sunnuntaina, toukokuuta 29, 2011

Suvaitsevaiset tuulet puhaltelevat


Brett Young kaipaili viikko sitten Helsingin Totuudessa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan rasisminvastaista johtajuutta. Tämä toteutui tänä viikonloppuna, kun presidentti Tarja Halonen vaati rasismin vastustamiseen liittyviä toimia hallitusohjelmaan. Arvojohtaja Halonen puhui ihmisoikeusjärjestö Amnesthy Internationalin 50-vuotisjuhlissa.

Arvojohtaja

Presidentti Tarja Halonen on mainostanut itseään arvojohtajana.  Tässä tehtävässään hän on onnistunut, jos arvojohtajuudella tarkoitetaan vasemmistolaisten arvojen edistämistä. Minulle oli aikanaan suuri järkytys, että Halosen kaltainen vasemmistolainen voidaan valita presidentiksi porvarillisessa Suomessa. Halosella oli kuitenkin yksi merkittävä etu puolellaan. Hän on nainen, kun taas Esko Aho ja Sauli Niinistö ovat miehiä. 

Perinteisesti sosialidemokraatteja äänestävät miehet tukivat Halosta, koska SAK kävi kovaa kampanjaa hänen puolestaan. Ahon työreformilla peloteltiin eikä duunari uskonut, että Sauli Niinistö olisi oikeasti työväen presidentti. Kokoomuslaisista naisista huomattava osa äänesti Halosta eikä tämä ole yllätys, jos kuuntelee Sirpa Pietikäisen poliittisesti korrekteja puheita.

Halosen arvojohtajuus on näkynyt vähemmistöjen suosimisena ja selän kääntämisenä perinteiselle isänmaallisuudelle. Nimityspolitiikassa Halonen on suosinut naisia niin Suomen Pankissa kuin Sisämininisteriössä, jonka kansliapäälliköksi Ritva Viljanen nimitettiin vastoin hallituksen tahtoa.
Halonen on myös puhunut voimakkaasti ”kansalaisjärjestöjen” puolesta. Amnesty International on kansalaisjärjestö, joka edistää vasemmistolaista agendaa. Amnestyn mielestä Suomen muukalaisvihamielisyys on suurempi uhka kuin esimerkiksi Saudi-Arabian sukupuoliapartheid tai Pohjois-Korean tyrannia.

Lähi-idän ainoa demokratia Israel on Amnestyn toiminnanjohtaja Frank Johanssonin mielestä nilkkimaa, mutta juutalaisia intohimoisesti vihaavat palestiinalaiset ovat hyvyyden perikuvia. Israelin ihmisoikeusloukkaukset ovat suuri ongelma, mutta palestiinalaisten vihapropagandasta vaietaan. Tällaista on arvojohtajuus.

Minusta Halosen presidenttiydessä parasta on sen päättyminen. Vuonna 2012 Halosesta päästään eroon eikä tuleva presidentti voi olla yhtä huono, vaikka se olisi Pekka Haavisto.

Rasistit hengiltä

Aiemmassa kirjoituksessani sivusin suvaitsevaisina itseään pitäviä, joiden mielestä rasistit pitäisi saada pois päiviltä mahdollisimman pikaisesti.  Suvaitsevaisuus on tästä lisääntynyt.

Teuvo Hakkaraisen Facebook-seinällä Linda Pihlajaniemi –niminen bikinibeibe kertoi mielipiteensä Hakkaraisesta:

”Olet Sairas!!! eikä sulla ole oikeasta maailmasta mitään tietoa!! suosittelen palaamaan sahalle töihin.. näköjään pääkin täynnä sitä purua!!!! nyt kuitenkin eletään 2011 vuotta eikä 1940 lukua... wake up to the reality!!! eli englantia et varmaan ymmärrä niin suomeksi = herää todellisuuteen!!”

Huutomerkkien suuresta määrästä voi päätellä Lindan asian painavuuden.  Tässä ei kuitenkaan ollut vielä kaikki, vaan Linda kommentoi sananvapautta seuraavasti:

”siinä tapauksessa sananvapaus on mullakin ja tollaset natsi paskat pitäis viedä navetan taakse!!!!!”

Sanoman painavuutta korostaa Lindan lauseeseen lisäämät viisi huutomerkkiä.

Myös itse pääperkele eli Jussi Halla-aho on saanut tappouhkauksen, tällä kertaa tekstiviestin välityksellä:

"Varo kun liikut kaupungilla, onnettomuuksia sattuu nykyään niin helposti, etenkin iltaisin ja öisin. Armfeltintie 18, eikö?"

Suvaitsevaisuuden tiet ovat tutkimattomat ja rakkautta voi välittää niin monella tapaa. Tästä tapauksesta on kuitenkin ilmoitettu poliisille. Leikkiähän se vain on ja erityisen suvaitsevaista sellaista.

Suvaitsevaista projisointia

Olen itse miettinyt suvaitsevaisten lausuntojen ja käytöksen perusteella, että ns. suvaitsevaiset projisoivat omat huonot ominaisuutensa rasisteihin. Suvaitsevaiset ovat ennakkoluuloisia, koska he syyttivät Tampereen pitseriapalosta rasisteja. He aidosti uskovat, että heidän kanssaan eri mieltä olevat ovat pahoja ihmisiä, jotka pystyvät mihin tahansa.

He myös uskovat, että heidän rasisteina pitämänsä henkilöt yleistävät ja rakentavat stereotyyppejä kansanryhmistä. Todellisuudessa suvaitsevaiset itse rakentavat stereotyyppejä absoluuttista pahutta edustavista rasisteista. Lisäksi he itse luovat stereotyyppejä loputtomasti yhteiskunnan apua tarvitsevista rasismin uhreista eli maahanmuuttajista.

Suvaitsevaisten mielestä rasistit jakavat yhteiskunnan ”meihin ja heihin”. Todellisuudessa suvaitsevaiset itse jakavat yhteiskunnan maahanmuuttajiin, jotka tarvitsevat apua, ja niihin, jotka maksavat. Jälkimmäisiä voidaan tarvittaessa kutsua rasisteiksi, jos he erehtyvät avaamaan suunsa.

17 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Osui ja upotti. Ei lisättävää.

Kumitonttu kirjoitti...

Ihan kuin oppikirjasta. Suvaitseviksi itseään kutsuvat eri sortin sosialistit uhkaavat väkivallalla. Heille se ei tuota moraalista tuskaa, koska he noudattavat vain omia lakejaan, jotka säädetään vallankumouksen jälkeen.

Vaikka poliisin resursseja voisi käyttää vaarallisempienkin rikollisten jahtaamiseen, niin toivotaan että Halla-ahon tekstiviestikaveri löytyy. Se olisi parasta sirkushuvia!

Unknown kirjoitti...

Jumalauta se akka on hullu! Ei sanaakaan kansanedustajille lähetetyistä tappouhkauksista, mutta mutakuonoille pitää järjestää kaikki oikein hallitusohjelmassa!

Halosta EI saa päästää tekemisistään karkuun, vaan kunhan ME olemme suurin puolue ja päätämme asioista, Tiitisen lista aukeaa ja silloin lähti tavja lusimaan!

Unknown kirjoitti...

Tuliko muuten kenellekään mieleen (viimeistään Haloskan avautumisen jälkeen), että tärkein tavoite on lyöty hallitusneuvotteluissa pöytään?

Siellä on nimittäin helevetinmoinen kiire kirjata maahanmuuttokriittisyys rikoslakiin ja kriminalisoida se. Siinä sivussa saadaan näppärästi kriminalisoitua nykyisen hallinnon arvosteleminenkin.

Tiedemies kirjoitti...

Tässä on pointtia tietenkin, ainakin mitä tulee Halosen presidenttiyteen ja ainakin osin Amnestyn juttuihin.

Sensijaan kotimaan "asenneilmapiiriä" kommentoidessa taas kerran symmetriarikon kautta pestään omaa pesää puhtaaksi. Asiallisestikäyttäytyvät "omat" asetetaan kontrastiin jonkun raivopäisen "suvaitsevaisen" kanssa.

Kyllä minäkin voisin marssittaa tuolta Mäkkärin kulmalta jonkun kiljupöhnässä heiluvan skinheadin ja verrata sen juttuja keskiverto kokoomuslaiseen ja todeta, miten kyllä on nyt tullut osoitettua, mikä se teidän perussuomalaisten ajatusmaailma oikeasti on. Lienee sanomatta selvää, miksi näin ei ole mielekästä tehdä.

Gruvmor - Maria Olsdotter kirjoitti...

Ajat muuttuvat ja me muutumme niiden mukana. Muistan hyvin, miten iloitsin naiiviudessani Halosen valinnan vuoksi. Se oli silloin se. Elämä opettaa, on tullut nähtyä kaikenlaista sen jälkeen.
Monikulttuurisuus on kirjattu Ruotsin perustuslakiin jostain täysin käsittämättömästä syystä. Eiköhän Suomi pysty samaan temppuun ihan pian. Taaskin on turha kysyä kansan mielipidettä. Kuulemma. Kansan päätehtävä on maksaa ja katsella valtion telkasta syötettävää propagandaa. Suu kiinni. Mieluiten myös aivot narikassa.

Sinivihreä kirjoitti...

Taas kerran täyttä puppua, mitä Amnestyyn tulee. Amnesty on jyrkästi kritisoinut nykypäivän kommunistisia diktatuureja. Vähän aikaa sitten minulle tuli viesti artikkelista otsikolla:

200 000 ihmistä elää julmissa oloissa Pohjois-Korean vankileireillä

Amnesty on julkistanut ainutlaatuisia satelliittikuvia ja uutta todistusaineistoa Pohjois-Korean poliittisten vankileirien olosuhteista. Vankileirien verkostossa pidetään arviolta 200 000 vankia.

Yodokin vankileirien entisten vankien mukaan vangit pakotetaan työskentelemään orjuutta lähentelevissä olosuhteissa. Kidutus sekä julma, epäinhimillinen ja alentava kohtelu on yleistä. Kaikki Yodokin vangit ovat myös joutuneet todistamaan julkisia teloituksia.

”Pohjois-Korea on kieltänyt poliittisten vankileirien olemassaolon vuosikymmenten ajan. Enää viranomaiset eivät voi kiistää totuutta”, sanoo Amnestyn Aasian ja Tyynenmeren alueen johtaja Sam Zafiri. ”Leirien sadoillatuhansilla ihmisillä ei ole mitään oikeuksia ja heitä kohdellaan kuin orjia. He elävät yhdessä epäinhimillisimmistä olosuhteista, joista Amnesty on saanut tietoa 50 toimintavuotensa aikana. Kim Jong-ilin on suljettava leirit välittömästi.”

Entinen vanki, Kim, kertoi Amnestyn tutkijalle: “Kaikki Kwanlisossa joutuivat katsomaan teloituksia. Kun olin vankina Kwanliso 15:ssa Yodokissa, kaikki pakenemista yrittävät otettiin kiinni. Heitä kuulusteltiin kahdesta kolmeen kuukautta, minkä jälkeen heidät teloitettiin.”

Pohjois-Korean viranomaisten tiedetään käyttävän kuutionmuotoista ’kidutusselliä’, jossa on mahdotonta seistä tai maata. ’Häiriötä aiheuttavat vangit’ suljetaan niihin ainakin viikon ajaksi. Amnestyn tiedossa on tapaus, jossa lapsi on suljettu kidutusselliin kahdeksan kuukauden ajaksi.


Myös Kiinan ihmisoikeusrikkomuksista Amnesty on pitänyt ääntä esim. Pekingin olympialaisten kohdalla, ja toki kai jatkuvastikin. En nyt ehdi etsiä niitä tiedotteita, mutta onko jollain muuta tietoa Amnestyn toiminnasta?? Yksi ”vääränsuuntainen” kannanotto Israel-Palestiina –asiassa ei vielä todista koko järjestön vasemmistolaisesta mädännäisyydestä.

Millainen Amnestyn toiminta Vasarahammerille kelpaisi?? Kidutukset ja vangitsemiset ovat hiukan eri suuruusluokan vääryyksiä kuin se, että muutama eurooppalainen maahanmuuttokriitikko saa sakkoja lausumistaan.

Vasarahammer kirjoitti...

"Sensijaan kotimaan "asenneilmapiiriä" kommentoidessa taas kerran symmetriarikon kautta pestään omaa pesää puhtaaksi. Asiallisestikäyttäytyvät "omat" asetetaan kontrastiin jonkun raivopäisen "suvaitsevaisen" kanssa."

No verrataan sitten bikinibeibe Lindaa siihen raitiovaunuhuutelijaan, jonka takia jääkiekkomaajoukkueen piti irtisanoutua rasismista.

Missä viipyvät Lindan tuomitsijat? Milloin arvojohtaja irtisanoutuu tappouhkauksista? Milloin vihreiden puoluejohto irtisanoutuu tappouhkauksista?

Tiedemies kirjoitti...

Miksi Vihreiden puoluejohdon pitäisi irtisanoutua tappouhkauksista, onko joku vihreiden kansanedustaja tai edes kunnallisvaaliehdokas uhannut tappaa jonkun?

Onko joku vihreiden puoluetoimiston tms. innoittamana mennyt uhkailemaan jotakuta?

Vasarahammer kirjoitti...

Jos suvaitsevaista logiikkaa vähän soveltaisi toiseen suuntaan, vihreiden pitäisi kovaan ääneen irtisanoutua tappouhkauksista sekä perussuomalaisten demonisoinnista.

Perustelu on ihan yhtä hyvä kuin Paloma Hannosella, kun hän vaati raitiovaunuhuutelun perusteella jääkiekkomaajoukkuetta irtisanoutumaan rasismista.

Selvennykseksi vielä... En kannata paatoksellisia julkisia irtisanoutumisia enkä vaadi ketään irtisanoutumaan yhtään mistään.

Kari kirjoitti...

Amnesty ja vaikkapa Punainen Risti ovat poliittisia, rasistisia ja antisemiittisiä järjestöjä, jotka tulisi jos ei lailla kieltää, niin ainakin raskaasti haittaverottaa.
Niin vahingollista niiden toiminta Suomenkin kannalta on.

Kari kirjoitti...

Tiedemies:Miksi Vihreiden puoluejohdon pitäisi irtisanoutua tappouhkauksista,

Kari: Siksi, että punavihreitten ja muslimien väkivalta ja terrori on riistäytymässä käsistä pohjoismaissa, Euroopasta puhumattakaan.

Tiedemies kirjoitti...

En ole nähnyt vihreiden vaatineen keneltäkään mitään. Hannosen vaatimus leijonille ei tietääkseni saanut puolueelta mitään erityisempää tukea. Hannosen (typerä) pyyntö oli lähtöisin hänen omien sanojensa mukaan siitä, että (mahdollisesti kuvitteellinen) öykkäri oli julistanut jääkiekkojoukkueen voiton olleen motiivi hänen öykkäröinnilleen.

Hannosen tarinan sisäinen logiikka oli omalla vinksahtaneella tavallaan siis se, että Leijonien pitäisi sanoa etteivät he halua tällaisia öykkäröintejä motivoida. Pidän laillasi tätä paatoksellisuutta lapsellisena, mutta en näe mitään samantapaista mekanismia, jolla muita puolueita pitäisi pitää vastuussa jonkun Panu Höglundin raivareista netissä.

Persujen irtisanoutumista rasismista pyydettiin (myöskin samaan tapaan lapsellisella perusteella) koska hakkaraisen möläytykset olivat joidenkin mielestä rasistisia. Minusta ne olivat lähinnä vain mauttomia ja typeriä.

En ota kantaa siihen, missä määrin kuka on missäkin riehunut, minusta ainakin näyttää, että persujen kannattajien kiima vihreiden "pahoista aikeista" on mennyt överiksi ja kaiken asiallisen kommentoinnin tuolle puolen jo vuosia sitten. Karin kommentissa SPR:stä se näkyy.

Jokainen teistäkin varmaan suoraselkäisenä periaatteen miehenä kieltäytyy myös luovutetusta verestä, jos esimerkiksi loukkaantuu tai joutuu isoon leikkaukseen.

Unknown kirjoitti...

Tiedemies kirjoitti:
minusta ainakin näyttää, että persujen kannattajien kiima vihreiden "pahoista aikeista" on mennyt överiksi ja kaiken asiallisen kommentoinnin tuolle puolen jo vuosia sitten. Karin kommentissa SPR:stä se näkyy.

Ikävä kyllä SPR on itse aiheuttanut nykyisen tilanteensa.

Veripalvelun asiat näyttäisivät olevan entistä enemmän sekaisin ja perusliiketoiminta kärsii luottamuspulasta. Siis siitä, jota verenluovuttajien keskuudessa tunnetaan SPR:n ...öhhh... verenimijöitä kohtaan.

Jokainen teistäkin varmaan suoraselkäisenä periaatteen miehenä kieltäytyy myös luovutetusta verestä, jos esimerkiksi loukkaantuu tai joutuu isoon leikkaukseen.

Minulla on sen verran harvinainen veriryhmä, että joudun turvautumaan tuollaisessa tilanteessa lähisukulaisteni apuun - ja päin vastoin.

Isäni luovutti soitosta aikoinaan verta aina tarvittaessa - siihen saakka kun joku möläytti, että isän (vielä luovuttamaton veri) oli myyty hyvästä hinnasta ja SPR:n toimesta Tanskaan. Yksityiskone odotti vampyyrien saalista.

Lisäksi verenluovutuksessa on hyvä muistaa se, että jos elämäsi aikana luovutat paljon verta, verisuonesi arpeutuvat ja esimerkiksi syövän hoitaminen muuttuu entistä kivuliaammaksi.

Tämänkin olen nähnyt pariinkiin otteeseen sivusta seuraten.

Kumitonttu kirjoitti...

Tidari: En ole nähnyt vihreiden vaatineen keneltäkään mitään.

Aika härski väite. Koko mediakenttä vaati irtisanoutumista, Totuus jopa pääkirjoituksessaan. Muun median osalta jo se, että aiheesta uutisoitiin, oli kannanotto. Ja kun tiedetään, että esim. Aamulehden toimituskunnasta yli puolet äänestää Virheitä, on LAPSELLISTA väittää, ettei vihreät moista vaatineet.

Nää on näitä Tidarin ihmeellisiä mossahduksia, joita tapahtuu kuin islantilaisesta tulivuoresta säännöllisin väliajoin ennen kuin vuori muuttaa mooseksen luo, vai kuka se olikaan minne menossa.

Tiedemies kirjoitti...

No, varmaan kontekstista irrotettuna "keneltäkään mitään" oli tässä tietenkin epätosi, kyllähän ne vaativat persuilta kaikenlaista tuossa Hakkaraisen tapauksessa. En minä niitä puolustele.

Mutta tosiasia on, että kun näitä juttuja lukee, niin ei tästä teidän porukasta saa kovin mairittelevaa kuvaa. Pelkkää täysin kohtuutonta kiukuttelua, asiattomuuksia, aggressiota, jne. Tulee eräskin sellainen vähemmistöryhmä mieleen, jolla on tapana loukkaantua ja kiukutella täysin älyttömistä asioista.

Jaassu kirjoitti...

Minusta meidän tulisi vaatia vihreitä irtisanoutumaan ilmastomaksuista, kehitysavusta, humanitäärisesta maahanmuutosta islaminuskoisista maista ja monikulttuurisuuden tukemisesta koska nämä aiheuttavat yhteiskunnallemme huomattavia kustannuksia, suvaitsemattomuutta, kulttuurien vastakkainasettelua, lisääntyneitä rikoksia sekä raiskauksia.