maanantaina, syyskuuta 11, 2023

911-ajatuksia ehkä viimeisen kerran

Olen joskus aiempina vuosina kirjoittanut 9/11-terrori-iskuista ja ajattelin, että niistä voisi kirjoittaa vielä kerran. Tänään on iskujen vuosippäivä ja on merkittävää, että Yhdysvaltojen  presidentti ei tällä kertaa osallistu iskujen muistotillaisuuksiin New Yorkissa tai Pentagon-rakennuksella  Arlingtonissa Virginiassa.

Iskut tapahtuivat 11.9.2001. Terroristit olivat kuoluttautuneet lentäjiksi floridalaisessa  lentokoulutssa ja ottivat hal tuunsa neljä matkustajalentokonetta. näistä kaksi ohjattiin World Trade Centerin kaksoistorneihin, yksi Pentagon-rakennukseen  ja neljäs lentokone, joka ilmeisesti oli tarkoitettu  Capitol-rakennukseen, putoso Shanksvillessä Pennsyllvaniassa. Koneen matkustajat estivät sen ajamisen kongressirakennukseen.

En luultavasti olisi kirjoittanut iskuista mitään, mikäli en olisi törmännyt tähän 9/11-salaliittoteoriasta kertovaan juttuun. Siinä Kevin Ryan -niminen mies kertoo oman käsityksensä siitä, miten kaksoistornit tuhoutuivat ja kuka oli vastuussa tapahtumista.

Tässä kirjoituksessa kuvaan  Kevin Ryanin salaliittoteorian pääpiirteittäin ja ytitän pohtia, miksi ihmiset kehittelevät niiitä ja mitä ne palvelevat. Todettakoon, että aiemmin suhtauduin salaiiittoteorioihin jyrkän kielteisesti

Kevin Ryan väittää kirjoituksessa, että WTC-tornit olisi suunniteltu kestämään matkustajalentokoneen törmäys eli niiden ei olisi pitanyt romahtaa niin nopeasti, kuin ne romahtivat. Tähän Ryan lisää väitteen siitä, että tornien romahtamiset johtuivat kontrolloidusta räjäytyksestä. Tämä taas on salaliittoteoriana varsin yleinen. Itse uskon pääpiirteittäin tässä artikkelissa esitetyn teorian tornien romahtamisesta. Eli tornien rakenteet heikkenivät tulipalossa eivätkä lopulta kestäneet kuormitusta vaan romahtivat.

Kevin Ryanille oli vaikeaa uskoa, että joukko nuoria arabimiehiä olisi pystynyt nähdyn kaltaisiin iskuihin. Ryanin mukaan iskuihin syyllisiä olivat Donald Rumsfeld, joka tuolloin toimi George W. Bushin hallinnon puolustusministerinä ja varapresidentti Dick Cheney.

Itse pidän mahdottomana uskoa tätä. Ryan ei haastattelussa muista, että World Trade Centerin räjäyttämistä oli yritetty jo kertaalleen aikaisemmin eli helmikuussa 1993, jolloin pommi räjäytettiin World  Trade centerin pohjoistornin alakerrassa. Pommi aiheutti jonkin verran vahinkoa, mutta torni ei romahtanut, koska pilvenpiirtäjän alakerrassa pilarit ovat paljon lujempia kuin  yläkerroksissa, joihin lentokoneet osuivat vuonna 2001

Ajatus nuorista arabimiehistä ohjaamassa lentokoneita kohti pilvenpiirtäjiä ei ollut niin mahdoton kuin mitä salaliittoteoreetikko Kevin Ryan kuvitteli. Hänen  teori
assaan nuorilla arabimiehillä oli kuitnkin roolinsa taustahahmoina, jotka voitaisiin lavastaa syyllisiksi.

Mksi salaliittoteoria? Jos analysoisi tätä keittiöpsykolotian avulla, salaliittoteoriat  tarjoavat jonkinlaista helpotusta dramaattissen tapahtuman käsittelyyn. Toisaalta  salaliittoteorioilla on negatiivinen puolensa. Ne voivavt viedä ihmisen harhamaailmoihin, joilla ei enää ole yhteyttä todellisuuteen. Kevin Ryan vaikuttaa videolla rauhalliselta ja asialliselta kaverilta, mutta hänen teoriansa ei ole niitä kaikkein uskottavimpia.

 

Sodat

Terrori-iskut käynnistivät Yhdysvalloissa ”globaalin sodan terrorismia vastaan. Tämä tarkoitti ensi vaiheessa  hyökkäystä Afganistaniin ja terroristien infrrastruktuurin tuhoamista siellä. Samalla Yhdysvallat syöksi maata hallinneen Taliban järjestön pois vallasta.

Afganistanin sota jatkui vuosikausia ja vetäytyminen Afganistanista tapahtui vasta vuonna 2021   Joe Bidenin presidenttikaudella. Afganistanin sota siis kesti yli 20 vuotta.

Patriot Act

Terrori-iskujen myötä pyrittiin parantamaan ”kotimaan turvallisuutta perustamalla Kotimaan turvallisuusvirasto  Parannusten perimmäisenä tarkoituksena oli estää uusi 9/11-iskuja vastaava terrori-isku. Toinen tekijä, jolla pyrittiin tehostamaan terrorismin vasstaisia toimioa oli  Patriot Act

Jälkikäteen voi sanoa, että kyseinen laki oli paha virhe. Siinä heikennettiin kansalaisoikeuksia ja vahvistettiin poliisiviranomaisten valtuuksia sekä valvonnassa että ulkomaalaisten pidätettyen pitämisessä vangittuna.

Kyseinen laki oli molempien pääpuolueiden  käsialaa eikä kumpikaan pysty syyttämään siitä toista.

Tosin Demokraatit Barack Obaman johdolla olivat ensimmäisiä, jotka oivalsivat elektronisen valvonnan tuomat mahdollisuudet poliittisia vastustajia vastaan. Tämä  huipentui, kun Obaman hallinnon FBI vakoili Donald Trumpin presidentinvaalikampanjaa.

Poliisivaltiokehitys kiihtyi Tammikuun 6. päivän mellakoiden myötä. Tuolloin Demokraatit käytännössä nimesivät Trumpin kannattajat  ”kotimaisiksi terroristeiksi”.  vanhemmat protestoivat lasten seksualisointia vastaan, myös heistä tehtiin kotimaisia terroristeja. Juuri nyt Patriot Actista alkanut poliisivaltiokehitys huipentuu, kun hallinto valjastaa liittovaltion poliisin ja tuomioistuimet hallinnon poliittisia vastustajia vastaan tekaisemalla suuren määrän syytteitä, joiden tarkoitus on sitoa poliittiset vastustajat oikeusjuttuihin ja estää heidän kampanjointinsa.

 

9 kommenttia:

Heikki kirjoitti...

Teräsrunkoinen rakennus romahtaa aika nopeasti tulpalossa
ilman erittäin hyvää palosuojaa. Ihan kyläsepänkin tietoa!

Vasarahammer kirjoitti...

Kiitos, Heikki kommentista. Kyselin itse aikanaan, kun terrori-iskut olivat tapahtuneet henkilöltä, joka tiesi asiasta ja hän sanoi samaa. En vain enää muista sanatarkasti, mitä hän sanoi.

Anonyymi kirjoitti...

Itse koko ikäni yli 40v isoillakin rakennuksilla töissä olleena hyvin uskon tuommoisten tornien sortuvan kun isot massat saadaan liikkeelle. Tuo lentokoneen osuminen juuri tuohon kohtaan sai ylempien kerrosten massat liikkeelle, siihen tulipalo vielä niin siinä muuta tarvita.
Ja muutenkin tökeröitä ovat tälläiset salaliittoteoriat . Kuuluu sarjaan "maa on pannukakku" Uskomatonta että niihin uskovia löytyy. Mm Tämä Ano Turtiainen uskoo pannukakku maahan jota aurinko kiertää ? Käsittämätöntä?
Sitten on nämä WEFfit ja Bilbergerit sekä nyt WHO , niissä kyllä kalskahtaa vahvasti , että siellä mualiman johtajat puuhailee aika pimeitä, muttei ne nyt ihan salaisia ole,kun niistä on paljon virallista tietoa. Ihmiset vaan ei pysty uskomaan monien esittämiä varoituksia ,mihin
maailmaa niiden toimesta johdetaan jos sitä valtaa niille annetaan ohi kansallisten parlamenttien. Ja se on minusta vakava asia!

Anonyymi kirjoitti...

Oli tuo nyt sitten salaliitto tai ei.

Niin yllättävän hyvässä järjestyksessä nuo kaikki 3 sortuivat, verrattuna suunniteltuihin ja pitkään valmisteltuihin purkutöihin verrattuna.

Mahtaako missään olla onnistumisprosentteja noista suunnitelluista purkutöistä?

Anonyymi kirjoitti...

En usko sen ihmeempiin salaliittoihin tässä enkä yleensä mutta WTC 7 sortuminen oli outoa, samoin Pentagoniin osunut kone josta ei jäänyt kai mitään jäljelle. Myös United Airlinesin putoamiskohta näyttää lähinnä nuotiopaikalta verrattuna "perinteisiin" lentokoneonnettomuuksien tuhoihin. Mutta eipä minulla mitään parempaa tietoa ole, netin varassa ollaan.

Vasarahammer kirjoitti...

Anonyymi: WTC 7 sortuminen oli outoa"

En itse ole kiinnittänyt kyseiseen rakennukseen juuri mitään huomiota mutta ehkä pitäisi, koska en ole koskaan lukenut selitystä, miksi kyseinen rakennus sortui.

Anonyymi kirjoitti...

WTC 7 on koko tapahtumasarjan oudoin lenkki. Jotain tulipaloja näkyi mutta alkuillasta tämä rakennus sitten tulee alas lähes vapaan pudotuksen nopeudella. Siististi omalle tontilleen. Tällainen ei ole "romahdus" vaan huippuammattilaisten tekemä räjähdys. Ehkä on kuvaavaa että suurimmalla osalla 911-kommentoijista ei näytä olevan mitään tietoa tästä tornista. Eikä Suomessa tätä asiaa ratkaistakaan mutta 911 truth -tyyppisillä googlailuilla näkee että se kannattaisi vielä ottaa uuteen käsittelyyn.

Salaliittoteorian ei terminä/ käsitteenä/ sanana pitäisi enää pelottaa ketään.

-jussi n

DuPont kirjoitti...

WTC 4-6 rakennukset tuhoutuivat myös, eivät täysin toki romahtaneet kuin 7. Ei tuossa ole fysiikan suhteen mitään omituista. Rakennukset eivät olleet niin vahvoja, kuin kuviteltiin.

Vasarahammer kirjoitti...

Dupont ja Jussi n, kiitokset kommenteistanne.