tiistaina, tammikuuta 15, 2019

Typerien lausuntojen kavalkadi


Nyt kun Oulun grooming-skandaali ja sitä seuranneet uutiset muilta paikkakunnilta ovat tuskin kenellekään salaisuus, voi kommentoida tapahtumia hieman keveämmin mielin kuin aikaisemmin. Laaja julkisuus tarjoaa mahdollisuuden välttää vielä suuremmat ongelmat tulevaisuudessa. Kokonaan toinen juttu on, käytetäänkö tätä mahdollisuutta vai jääkö vaikutus tyhjäksi huulien liikutteluksi.

Ongelmien mittakaava on toki muualla paljon suurempi. Britanniassa nuorten tyttöjen grooming levisi useisiin eri kaupunkeihin, ennen kuin siihen lopulta puututtiin. Syitä puuttumattomuuteen oli monia. Uhrit tulivat alemmista sosiaaliluokista ja puuttuminen olisi altistanut syytöksille rasismista. Nykyisin uutisia grooming-oikeudenkäynneistä ja -pidätyksistä tulee tasaista tahtia. Viimeksi uutisoitiin 55 henkilön pidätyksestä läntisessä Yorkshiressa Bradfordin ja Dewsburyn kaupungeissa.

Tänään jopa Iltasanomissa annettiin puheenvuoro Lähi-idästä kotoisin oleville naisille, jotka kertoivat asioista rehellisesti. Kurditaustainen kansalaisaktivisti Seida Sohrabi on sitä mieltä, että pohjoismainen tasa-arvo ja vapaus ovat tehneet suomalaisista sinisilmäisiä:

Eurooppa on edistynyt ihmisoikeuksissa ja tasa-arvossa niin pitkälle, että täällä on sokaistuttu sille, millainen tilanne muualla maailmassa on. Olemme sinisilmäisiä ajatellessamme, että iso määrä nuoria miehiä voidaan tuoda vieraasta kulttuurista ja istuttaa heihin heti länsimaisia arvoja. Hyvään pitää pyrkiä, mutta sinisilmäinen ei saa olla.”

Kuvitelmat siitä, että islamilaisesta kulttuurista tulleesta aikuisesta miehestä saadaan kiltti sosiaalidemokraatti pelkällä viranmaisten järjestämällä kotouttamisella, voidaan heittää romukoppaan.

Itse lisäisin tuohon vielä tekijän, josta Alkon kassalla -blogin Seppo Oikkonen on kirjoittanut paljon. Suomi on monen muun länsimaan tavoin korkean luottamuksen yhteiskunta, jossa ihmisten käyttäytymistä ei tarvitse ohjata tiukoin normein tai kovin rangaistuksin. Ihmisten omatunto eli sisäistetty tieto oikeasta ja väärästä ohjaa käyttäytymään oikein. Samalla oletetaan, että myös muut ajattelevat samalla tavalla.

Islamilaisissa maissa raiskauksiin suhtaudutaan toki kielteisesti ja niistä voi olla kovatkin rangaistukset. Kuitenkin samoissa maissa naisen voi olla vaikea todistaa raiskausta ja miehen syyttäminen raiskauksesta voi poikia syytteen laittomasta sukupuoliyhteydestä naiselle itselleen.

Tiukkaan normimoraaliin tottuneen voi olla myös vaikea suhtautua sellaiseen moraaliin, jossa yksilön oletetaan itse ottavan vastuun käyttäytymisestään. Tämä voi johtaa nähdyn kaltaiseen nuorten tyttöjen järjestelmälliseen saalistamiseen. Jos rangaistukset ovat omaan kulttuuriin verrattuna lieviä, ne eivät muodosta minkäänlaista pelotetta.

Seida Sohrabin mukaan irakilaisten tekemien seksuaalirikosten taustalla vaikuttaa Irakissa ja monissa muissa Lähi-idän maissa vaikuttava patriarkaalinen kulttuuri, jossa naiset elävät isien, veljien ja aviomiesten vallan alla ja jossa heitä pitää suojella kunniansa vuoksi. Normaalit kontaktit eri sukupuolten välillä puuttuvat kokonaan.

Iltasanomien artikkelissa kerrotut asiat ovat olleet suhteellisen hyvin tiedossa niiden keskuudessa, jotka vuoden 2015 syksyllä vastustivat massiivista turvapaikanhakijoiden maahantuloa. Poliittisten päättäjien keskuudessa moista viisautta ei ollut ainakaan tekojen perusteella.

Tässä yhteydessä tekee mieli palata joihinkin viime vuosien typerimpiin lehtikolumneihin tai vihervasemmiston töräyksiin ja ilkkua niille täysillä. Iltasanomien Seppo Varjus kehui aikanaan kolumnissaan pääministeri Juha Sipilän lupausta luovuttaa kotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön.

Sipilä avasi Suomen oven ja totta maar aivan sepposen selälleen. Varjus kommentoi:

Suomi oli hyvää vauhtia leimautumassa osaksi maahanmuuttajavastaista itäistä EU:ta. Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström ehti jo muistuttaa, että Ruotsi aikoinaan otti 70 000 sotalasta Suomesta. Wallström arvosteli Suomen pakolaispoliittista linjaa.”

Varjuksen kolumni ei ole kestänyt ikääntymistä kovin hyvin.

Jonkinlainen suvaitsevaisen trollauksen huippusuoritus oli aikanaan myös Taneli Heikan kolumni, jonka otsikossa väitettiin pakolaisten olevan uusi Nokia. En omista Helsingin Totuuden lukuoikeuksia, joten en voi palauttaa mieleeni, mitä Heikka tuolloin kirjoitti. Ehkä näin on parempi.

Vuoden 2016 tammikuussa valtamediassa paheksuttiin joukolla tuolloin yleistynyttä katupartiointia. Ylen uutisessa oli haastateltu oululaista ylikomisario Artoa Autiota. Tämä tykkäsi kovasti analysoida suomalaisten naisten reaktioita turvapaikanhakijamiesten huomionosoituksiin. Autio analysoi miesten huuteluja eri ikäisille naisille:

Ne ovat olleet naisia ylistäviä, ihailevia kommentteja, joihin ei ole liittynyt seksuaalista sävyä tai lääppimistä, Arto Autio sanoo ja kertoo, että tällaiset tilanteet ovat hämmentäneet naisia.”
Itse kukin voi miettiä, miten suhtauduttaisiin suomalaisten miesten vastaaviin julkisiin huomionosoituksiin. Autio lisäksi toivoi, että puurot ja vellit eivät menisi sekaisin eikä puhuttaisi seksuaalisesta lähestymisestä, jos kyse on ulkomaalaisen erilaisesta kommunikointitavasta.
Itse kukin voi myös kuvitella, millaisia reaktiot olisivat, jos suomalaiset miehet matkustaisivat Irakiin ja jakelisivat vastaavia huomionosoituksia paikallisille naisille. Toivon, että Autio edes sisimmässään ymmärtää hävetä vuoden 2016 lausuntojaan.
Tapahtumat antavat miettimisen aihetta myös lahtelaiselle Hämeen poliisin rikoskomisario Jari Kiiskiselle, joka tuolloin kommentoi lahtelaisessa kauppakeskuksessa ilmennyttä nuorten tyttöjen ahdistelua seuraavasti:

”Nuoret ovat aina tutustuneet toisiinsa. Nyt tänne lintukotoomme on tullut myös muualta ihmisiä, mikä aiheuttaa sen, että myös toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus.”

Jopa 65 prosenttia alaikäiseksi ilmoittautuneista turvapaikanhakijoista valehtelee ikänsä todellista alhaisemmaksi. Näin kirjoitti Suomen Uutiset elokuussa 2017. Näitä alaikäiseksi ilmoittautuneita tuotiin fanfaarien saattelemana suomalaisiin kouluihin tapaamaan todistettavasti alaikäisiä prinsessoja. Itsekin olin vanhempainillassa todistamassa sitä propagandavyörytystä, jolla turvapaikanhakijamiehiä tuotiin kotipaikkakuntani yläasteelle. Toivottavasti lahtelaiskomisario Kiiskinen edes jollain tasolla katuu töräystään prinsessoista.

Eniten häpeämistä on niillä pääsääntöisesti naispuolisilla vihervasemmistolaisilla aktivisteilla, jotka pyrkivät kieltämään grooming-ilmiön olemassaolon ja väittämällä, että Oulun tapahtumilla ei ole mitään tekemistä tekijöiden taustan kanssa. He ovat edelleen väärässä mutta mitään katumusta tai järkiintymistä heiltä on turha odottaa.

Lopuksi kiinnitän huomion kahteen tuoreempaan tapaukseen. Ensimmäisen tarjoaa entinen SKP:n keskuskomitean jäsen, joka kiinnittää huomiota omasta mielestään tärkeään asiaan. Martin Scheinin katsoo, että ”ihmisvihaajat” vedättävät poliitikoita Oulun tapahtumien varjolla eivätkä hänen mielestään piittaa lainkaan naisten ja tyttöjen oikeuksista sen enempää kuin pakolaisten ja kidutettujen hädästä. Pelkkä kannatusprosenttien nosto on näiden turjakkeiden tavoitteena.

Scheininille voi sanoa, että kaikki eivät ole yhtä kyynisiä vallantavoittelijoita kuin nykyiset tai entiset kommunistit. Pitäydyn itselleni tekemässäni lupauksessa, jonka mukaan en luota kehenkään, joka on tai on joskus ollut kommunisti.

Ulkoministeriössä toimiva virkahenkilö nimeltä Ville Cantell on luultavasti pahoillaan, että vuoden 2019 vaaleista ei tullutkaan ilmastovaaleja, joissa järjestelmäpuolueet pääsisivät hehkuttamaan omia ylenpalttisen kunnianhimoisia ilmastotavoitteitaan. Oulun tapahtumat pilasivat kaiken.

Cantell kommentoi loikkaripuolue Sinisten viimeisimpiä edesottamuksia. Cantell hurskastelee, että Suomen ei pidä uhrata oikeusvaltiota ja kansainvälisiä sitoumuksiaan poliittisen opportunismin alttarilla.

Tässä vaiheessa Cantellia ja Suomen hallitusta kannattaa muistuttaa YK:n Global Compact on Migrationin allekirjoittamisesta. Tämä on yksi sopimuksista, jota läheskään kaikki EU-maat eivät allekirjoittaneet. Se sisältää sitoumuksia, joita suomalaiset eivät olisi hyväksyneet, jos niiden sisältö olisi heille avoimesti kerrottu. Siksi sopimus pidettiin salassa ja julkisuudessa väitettiin, että sopimus ei ole ”juridisesti sitova”. 

Jos sopimuksen vaatimukset otetaan tosissaan, Suomella ei ole mitään mahdollisuutta palauttaa tänne eksyneitä turvapaikanhakijoita yhtään mihinkään. Kyse ei myöskään ole poliittisesta opportunismista vaan odotettavissa olevasta korjausliikkeestä, jolla siirrytään poliittisesta utopismista kohti realistisempaa suhtautumista maahanmuuttoon ja sen siunauksellisuuteen.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"en luota kehenkään, joka on tai on joskus ollut kommunisti..."

No David Horowitziin sentään? Ainakin hänen elämäntarinansa kannattaa kuunnella.

Martin Scheinin menetti viimeistään nyt viimeisenkin arvostukseni, patologinen demla-kommunisti jonka mitään sanomisia ei kannata noteerata.

Toivottavasti Mestari ja Opetuslapset osaavat ottaa tästä(kin) kaiken irti ja alkaa irtisanoutuminen CGM-epä-sopimuksesta. Lisäksi federalisaatio on saatava pysäytettyä.


t: Viistoontunu Stadilainen

Jaska Brown kirjoitti...

Jos tässä paskassa jotain hyvää on, niin se että
1) nyt voi puhua vapaammin.
2) osoittautui että olemme olleet viimeiset kymmenen vuotta oikeassa.
Tosin kun tarkemmin ajattelee, jälkimmäinen asia ei ole ollenkaan hyvä.
Oulu on vasta jäävuoren huippu. Ei ole mitenkään mahdollista, että yhdessä kaupungissa olisi ollut näin monta yksittäistapausta ja muualla ei oikeastaan mitään. #metoo-tyylin lumipalloilmiö pyörimään! Tällä kertaa ei ole mahdollista edes tehdä ylilyöntejä, riittää kun totuus tulee julki ja ryhdytään sen edellyttämiin toimenpiteisiin.

DuPont kirjoitti...

Tulee kyllä olemaan tragikoomisen huvittavaa/surkuteltavaa seurata nyt näitä anetunnustuksia, mitä valtamediassa ja politiikassa on jo ilmennyt. Joku on jo uskaltautunut sanomaan halla-aholaisten olleen jo vuosia oikeassa, enemmistö vasta vähän lähenee ajatusta (=v....taa, mutta minkäs teet, kun persut olivat oikeassa).

Marko Hamilo sanoi FB:ssä osuvasti, että media on kuin kalaparvi. Kun uusi ajatus iskee, koko parvi seuraa perässä. Ei se välttämättä ajattele asiaa, toimii vain laumaeläiminä. Siksi en olisi niin vakuuttunut siitä, että 3 kk ennen vaaleja tapahtuneet mielenmuutokset jäisivät pysyviksi. Jos kokkaridemarikeput saavat torjuntavoiton kevään vaaleissa, ne voivat myös täysin unohtaa tämänhetkiset julistuksensa. Heitä tuntien näin luultavasti tekevätkin, jos tilaisuuden saavat.

Toki mamukriittisille ja kansallismielisille nykytilanne on hyvä, nyt ainakin aiempaa enemmän nähdään/hyväksytään näkemyksiä, joita olemme esittäneet. Tuli kytee, nyt pitäisi iskeä se roihuun. Nyt ei pidä mielistellä ja kiitellä muita puolueita,vaan haastaa niitä entisestään, eikä antaa pelikenttää niille. Toistaiseksi muutokset ovat vähäisiä ja kosmeettisia.

Professori kirjoitti...

"Pitäydyn itselleni tekemässäni lupauksessa, jonka mukaan en luota kehenkään, joka on tai on joskus ollut kommunisti."

Mikä erinomainen lupaus! Itse olen hämmästelly nyt jo lähes 30 vuotta sitä, minkälainen aivotoiminta sai entiset kommunistit pitämään itseään kykenevinä hoitamaan maamme asioita sen jälkeen kun totuus sosialismista valkeni Neuvostoliiton romahduksen seurauksena. Kuin myös sitä, miten kukaan saattoi antaa heille vielä äänensäkin vaaleissa.

Affu kirjoitti...

Jaska Brown on harvinaisen oikeassa. Vanhana raikulipoikana muistan oikein hyvin millaista oli olla nuorimies. Siihen kun lisää, nykyisten nuorten viinan käytön ja seksuaalisen vapautumisen, puhumattakaan sitten näiden mamujen kotimaiden naiskohteluista, niin totta helvetissä, näitä tapauksia on tuhansia ympäri Suomea. Ymmärrän myös, miksi kaikki eivät koskaan paljastu, koska häpeä on kaksinkertainen. Ainahan me pillunvonkaajat olemme melkein itsekin uskoneet liirumlaarujamme ja joskus jopa tytötkin, mutta nyt kun paljastuu, että vanhemmat, opettajat, uhrit itse ja monet kaveritkin ovat julistaneet sinisilmäistä puutaheinää, puhumattakaan sitten näiden panomiesten omista jutuista, niin eipä se helpota kertomista, vaikka kyseessä olisi vasta lapsi.

Anonyymi kirjoitti...


Tarkennuksena kirjoitukseen: kyse ei ole lainkaan yksinomaan "islamilaisista maista". Aivan samaa saa muualtakin maailmaa myös kristityistä maista, hindulaisista maista, buddhalaisista maista. Kyse on naisten asemasta, maan taloudellisesta tilasta, ja ihmisten koulutustasosta. Islam-kytkös on väärä. Tietenkin nykyisen turvapaikanhakijat ovat muslimimaista, mutta tässä on kyse vain Suomen tilanteesta, ei tilanteesta yleisemmin.

Löylyniemi kirjoitti...

Kiitos mainiosta postauksesta Vasarahammer!

Kuten Jaska Brown kohdassa 1 mainitsi: Nyt voimme puhua vapaammin.

"Overtonin ikkuna" siirtyi pykälän verran sallivampaan suuntaan.

Sellaisetkin ihmiset alkoivat paheksumaan, keneltä olen tottunut kuulemaan väestönsiirrolle myötämielisiä kommentteja.

Jäävuoren pää näkyy jo. Vielä pitää ponnistella, että se pullahtaa kokonaisuudessaan näkyville.

Emme tarvitse enää yhtää uutta turvapaikanhakijaa, kun edellistenkin käsittely on vielä kesken emmekä ole vielä saaneet poistettua entisiäkään kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita pois maasta.


Edellisen anonyymin kommenttiin liittyen: Olisi mielenkiintoista nähdä perustelu, jolla islam-kytkös näytetään vääräksi, kun islam-kytkös seksuaalirikollisuuteen ja esim. Ruotsin matulähiöiden levottomuuksiin näyttää niin ilmeiseltä. Ja asiat ovat yleensä sitä, miltä ne näyttävät.

Vasarahammer kirjoitti...

Viistoontunut stadilainen: "No David Horowitziin sentään? Ainakin hänen elämäntarinansa kannattaa kuunnella."

Retoriikka on retoriikkaa ja käytäntö käytäntöä. Joku on myös sanonut, että jos nuorena ei ole sosialisti, silloin ei ole sydäntä. Jos vanhana ei ole konservatiivi, silloin ei ole järkeä. Horowitzilla taas on vanhasta radikaaliajastä jäänyt joitakin jäänteitä, jotka tulivat esiin, kun hän aikanaan hyllytti Diana Westin American Betrayal -kirjan arvostelun.

Jaska: "Oulu on vasta jäävuoren huippu. Ei ole mitenkään mahdollista, että yhdessä kaupungissa olisi ollut näin monta yksittäistapausta ja muualla ei oikeastaan mitään."

Oulu on se, mistä vyyhti lähtee purkautumaan aivan samalla tavalla kuin Rotherham on Englannissa grooming-jengien symboli.

"Tällä kertaa ei ole mahdollista edes tehdä ylilyöntejä, riittää kun totuus tulee julki ja ryhdytään sen edellyttämiin toimenpiteisiin."

Koskaan ei kannata aliarvioida poliitikkojen kykyä selvitä ongelmista pelkästään selittämällä ja tekemättä mitään konkreettista.

DuPont "Tuli kytee, nyt pitäisi iskeä se roihuun. Nyt ei pidä mielistellä ja kiitellä muita puolueita,vaan haastaa niitä entisestään, eikä antaa pelikenttää niille."

Riskinä on se, että Persut ryhtyvät pelaamaan puoluepolitiikkaa korostamalla, kuinka he olivat oikeassa alusta asti. Niin olivatkin mutta fokus pitää olla tavoitteessa eli haittamaahanmuuton totaalisessa lopettamisessa ja turvapaikkaa tarvitsemattomien palauttamisessa takaisin.

Professori: "minkälainen aivotoiminta sai entiset kommunistit pitämään itseään kykenevinä hoitamaan maamme asioita sen jälkeen kun totuus sosialismista valkeni Neuvostoliiton romahduksen seurauksena."

Suomessa olisi pitänyt tehdä jonkinlainen tilinteko suomettumisen ajasta ja sulkea Neuvostoliiton asiaa ajaneet tärkeiden virkojen ja luottamustehtävien ulkopuolelle.

Affu: "Ainahan me pillunvonkaajat olemme melkein itsekin uskoneet liirumlaarujamme ja joskus jopa tytötkin, mutta nyt kun paljastuu, että vanhemmat, opettajat, uhrit itse ja monet kaveritkin ovat julistaneet sinisilmäistä puutaheinää, puhumattakaan sitten näiden panomiesten omista jutuista, niin eipä se helpota kertomista, vaikka kyseessä olisi vasta lapsi."

Lapset ja nuoret eivät ymmärrä riskejä. On vanhempien ja muiden aikuisten (esim. opettajien) tehtävä kertoa riskeistä. Jos opettajat ovat kiiluvasilmäisiä suvakkeja, he eivät välttämättä ymmärrä riskejä.

Slarba kirjoitti...

Vaikka Suomessa tapahtuisi 10000 muslimin tekemää raiskausta, 200 murhaa ja 50 terroristihyökkäystä niin tämä aivokuollut suvakkilauma edelleen hokisi samaa: Ei mitään tekemistä islamin kanssa.....

Jaska Brown kirjoitti...

Koskaan ei kannata aliarvioida poliitikkojen kykyä selvitä ongelmista pelkästään selittämällä ja tekemättä mitään konkreettista.
Kovasti olen yrittänyt asettaa tätä realistiselle tasolle, mutta en ole vielä toistaiseksi onnistunut.

On vanhempien ja muiden aikuisten (esim. opettajien) tehtävä kertoa riskeistä.
Jos virkamies avaa asiassa suunsa realistisesti, hän havaitsee hämmästyttävän pian olevansa entinen virkamies. Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin puhua peitellysti. Ja miten luulet ala-asteikäisten ymmärtävän tätä?

Vasarahammer kirjoitti...

Anonyymi: "Kyse on naisten asemasta, maan taloudellisesta tilasta, ja ihmisten koulutustasosta. Islam-kytkös on väärä."

Käsittelen tässä Suomeen kohdistuvan maahanmuuton yhtä vaikutusta eli naisen asema sinänsä ei kuulu käsiteltäviin asioihin. Syksyn 2015 maahanmuuttoaallon yhteydessä tulijat olivat melkein kaikki muslimeja.

Islmilaisessa kulttuurissa nainen on institutionaalisesti huonommassa asemassa eli lainsäädännöllisesti niissä maissa, joissa lainsäädännön pohjana on islamilainen sharia-laki. Tälle tyypillisiä piirteitä ovat mm. heikompi asema perinnönjaossa, avioerotilanteessa ja ylipäänsä oikeudellisesti esim. todistajana. Oman lisänsä tähän tuo moniavioisuus.

Toki naisen asema on tiettyyn rajaan asti riippuvainen yhteiskunnan kehitysasteesta. Kuitenkin myös taloudellisesti kehittyneimmissä islamilaisissa maissa naisen asema on huono,

Vasarahammer kirjoitti...

Jaska: "Jos virkamies avaa asiassa suunsa realistisesti, hän havaitsee hämmästyttävän pian olevansa entinen virkamies. Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin puhua peitellysti. Ja miten luulet ala-asteikäisten ymmärtävän tätä?"

On kaksi vaihtoehtoa eli puhua peitellysti tai puhua poliittisesti korrektisti. Ala-asteikäiset eivät välttämättä ymmärrä kumpaakaan viestintätapaa.Minun ei käy kateeksi nykyajan opettajia tässä suhteessa.

DuPont kirjoitti...

https://www.tiede.fi/comment/2595097#comment-2595097

En haluaisi olla kyyninen, mutta olen. En voi ymmärtää kaikkia kulttuureja tasavertaisina, vaikka ehkä pitäisi (koska näin minulle opetetaan). En osaa pitää kaikkia yhtä hyvinä, vaikka tasa-arvoisen ihmisarvokäsityksen hyväksynkin.

Confuced!, on DuPont. Pitäisi olla jotakin, jota järki ei tue.