keskiviikkona, syyskuuta 02, 2020

Valheita ja faktantarkistusta


Olen käytännössä lopettanut suomalaisen valtamedian Yhdysvaltoja koskevan uutisoinnin seuraamisen, koska se koostuu enimmäkseen amerikkalaisen Demokraattimedian uutisten kopioinnista. Mukana tulevat luonnollisesti olennaiset poisjätetyt asiat, asenteellisuus ja suoranainen valehtelu.

Iltasanomien Yhdysvaltojen kirjeenvaihtaja Mikko Marttinen yritti 28.8. päivätyssä mielipidekirjoituksessaan lisätä vähän jotakin omaa mukaan mutta homma ei mennyt sataprosenttisesti putkeen.

Marttinen kiinnittää huomiota Trumpin puheen pituuteen ja siihen, että tämä mainitsi vastaehdokkaansa useita kertoja. Trump on istuva presidentti, joten hänen tekemisensä ja tapansa tunnetaan. Myös Biden on veteraanipoliitikkona ja entisenä varapresidenttinä amerikkalaisille tuttu.

Biden on monella tapaa huono ehdokas ja hänen mahdollinen menestyksensä perustuu lähinnä äänestäjien Trumpin persoonaa kohtaan tuntemaan vastenmielisyyteen, jota amerikkalainen liberaali valtamedia on lietsonut koko Trumpin presidenttikauden ajan. Biden on käytännössä ollut linnouttautuneena kotitalonsa kellariin koko koronakriisin ajan. Hän on esiintynyt suhteellisen vähän julkisuudessa ja joistakin hänen julkisista esiintymisistä on selkeästi pääteltävissä, että miehen kognitiiviset kyvyt ovat nopeasti heikentyneet ja luultavasti heikkenevät koko ajan.

Kuka tahansa pystyy todentamaan tämän katsomalla videopätkiä miehen julkisista esiintymisistä. Niiden perusteella Bidenin ajatus katkeaa kesken lauseen eikä hän katkoksen jälkeen enää muista, mistä hän oli juuri puhumassa. Biden on sympaattisen oloinen vanha mies. Yhdysvaltojen presidentinvaalikampanja ei kuitenkaan ole hänelle oikea paikka.

Jos Biden valitaan presidentiksi, on melko todennäköistä, että hän ei palvele kauttansa loppuun asti vaan joutuu jossain vaiheessa luovuttamaan paikkansa varapresidentti Kamala Harrisille.

Biden ja Ukraina

Marttisen mukaan se, että Biden pelasti poikansa Hunterin syytteiltä Ukrainasta olisi pötyä. Seuraavat asiat kuitenkin ovat totta:

Hunter Biden tienasi 50 000 dollarin kuukausipalkkaa ukrainanalaiselta kaasuyhtiöltä nimeltä Burisma Holdings. Ukrainan valtionsyyttäjä Viktor Shokin vastasi tutkinnasta, jossa selvitettiin yhtiön sisäistä korruptiota. Joe Biden, joka tapahtuma-aikoihin toimi varapresidenttinä, järjesti Shokinille potkut.

Hunter Bidenilla on menneisyydessä ollut huume- ja alkoholiongelmia.

Luonnollisesti nämä tosiasiat näyttävät ikäviltä Joe Bidenin kannalta eikä asia olisi ehkä koskaan tullut julkisuuteen, mikäli Edustajainhuoneen Demokraatit eivät olisi tuoneet asiaa esille nostamalla virkarikossyytteen Donald Trumpia vastaan.

Amerikkalainen liberaalimedia yrittää väittää, että mitään todisteita ei ole ja Trump valehtelee. Toisaalta asiaa ei ole koskaan kunnolla tutkittu. Osasyynä voi olla se, että Biden järjesti syyttäjä Shokinille potkut. Virallisesti Shokin potkittiin pois siksi, että hän suhtautui korruptioon liian löysästi, mutta Shokin itse on kertonut tutkineensa tosissaan Burisman korruptiota. Todettakoon, että isä-Joen presidentinvaalikampanjan takia Hunter Biden jättäytyi pois Burisman johtokunnasta.

Lisää virheellisiä väitteitä

Marttinen antaa ymmärtää, että Biden olisi maltillinen. Biden on kuitenkin esivaalin aikana julkisesti sanonut haluavansa kieltää vesisärötyksen öljyn ja kaasun tuotantomenetelmänä. Tämä johtaisi satojen tuhansien työpaikkojen menetykseen. Erilaiset faktantarkistukset kuitenkin väittävät, että Biden ei olisi lopettamassa öljyn ja kaasun tuotantoa vesisärötyksellä. On täysin mahdollista, että Biden on kunnon ammattipoliitikon tavoin kahta eri mieltä tai sitten hän on unohtanut, mitä mieltä hän on milloinkin ollut.

Marttisen mukaan Biden ei olisi poistamassa poliisin rahoitusta, kuten Trump on väittänyt. Biden on kuitenkin julkisesti puoltanut rahoituksen siirtämistä poliisilta muualle.

Valtamedian toimittajien tavoin Marttinen hehkuttaa Trumpin valehtelua ja pitää sitä populistien tyypillisenä ominaisuutena. Todellisuudessa amerikkalaiset äänestäjät, että poliitikkojen suusta pääsee silloin tällöin muunneltua totuutta. On paljon tärkeämpää, mitä poliitikot tekevät ja saavat aikaiseksi kuin se, mitä he suustaan päästelevät.

Marttinen myös kommentoi mielipidetiedusteluja, jotka ovat Republikaanien puoluekokouksen jälkeen muuttuneet Trumpille edullisemmiksi. Tämä on johtanut siihen, että myös Demokraatit myöntävät, että heidän hallitsemissaan suurkaupungeissa on mellakoita, tuhopolttoja ja väkivaltaa eikä pelkästään ”rauhanomaisia protesteja”.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuota Bidenin tapaa pitää puheita pitäisi verrata aiempaan. Meillä on suvussa änkytystä, ja ainakin videon alkupään perusteella tuossakin voisi olla kyse ihan siitä. Änkytys pahenee jännityksen alla, ja voi helposti myös sekoittaa pasmat käsiteltävän asian suhteen. En ole perehtynyt Bideniin sen kummemmin, mutta tämä asia tuli mieleen.

Sitä mieltä olen ylipäätään Jenkkilän politiikasta, että se on mennyt ihan sekopäiseksi. Myös meillä politiikka on liian kahtiajakautunutta. Ei osata nähdä kokonaisetua, kun on niin tärkeää vihata persuja. Taas tuli kokoomukselle urpo puheenjohtaja, joka ei ainakaan tätä linjaa muuta. Kokoomus olisi Suomen suurin puolue, jos ei se olisi niin älyllisesti epärehellinen. Kannatus kaatuu omalta osaltani maahanmuuttopolitiikkaan ja väkinäiseen vimmaan yksityistää julkiset palvelut. Jälkimmäinen tuo etuja kokoomuksen suurpääomaäänestäjille (joita häviävän pieni osa), mutta pitkän päälle siitäkään ei hyödy kukaan, kun voitot valuvat ulkomaille ja palveluiden laatu vaan jatkaa huononemistaan. Kokoomusta äänestää joukko egoilijoita, joiden identiteettiin kuuluu "kokoomuslaisuus". Aika harvan kannattaisi heitä nykyisellä linjalla oikeasti äänestää, jos pysähtyisivät miettimään. Moni myös äänestää kokoomusta vaihtoehtojen puutteessa, kun persuista on maalattu äänestyskelvoton puolue mediassa.

Vasarahammer kirjoitti...

Nimetön: "Meillä on suvussa änkytystä, ja ainakin videon alkupään perusteella tuossakin voisi olla kyse ihan siitä"

Jos näyteaineistoa ei olisi niin paljon, voisin olla samaa mieltä. Sen perusteella, mitä itse olen katsonut, Bidenilla katoaa ajatus kesken lauseen, jolloin hän ei muista käsiteltävää asiaa. Minusta kyse ei ole änkytyksestä.

Bidenilla negatiivinen kehitys on ollut erittäin nopeaa. Vielä reilu vuosi sitten tuollaisia ongelmia ei ollut. En tiedä, mikä on ollut koronan tuoman eristäytymisen vaikutus.

"Sitä mieltä olen ylipäätään Jenkkilän politiikasta, että se on mennyt ihan sekopäiseksi."

Yhdysvaltojen politiikka ei ole ainoastaan sekopäistä vaan myös vaarallista ja tuhoisaa. Trump tuli politiikan ulkopuolelta eikä hänellä ollut ennestään kokemusta poliittisist luottamustehtävistä. Hän puhuu suoraan ja vastaa tarvittaessa kipakasti takaisin.

Demokraatit uskottelevat itselleen, että Trump ei koskaan ollut legitiimi presidentti. Uskon, että Hillary Clintonin tappio oli ihan aito järkytys, koska Demokraatit uskoivat Hillaryn varmaan voittoon.

Oma osuutensa on myös amerikkalaisen politiikan korruptoituneisuudella. Trump on pöyhinyt roskakasoja, joista paljastuu ikäviä asioita monien poliitikkojen (mm. Biden) touhuista.