti !!!

Vasarahammer kirjoitti...

Terho Hämeenkorpi: " Ihme mies se Trump, kun kesti tuon kaiken ja vielä lisäksi hoiti presedentintointaan niin
hienosti"

Oli ihme, että Trump kesti presidenttikauden loppuun asti.

Myös se, että Hillary Clintonin likainen temppu johti vuosikausia kestäneeseen joukkopsykoosiin ja turhaan Robert Muellerin tutkintaan, oli pieni ihme.

Venäjä-huijaus paljasti kuitenkin suurelle joukolle ihmisiä amerikkalaisen korporaatiomedian mädännäisyyden. Suomalaisille Hesarin lukijoille tämä ei ole vielä käynyt selväksi, jos luet HS:n julkaiseman Luke Hardingin kirja-arvostelun lukijakommentteja.