sunnuntaina, tammikuuta 23, 2022

Onko vapaus koronarajoituksista vihdoin koittamassa?

 


Ehkä on parasta aloittaa optimistisella näkemyksellä. Norjan kansanterveysinstituutin ylilääkäri Preben Aavitsland kirjoitti Nettavisen-julkaisussa, että vapauden hetki lähestyy.

”Vapauden hetki lähestyy. Tämä voi tarkoittaa vapautta koronan uhasta, koronapelosta tai koronatoimista. Pian ihmiset ottavat itse vastuun testamisesta, karanteenista ja lähikontakteista ilmoittamisesta.”

Aavitsland jatkaa:

"Kaikki voidaan avata ja ihmiset voivat itse päättää, miten paljon he haluavat suojata itseään. Jos lopetamme karanteenit ja punaisen ja vihreän tason kouluissa, pysyttelemme kotona vain pienen flunssan ja negatiivisen testituloksen takia, voidaan työ- ja koulupoissaoloja vähentää ratkaisevasti."

Aavitsland näkee myös uhkatekijöitä. Yksi niistä on koronapassi, johon Aavitsland suhtautuu kielteisesti. Hänen mukaansa rokotettujen ja rokottamattomien erilaisella kohtelulla ei ole mitään vaikutusta epidemian etenemiseen. Samaan aikaan koronapassi on suurin uhka kansalaisten tasa-arvolle.

Aavitsland näkee myös Euroopan Unionin mahdolliset toimet pelottavina. Uhkana on, että koronapassia vaaditaan rajatarkastuksissa vielä pitkään, vaikka epidemiatilanne ei sitä edellyttäisi.

Todettakoon, että Britanniassa pääministeri Boris Johnson on jo poistanut koronarajoitukset sen jälkeen, kun omikron-aalto saavutti huippukohtansa.

Aavitsland puolestaan toteaa, että monessa Euroopan maassa rokotettuja ja rokottamattomia kohdellaan eri tavalla. Tämä on hänen silmissään merkityksetöntä tartuntojen leviämisen kannalta.

Poliitikoilla on kuitenkin paine toimia ja vakuutettava ihmiset siitä, että epidemiaa vastaan taistellaan samalla, kun kiusataan vain rokottamatonta väestöä. Aavitsland pelkää, että tilanne vain pahenee, ennen kuiin poliitikot ja EU-byrokraatit ymmärtävät, mitä he ovat tekemässä.

Suomen THL:n tavoin Norjan kansanterveysinstituutti on ilmaissut kielteisen kantansa koronapassia kohtaan.

Koronapassin kannatus Suomessa

Jos katsotaan esimerkiksi tätä Iltasanomien uutista, voidaan sanoa, että Suomessa ollaan pelottavalla tiellä. Iltasanomien toimittaja Timo Paunonen ennakoi, että koronapassi tekee vielä paluun.

Uudessa narratiivissa koronapassi on nimetty uudelleen ”rokotepassiksi”, johon negatiivista testitulosta ei enää kelpuuteta. Toimittaja Timo Paunonen vouhkaa koronapassin puolesta toisessakin artikkelissa esittämättä ainuttakaan järkevää perustelua passin puolesta.

Jos järjestelmä otettaisiin käyttöön, ihmiset jaettaisiin selkeästi kahteen kastiin.

Koronapassin paluuta on ajanut innokkaimmin pääministeri Sanna Marin yhdessä EK:n ja sen etäispääte Kokoomuksen kanssa.

EK julkaisi omilla sivuillaan artikkeliin, jossa väitettiin, että ”koronapassi avaa taloutta”.

” Koronapassia käytetään laajasti Euroopassa ja siitä on saatu hyvä kokemuksia. Siksi passista ei Suomessa pidä luopua vaan pikemmin kehittää sitä ja käyttää välineenä talouden avaamiseen.

”Matkustamisessa testitulos säilyisi edelleen koronapassin osana. Tämä tarkoittaisi sitä, että meillä olisi käytössä kansallinen passi, jossa testitulos ei ole mukana sekä matkustuspassi, jossa testitulos on mukana.”

Lainauksista näkyy, mikä on tällä hetkellä suurin uhka vapaudelle. Jos järjestelmä jatkaa ja/tai lisää rajoitus- ja kontrollitoimia, vaikka niille ei enää ole todellista tarvetta, yhteiskunta pysyy halvaantuneena ja jakautuneisuus säilyy ja jopa lisääntyy.

Näin käy siitä huolimatta, että asiantuntijaorganisaatioiden edustajat kertovat julkisuudessa, että Rokotepassia ei voi perustella tartuntojen estämisellä ja että rokotteilla ei ole juuri vaikutusta omikronin leviamiseen.

Noilla Hanna Nohynekin nimissä lausutuilla lauseilla olisi jokin aika sitten leimautunut varmuudella rokotevastaiseksi. Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet kertoo MTV Uutisille, että jatkossa jatkuvat rokotekierrokset koko väestölle eivät ehkä aja asiaansa.

Itse olen tässä blogissa kirjoittanut, että jatkuvat rokotekierrokset eivät ole hyväksyttävä lopputulema koronakriisistä ja että jatkuvasta rokottamisesta on päästävä eroon. Vaikka rokote omikron-varianttia vastaan josku valmistuisi, se ei tarkoita, että rokotus kannattaisi jakaa koko väestölle.

Järjestään kaikki asiantuntijalausunnot ovat koronapassin paluuta vastaan. Passin moraalinen oikeutus on kadonnut omikronin myötä täysin, mikäli se nyt aiemminkaan oli mitenkään vahva.

EK:n perustelut koronapassille vaikuttavat köykäisiltä. Tästä huolimatta ”rokotepassi” voi tulla, vaikka yksikään suomalainen ei sitä haluaisi. Jos päätös tehdään EU-tasolla, kannattaa muistaa, että monissa maissa kuten Saksassa, Itävallassa ja Italiassa koronatoimet ovat paljon autoritaarisempia kuin Suomessa ja ovat jopa ylittäneet hyväksyttävyyden rajat pakkorokotuksiineen. Kuten Aavitsland sanoi Nettavisen- julkaisussa, EU:n toimet ovat suurin uhka koronasta vapautumiselle.

Se, että koronapassille ei ole epidemian hallintaan tai terveyteen liittyvää perustetta, ei estä älyllisesti epärehellisimpiä kertomasta mielpidettään. Lausuntoautomaatti ja HUS:n diagnostikkkajohtaja Lasse Lehtonen on luonnollisesti suuna päänä kertomassa omaa mielipidettään.

”Passilla olisi käytännössä kolme positiivista vaikutusta: sillä voidaan tehdä tilaisuuksista turvallisempia, kannustaa rokotusten ottamiseen sekä suojata rokottamattomia pitämällä nämä pois tartuntariskipaikoista.”

On irvokkuudessaan uskomatonta, että ”rokottamattomien pandemiasta puhunut Lehtonen suojelee nyt rokottamattomien terveyttä rokotetuilta.

Iltasanomien Paunonen väläyttelee vielä rokotepakkoa:

” Rokotepakkoa on käytetty ennenkin Suomessa muun muassa isorokon ja tuberkuloosin torjunnassa. Ehkä rokotepakkokin kannattaisi nyt selvittää oikeudellisesti tulevien pandemioiden varalta.”

Olen samaa mieltä. Sen jälkeen, kun asia on oikeudellisesti selvitetty, varmistetaan, että pakkorokotuksia ei enää edes harkita koronan aiheuttaman saidrauden takia. Paunonen myös unohtaa autuaasti, että Suomessa käytetty mRNA-rokote tuli käyttöön poikkeusluvalla eikä sille oltu tehty tarvittavia kliinisiä kokeita. Tästä huolimatta  pölkkypäinen media yhdessä pölkkypäisten poliitikkojen kanssa on tyrkyttämässä rokotetta pakolla niillekin, jotka eivät sitä halua.

Sikainfluenssan kanssa kävi niin, että ensin THL arvosteli kovasanaisesti niitä, jotka suhtautuivat kriittisesti rokotteeseen. Lopulta THL:n silloinen pääjohtaja Pekka Puska joutui nöyrästi pyytämään anteeksi.

Jälkipyykki

Jotta tulevaisuudessa voitaisiin välttää koronapandemian aikana tehdyt virheet, toimenpiteet ja niiden perustelut pitää käydä läpi. Huomiota tulee kiinnittää erityisesti siihen, miten hyvin erilaiset sulkutoimet perusteltiin. Tehtiinko vaikuttavuusarvioita ja arvioitiinko sulkujen aiheuttamat taloudelliset ja sosiaaliset vahingot oikein.

Lisäksi pitää kysyä, annettiinko massarokotusten vaikutuksesta oikeaa tietoa? Kuviteltiinko oikeasti, että massarokotukset pysäyttäisivät epidemian etenemisen?

Jälkipyykkiin luonnollisesti kuuluu myös se, että mahdollinen rikosoikeudellinen vastuu tutkitaan. Tämä koskee erityisesti rokotetta, sen jakamista lapsille ja sen pakottamista terveydenhuollon työntekijöille.

Lisäksi pitää tutkia, vaikutettiinko suomalaisiin epäasiallisesti pelottelemalla kuten Britanniassa tehtiin. Pahimmilta pelotteluun osallistuneilta medioilta tulee vaatia anteeksipyyntö Suomen kansalta. Tanskalainen Ekstra Bladet on näin jo tehnyt. Lehti pyysi lukijoiltaan anteeksi, että julkaisi virallista COVID-narratiivia asettamatta sitä kyseenalaiseksi.

Itsekin pyydän anteeksi, että julkaisin toukokuussa 2020 tämän artikkelin. Olen tuon jälkeen muuttanut mieltäni.

16 kommenttia:

Joppos123 kirjoitti...

Jotain johdonmukaisuutta voisi noiden matkustussääntöjen kohdalta toivoa. Jopa Euroopassa kaikki säätävät omilla kuvioillaan. Olen koronan aikana käynyt mm Unkarissa ja Kroatiassa ja kahden viikon päästä Tenefiffalle. Perkeleellinen paperisota joka paikkaan paitsi Unkariin ja loppupeleissä mitään muita papereita ei ole kysytty kuin rokotustodistusta.
Espanjan järjestelmä ei edes tunnista 3/3 todistusta ja eihän omakannasta vanhoja löydy.
Ihme säätöä.

MikkoK kirjoitti...

Päättäjien todellinen kanta rokotuksen turvallisuuteen ilmenee kahdesta tuoreesta säädöksestä: Virkamiehille ja heidän perheenjäsenilleen maksetaan ulkomaanmatkalla (tai siihen valmistautumisessa) ilmenneestä rokotehaitasta maksimissaan 4 miljoonaa euroa haitan vakavuudesta riippuen. Toinen, aivan tuore on laki, jossa säädetään kokeellisten rokotteiden määräilijöille hyvin lievät rangaistukset tapauksessa, että joutuisivat tilille vaarallisiksi tietämistään toimista. Ymmärrettävästi näistä viilauksista ei mediassa ole ääntä pidetty, sillä tällaiset varmistuksethan vievät pohjan pois päättäjien vakuutteluilta.

Perimmältään rokotepassissa tai sen muunnoksissa on kyse kansalaisiin kohdistuvan kontrollisysteemin rakentamisesta, josta on jo uutisoitu innostuneesti valtamediassakin. Tietenkin kyse on myös rahasta, joka liikkuu lääkebisneksen, median, päättäjien ja nwo-puuhamiesten välillä tiskin päällä ja alla.

Ironmistress kirjoitti...

Näin yleensä viruksilla on evoluution saatossa taipumus muuttua helpommin tarttuviksi mutta vähemmän tappaviksi. Syystä että ei ole viruksen intresseissä tappaa isäntäänsä, sillä se merkitsee nopeasti myös omaa tuhoa.

Ja näin on käynyt COVID-19:nkin kanssa Pikku-o on paljon tarttuvampi kuin alkuperäinen vipeltäjä sekä delta, mutta myös vaarattomampi. Se tarttuu helpommin, muttei aiheuta yhtä helposti vakavaa tautia tai kuolemaa.

Ruukinmatruunan purjehduskaveri oli yksi ensimmäisiä suomalaisia koronan sairastaneita (ikää alle 50) ja hän joutui kahdeksi viikoksi teholle. Hän on menettänyt makuaistinsa pysyvästi. Ensimmäisen aallon korona ja toisen aallon delta olivat aivan oikeasti vaarallisia viruksia.

Suomen ongelma on, että väestö vanhenee ja sitä mukaa yhä useampi kuuluu riskiryhmiin. Noin 20% suomalaisista kuuluu riskiryhmiin, mukaanlukien ruukinmatruunan omat vanhemmat. Siksi ruukinmatruuna oli rokotusten osalta mieluummin lammas kuin pässi - äippä käy läpi syöpähoitoja eikä tämän asian kanssa ole syytä ottaa pienintäkään riskiä.

Koronapassi on vaihtoehto totaaliselle sululle á la Kiina. Jos meillä ei olisi koronapassia, koko yhteiskunta suljettaisiin. Siksi se on pienemmän riesan tie verrattuna ulkonaliikkumiskieltoon.

Mutta on todennäköistä, että virus on myös käyttänyt mutatoitumispotentiaalinsa loppuun, ja se ei enää kykene kiertämään rokotetta. Vaikka omikronin jälkeen vielä riittääkin kreikkalaisia aakkosia, niin omikron on pian tartuttanut jo kaikki ne, jotka se ylipäänsä voi tartuttaa, ja tämän jälkeen saavutetaan laumaimmuniteetti (rokotetut plus taudin sairastaneet).

Sen jälkeen voitaisiin järjestää juhannuksena iso yhteiskokko maskeille.

Catilina kirjoitti...

Oikeastaan uskon, että on huomattu rajatarkastusten ja passien tarkastamisen sittenkin olevan valtavan hyviä juttuja. Tähänhän ei vaan voida mennä takaisin, koska Arvo Pohja, nö börders ja ihmisoikeudet. Tätä kautta se kyllä onnistuu.

Vasarahammer kirjoitti...

Joppos123: "Jotain johdonmukaisuutta voisi noiden matkustussääntöjen kohdalta toivoa. Jopa Euroopassa kaikki säätävät omilla kuvioillaan."

Näinhän se menee aina, kun EU joutuu tosipaikkaan. Maat säätävät kukin tahoillaan.

MikkoK: "äättäjien todellinen kanta rokotuksen turvallisuuteen ilmenee kahdesta tuoreesta säädöksestä: Virkamiehille ja heidän perheenjäsenilleen maksetaan ulkomaanmatkalla (tai siihen valmistautumisessa) ilmenneestä rokotehaitasta maksimissaan 4 miljoonaa euroa haitan vakavuudesta riippuen."

Onko sinulla tähän jotakin linkkiä. Itse löysin tällaisen: https://finlex.fi/fi/laki/alkup/2021/20210340

Lakimuutos on päivätty viime vuoden huhtikuulle.

Anonyymi kirjoitti...

https://finlex.fi/fi/laki/alkup/2021/20210340
Toinen, aivan tuore on laki:
https://finlex.fi/fi/laki/alkup/2021/20210986?s=09&fbclid=IwAR3OsDLBrjZ2Wi1VjhDFI114mceg74IsxOTh-5PgOcZilJNeOOMgJpxsSkw

MikkoK kirjoitti...

Antamasi linkki on hyvä ja riittävä. Kyseessä on siis "Laki valtion virkamatkoilla sattuneiden vahinkojen korvaamisesta annetun lain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta".
Lakiin on lisätty pykälät 4a (Oikeus korvaukseen covid-19-rokotevahingosta) ja 4b (Korvaus covid-19-rokotevahingosta). "Enimmäiskorvaus covid-19-rokotevahingosta on neljä miljoonaa euroa kunkin vahingonkärsineen osalta." Laki on tällä erää voimassa 26.4.2021-31.12.2022.

Turvallisen rokotuksen riskit on siis koettu hallinnossa niin merkittäviksi, että niitä varten tehtiin omat nimikkopykälänsä. Enimmäiskorvauskin tuntuu kuninkaalliselta näin meikäläisittäin. Eivätkö he sittenkään usko tieteeseen?

Vasarahammer kirjoitti...

Mikko K. "Päättäjien todellinen kanta rokotuksen turvallisuuteen ilmenee kahdesta tuoreesta säädöksestä: Virkamiehille ja heidän perheenjäsenilleen maksetaan ulkomaanmatkalla (tai siihen valmistautumisessa) ilmenneestä rokotehaitasta maksimissaan 4 miljoonaa euroa haitan vakavuudesta riippuen."

Mitäpä tuohon sanoisi. Ne, jotka tuon säätivät, ovat "antivaxereita".

"Mikko K. Perimmältään rokotepassissa tai sen muunnoksissa on kyse kansalaisiin kohdistuvan kontrollisysteemin rakentamisesta, josta on jo uutisoitu innostuneesti valtamediassakin. Tietenkin kyse on myös rahasta, joka liikkuu lääkebisneksen, median, päättäjien ja nwo-puuhamiesten välillä tiskin päällä ja alla. "

Rokotepassia kannattavat Suomessa Sanna Marin, EK ja Kokoomus. Yksikään näistä tahoista ei ole esittänyt uskottavaa argumenttia rokotepassin puolesta.

Se, ett rokotepassi kaikesta huolimatta otetaan käyttöön, on se suurin uhka tavallisille kansalaisille juuri nyt.

Kuten aiemmissa postauksissani olen sanonut, koronan vastaiset toimiet aiheuttavat usein enemmän vahinkoa verrattuna toimista saatuun hyötyyn.

Catilina: "Oikeastaan uskon, että on huomattu rajatarkastusten ja passien tarkastamisen sittenkin olevan valtavan hyviä juttuja. Tähänhän ei vaan voida mennä takaisin, koska Arvo Pohja, nö börders ja ihmisoikeudet. Tätä kautta se kyllä onnistuu."

Välttääkö taikasanalla "asylum" myös tikun työntämisen nenään?

Ironmistress: "Koronapassi on vaihtoehto totaaliselle sululle á la Kiina. Jos meillä ei olisi koronapassia, koko yhteiskunta suljettaisiin. Siksi se on pienemmän riesan tie verrattuna ulkonaliikkumiskieltoon."

Näin saattoi olla jossain vaiheessa mutta ei enää siinä vaiheessa, kun todettiin, että rokottamattomat levittävät tautia yhtä lailla ja että omikronin aiheuttama tauti on erittäin lievä jopa rokottamattomilla ja syöpähoitopotilailla. Omikron ei mene syvälle keuhkoihin kuten aiemmat variantit.

Eli kuten THL:n asiantuntijat sanoivat, koronapassi on menettänyt kansanterveydellisen merkityksensä (sikäli kun sitäkoskaan on ollutkaan). Sitä edistävät tällä hetkellä ainoastaan korporatistiset ja globalistiset tahot.

Se, että koronapassi on haitallinen ei tarkoita, etteikö sitä voitaisi ottaa käyttöön.

Ironmistress kirjoitti...

Juuri tästä syystä ruukinmatruuna on optimisti: omikronin jälkeen epidemia todennäköisesti menee ohi ja virus joko kuolee sukupuuttoon (kuten sikainfluenssa) tai se muuttuu flunssan kaltaiseksi riesaksi mutta harmittomaksi taudiksi. Onneksi, sillä ei se kuolema mitään mutta se pysyvä vammautuminen á la polio.

Tässä asiassa kannattaa pitää mielessä se vanha maksiimi: älä ikinä pidä pahuutena mitään sellaista, mikä voidaan selittää typeryydellä. Ja kuten jo Axel Oxenstiernan ajoista muistamme, politiikkaa tehdään suurella tunteella ja vähällä viisaudella.

Suomessa tiukat toimenpiteet ovat pitkällä aikavälillä tepsineet: Suomessa on sekä absoluuttisesti että suhteellisesti huomattavasti vähemmän koronaan kuolleita (ja todennäköisesti myös koronan takia pysyvästi vammautuneita) kuin muissa vanhan EU:n maissa. Itä-Euroopan maissa luvut ovat hirveät. Ks. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008370902.html - Suomi on onnistunut hyvin. Suomi todennäköisesti palaa normaaliin aika nopeasti. Etelä-Afrikassa tauti on jo taittunut, ja Britanniassa ollaan jo putoavien tartuntalukujen tiellä.

Kun muistellaan espanjantautia, siinäkin kolmas aalto oli pahin, mutta toinen aiheutti eniten kuolemia. Kolmannessa aallossa oli eniten tartuntoja, mutta tauti itsessään oli lievempi.

Suomi ei onneksi ole Kiina. Koronapassia tuskin tullaan enää ottamaan käyttöön - mutta jos joskus vielä tulee toinen samankaltainen vipeltäjä, tekniikka on olemassa. Liika kontrolli on tuhoisaa sekä talouselämälle että yhteiskunnan luottamukselle, ja meidän päättäjämme tietävät asian. Kiinassa sitä ei vielä ole huomattu, mutta täälläpäässä uskotaan, että siellä romahdus tulee olemaan raju.

Anonyymi kirjoitti...


Tervehdys Vasara.
Ja erityistervehdys Ironmistress,on tässä odoteltukin.

Omalta kohdalta haluttaisi kertoa että kun jossain Yynäässä sairastuu köhään ja yhdistettyyn räkätautiin ja kuumeeseen.
Ja kun mitään lääkäriä ei ole mailla eikä halmeilla,varsinkaan sadekautena.
Niin paras lääke on poppamies,Ganja tai Johnnie-Walker.Tai kaikki nämä.

Jokainen tropiikissa paljon matkustanut uskoakseni tietää.
Nykyisin saa jo sen käsityksen että jokaiseen köhään pitää olla oma rokote.
Aikoinaan tuolla takamailla sai 3 grammaa heroiinia apteekista ilman reseptiä.
Todellisiin kipuihin.
T:Josef

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Vasarahammer kirjoitti...

Anonyymi: "Laitapa Vasarahammer tänne cv:si eli koulutus ja työhistoria, niin vertaillaan vaikka Lasse Lehtosen vastaaviin."

En tee mitään sellaista ja jatkossa pyynnöt menevät suoraan roskiin.

Vasarahammer kirjoitti...

Koska anonyymi kommentointi tuottaa alla olevan kaltaisia roskakommentteja, suljen anonyymin kommentoinnin toistaiseksi ennalta määräämättömäksi ajaksi.

"Korpit ronkkuvat näköjään oksalla.
Huvittaa suorastaan.

Vasara on ihan omaa kaliiberiaan.

Niin että otappa ja katoppa kuuleppa Kallion lepso ja mene sinne yliopiston nurkille tärkeilemään takaisin.
Tai voihan siellä Kallion baarissa joku tarjota sidukan kunhan vaikutat uskottavalta.

Ja laitapa sitten CV:si työkkäriin.
Rgds:Josef"

Vasarahammer kirjoitti...

Anonyymin kommentoinnin sulkeminen tarkoittaa myös, että kommenttien valvonta ei enää ole käytössä.

Anonyymi kirjoitti...


Tervehdys Vasara

Olen syyllinen tuohon ronskinpuoleiseen kommenttiin.
Tarkoitukseni ei ollut loukata sinua,ei missään nimessä.
Olen toivonut että "etäyhteys" säilyisi.

Halusin tuolle besserwisserille antaa vähän palautetta.
Ilmeisesti käsitit väärin.
Olen tavattoman pahoillani koska pidän sinua aivan ehdottomana ykkösenä.

Olen paljon maailmaa kiertänyt ja paljon nähnyt.
Vanhemmiten haluttaisi kertoa ajatuksistaan sivistyneelle seuralle.
Vasaran lisäksi on jaska ja ykä.

Niin että jos Vasara voisit antaa anteeksi jos onnistuin loukkaamaan.
Sikäli harmittaa kun kunnioitan sinua enemmän kuin ketään muuta.

Regards: JosefVasarahammer kirjoitti...

Josef: Kaikki on ihan ok. Jatka vaan kommentointia.