sunnuntaina, toukokuuta 01, 2011

Teuvo ja shakaalit


Tuore Keski-Suomen vaalipiirin kansanedustaja Teuvo Hakkarainen tuskin arvasi, että hän joutuisi ensimmäisenä eduskuntapäivänään Helsingin Sanomien väijytykseen. Helsingin Totuuden toimituksessa oli laskettu, että Hakkarainen olisi täydellinen ehdokas nolattavaksi ”etelän metiassa”.

Hakkaraisen ainoa virhe oli esiintyä videolla omana hyväntahtoisena itsenään Helsingin Sanomien toimittajalle. Muutoin viitasaarelainen sahuri jutusteli rennon oloisesti ja kertoi omista vaikutelmistaan ensimmäisenä päivänään kansanedustajana.

Hakkaraisen rikkomukset

Teuvot Hakkarainen ei ole sisäistänyt poliittisen korrektiuden pelisääntöjä. Hän ei ymmärtänyt, että sana ”neekeriukko” on kielletty sana eikä sitä enää nykysuomessa ole olemassa. Tätä  rikosta ei pyyhi pois se, että Hakkarainen siteerasi tuntemaansa viitasaarelaista rajavartijaa.

Hakkarainen olisi toki voinut noudattaa pelisääntöjä sanomalla, että kuka tahansa turvapaikka-taikasanaa käyttävä saa veronmaksajalta ilmaisen ylöspidon. Tällöin hän ei olisi rikkonut poliittisen korrektiuden sääntöjä vastaan ja olisi välttynyt valtamedian paheksunnalta.

Hakkaraisen virheet eivät kuitenkaan jääneet tähän. Hän paheksui sitä, että ”kaiken maailman muslimit hilluvat täällä”. Hänen mukaansa kohta muezzin huutaa minareetista rukouskutsua  ja Hakkarainen jopa erehtyi jäljittelemään muezzinin rukouskutsua. Ei niin saa tehdä, ja sitä paitsi on täysin järjetöntä kuvitella, että muslimien rukouskutsuja joskus kailotettaisiin Suomessa vai onko?

Ruotsin Botkyrkassa paikallinen islamilainen yhdistys pyysi lupaa lähettää rukouskutsu  perjantai-iltapäivän rukoukseen syksyllä 2009. Kyseessä oli pohjoismaiden ensimmäinen vastaava pyyntö. Tukholman lähellä sijatsevassa Fittjassa paikallinen moskeija pyysi samaa.  Botkyrkan islamilaisen yhdistyksen puheenjohtaja Ismail Okur kertoi:

”Meille muslimeille rukouskutsut ovat tärkeä osa omaa kulttuuriamme.”

Ennen pyyntöä rukouskutsuja oli lähetetty vain moskeijan sisällä. Ruotsin Kansanpuolueen edustaja Jan Björklund kirjoitti Östgöta Correspondenten –sanomalehdessä seuraavaa otsikolla ”Sallikaa rukouskutsut ruotsalaisista minareeteista”:

”Perjantairukoukset ovat viikon tärkein jumalanpalvelus islamissa, ja Ruotsissa ei toistaiseksi kuule lainkaan rukouskutsuja ulkosalla...”

”Islam on maamme toiseksi suurin uskonto. Se, että muslimit haluavat rakentaa jumalanpalvelustiloja maahamme, osoittaa, että he tuntevat olonsa kotoisaksi Ruotsissa. Moskeijoiden rakentamista tulee rohkaista eikä vastustaa.”

Se, joka tapahtuu tänään Ruotsissa, tapahtuu myös Suomessa, kun aikaa kuluu riittävästi.

Kohupersu

Helsingin Sanomat teki parhaansa mitätöidäkseen Teuvo Hakkaraisen. Lehti julkaisi tietoja Teuvon Haka-Wood –sahan vastaanottamista EU-tuista ja antoi ymmärtää, että Teuvo ei ole mikään todellinen yrittäjä vaan pelkkä tukiaisia imevä automaatti.  Helsingin Sanomat myös muisti mainita Teuvon sahalla roihunneista tulipaloista, joita lehden mukaan oli ollut peräti kuusi vuodesta 1997 lähtien. Tarkoituksena oli tietysti vihjata, että Teuvo ei ole pelkästään tukirohmu vaan huijaa myös vakuutusyhtiötä.

Helsingin Sanomat ei ole suinkaan ainoa media, joka hekumoi Teuvo Hakkaraisella. Yleisradion Taustapeili –radio-ohjelmassa (alkaen 20:30) käsiteltiin myös Teuvon lausuntoja ja toimittaja Ruben Stiller yltyi hurskastelussaan korkeisiin sfääreihin. Hän kommentoi rasismin hyväksymistä seuraavasti:

”Kun joku vaatii itselleen oikeutta kutsua pigmentiltään tummempaa henkilöä neekeriksi, kun häntä sitten moititaan tästä hän kertoo, että hän on vain rehellinen ja miten siitä voi loukkaantua.”

”Mitä hän itse asiassa vaatii? Hän vaati, että hänellä on oikeus nimitellä toisia ihan miten sattuu. Jos häntä itseään nimiteltäisiin, hän väittäisi persuna, että tämä on suorastaan törkeää...”

”Ilmeisesti tämän ilmiön taustalla on käsitys: ”Suomi takaisin aitosuomalaisille”.”

Ohjelmassa Teuvon lausuntoja paheksuttiin joukolla, ja jätän itse kunkin vastuulle ohjelman kuuntelun, jos siltä tuntuu.

Teuvo ja väkivallan uhka

Maajoukkuejalkapalloilija ja kansanedustajaehdokas Fatbardhe Hetemaj’n veli Perparim kommentoi Teuvon lausuntoja varsin epäasiallisella tavalla Facebookissa. Italiassa leipänsä ansaitseva Hetemaj totesi:

”Miten voi olla mahdollista, että tällainen ihminen tulee valituksi? Jos mä nään joku päivä tän idiootin, niin tiputan ekalla.”

Hetemaj pyysi lopulta anteeksi lausuntojaan. Myös Teuvo Hakkarainen pyysi anteeksi Hetemaj’lta, jos oli tätä loukannut.

Perussuomalaisiin kohdistuvat väkivaltauhkaukset eivät kuitenkaan rajoitu Kosovon albaani Perparim Hetemaj’n lausuntoihin. Keskustan kunnalisvaaliehdokas Laura Latva kertoi omista tunnoistaan Facebookissa.

Vanha tuttu iirin kielen asiantuntija Panu Petteri Höglund avautui vihreiden eduskuntavaaliehdokas Ana Maria Gutierrez-Soraisen Facebook-seinällä:

”Ei Persu ole ihminen. Minä voin elää vain jos persu ei voi. Näin yksinkertaista se on.”
”Persulle joutaisi luoti mennä yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos.”

”Minä olen puoli vuosikymmentä Halla-ahon ja kumppaneiden netissä vainoama, enkä tunne sanaa ”maltti”. Minulle kelpaa hyvitykseksi vain virtaava veri ja persujen kauhun ja tuskan huudot.”

On täysin mahdotonta kuvitella, että valtionsyyttäjä Mika Illman syyttäisi Perparim Hetemaj’ta, Laura Latvaa tai Panu Petteri Höglundia laittomasta uhkauksesta. Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet on sen sijaan ilmiantanut Teuvo Hakkaraisen poliisille kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Biaudet munaa itsensä

Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet ei Teuvon tapauksessa ole suinkaan ensimmäistä kertaa asettamassa omaa virastoaan häpeään. Vähän aikaa sitten hänen toimistonsa antoi ilmi kirkkoherra Juha Molarin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Russia Today –televisiokanavan haastattelussa Molari oli leimannut Suomessa asuvat tshetsheenit terroristeiksi. Venäläisessä mediassa Molari kuitenkin esiintyi marttyyrina, joka oli vastustanut tshetsheeniterroristi Doku Umarovia. Molarin tarina levísi kaikkialle venäläiseen valtamediaan. Biaudet siis toiminnallaan likasi Suomen mainetta venäläisten silmissä.

Teuvo Hakkarainen tuskin pääsee Russia Today –kanavalle yhtä helposti kuin Molari. Toisaalta hänen vainoamisensa kertoo, miten sairaaksi poliittinen korrektius on Suomessa mennyt. Hakkaraisen kaltainen kansanmies joutuu oikeuteen kerrottuaan julkisesti, mitä hän ja hänen 3371 äänestäjäänsä kannattavat.

Teuvo Hakkaraisen tapaus kertoo, kuinka paljon Suomen poliittinen eliitti ja poliittisesti korrekti virkamiehistö halveksii tavallista kansaa, joka ei ole sisäistänyt poliittisesti oikeaoppiseen liturgiaan sisältyviä kiellettyjä sanoja ja ajatuksia. Toisaalta poliisitutkinta ja sitä mahdollisesti seurava illmanistinen oikeudenkäynti tuskin parantavat eliitin mainetta tavallisen kansan silmissä. Vaikka Hakkaraisen ilmaisu ja mielipiteet eivät miellyttäisikään, ne tuskin ovat rikollisia tavallisen kansalaisen oikeustajun mukaan.

5 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Hattua nostan näille arkielämän teuvoille, jotka uskaltavat ryvettää itsensä. Eihän sitä koskaan tuntemattomista ihmisistä tiedä, mutta jotenkin veikkaan että tämä sahuri on kokenut kuitenkin kovempiakin paikkoja. Kuitenkin oikeussaleissa käytetty aika on aivan turhaa.

Tomi kirjoitti...

Kumis, ei Teuvoa Viitasaarella kunnioiteta, se kertonee miehestä paljon.

Vasarahammer kirjoitti...

"ei Teuvoa Viitasaarella kunnioiteta"

Tomi, voisitko esittää tuolle väitteellesi jonkin lähteen?

Helluntailaisten äänillä veikkaan Hakkaraisen menneen eduskuntaan. Heille Hesarin ryöpytyksellä on vähän tai ei juuri lainkaan merkitystä.

Tomi kirjoitti...

VH, vanhempani asuvat nykyään Viitasaarella ja olen viettänyt siellä lähes puolet lapsuudestanmi (lue kesät).
Tunnen seutua ja ihmisiä jonkin verran.
Teuvo ei edes saanut lähellekkään eniten ääniä viitasaarelais ehdokkaista Viitasaarelta.
Hän sai lähes puolet vähemmän ääniä kuin Kekkosen sisarukset (kok. ja sdp).

Mário Nunes kirjoitti...

http://kafekultura.blogspot.com/2011/05/what-finns-need-to-know-about-portugal.html