perjantaina, lokakuuta 16, 2020

Korruptiota, sensuuria ja vaalivaikuttamista

 


Viime yön tärkein uutinen oli se, kun New York Post julkaisi Hunter Bidenin Burisma Holdings -kaasuyhtiön edustajalta saaman sähköpostin. Siitä käy selkeästi ilmi, että Burisman edustaja Vadim Pozharski pyysi varapresidentti Joe Bidenin poikaa ”käyttämään vaikutusvaltaansa”, jotta Ukrainan hallitus lopettaisi Burisman liiketoiminnan hankaloittamisen.

Pozharskin yhteydenotto tapahtui toukokuussa 2014. Huhtikuussa 2015 Pozharski lähetti sähköpostin, jossa hän kiitti Hunter Bidenia mahdollisuudesta saapua Washingtoniin ja tavata Hunterin isä, varapresidentti Joe Biden.

Kahdeksan kuukautta tuon kiitoskirjeen päiväyksen jälkeen varapresidentti Biden painosti Ukrainan presidentti Poroshenkoa ja pääministeri Jatsenjukia antamaan potkut Burisman toimia tutkineelle valtakunnansyyttäjä Viktor Shokinille.

Sähköpostit löytyivät tietokoneelta, joka oli jätetty Delawaressa (Bidenin kotiosavaltio) sijaitsevaan tietokonekorjaamoon. Koneen omistaja ei kuitenkaan koskaan saapunut lunastamaan konetta. Korjaamon omistajan mukaan koneessa oli tarra, jossa luki ”Beau Biden Foundation”. Beau Biden oli Hunter Bidenin veli, joka menehtyi aivokasvaimeen vuonna 2015.

Tietokonekorjaamon omistaja ei tunnistanut koneen tuonutta miestä Hunter Bideniksi. Kone toimitettiin liittovaltion poliisi FBI:lle, joka otti sen haltuunsa 9.12.2019. Ennen luovutusta Tietokonekorjaamon omistaja otti varmuuskopion tietokoneen kovalevystä. Myöhemmin hän luovutti koneen entisen New Yorkin pormestari Rudy Giulianin lakimiehelle. Presidentti Donald Trumpin entinen avustaja Steve Bannon kertoi New York Postille varmuuskopion olemassaolosta ja Giuliani toimitti kopion lehdelle viime sunnuntaina.

Jos New York Postin julkaisemat sähköpostit ovat aitoja, ne ovat selkeä todiste Bidenin perheen korruptiosta, jossa isä Joe tekee poliittisia palveluksia palkkiota vastaan eli ottaa vastaan lahjuksia. Tosin Biden itse ei ota lahjuksia suoraan vastaan vaan ne maksetaan Bidenin sukulaisille.

Hunter Biden palkattiin ukrainalaisen Burisma Holdings -kaasuyhtiön johtokuntaan 50 000 dollarin kuukausipalkalla, vaikka hänellä ei ollut mitään energia-alaan liittyvää osaamista. Hunter Biden oli ollut laivastossa mutta saanut sieltä lähtöpassit huumeiden käytön takia. Ainoa järkevä syy palkata Hunter Biden oli hänen sukulaisuussuhteensa Yhdysvaltojen varapresidenttiin, joka toimi Obaman hallinnon edustajana Ukrainassa.

Joe Biden on toistaiseksi kieltänyt kaikki väitteet poikansa mahdollisista väärinkäytöksistä Ukrainassa. Tätä ennen Senaatin komitea oli tutkinut Hunter Bidenin sidonnaisuuksia ja luetellut mahdollisesti rikollisia toimia.

Viimeisimmissä kommenteissaan presidenttiehdokas Biden on kieltänyt tavanneensa ukrainalaista henkilöä (Pozharski) poikansa kehotuksesta.

Tänään New York Post julkaisi tietoja Hunter Bidenin yrityksistä solmia sopimus kiinalaisen energiayhtiön kanssa.

Todettakoon, että Ukraina ei ollut Joe Bidenille ensimmäinen kerta, kun hän hyödynsi poliittista asemaansa. Joen veli James Biden oli mukana Hillstone International -rakennusyhtiön varatoimitusjohtajana, kun yhtiö rakensi asuntoja Irakissa vuonna 2010.

”Hillstone voitti himoitun sopimuksen osittain siksi, koska yhtiöllä oli varapresidentin pikkuveli osakkaana.”, Hillstonen emoyhtiön pääjohtaja David Richter kertoi sijoittajille.

Ennen Irakin urakoita pikkuveli James Bidenilla ei ollut mitään kokemusta asuinalueiden rakentamisesta.

Sensuuri

New York Postin uutinen oli merkittävä, koska siinä esitettiin ”savuava ase” eli todiste Joe Bidenin korruptoituneisuudesta. Jos eläisimme toisenlaisessa maailmassa, jossa tiedotusvälineiden edustajat juoksisivat totuuden perässä, Joe Biden olisi juuri nyt helisemässä toimittajien kysymysten ristitulessa.

Näin ei kuitenkaan tapahtunut eikä tule tapahtumaan. Amerikkalainen valtamedia ei halua tutkia Demokraattien tekemiä rikoksia, koska amerikkalainen valtamedia haluaa Joe Bidenin voittavan presidentinvaalit ja pitää yllä vain sellaisia narratiiveja, joissa Biden ja hänen kampanjansa näyttäytyy positiivisessa valossa. Amerikkalaista valtamediaa ei kiinnosta totuus Joe Bidenin korruptiosta.

Amerikkalainen valtamedia ei kuitenkaan ole yksin puolustamassa Bidenia. Myös tekno-oligarkkien omistamat sosiaalisen median jätit tukivat Bidenia. Twitter sensuroi Bidenin Ukrainaan liittyvää korruptiota koskevan uutisen. Lisäksi se sulki New York Postin Twitter -tilin. Myös Valkoisen talon tiedottaja Kayleigh McEnanyn tili suljettiin.

Molemmat näistä sensuuritoimista olivat ennennäkemättömiä. Lisäksi Twitterin perustelut eivät kestä päivänvaloa.

”Vuonna 2018 käyttöönotettu toimintatapa kieltää jakamasta sisältöä, joka on hankittu ilman lupaa. Emme halua rohkaista hakkerointia sallimalla palvelun käytön mahdollisesti laittomasti hankittujen tietojen julkaisuun.”

Todettakoon, että korjaamoon jätetyn tietokoneen tietoja ei hakkeroitu, joten Twitterin perustelut ontuvat. Lisäksi tuollainen ”sääntö” tarkoittaa käytännössä, että mikään tutkiva journalismi ei olisi enää mahdollista.

Huomiota herättää myös tekno-oligarkkien harjoittaman sensuurin räikeä puolueellisuus. Esimerkiksi suurella rumpujen pärinällä julkaistut Donald Trumpin veroilmoitukset olivat laittomasti hankittuja. Niiden julkaisu ei kuitenkaan johtanut minkäänlaiseen sensuuriin puhumattakaan tilien sulkemisesta.

Myös Donald Trumpin puolison joulukoristeita koskevat salaa äänitetyt keskustelut julkaistiin tuosta vaan eikä kukaan vaatinut sensuuria.

Konservatiivikommentaattori Ben Shapiro kommentoi sosiaalisen median sensuuria Twitterissä:

"Se, jota seuraamme parhaillaan eli sosiaalisen median militarisointia Demokraattien puolesta ja avointa Demokraateille haitallisen aineiston tukahduttamista lehdistön taputtaessa käsiään, on yksi vaarallisimisista poliittisista tapahtumista, joita olen nähnyt."

Oikea journalisti kyselisi Bideneilta, ovatko sähköpostit aitoja. Kukaan ei ole kysynyt eivätkä Bidenit ole myöntäneet tai kiistäneet New York Postin hallussa olevien sähköpostien aitoutta. Sen sijaan väitteet kuitataan disinformaatioksi vain sillä perusteella, että Demokraatit eivät pidä niistä.

Shapiro halveksii journalisteiksi naamioituneita aktivisteja, jotka hänen mukaansa haluavat palauttaa ennen internetiä vallinneen monopolistisen pullonkaulan tiedonvälitykseen.

Vaalivaikuttamista

Bidenin kampanja kommentoi myös sosiaalisen median jättien toimintaa. Kampanjan edustajat eivät nähneet ennenäkemättömässä sensuurissa mitään ongelmaa. Kampanjan lehdistösihteeri Jamal Brown kertoi, että New York Postin jutun sensurointi teki selväksi, että lehden raportointi Ukrainaan ja Kiinaan liittyvistä asiakirjoista ei ollut totta eli sensuuri itsessään on todiste väitteiden valheellisuudesta.

Yhdysvalloissa vaalituen antamista poliittisille kampanjoille on säännelty. Vaalitueksi lasketaan myös ei-rahalliset lahjoitukset kuten esimerkiksi tilojen antaminen käyttöön maksutta. Tällaisista lahjoituksista käytetään englanninkielistä termiä In-Kind contribution.

Kun tekno-oligarkkien omistama alusta sensuroi Demokraattien kannalta epämiellyttävää tietoa, kyseessä on Demokraattiselle puolueelle annettu ei-rahallinen vaalituki.

Oman postauksensa aihe olisi myös se, miksi amerikkalainen valtamedia on lakannut välittämästä uutisia ja muuttunut Demokraattien megafoniksi. CNN-kanavakin oli joskus arvostettu uutiskanava. Nykyisin vain suomalaiset journalistit pitävät sitä uutiskanavana.

Lisäys 16.10.2020  New York Postin julkaisemat tiedot ovat autenttisia. Bidenit eivät ole kiistäneet tietojen autenttisuutta. Lisäksi Rudy Giuliani kertoo tässä, että Hunter Bidenin lakimies olisi ottanut yhteyttä ja pyytänyt kovalevyä takaisin.  Fox News on lähettänyt tiedot Hunter Bidenin lakimiehelle mutta ei ole saanut vastausta.

Fox Newsin Tucker Carlson kertoo tässä olennaiset asiat Bidenin korruptiosta Ukrainassa. Tuon perusteella Joe Bidenin pitäisi olla vankilassa kuten myös hänen poikansa. Valitettavasti Joe Biden on Yhdysvaltojen hallitsevan luokan ehdokas presidentiksi ja hallitseva luokka tekee kaikkensa, jotta hänet saataisiin työnnettyä maaliviivan yli.

4 kommenttia:

Tupla-J kirjoitti...

Juuri hellemmin ei vasaralla voi lyödä. Rapakontakaiset Demokraatit ovat olleet alaston korruptiopuolue viimeistään Clintonin kaudesta asti, jonka aikana havaittiin todeksi, että kyseisen puolueen edustajien ei tarvitse kantaa vastuuta yhtään mistään. Puolue on täynnä korruptiota, pervoja, (lasten) raiskaajia ynnä muuta roskaväkeä, ja kyseenalaisen porukan suhteellinen osuus kasvoi melkoisesti kyseisen kauden myötä paljastuneen syytesuojan myötä.

Ongelmana on, että Republikaanit ovat pääsääntöisesti Demokraatteja, mutta kymmenen vuotta jälkijunassa. He ovat konservatiiveja juuri siinä ruukinmatruunalaisessa mielessä, jossa haluavat muutoksen tapahtuvan, mutta eivät niin kovalla rytinällä kuin radikaalit. He eivät ole koko historiansa aikana konservoineet yhtään mitään, vaan ovat lähinnä keskittyneet häviämään mahdollisimman hyvin solmittu rusetti kaulassa.

Pidän tällä hetkellä Qanonia luotettavimpana rapakontakaisena mediana.

Vasarahammer kirjoitti...

Tupla-J: "Rapakontakaiset Demokraatit ovat olleet alaston korruptiopuolue viimeistään Clintonin kaudesta asti, jonka aikana havaittiin todeksi, että kyseisen puolueen edustajien ei tarvitse kantaa vastuuta yhtään mistään."

Kyseessä on osin itseään ruokkiva kierre. Ammattipoliitikko, jolla ei ole mittavaa omaisuutta itsellään, ei pärjää ilman tukijoita.

Rahaa tulee, jos myyt poliittisia palveluksia. Raha takaa uudelleenvalinnan ja lopulta uran loppuvaiheissa pitää varmistaa, että lasten koulutus tulee maksettua ja eläkkeellekin jää mukavasti rahaa. siksi useimmat demokraattipoliitikot jäävät eläkkeelle vähintään miljonääreinä.

Republikaanit eivät usein ole pekkaa pahempia mutta ymmärtävät sentään peitellä korruptionsa paremmin.

Väitän myös, että Clintonin ja Obaman tapa käyttää säätiöitä korruptiorahan varastoina on parempi kuin Bidenin perheyritysmalli. Hyväntekeväisyyssäätiön ei tarvitse lahjoittaa kuin murto-osa rahasta hyväntekeväisyyteen. Loput rahat menevät "keräyskuluihin".

Tosin kyllä Clintoneillekin käteinen kelpasi. Bill Clintonin puhepalkkiot eivät menneet säätiölle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Mikä on Vasaran henkilökohtainen mielipide? Jos Trump voittaa vaalit, niin onko hänen hallinnollaan mahdollista puhkaista tuo demokraattikupla mistä olet monta erinomaista postausta laittanut? Ja saada ehkä aikaan syytteitä? Jopa sellaisia, jotka johtavat mahdolliseen tuomioon? Itse mietin sitä että demokraatithan ovat viimeiset puoli vuotta tukeneet aseellista mellakointia.

Vasarahammer kirjoitti...

Yrjö: "Ja saada ehkä aikaan syytteitä? Jopa sellaisia, jotka johtavat mahdolliseen tuomioon?"

Jos Joe Biden voittaa presidentinvaalin, mitään syytteitä ei tule. Syyttäjä John Durhamin työ on kesken eikä syytteitä tule ennen presidentinvaalia.

Jos pääsyyllisiä etsitään, entinen FBI:n pääjohtaja James Comey on suurin roisto yhdessä apulaisensa Andrew McCaben kanssa. Tällä hetkellä Comey on kiertueella markkinoimassa kirjaansa. Lisäksi Showtime julkaisi äskettäin tv-sarjan Comeyn touhuista. Luonnollisesti Venäjä-huijaus oli siinä kuvattu todellisuutta vastaamattomalla tavalla.

Yrjö: "onko hänen hallinnollaan mahdollista puhkaista tuo demokraattikupla "

Mielestäni ei ole. Kyse on siitä, että liittovaltion virkakoneisto on vuosien kuluessa kasvanut eikä virkakoneisto vaihdu, vaikka hallinto vaihtuisi vaaleissa. Obama kasvatti liittovaltion virkakoneistoa ja sijoitti sinne itselleen uskollisia miehiä ja naisia, jotka olivat usein ideologisesti vasemmistolaisia. Nämä ihmiset muodostavat ns. Syvän valtion (Deep State).

Trumpin presidenttikaudella "Deep State" on yrittäny koko ajan syrjäyttää presidentin yhdessä Kongressin Demokraattien kanssa. Uskon, että sama jatkuu, jos Trump valitaan uudelleen.

Mitä tulee mellakointiin, siinäkin on pohjimmiltaan kyse Trumpin valllan heikentämisestä. Demokraatit pyrkivät yksipuoluejärjestelmään, jossa kaikki valta on heillä. Tällainen tilanne vallitsee esim. Kalifornian osavaltiossa.