sunnuntaina, maaliskuuta 12, 2023

Tammikuun 6. päivä 2020 vielä kerran


 

Niin piinallista kuin HS:n lukeminen nykyisin on, aina silloin tällöin on hyvä ottaa esille lehden uutisointia, jotta näkisi, mistä tuuli juuri tällä hetkellä puhaltaa. HS:n toimituksessa prioriteetit muuttuvat hitaasti. Kaikki uutisointi, jossa Donald Trumpja Fox voidaan esittää huonossa valossa kelpaa HS:lle edelleen. Näin on siitäkin huolimatta, että juuri nyt on ajankohtaisempiakin asioita kuin Donald Trump. Fox News on otsikoissa, koska kanavan tähtiankkuri Tucker Carlson esitti ohjelmassaan ennennäkemätöntä aineistoa  Tammikuun 6. päivän väitetystä kapinasta, jota Carlson toimittaja Essi Sutisen mukaan vähätteli.

Toimittaja Essi Sutista kiinnostaa kaikkein eniten se, mitä Tucker Carlsonin väitetään lausuneen Donald Trumpista. Sutisen kiinnostus kohdistuu myös meneillään olevaan oikeudenkäyntiin, jossa äänestyskoneita valmistava Dominion voting systems on haastanut Fox Newsin oikeuteen maineensa lokaamisesta.

Vuoden 2020 presidentinvaalin rehellisyyden epäily on amerikkalaisessa valtamediassa ehdottomasti verboten. Epäilijä syyllistyy rikoksista pahimpaan eli Trumpin ns. ”suuren valheen” tukemiseen. Virallisen valtamedianarratiivin mukaan vuoden 2020 vaalit olivat kaikkien aikojen turvallisimmat. Näinhän ei tietysti ollut eli valtamedianarratiivi on valhe.  Jättimäinen postiäänten määrä kyseisissä vaaleissa altisti vaalivilpille. Kannattaa myös mainita, että vuoden 2020 vaalien mahdollista vaalivilppiä ei juurikaan tutkittu.

Trumpin hallinnon oikeusministeri Bill Barr tosin mainitsi, että mitään laajamittaista vaalivilppiä ei ollut.

Se, että osa republikaanien vaalivilppisyytöksistä perustui kaukaa haettuihin salaliittoteorioihin, on kiistaton tosiasia. Näistä yksi oli äänestyskoneiden osuus vaalivilpissä.

Trumpin tiimillä oli vaalien jälkeen lähinnä tunne siitä, että heitä oli huijattu. Trump meni vaali-iltana nukkumaan tilanteessa, jossa hänellä oli vaa’ankieliosavaltioissa selkeä johto. Kun hän heräsi seuraavana aamuna, Biden oli mennyt kaikissa näissä osavaltioissa ohitse. 

Minusta on sekä ymmärrettävää että oikeutettua tällaisessa tilanteessa etsiä selitystä tapahtuneelle. Valitettavasti aikaa ennen vallanvaihtoa oli vähän ja yritykset antaa tapahtunut oikeuden käsiteltäväksi epäonnistuivat.

Vasta kun Dinesh D’Souza julkaisi dokumentin 2000 mules, vaalivilpin toteutustapa paljastui suurelle yleisölle. Kyseessä oli melko perinteinen tapa eli postiäänilippujen keräily ja niiden vienti äänestyslaatikoille.  Koronapandemian ansiosta Yhdysvaltojen kaupungeissa oli jättölaatikoita postiäänille. Näihin laatikoihin saattoi jättää äänen ilman henkilöllisyyden tarkistusta. Lisäksi koronapandemian takia postiäänten nimikirjoitukseen perustuvaa oikeellisuustarkistusta kevennettiin eli läpi päästettiin paljon ääniä, joiden antajaa ei luotettavasti todennettu.

Postiäänilaatikot olivat Facebookin omistaja Marc Zuckerbergin hyväntekeväisyysjärjestön lahjoittamia ja niitä sijoiteltiin erityisesti perinteisille Demokraattien äänestysalueille.

Suomalainen valtamediatoimittaja ei välttämättä edes tiedä 2000 Mules-dokumentista. Jos tietääkin, se on hänelle jotakin Venäjän luomaa disinformaatiota.

Mikä tammikuun 6. päivä 2020 tapahtui?

Tarkoitus ei ollut puuttua vaalivilppiin tässä kirjoituksessa vaan esittää se taustatekijänä varsinaiselle aiheelle eli  Tammikuun 6. päivän mielenosoitukselle ja Tucker Carlsonin julkaisemaan ennennäkemättömään aineistoon kyseisestä tapahtumasta.

Toimittaja Essi Sutisen (joka siis on viimeisin HS:n palkkaama Yhdysvaltojen valtamediasta uutisensa poimiva propagandanlevittäjä) kertoo Tucker Carlsonin vähättelevän Tammikuun 6. päivän tapahtumia. Tässä kirjoituksessa yritän esittää, mistä Tammikuun 6. päivän tapahtumissa oli kyse ja vähän avata sitä, mikä osa tarinasta on totta ja mikä on valehtelua.

Tammikuun 6. päivä on Yhdysvaltojen presidentin valintaprosessissa se päivä, kun Kongressi laskee osavaltioiden lähettämien valitsijamiesten äänet. Tuolle päivälle Istuva presidentti Donald Trump järjesti suuren mielenosoituksen, jonne saapui Trumpin kannattajia kaikkialta Yhdysvalloista.

Tapahtuma itsessään oli etukäteen tiedossa. Siitä tiesivät niin Edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi kuin Capitolin poliisi, joka vastasi Kongressin turvatoimista.

Myös liittovaltion poliisi FBI tiesi tapahtumasta ja oli oletettavsti valmistautunut siihen. Alkuperäisten tietojen perusteella 15 000 ihmistä oli tulossa tapahtumaan. Lopulta tulijoita oli kuusi kertaa enemmän eli 120 000. Tämä tarkoitti käytännössä varmuudella, että turvatoimista vastanneen Capitolin poliisin miehistövahvuus ei olisi riittävä. Istuva presidentti Donald Trump valtuutti kansalliskaartin käytön mielenosoituksen turvaamiseen. Mielenosoituspäivänä kansalliskaartia ei kuitenkaan nähty paikan päällä, koska tämä olisi edellyttänyt, että Capitolin poliisi olisi kutsunut sen paikalle. Mitään kutsua ei koskaan esitetty. Sanotaan, että Edustajainhuoneen tuolloinen puhemies Nancy Pelosi esti Kansalliskaartin käytön turvatoimissa. Näin Capitolin poliisi joutui vastaanottamaan mielenosoittajia alimiehitettynä.

Jotkut ovat jopa epäilleet, että väkivaltaisuuksien annettiin tapahtua poliittisista syistä, jotta Trump ja hänen kannattajansa saatettaisiin mahdollisimman huonoon valoon. Oli tapahtunut laskelmoitua tai ei, näin kävikin. Demokraatit ja valtamedia pitivät tästä huolen.

Tucker Carlsonin paljastukset

Fox Newsin toimittaja Carlson sai haltuunsa ennen näkemättömän videoaineiston sen jälken, kun hän oli pyytänyt sitä Edustajainhuoneen puhemies Kevin McCarthylta. Vastoin jotakin valtamediassa esitettyjä tietoja Carlson ei saanut aineistoon yksinoikeutta. Tässä vaiheessa kannattaa muistaa, että videoaineisto oli valtavan laaja. Sen saaminen journalistisesti siedettävään muotoon oli hankalaa. Käytännössä Carlson keskittyi raportoinnissa muutamaan henkilön ja jäljitti heitä, kun he kulkivat Capitolin alueella.

Nämä henkilöt olivat konstaapeli Brian Sicknick, Capitolin poliisista,  ”Q-Anon-shamaani” Jacob Chansley ja Ray Epps. Valinnan perute oli se, että juuri nämä henkilöt oli helppo löytää laajasta aineistosta.

Shamaani

Jos aloitetaan Qanon-shamaanista, tämä kuvattiin aineistossa lähinnä kuljeskelemassa pitkin Kongressin käytäviä usen Capitolin poliisin saattamana. Chansley ei käyttäytynyt väkivaltaisesti. Lienee kuitenkin kiistatonta, että Chansley tuli sisälle Capitol-rakennukseen murretusta ovesta.

Poliisien saattamana tehdyn kiertueen päätteeksi Chansley rukoili ja kiitti Jumalaa.  Chansley kulki käytävillä yksin usean aseistetun poliisin saattamana. On epäselvää, miksi yksikään poliiseista ei yrittänyt pidättää häntä.

Chansley tuomittiin 41 kuukaudeksi vankeuteen. Hänen varapresidentti Mike Pencelle kirjoittamansa kirje tulkittiin todisteeksi salamurhajuonesta. Kun Chansleylle luettiin tuomio, se oli siinä vaiheessa pisin tammikuun 6. päivän tapahtumista annetuista tuomioista. Ennen tuomion julistamista Chansley oli ollut tutkintavankeudessa 11 kuukautta. Todettakoon, että Chansleyn lakimiehelle ei koskaan annettu Tucker Carlsonin julkaisemaa videota. Näin toimimalla viranomaiset rikkoivat Chansleyn oikeuksia.

Poliisi

Toinen henkilö, jota Carlsonin toimittamalla videolla seurattiin oli konstaapeli Brian Sicknick. Tämän piti tuossa vaiheessa olla jo kuollut sen jälkeen, kun mielenosoittajat olivat väitetysti lyöneet Sicknickiä vaahtosammuttimella. Tämä osoittautui myöhemmin valeuutiseksi. Sicknick menehtyi Tammikuun 6. päivän jälkeen aivohalvaukseen, joka johtui verihyytymästä. Tämä on melko tavallinen sydänperäinen kuolinsyy keski-ikäisellä miehellä. Koska Tammikuun 6. päivän tapahtumia haluttiin hyödyntää poliittisesti, Sicknickin kuolinsyy katsottiin johtuvaksi mielenosoituksesta ja erityisesti siitä, että mielenosoittajat väitetysti suihkuttivat kemikaalispraytä Sicknickin päälle.

Carlsonin videolla Sicknickin näytettiin kävelevän toimintakykyisenä, millä mitätöitiin valtamedian alkuperäinen narratiivi.

Todettakoon, että valtamediatietojen mukaan Sicknickin omaiset suhtautuivat erittäin kielteisesti Tucker Carlsonin raportointiin.

Ray Epps

Capitolin alueella tapahtui 6.1. 2020 myös asioita, jotka eivät olleet mielenosoittajien aikaansaamia. Ray Epps-nimisen miehen aikaansaannokset eivät olleet orgaanisia vaan niiden takana oli taho, joka halusi mielenosoituksesta väkivaltaisen. Kukaan ei ole tähän päivään mennessä kertonut, kuka Ray Epps oikeasti oli ja minkä organisaation palveluksessa hän työskenteli.

Epps esiintyy videolla ensimmäistä kertaa mielenosoitusta edeltävänä iltana, jossa hänet nähdään kehottamassa mielenosoittajia tunkeutumaan sisälle Capitol-rakennukseen. Seuraavaksi Epps nähtiin Capitolin ulkopuolella kehottamassa mielenosoittajia tunkeutumaan Capitoliin.

5.1.2020 kuvatulla videolla mielenosoitttajat alkavat huutaa Fed, Fed.. kun Epps kehottaa heitä tunkeutumaan sisälle Capitoliin. Seuraavana päivänä hän edelleenrohkaisee huutamalla mielenosoittajia tunkeutumaan sisälle Capitoliin.

Pian tämän jälkeen FBI lisäsi Eppsin niiden henkilöiden listalle, joita se halusi haastatella.

Oikeusministeriön tietojen mukaan se, mitä Epps teki oli liittovaltion lain vastaista eli rikos. Samana päivänä Proud Boys-järjestöön kuuluneet henkilöt johdattelivat väkijoukkoa sisälle Capitoliin.

Erona on se, että Proud Boys-järjestön jäsenet joutuivat vankilaan mutta Ray Eppsin ei koskaan tarvinnut vastata teoistaan. Tähän päivään mennessä Ray Eppsiä ei koskaan ole syytetty mistään Tammikuun 6. päivään 2020 liittyvistä tapahtumista.

Tucker Carlsonin ohjelmassa kerrottiin, kuinka Epps oli valehdellut Tammikuun 6. päivän komissiolle, että hän meni omalle hotellilleen sen jälkeen, kun hän oli yrittänyt ajaa ihmisiä sisälle Capitoliin. Myöhemmin kuvissa näkyi, kuinka Epps itse menee Capitoliin.


Tammikuun 6. päivän komitea.

6.1.2020 tapahtumien jälkeen Kongressissa päätettiin perustaa erillinen komitea ”tutkimaan” Tammikuun 6. päivän tapahtumia. Tämä komitea oli puoluepoliittisesti epätasapainossa varsinkin, koska sen ainoat Republikaanijäsenet Liz Cheney ja Adam Kinzinger edustivat puolueen sisäistä oppositiota. Heidän uskottavuutensa Republikaaniäänestäjien keskuudessa oli vähäinen. Ei ollut yllätys, että Kinzinger lopetti politiikassa heti komiteatyöskentelyn jälkeen ja Cheney ei enää päässyt Republikaanien ehdokkaaksi Wyomingissa hävittyään esivaalin. Tucker Carlson kertoi kuriositeettina sen, että Liz Cheney oli käynyt katsomassa samat videot, jotka Carlson esitti ohjelmassan. Tämän hän pystyi näkemään videojärjestelmän sähköisistä kirjanmerkeistä. Eli Cheney oli katsonut videoita mutta ei katsonut tarpeelliseksi tehdä mitään ilmiselvästi kohtuuttoman tuomion purkamiseksi.

Helsingin Sanomien Essi Sutisen mielestä Carlson vähätteli Tammikuun 6. päivän tapahtumia. Ei pidä paikkansa. Ne, jotka perustivat Tammikuun 6. päivän komitean ovat liioitelleet tapahtumia heti alusta asti. Ne ovat olleet pahempia kuin 9/11-terrori-iskut, pahempia kuin Pearl Harbor ja jopa pahempia kuin Yhdysvaltojen sisällissota.

Härski liioittelu ja silmitön valehtelu ovat vääristäneet tapahtumien merkitystä ja johtaneet monen vähäiseen rikkeeseen syyllistyneen mielenosoittajan saamaan kohtuuttoman ankaraan tuomioon. Jacob Chansley ei suinkaan ole ainoa oikeusmurha, joka tammikuun 6. päivän tapahtumat ovat saaneet aikaiseksi. Vankiloissa viruu edelleen ihmisiä, jotka odottavat Tammikuun 6. päivään liittyvää oikeudenkäyntiä.

Tällä videolla Tucker Carlson esittelee joitakin pahimmista valehtelijoista

Yksi valehtelijoista on Yhdysvaltojen nykyinen oikeusministeri Merrick Garland, jonka mukaan Tammikuun 6. päivän tapahtumissa kuoli viisi poliisia. Tämä on härski valhe.

Ainoat Tammikuun 6. päivän tapahtumissa kuolleet olivat mielenosoittajia. Yksi heistä eli Ashli Babbit murhattiin ampumalla..

Tammikuun 6. päivän komitean tarkoitus ei koskaan ollut selvittää totuutta kyseisen päivän tapahtumista tai edes miettiä sitä, miten vastaava voitaisiin välttää tulevaisuudessa. Kyseisen komitean kuulusteluja esitettiin suorana joillakin kaapelikanavilla mutta ne eivät herättäneet  mitään erityistä kiinnostusta ja Republikaanipuolella ne eivät kiinnostaneet juuri ketään.

Komitean päätarkoitus oli pitää tutkinta käynnissä mahdollisimman pitkään ja mahdollisesti estää Donald Trumpin ehdokkuus seuraavissa presidentivaaleissa.

Ne, jotka eniten hyperventiloivat Tammikuun 6. päivän tapahtumien takia, autuaasti unohtavat ”rakkauden kesän” 2020 ja sen kuolonuhrit. George Floydin kuoleman käynnistämien mellakoiden väkivalta ja vandalismi olivat ilmeisesti sitä parempaa väkivaltaa.

  Lisäys 13.3.2023

Tällä videolla Tucker Carlson kertoo, miten Demokraatit loivat Tammikuun 6.päivän kapinamyytin ja tekivät poliisikonstaapeli Brian Sicknickistä marttyyrin. 

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...


Tervehdys Sledgehammer.

Tuota odotinkin,suomen roskamediahan ei asiasta mainitse.

Paitsi että Yle kiirehti heti seuraavana päivänä tyrmäämään Tuckerin julkaisun.
Joku wannabe-cia tyttelihuora on tietenkin pantu asialle myös Hesarista.

Tuntuu oudolta että tämä lähinnä vähämielinen suomen roskamedia yhtäkkiä aktivoituu kun on Trumpista kyse.
Tottakai tiedetään että jenkkilähetystön matalamielisiä ja vainoharhaisia virkailijoita riittää rahoittamaan propagandaa myös suomeen.
Heidän yleisen ilmapiirin ja poliittisen vaikuttamisen osastolla riittää rahaa.

Kun Pentagon ja Cia saivat Demokraattien hyväuskoisten idioottien avulla manipuloitua oikeanlaisen presidentin ja aseteollisuuden vauhtiin.
Niin eihän siinä joku Capitolin operetti paljon haittaa.

Pääasia että heikennetään Venäjää.
Ihmishengistä ei väliä.
Bukarestin sopimuksessahan se kaikki sanottiin.
Tarvittiin vain sopiva henkilö presidentiksi.

Parhain terveisin Josef
Ano T kirjoitti...

https://www.nytimes.com/2022/07/13/us/politics/jan-6-conspiracy-theory-ray-epps.html

Vasarahammer kirjoitti...

Ano T

" Anonyymi Ano T sanoi...

https://www.nytimes.com/2022/07/13/us/politics/jan-6-conspiracy-theory-ray-epps.html"

Konservatiivimediassa Julie Kelly on usein verrannut Tammikuun 6. päivän tapahtumia Gretchen Whitmerin kidnappaustapaukseen, jota tuskin olisi tapahtunut ilman FBI:n toimintaa.

FBI on myös soluttanut Proud boysin tapaiset järjestöt omilla tiedonantajillaan.

Mitä tulee Ray Eppsiin, hänen toimintansa on monilla tavoin epäilyttävää lähinnä siksi, että viranomaiset eivät ole pidättäneet häntä, vaikka hänen tekemisiään voi pitää rikollisina. Jos joku keksii, miksi viranomaiset eivät ole kiinnostuneita hänen toimistaan, voin pitää NY Timesin juttua edes jotenkin uskottavana.Liberaalimerdia on käyttänyt salaliittoteoria-korttia liian usein yrittämättä selvittää, mistä asiassa todellisuudessa on kyse.Vasarahammer kirjoitti...

Josef: "Niin eihän siinä joku Capitolin operetti paljon haittaa."

Capitolin operetti oli väistämätön seuraus vaalituloksesta ja luonnollinen, jos olettaa, että Demokraatit huijasivat vaaleissa. Joka tapauksessa operettiin osallistuneista mielenosoittajista suurin osa oli todennäköisesti sitä mieltä, että vaaleissa oli jotakin hämärää. Voi olla, että tämä oli myös pääasiallinen syy matkustaa Washingtoniin, jonne on kuitennkin pitkä matka suurimmasta osasta Yhdysvaltoja.

Yksi asia, joka minulta jäi mainitsematta oli Yhdysvaltojen Tammikuun 6.sta päivästä kiihtynyt poliisivaltiokehitys.

Normaalissa oikeusvaltiossa tapahtuu ensin rikos ja viranomaiset tutkivat, kuka syyllistyi rikokseen. Poliisivaltiossa on ensin syyllinen ja sen jälkeen syyllistä varten kehitetään rikos. Donald Trumpin kohdalla poliisivaltiomenetelmä on ollut jatkuvasti käytössä.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Konservatiivit luulivat, että pelkkä pilliin viheltäminen riittää, ja sitten astuu toimintaan jokin tuntematon mekanismi korjaamaan vääryydet. Hah hah. Sellaista mekanismia ei ollut, eikä edelleenkään ole. Hätäjarrun kahvaa ei olekaan kytketty mihinkään.

"Ei ole mikään rikos haalata matkalaukkuja pöytien alta keskellä yötä. Se on täysin laillista."
"Ei ole mikään rikos purkaa pakettiautoa keskellä yötä. Se on täysin laillista."
"Emme me tiedä mistään vesijohdoista. Vesijohdot eivät kuulu meille."
"Ei mitään nähtävää täällä. Hajaantukaa."

Yhdysvalloissa ei koskaan enää tule olemaan mitään rehellisiä vaaleja. Muutamien avainpiirikuntien toistuva huijaaminen riittää tähän. USA on finita.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta mitä tapahtuikaan samaan aikaan Capitolin sisällä? Hyvin mielenkiintoinen kommentti löytyy täältä:

https://www.anonymousconservative.com/blog/an-interesting-comment-from-over-at-conservative-treehouse/

Hiukan alaspäin ja alkaa kysymys-vastaus -osio, minkä jälkeen palaset loksahtelevat nätisti paikoilleen.

maallikko

Anonyymi kirjoitti...

Hesari kirjoittaa näistä kuin suomalaiset olisivat Yhdysvaltain sisäisissä asioissa osapuoli, jopa vaikutusvaltainen. Eikö kukaan Lasitalossa näe tässä mitään koomista? Kun CNN-NY Times -narratiivia seurataan vuodesta toiseen päädytään Suomessa älyttömyyksiin vaikka se narratiivi jenkkilässä toimisikin. Kohti arvotonta pikku-Amerikkaa? -jussi n

Vasarahammer kirjoitti...

Catilina: "Konservatiivit luulivat, että pelkkä pilliin viheltäminen riittää, ja sitten astuu toimintaan jokin tuntematon mekanismi korjaamaan vääryydet. Hah hah. Sellaista mekanismia ei ollut, eikä edelleenkään ole. Hätäjarrun kahvaa ei olekaan kytketty mihinkään.

Järjestelmä on juuri niin hyvä ja oikeudenmukainen kuin ihmiset, jotka sitä pyörittävät. Konservatiivitkin jo sisimmässään tietävät, että perustuslaillista tasavaltaa ollaan vetämässä pytystä alas ja oikeusvaltiossa vallitsee vahvemman oikeus.

Anonyymi kirjoitti...


Uuden videomateriaalin julkaisun jälkeen – Elon Musk haluaa "shamaanin" vapaaksi

Sen jälkeen, kun on paljastunut, mitä Capitol Hillin mellakoissa Washingtonissa 6. tammikuuta 2021 todella tapahtui, Teslamiljardööri ja Twitterin omistaja Elon Musk on liittynyt niiden joukkoon, jotka vaativat erään tapauksen merkittävämmän henkilön vapauttamista.

Fox Newsin Tucker Carlson kävi hiljattain läpi valtavan määrän tapahtuman turvakameroiden kuvamateriaalia, jonka perusteella virallinen kertomus ei pitänyt paikkaansa.

Jacob Chansley, mielenosoittaja, jonka media leimasi "väkivaltaiseksi kapinalliseksi" ja tuomitsi lähes neljäksi vuodeksi vankilaan, on saanut monet vaatimaan hänen vapauttamistaan uuden kuvamateriaalin julkaisemisen jälkeen.

Kuvamateriaalissa Chansley, joka on pukeutunut tilaisuutta varten muun muassa sarviin, joutuu poliisin johdattamaksi rauhanomaisesti ympäriinsä, eivätkä poliisit yritä häätää häntä tai muita mielenosoittajia.

Nyt on ilmestynyt lisämateriaalia, jossa Chansley kehottaa ihmisiä poistumaan alueelta Donald Trumpin soittaman puhelun jälkeen – johon Elon Musk kommentoi: "Vapauttakaa Jacob Chansley".

Andreas Nilsson

https://samnytt.se/efter-nya-filmmaterialet-elon-musk-vill-se-shamanen-frislappt/

Vasarahammer kirjoitti...

Andreas Nilsson

"Nyt on ilmestynyt lisämateriaalia, jossa Chansley kehottaa ihmisiä poistumaan alueelta Donald Trumpin soittaman puhelun jälkeen – johon Elon Musk kommentoi: "Vapauttakaa Jacob Chansley".

Tässä on vähän linkkiä

https://twitter.com/julie_kelly2/status/1635388040423313409?s=12&t=PBv5yrT-hidmBJ96b5XBzg

Tässä on lista syytetyistä ja rikoksista, josta heitä syytetään. Suurin osa on pieniä rikkeitä, joista ei pitäisi antaa vankeustuomiota.

https://www.insider.com/all-the-us-capitol-pro-trump-riot-arrests-charges-names-2021-1

Vasarahammer kirjoitti...

Täällä on jonkinlainen lista tuomituista.

https://time.com/6133336/jan-6-capitol-riot-arrests-sentences/

Todettakoon, että joukossa on myös väkivaltarikokseen syyllistyneitä, jotka ansaitsevat tuomion.

Valitettavasti Demokraattien lietsoma hysteri on varmasti vaikuttanut tuomioihin ja niiden pituuteen.

Vasarahammer kirjoitti...

maallikko:
" Jos tämä on totta, se selittäisi joitakin asioita.

Mutta mitä tapahtuikaan samaan aikaan Capitolin sisällä? Hyvin mielenkiintoinen kommentti löytyy täältä:

https://www.anonymousconservative.com/blog/an-interesting-comment-from-over-at-conservative-treehouse/

Hiukan alaspäin ja alkaa kysymys-vastaus -osio, minkä jälkeen palaset loksahtelevat nätisti paikoilleen.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä oli oma "Capitolin mellakka" jossa on hyvin samanlaiset piirteet .

Kyse siitä koronamielenosoituksesta , jossa valtiovalta lähetti mellakkapooliisit pamppuineen sun muineen rauhallisten , kansalaisoikeuksiin kuuluvan mielenosoitus oikeuksiensa käyttäjien kimppuun.

Mitäääään järjellistä eikä laillista syytä moiseen absurdiin väkivallalla uhkaamiseen ja mielenosoittajien ahdisteluun ei ollut!

Ja nyt jälkeenpäin koronapandemian (oik -farssin) näyttäydyttyä täysin paikkansapitämättömältä koronaturvatoimien tarpeellisuudesta ja lääketehtaiden+vallanpitäjien keskinäisen suhmuroinnin poliittisen ja taloudellisen tavoitteiden vuoksi on ilmiselvää kenelle tahansa joka tahtoo katsoa totuutta silmiin.
Luulisi tuo mellakkapoliisijuttu vaativan myös todella vakavan tutkimuksen ja syytteiden nostamisen niitä tahoja kohtaan jotka tuon väkivaltaisen normaalia kansalaisoikeutta käyttäviä kohtaan järjesti!

En pidätä hengitystä , tämän paskavaltioksi muuttuneen paska""oikeus""" laitoksen suhteen että mitään muuta ei aikaan saada kuin sitä samaa paskaa mitä muuallakin , syyttömät väkivallalla ja ahdistelulla tahallisesti ärsytettyjen mukanaolleiden ,tässä """""tasa-arvon""" yhdenvertaisuuden """" jakaiken muun ylistetyn hyvän """mallimaassa kakkosluokankansalaisiksi leimattujen oikeudenkäyntien jatkuminen niinkuin kuunaan paatuneiden rikollisten !

Satuu nimittäin niin lähelle että omat pojat saattu olemaan näiden mellakkasadistien kohteena ja hyvin onnistuuivatkin tavoitteissaan nämä sadistit joita poliisiksi kehdataan kutsua!
Yksi niistä sai siipeensä kaikista haarnisjkoistaann huolimatta, ja on nyt linnatuomioita vaatimassa . ajattelin mokomalle urholle laittaa pakan kukallista hamekangasta ja postikortin jossa toivon hänen pysyvän kaukana miehisistä lajeista kuten mm mellakkapoliisista!

Kukin saa olla mitä mieltä hyvänsä koronasta sun muista asioista , minä en ole ollut mieltä osoittamassa , enkä olisi toivonut poikienkaan menevän kun tietää nämä kaksoisstandartit ja poikieni olla helppoja kohteita kun tarpeeksi ärsytetään.

En olisi kuunaan uskonut muutama vuosi sitten että suomessakin vajotaan tosta vaan paskavaltion tasolle jossa ei ole tilaa muulle kuin valtion määräämälle yhdelle mielipiteelle, ja jos siitä poikkeat sinullen voidaan tehdä ihan mitä hyvänsä, ja sitä vioelä kehdataan kutsua oikeudeksi!

Vasarahammer kirjoitti...

Anonyymi Anonyymi sanoi...

"Meillä oli oma "Capitolin mellakka" jossa on hyvin samanlaiset piirteet .

Kyse siitä koronamielenosoituksesta , jossa valtiovalta lähetti mellakkapooliisit pamppuineen sun muineen rauhallisten , kansalaisoikeuksiin kuuluvan mielenosoitus oikeuksiensa käyttäjien kimppuun."

Voin sanoa, että katsoin tuon mielenosoituksen kuvamateriaalin suurimmalta osin. Poliisin toiminta ei ollut missään järkevässä suhteessa mielenosoittajien toimintaan verrattuna. Oli irvokasta katsoa videolta, kun mielenosoittaja poistuu kävellen paikalta ja menee omalle autolleen. poliisi nappaa mielenosoittajan, vie bussiin ja antaa sakot niskoittelusta ilman, että mielenosoittaja tekee mitään provosoivaa tai väkivaltaista.

Jälkikäteen olen ymmärtänyt, että poliisi käytti mielenosoitusta harjoituksena oikean mellakan tukahduttamisekksi. Muuten poliisin toiminnassa ei ole mitään järkeä. Rauhanomaiset mielenosoittajat joutuivat tilanteessa sijaiskärsijöiksi.

Samanlainen harjoitus nähtiin koronakeväänä ennen pääsiäistä, kun poliisi sulki Uudenmaan. Sulkuun käytettiin poliisien lisäksi myös varusmiehiä.

Käytännössä Suomen vilkkain moottoritie suljettiin sen takia, että kesämökille menevät eteläsuomalaiset muka levittäisivät tautia maakuntiin.

Kaikki autot pysäytettiin Hyvinkään kohdalla, jossa on Kanta-Hämeen ja Uuudenmaan välinen raja.

Sulku oli yllättävän tehokas, kun ottaa huomioon sen, että maakuntarajan ylityspaikkoja on paljon. Hyvinkään pohjoinen ohikulkutie kulkee välillä Uudenmaan ja vaälillä Kanta-Hämeen puolella. Itse yritin etsiä ylityspaikkaa. Löysin sellaisen lopulta mutta kovin montaa ylityspaikkaa, jossa ei olisi ollut jojo varusmiehiä tai poliiseja, ei ollut.

Uudenmaan sulkemisessa ei ollut mitään järkeä. Kyseessä oli täysin päätön idea, joka oli mahdollinen vain koronakevään aaikaisen massahysterian aikana. Kyseessä oli myös merkittävä liikkumisvapauden loukkaus, joka tehtiin sekin siksi, että poliisi saisi harjoitusta.

Vasarahammer kirjoitti...

Helsingin koronamielenosoituksissa oli pääroolissa pellepoliisi Jari Taponen. Toinen internetissä "kunnostautunut" poliisi nimeltä Jussi Huhtela oli mukana Hyvinkäällä ylläpitämässä tiesulkua.

QroquiusKad kirjoitti...

Harjoitusta poliisille?
Kenties sitäkin, mutta eiköhän noissa tapauksissa ollut tärkeimpänä motiivina Manna Sariinin ja tyttökavereiden halu ja tarve antaa vahva näyte siitä, kenellä on tässä maassa Valta.
Liki rajaton valta ylitse muurahaiskansalaisten.
Get over it, boom-boom-boomer!

Vasarahammer kirjoitti...

Qroquius Kad:
"eiköhän noissa tapauksissa ollut tärkeimpänä motiivina Manna Sariinin ja tyttökavereiden halu ja tarve antaa vahva näyte siitä, kenellä on tässä maassa Valta.
Liki rajaton valta ylitse muurahaiskansalaisten.
Get over it, boom-boom-boomer!"

On täysin mahdollista. Toisaalta ulkonaliikkumiskielto olisi ollut paljon kovempi näyttö vallasta kuin niskoittelusakko TAposen bussissa.

Suomessa tosin poliisien määrä ei riitä kovin kattavaan valvontaan. Ehkä poikkeustilan tarjoimia haluttiin käyttää maksimaalisesti hyväksi, vaikka mitään todellista tarvetta sille ei koskaan ollut.