maanantaina, huhtikuuta 26, 2021

Tuomittiinko George Floydin kuolema oikein?

 

Kun afroamerikkalainen mies nimeltä George Floyd menetyi poliisin käsissä 25.5.2020 Minneapolisissa Yhdysvalloissa, koko maa leimahti liekkeihin. Minneapolisissa mielenosoitukset äityivät mellakoiksi ja ryöstelyksi ja aiheuttivat arviolta 500 miljoonan dollarin vahingot.

Black Lives Matter -järjestön toiminnan ansiosta mellakointi levisi kaikkialle Yhdysvaltojen suurimpiin kaupunkeihin.


George Floydin kuolema

Äskettäin Minneapolisissa päättyi oikeudenkäynti, jossa toinen George Floydin pidättäneistä poliiseista tuomittiin syylliseksi toisen asteen vailla aikomusta tehtyyn murhaan, kolmannen asteen murhaan ja toisen asteen tappoon.

Itse tapaus on kuvattu Minneapolisin poliisin bodycamilla ja video löytyy täältä. Poliisin ohjasi George Floydin luo läheisen kaupan työntekijä, joka väitti saaneensa Floydilta väärennetyn 20 dollarin setelin. Kun poliisit yrittivät pidättää Floydin, mies vastusteli. Poliisit yrittävät saada Floydia poliisiauton takapenkille istumaan mutta Floyd vastusteli ja väitti kärsivänsä klaustrofobiasta.

Kun poliisit epäonnistuivat Floydin istuttamisessa autoon, he kaatoivat miehen maahan ja pitivät tätä makuulla poliisiauton vieressä. Tuomittu poliisi Chauvin piti polveaan Floydin niskan ja/tai selän päällä. Floyd huusi, että hän ei saa henkeä. Kun huudot loppuivat, poliisit luulivat miehen sammuneen. Todellisuudessa Floyd kuoli juuri tuossa vaiheessa

Jos minulta kysytään, videon perusteella Floydia aloillaan pitänyt poliisi todennäköisesti vähintäänkin myötävaikutti Floydin kuolemaan. Pidän mahdollisena ja jopa todennäköisenä, että Chauvin aiheutti toiminnallaan Floydin kuoleman.

Mikä oli kuolinsyy?

Kuolinsyyn tutkinnassa Floyd kuoli sydänkohtaukseen, joka aiheutui hapen puutteesta. Oikeudenkäynnissä puolustuksen todistaja luetteli suuren joukon mahdollisia vaikuttavia tekijöitä kuten Floydin tukkeutuneet verisuonet, laajentuneen sydämen, korkean verenpaineen, huumeiden käytön  ja pidätystilanteen aiheuttaman stressin.

Ristikuulustelussa puolustuksen todistaja joutui myöntämään, että jos joku kuolee hapen puuhtteeseen, lopullinen kuolinsyy on sydämen rytmihäiriö.

Puolustus myös väitti, että Chauvinin polvi ei ollut lähelläkään Floydin hengitysteitä ja että Floydin puhe ja murahtelu osoittivat, että hengitystiet olivat auki.

Oliko oikeudenkäynti reilu?

Vaikka minnesotalainen valamiehistö totesi Derek Chauvinin syylliseksi ilman perusteltua epäilyä, oikeudenkäynnin olosuhteet antavat aiheen olettaa, että valamiehistö ei pelkästään ollut kiinnostunut totuudesta ja oikeudesta vaan myös muista tekijöistä. Vaikka itsekin olen taipuvainen uskomaan Derek Chauvinin ainakin osittaiseen syyllisyyteen, en välttämättä olisi vakuuttunut, että syyllisyys olisi todistettiin niin, ettei siitä jää minkäänlaista kohtuullista epäilyä

The Federalist-sivuston Joy Pullman kertoo jutussaan, mitkä tekijät antavat aiheen epäillä tuomiota. Ensinnäkin oikeudenkäynnin tuomari kieltäytyi eristämästä valamiehistöä median raportoinnilta ja ulkoisilta vaikutteilta oikeudenkäynnin ajaksi. Amerikkalainen valtamedia teki selväksi, että kansakunta olisi liekeissä, jos valamiehistö päättäisi, että Chauvinin syyllisyydestä on olemassa kohtuullinen epäily. Lisäksi pelkästään mellakoinnin täyttämä vuosi 2020 perustui oikeudenkäyntiin johtaneeseen tapahtumaan. Floydin kuolemaa tekosyynä käyttäneissä mellakoissa kuoli 30 ihmistä ja mellakat aiheuttivat Yhdysvaltojen historian suurimmat taloudelliset vahingot (noin 2 miljardia dollaria).

Oikeudenkäyntiin kohdistui myös merkittävää poliittista painetta. Demokraattien kongressiedustaja Maxine Waters sanoi, että on ok, jos rikolliset painostavat valamiehistöä. Myös presidentti Joe Biden ilmoitti rukoilevansa oikean tuomion puolesta.

Maxine Watersin sanat olivat sen verran rajuja, että Chauvin-oikeudenkäynnin tuomari sanoi, että ne voivat kumota tuomion vetoomustuomioistuimessa.

Myöskään todistajat eivät säästyneet painostukselta. Chauvinin puolesta todistaneen miehen entisen talon seiniin roiskittiin verta ja hänen entinen työnantajansa irtisanoutui julkisesti miehestä.

On selvää, että näissä olosuhteissa reilu oikeudenkäynti olisi mahdottomuus. Valamiehistön jäsenten pitäisi olla huipputunnollisia, jotta he suostuisivat menemään oikeudenkäynnin jälkeen todistajansuojeluohjelmaan.

Oikeudenkäyntiä sävytti väkivallan uhka, joka toteutuisi, jos valamiehistö äänestäisi jonkin muun kuin Chauvinin syyllisyyden puolesta. Yhdysvaltojen vasemmisto teki tarkoituksella reilun oikeudenkäynnin mahdottomaksi. He vääristivät oikeudenkäyttöä suosimalla väkijoukon valtaa. Väkijoukkoa edustaa useiden amerikkalaisten korporaatioiden ja George Sorosin sponsoroima Black Lives Matter -järjestö, jonka johdolla oli äskettäin tilipäivä.

Vannoutunut marxilainen ja yksi BLM-liikkeen perustajista Patrisse Khan-Cullors osti äskettäin 1,4 miljoonan dollarin talon Los Angelesin hienostoalueelta, jossa valtaosa muista asukkaista on valkoihoisia.

11 kommenttia:

Brainleak kirjoitti...

En tiiä siitä, mutta lähetin juuri yhrelle ameriikan konservaattorille viestiä, ettö jos he maksavat 3 triljoonaa dollaria Suomelle, niin Suomi on valmis parantamaan USA:n. Kyseinen konservaattorihemmo siis omassa somessaan kyseli, onko USA sairas. Mitä muuta mää olisin voinut sille vastata? Jos siis USA:sta tulee 3 triljoonan taalan shekki, niin kehotan jokaista suomalaista olemaan laupias jokaista amerikkalaista kohtaan, koska mitään maata ei voira parantaa, jos valikoi potilaat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

BLM näyttää saavan uuden julkisen uhrin kun poliisi ampui mustan 16-vuotiaan tytön joka oli puukottamassa toista mustaa naista:

https://nypost.com/2021/04/22/makhia-bryants-neighbor-video-suggests-cop-had-to-shoot/

Saa nähdä, mitä tuosta sitten seuraa.

KKi kirjoitti...

Näinhän se menee. Tuomio oli ainoa mahdollinen ihan huolimatta todellisuudesta. Tuomion kannalta aivan sama tappoiko Chauvin rikastuttjan vaiko ei.

Jännä miten USA alkaa muistuttaa wanhaa kunnon Neuvostoliittoa. Toisessa vain oli kommunismi ja toisessa on korporaatio kommunismi.

Oikeus toimii molemmissa samalla tavalla. Kun syyllinen on tiedossa , niin kyllä rikos keksitään.

Chauvin-case ja BLM antaa muuten mustille vapaat kädet tehdä heille niin tyypillisiä asioita. Tuskinpa kukaan järkevä, ainakaan valkoinen, poliisi enää viitsii puuttua etnisten edesottamuksiin millään tavalla.

Vasarahammer kirjoitti...

Brainleak: " Kyseinen konservaattorihemmo siis omassa somessaan kyseli, onko USA sairas. Mitä muuta mää olisin voinut sille vastata?"

Yhdysvallat on vakavasti sairas. Suuri osa ellei peräti enemmistö ei enää halua Yhdysvaltoja nykymuodossaan vaan haluavat radikaalisti muuttaa sitä. Maa on jakautunut tavalla, jossa eri osapuolet eivät enää ymmärrä toisiaan.

Yrjöperskeles: "BLM näyttää saavan uuden julkisen uhrin kun poliisi ampui mustan 16-vuotiaan tytön joka oli puukottamassa toista mustaa naista."

Tuohon tapaukseen koripalloilia Lebron James reagoi nyt jo poistetulla twiitillään. Kyseisen tapauksen pahin ongelma oli se, että puukotusta yrittäneen tytön ampui vääränvärinen poliisi.

Tässä tapauksessa mediaan riitti myös niitä, jotka kertoivat poliisille, että hänen olisi pitänyt ampua jalkoihin, vaikka amerikkalaisia poliiseja on opetettu ampumaan massakeskipisteeseen (center mass). Varoituslaukauksissa ja jalkoihin ampumisessa on omat tunnetut ongelmansa.

Vasarahammer kirjoitti...

KKi: "Näinhän se menee. Tuomio oli ainoa mahdollinen ihan huolimatta todellisuudesta. Tuomion kannalta aivan sama tappoiko Chauvin rikastuttjan vaiko ei.

Jännä miten USA alkaa muistuttaa wanhaa kunnon Neuvostoliittoa. Toisessa vain oli kommunismi ja toisessa on korporaatio kommunismi.

Oikeus toimii molemmissa samalla tavalla. Kun syyllinen on tiedossa , niin kyllä rikos keksitään."

Yhdysvaltoja voi kutsua oligarkiaksi tai "korporaatiokommunismiksi."

Nykyisen valtapuolueen ympärille ovat ryhmittyneet niin woke-ideologit kuin suurten teknologiayritysten johto ja omistajat sekä tietysti valtamedia, joka presidentinvaaleja ennen tukahdutti kaiken Bideniin kielteisesti vaikuttavan tiedon.

Black Lives Matter -järjestön voi myös nähdä valtioterrorin muotona. Ei taida Yhdysvalloista löytyä yhtäkään korporaatiota tai instituutiota, joka uskaltaisi kutsua kyseistä järjestöä sen oikealla nimellä.

BLM:n perustaja ei olisi rikastunut, mikäli oligarkit eivät olisi rahoittaneet järjestöä avokätisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä oli puhdas poliittinen oikeusmurha: "Jos me ei tuomita Chauvinia (johan nimi kertoo, että kyseessä on puhdas sovinisti eli rasisti), mustat mellakoijat mellakoi."

Chauvin mitään kuolemantuottanut. Jalka ei ollut niskan, vaan lapaluun päällä ihan sikäläisen poliisiohjeen mukaisesti, mikä käy ilmi kahden poliisin kameratallenteista. Jostakin syystä medioissa vaan viljellään tätä kuvaa, josta näyttää kuvakulman takia, että jalka on niskan päällä.

Floydin suonissa soutavan fentalyylin veripitoisuus oli niin alhainen, ettei riittänyt pitämään miestä hengissä.

Jos Chauvinin asianajaja ei onnistu mitätöimään oikeudenkäyntiä siinä tehtyjen ilmiselvien virheiden takia, hänen kannattaa vaihtaa alaa.

Niin kauan kuin kunnolliset kansalaiset Amöriikassa tyytyvät seuraamaan tätä menoa vierestä, se vain pahenee.

Vasarahammer kirjoitti...

Tässä vielä osoitus siitä, millaista painostusta Chauvinin asiantuntijatodistjaat joutuvat kokemaan.

https://news.yahoo.com/maryland-investigate-derek-chauvin-defense-143552234.html

Eli käytännössä Chauvinin todistaja, joka on siis entinen Marylandin osavaltion johtava kuolinsyyntutkija, joutuu tutkinnan kohteeksi siksi, että hän esiintyi oikeudenkäynnissä puolustuksen todistajana.

431 lääkäriä ympäri maata kirjoitti vetoomuksen, jossa vaadittiin kuolinsyyntutkija Fowlerin aiempien tapausten tutkintaa.

Vasarahammer kirjoitti...

Nimetön: "Chauvin mitään kuolemantuottanut. Jalka ei ollut niskan, vaan lapaluun päällä ihan sikäläisen poliisiohjeen mukaisesti, mikä käy ilmi kahden poliisin kameratallenteista."

Olen lukenut joistakin lähteistä, että Chauvin piti jalkaa Floydin solisluun (collarbone) päällä. Tuollainen asento ei ole hyväksyttävä kaikissa poliisipiireissä Amerikassa.

Floyd oli myös testattu koronapositiiviseksi.

Floydilla oli myös perinnöllinen sirppisolugeeni (mutta ei varsinaista sirppisoluanemiaa).

https://en.wikipedia.org/wiki/Sickle_cell_trait

https://www.hennepin.us/-/media/hennepinus/residents/public-safety/documents/floyd-autopsy-6-3-20.pdf

Heikkius kirjoitti...

BLM on hieno järjestö. Pelkkiä poliisin ampumia rosvoja ja gängstöjä nostavat Jumalasta seuraavaksi. Ei pihaustakaan niistä kahdeksastatoista (18) tänä vuonna ammutusta mustasta lapsesta. Sairasta. Ai niin, valkoinen poliisi ei heitä ampunut.

Vasarahammer kirjoitti...

Heikkius: "BLM on hieno järjestö. Pelkkiä poliisin ampumia rosvoja ja gängstöjä nostavat Jumalasta seuraavaksi."

BLM on itse asiassa osoittautunut perinteiseksi rotupolitikoinnilla huijaamiseksi, jonka tarkoitus on tehdä organisaation yläpään toimijoista varakkaita. Samaa ovat aiemmin toteuttaneet mm. Jesse Jackson ja Al Sharpton. Jälkimmäinen liikkuu paikasta toiseen omalla yksityiskoneellaan, jonka hän on tienannut syyttämällä valkoisia amerikkalaisia rasismista.

BLM:n toiminta perustuu lisäksi useille valheille, joista on kerrottu seuraavassa artikkelissa:

https://amgreatness.com/2021/04/25/the-new-antiracism-is-the-old-racism/

Yksi BLM:n tunnusmerkki on avoin rasismi valkoisia kohtaan. Se muistuttaa Jim Crow -ajan mustiin kohdistunutta rasismia.

Tässä on yksi esimerkki häpeämättömästä valkoihoisiin kohdistuvasta rasismista: https://www.thenation.com/article/society/after-covid-racism/

BLM:n mainitsemaa "systeemistä rasismia" ei ole olemassa muualla kuin antirasistien itsensä keskuudessa. Yhdysvallat on tehnyt paljon töitä päästäkseen rasismista eroon. BLM ja woke-liike eivät tunnusta tämän arvoa lainkaan.

Muita BLM:n valheita on mm. se, että poliisi systemaattisesti kohdistaisi toimensa mustan väestönosan edustajiin. Tämä ei pidä paikkaansa kuten ei myöskään se, että poliisi kohdistaisi kuolettavaa väkivaltaa suhteettoman paljon juuri mustaan väestönosaan.

Myös yritykset kirjoittaa Yhdysvaltojen historia uudelleen (1619-projekti) perustuvat epätotuudelle ja historian vääristelylle.
Veijo Hoikka kirjoitti...

Oikeudenkäynnin valamiehistö oli tarkoin valittu...

https://www.rt.com/usa/522759-chauvin-juror-blm-activist/

Toisaalta ollaan flat-earth-piireissä vahvasti sitä mieltä, ettei korona tapa, van taustalla olevat sairaudet ja viat (kuten liian korkea ikä) sen tekevät. Näin ei kuitenkaan näytä olleen Floydin kohdalla.