maanantaina, helmikuuta 23, 2015

Islamia myydään kansalle


Yleisradio uutisoi monien muiden maailman valtamedioiden tavoin, kuinka tuhat ihmistä muodosti yhdessä rauhan ketjun synagogan ympärille. Ihmisketju muodostettiin 21. helmikuuta Oslon pääsynagogan ympärille ja tapahtuma toteutettiin uutisen mukaan muslimien aloitteesta.

Lukijalle syntyy uutisesta mielikuva todellisesta kumbaya-hetkestä, jossa usean eri uskonnon edustajat protestoivat Kööpenhaminassa nähtyä juutalaisvastaista väkivaltaa vastaan. Vihdoinkin saatiin vakuuttavaa näyttöä siitä, että muslimit ovat valtaosaltaan rauhanomaisia ja vastustavat väkivaltaa.

Tundratabloids-blogi otti selvää tapahtuman taustoista. Paikalle ilmaantui kokonaista kahdeksan muslimia, jos tapahtuman järjestäjiin kuuluneet muslimit (8) jätetään pois laskuista. Muut osallistujat olivat kansallisuudeltaan norjalaisia. Tämä ei toki vähentänyt tapahtuman järjestäjien innostusta.

Yksi tapahtuman järjestäjiin kuuluneista muslimeista oli palestiinalaistaustainen Ali Chisti. Häntä ei varsinaisesti voi pitää suurena juutalaisten ystävänä, koska hän oli vuonna 2009 pitänyt Oslon kirjallisuustalossa provokatiivisen puheen otsikolla ”Miksi vihaan juutalaisia ja homoja?”. Kyseisessä puheessa Chisti mm. sanoi:

”World Trade Centeristä oli poissa useita tuhansia juutalaisia ja miksi heitä oli tavallista enemmän Mumbaissa, kun pakistanilaiset terroristit iskivät?”

Chisti itse kertoo olleensa puheen pitämisen aikaan vihainen ja on miettinyt asioita uudelleen sen jälkeen:

”Olin tuolloin vihainen. Sen jälkeen olen keskustellut paljon islamista ja muodostanut monipuolisemman kuvan kaikesta.”

Hänen mielestään Israelia kohtaan harjoitettu kritiikki ja antisemitismi on erotettava toisistaan. Chisti ei ole sanoutunut irti aiemmista Israelia arvostelevista lausunnoistaan.

Oslon kumbaya-tapahtumaa voi järjestäjien suuresta innostuksesta huolimatta pitää pannukakkuna ja Chistin ansiosta myös tahriutuneena. Tätä tietoa veronmaksajan rahoittama Yleisradio tuskin kertoo yleisölleen.

Vertailun vuoksi voi todeta, että Kööpenhaminan terroristin hautajaisiin osallistui 500 ihmistä. Osa Daily Mailin haastattelemista muslimeista piti haudattua, kaksi ihmistä murhannutta Omar El-Husseinia sankarina.

Koraania luetaan suomalaisille

Veronmaksajan rahoittama Yleisradio on päättänyt valistaa kuuntelijoitaan oikein koko rahan edestä. Jaakko Hämeen-Anttilan kääntämä suomenkielinen Koraanin käännös luetaan kokonaisuudessaan Ylen Ykkösellä 7. maaliskuuta alkaen.

Koska kyseessä on uskonnollinen kirja, Ylen edustaja, ohjelmapäällikkö Kaj Färm perustelee ohjelman esittämisen yleissivistävänä:

”Uskon että tieto lisää ymmärrystä. Hirveän usein kuulee heittoja siitä, että Koraanissa sanotaan näin ja noin. Haluamme antaan suomalaisille mahdollisuuden kuunnella, mitä Koraanissa oikeasti sanotaan.”

Ohjelma ei ole pelkkää Koraanin sisälukua vaan jokaiseen puolen tunnin mittaiseen jaksoon sisältyy keskusteluosuus, jossa Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar ja professori Jaakko Hämeen-Anttila asettavat tekstin uskonnolliseen ja historialliseen yhteyteen. Tämä onkin pakko tehdä, koska Koraanin tekstistä konteksti ei tule ilmi.

Hämeen-Anttila kertoo:

”On tärkeää, että koko Koraani luetaan läpi eikä valikoida kohtia, jotka osoittavat, että islam on paha ja väkivaltainen tai hyvä ja kaunis. Koko tekstimateriaali tarjoillaan kuulijan itsensä arvioitavaksi.”

Hän myös ennakoi ohjelman mahdollisesti aikaansaamia reaktioita:

”Koska islam on aihe, joka jakaa mielipiteitä, pelkään kuulijakuntaa, joka sen sijaan, että kuuntelisi, kirjoittaa mielipidekirjoituksen.”

Koraanin käännöksiä löytyy internetistä eri kielillä. Siksi ei ole erityisen mielekästä lukea läpi koko tekstiä, vaikka ohjelma-aikaa olisikin riittävästi käytettävissä. Ei myöskään kannata pidätellä hengitystä ja odottaa, että keskustelijat avaisivat yleisölle niitä kohtia, joita esimerkiksi Islamilainen valtio käyttää omien tekojensa oikeuttamiseen.

Väkivaltaista ekstremismiä vastaan

Islamin nimissä harjoitettua väkivaltaa on vaikea peitellä. Tämä ei silti estä yrittämästä viimeiseen asti. Yksi tapa on kieltää islamin ja terrorismin yhteys käyttämällä korviketermiä, jolla ei ole mitään yhteyttä islamiin. Presidentti Barack Obama järjesti viime viikolla ”väkivaltaista ekstremismiä” käsittelevän konferenssin, johon kutsuttiin useita amerikkalaisten muslimijärjestöjen johtajia.

Yksi ryhmä jätettiin kuitenkin kutsumatta. Ryhmä uudistusmielisiä muslimeja julkaisi New York Times -sanomalehdessä koko sivun mainoksen, jossa kysyttiin, mitä muslimit voivat tehdä saadakseen takaisin ”kauniin uskonnon”.

Mainoksessa mainittiin sellaisia asioita, jotka ilmeisesti katsottiin ”liian ekstremistisiksi”:

”Meidän muslimien velvollisuus on aktiivisesti vahvistaa ja edistää universaaleja ihmisoikeuksia, kuten sukupuolten tasa-arvoa ja omatunnon vapautta.”

”Meidän on myös tunnustettava ja kovaäänisesti vaadittava, että minkäänlaisella ”Islamilaisella valtiolla” ei ole sijaa nykyaikana. Teokratia, erityisesti islamismi on todettu epäonnistuneeksi. Polku oikeuteen ja reformiin kulkee vapauden kautta.”

Näitä muslimeita ei haluta kuulla, koska he eivät kiellä islamin ja sen nimissä harjoitetun väkivallan välistä yhteyttä. Konferenssiin osallistui joukko Muslimiveljeskunnan peitejärjestöjä, jotka nimenomaan tavoittelevat islamilaista sharia-valtiota. He ovat Obaman hallinnolle salonkikelpoisempia kuin uudistusmieliset muslimit.

9 kommenttia:

arska kirjoitti...

"Paikalle ilmaantui kokonaista kahdeksan muslimia, jos tapahtuman järjestäjiin kuuluneet muslimit (8) jätetään pois laskuista. Muut osallistujat olivat kansallisuudeltaan norjalaisia. Tämä ei toki vähentänyt tapahtuman järjestäjien innostusta."

Jaa. Onkohan tosiaan näin? Jos on, niin olemme vajonneet jo kaulaamme myöten orwellilaiseen yhteiskuntaan, jossa median ainoa tehtävä on tukea "Puolueen" ainoaa ja oikeaa totuutta.

Luin tuon uutisen myös HS-Pravdasta ja nyökyttelin vaimolle, että juuri tällaisia muslimeja islam tarvitsee päästääkseen pois pronssikaudesta ja pimeistä arvoistaan. Totuus olikin sitten toinen?? Olisi kyllä mukavaa saada varmistus asiasta.

Islamisaation käsikassara ja monikulttuurisuuden gestapo ala yle ei koskaan tuota pettymystä. Itämaan tietäjän ja islamin ihannoijan Hämeenanttilan vetämä verorahoin tuettu Koraanikoulu on juuri sitä itseään. Mutta onhan tyhmää kansaa opetettava tuntemaan "rikkauden" historia ja lähde, vaikka tunkemalla monikulttuurin auvo väkipakolla jokaisen suomalaisen kurkusta alas.

Gruvmor - Maria Olsdotter kirjoitti...

Kuka sitä jatkuvaa kaunistelua sitten jaksaa kuunnella? Joku promille kuulijoista. Mutta Yle täyttää sille annetun tehtävän eli "monikulttuurin" (lue: islamin) paremmuuden esittelemisen kaikelle kansalle.

Muita uskontoja / kulttuurejahan ei jostain syystä tarvitse kansalle tuputtaa tuollaiseen väänneltyyn malliin. (Jollei mustalaiskulttuuria oteta tässä huomioon, sehän ei kuitenkaan ole ottamassa valtaa länsimaissa vaan vain hyödyntää meikäläisten vapauksia ja arvoja.)

Igor kirjoitti...

Minusta on valmiiksi ennakkoasenteellista Ylen toimesta ottaa toiseksi keskustelijaksi professori Jaakko Hämeen-Anttila.

Wikipedian mukaan hän on ilmaissut käyttävänsä eräänlaista sordiino-itseensuurin suhteessa islamiin (lainaus WIkipediasta): "Hän on sanonut että islamin myönteisten puolien korostaminen on tärkeää, koska kielteiset asiat tulevat esiin omalla painollaan".

Lisäksi on muistettava, että¨vaikka Hämeen-Anttila onkin suomentanut Koraanin hän on arabian kielen ja kirjallisuuden professori - ei suinkaan uskontotieteilijä.

Mielenkiintoinen kommentti oli tulevaisuus.org sivustolla: " (Suomenkielinen käännös ei välttämättä vastaa alkuperäistä)
"

Yrjöperskeles kirjoitti...

Melkoinen fiasko kaiken kaikkiaan. Ylehän korjasi otsikkonsa 1.300:ksi ihmiseksi eikä muslimiksi [sic], mutta Helsingin Sanomat vieläkin väittää (kello nyt 08.44) että 1.300 muslimia siellä oli.
Tästä koraaniohjelmasta tulee mieleen suomettuneisuuden ajan ”Näin naapurissa”-radio-ohjelma, jota jälkeenpäin wikipediankin mukaan ei ollut ”tehty varsinaisesti kuulijoiden vaan Suomen ulkopolitiikan tarpeisiin.” Kenen tarpeisiin tämä ohjelma on tehty, ja miksi? Kuvitteleeko Yle, että tavalliset suomalaiset kuuntelevat sitä? Kuuntelevatko sitä Suomessa asuvat muslimitkaan? Kiinnostaako heitä kuunnella länsimaisen häiskän länsimaista näkemystä islamista? Ja eikös tosi uskovan pitäisi alunperinkin opetella se kirja arabiaksi?

Oinomaos kirjoitti...

Islamin pakkosyöttöön pitää lisätä myös kitinä siitä, ettei Suomessa ole riittävästi päteviä islamin opettajia.

Tätäkään ongelmaa tuskin olisi, jos tietyt tapahtumat vuonna 1990 olisivat päättyneet toisin, lakien eikä demla-rkp:n tahdon mukaan.

Vasarahammer kirjoitti...

Tässä kommentti Oslon rauhanrinkiiin:

http://blogs.timesofisrael.com/i-dont-care-that-muslims-are-standing-in-front-of-a-synagogue/

Kari kirjoitti...

Hämeen-anttilan tutkimusten mukaan Islamilla ei tosiaan ole mitään tekemistä islamin kanssa, eikä sen, että Ranskan juutalaiskohteiden suojaksi annettujen 10000 sotilaan kimppuun on kuukauden aikan käyty jo 371 kertaa, joten sotilaat on otettu pois kaduilta ja heille on vuokrattu autoja, joilla he voivat tunnistamattomina suhailla synagoogien liepeillä ja kuunnella autoradiosta vaikkapa "Koraania koko kansalle".

Ilmeisesti Sahelista tulevien sotilaiden täytyy jättää "license to kill" Saharaan, koska heitä on kaduilla piesty henkihieveriin?

TapsaK kirjoitti...

Nyt sitten vain soittamaan tauotta Säkkijärven polkkaa koraanin lukemisen aikoihin ettei islamin aikapommi räjähdä käsiin.

man with desire kirjoitti...

http://www.kotipetripaavola.com/islammitalannentuleetietaa.html

Islamin todellinen luonne