maanantaina, elokuuta 31, 2020

Miksi koraaneja poltetaan?

 

Varmasti oikea vastaus kysymykseen on se, että polttaminen on hyväksyttävä tapa hävittää muslimien pyhä kirja, kun se on kulunut liikaa käytössä. Kirjan heittämistä suoraan roskiin ei suositella.

Tanskalaisen Stram Kurs -puolueen edustavat tosin eivät polttaneet Koraania Malmön Rosengardin lähiössä siksi, että halusivat hävittää käytöstä poistettavan kirjan. Koraanin polttamisella todennäköisesti saa aikaan reaktion, joka nähtiin Malmössa polttamisen jälkeen, eli kaduille kerääntyi suuri joukko muslimeja rähinöimään ja rikkomaan paikkoja.

Stram Kurs (Tiukka Linja) on linjaltaan selkeästi radikaalimpi kuin aiemmat islam-kriittiset puolueet. Stram Kurs on selkeästi ilmoittanut, että se pyrkii kieltämään islamin harjoittamisen niin tiukasti kuin Tanskan perustuslaki sallii. Lisäksi puolue haluaa lähettää maahan turvapaikanhakijoina saapuneet takaisin lähtömaihinsa. Stram Kursin mukaan Afrikasta ja Lähi-idästä saapuvilla maahanmuuttajilla ei ole kykyjä sopeutua tanskalaiseen yhteiskuntaan ja toimia siellä tuottavina jäseninä.

Mitä Stram Kurs sitten tavoittelee tempauksillaan? Puolue tahtoo näyttää tanskalaisille, miten muslimit reagoivat Koraanin polttamiseen ja mahdollisesti saada tanskalaiset kysymään itseltään, millaisia fanaatikkoja maahan on päästetty asumaan.

Suomessa ja yleensä länsimaissa islamiin liittyviä asioita tutkivat enimmäkseen laitavasemmistoon kuuluvat henkilöt. Yksi tällainen on Emilia Palonen, joka ehti jo kommentoimaan Malmön tapahtumia.

” Jotenkin tuntuu vaikealta sanoa, että tämä olisi nyt jotenkin normaalia, koska eihän sen pitäisi olla normaalia. Toisaalta se on se ihmisten toivottomuuden tunne, joka alkaa eskaloitua.”

” Korona on aiheuttanut hyvin epätasa-arvoisen tilanteen. Keskiluokkaiset paperinpyörittäjät kyllä voivat valita, tekevätkö työnsä etänä vai toimistossa, mutta matalapalkka-aloilla samaa valinnanvaraa ei ole.”

Palosen pää on vasemmistolaisen ajattelun pehmentämä, mikä näkyy selityksissä, joissa syitä muslimien mellakointiin etsitään tavanomaiseen tyyliin sosioekonomisista tekijöistä eikä uskonnollisesta fanaattisuudesta.

Palonen ja luultavasti myös suuri osa suomalaisista on jo unohtanut, mitä muslimien sensitiivisyyden loukkaamisesta voi pahimmillaan seurata. 7. tammikuuta 2015 Said ja Cherif Kouachi tunkeutuivat Charlie Hebdo -satiirilehden toimitukseen ja järjestivät verilöylyn, jonka aihana he murhasivat 12 ihmistä ja haavoittivat yhtätoista.

Palonen ehti myös mediassa kysellä, mistä mahtaa ”äärioikeiston” islamin vastustus kummuta. Vastaukseksi Palonen tarjosi ”valkoisen ylivallan kannattamista”. Tämä taas kertoo enemmän Palosesta itsestään ja hänen asenteistaan kuin niistä, jotka ovat huolissaan islamin vaikutuksesta eurooppalaisiin yhteiskuntiin.

11 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Suomalainen valtamedia on erityisen kunnostautunut hankkimaan ”asiantuntijoiksi” juuri äärivasemmistolaisia. Kyseinen tutkiskelijahan toi esille myös sen, että korona aiheuttaa riehumisen. Häneltä voisi kysyä että entäs jos sitä koronaa ei olisi ollut niin oliskos muslimit ottaneet silloin sen koraanin polttamisen löysin rantein?

Palonen ei ole tutkija vaan pakkomielteisten hokemien toistaja. Riehuvien muslimien riehuminen ei hänen mukaansa johdu koskaan riehuvista muslimeista vaan aina meistä valkoisista. Vaikka me elätämme riehuvat muslimit. Sitä en osaa sanoa että uskooko hän oikeasti epistolaansa vai tekeekö sitä mitä hänen ammattinsa puolesta tulee tehdä että ammatti & elatus säilyisi.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Yrjöperskeles kirjoitti osuvasti:

"Ymmärrysharjoitus pohjaa niihin uutisiin että Malmössä joku heppu meni ja poltti koraanin ja islamilaiset reagoivat siihen totutulla tavallaan eli panivat paikat paskaksi ja palamaan. Jopa siinä mittakaavassa että paikallinen poliisi teki sen mitä se on jo pitkään tehnyt eli nosti tassut pystyyn ja luikki lepikkoon".

Lähetin Ykän tekstin ko. aasintuntija Paloselle ja Iltalehden Lauri Pajuselle. Arvatkaa, onko tullut vastauksia!

Vasarahammer kirjoitti...

Yrjoperskeles: "Palonen ei ole tutkija vaan pakkomielteisten hokemien toistaja."

Tutkimus ja äärivasemmistolainen aktivismi sopivat huonosti yhteen. Ainakin tutkimuksen laatu kärsii.

Palonen kuuluu kovaan vasemmistoon, joka on sisäistänyt identiteettipolitiikan ja julkaisee nyrkin kuvia profiilissaan.

Terho Hämeenkorpi: "Lähetin Ykän tekstin ko. aasintuntija Paloselle ja Iltalehden Lauri Pajuselle. Arvatkaa, onko tullut vastauksia!"

En pidättelisi hengitystäni vastauksia odotellessa. Jonkinlaista julkista uhriutumista voi toki olla tulossa.

Tyg kirjoitti...

Sanalle ”tutkija” on käymässä pian sen laatuinen inflaatio, ettei voi nauramatta lukea mitä seuraavaksi kyseisen tittelin turvin meille yritetään totuutena syöttää. Tittelit ”pastori” ”poliisi” ”toimittaja” ovat kaikki menettäneet arvostuksensa sitä myöden kun politiikka on häpeilemättä otettu osaksi alkuperäistä toimenkuvaa. Suutarilla voi vieläkin käydä, kun toistaiseksi ei ole saanut saarnaa nahkakenkien epäeettisyydestä tms.

Anonyymi kirjoitti...

Tälle tutkiskelijalle: Ehkä se, että kukaan ei sano vihaavansa pinaattilettuja johtuu siitä, että pinaattiletut perseilevät vähemmän eivätkä tuppaudu väkisin suuhun. Kun taasen musulmaanit tekevät todistetusti niinkin.
Huru-ukko

Vasarahammer kirjoitti...

Tyg: "ittelit ”pastori” ”poliisi” ”toimittaja” ovat kaikki menettäneet arvostuksensa sitä myöden kun politiikka on häpeilemättä otettu osaksi alkuperäistä toimenkuvaa."

Tämä on erittäin hyvä huomio. Woke-uskonto tunkeutuu kaikkiin aiemmin arvostettuihin organisaatioihin ja mädättää ne sisältä päin. Politiikka heikentää nykyisin jo varsinaisen ydintehtävän hoitoa.

Huru-ukko: " pinaattiletut perseilevät vähemmän eivätkä tuppaudu väkisin suuhun."

Eikä pinaattilettujen tavoitteena ole valloittaa koko maailmaa Kippari-Kallelle, kunnes kaikki palvovat vain häntä.

Brainleak kirjoitti...

Koraaneja poltetaan ihan samasta syystä, mitä vasemmistolaiset polttavat kansallislippuja; kun jokin asia kismittää, niin silloin vähintä, mitä ihminen voi tehdä, on tehdä kiusaa. Onhan se aika mielipuolista alkaa syyttämään muita muslimien kiusaajiksi, kun itse kiusaa oikeistolaisia tai muita, jotka kismittävät omaa otsaluuta.

Järkevä ihminen pystyy kiusaamaan kaikkia niitä, jotka kismittävät häntä, eikä hän ole moksistaan siitä, että muut kiusaavat häntä, koska jokainen ihminen kismittää ainakin yhtä toista ihmistä. Olisi järjen loppu, jos sille vähäisimmälle kiusatulle ei sallittaisi kismittämisen helpotusta, eli kiusantekoa ihan vaan siksi, koska kismittäminen ei voi olla muslimeille arvokkaampaa kuin perähikiän mummulle.

Jos koraanin poltto kismittää, niin silloin ihmisellä ei ole moraalista oikeutusta itse alkaa miusaamaan ketään toista. Jos taasen ihmimen purkaa omaa kismitystään ihan miten vähäpätöiseen asiaan tahansa, niin silloin koraaninpoltto ei voi olla mikään rikos.

MikkoK kirjoitti...

Koraaninpoltto on pientä verrattuna kirkkojen polttamiseen, jota harrastetaan varsinkin Ranskassa tuhansittain. Ruotsissa poltetaan tuhansia autoja vuodessa. Media ei ota näitä asioita vakavaan pohdiskeluun, vaan haluaa etsiä "asiantuntijoita" antamaan tapahtumille naurettavia selityksiä. 1400 vuotta jatkunut sotaisa islamin levitys on juuri nyt koronan syytä ja huomenna se aiheutuu jostain muusta muodista. Tutkijan hommana on nykyään lähinnä etsiä yhä uusia syntipukkeja, jotta todelliset syy-seuraussuhteet saadaan piilotettua. Mikäs on näin toimiessa, kun silvennoiset ja paloset saavat julkistettuakin rahaa puolen miljoonan euron erissä.

Urheilu ammattina on myös menettänyt arvostustaan polvistumisineen ja boikotteineen. Siksi Amerikassa katsojaluvut ovat romahtaneet. Formuloissa irvokasta on Hamiltonin blm-kampanjointi samalla, kun hän ajaa Hitlerin suosikkiautomerkillä ympyrää. Hamiltonhan kannattaa myös hiilineutraaliutta jetset-tyyillään.
Yhä harvempi haluaa seurata urheilevia poliitikkoja. Ennen vanhaan poliitikon ura alkoi vasta urheilun jälkeen, eikä urheilija aktiiviuransa aikana toitottanut puoluepolitiikkaa.

Vasarahammer kirjoitti...

Breainleak:
"Jos koraanin poltto kismittää, niin silloin ihmisellä ei ole moraalista oikeutusta itse alkaa miusaamaan ketään toista."

Miten pian koraaninpoltto loppuisi, jos yksikään muslimi ei reagoisi siihen millään tavalla?

MikkoK: "Koraaninpoltto on pientä verrattuna kirkkojen polttamiseen, jota harrastetaan varsinkin Ranskassa tuhansittain. Ruotsissa poltetaan tuhansia autoja vuodessa. Media ei ota näitä asioita vakavaan pohdiskeluun, vaan haluaa etsiä "asiantuntijoita" antamaan tapahtumille naurettavia selityksiä."

Muslimien toisuskoisia kohtaan harjoittamiin tuhotöihin ja väkivaltaan tulisi reagoida, mutta asiat lakaistaan maton alle ja kiinnitetään huomio "äärioikeistoon".

Lissu vaan kirjoitti...

Marttyyrien ääni ry. on järjestö, joka tukee ja auttaa vainon kohteina olevia kristittyjä ja kristillisiä yhteisöjä eri puolilla maailmaa. Heidän mukaansa n. 250 000 tunnustavaa kristittyä saa vuosittain surmansa yksin uskonsa tähden. Kymmenkertainen määrä kärsii eriasteisesta vainoamisesta, pitkistä vankilatuomioista, kidutuksista, kotien ja kirkkojen tuhoamisista ja pahoinpitelyistä lähtien lievempiin syrjinnän ja kiusaamisen muotoihin. Etupäässä islaminuskoisissa maissa. Kaikessa hiljaisuudessa.

Anonyymi kirjoitti...


Tuo tarkoituksellinen provosointi saa aikaan kuohuntaa.
Jotenkin naurettava tilanne että ystävällismielisestä naapurimaasta tullaan
aiheuttamaan epäsuorasti mellakointa Ruotsiin.
Tarkoitus on saada ihmiset lopultakin ajattelemaan ja toimimaan.
Tilanne on kuin talvisodan alla suomessa.

Tuota kuohuntaa ja pahimmillaan ihmishenkien menetyksiä voi aiheuttaa muukin.
Suomessa valtakunnansyyttäjä keskittyy provosoimaan vainoa muutamaa oppositiopoliitikkoa kohtaan.
Tiedetään mitä tarkoittaa "kansanryhmä".Tuon kansanryhmän älykkyysosamäärä ei ole juuri kunkin kengännumeroa suurempi,eiväkä he korvaansa lotkauttaisi oppositipoliitikon puheista.
Mutta kun valtakunnansyyttäjä jostain Päivi Räsäsen 15 v. vanhoista sanomisista aikansa meuhkaa niin pahimmillaan sieltä lähdetään janoamaan kostoa.

Pelolla hallitseminen on nomenklatuuran prilegio perinteisesti.
Kremlissä kaihoisana seurataan tätä,ja muistellaan menneitä aikoja.
Vihervasemmistolainen nomenklatuura elelee jo odotetun röyhkeästi.Se jopa ajattelee ihmisten puolesta ja veronmaksajan ei tarvitse muuta kuin kaivaa kuvetta aina vaadittaessa.
Vastaansanojia pelotellaan "kansanryhmällä",sitä vartenhan se on tänne haalittu.

Rgds vittuuntunut Gowdy-Wink