perjantaina, maaliskuuta 27, 2009

Valtaeliitin sylikoira

Jokainen näennäisdemokratia tarvitsee näennäisen oppositiopuolueen, jonka kautta kansalaiset voivat ilmaista tyytymättömyyttään ilman, että valtaeliitin asema horjuisi. Suomessa tätä virkaa toimittaa Perussuomalaiset-niminen puolue johtajansa Timo Soinin johdolla.

Euroopan maista vain Suomessa johtavan populistipuolueen puheenjohtaja nauttii myönteisestä julkisuudesta. Timppa puhuu kansan kieltä. Timppa kertoo hauskoja juttuja. Timpan mielestä siellä, missä on EU, siellä on ongelma. Muualla Euroopassa establishmentin haastajia kohdellaan poliittisina paarioina, joilta evätään pääsy mediaan ja joita haukutaan rasisteiksi, ksenofobeiksi ja populisteiksi. Vain Suomessa johtavan "äärioikeistolaisen populistipuolueen" puheenjohtaja on symppis, jota haastatellaan lehdissä ja joka pääsee telkkariin kertomaan hauskoja juttuja. Nyt tiedän, miksi näin on.

Timppa ja Timpan selkäranka

Kun luin Olavi Mäenpään kohtelusta ennen vuoden 1999 eduskuntavaaleja, en halunnut uskoa lukemaani todeksi. Halusin mieluummin uskoa, että kaikki johtui Olan änkyrämäisestä persoonasta ja yhteistyökyvyttömyydestä. Nyt olen valitettavasti joutunut muutamaan mielipidettäni. Olan änkyrämäinen persoona ja yhteistyökyvyttömyys johtuvat siitä, että Timo Soini taipui vuonna 1999 painostuksen edessä ja poisti Olavi Mäenpään Perussuomalaisten listoilta. (Olan omia puutteita tämä ei silti vähennä)

Halusin myös uskoa, että Timppa on kehittynyt puoluejohtajana ja kasvattanut itselleen selkärangan. Minun olisi kuitenkin pitänyt tietää, että selkärangattomuus on parantumaton tauti, jota edes menestys ei poista. Olin aina ihmetellyt, miksi bloginsa perusteella järkevän ja tasapainoisen oloinen, kokkolalainen Ari Laakso liputtaa Sinivalkoisten puolesta ja miksi hän ei edusta Perussuomalaisia. Lienee turha sanoa, että enää en moista ihmettele.

Timppa paikkailee omia virheitään

Perussuomalaiset solmi vaaliliiton Kristillisdemokraattien kanssa. Vaaliliitto oli varmasti erittäin järkevä ja perusteltu valinta Päivi Räsäselle. Pelkästään Kristillisdemokraattien kannatuksella ei voi saada omaa ehdokasta läpi eurovaaleissa, piste. Gallupeissa vahvasti noussut Perussuomalaiset ei sen sijaan olisi tarvinnut Kristillisdemokraatteja mihinkään, sillä yksi ehdokas menisi gallup-luvuilla varmasti läpi ja kaksi olisi ollut mahdollisuuksien rajoissa, jos kaikki menisi nappiin. Silti vaaliliitto solmittiin.

En tiedä, missä vaiheessa Soinille valkeni, että äänten keskittäjinä tunnetut Kristillisdemokraatit saisivat vaaliliitossa varmasti ykkösehdokkaansa Sari Essayahin läpi, jos Perussuomalaisilla ei olisi selkeää ykkösehdokasta. Luultavasti asia valkeni hänelle liian myöhään, eli Timo Soinin oli pakko lähteä itse eurovaaliehdokkaaksi ”pelastamaan” oma puolue puheenjohtajan omilta virheiltä.

Timppaa ”painostetaan”

Iltasanomien Sanna Ukkolan jutut ovat normaalisti epäluotettavia. Tällä kertaa hän siteeraa Timpan sanoja suoraan ja Timppa kertoo, miksi Jussi Halla-ahoa ei päästetty Perussuomalaisten listoille. Kyllä Timppa tietää!

” Soinin mukaan Halla-ahon kannattajien painostus vaikutti siihen, että ääniharavaa ei valittu perussuomalaisten EU-ehdokkaaksi. Puoluehallitus päätti asiasta yksimielisesti.”

Mikko Ellilä lähetti Perussuomalaisten puoluehallituksen jäsenille sähköpostia, josta hän kertoo täällä. Lisäksi Hommafoorumilla oli paljon kalabaliikkia sen jälkeen, kun Perussuomalaisten puoluehallitus ei toisellakaan kerralla nimennyt Halla-ahoa ehdokkaaksi. Kun toisella nimeämiskerralla ehdokkaiksi nimettiin helsinkiläinen Sampo Terho ja keravalainen Erkki Havansi, nimienkeräyskampanja Halla-ahon eurovaaliehdokkuuden hyväksi käynnistettiin.

Kaikella kunnioituksella Erkki Havansia kohtaan hänen äänipotentiaalinsa ei ole läheskään samaa luokkaa kuin Halla-aholla. Hommalaisilla, joista suuri osa on Halla-ahon kannattajia, oli siis syytä ihmetykseen. Miksi Perussuomalaiset hylkii Halla-ahoa? Onko syynä Halla-ahon kirjoituksista syntynyt esitutkinta? Nyt tiedämme, että syynä on Halla-ahon kannattajien harjoittama ”painostus”. Jos Mikko Ellilän spämmäys on painostusta, Soini ei tiedä painostuksesta mitään tai sitten Soini peittää todellisen painostuksen valehtelemalla Halla-ahon kannattajien toiminnasta. Soini toteaa:

” Taustalla oli lisäksi epäilys Halla-ahon liepeillä pyörivien henkilöiden hajotuspyrkimyksistä. Perussuomalaiset eivät missään tilanteessa hyväksy toimintaa, joka voidaan katsoa tai tulkita painostukseksi.”

En voi sanoin kuvata, miten suurta vastenmielisyyttä moisen valehtelun lukeminen tuottaa. Annetaan Timpan jatkaa:

” Odotimme ja oletimme, että Jussi Halla-aho olisi julkisesti ja yksiselitteisesti irtisanoutunut tällaisesta toiminnasta. Tätä hän ei tehnyt. Nimien kerääminen valitsijayhdistykselle niin sanotusti siltä varalta, ettei tule valituksi johtaa siihen, että ehdokkuus on mahdoton.”

” Jalkapallotermein tällaisesta politiikasta ja toiminnasta perussuomalaisten keskuudessa tulee suoraan punainen kortti. Perussuomalaisten puoluetta ei painosteta korttikampanjoilla eikä millään muullakaan.”

”Halla-ahon liepeillä pyörii monenmoista nettikeskustelijaa ja kommentaattoria. Olen saanut melko tanakasti tuhtia palautetta, milloin minkäkinlaista. Mutta raja menee siinä, että mitään kannattajakortteja ja valitsijayhdistyksellä uhkailua emme suvaitse. Siitä tulee punainen kortti aina. Me olemme nähneet SMP:ssä mitä tapahtuu, kun yritetään uhkailla.”

Miksi Soini ei soittanut Halla-aholle ja pyytänyt häntä irtisanoutumaan valitsijayhdistyksestä? Miksi hän piti Halla-ahon kannattajia epätietoisuudessa? Soini itse olisi koska tahansa voinut kertoa Halla-aholle, että hänen pitää irtisanoutua valitsijayhdistyksestä, jotta hänellä olisi tulevaisuutta Perussuomalaisten ehdokkaana.

Todellisuudessa nimienkeräyshanke syntyi, koska Perussuomalaiset vetkutteli, venkoili ja piti Halla-ahon ja hänen kannattajansa pimennossa. Nimienkeräyshanketta ei olisi koskaan tullut, jos Halla-aho olisi nimetty ensimmäisellä tai toisella nimeämiskerralla Perussuomalaisten eurovaaliehdokkaaksi. Hommalaiset haistoivat touhussa palaneen käryä täysin oikeutetusti ja toimivat sen mukaisesti.

Kuka Timppaa todellisuudessa painosti?

Olen aiemmissa tämän blogin kirjoituksissa kertonut, kuka Soinia oikeasti painosti. Valtamedia ja valtaeliitti eivät halunneet, että Halla-aho olisi Perussuomalaisten eurovaaliehdokkaana. Soinia painostettiin allekirjoittamaan RKP:n tekemä rasisminvastainen julkilausuma, jonka allekirjoittaminen tarkoittaisi, että Halla-aho ei voisi olla ehdokkaana.

Lisäksi Halla-ahoa koskeva syyteharkinta valmistui sopivasti juuri ennen Perussuomalaisten puoluehallituksen kokousta. Valtaeliitti viestitti Soinille, että Halla-ahoa ei saa nimetä ehdokkaaksi.

Puhumalla ”Halla-ahon kannattajien painostuksesta” Soini haluaa kääntää huomion pois todellisesta painostuksesta, joka tuli valtapuolueiden taholta. RKP ja puoluesihteeri Ulla Achren olivat kovimmin äänessä, mutta heidän takanaan olivat varmasti kaikki hallituspuolueet ja suurimmat oppositiopuolueet. Kaikkien oma Timppa siis haluaa peittää selkärangattoman toimintansa syyttämällä Halla-ahon kannattajia. Näin kaikkien oma Timppa osoittaa konkreettisesti olevansa selkärangaton liero.

Entä nyt Perussuomalaiset?

Perussuomalaisten joukosta löytyy useita kunnollisia ja hyviä ihmisiä. He voivat itse valita, miten he suhtautuvat kaikkien oman Timpan toimintaan. He voivat seurata Timppaa tai olla seuraamatta. Minä suosittelen Timpan haastamista.

Perussuomalaisten aktiivien kannattaa kysyä itseltään, haluavatko he Perussuomalaisten olevan mieluummin Timpan oma populismiprojekti vai vakavasti otettava poliittinen puolue. Jos he haluavat Perussuomalaisista vakavasti otettavan puolueen, heidän on haastettava Soini ja tehtävä puolueesta oikeasti valtaeliitin haastaja eikä pelkkä harmiton räksyttäjä ja valtaeliitin sylikoira, jollainen puolueesta Soinin johdolla on tullut. Timppa on kaikkien kaveri, koska Timppa ei oikeasti uhkaa ketään.

Kaikkien omalla Timpalla ei ole enää mitään annettavaa politiikalle. Hän on johtanut Perussuomalaisia kymmenen vuotta ja hän itse varmasti uskoo, että hänellä on edelleen annettavaa. Valtamedia selittää, että Perussuomalaisten suosio johtuu Timpan persoonasta. Timppa pärjää ilman Halla-ahoa ja hommalaisia. Timppa uskoo tähän itse. Uskotko sinä? Itse tulen mainiosti toimeen ilman Perussuomalaista puoluetta. Hyvästi!

30 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En olisi uskonut, että Timo voisi tehdä näin. Eteenkään Halmeen keissin jälkeen.

Vasarahammer kirjoitti...

Et ole ainoa. En äänestä Perussuomalaisia seuraavissa eurovaaleissa enkä sen jälkeenkään, jos Soini jatkaa puheenjohtajana. Jos Halla-aho ei ole ehdolla, äänestän Kokoomusta.

Kumitonttu kirjoitti...

Ei sota yhtä miestä kaipaa, olipa se katsantokannasta riippuen sitten Jussi tai Timo. Ongelman ydin on nähdäkseni se, että meillä ei ole mitään muuta merkittävää sisäpoliittista aihetta tällä hetkellä kuin mieletön mamu-politiikka. Toki voidaan sanoa, että julkinen terveydenhuolto (sairaanhoitopiirien tulevaisuus), demokratian heikkeneminen (kuntaliitokset), tasa-arvoasiat (asevelvollisuus), Nato-jäsenyys (Venäjän uhka) ja vaikkapa laman torjunta (valtion velkaantuminen) ovat merkittävämpiä, mutta niistä ei käydä keskustelua. Niistä ei käydä, koska asiat ovat sangen abstrakteja ja erittäin vaikeita hahmottaa edes asioista jotain tietäville.

Soinin persoona huokuu samoja elämäntapoja kuin Jouko Ahosen - toverit, toverit... Soini iski kätensä paskaan ja huolella, mutta luulen, että hän tietää sen itsekin. Jos ei tiedä, hän ansaitsee tappionsa. Jos tietää, hän on jo osansa hyväksynyt.

Juha kirjoitti...

No mitä muuta odotit, Mr. Vasara? Vai etkö muka tiennyt, millainen jänishousu-uskis Soini joka asiassa on? Ihmettelen.

Vasarahammer kirjoitti...

Kumitontulle:

Tässä maassa toteutetaan samanaikaisesti monia ihmisille haitallisia utopioita. Niitä ei voi vastustaa yhdellä kertaa, koska niitä on liikaa ja ne ovat yhdelle bloggaajalle kokonaisuutena liian vaativia.

Halusin uskoa Soiniin. Erehdyin, joten on aika jatkaa eteenpäin.

Vasarahammer kirjoitti...

Juha Kettunen:
"Vai etkö muka tiennyt, millainen jänishousu-uskis Soini joka asiassa on? Ihmettelen."

Halusin pitää vaihtoehdot avoimina. Toki olen kertonut tässä blogissa Soinin aiemmista toimista, jotka todistivat siitä, mitä sanoit. Olen optimisti ja jouduin pettymään. Jatketaan tästä nyt, kun tosiasiat ovat selvinneet.

Ironmistress kirjoitti...

Tuota kai kutsutaan reaalipolitiikaksi. Politiikassa ei pärjää, ellei selkärangan tilalla ole kumikopiota. Veto oli täysin odotettavissa oleva, ja Soini on kivenkova reaalipoliitikko. Soini uhrasi pitkän aikavälin edut (Persujen menestys) lyhyen aikavälin etujen (poliittinen uskottavuus) hyödyksi.

Noin hyvän poliitikon tuleekin tehdä. Poliitikon tulee kyetä pettämään äänestäjänsä ja kansakuntansa mikäli sen ajaman viiteryhmän etu sitä vaatii.

On muistettava, että Jussi Halla-aho on vain keulakuva. Hän on personoituma sille kaikelle, mitä kytee pinnan alla ja mitä varsinkin nelikymppiset ja sitä nuoremmat tuntevat. Jos hänet syrjäytetään, sieltä tulee varmasti joku toinen tilalle ennemmin tai myöhemmin. Osku Pajamäki (sd) on heittänyt hänkin sellaisia kommentteja, joita vanhemmat puoluetoverit eivät katso hyvällä.

Vasarahammer kirjoitti...

"Noin hyvän poliitikon tuleekin tehdä. Poliitikon tulee kyetä pettämään äänestäjänsä ja kansakuntansa mikäli sen ajaman viiteryhmän etu sitä vaatii."

Mikä on Soinin ajama viiteryhmä? Tähän kysymykseen saatiin vastaus.

"On muistettava, että Jussi Halla-aho on vain keulakuva. Hän on personoituma sille kaikelle, mitä kytee pinnan alla ja mitä varsinkin nelikymppiset ja sitä nuoremmat tuntevat. Jos hänet syrjäytetään, sieltä tulee varmasti joku toinen tilalle ennemmin tai myöhemmin."

Tätä en lainkaan epäile. Tosin tarjokkaita julkiseksi sylkykupiksi ei välttämättä ole hirveän paljon.

Vasarahammer kirjoitti...

Jonkin verran vielä tuosta RM:n reaalipolitiikkakommentista.

Lyndon B. Johnson totesi aikanaan J. Edgar Hooverista seuraavasti:

"Better to have him inside the tent pissing out, than outside pissing in."

Soini ei ole ymmärtänyt tätä viisautta. Hän ei ymmärtänyt sitä, kun hän poisti Mäenpään ehdokaslistoilta. Siitä lähtien Mäenpää on haukkunut Soinia ja vienyt Perussuomalaisilta kannatusta Turun seudulla, joka oli aiemmin SMP:n vahvaa aluetta.

Halla-ahon kohdalla samaa ilmiötä ei tapahdu tai ainakaan mies itse ei ryhdy Mäenpään tavoin heittämään lokaa Soinin niskaan. Halla-ahon kannattajat sen sijaan ovat tähän valmiita.

hannes kirjoitti...

Vasara, olen laillasi olut optimisti, ja ehkä myös naivi, uskoen että on viellä poliitikko jolla selkärankaa. Etä on viellä ihminen nainen/mies jonka sanaan voi luottaa. En usko enään.

En myöskän usko enään oikeuteen.

Olen myös syvästi häpäissäni, sillä joudun niille noin kymmenelle ihmiselle jotka ovat luottaneet näkemykseeni, tavalliset ihmiset jotka ovat avanneet silmänsä nykytouhulle - keromaan olleeni väärässä ja suosittelemaan olemaan kokonaan äänestämättä.

Olen aina ollut demari, uskoen että he pitävät duunarin puolia edes jotenkin, no he eivät ole sitä tehneet enää aikoihin. IDA:n sanoin, Persut on nykyinen "työläisen puolue"...

En usko että hänkään on enää samaa mieltä.

Niin, minua hävettää suuresti oma hyväuskosuus.

hannes kirjoitti...

Huoh. Anteeksi karseat kirjoitusvirheet...

Imulippo kirjoitti...

"Jos Halla-aho ei ole ehdolla, äänestän Kokoomusta."

ja näin Euroopan islamisoitumisesta huolestunut perheenisä itseasiassa konkreettisesti kannattaa islamisoitumisen lisäämistä KOSKA on henkilökohtaisella tasolla tuohtunut suomen ainoaan monikultturisuuskriittistä puoluetta (tarpeeksi isoa vaikutusmahdollisuuksiltaan) johtavaan henkilöön.

Ottakaa nyt järki käteen kaikki Halla-ahon opetuslapset...

Anonyymi kirjoitti...

"Jos Halla-aho ei ole ehdolla, äänestän Kokoomusta."

Minun mielestäni se Suomen Konservatiivit on huomattavasti Kokoomusta parempi, siis jos se saadaan puoluerekisteriin ja ehdokkaita vaaleihin.

Markku kirjoitti...

Veto oli täysin odotettavissa oleva, ja Soini on kivenkova reaalipoliitikko. Soini uhrasi pitkän aikavälin edut (Persujen menestys) lyhyen aikavälin etujen (poliittinen uskottavuus) hyödyksi.

Mikä tekee "kivenkovaa" toiminnasta, joka uhraa pitkän aikavälin edut lyhyen aikavälin etujen vuoksi?

Markku kirjoitti...

Äänestän Halla-ahoa, jos hän on oman valitsijayhdistyksensä asettamana ehdokkaana. Jos ei ole, niin sitten tuleekin tenkkapoo.

Perussuomalaisten eduksi on laskettava, että he sentään äänestivät Lex Thorsia vastaan, kun taas muut eivät. Toisaalta persut olivat Lex Thorsin valmisteluvaiheessa ruususen unessa.

Haluaisin myös EU-parlamenttiin lisää henkilöitä, jotka todennäköisesti vastustavat suunnitteilla olevaa EU-tasolla koordinoitua turvapaikkapolitiikkaa.

hannes kirjoitti...

Ajatusrikollinen oikeassa. Sorrumme nyt jokainen siihen josta niin kärkkäästi olemme syyttämäsä ja tuomitsemassa vihervasemmistoa, ajattelemme emotionaalisesti.

Minne se niin kutsu järki, rationaalisuus nyt katosi - kaikilta - allekirjoittanut mukaan lukien?

Toki se, että Herra Soini puolueineen taipui painostukseen kertoo omaa kieltään, mutta aina löytyy vaihtoehtoja asioille. Unohtakaamme persut, kokoomukset jne ja alkakaamme katsoa asioita eteen päin, positiivisuus kuites voittaa ainna, vaikka pessimisti saattaa josku ola oikeessakin. :)

Vasarahammer kirjoitti...

"ja näin Euroopan islamisoitumisesta huolestunut perheenisä itseasiassa konkreettisesti kannattaa islamisoitumisen lisäämistä KOSKA on henkilökohtaisella tasolla tuohtunut suomen ainoaan monikultturisuuskriittistä puoluetta (tarpeeksi isoa vaikutusmahdollisuuksiltaan) johtavaan henkilöön."

Väärin. Kokoomusta äänestäisin muista syistä eli niistä samoista kuin aina ennenkin. Se on vaihtoehdoista vähiten huono sen jälkeen, kun Perussuomalaiset on paljastunut pelkäksi Soinin henkilökohtaiseksi populismiprojektiksi.

Perussuomalaiset ei tuolla tyylillä tule koskaam menestymään eikä saavuttamaan mitään poliittisia tavoitteita,koska puolue on Soinin oma henkilökohtainen populismiprojekti. Ääni Persuille siis menee hukkaan.

Persuihin on tullut mukaan hyviä ihmisiä, joiden olisi aika nostaa omaa profiiliaan, jotta puolue ei olisi Soinin halpahintaisen populismin ja hassunhauskojen iskulauseiden varassa.

hannes kirjoitti...

Vasara, mietin tuossa sitä edelleen,että onko reagoitimme oikea kuitenkaan, koska meillä ei ole kaikkia factoja tiedossa.

Ne saamme tietoon vasta jos/kun Halla-aho kertoo oman version tapahtumasta.

Dr. Doctor kirjoitti...

Nyt on vasaralla herne ilmeisen syvällä nenässä...

Imulippo kirjoitti...

Vasarahammer: "Ääni Persuille siis menee hukkaan"

Haluat vähentää islamisoitumista Euroopassa? Politiikan kautta, eli äänestämällä? Ainoat tällä hetkellä puoluerekisterissä olevat puolueet, jotka sallivat mamu-moku-kriittiset jäsenet listoillaan, ovat Persut ja Itsenäisyyspuolue ("Köyhien Asialla" puolueesta ei ole tietoa. Jos et äänestä jotain näistä, äänesi menee islamisoitumisen lisäämiselle. Äänestät kuitekin kokoomusta protestina persujen johtajalle? -> Saat lisää islamisoitumista, olivat syyt mitkä tahansa.

Vituttaa huomata miten mamu-moku-kriittinen rintama on hajoamassa sisältäpäin naurettavaan pilkunviilaamiseen. Mitä väliä sillä on onko se äänestettävä hengenheimolainen vai ei?

Tärkeintä on kai yhteisen tavoitteen, joka suurelta osin on täysin sama, aikaansaatu tulos?

Ari Laakso kirjoitti...

Oli sydäntä lämmittävää lukea, että Vasarahammer julkituo näkemyksensä kevään 1999 tapahtumista, sekä sen faktan, ettei epäluottamus Soiniin ole yksin Mäenpään tai Laakson harhaisuutta.

Soinin venkoilu maahanmuuttopolitiikan osalta on ollut helposti havaittavissa pitkin matkaa, jos on kriittisesti uskaltanut asiaa katsoa. Soini on tyypillinen poliittinen puudeli, joka näön vuoksi murisee ja näyttää hammasta, mutta tyytyväisenä nuolee silittävää herran kättä.

Vaikea ymmärtää miksei voinut jo viikkoja sitten sanoa sitä EI:tä Halla-aholle. Jokainen saa uskoa Soinin lupauksiin edelleenkin jos haluaa.

Tämä eurovaalisekoilu avasi eittämättä monen silmät. Tällaista tuuliviiritoimintaa ja moraalittomuutta harvoin näkee.

ystävällisesti
OLAVI MÄENPÄÄ ja
ARI LAAKSO

Vasarahammer kirjoitti...

"Nyt on vasaralla herne ilmeisen syvällä nenässä..."

Valitettavasti tuo pitää paikkansa. En sulata Soinin temppua enkä varsinkaan hänen lausuntojaan.

Ehkä on parempi olla sanomatta yhtään enempää ja katsoa, miten homma etenee.

Vasarahammer kirjoitti...

"Tärkeintä on kai yhteisen tavoitteen, joka suurelta osin on täysin sama, aikaansaatu tulos?"

Kyllä näin on. Katsotaan, miten homma etenee. Tilanne voi muuttua suuntaan jos toiseenkin.

Joka tapauksessa en luota Soiniin. En usko, että homma etenee hänen johdollaan.

Pilakuvakisa pedofiilikulttien edustajia kohtaan on jokaisen ihmisoikeus. Ihmisoikeuksiin ei kuulu tulla loisimaan toisten lompakolla pedofiilirikollisina sotarikollisina vastikkeettomasti eläen kirjoitti...

Good day dear fellows

Jussi Halla-aho is those very few people who can think in Finland


Seppo Lehto Muhammed caricaturist`s next trial justice days are in 26-27.5.2009 in Turku hovioikeus

http://www.youtube.com/watch?v=sO_gQmKt8kM
This muhammed video is also under investigation

Not yet this Stop islamisation
http://www.youtube.com/watch?v=tUE-ejAeCCk video

My latest production against islamisation is this
http://www.youtube.com/watch?v=WiUQLRi_7Tg&feature=related
in name of Jesus Christ ;)

Seppo Lehto had uploaded to the Internet and submitted writings to the general public, in which Islam and its sacred institutions were combined with pedophilia, and in which was also presented the robbery of pedestrians and the ooting of tax revenue was a certain national group or a specific genetic characteristic.

The charges were presented in the Turku Hovioikeus Second class District Court. Lehto denies the charges

Enjoy

All support against islamisation is needed

Seppo Lehto thinker and muhammed caricaturist
Tampere Finland

Tapio Tuuri kirjoitti...

Soiniakin on syytetty rasistiksi aikoinaan. Hän on kammoksunut sitä ja haluaa vakuuttaa, ettei suinkaan ole rasisti.

Voimme olettaa, että ilman Halla-ahoa persujen käyrä ei nouse niin korkealle kuin se olisi noussut Halla-ahon kanssa.

Ilmeisesti Soini ei kuitenkaan ole oikein perehtynyt halla-aho -ilmiöön tai tajunnut sitä. Tai sitten hän on tajunnut sen niin, että se uhkaa hänen asemiaan.

Oli muuten, Vasarahammer, tylyä tekstiä.

Vasarahammer kirjoitti...

"Oli muuten, Vasarahammer, tylyä tekstiä."

Oli. Jos kirjoittaisin saman tekstin nyt, se ei olisi yhtä tyly.

Toisaalta valehtelisin, jos sanoisin olevani yllättynyt Soinin tempusta.

Jukka Aakula kirjoitti...

"Todellisuudessa nimienkeräyshanke syntyi, koska Perussuomalaiset vetkutteli, venkoili ja piti Halla-ahon ja hänen kannattajansa pimennossa. Nimienkeräyshanketta ei olisi koskaan tullut, jos Halla-aho olisi nimetty ensimmäisellä tai toisella nimeämiskerralla Perussuomalaisten eurovaaliehdokkaaksi."

Oli tylyä teksti mutta uskon myös että näin on. Ainakaan Soinin oma selitys ei pidä paikkaansa.

Onko Soini sitten todella lopulta kaikista oikkeistopopulismi-graduistaan ja -puheistaan huolimatta ihan täys pullamössö-poliitikko, jolla ei itse asiassa ole mitään muuta aatetta kun henkilökohtaisten pisteiden keruun aate.

Luultavasti.

Paljon hän menettää nyt ääniä vaikka varmaan EU-parlamenttiin pääseekin. Kukas hänen "työnsä" puoluejohtajana täällä Suomessa hoitaa ?

Kekke kirjoitti...

"Soini uhrasi pitkän aikavälin edut (Persujen menestys) lyhyen aikavälin etujen (poliittinen uskottavuus) hyödyksi.

Noin hyvän poliitikon tuleekin tehdä. Poliitikon tulee kyetä pettämään äänestäjänsä ja kansakuntansa mikäli sen ajaman viiteryhmän etu sitä vaatii."

Paskapuhetta, suoraan sanottuna.

Ensinnäkin jo "viiteryhmän etu" kusee monella tapaa - jos viiteryhmä on Suomen kansa, sekin osaa laskea 2 + 2 Soinin venkoilusta. Jos viiteryhmä on persut, heidän nenäänsä työnnettiin kakkaan taas kerran oman pomon toimesta ja big time.

Soinin vastenmielinen aie käydä kääntymässä meppinä ja tulla sitten takaisin ei ole myöskään mannaa puolueelle mutta sanopa se Soini-myönteiselle konsensukselle...

Nim. PS:n jäsen

Anonyymi kirjoitti...

Heh heh, Mikko "Yhteiskunta koostuu ihmisistä" Elliläkö sitten sai tämänkin aikaan...

Ellei kyse olisi näin vakavista asioista, "maahanmuuttokriittisten" touhuja seuraisi pelkästään ykkösluokan komediana.

Vasarahammer kirjoitti...

"Heh heh, Mikko "Yhteiskunta koostuu ihmisistä" Elliläkö sitten sai tämänkin aikaan..."

Tuskin sai, vaikka tietääkseni Ellilä on ainoa julkisesti Perussuomalaisten puoluehallitusta "painostanut".