torstaina, maaliskuuta 08, 2012

Mullah Krekar ja Turun kurdit


Journalistiliiton lehden kirjoitus toimittaja Heikki Kauhasesta paljastaa selkeästi, että yhteydet Mullah Krekarin Norjassa järjestämän mielenosoituksen ja Turussa asuvien kurdien vastaavan välillä ovat selkeät.

Turun Sanomien toimittaja Kauhanen pääsi viime joulukuussa haastattelemaan Norjassa asuvaa terroristijärjestö Ansar al-Islamin entistä johtajaa Mullah Krekaria. Haastattelu näytettiin Mtv3:n 45 minuuttia -ohjelmassa, jossa Krekar sai vapaasti esitellä jyrkän länsivastaisia mielipiteitään.

Tavallisen toimittajan voi olla vaikea päästä haastattelemaan Krekarin kaltaista henkilöä, mutta Kauhasella oli suhteet kunnossa:

”Olen viettänyt paljon aikaa maahanmuuttajien seurassa, tutustunut ja hankkinut heidän luottamuksensa. Sen ansiosta minulla on yhteyksiä joka puolelle maailmaa.”

Pelkästään tämä ei riitä, vaan Kauhanen on lisäksi muslimi ja hänen islamin tuntemukseensa luotetaan muslimipiireissä. Idean Krekarin haastattelusta Kauhanen sai Journalisti-lehden mukaan seuraavasti:

”Mullah Krekarista Kauhanen kiinnostui, kun tutut kurdit puhuivat usein hengellisestä johtajastaan. Lopulta hän kysyi, voisivatko he auttaa haastattelun järjestämisessä. Sattumalta Turkuun oli juuri tulossa mullahin tuttuja.”

Monelle voi tulla yllätyksenä, että Krekarin kaltainen henkilö nauttii suurta arvostusta Turussa asuvien kurdien keskuudessa. Krekar on heille ”hengellinen johtaja”. Henkilö, joka on itse johtanut islamistista terroristijärjestöä ja joka ylistää puheissaan Theo van Goghin murhaaja Mohammed Bouyeria, Osama bin Ladenia, Ayman al-Zawahiria ja muita tunnettuja terroristeja, on ”hengellinen johtaja”.

Krekar on ollut YK:n terroristilistalla vuodesta 2006 lähtien ja Norjassa hänet on todettu uhaksi kansalliselle turvallisuudelle.

Kauhanen raportoi mielenosoituksesta

Sattumoisin sama toimittaja kertoi Turun Sanomien videolla, kuinka joukko Kurdeja oli lähdössä Norjan suurlähetystön eteen osoittamaan mieltä Koraanin polttamista vastaan. Alkujaan kaksi kurdia oli polttanut useita sivuja Koraanista ja julkaissut videon Youtube-palvelussa. Mullah Krekar puolestaan joutui oikeuteen, kun hän oli esittänyt tappouhkauksia Koraanin polttaneille henkilöille (Norjan TV2:n raportti).

Norjassa järjestettyä Koraanin polttoa vastusavaa mielenosoitusta varten perustettiin Facebook-ryhmä, jossa mm. kerrottiin, että Koraanin polttajat asuvat Drammenin kaupungissa. Ryhmässä myös suunniteltiin Koraanin polttoon syyllistyneiden tappamista.

En tiedä, onko Suomessa perustettu Facebook-ryhmää mielenosoitusta varten. Joka tapauksessa yhteydet Krekarin ja suomalaisten mielenosoittajien välillä ovat selkeät. Silminnäkijäraportin mukaan mielenosoituksessa kuului häiritsevän paljon Allahu Akbar -huutoja.

6 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Se video on aika karski - allahu akhbarit raikuvat kun rauhanuskontoa levitetään. Masentavinta on, että touhu ei tästä ainakaan parempaan muutu.

Ibn Matti kirjoitti...

Tähän liittyen youtubesta löytyy myös video kyseisestä tapahtumasta

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vLtrC3AqFtw

Kumitonttu kirjoitti...

Joo kiitos Matti!

Tarhavahti kirjoitti...

No, toimittaja on sitten ilmeisesti sala-asuinen islamistin suosija. On kai hänelle paikka varattuna?

Jukka kirjoitti...

Suvaitsevaisuus senkun etenee.

Khayr kirjoitti...

Bongasin Kurdien nälkalakon Helsingissä Kolmen sepän aukiolla. Herätti ohikulkijoissa erittäin paljon kiinnostusta, toivottavasti johtaa myös tuloksiin. Itsenäisyys Kurdistanille!