maanantaina, huhtikuuta 24, 2023

Tucker Carlson lähti Fox Newsiltä


Tucker Carlsonin ohjelmia ei esitetä Suomen televisiossa, mutta hän on luultavasti Suomessakin suositumpi kuin moni kotimainen tv:n ajankohtaisohjelmien kasvo, kiitos sosiaalisen median, josta Tucker Carlsonin ohjelmia on voinut katsoa täälläkin.

Carlsonn sen verran suosittu juontaja, että hänen lähtönsä tekee suuren loven Fox Newsin katsojalukuihin. Carlson on uskollisesti pysytellyt Foxilla, vaikka hän varmasti pärjää ilmankin kyseistä tv-kanavaa.

Yhdysvalloissa ja monessa muussakin maassa yksityiset podcastin pitäjät keräävät suurempia yleisöjä kuin valtamedian uutisankkurien vetämät ohjelmat. Spotify maksoi ehkä maailman suosituimmasta podcastin pitäjästä Joe Roganista 200 miljoonaa dollaria. Sen sijaan kotimaisen valtamedian Yhdysvaltoja koskevien asioiden pääasiallinen lähde CNN kituu henkitoreissaan ja joutuu antamaan aina vaan lisää potkuja toimittajilleen.

Myös kotimainen korporaatiomedia Iltasanomat raportoi Carlsonin lähdöstä

Harva yllättyy, että IS käyttää lähteenään CNN-uutiskanavaa. Yllätys ei ole sekään, että lehden uutisen kuvituksessa on Fox Newsiä vastustavia vasemmistohörhöjä. Tämä kertoo, että IS:n uutinen on roskamedian tapaan juosten kusten tehty vasemmistolainen propagandapläjäys.

Todellisuudessa Carlson oli merkkittävä ja poikkeuksellinen hahmo nykypäivän maksettua narratiivia toistavassa valtamediassa. Carlson oli itsenäinen ja sai ainakin omien sanojensa mukaan tehdä, mitä halusi ilman, että kanava suuremmin  puuttui hänen tekemisiinsä.

Internet on täynnä spekulointia Carlsonin lähdön syistä. IS esittää yhden valtamedian spekulaation eli Fox Newsin äskettäin tekemän vahingonkorvaussopimuksen äänestyskoneita valmistavan Dominion voting systemsin kanssa. Siinä Fox News maksoi Dominionille 787 miljoonaa dollaria välttääkseen oikeudenkäynnin.

Tässä uutisessa kuitenkin väitetään, että Dominionin tapauksella ei ollut mitään vaikutusta Carlsonin lähtöön. Lähteenä on ”sources say” eli ei välttämättä luotettava lähde.

Isku Yhdysvaltojen oikeistolle

Carlsonin lähtö oli suuri takaisku Yhdysvaltojen oikeistolle. Fox Newsillä ei ole asettaa hänen tilalleen vastaavan tasoista  ja yhtä suosittua juontajaa, mikä luultavasti aiheuttaa ongelmia Fox Newsille. Carlson itse putoaa varmasti jaloilleen ja löytää uuden paikan esittää mielipiteitään.

Yhdysvaltojen oikeistolta lähti kuitenkin kaikkien tuntema suosittu juontaja suuren yleisön seuraamalta kaapelikanavalta.

Konservatiivimedia on kokemassa myös toisenlaisen takaiskun. Amerikkalaiset autonvalmistajat eivät aio enää asentaa AM-radiota autoihinsa. AM-taajuudet auttoivat aikanaan konservatiiivista radiojuontaja Rush Limbaughia nousemaan kaikkien tuntemaksi hahmoksi.

 

8 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Tietysti IS on vasemmistolainen propagandapläjäys, sehän kuuluu samaan valemediakonserniin Hell-Sinkin Totuuden kanssa.
Miten se voisi olla muuta?

Anonyymi kirjoitti...

Iltasanomien monet jutut on kuin kremlin tiedotteet. Kun käännät asian päinvastoin kuin uutinen sanoo, olet lähellä totuutta siitä, että mitä oikeasti tapahtui.
Huru-ukko

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

2024 vaaleissa demokraattien ehdokas saa 123 miljoonaa ääntä, joita ei tarvitse edes laskea. Puerto Rico ja Washington DC saavat osavaltioiden aseman. Korkeimpaan oikeuteen nimitetään kymmenen uutta tuomaria, ja digitaalinen keskuspankkiraha korvaa dollarin.

Vasarahammer kirjoitti...

Qroquius Kad.

"Tietysti IS on vasemmistolainen propagandapläjäys, sehän kuuluu samaan valemediakonserniin Hell-Sinkin Totuuden kanssa.
Miten se voisi olla muuta?"

IS on valtamedian narratiivia toistava korporaatiomedia, jolla ei ole todelllisuudessa itsenäistä toimituksellista linjaa vaan se toistaa valtamedian yleisiä narratiiveja esimerkiksi tässä: "https://www.is.fi/terveys/art-2000009528618.html" Siinä IS ylistää koronarokotteen turvallisuutta lapsille.

IS ei voi oikeasti kysellä rokotteen turvallisuudesta sellaiselta henkilöltä, jonka mielestä rokote pitäisi poistaa markkinoilta kokonaan, koska se ei ole turvallinen.

Vasarahammer kirjoitti...

Huru-ukko: "Iltasanomien monet jutut on kuin kremlin tiedotteet. Kun käännät asian päinvastoin kuin uutinen sanoo, olet lähellä totuutta siitä, että mitä oikeasti tapahtui.

Huru-ukko

Jos IS ylipäänsä suostuu kertomaan asiasta. Jos ei, silloin seurauksena on haudanhiljaisuus.

Vasarahammer kirjoitti...

Catilina:"2024 vaaleissa demokraattien ehdokas saa 123 miljoonaa ääntä, joita ei tarvitse edes laskea. Puerto Rico ja Washington DC saavat osavaltioiden aseman. Korkeimpaan oikeuteen nimitetään kymmenen uutta tuomaria, ja digitaalinen keskuspankkiraha korvaa dollarin." Tämä on täysin mahdollinen, jopa todennäköinen skenaario. Eli Yhdysvallat saa käytännössä yksipuoluejärjestelmän eli samanlaisen kuin Kaliforniassa on jo käytössä.

Olen lueskellut kirjaa nimeltä "Against Great Reset" ja olen ainakin ymmärtävinäni, mistä on kyse.

Tuo keskuspankin digitaaliraha tulee tännekin ja se tarkoittaa, että valtio tietää kaiken, mitä rahoillasi ostat.

Vasarahammer kirjoitti...

Catilinan juttuun vielä lisäys.

Yhdysvaltojen raja on täysin auki Kuka tahansa voi marssia sisään. Demokraatit saavat näin muutettua äänestäjäkunnan koostumuksen itselleen suosiolliseksi. Näin on jo käynyt Kaliforniassa, jossa tulonjako on kolmannen maailman kaltainen. Keskiluokka on häipynyt osavaltiosta ja jäljellä ovat vain superrikkaat ja kaikkein köyhimmät, joista suurin osa on Meksikosta peräisin. Myös Teksasissa sama kehitys on pitkällä

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Reconquista näyttää yhä todennäköisemmältä ja jopa toivottavalta vaihtoehdolta.Meksikon valtio ja kartellit näyttävät _olevan_ jo sama asia. Meksikon armeija ja poliisilaitos ovat kartellien hallussa eivätkä tee mitään, mille kartellipomot eivät anna hyväksyntäänsä. Voi vain kuvitella. millaiset diilit AMLO on näiden kanssa tehnyt.
Länsimainen liberaali ei millään tahdo tajuta, miten laajasti häntä vihataan ihan vain sen takia, mitä hän on. Maailman mitassa ei taida olla montaakaan niin suurta huvia ja mielihyvän aihetta, kuin gringojen ja länsimaiden nöyryyttäminen.