tiistaina, lokakuuta 20, 2015

Maahantunkeutujien virta jatkuu oheisilmiöineen


Unkari on saanut valmiiksi aidan rakentamisen Kroatian rajalle. Tämä on siirtänyt tulijoiden virran Slovenian ja Kroatian rajalle. Piskuinen Slovenia sinnitteli pitkään mutta lopulta päästi tulijoiden vyöryn jatkamaan edelleen kohti Itävaltaa. Tätä ennen Slovenia oli rajoittanut rajanylittäjien määrään 2 500 tulijaan vuorokaudessa.

Perjantain jälkeen arviota 19 500 siirtolaista on ylittänyt Slovenian rajan, ja maa on kutsunut armeijan apuun tilanteen hoitamiseksi. Slovenian presidentti Bohut Pahor kertoi lehdistötilaisuudessa, että maa tarvitsee nopeaa apua Euroopan Unionilta:

”Slovenia pyytää lisää poliisivoimia vartioimaan Slovenian ja Kroatian välistä rajaa sekä taloudellista tukea.”

Viime päivinä Slovenia on tuonut 140 sotilasta avustamaan poliisia. Kun ulkoministeri Bostjan Seficiltä kysyttiin mahdollisesta raja-aidasta, hän sanoi, että ei voi sulkea pois rajan turvaamista ”fyysisillä esteillä”.

Slovenian tapauksesta nähdään, että ainakaan Slovenia ei ole ottanut onkeensa Unkarin aitahankkeesta, joka on onnistuneesti siirtänyt tulijavirrat pois Unkarin rajoilta. Slovenialla olisi ollut aikaa aloittaa aitaprojekti jo aiemmin, mutta ilmeisesti maan johto odottaa EU:lta apua ja tietysti toivoo, että tulijat siirtyisivät mahdollisimman nopeasti Itävaltaan ja edelleen pohjoisemmaksi.

Saksassa kyllästymistä

Samaan aikaan Saksassa tavallisten ihmisten kärsivällisyys alkaa loppua tulijavirran aina vain jatkuessa. Islam-kriittisen Pegida-liikeen juhlamielenosoitus Dresdenissä keräsi ennätysmäärän osallistujia. Paikalla arveltiin olleen noin 40 000 ihmistä.

Kuten muissakin vastaavissa mielenosoituksissa ympäri Eurooppaa, äärivasemmistolaiset vastamielenosoittajat pyrkivät häiritsemään tilaisuutta. Saksassa äärivasemmiston toimintaa katsotaan enemmän sormien läpi, joten vastamielenosoittajat pääsivät kosketuksiin varsinaisten mielenosoittajien kanssa, mikä johti väkivaltaan.

Saksan sisäministeri Thomas de Maiziere ei osoittanut minkäänlaista ymmärrystä Pegida-liikettä kohtaan, vaan kutsui järjestön johtajia ”kovan luokan äärioikeistolaisiksi ekstremisteiksi”. Saksan varaliittokansleri Sigmar Gabriel sanoi, että keskustelun sävy on Saksassa muuttunut yhä tiukemmaksi Pegidan ja vastaavien liikkeiden takia.

Saksalaiset on toisen maailmansodan päättymisen jälkeen aivopesty allergisiksi kaikkea vähänkään natsismiin vivahtavaa toimintaa. Se, että Pegida kerää noin paljon ihmisiä kaduille, kertoo kuohunnasta pinnan alla. Saksan hallitus on kuitenkin päättänyt olla piittaamatta ihmisten protesteista ja leimaa ne äärioikeistolaisuudeksi. Tämä tuskin riittää tukahduttamaan kasvavaa tyytymättömyyttä.

Liittokansleri Angela Merkelillä on vastassaan myös oman puolueen sisäinen oppositio. Iltapäivälehti Bild julkaisi salaisen aloitteen aidan rakentamisesta Saksan itäisille rajoille. Aloitteen takana on 188 Merkelin puolueen kansanedustajaa 301:sta. Aloitteen kärkihahmo Christian von Stetten esitti Merkelille uhkavaatimuksen:

”Meidän on lopetettava pakolaisten maahantulo. Minkään tabun ei tulisi estää meitä tarkastelemasta rajojemme vahvistamista.”

Merkelin hallitukselta odotetaan ratkaisua tilanteeseen kahden viikon sisällä ja von Stetten uskoo ratkaisun löytymiseen mutta sanoo:

”Jos toive osoittautuu vääräksi, parlamenttiryhmämme pitää toimia.”

Käytännössä von Stetten uhkaa hallituksen kaatamisella. Saksaan tunkeutuu joka päivä 10 000 uutta siirtolaista, ja maahan arvioidaan saapuvan miljoona siirtolaista vuoden loppuun mennessä. Hurskaat puheet ”eurooppalaisista arvoista” eivät auta näin vakavassa tilanteessa.

Toisaalta aidan rakentaminen tuskin auttaa, jos rajan yli pääsee vain sanomalla taikasanan ”asylum”. Sen tehokkuus on riippuvainen naapurimaiden toimista. Jos Saksa ryhtyy aidanrakennushommiin, monet muut maat seuraavat välittömästi perässä.

Suomi

Suomessa tulijavirta on hieman tyrehtynyt. Torniossa rajan yli kävelee tällä hetkellä hieman yli 100 tulijaa vuorokaudessa, mikä on selvästi vähemmän kuin 600 tulijan ennätyslukemat muutaman päivän takaa.

On epäselvää, mikä on aiheuttanut virran tyrehtymisen. Vaikka hallitus ottaakin kunnian tapahtuneesta ja selittää tulijoiden vähenemisen johtuvan sen omista toimista, todellisuudessa vaikuttavia tekijöitä on useita. Ehkä enimmäkseen irakilaiset tulijat ovat pettyneitä olosuhteisiin vastaanottokeskuksissa tai käytettävissä olevaan rahamäärään. Sää on myös muuttunut viileämmäksi, ja tieto tästä on varmasti levinnyt sosiaalisessa mediassa.

Hallitus on myös jäädyttänyt somalialaisten ja irakilaisten turvapaikkakäsittelyn arvioidakseen uudelleen turvalliset alueet. Mitään tiedotuskampanjaa Lähi-idän sanomalehtiin ei ole tehty, joten on epäselvää, miten hyvin tieto maahanmuuttoviranomaisten toimista on levinnyt rajojemme ulkopuolelle.

Ruotsi sanoi ryhtyvänsä valvomaan tarkemmin maassa laittomasti oleskelevia siirtolaisia. Käytännössä tämä on jäänyt tyhjäksi lupaukseksi, koska ruotsalaisilla on vaikeuksia selvitä omasta tulijavirrastaan. Tänään tulijoiden määrä kääntyikin myös Suomessa taas nousuun, kun arviolta 200 turvapaikanhakijaa ylitti länsirajan.

Kiire on kadonnut hallituksen toimista maahanmuuttovyöryn edessä. Veronmaksajan rahoittama Yle järjestää edelleen naurettavia rasisminvastaisia tempauksia. Mediassa käydään myös informaatiosotaa ja vuoden 2009 vaalirahaskandaali on taas otsikoissa Jarmo Korhosen kirjan myötä. Perussuomalaiset totesivat, että mihinkään ylimääräisiin kokouksiin ei ole syytä ryhtyä, mikä tuskin tuli suurena yllätyksenä kenellekään.

Kansainvälisen Punaisen ristin johtaja Elhadj As Sy vieraili tänään Suomessa ja käväisi myös Vantaalla Auramon vastaanottokeskuksessa tapaamassa turvapaikanhakijoita. Radiouutisissa kerrottiin myös, kuinka As Sy arvosteli Unkaria tämän aitahankkeesta. Luultavasti Unkari on tehnyt jotakin oikein, kun erään maailman merkittävimmän NGO:n johtaja sitä arvostelee.

Vantaalla Auramossa asustelevat turvapaikanhakijat vierailevat usein läheisessä kauppakeskus Jumbossa. Olen itsekin alueella törmännyt turvapaikanhakijoiden virtaan, joka on kiivaimmillaan klo 17 tietämillä. Vantaalla lentokentän välittömässä läheisyydessä on kaikkiaan neljä vastaanottokeskusta. Alue on enimmäkseen työpaikka-aluetta, joten iltaisin siellä ei paljon muita ihmisiä näe.

Jotkut ovat olleet huolissaan turvapaikanhakijoiden käytöksestä naisia kohtaan, mistä on uutisoitukin Pääkaupunkiseudun kaupunkilehdissä eli niissä, jotka eivät ole samalla tavalla poliittisen korrektiuden kahlitsemia kuin suuremmat valtamedian instanssit.

On myös niitä, jotka naureskelevat tulijoita pelkääville. Yksi heistä on Kansan Uutisten blogisti Jami Järvinen, jonka muistamme käsitteen ”rasistinen ihmisperse” lanseeraajana. Kunnon suvaitsevaisen tavoin Järvinen pitää pelkoja perusteettomina. Lehdessä siteeratun pakkalalaisen perheenäidin juttuja hän kommentoi seuraavasti:

”Sanomattakin on selvää, että pakkalalaisen perheenäidin ”Itäkeskus” on mielikuvituksen tuotetta, luultavasti myös Jumbo.”

Kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettu Maija Hurrin puheita Järvinen kommentoi seuraavasti:

”Mikäli Hurrin lietsomasta pelosta suodatetaan pois kaikki epämääräinen kuulopuhe, jäljelle jää vain tieto siitä, että on miesjoukkoja. Hurri itsekin myöntää, ettei ole kuullut kehenkään kajotun. Sillä mitä todellisuudessa on tapahtunut tai jäänyt tapahtumatta, ei ole mitään merkitystä. Jos tuntee olonsa turvattomaksi, syynä ei voi olla ylivilkas mielikuvitus.

Mielestäni kaljaa ryystävä baskeripäinen vasemmistolainen ei ehkä ole paras mahdollinen henkilö kumoamaan perusteettomia pelkoja varsinkin, kun hänen kirjoituksestaan välittyy peittelemätön ylimielisyys ja tavallisten ihmisten halveksunta. Ylipäänsä Järvinen tuntuu halveksivan kaikkia, jotka eivät ole hänen kanssaan samaa mieltä. Ihmisperseeksi Järvinen ei sentään pakkalaista perheenäitiä nimittele.

Lopuksi kerron pari kuulopuhetta. Virolaiset rakennusmiehet kertoivat tutulle lentoasemalla tapahtuneesta raiskauksen yrityksestä, jossa turvapaikanhakijoista koostuvan miesjoukon touhut keskeytettiin. Poliisi kutsuttiin paikalle, mutta epäiltyjä ei otettu kiinni. Toisessa tapauksessa ulkomaalaistaustainen mies oli ryhtynyt käpälöimään virolaisen rakennusmiehen vaimoa Helsingissä. Käpälöijän seuralaiset kuitenkin keskeyttivät toiminnan.

Nämä ovat kuulopuheita, jonka kaltaisia varmasti liikkuu kaikkialla vastaanottokeskusten ympärillä. Ne voivat olla totta tai sitten ei. Tyypillisesti aiheellinenkaan pelko tai epämiellyttävä tilanne ei johda rikosilmoitukseen kuin äärimmäisessä tapauksessa. Kuulopuheet kuitenkin kertovat, että turvapaikanhakijat ovat jo tehneet tavallisten suomalaisten elämän aiempaa turvattomammaksi eikä baskeripäisen vasemmistolaisen ylimielisyys tai edes viranomaisten vakuuttelut riitä tilanteen muuttamiseen. Tosin aina voi syyttää rasistisia ihmisperseitä pelon lietsomisesta.

15 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Tuli vaan mieleeni, että ovatkohan nämä sotasankarit kuljettaneet aseita tänne mukanaan? Viimeistään Ruotsissa verkostot voivat varustaa soturinsa heidän matkatessaan rasististen ihmisperseiden asuttamaan Suomeen.

Professori kirjoitti...

Veikkaan että Jumbo tulee olemaan yllättävän merkittävä tekijä suomalaisen maahanmuuttoasenneilmapiirin kehityksessä.

Vasarahammer kirjoitti...

KT: Edelleenkään valtamediassa ei ole mitään juttuja shialaisisten puolisotilaallisten joukkojen jäsenistä, jotka ovat päätyneet Suomeen. Laitetaan tähän vielä linkki:

European influx of militiamen loyal to Iran could pose problems

Vaikka shialaiset militiat eivät ole saaneet samanlaista julkisuutta kuin ISIS, osa niistä käyttää yhtä brutaaleja keinoja. Tulijoiden joukossa voi olla sotarikollisia tai muuten vaan rikollisia.

Professori: Matut on helppo unohtaa, jos ne ovat jossain kaukana. Toista on se, jos niitä näkee joka päivä normaalissa työ- tai elinympäristössä. Jumbo on tähän saakka poikennut asiakaskunnaltaan Itäkeskuksesta. Kyllä se vieläkin poikkeaa, sillä Itäkeskuksen maahanmuuttaja-asiakkaat asuvat yleensä lähistöllä ja ovat eläneet jo pitempään Suomessa.

Kari kirjoitti...

No sattumalta tapahtuvat puukotukset ovat täällä kuitenkin vielä jääneet Pizza-mafian sisäisiksi.

Israel on 70-vuotta Eurooppaa edellä maahantunkeutujien taktiikkojen esittelyssä. Israelista on myös nähtävissä matuja tukevien vasemmiston ja median oppimiskäyrien nopeus sekä suunta.

Vasarahammer kirjoitti...

Kari: Niitä Gazan kaistaleita on tulossa tännekin hyvää vauhtia. Pienessä mittakaavassa niitä jo onkin eräiden eurooppalaisten suurkaupunkien lähiöissä.

Lauri Stark kirjoitti...

En aina tajua tätä kommarien ylimielisyyttä. Minähän olen avoimesti arrogantti elitisti, mutta näillä osapäiväisillä kansan ja sorrettujen puolustajilla on aika valikoiva ote alamaisiinsa. Rahvas otetaan vakavissaan tasan niin kauan, kuin näiden huolet vastaavat ylhäältä annettua ideologiaa.

Ylhäältä sanelemisessa ei ole sinänsä vikaa, jos vain viitsisi pelata avoimin kortein. Komukat ovatkin aina olleet näitä yläluokkaisia kansan ystäviä, joille rahvaan leikkiminen on kapinaa omaa taustaansa vastaan. Mutta isänmurhassakaan nämä hyväkkäät eivät onnistu, ne kun ovat kaikki punaviiniä lipittäviä porvareita nykyään. Punikkiporvareita.

Vasarahammer kirjoitti...

Sitten tuli vielä tämä uutinen:

http://www.uusilahti.fi/jutut/lahesta/2015/10/21/poliiseille-tuli-kielto-kertoa-turvapaikanhakijoiden-rikoksista

Poliisille on annettu ohjeet olla kertomatta rikoksesta epäillyn turvistaustasta. Tämä on omiaan lisäämään huhupuheita ja vähentämään luottamusta viranomaisiin.

Unknown kirjoitti...

Tuo uutinenhan on jo osoitettu valheeksi.

Vasarahammer kirjoitti...

Kari Järvinen: "Tuo uutinenhan on jo osoitettu valheeksi."

Täytyykö luottaa sinun sanaasi?

kari järvinen kirjoitti...

Ei, vaan poliisin tiedotteeseen.

Vasarahammer kirjoitti...

Kari Järvinen: "Ei, vaan poliisin tiedotteeseen."

Et sitten linkkiä viitsinyt tarjota tai edes otetta, joka osoittaa väitteeksi todeksi. En viitsi enempää tietoja lypsää.

Unknown kirjoitti...

http://www.image.fi/uuninpankkopoika-saku-timonen

"Pimittävä poliisi?" / Linkki Poliisin lausuntoon Yle- uutisissa.


Valkea kirjoitti...

Niin, poliisi pimittää:

http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/2015102120541868_cm.shtml

Anonyymi kirjoitti...

Käsittämätöntä touhua. Suomen EI olisi tarvinnut päästää ainoatakaan Ruotsista pyrkinyttä matua maahan! Täydellinen sinisilmäisyys ja älyn puute loistaa päättäjien toiminnassa. Eritrealaisia tuotiin Italiasta, heidän maassaan ja lähialueilla on turvallisia alueita, miksi tulevat Eurooppaan? Miksi tämän kaiken annetaan tapahtua? Onko olemassa joku salaliitto?

Vasarahammer kirjoitti...

Nykyisen kriisin lopputuloksena koko turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikka otetaan EU:n haltuun. Tulee pakollisia kiintiöitä jne.

Germany to push for compulsory EU quotas to tackle refugee crisis

Merkel on huomannut töppäilynsä valtavan mittaluokan ja siirtää koko roskan ylikansalliselle tasolle. Tämä taas tietää loppua kansallisen tason maahanmuuttokritiikille. Sen jälkeen yksikään kansallisvaltio ei voi enää itse vaikuttaa siihen, keitä maahan asutetaan. Kyseessä on puhtaasti Neuvostoliitto 2.0. Samalla tavalla Neuvostoliitossa keskushallinto asutti ihmisiä maan eri osiin esim. Baltian maihin ja pohjoiseen sekä itäisille alueille.

EU toimii juuri näin, eli käyttää kriisiä hyväkseen lisätäkseen keskushallinnon valtaa. Näin on käynyt eurokriisissä ja näin käy myös tässä pakolaiskriisissä. Jokunen Itä-Euroopan maa voi vastustaa, mutta ne hiljennetään lahjonnalla, uhkailulla ja kiristyksellä.