keskiviikkona, syyskuuta 23, 2020

Klaanikulttuuria Suomen kouluissa

 


Suomessa on ollut noin vuodesta 2007 asti ihmisiä, jotka ovat ymmärtäneet haittamaahanmuuton mahdolliset seuraukset ja pyrkineet varoittamaan niistä. Nämä varoitukset eivät ole menneet perille ja haittamaahanmuutosta vastuulliset tahot pyrkivät esittämään, että haittamaahanmuutolla ei ole mitään tekemistä ongelmien kanssa. Selitykset menevät edelleen läpi suomalaisessa valtamediassa.

Haittamaahanmuutolla tarkoitetaan sellaista maahanmuuttoa, joka ei nettomääräisesti tuota isäntäyhteiskunnalle taloudellista ja sosiaalista hyvää vaan lähes yksinomaan ongelmia. Jokainen yhteiskunta kestää vähäisen määrän tällaista maahanmuuttoa, mutta ongelmat alkavat, kun määrät päästetään kasvamaan liian suuriksi. Suomessa määrät pääsivät liian suuriksi viimeistään syksyllä 2015.

Haittamaahanmuuttaja on sellainen, joka ei osaa tai halua integroitua länsimaiseen yhteiskuntaan vaan jää sen ulkopuolelle nauttimaan tulonsiirroista. Haittamaahanmuuttajat tyypillisesti muodostavat isäntäyhteiskunnan ulkopuolisia erillisiyhteisöjä ja asuvat omilla asuinalueillaan.

Järjestelmä teeskentelee ratkaisevansa ongelmat

Kun valtion tai kunnan viranomaiset joutuvat kohtaamaan haittamaahanmuuton aiheuttamat ongelmat omassa työssään, he eivät tietenkään tunnusta, että haittamaahanmuutolla olisi jotakin tekemistä ongelmien kanssa vaan yrittävät selittää tapahtunutta sosioekonomisilla syillä. Jos tämä ei mene heti läpi, muistutetaan arvostelijoiden rasismista ja muukalaisvihamielisyydestä, joka muka aiheuttaa ongelmat.

Vantaan Kytöpuiston koulussa ”kuudesluokkalaiset” pahoinpitelivät joukolla yhden oppilaan, joka loukkaantui vakavasti. Verkkouutisten jutussa siteerataan Kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Sireniä, joka pystyy kauhistelemaan tapahtunutta mutta ei ymmärrä yhteiskunnallista ilmiötä, jonka taki tällaisia tapahtumia nähdään jatkuvasti yhä enemmän.

” Olemme lehtitietojen varassa, mutta varmaa lienee, että lapsi on pahoinpidelty koulussa tajuttomaksi. Tätä ennen kiusaaminen on jatkunut kuukausia, eikä siihen vanhempien pyynnöistä huolimatta ole riittävästi puututtu. Lapsi on pelännyt kouluun menemistä, hakkaajat vastassa, Saara-Sofia Sirén kirjoittaa Twitterissä.”

Kansanedustaja on lehtitietojen varassa eli hän ei varmuudella tiedä kaikkia olennaisia yksityiskohtia, esimerkiksi sitä, että tekijät tulevat mitä suurimmalla todennäköisyydellä klaanikulttuurista, jossa on normaalia, että klaaniin kuulumattomien henkilökohtaista turvallisuutta ei kunnioiteta. Pahoinpitelijät toimivat joukolla, mikä on tyypillistä klaanikulttuureille.

Kansanedustaja Siren kysyy myös typerän kysymyksen:

” Miten ihmeessä me täällä sivistysvaltiossamme emme edelleenkään saa tällaisia tilanteita estettyä ennalta?”

Tähän kysymykseen on hyvä vastata selkeästi ja yksinkertaisesti. Viranomaisille tällaisten tapausten ennaltaehkäisy olisi vaikeaa, vaikka halua estää tapaukset olisikin. Koska tekijät edustavat ”uhriasemassa” olevaa vähemmistöä, valkoista kantaväestöä olevan on erittäin vaikea puuttua asiaan joutumatta syytetyksi rasismista ja muukalisvihasta. Sen takia viranomainen mieluummin valitsee sen pienemmän riesan tien.

Toiseksi järjestelmä pyrkii ratkaisemaan ongelman omilla keinoillan eli lisäämällä erilaisia terapiayhteiskunnan palveluja kuten koulukuraattoreita. Vaikka nämä keinot saattavat tuoda hyvän mielen jollekin, itse ongelmaan niillä on vain vähän vaikutusta.

Monelle ei ole helppoa ymmärtää, että maassamme asuu nykyään ihmisiä, joiden tavat, arvot ja asenteet ovat perustavalla tavalla ristiriidassa niiden arvojen ja asenteiden kanssa, joiden varaan suomalainen yhteiskunta on rakennettu. Kun tällaiset ihmiset tuodaan suomalaiseen yhteiskuntaan, syntyy konflikteja. Yhteiskunta on kyvytön ratkaisemaan näitä konflikteja, koska se ei pysty tunnustamaan niiden juurisyytä. Siksi ongelmat jatkuvat ja pahenevat vuosikausia, kunnes ne ovat niin pahoja, että niitä ei enää voi kieltää.

Vanhemmat – muuttakaa pois ongelma-alueilta

Kytöpuiston koulu sijaitsee Vantaan Havukoskella. Kyseessä on yksi Vantaan monikulttuurisimmista alueista. Niille, jotka ovat olleet asioista jo pitkään perillä, tapahtunut ei tule minkäänlaisena yllätyksenä kuten ei myöskään se, että valtamedia pimittää pahoinpitelijöiden etnisen taustan.

On helppo kehottaa vanhempia muuttamaan lastensa kanssa pois alueilta, joissa klaanikulttuurit hallitsevat. Ne, joilla on riittävästi rahaa muuttaa pois, ovat luultavasti jo muuttaneet. Niillä, jotka ovat jääneet, ei ole ainakaan lyhyellä tähtäimellä mahdollisuutta muuttaa alueille, joissa koulut ovat vielä turvallisia.

Vanhemmilla on moraalinen velvollisuus huolehtia lastensa turvallisuudesta. Ratkaisut on tehtävä itse, koska viranomaisiin ei voi tässä asiassa luottaa. Heille on tärkeämpää, että ”kotoutuminen” sujuu hyvin. Kantaväestöön kuuluvat suomalaislapset ovat tässä suhteessa toissijaisia.

Koska Kytöpuiston pahoinpitelijät ovat alaikäisiä, poliisi ja oikeusjärjestelmä eivät voi heille mitään. 5-10 vuoden päästä suuri osa tästä porukasta toimii luultavasti oman rikollisen klaaninsa piikkiin.

Muuttajan kannattaa kuitenkin muistaa, että monikulttuuri on jo levinnyt Suomessa lähes kaikkialle. Jopa aiemmin hyvänä asuinpaikkana pidetystä Espoosta muuttaa nykyisin ihmisiä pois. Syynä poismuuttoon on Espoon monikulttuuristuminen. Tietyt alueet Espoossakin ovat haasteellisia ja siksi kantaväestö muuttaa niiltä pois.

Suomi on siis menossa Ruotsin tietä hyvää vauhtia ja saavuttanee Ruotsin nykytason 5-10 vuoden kuluessa. Poliittinen muutos on toki mahdollinen, mutta ei pidä aliarvioida sitä ymmärtämättömyyden ja silkan pahantahtoisuuden määrää, joka pitää nykyistä kehitystä yllä. Monet tahot hyötyvät haittamaahanmuutosta. Siksi sille ei tehdä mitään.

19 kommenttia:

Pauli Vahtera kirjoitti...

Jussi Halla-ahon ensimmäinen scripta on julkaistu 2003. Kari Suomalaisen tänäänkin niin ajankohtaisia maahanmuuttoa kritisoivia piirroksia julkaistiin jo 1990 Helsingin Sanomissa. Minä muutuin maahanmuuttokriittiseksi ensimmäisen Moskovan junan tuodessa maahanmuuttajia vuonna 1990. Myös presidentti Koivisto oli silloin kriittinen, mutta joku taho hänet vaiensi. Silloin ei tavallisella kansalaisella ollut kanavaa tuoda julki kriittisyyttään. Mutta sitäkin enemmän kritiikkiä esitettiin ”Esson baarissa” ja kunkin ravintola- jne tapaamisissa.

Tyg kirjoitti...

Kun suomen valtio nostaa susien, hanhien, muunsukupuolisten yms suojelun kansalaisten/ lasten!! hyvinvoinnin yläpuolelle, miten luulet että asialle käy näiden tuontihyeenoiden suhteen? Ei tarvitse vastata.

Anonyymi kirjoitti...

Valtamedia yrittää toitottaa, mutta kun edes täällä pohjoisessa ABC:n lippalakkiukotkaan usko siihen ..

-jpt-

Vasarahammer kirjoitti...

Pauli Vahtera: "Minä muutuin maahanmuuttokriittiseksi ensimmäisen Moskovan junan tuodessa maahanmuuttajia vuonna 1990."

Valitsin vuoden mielivaltaisesti sillä subjektiivisella tuntumalla, että vasta tuolloin maahanmuuttokriittisyys oli saavuttanut riittävän älyllisen tason. En itse lukenut Halla-ahon tekstejä vielä vuonna 2003 vaan vasta 2006.

Olen paljon miettinyt, miksi Suomi lähti niin myöhään eli vasta 1990 mukaan turvapaikkamaahanmuuttoon. Uskon, että syynä oli erityissuhde Neuvostoliiton kanssa. Siinä Suomi ei ikinä myöntänyt turvapaikkaa Neuvostoliitosta saapuneelle loikkarille. Samasta syystä turvapaikkaa ei tarvinnut myöskään muualta tullut maahanpyrkijä.

Somalit tosin mursivat padot vähän etuajassa ja tässä oli kotimaisilla aktivisteilla suuri rooli. Nämä tahot yrittivät jo 80-luvun loppupuolella muuttaa Suomen "kännöläistä" ulkomaalaispolitiikkaa.

Vasarahammer kirjoitti...

Tyg: "Kun suomen valtio nostaa susien, hanhien, muunsukupuolisten yms suojelun kansalaisten/ lasten!! hyvinvoinnin yläpuolelle, miten luulet että asialle käy näiden tuontihyeenoiden suhteen?"

Vastaan kuitenkin. Hanhipeltojen luojat edustavat jotakin niin suurta pimeyttä, että heidän päätään on vaikea kääntää. Samalla on ikävä tunnustaa, että aika moni äänestää näitä hanhien transitpeltojen kannattajia.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

On vähän hyödytöntä edes kysellä miksi kiusaaminen kouluissa on ollut niin sitkeä ja lähtemätön ilmiö. Sehän on psykohistoriallisesti ottaen ihan ominta kansallista ominaislaatuamme, historiallisesti alistetun kansan taipumusta jakaa toinen toisiaan parempiin ja huonompiin ihmisiin.

Kouluinstituutio on meille ollut sosiaalisen jaon väline, ei mikään sivistyksen jaon väline. Itse asiassa eduskuntakin on meille arvokkaan arvovaltaisen käyttäytymisen areena -- siis pikemminkin hovi -- eikä omaa kansaa koskevan pohdinnan saati edistyksen väline.

Koulu ei opeta meille edes todellisuutta oikein kuvaavia käsitteitä näissä sitä itseäänkin kriisiyttävissä kysymyksissä -- siis "haittamaahanmuutossa". Tosiasia on että nyt on käynnissä maailmanhistorian toistaiseksi valtavimpiin mittasuhteisiin kasvava kansainvaellus kehittymättömästä maailmasta kehittyneeseen, mutta sitä ei saa edes nimittää kansainvaellukseksi. Sitä pitää nimittää kiertoilmauksilla, "maahanmuutoksi", "siirtolaisuudeksi", "pakolaisuudeksi" -- ja tietysti "turvapaikanhauksi", jolloin mukaan saadaan nimenomaan "paremman väen" ylemmyydentuntoja kohottava moraalinen argumentti.

Kouluissa kansainvaellus jatkaa ja pahentaa kiusaamisilmiöitä, eikä tilanteeseen ole siis odotettavissa minkäänlaista korjausta, koska kansallisen alitajunnan voimat sanelevat sen mitä asioista saa nostaa tietoisuuteen. Toiskulttuurinen sosiaalinen häiriö on tosiasiassa kipukohta, jota "paremmman väen" ei tarvitse konkreettisesti käsiinsä ottaa -- se voi kehittää yliyleistävillä yleiskäsitteillä "ihmisarvo- ja -oikeusideologiset" ihanteet, joilla se voi heittää märkää rättiä tällaisia ihanteita sisäistämään pystymättömien käytännön iohmisten silmille.

Kiusaamiset jatkuvat tässä uudessa sosiaalisesti hajoavassa "monikulttuurisessa" yhteiskuntatodellisuudessa, koska kiusaaminen on eliitin keino ottaa etäisyyttä ja kehittää käsitteistöjä joilla se voi halveksia vaikeuksissa olevaa rahvasta.

Pertti Ilmari kirjoitti...

Oma mielenkiintonsa olisi selvittää, miten ja missä vaiheessa asianomaiset viranomaiset aivopestiin monikulttuurisuuden kannalle. Ja kenen toimesta.

Omalta osaltani vasta jälkeen päin olen ymmärtänyt, että ainakin opetus- ja työvoimahallinto ja sosiaalitoimen asianomaiset virkailijat olivat jo 1990-luvun alussa koulutettu nimen omaan monikulttuurisuusideologiaan. Tosin asenne tuolloin oli vielä sen verran suvaitsevainen, että vaikkapa pakolaisten koulutuksessa työskentelevien opettajien lievää oirehtimista ymmärrettiin. Ajan oloon ote kuitenkin tiukkeni ja lopulta sitä huomasi jatkuvasti istuvansa kokouksissa, joiden suurena huolena oli rasismi ja kaikenlainen suvaitsemattomuus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tällaista terroria oli jo 1990-luvulla mutta vuoden 2015 jälkeen sen määrä on lisääntynyt niin paljon että valtamediakin joutuu siitä (joskus) uutisoimaan. Tietenkin poliittisen korrektisti tyyliin ”mikä meitä suomalaisia oikein vaivaa?”. Tämän kyseisen terroritapahtuman tiimoilta käydyssä keskustelussa on taas nostettu esille lastensuojelu. Muistutan taas kertaalleen että nollavaltuuksilla varustettu lastensuojelu ei mahda kouluterrorille yhtään mitään. Niin kuin eivät opettajat eikä poliisikaan nykymeiningillä. Tarvittaisiin totaalinen ajattelutavan muutos nimenomaan hallinnossa mutta sitähän ei lähitulevaisuudessa ole odotettavissa. Sillä se vaatisi sen asian tunnustamista että kaikki on tehty sinisilmäisesti niin pieleen kuin vain voi ja saatu aikaiseksi tie gangstas paradiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Kiusaamiselle on olemassa vain yksi oikeudenmukainen keino, ja se on kiusaajien sijoittaminen koulukotiin tai vastaavaan kasvatuslaitokseen. Jos kiusaajien vanhemmat eivät kykene lapsiaan kasvattamaan yhteiskuntakelpoiseen suuntaan, on yhteiskunnan tästä huolehdittava. Mikäli kiusaajien johtohahmoa ei kyetä selvittämään, toimenpiteet tulee kohdistaa koko kiusaajajoukkoon.
Kiusattu tulee tavalla tai toisella kärsimään tilanteesta koko elämänsä, on yksiselitteisesti väärin kohdistaa toimenpiteet häneen.
"Kiva koulu"-järjestelmä on sekä julma että epäoikeudenmukainen ja sisältää oletuksen, että myös kiusattu on vastuussa tapahtuneesta. Kiusattu päätyy sovittelemaan tilannetta, pahimmillaan pyytämään kiusaajaltaan anteeksi. Kiusaamisen kohteeksi joutumiseen riittää mikä tahansa, ujous, hyvä koulumenestys, tavara tai vaate tai yksistään kiusaajan päähänpisto. Ei kiusattu ole syyllinen, eikä kiusaajalle tule pedata paikkaa tulevaisuuden sairasmielisenä johtajana.

Strix Senex kirjoitti...

MTV-netti kertoi, että Kytöpuiston koulun rehtori Maarit Hosio on saanut osansa sosiaalisen median huomiosta ja joutunut muun muassa Twitterissä ankaran ryöpytyksen kohteeksi. Hosio kertoo tekevästä seuraavaksi tutkintapyyntöjä useista häneen kohdistuneista kommenteista. Eli rehtori tekee heti rikosilmoituksen sanallisesta kiusaamisestaan, mutta ei ole puuttunut tarpeeksi oppilaiseen kohdistuvaan väkivaltaan.

Entä mitä kertookaan rehtori itse omin sanoin omalla twitter -tilillään:

Rehtori vantaalaisessa koulussa, kiinnostunut pedagogisesta johtamisesta ja välittämisen kokemuksista. Tohtoriopiskelija. ....
Huipputiimissä töitä tarjolla 1. luokan opettajalle! Kytöpuiston koulu on 1-6 luokkien monikulttuurinen koulu, jossa on innostunut ja yhteistyötä arvostava työyhteisö. Tää on loistava mahdollisuus aloittaa työ yhteistyössä muiden opettajien kanssa. Tsekkaa mol tai oikotie ja hae!

Taitaa muotokuva tulla jokseenkin selväksi ilman mitään alleviivauksiakin.

Qroquius Kad kirjoitti...

En sanoisi ongelman ytimen olevan siinä, että haittamaahanmuutosta vastuulliset tahot pyrkivät esittämään, ettei haittamaahanmuutolla ole mitään tekemistä ongelmien kanssa ja selitykset menevät edelleen läpi suomalaisessa valtamediassa.

Valtamediamme on symbioosissa haittamaahanmuutosta vastaavien tahojen kanssa, oikeastaan on siis itsekin sellainen, ja niinpä se on keskeisin tekijä haittamaahanmuuton tuhoisuuden vähättelyssä viestien poliittisen ja hallinnollisen eliitin puolitotuuksia ja suoranaisia valeita kansalaisille.

Suurin ongelma on, että aivan liian monelle kansalaiselle valtamedian selitykset menevät sellaisinaan läpi.
Mitä asialle voisi tehdä? Pelkäänpä pahoin, että ei paljon mitään.

Vasarahammer kirjoitti...

Seppo Oikkonen: "Kouluissa kansainvaellus jatkaa ja pahentaa kiusaamisilmiöitä, eikä tilanteeseen ole siis odotettavissa minkäänlaista korjausta, koska kansallisen alitajunnan voimat sanelevat sen mitä asioista saa nostaa tietoisuuteen."

Kiusaamista oli toki omana aikanani peruskoulussa. Asia vain muuttuu astetta pahemmaksi, jos mukaan otetaan monikulttuuri ja sen alalaji klaanikulttuuri. Valtaosa tänne tulevista humanitaarisista maahanmuuttajista on kotoisin kollektivistisesta klaanikulttuurista, jossa uskollisuus määräytyy verisukulaisuuden perusteella. Klaanin ulkopuoliset ovat joko väkivallan tai hyväksikäytön kohteita.

Nimetön: "Kiusattu tulee tavalla tai toisella kärsimään tilanteesta koko elämänsä, on yksiselitteisesti väärin kohdistaa toimenpiteet häneen."

Tiedät varmaan, miksi toimenpiteet kohdistetaan kiusattuun eikä kiusaajiin. Koska se on helpompi tie toimenpiteiden toteuttajille. Silloin ei tarvitse koskea pyhään lehmään eikä altistua rasismisyytöksille.

Strix Senex: Kytöpuiston koulun rehtori valehtelee koulunsa todellisuudesta. Ei siinä ole mitään ihmeellistä. Kaikki viranomaiset tekevät niin. Ja useimmat ihmiset tietävät, että viranomaiset valehtelevat eli kaunistelevat todellisuutta.

Qroquius Kad: "Suurin ongelma on, että aivan liian monelle kansalaiselle valtamedian selitykset menevät sellaisinaan läpi.
Mitä asialle voisi tehdä? Pelkäänpä pahoin, että ei paljon mitään."

Vähintä mitä tavallinen kansalainen voi tehdä, on olla toistamatta valheita. Se on ainakin toistaiseksi turvallista, vaikka puhdasoppisen rasismin määritelmän mukaan hiljaisuuskin on rasismia.

Vasarahammer kirjoitti...

Vielä Strix Senexin kommenttiin lisäys: Nykyaikaan kuuluu, että kritiikki tulkitaan aina maalittamiseksi tai pahantahtoiseksi vainoamiseksi. Nämä rehtorit tietävät, että he ovat omalta osaltaan vastuussa siitä, mitä välitunnilla tapahtuu koulun alueella. He eivät kuitenkaan halua kantaa vastuuta vaan vierittävät huomion ja syyllisyyden muualle.

Yrjö: "Tarvittaisiin totaalinen ajattelutavan muutos nimenomaan hallinnossa mutta sitähän ei lähitulevaisuudessa ole odotettavissa. Sillä se vaatisi sen asian tunnustamista että kaikki on tehty sinisilmäisesti niin pieleen kuin vain voi ja saatu aikaiseksi tie gangstas paradiseen. "

Minusta Seppo Oikkonen on päässyt lähelle ongelmien juurisyytä, kun hän puhuu "oikeusperusteisesta ajattelusta" eli siitä, että kelle tahansa tännä saapuneelle pitää taata elinikäinen elatus veronmaksajan piikkiin, koska tulijalla on oikeus. Elatus tulee, vaikka tulija todettaisiin perusteettomaksi turvapaikanhakijaksi. Karkotukset ovat harvinaisia ja tehoton tapa estää haittamaahanmuuttoa.

Strix Senex kirjoitti...

Vilkainpa Yle uutista, joka oli otsikoitu "Ilmoitukset alle 15-vuotiaiden tekemistä pahoinpitelyistä lisääntyneet". Mukana oli kiinnostava tilastokuva, joka kertio, että alaikäisten suorittamien pahoinpitelyiden määrä laski vuoteen 2014 asti. Vuodesta 2015 se kääntyi vahvaan nousuun ja on nyt suunnilleen kaksinkertaistunut vuoden 2014 tasosta. Johtopäätöksiä?

Vasarahammer kirjoitti...

Strix Senex: "Vuodesta 2015 se kääntyi vahvaan nousuun."

Vuonna 2015 tuli suuri "purske" maahanmuuttajia. Näistä suuri osa sijoitettiin melkein heti suomalaisiin kouluihin.

Anonyymi kirjoitti...


Ainut toimiva tapa on sijoittaa nämä "Indigeenit" ryhmät omille alueilleen.
Siellä he saisivat toimia kulttuurinsa mukaan.
Myöskin huolehtia infrastruktuurista.Eritoten jätehuolto.

Singapore on rajoitetusti monikulttuurinen hyvin menestyvä kaupunkivaltio.
Siellä on China-Town,Little-India jne.
Niissä on varsin mieluisaa vierailla,hyvin värikästä elämää.

Toisin on Geylang,arabikortteli.
Siellä on arabien omat "Punaisten-Lyhtyjen" kadut.
Jo sinne tullessa mädäntynyt viemärin löyhkä lyö vasten kasvoja.
Halpoja hotelleja löytyy,kokeilkaa toki.
Ainakin senjälkeen teidätte mitä tarkoittaa halpa hotelli.

Olen itse Singaporessa moneen otteeseen ollut ja koskaan ei ole ongelmia ollut,
minkäänlaista uhoilijaa tai huumekaupustelijaa ei ole tarvinnut sietää.
Kiinalaissyntyinen alamaailma pitää raudanlujaa kontrollia ja järjestystä.

Korostettakoon että Singaporessa ei ole vihervasemmistohallitusta ollut koskaan.

Rgds : Gowdy-Wink
Vasarahammer kirjoitti...

Gowdy-Wink: "Ainut toimiva tapa on sijoittaa nämä "Indigeenit" ryhmät omille alueilleen.
Siellä he saisivat toimia kulttuurinsa mukaan.
Myöskin huolehtia infrastruktuurista.Eritoten jätehuolto."

Singaporessa malaijit ovat alkuperäiskansa, mutta Suomessa yksikään vuoden 1990 jälkeen saapunut kansanryhmä ei ole sellainen.

Singaporen monikulttuuri toimii, koska ylimpänä siellä on autoritaarinen ja ankarasti lakia soveltava valtio. Singaporessa valtio tietää, että muslimit eivät sopeudu. Suomessa valtio teeskentelee, että muslimit sopeutuvat.

Segregaatio on jälkikäteinen tapa todeta, että monikulttuurinen yhteiskunta ei toimi.

Vasarahammer kirjoitti...

Jatkan vielä.... Singaporessa kiinalaiset ovat valtaväestöä mutta eivät kantaväestöä. Suomessa suomalaiset ovat toistaiseksi sekä kantaväestöä että valtaväestöä. Kummassakaan maassa muslimit eivät suurena ryhmänä sulaudu valtaväestöön vaan muodostavat omia erillisyhteisöjään.

Vasarahammer kirjoitti...

Gowdy-wink: "Olen itse Singaporessa moneen otteeseen ollut ja koskaan ei ole ongelmia ollut"

Itse olen käynyt Singaporessa kerran. Maahantulokaavakkeessa varoitetaan tulijoita, että huumeiden salakuljettajat tullaan hirttämään. Maa ei suhtaudu huumorilla rikollisuuteen vaan sakottaa pienistäkin rikkeistä. Siksi kaupunki on erittäin siisti ja turvallinen verrattuna mihin tahansa Kaakkois-Aasian maahan.

Singaporessa ei ole vihervasemmistoa, mutta maan hallinto on pyrkinyt luomaan yhtenäistä kansaa, mutta ei ole siinä täysin onnistunut, koska maan kantaväestö ei sulaudu enemmistöön.

Maan edesmennyt johtaja Lee Kuan Yew on paikallisten keskuudessa kunnioitettu suurmies syystäkin, koska Singapore on noussut pienestä kalastajakylästä finanssimaailman ja logistiikan keskukseksi.

Lee Kuan Yew ei ollut mikään demokraatti vaan kiinalaistyyppinen autoritaarinen johtaja.