sunnuntaina, maaliskuuta 01, 2009

Uusi Suomi poisti blogini

Tämän blogin kirjoitus kesti muutaman tunnin Uusi Suomi -verkkolehden blogiportaalissa. Blogi poistettiin ilman selitystä. Blogi roikkuu kuitenkin edelleen tätä kirjoitettaessa luetuimpien listalla.

Uusi Suomi -verkkolehdellä ei tietystikään ole mitään velvollisuutta tarjota alustaa kirjoituksilleni, mutta poisto yllätti nopeudellaan minut täydellisesti.

Edit: Katsoin blogipalvelusta asioita tarkemmin ja siellä edellytetään kirjoittamista omalla nimellä. Vika oli siis itsessäni. Käyttöohjeet pitäisi lukea tarkemmin. Tosin blogin perustamisvaiheessa portaali ei pakottanut antamaan omaa nimeä.

Edit 2: Blogin poistamisesta on jo kulunut aikaa, mutta huomioni kiinnittyi tähän kirjoitukseen, jossa Vesa Hack -niminen vihreä kirjoittaa sananvapauden väärinymmärtäjistä.

Kyseessä on ehkä jonkinlainen tekopyhyyden Suomen ennätys. Kirjoittaja ei nähtävästi ymmärrä sananvapaudesta mitään ja vahvasti epäilen, että hän ei tunnistaisi "kriittistä keskustelua", jos hän sattuisi sellaisen keskelle tupsahtamaan.

Sananvapautta tarvitaan nimenomaan sellaisten mielipiteiden suojelemiseksi, jotka mahdollisesti loukkaavat jota kuta. Mielipiteet, jotka eivät ärsytä ketään, eivät tarvitse erillistä suojaa. Vesa Hackin kaltaiset esiintyvät mielellään suvaitsevaisina ja liberaaleina mutta todellisuudessa ovat erittäin suvaitsemattomia niitä kohtaan, jotka eivät jaa hyvien ihmisten täydelliseen syrjimättömyyteen perustuvaa maailmankuvaa.

Kaikkein eniten kirjoituksestani närkästyi Mari Huusko, joka aisti kirjoituksessani kaikuja 30-luvulta. Ehkä olen tullut omille teksteilleni sokeaksi enkä ymmärrä, että tässä blogissa käsiteltyihin asioihin perehtymättömälle tekstit saattavat vaikuttaa rankoilta. Mene ja tiedä.

Huusko itse on Amnesty-aktiivi ja minä ilmoittauduin Amnestyn vastustajaksi. Tein näin siksi, koska Amnesty ei puolusta lainkaan suomalaisia "sananvapausrikollisia". Guantanamon vangit ovat heille tärkeämpiä, koska he tarjoavat parempia mahdollisuuksia moraalisäteilyyn eli oman moraalisen erinomaisuuden esittelyyn.

Lisäksi ensimmäistä kertaa tuli tunne, että näistä kirjoituksista voi joutua oikeuteen syytettynä joko kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tai uskonrauhan rikkomisesta.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oletko lukenut tämän hienon uutisen http://www.jihadwatch.org/archives/025053.php#respond

T. kirjoitti...

Ihmettelinkin, miten olit päässyt pelkällä nimimerkillä ylipäänsä läpi.

Siellä on jokunen nimimerkillä kirjoittaja, jotka ovat saaneet luvan eri keskustelun perusteella ylläpitäjien kanssa. Suosittelen.

Jo tuo hetken vilahduksesi siellä herätti ansaittua huomiota.

Vasarahammer kirjoitti...

Geert Wildersin gallup-menestys nosti tunnelmaa täällä. Euroopalla on vielä toivoa.

Unknown kirjoitti...

Sananvapautta tarvitaan nimenomaan sellaisten mielipiteiden suojelemiseksi, jotka mahdollisesti loukkaavat jota kuta. Mielipiteet, jotka eivät ärsytä ketään, eivät tarvitse erillistä suojaa.

Me puhumme samaa kieltä, samoin sanoin.

Tapio Tuuri kirjoitti...

Usarin tapaus on mielenkiintoinen. Siellä tämä päätoimittaja Huusko vaikuttaa "suvaitsevaiselta".

Kepulainen blogisti Siikala vaatii myös, että kaikki "suvaitsemattomat" mielipiteet olisi poistettava "sivistymättöminä".

Käy Usarille miten hyvänsä, internet-avaruutta riittää.

Sanaa on nykyään vaikea kahlita, ainakin se on huomattavasti vaikeampaa kuin Kekkosen aikana.

Kumitonttu kirjoitti...

Mielenkiintoinen soppa syntyi. Vesa Hack ja muut hyväntahtoiset hölmöt edustavat kummallista maailmankuvaa. On ilmiselvää, että he kannattavat omalla nimellä kirjoittamista, koska he itse kirjoittavat omalla nimellä. Mullistavaa olisi, jos vesahackit toteaisivat, että heitä ei häiritse nimimerkkien käyttö, koska heidän näkemyksensä mukaan omalla nimellä kirjoittavien sanoma on vastuullisempaa ja siten uskottavampaa tai ainakin painoarvoltaan kertaluokkaa suurempi. Ei, näinhän he eivät tee, vaan kaikki, jotka poikkeavat heidän antamistaan säännöistä, ovat vähempiarvoisia ja samoin kuin heidän mielipiteensä .

Jos tuo ajattelutapa omasta (eettisestäkin) paremmuudesta siirretään sananvapauteen, lienee selvää, että vesahackien mielestä sananvapaus kulkee siinä, mihin hän sen piirtää. Säälittävää käytöstä aikuiselta ihmiseltä ja yksinkertaisen ajatuskulun synnyttämää logiikkaa. Sitten oli se Amnestyn-Mari, joka tosiaan ilmoitti lopettavansa bloggaamisen Uudessa Suomessa. Mahtaa olla suurikin menetys, mene ja tiedä.

Kuluneen parin vuoden aikana, jonka olen ollut blogilukijana, kummallisinta on ollut havaita, että iso osa ns. järkevistäkin ihmisistä noudattaa poskettoman epäjohdonmukaista ajatuksenkulkua. Olkoon esimerkkinä JP Roosin blogi, jossa käytettyä tyyliä ei olisi voinut käyttää nimimerkillä zahra-abdullaheista.

Muhammed karikatyrer Muhammed pilakuvat olkoon aina ajankohtaisia kuten tieto siitä ettei islam ole uskonto eikä tarvitse uskonrauhansuojaa lain. Seppo Lehto kansakunnallinen herättäjänne luo toivoa kirjoitti...

Sinulle kävi kuten minulle uusisuomi.fi blogien suhteen

Olisiko tämä oikea tapa valistaa ihmisiä?

Rakas suomalainen verojen alle nääntyvä

Haluatko tukea meitä kusettavia somalisotureita vai oikeasti hädänalaisia lapsia esim. Nepalissa? .. vaihtoehtoja meitä kusettavien somalisoturien tukemisen sijaan yhteiskunnassamme on

Sinä päätät tuetko meitä kusettavien rajatonta maahanmuuttopolitiikkaa: )?

Mitä oikeasti haluamme tukea?

Kannatatko ns. kansanedustajien rajatonta maahanmuuttopolitiikkaa? Onko sillä todella kansamme siunaus?

Vaatikaamme kansanäänestys ko. asiasta - Kiitos.

http://57000-euros-to-somalis-or-babies.blogspot.com/


Välitä tämä tuttavillesi ;)

Pilakuvakisa pedofiilikulttien edustajia kohtaan on jokaisen ihmisoikeus. Ihmisoikeuksiin ei kuulu tulla loisimaan toisten lompakolla pedofiilirikollisina sotarikollisina vastikkeettomasti eläen kirjoitti...

Turun hovioikeus ja valtionsyyttäjä mika johan illman aikovat järjestää näytösoikeudenkäynnin toukokuussa 26-27.5.2009 pedofiiliprofeetta Muhammedin perikunnan eli islamistien uskonnollisten tunteiden loukkaamisen takia, sekä http://esitutkintapoytakirja.blogspot.com ilmi käyvän päällekarkaajan ja häntä RL:n vastaisesti suojelleiden virkarikollisten poskipunan vähentämiseksi

Seppo Lehto
Näytösoikeudenkäynnin uhri jo etukäteen