torstaina, toukokuuta 05, 2016

Vaalitilaisuus vuonna 2035


Tapahtuu vuonna 2035 Euroopan federaation Suomi-nimisen provinssin kuvernöörinvaalien aattona.

Virkaa tekevä kuvernööri Rauno Kuntturi istuu työhuoneessaan yhdessä avustajiensa ja kampanjapäällikkö Veijalaisen kanssa. Edessä on vaalitilaisuus Etelä-Kaunismaan Kaurajoella. Tilaisuus on Kuntturille henkilökohtaisesti tärkeä, koska kyseessä on hänen syntymäkuntansa. 15 vuotta sitten Kaurajoen Kuntturinahon kylästä lähti nuori mies nimeltä Rauno Kuntturi Helsinkiin opiskelemaan valtiotieteitä. Nuoren miehen ura eteni nopeasti kansanedustajan avustajan tehtävistä ensin ELY-keskuksen johtajaksi ja myöhemmin kansanedustajaksi ja varakuvernööriksi.

Kun kuvernööri Iisakki Kaartinen oli yllättäen menehtynyt sydänkohtaukseen, Rauno Kuntturi pääsi kuvernöörin virkaan. Nyt oli kuitenkin menossa kiihkeä vaalitaistelu, jossa vastakkain olivat Hyvyyden puoluetta edustava Kuntturi ja Yhtenäinen Suomi -puolueen ehdokas Uolevi Roine.

Oveen koputettiin ja sisään astui vakavan näköinen mieshenkilö, joka sanoi:

- Voisinko puhua kuvernöörin kanssa kahden kesken?

Kuntturi ei tuntenut miestä mutta näki pian edessään Federaation turvallisuuspoliisin virkamerkin. Kuntturi viittoili avustajiaan poistumaan ja nämä tottelivat.

- Tiedän, että kampanja on juuri nyt kiihkeimmillään mutta haluaisin keskustella seuraavan vaalitilaisuuden turvallisuusasioista.

- Mikäs siinä, mutta mitä keskustelemista niissä on?

- Me Tupossa emme halua, että tilaisuutta järjestetään. Kaurajoen keskustori on turvatoimien kannalta hankala.

- Mutta minähän olen Kaurajoen oma poika. Ihmiset siellä tietävät, että olen paikkakunnalta kotoisin. Mikä minua siellä uhkaisi?

- Olemme saaneet lähteistämme tietoja, joiden mukaan vaalitilaisuutta yritetään häiritä.

- Kuka sitä nyt häiritsisi? Tilaisuus järjestetään, mutta voitte toki kiristää turvatoimia.

- Kuten haluatte, herra kuvernööri.

Turvallisuuspoliisin edustaja nousi tuoliltaan, kohautti olkapäitään ja poistui huoneesta. Hän mietti itsekseen, pitäisikö vt. kuvernöörille kertoa, mistä oikeasti on kyse. Mies tiesi kansalliskaartin turvajoukkojen osaavan asiansa, mutta jotakin voisi silti tapahtua.

Hyvyyden puolueen vaalitilaisuus Kaurajoella 5.5.2035

Rauno Kuntturi matkusti virka-autollaan Kaurajoelle. Ensimmäisenä tekonaan hän vieraili Kaurajoen moskeijassa, jossa hän pyysi paikallista imaamia mukaansa vaalitilaisuuteen. Kuntturi ja imaami ajoivat yhdessä Kaurajoen keskustorille. Siellä Hyvyyden puolueen tunnukset olivat näyttävästi esillä. Puolueen symbolina oli kyyhkynen, joka piti kynsissään sateenkaarilippua. Tunnus oli häpeilemättä varastettu LGBT-liikkeeltä mutta hyvyys pyhitti keinot. Mikä olisikaan sopivampi hyvyyden symboli?

Väkeä oli paikalla arviolta pari sataa, mikä on Kaurajoen kokoisessa taajamassa paljon. Keskustori oli ympäröity kaiuttimilla, joista kuului itse ehdokkaan puheen lisäksi valmiiksi nauhoitetut suosionosoitukset. Näiden oikea ajoitus oli lavan takana istuvan ”mikserin” vastuulla. Euroopan federaatiossa ei enää vuosiin oltu luotettu spontaaneihin suosionosoituksiin vaalitilaisuuksissa.

Kuntturi vilkaisi väkijoukossa heiluvia kasvokuviaan ja muisteli, kuinka hän oli poliittista uraa rakentaessaan harjoitellut kuvan poikamaista hymyä tuntikaudet peilin edessä. Jälkikäteen lopputulos ei olisi voinut olla parempi.

Kunnanjohtajan esiteltyä pääpuhujan Kuntturi aloitti kertomalla lapsuudestaan ja nuoruudestaan Kuntturinahon kylässä. Hän jätti aina häveliäästi mainitsematta, että hänen isänsä ei ulosottomiehen ammattinsa takia ollut kylillä erityisen pidetty. Sakarias Kuntturi hoiti virkaansa tunnollisesti ja lain kirjainta pilkulleen noudattaen. Inhimillisyydelle ei ollut hänen työssään sijaa.

Kuvernööriehdokas Kuntturi itse ei myöskään tuntenut mitään erityistä kotiseuturakkautta enää sen jälkeen, kun hänen poliittinen uransa oli päässyt vauhtiin. Hyvyyden puolue ja sen arvot sekä tietysti Euroopan federaatio veivät kaiken huomion. Kuntturi pääsi vihdoin puheensa huippukohtaan, jossa hän kertoo Hyvyyden puolueen arvoista.

- Hyvyyden puolue on perustettu puolustamaan eurooppalaisia arvoja. Nationalistiset virtaukset uhkasivat näitä arvoja, mutta Euroopan federaatio perustettiin ja se on siitä lähtien puolustanut Eurooppaa ja sen monimuotoisuutta.

- Moninaisuus, erilaisuus, ihmisoikeudet ja tasa-arvo. Näille arvoille Euroopan federaatio on rakennettu, ja näitä minä ja Hyvyyden puolue puolustamme viimeiseen asti.

Tässä vaiheessa kauttimista ei tullutkaan odotettuja suosionosoituksia, vaan ne rätisivät hetken, kunnes niistä alkoi soida Säkkijärven polkka. Väkijoukossa Kuntturin kuvat olivat vaihtuneet toisenlaisiin kyltteihin. Niissä luki:

- KUNTTURI = PETTURI
- RAUNO KUNTTURI – KANSAN PETTURI

Keskustorin reunalle pysäköity traktori käynnistettiin ja se ajoi lavan eteen. Traktorin kuljettaja tööttäsi Säkkijärven polkan soidessa edelleen kaiuttimista.

Tässä vaiheessa torille ilmestyi joukko mellakkavarusteisiin pukeutuneita aseistettuja poliiseja, jotka avasivat välittömästi tulen kohti väkijoukkoa. Yhtäkkiä kuului räjähdys, ja torille ajanut traktori hävisi liekkeihin. Ihmiset pakenivat paniikissa ja loikkivat torille makaamaan jääneiden ruumiiden ylitse.

Turvamiehet taluttivat kuvernöörin lavan taakse kohti tummennetuilla ikkunoilla varustettua mustaa autoa, jossa oli liittovaltion rekisterikilvet. Turvamiehet työnsivät kuvernööriehdokkaan takapenkille. Siellä istui hänelle ennestään tuttu Turvallisuuspoliisin etsivä.

- Lienee parasta esittäytyä. Olen Kevin Väisänen ja vastaan Suomen sisäisestä turvallisuudesta Euroopan federaation turvallisuuspoliisille.

- Tilanne on nyt sellainen, että meidän on pakko kertoa sinulle totuus. En ole varma, oletko valmis siihen, mutta tulevana kuvernöörinä sinun on joko oltava rehellinen tai tiedettävä totuus. Molemmat vaihtoehdot eivät ole mahdollisia yhtäaikaisesti.

- Edeltäjäsi Iisakki Kaartinen ei kuollut sydänkohtaukseen. Hän vain katosi. Ruumista ei koskaan löydetty, joten voi hän olla elossa ainakin teoriassa.

- Hänelle ei koskaan kerrottu totuutta mutta luulen, että hän oppi ajan myötä ymmärtämään. Ehkä siksi hän turvautui pulloon. Hänen moraalinsa ei kestänyt sitä, mitä federaation puolustamiseksi jouduttiin tekemään.

- Hyvyyden puolue rakennettiin turvaamaan eurooppalaisia arvoja. Puolueen johtajiksi valikoidaan ihmisiä, jotka ovat vilpittömästi eurooppalaisten arvojen puolesta tai ovat niiden puolella omaa uraansa edistääkseen. Sinä kuulut niihin jälkimmäisiin.

- Haluamme säästää nousevat poliittiset johtajat totuudelta ja tätä kautta kyynistymiseltä.

- Kaurajoen keskustorilla ei koskaan tapahtunut mitään. Vaalitilaisuus pidettiin ja siitä kerrotaan, mutta totuutta mellakoinnista ei koskaan päästetä julkisuuteen.

Kuntturi katsoi Turvallisuuspoliisin etsivää suu ammollaan. Hän oli aina ajatellut, että Euroopan federaatio perustettiin, koska eurooppalaiset halusivat sitä ennemmin kuin tunkkaisia kansallisvaltioita. Toisaalta hän ei varsinaisesti tuntenut järkytystä Keskustorin tapahtumien takia vaan enemmänkin helpotusta siitä, että hänen nousukiidossa oleva poliittinen uransa saattoi jatkua.

Väisänen jatkoi:

- Jos kansalta olisi kysytty, Euroopan federaatiota ei koskaan olisi tullut. Siksi keskushallintoa piti rakentaa vähitellen ja siirtää sille valtaa pieni pala kerrallaan. Sopivan kriisin sattuessa liittovaltio pantaisiin pystyyn. Sellainen kriisi tuli, kun Itä-Euroopan maat alkoivat kapinoimaan keskushallintoa vastaan. Euroopan Unionista tuli Euroopan federaatio ja kapinat tukahdutettiin.

- Valehtelisin, jos sanoisin, että kansa lopulta hyväksyi federaation. Minkään Euroopan maan kansa ei sitä hyväksynyt. Siksi liittovaltion turvallisuuspoliisia tarvitaan pitämään huolta siitä, että tyytymättömyys ei pääse kasvamaan järjestäytyneeksi vastarinnaksi.

- Sinun kaltaisesi poliitikot näyttelevät tärkeää roolia järjestelmän ylläpitämisessä.

Ilta alkoi pimentyä, kun musta auto ajoi kuvernöörin virka-asunnon pihaan. Kun kuvernööri Kuntturi oli poistumassa autosta, Väisänen sanoi vielä:

- Kun seuraavan kerran olet järjestämässä vaalitilaisuutta, järjestä se jossain isommassa kaupungissa. Siellä turvallisuus on helpompi taata ja yleisö voidaan etukäteen valikoida. Voin lähettää sinulle listan sopivista paikoista. Hyvää yötä ja tavataan, kun tarvetta ilmenee. Älä pelkää ottaa yhteyttä, jos jokin asia askarruttaa.

Kuvernööri Kuntturi astui sisään virka-asuntoonsa ja tervehti vaimoaan ja lapsiaan. Tervehdykset jäivät lyhyiksi, sillä kuvernööri kiirehti yläkertaan ”soittamaan yhtä puhelua”. Todellisuudessa mitään puhelua ei ollut. Kuvernööri käveli baarikaapille, otti sieltä pullon Meukow XO -konjakkia ja kaatoi lasin täyteen.

------

Teksti on syntynyt tämän tapahtuman inspiroimana. Siinä mielenosoittajat ajavat Saksan oikeusministeri Heiko Maasin autoon kesken Zwickaun kaupungissa pidetyn vappupuheen. Maas on ajanut innokkaasti maahantulijoihin liittyvän keskustelun sensurointia.

Kirjoitus on myös kunnianosoitus Yrjöperskeles-blogille ja yrittää häpeilemättä jäljitellä sen tyyliä.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olenko se pelkästään minä vai onko tässä yhtäläisyyksiä erään toisen esiintymisen kanssa?

https://www.youtube.com/watch?v=wWIbCtz_Xwk

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ykä kiittää ja toteaa, että ainoa asia mikä kirjoituksessa ei ehkä ole kohdallaan on aikataulu. Nykymeiningillä tämä hyvin todennäköinen tilanne nähdään mahdollisesti jo vuonna 2025. Lisäksi elän toivossa, että itäisen Euroopan maat eivät laske tuota hulluutta rajojensa sisälle. Ne ovat nähneet jo sen, mitä ulkopuolelta väkisin tuotu utopia ja sen pakollinen noudattaminen saavat aikaiseksi.

Kumitonttu kirjoitti...

Poliittinen väkivalta on varsin lähellä puhkeamistaan avoimeksi. Sata vuotta sitten olleen punakapinan toisinto odottaa jo oven takana. Li Andersson toteaa Uuden Suomen haastattelussa, että hänen mielestään Suomen ei kannata liittyä NATO:n jäseneksi Venäjän luomaa sotilaallista uhkaa vastaan. Noh, itse olen samaa mieltä. Minua ja Anderssonia yhdistää sekin, että kumpikaan ei luota myöskään Venäjään.

Andersson toteaa - sinänsä aivan oikein - että Suomen turva perustuu suomalaiseen varusmieskoulutukseen (eli suureen reserviin ja alueelliseen puolustukseen). Mutta - toisin kuin Li - minä arvostan tuota työtä tekeviä nuoria miehiä. Minusta valtion pitäisi suhtautua heihin ja heidän tulevaisuutensa turvaamiseen vakavasti. Heitä tulisi kuunnella ja heidän mietteitään tulevaisuuden Suomesta vuonna 2035.

Anderssonin länkytys on kuin pastorin suusta tämän tultua bordellin ovesta ulos alkaessaan haukkua prostituoituja moraalittomiksi. Andersson myöntää, että hänenkin oma poliittinen turvallisuutensa perustuu suomalaisen varusmiehen antamaan henkilökohtaiseen panokseen, mutta samalla hän vittuilee ja haukkuu näitä rasisteiksi ja miksi lie uusnatseiksi.

Vasarahammer kirjoitti...

En mielellään selittelisi kirjoitusta, koska se on ensisijaisesti Ykän inspiroima tyylilajiltaan. Puolueet eli Hyvyyden puolue ja Yhtenäinen Suomi ovat putinilaisen ohjatun demokratian synnyttämiä feikkipuolueita, joiden esikuvat löytyvät sekä Venäjän duumasta että nykyisestä europarlamentista.

Oman käsitykseni mukaan Euroopan Unioni ei voi olla demokratia, koska siltä puuttuu kansa. Kaikki ryhmittymät, joita Euroopan tasolla syntyy, ovat enemmän tai vähemmän keinotekoisia.

Euroopan liittovaltiota ei myöskään voi synnyttää ilman kansan tahdon sivuuttamista. Siksi Euroopan federaatio on tässä kuvattu tyranniana.

Olen myös pohdiskellut paljon, voiko poliittisesti korrekti hallinto muuttua ihan oikeaksi totalitarismiksi nykyisen pehmototalitarismin asemesta.

Anonyymin huomaama yhtäläisyys "Ceausescu Pacen" kanssa ei ole sattumaa, koska pyrin kuvaamaan Euroopan federaation tyranniana, jota Ceausescun Romania mitä suurimmassa määrin oli.

Ykälle sanon, että ajankohta oli valittu niin, että "Euroopan federaatio" olisi jo vakiinnuttanut asemansa ja tyytymättömyys olisi samanlaista kuin kommunismissa (kuten myös viranomaisten otteet).

Kumitontulle sanon, että Zwickaun tapahtumat ovat enne tulevasta. Tuosta on enää pieni askel väkivaltaan. Tämä askel otetaan siinä vaiheessa, kun viranomaiset puuttuvat protestointiin kovin ottein.

Anonyymi kirjoitti...

Ensimmäinen Anonyymi tässä, olisi pitänyt muotoilla lause tarkemmin. Tarkoitin yhtäläisyyksiä videolla esiintyneen Heiko Maasin ja Ceausescun välillä, teksti itsessään oli hyvin kirjoitettua eikä piikki federaation ja diktatuurien välillä jäänyt epäselväksi.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin meni ja kirjoitettu. Piti alussa ihan erikseen tarkistaa, etten ollut vahingossa valinnut Ykän blogia. Ykälle ja Kumitontulle terveiset: just samat mietteet tuli ihan tarkalleen.

IDA kirjoitti...

Junckerilla on kuulemma tapana otta Kataista korvista kiinni ja sanoa: "my young man". Entinen pääministeri Katainen itse kertoi tämän medialle.

Becker kirjoitti...

Kataisen ollessa pääministerinä, teki Juncker vierailun Suomeen ja pääministerin kesäasuntoon Kesärantaan. Junckerin ja Kataisen halailu ja pussutteli talon edessä olisi saanut piintyneenkin homon punastumaan. Isäntä ja pikku puudeli tapasivat.