keskiviikkona, syyskuuta 20, 2023

Russell Brand

 


En voi sanoa, että aikanaan, kun näin Russell Brandin ensi kertaa julkisuudessa jonkun englantilaisen tabloidin sivustolla, olisin pitänyt hänestä lainkaan. Hän on taustaltaan koomikko ja hänen ehkä tunnetuin tekonsa oli mennä naimisiin amerikkalaisen pop-laulaja Katy Perryn kanssa. Avioliitto jäi lyhytikäiseksi.

Jonkin verran närkästystä herätti myös käytännön pila, jossa Brand ja hänen kaverinssa BBC:n toimittaja Jonathan Ross soittivat pilasoiton Pitkän Jussin Majatalo-sarjassa Manuel-nimistä tarjoilijaa näytelleelle Andrew Sachsille ja jättivät tälle joukon enemmän tai vähemmän sopimattomia viestejä. Brand kerskaili,e ttä hänellä oli ollut suhde Sachsin tyttären Georgina Baillien kanssa.

Teko herätti Britanniassa voimakasta paheksuntaa. BBC sai tapauksesta 4700 valitusta. Tapauksen jälkeen Brand jätti BBC:n Radio 2:n ja Ross oli lähetyskiellossa kolmen kuukauden ajan.  Tällaisia uutisia tulee väkisinkin luettua, jos käy hakemassa jalkapalloon liittyviä uutisia  englantilaisen tabloidin sivuilta.

Myöhemmin Brand on tunnustanut olleensa seksiaddikti.

Juuri äskettäin brittiläinen The Sun ja  tv-kanava Channel Four julkaisivat uutisen, jonka mukaan useat naiset syyttävät Brandia raiskauksesta ja seksuaalisesta ahdistelusta. Brand itse on tunnustanut, että hän on harrastanut seksiä naisten kanssa mutta molempien osapuolten suostumuksella.

Brandin tuttu, toimittaja Piers Morgan kertoi, että Brand kohteli naisia saaliina. Morgan myös väitti, että Brand oli paljastanut hänelle viettelytekniikkansa.

Voidaan turvallisesti sanoa, että Brand oli aikanaan seksuaalinen saalistaja, jolla ei ollut suurempia vaikeuksia löytää saalista. Hänelle oli tarjolla riittävästi halukkaita naisia ja hän käytti tilaisuuden hyväkseen. Kukaan ei kiistä tätä. Elämme kulttuurissa, jossa valtava määrä nuoria naisia parveilee Brandin kaltaisen julkkismiehen ympärillä. Vastaavasti on valtava määrä nuoria miehiä, jotka eivät kiinnosta ketään.  Kuten lakimies Robert Barnes sanoi, elämme yteiskunnassa, jossa 80 prosenttia naisia jahtaa 10 prosenttia miehistä. Tämä kehitys on tarkoittanut, että Brandin kaltaisten karismaattisten julkkismiesten ei paljon tarvitse etsiä itselleen seksiseuraa.

Vaikka Brand olisikin aikanaan ollut kova häntäheikki, hän ei kuitenkaan ole mikään erityisen vaikutusvaltainen mies, kuten  Hollywood-moguli Harvey Weinstein eli Brandin tekoset eivät mahdu me too -sapluunaan.

Russell Brand pitää nykyisin podcastia, jota julkaistaan sekä Youtube- että Rumble-palvelussa. Välittömästi, kun  tieto Brandin  väitetyistä seksirikoksista tuli julkisuuteen, Youtube katkaisi mainostulot Brandin Podcastilta, joka on melko suosittu mutta ei kuitenkaan Joe Roganin tasolla.

Monet Brandin ystävät Glenn Greenwald etunenässä ovat rientäneet puolustamaan Brandia. Itse olin aluksi kahden vaiheilla. Kun katsoin tämän videon (alkaen kohdasta 7:45, ymmärsin, että väitteissä siitä, että Brand joutui vaikeuksiin podcastinsa sisällön takiia, voi olla perää. Brand on vasemmistolainen, joka on podcastissaan arvostellut tapaa, jolla lääketeollisuus on kasvattanut voittojaan koronarokotteiden ansiosta ja aseteollisuus puolestaan rahastaa Ukrainan sodalla.

Brand ei ole vaikutusvaltainen mutta on julkkis- ja Hollywood-taustansa ansiosta sen verran tunnettu, että hänen cancelöintinsä kannattaa. Brandin väitetyr rikoksetkin ovat tapahtuneet  noin 20 tuotta sitten.


7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Naismaailmassa miehen suosio perustuu lähinnä asenteeseen. Nuorena olin ujo ja syrjäänvetäytyvä (ja yksin), aina siihen saakka kun päätin vaihtaa asennetta. Tämän jälkeen naisista ei ollut puutetta. Kaksi tyttöä jotka jakoivat saman asunnon olivat minun, samaan aikaan. Sekä muutamia satunnaisia tuttavia. Nykyään (ikää 50+) olen saanut koko touhusta tarpeekseni ja yritän vältellä parhaani mukaan 'seurankipeitä' naisia.

Terveisin, Ukko

Vasarahammer kirjoitti...

Ukko: "Naismaailmassa miehen suosio perustuu lähinnä asenteeseen"

Pitää paikkansa, jos et sorru tavoittelemaan kuuta taivaalta eli etsi liian tasokkaita naisia.

Onnistunut saalistus voi olla palkitsevaa ainakin aluksi mutta pitkän päälle se syö sisältä päin myös saalistajaa. Dorian Grayn muotokuva tulee mieleen.

Toisaalta edes Russell Brand ei enää ole saalistaja vaan käsittääkseni perheellinen mies. En tiedä tekikö Youtuben päätös katkaista mainosrahoitus loven miehen tuloihin. Luultavasti teki, mutta ikävämmäksi menee, jos skandaali tuhoaa maineen kokonaan.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=w5Gd_Md3GnM

Linkki on off-topic, mutta jätän sen tähän, koska olet säännöllisesti kirjoittanut USA:n presidentinvaaleista.

Videolla amerikkalainen professori Epstein kertoo luomastaan monitorointisysteemistä, jota hän käyttää vahtiakseen Googlea. Hän myös tallentaa ja arkistoi kaiken datan, mikä hänen mukaansa osoittaa kuinka Google manipuloi ihmisten mielipiteitä.

VAHVA katselusuositus, noin 40 minuuttia.

Vasarahammer kirjoitti...

Anonyymi:


Videolla amerikkalainen professori Epstein kertoo luomastaan monitorointisysteemistä, jota hän käyttää vahtiakseen Googlea. Hän myös tallentaa ja arkistoi kaiken datan, mikä hänen mukaansa osoittaa kuinka Google manipuloi ihmisten mielipiteitä.

VAHVA katselusuositus, noin 40 minuuttia

Olen samaa mieltä. Vahva katselusuosistus.

Muistutan myös tämän blogin lukijoita, että olen itse joutunut Googlen sensuroimaksi. Ensimmäinen Nord Streamia koskeva postaukseni ei löydy googlen hakukoneella mutta vaihtohtoisilla hakukoneilla löytyy.

DuPont kirjoitti...

En tiedä RB:stä, mutta media ja yhteiskunta tuomitsee häntä jo etukäteen, ilman tuomiota.
Tätä on woke/cancel-kulttuuri.
Se sairaus yhteiskunnassamme.

Vasarahammer kirjoitti...

" DuPont

mutta media ja yhteiskunta tuomitsee häntä jo etukäteen, ilman tuomioistuimen tuomiota..
Tätä on woke/cancel-kulttuuri"

Media ja osa sosiaalisen median alustoista tuomitsee Brandin ilman oikeudenkäyntiä. Hämmästyttäavintä on se, että Britannian parlamentti on pyytnanut Rumble videopalvelulta että tämä lopettaisi mainosrahan maksamisen Brandille. Brandin häntäheikkitouhut olivat aikanaan täysin ok Britannian vasemmistolla,ekun Brand oli heidän riveissään. Nyt ne eivät jostain syystä enää ole. Kuka tahansa nainen, joka ryhtyi Brandin kandssa suhteeseen aikanaan, tiesi varmasti, mitä odotetttavissa oli.

Vasarahammer kirjoitti...

Brandin kanssa suhteeeseen ryhtyneetnaiset varmasti tiesivät, mitä tuleman pitää. Miehellä oli tietynlainen maine, jota yritän kirjoitusessani kuvata.