maanantaina, marraskuuta 14, 2022

Olenko vaalinkieltäjä?

 

Käsite vaalikieltäjä on ilmestynyt Suomen kieleen, kiitos suomalaisen valtamedian Yhdysvaltoja koskevan uutisoinnin. Tämä uuskielinen sana on suora käännös englannin kielen sanasta election denier.

Kyseisen käsitteen tarkoituksena on leimata ne ihmiset, jotka ovat ilmaisseet tavalla tai toisella epäilynsä käytyjen vaalien rehellisyyttä kohtaan.

Itse en tosin ole ymmärtänyt, miksi vaalien rehellisyyttä ei saisi epäillä. Vapaassa yhteiskunnassa pitää sallia myös valien rehellisyyden epäily ja sitä luonnollisena seuraava epäily vaalien lopputuloksen oikeellisuudesta. Vaalien rehellisyys on erittäin tärkeä asia. Ilman sitä demokratia muuttuu kuolleeksi kirjaimeksi.

Marraskuun alussa Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden hyökkäsi rajusti ”vaalien kieltäjiä” vastaan.

Biden toteaa: ”Jokaiselle tasolle Yhdysvalloissa  on pyrkimässä ihmisiä, jotka eivät ole sitoutuneet hyväksymään niiden vaalien tuloksia, joihin he itse ovat pyrkimässä.”

Bidenin mukaan tällainen tie vie Yhdysvallat kaaokseen. Biden myös puhuu muunneltua totuutta, kun hän sanoo, että tällainen on ennennäkemätöntä, laitonta ja epäamerikkalaista.

Tässä välissä on hyvä muistuttaa, että tunnetut demokraatit kuten Al Gore ja Hillary Clinton ovat itse kiistäneet vaalien jälkeen tuloksen oikeellisuuden eli he ovat vaalien kieltäjiä. Demokraatit eivät vieläkään ole hyväksyneet George W. Bushin valintaa presidentiksi.

Joe Bidenille ”vaalien kieltäminen”  on tärkeä asia, koska monet Yhdysvalloissa epäilevät, että Bidenin valinta presidentiksi tapahtui järjestelmällisen vaalivilpin avulla.  Bidenin muistisairaus näkyi selkeästi jo vaalikampanjan aikana. Lisäksi Biden ei käynyt juuri minkäänlaista kampanjaa vaan vietti vaaleja edeltävän ajan enimmäkseen kotitalonsa kellarissa. Harvojen vaalitilaisuuksien osallistujamäärä jäi myös vähäiseksi.

Dines D’Souzan tuottama 2000 mules -dokumentti kertoi uskottavan tapahtumien kulun, jonka seurauksena Biden sai enemmän ääriä kuin hänen vastaehdokkaansa Donald Trump.

Menetelmä oli Yhdysvalloissa perinteinen ja usein käytetty ”ballot harvesting” eli vaalilippujen keräily äänioikeutetuilta ja näiden llippujen vienti Demokraatti-NGO:n varastoon ja sieltä vaalilippujen keräilylaatikoihin.

Ballot harvesting menetelmänä on kielletty useimmissa osavaltioissa mutta sallittu joissakin osavaltioissa. Ballot harvestingia koskevaa Wikipedia-artikkelia on manipuloitu ja itse termi muutettu muotoon Ballot collection.

Jos jollekin on epäselvää, mitä termillä tarkoitetaan, kyse on todellakin vaalilippujen keräilystä, joka usein tapahtuu useita viikkoja ja jopa kuukausia ennen varsinaista vaalipäivää. Usen lippuja keräillään äänestäjiltä, jotka eivät enää ole kykeneviä äänestämään kuten esimerkiksi vanhainkodin muistisairailta vanhuksilta. Yhdysvalloissa vaaliluettelot eivät useinkaan ole ajan tasalla vaan luetteloissa on kuolleita, tai toiseen osavaltioon muuttaneita ihmisiä. Ballot harvestingissa tällaisille henkilöille tilataan vaalilippu, jonka vaalilippujen kerääjä täyttää.

On luultavaa, että ballot harvesting on Yhdysvalloissa suosituin tapa harjoitta vaalivilppiä. Sen menestyksekäs harjoittaminen kuitenkin edellyttää, että vaalilippuja on riittävästi liikkeellä. Vuoden 2020 presidentinvaalissa näin oli, koska tuolloin elettiin koronaviruspandemian aikaa. Tätä varten joissakin osavaltiossa postiäänilomakkeita oli lähetetty kaikille vaaliluettelon äänioikeutetuille. Tämä teki vaalivilpin harjoittamisesta erityisen houkuttelevaa.

Kongressin välivaalit

Äskettäin Yhdysvalloissa käytiin kongressin välivaalit. En tässä ala spekuloimaan, kuka voitti ja kuka ei. Varmaa on vain se, että vaalien uskottavuutta heikensi se, että monen vaalin tulos saatiin vasta pitkän odottelun jälkeen.

Vielä muutama vuosi sitten Yhdysvaltojen vaaleissa kaikki tulokset saatiin vaalipäivänä. Nykyisin tämä ei ole mitenään itsestään selvää. Tuloksen selville saaminen voi kestää päiviä ja jopa viikkoja.

Mitään pakkoa tällaiseen vaalien venyttämiseen ei ole. Esimerkiksi väkirikkaan Floridan vaalien tulos saatiin jo vaalipäivänä.


Sen sijaan jo vuoden2020 murheenkryyni eli Arizonan Maricopan piirikunta ei vieläkään ole saanut tuloksia lasketuksi. Kyseisessä piirikunnassa äänestyskoneet eivät myöskään toimineet kunnolla vaalipäivänä.

Jos vaalien tuloslaskentaa on venytetty, sama on tehty myös äänestysajalle. Esimerkiksi Pennsylvanian osavaltiossa suuri osa äänistä on kerätty jopa useita viikkoja ennen vaalipäivää. Tämä käytännössä tarkoittaa, että äänestäneet eivät tiedä ehdokkaista olennaisia asioita. Pennsylvanian osavaltiossa jännitettiin Senaatin kisaa Republikaanien Mehmet Ozin ja Demokraattien John Fettermanin välillä.

Äänestäjät eivät välttämättä koskaan nähneet Fettermanin esitystä vaaliväittelyssä Mehmet Ozia vastaan.  Fetterman oli ennen vaaleja saanut aivohalvauksen ja hänen puhekykynsä oli heikentynyt. Katsojalle Fettermanin puhe kuulosti myötähäpeää aiheuttavalta sönkötykseltä. Hänen kaltaisensa henkilö tuskin pystyy täysipainoisesti hoitamaan luottamustehtäväänsä, vaikka hänelle sallittaisiin tekniset apuvälineet, kuten vaaliväittelyssä tehtiin.

 

Jos palataan takaisin alkuun, voidaan hyvällä omatunnolla sanoa, että ”vaalien kieltäminen” ei ole se suurin ongelma. Pahempaa on, jos äänestäjät menettävät luottamuksensa vaalien rehellisyyteeen. Joissakin osavaltioissa luottamus on jo mennyt, joissakin se on vasta menossa ja joissakin kuten Floridassa, korjausliike on jo tapahtunut.

Vaalien korjaaminen vaatii kuitenkin panostusta molemmilta puolueilta eikä siitä tule mitään, jos toinen osapuoli kokee hyötyvänsä epärehellisistä vaaleista.

Äänestäjien luottamusta ei myöskään kasvateta hyökkäämällä kovaäänisesti ”vaalinkieltäjiä” vastaan vaan korjaamalla vaalitoimitukseen liittyvät puutteet, estämällä vaalivilppi ja rajaamalla vaaleihin käytettävä aika siten,että tulokset ovat valmiita vaalipäivän aikana. Vaalien tarpeeton venyttäminen palvelee vain huijareita.

 Lisäys 16.11.2022  Viittasin kirjoituksessa Dinesh D'Souzan dokumenttiin 2000 mules. Tämä dokumentti on katsottavissa maksutta tässä osoitteessa.

19 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On muuten harvinaisen paska käännös.
Demokraattien toiminta on täsmälleen samaa kuin bolshevikkien touhu neukkulan ensivuosina.Toimitaan yhdessä paikallisen nkvd:n eli entisen fbi:n kanssa kulissien takana tyranniaa hiljalleen edistäen ja vaaleja varastaen kun ei olla vielä tarpeeksi vahvoja terrorin avulla hallitsemaan.
Vaalit olivat yksiselitteisesti kusetus jälleen.Aivan kuten debiili bidenin "voittokin".Todisteita on pilvin pimein mutta kuten suomessakin - media tukee kommaripaskaa faktoista välittämättä.

Vasarahammer kirjoitti...

Anonyymi: "Demokraattien toiminta on täsmälleen samaa kuin bolshevikkien touhu neukkulan ensivuosina.Toimitaan yhdessä paikallisen nkvd:n eli entisen fbi:n kanssa kulissien takana tyranniaa hiljalleen edistäen ja vaaleja varastaen kun ei olla vielä tarpeeksi vahvoja terrorin avulla hallitsemaan."

vaalinkieltäjä-termi kuuluu valtamediaan, joka on Yhdysvalloissa Demokraattien etäispääte. Jos olet sitä mieltä, että seniili käppänä valittiin presidentiksi vaalivilpin avulla, olet vaalikieltäjä.

Mitä tulee FBI:n ja oikeusministerin toimintaaan, molemmat on valjastettu palvelemaan Bidenin regiimiä eli käymään regiimin vastustajien kimppuun. Yhdysvallat ei enää ole oikeusvaltio, koska oikeus on erilainen regiimin kannattajille ja sen vastustajille.

Demokraatit ja Deep State eivät halua toimia yksipuoluejärjestelmässä mutta he haluavat MAGA-republikaanit kokonaan pois pelistä ja tilalle Lincoln-projectin kaltaisen näennäisopposition.

Tämän opposition ongelma on se, että siltä puuttuu aito kannatus, eli Demokraattien pitäisi kerätä sillekin äänet.

Vasarahammer kirjoitti...

Yhdysvaltojen demokratia ei ole ainoastaan rappeutuassa vaan tuhoutumassa kokonaan. Voi olla, että nämä olivat viimeiset vaalit, joissa suurin osa äänestäjistä uskoi omiin vaikutusmahdollisuuksiinsa. Kun tämä usko katoaa, jäljelle jää vain Venäjän vaalien kaltainen teatteri, jossa Yhtenäinen Venäjä voittaa aina.

Demokratia on voimakas järjestelmä, koska monet diktatuuritkin haluavat jäljitellä sen ulkoisia tunnusmerkkejä.

Tupla-J kirjoitti...

Yhdysvallat elinvoimaisena valtiona kuoli joskus 1990-luvun aikana ja meininki on sen mukaista: Republikaanit kannattavat ruumista, demokraatit puolestaan raatoa jäystäviä parasiitteja.

En tiedä, löytyykö mistään ketään, joka ihan oikeasti uskoisi 2020 vaali-äffän olevan rehellinen tulos ja Bidenin koko Yhdysvaltain historian äänestetyin presidentti.

Valitettavinta on, että sama meno samojen tahojen masinoimana on maan tapa melkein kaikkialla muuallakin, kuten Brasiliassa nähtiin.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Uskoisin Yhtenäisen Venäjän kannatuksen olevan paljon aidonpaa kuin Yhdysvaltojen demokraattien.
Demokratia ei ole missään eikä koskaan toiminut. Caesar on seurannut aina väistämättä. Nyt vain on astuttu suoraan prinsipaatin yli sotilaskeisarien aikaan. Miekat ovat vain korvaantuneet finanssi-instrumenteilla.
Minä ennustin välivaalivilpin jo kauan sitten. Samoin pidän selvänä, että 2024 käy aivan samalla tavalla.

Vasarahammer kirjoitti...

"Yhdysvallat elinvoimaisena valtiona kuoli joskus 1990-luvun aikana ja meininki on sen mukaista: Republikaanit kannattavat ruumista, demokraatit puolestaan raatoa jäystäviä parasiitteja.
Tupla-J.
En tiedä, löytyykö mistään ketään, joka ihan oikeasti uskoisi 2020 vaali-äffän olevan rehellinen tulos ja Bidenin koko Yhdysvaltain historian äänestetyin presidentti."

Itse sijoittaisin kuolinpäivän vuoteen 2008, jolloin ns. subprime-kriisi iski silmille. Se teki valtavaa tuhoa läntisessä maailmassa. Obaman hallinto vastasi tuolloin potilaan saattohoidosta. Teollisuus taantui ja opiaatit viimeistelivät tuhon.

Yhdysvaltojen vaaleissa on aina huijattu mutta ei koskaan niin valtavassa mittakaavassa kuin 2020.Kun huijauksesta selviää kerran ilman rangaistusta, huijaus tehdnään yhä uudelleen ja uudelleen.

Catilina: "Demokratia ei ole missään eikä koskaan toiminut. Caesar on seurannut aina väistämättä. Nyt vain on astuttu suoraan prinsipaatin yli sotilaskeisarien aikaan. Miekat ovat vain korvaantuneet finanssi-instrumenteilla.
Minä ennustin välivaalivilpin jo kauan sitten. Samoin pidän selvänä, että 2024 käy aivan samalla tavalla."

En ole tuosta eri mieltä. Huijaus meni läpi jo toisen kerran ja kolmas kerta seuraa suurella varmuudella muutamia puhtaita osavaltioita lukuun ottamatta.

Demokratia elää kaikkialla länsimaissa hengityskoneessa. Sitä eivät uhkaa viiksekkäät diktaattorit vaan ylikansallinen korporatismi, joka on jo soluttanut täysin länsimaiden hallitukset omilla miehillään ja naisillaan.

Nyt monopoleilla omaisuutensa luoneet miljardöörit tulevat taustalta enemmän näkyviin. Todellinen valta on heillä, mutta demokratia säilyy luultavasti vallan kulissina. Plutokraatteja ei kiinnosta mitkään ihmisoikeudet vaan heidän edustajansa puhutvat avaoimesti "turhista ihmisistä" ja antavat ymmärtää, että tällaisille ihmisille riittää tietokonepelit ja huumepiikki silloin tällöin. Ihmisiä on liikaa ja heitä pitää vähentää.

Yhteiskunta muuttuu feodalismiksi, joissa linnanherrat (=globalistit) elävät suuressa yltäkylläisyydessä ja tavalliset plebeijit pidetään hengissä hyönteisillä ja keinolihalla. Teknologia mahdollistaa totaalisen kontrollin ja sitä käytetään pitämään kurissa plebeijien keskuudessa ajoittain nouseva kapinamieliala.

Plebeijit ovat joko "turhia ihmisiä" tai globalistien palvelijoita, joita tarvitaan jatkuvasti vähemmän systeemin pyörittämiseen, koska tekoäly korvaa ihmistyön.

Yhdysvalloissa demokratian tyhjentäminen merkityksestä tapahtuu vasta nyt, kun se Euroopan Unionissa on tapahtunut jo aiemmin EU:n perustuslakia eli Lissabonin sopimusta väsättiin.vesa väkevä kirjoitti...

Vaalinkieltäjä-käsite on uusi. Enää ei käytetä sanaa "epäilijä". Suomessa ei voi käydä juuri minkäänlaista asiaan perustuvaa keskustelua vaalivilpistä. Miksi ihmeessä valtamedia lähtee näin kovaan hyökkäykseen? On ilmeisen arka aihe.
Ennakkoäänten leväperäinen käsittely antaa Suomessakin mahdollisuuden isoon vilppiin. Itse laittaisin viivakoodit äänestyslippuun, joka yhdistetään lukijalla äänestäjän h-kortin koodiin. Kuka tahansa voi jälkikäteen tarkistaa, onko oma ääni laskettu.
Toisaalta sdp voitti vaalit 2019 jotakuinkin Hussein Al-Taen äänimäärän erolla. Hänen ennen vaaleja tehdyt tötöilyt pidettiin salassa, kunnes vaalit oli käyty. Miten ihmeessä systeemi kykenee tähän.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös Suomessakin jokin pienpuolueen johtaja (Ano Turtiainen?) kehoittanut kannattajiaan
käymään vaalipäivänä äänestyskopilla ennakkoäänten sijaan?
Eli "vaalikieltäminen" jaa pikkuhiljaa jalansijaa täälläkin kun luottamus järjestelmään alkaa rakoilla.
Tuo SDP;n pienen hajuraon voitto kieltämättä kummastutti vaali-iltana. Kun voittaneen pääministeripuolueen sähellyksen hedelmiä saamme nauttia seiskapäivää lehtiä myöden matkallamme kohti lopullista konkurssia.

Sitten kun alan todelliseksi vaalikieltäjäksi, en enää vaivaudu edes koppiin äänestämään.

Aleksis Kives kirjoitti...

Näistä vaaleista alkoi Demokraattien yksinpuoluevalta Yhdysvalloissa kansallisella tasolla. Se olisi tapahtunut joka tapauksessa demografisen muutoksen seurauksena, mutta Trump ja ns. America First -liike pelästytti Demokraatit (ja heidän taustavaikuttajansa) toimintaan eli peukaloimaan ensin 2020 vaalit ja sitten ratkaisevat vaalit senaatin enemmistön osalta 2022.

Esimerkiksi Arizonan Kari Lakea Demokraatit eivät voineet päästää kuvernööriksi, koska oli ilmeistä, että hän olisi paitsi reformoinut osavaltion vaalijärjestelmän myös aloittanut vaalivilppitutkinnan nykyisistä ja 2020 vaaleista. Pitäisin melko varmana, että tämä olisi tehnyt Arizonasta käytännössä punaisen osavaltion.

Näin käy myös presidentinvaaleissa: jos ehdokkaana Republikaaneilla on Trump tai joku muu järjestelmää muuttamaan pyrkivä (ehkä DeSantis, en kuitenkaan ole varma vielä hänestä), ei hänen anneta voittaa.

En kuitenkaan usko Demokraattien vallan kestävän kauaa: joko jostain ilmestyy aikamme Caesaer, paljon rohkeampi ja älykkäämpi kuin Trump, joka sysää Yhdysvallat sisäiseen kaaokseen. Tai sitten punaiset osavaltiot alkavat irtaantua liittovaltiosta ja edessä on hiljalleen etenevä Yhdysvaltojen balkanisaatio.

Vasarahammer kirjoitti...

Vesa Väkevä:

"Vaalinkieltäjä-käsite on uusi. Enää ei käytetä sanaa "epäilijä". Suomessa ei voi käydä juuri minkäänlaista asiaan perustuvaa keskustelua vaalivilpistä. Miksi ihmeessä valtamedia lähtee näin kovaan hyökkäykseen? On ilmeisen arka aihe."

Vaalivilpistä ei käydä keskustelua ja vaalinkieltäjä -käsitteen tarkoitus on estää keskustelu vaalivilpistä ja leimata vaalivlpistä keskustelevat vaalikieltäjiksi.

Vesa Väkevä: "Ennakkoäänten leväperäinen käsittely antaa Suomessakin mahdollisuuden isoon vilppiin. Itse laittaisin viivakoodit äänestyslippuun, joka yhdistetään lukijalla äänestäjän h-kortin koodiin. Kuka tahansa voi jälkikäteen tarkistaa, onko oma ääni laskettu. Vaalilippuunlaitettavissa ylimääräisissä merkinnöissä on oma ongelmansa, joka liittyy vaalisalaisuuteen.

Vaaleissa suurin vilpin riski tulee postiäänistä. Niiden ongelma on hallintaketju, johon ylimääräiset toimijat voivat päästä käsiksi. Postiäänen kohdalla ei ole varmuutta, että lomakkeeseen merkitty äänestäjä on se, joka oikeasti on äänen antanut.

Postiäänien käyttö pitäisi kieltää kaikkialla. Toki on muitakin mahdollisuuksia manipuloida äänestystulosta, mutta postiäänet on se pahin. Suomessakin ulkomailla asuvat voivat äänestää postiäänen avulla.

Vasarahammer kirjoitti...


Anonyymi: Eli "vaalikieltäminen" jaa pikkuhiljaa jalansijaa täälläkin kun luottamus järjestelmään alkaa rakoilla.
Tuo SDP;n pienen hajuraon voitto kieltämättä kummastutti vaali-iltana. Kun voittaneen pääministeripuolueen sähellyksen hedelmiä saamme nauttia seiskapäivää lehtiä myöden matkallamme kohti lopullista konkurssia.

Sitten kun alan todelliseksi vaalikieltäjäksi, en enää vaivaudu edes koppiin äänestämään.

Toistaiseksi luottamus vaaleihin on Suomessa korkealla tasolla. Vilpin mahdollisuus on pieni. Toki uurnaan voi yrittää livauttaa ylimääräisiä ääniä. Selkein musta aukko on vaalitietojärjestelmä, joka ei perustu avoimeen lähdekoodiin vaan on yksityisen yrityksen omistama.

Yhdysvalloissakin on epäilyjä äänestystkoneiden käytöstä vaalivilppiin. Jos haluaa näistä epäilyistä tietää lisää, kannattaa tutustua Tohtori Shiva Ayyadurain videoihin ja kirjoituksiin. Tohtori Shivan mukaan vaalikoneissa on ominaisuus, jonka mukaan ääniä voi jakaa painotetusti eri ehdokkaille, ja että tätä ominaisuutta olisi käytetty vuoden 2020 vaaleissa Michiganin osavaltiossa.

Toki voi myös ajatella kyynisesti, että jos kerran Yhdysvalloissa on vilpilliset vaalit, joten miksi ei täälläkin.

Äänestämisen hylkääminen on itsestään selvä seuraus, jos luottamus vaaleihin katoaa.

Vasarahammer kirjoitti...

Näistä vaaleista alkoi Demokraattien yksinpuoluevalta Yhdysvalloissa kansallisella tasolla. Se olisi tapahtunut joka tapauksessa demografisen muutoksen seurauksena, mutta Trump ja ns. America First -liike pelästytti Demokraatit (ja heidän taustavaikuttajansa) toimintaan eli peukaloimaan ensin 2020 vaalit ja sitten ratkaisevat vaalit senaatin enemmistön osalta 2022.

Esimerkiksi Arizonan Kari Lakea Demokraatit eivät voineet päästää kuvernööriksi, koska oli ilmeistä, että hän olisi paitsi reformoinut osavaltion vaalijärjestelmän myös aloittanut vaalivilppitutkinnan nykyisistä ja 2020 vaaleista. Pitäisin melko varmana, että tämä olisi tehnyt Arizonasta käytännössä punaisen osavaltion. Kyllä. Kari Lake olisi puhdistanut Arizonan vaalit melko suurella varmuudella.

Näin käy myös presidentinvaaleissa: jos ehdokkaana Republikaaneilla on Trump tai joku muu järjestelmää muuttamaan pyrkivä (ehkä DeSantis, en kuitenkaan ole varma vielä hänestä), ei hänen anneta voittaa.

Trump ei välttämättä edes pääse ehdokkaaksi. Kansallinen turvallisuusvaltio keksii hänelle jonkun syytteen, jos näyttää siltä, että Trump voittaisi. En usko, että voittaa, koska Demokraatit eivät jääneet kiinni huijauksesta näissä vaaleissa, joten he huijaavat varmasti seuraavissakin. Sen jälkeisissä vaaleissa heidän ei ehkä enää tarvitse huijata, koska vastustaja on täysin demoralisoitu.

En kuitenkaan usko Demokraattien vallan kestävän kauaa: joko jostain ilmestyy aikamme Caesaer, paljon rohkeampi ja älykkäämpi kuin Trump, joka sysää Yhdysvallat sisäiseen kaaokseen. Tai sitten punaiset osavaltiot alkavat irtaantua liittovaltiosta ja edessä on hiljalleen etenevä Yhdysvaltojen balkanisaatio.

Punaiset osavaltiot kuten Florida ottavat hiljalleen etäisyyttä liittovaltioon. Jo nyt nämä osavaltiot ovat toimineet omavaltaisesti, kun ne ovat lähettäneet laittomia maahanmuuttajia pohjoisen sinisiin osavaltioihin.

Teoriassa nykyinen hallinto voitaisiin syrjäyttää aseellisesti aivan perustuslain mukaisesti, koska se on selkeästi epäoiikeudenmukainen. Eri asia on, onnistuisiko yritys. Kansallinen turvallisuusvaltio on joka tapauksessa Bidenin regiimin puolella.

Anonyymi kirjoitti...

Jotkut solvaukset osuvat vielä paremmin pikku-Amerikassa kuin Amerikassa. Tietysti mielipidekysymys mutta "salaliittoteoreetikko" on vielä naurettavampi hahmo kuin "conspiracy theorist". Jälkimmäinen tuli siellä käyttöön 60-luvun lopulla, sitä ennen ei ketään vaivauduttu mediassa näin solvaamaan. Viiden pisteen vihje: Sirhan Sirhan. -jussi n

Vasarahammer kirjoitti...

Jussi n

Itse en muista, että Suomessa kovin montaa ihmistä olisi haukuttu salaliittoteoreetikoksi. Wikipediasta tosin löytyy luokka salaliittoteoreetikoille. Sieltä löytyy myös New Orleansin piirisyyttäjä Jim Garrison, jonka kirjaan Oliver Stonen elokuva JFK perustuu. Garrisonin kirja kuvasi salaliittoteorian Kennedyn murhasta. Stone tosin lisäsi elokuvaan otoksia muista salaliittokirjoista kuten Jim Marrsin kirjasta Crossfire, joka väitti, että ampujia oli useita ja että presidenttiparia kuljettanut auto joutui ristituleen.

Myös Robert Kennedyn murhaan liittyy salaliittoteorioita ja väitteitä, että ampujia olisi Sirhan Sirhanin lisäksi ollut muitakin.

Salaliittoteoreetikkojen luokkaan Wikipediassa on otettu henkilöitä varsin kevyin perustein lähinnä poliittisten antipatioiden perusteella.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Salaliittoteoreetikot

Toki siellä on myös ilmiselviä tapauksia kuten David Icke.

Mitä tulee vuoden 2020 presidentinvaaleihin, siihen liittyy ihan oikea salaliitto eli kyseessä ei ole pelkkä teoria vaan näyttöä salaliitosta on olemassa. Mollie Ball-niminen journalisti kirjoitti tästä salaliitosta Time-lehteen artikkelin, joka juuri nyt on maksumuurin takana.

https://time.com/5936036/secret-2020-election-campaign/

Siinä yksi osallisista kertoo, miten "vaalien vahvistaminen" toteutettiin ja näin estetiin Donald Trumpin valinta toiselle kaudelle.

Anonyymi kirjoitti...

YLEn toimittaja Iituli Tikka on useampaan kertaa puhunut kongressivaaleista niin kuin republikaanit olisivat saaneet vähemmistön paikoista. Ja huonostihan heille kävikin: saivat isoista puolueista toiseksi vähiten paikkoja.

Vasarahammer kirjoitti...

Kuuntelen Ylen Yhdysvaltojen kirjeenvaihtajan juttuja vain rajoitetussa määrin. En kuuntele, jos olen juuri syönyt.

Anonyymi kirjoitti...

Venäjän vaalivilpistä 2000-luvun alkupuolella antoi Garri Kasparov varsin havainnollisen kuvauksen kirjassaan Talvi lähestyy. Perustui postiääniin, bussit toivat tilapäisiin äänestyspaikkoihin väkeä ties mistä. Nukkumaanmennessä kuvitteli opposition voittavan, mutta yöllä jostain löytyi ääniä, jotka muuttivat kannatuslukemia isolla pykälällä. Kirja on vuodelta 2014, mutta kuviot olivat kuin USAn 2020 vaaleista. Kaiken A ja O olivat runsaat postiäänet.

Anonyymi kirjoitti...

No, minkä nettiin Nelly Ball laittoi, siellähän pysyy. Täytynee paneutua paremmalla ajalla ehkä käännöskoneen kanssa. Kiitos linkistä kuitenkin. Hämärä muistikuva, että luin tuon tuoreeltaan, joku brittilehti ehkä referoi. https://archive.org/search.php?query=https%3A%2F%2Ftime.com%2F5936036%2Fsecret-2020-election-campaign%2F&sin=TXT

Vasarahammer kirjoitti...

Anonyymi: "Venäjän vaalivilpistä 2000-luvun alkupuolella antoi Garri Kasparov varsin havainnollisen kuvauksen kirjassaan Talvi lähestyy. Perustui postiääniin, bussit toivat tilapäisiin äänestyspaikkoihin väkeä ties mistä. Nukkumaanmennessä kuvitteli opposition voittavan, mutta yöllä jostain löytyi ääniä, jotka muuttivat kannatuslukemia isolla pykälällä. Kirja on vuodelta 2014, mutta kuviot olivat kuin USAn 2020 vaaleista. Kaiken A ja O olivat runsaat postiäänet."

Venäjä on näennäisdemokratianakin vielä nuori. Yhdysvalloissa ballot harvesting on ammattimaista toimintaa. Sitä tekevät myös Republikaanit niissä osavaltioissa, joissa se on sallittua.

Yhdysvaltojen erikoisuus on se, että osavaltiot vastaavat vaalien järjestämisestä ja maassa on useita erilaisia vaalilakeja. Tämä tekee asiasta ulkopuoliselle vaikean seurata.