tiistaina, syyskuuta 09, 2008

Isot pahat kristityt siionistit

Ylen ykkösaamun kuuntelu on tehokas tapa pilata oma aamupäivänsä erityisesti, jos ohjelmassa esitetään harvinaisen törkeää vasemmistopropagandaa. Yleensä kyllä kestän toimittajien asenteelliset ja ylimieliset haastattelut, mutta joskus raja ylitetään. Näin tehtiin 9.9.2008 esitetyssä lähetyksessä. (Edit: osuus alkaa noin 27 min 30 s kohdalla)

Kristityt siionistit ja kritiikitön suhtautuminen Israeliin

Lähetyksessä kerrottiin ns. kristityistä siionisteista, jotka kannattavat Israelin valtiota raamatullisin perustein. Ohjelmassa toimittaja Annu Passoja haastatteli Icej:n (International Christian Embassy Jerusalem) Suomen osaston johtajaa pastori Juha Ketolaa. Toimittaja Passoja kertoo, että kritiikittömämpää tukea Israel ei saa mistään muualta.

Juha Ketola toteaa

”Ei Israel ole se, joka aiheuttaa näitä aggressioita. Israel ainoastaan puolustautuu.”

Ketola myös sanoo, että kaikki Israelin hallitukset ovat pyrkineet rauhaan ja sopusointuun sekä pitämään demokraattiset arvot voimassa. Toimittaja Passoja kuitenkin yrittää tivata Ketolalta palestiinalaisalueiden tapahtumista:

”Se mitä tapahtuu viikoittain ellei päivittäin, niin puskutratoreilla jyrätään koteja, oliiviviljelmiä. Ammutaan lapsia, estetään ambulanssien pääsy näiltä checkpointeilta, että synnyttäviä äitejä on kuollut. Nämä on kaikki monelta taholta todistettu.”

Ketolan kysymys kertoo saman asian, jonka itse olen moneen kertaan nähnyt ja kuullut Ylen tv- ja radiouutisissa sekä palestiinalaisiin kritiikittömästi suhtautuvan BBC:n raportoinnissa:

”Minkä takia ei voida taustoittaa, kun laitetaan clippi esimerkiksi tv-uutisiin?”

Tässä Ketola osuu harvinaisen hyvin asian ytimeen. Taustoituksen puutteen takia Israel näyttäytyy monissa länsimaisissa tiedotusvälineissä hyökkääjänä, joka tappaa palestiinalaisia ilman syytä. Israelin toimien perusteita ei edes haluta ymmärtää, vaan konflikti esitetään siten, että palestiinalaiset ovat Israelin aggression viattomia uhreja juuri, kuten Annu Passoja yllä olevassa sitaatissa kertoi.

Puskutraktorit jyräävät palestiinalaisten koteja ilman syytä tai siksi, että ne haluavat raivata tilaa juutalaissiirtokunnille, vaikka ne todellisuudessa tuhoavat rakennuksia, joista on pääsy asesalakuljettajien käyttämiin tunneleihin. Israel ylläpitää tarkastuspisteitä ihan ilkeyttään vailla mitään syytä, vaikka todellisuudessa niiden avulla ehkäistään tehokkaasti palestiinalaisterroristien pommi-iskuja.

Passoja lisäksi kysyy Ketolalta, onko tämä käynyt Länsirannalla tai Gazan alueella. Ketola kieltää koskaan käyneensä, mistä Passoja rakentaa aasinsillalla yhteyden palestiinalaisalueilla asuviin kristittyihin, joihin Ketolan edustama järjestö ei pidä lainkaan yhteyttä. Passoja suorastaan hekumoi ”omien silminnäkijähavaintojen puutteella”. (Passoja itse on pikaisen googletuksen perusteella työskennellyt joskus Israelissa kibbutsilla.)

Toimittaja ei luonnollisesti mainitse, että yhteydenpito palestiinalaisiin kristittyihin voisi ehkä olla vaarallista sekä palestiinalaisille kristityille että Ketolan edustamalle järjestölle. Kristittyjen määrä palestiinalaisalueilla vähenee tasaisesti radikaalien islamistien heihin kohdistaman vainon takia. Tästä vainosta Yleisradion punatoimittajat eivät koskaan ole kertoneet eivätkä kerro.

Toki palestiinalaisaktivistien joukossa on muutamia kristittyjä (kuten Hanan Ashrawi ja PFLP:n edesmennyt perustaja George Habash), mutta he ovat lähinnä vasemmistolaisia, joiden merkitys on islamismin nousun myötä vähentynyt. Ashrawilla ei juuri ole valtaa mutta hän on onnistunut vakuuttamaan länsimaiset vasemmistolaiset palestiinalaisten rauhantahdosta ja vähättelemään palestiinalaista terrorismia.

Passoja lyttää lopuksi Ketolan täysin:

”…käsitys siitä, mistä konfliktissa on kyse, tuntuu olevan poikkeuksellisen vankkumaton ja uutistiedoille immuuni.”

Itse olen myös puna-Ylen uutisille nykyisin immuuni, koska uutisoinnista paistaa yksipuolisuus ja asenteellisuus. Passoja todisti omalla raportillaan tämän taas kerran todeksi.

Seuraavaksi teologian tohtori Matti Myllykoski kertoo, kuinka kristityt siionistit eivät usko maallisiin rauhanpyrkimyksiin ja selittää vähän ”kristittyjen siionistien” opillista taustaa. Myllykosken kommentit ovat totuudenmukaisia ja asiallisia, mutta Passojan niihin liittämä merkitys taas ei ole. Passoja tuntuu panevan omia näkemyksiään Myllykosken suuhun, kun hän sanoo:

”Poliitikkojen, kansalaisten ja Lähi-idän rauhanomaisten asukkaiden rauhanpyrkimykset ovat näille ihmisille yhdentekeviä.”

Passoja liittää ”pahan akseliin” myös Israelin ystävät –järjestön ja monet Kristillisdemokraattisen puolueen kannattajat. Tässä Passoja tosin käyttää varsina laveaa pensseliä. Israelin ystävät on perustettu jo ennen Suomen itsenäistymistä vuonna 1908 eikä järjestöllä ole tekemistä Suomeen sodan jälkeen rantautuneen amerikkalaisperäisen herätyskristillisyyden kanssa. Ilmeisesti pelkkä sympatia Israelia kohtaan riittää punatoimittajalle osoitukseksi silmittömästä pahuudesta.

Passojan kannattaisi itse miettiä seuraavaa teologian tohtori Myllykosken lausetta:

”Pitäisi pyrkiä aina tasapuolisuuteen poliittisten asemien arvioinnissa ja nähdä tätä asiaa ja kysymystä molempien osapuolten kannalta.”

Tasapuolisuutta ei löydy Yleisradiosta

En itsekään pidä ”kristittyjen siionistien” raamatullista perustetta hyvänä tapana tarkastella konfliktia eikä heidän tapansa nähdä profetioita erilaisissa maailman tapahtumissa ole minua koskaan miellyttänyt. Toisaalta kyse on näille enimmäkseen helluntailaisille uskonnollisesta vakaumuksesta ja vilpittömästä tuesta Israelille eikä minkään vapaaehtoisuuteen perustuvan kansalaisjärjestön edes tarvitse olla poliittisesti tasapuolinen.

Nämä ihmiset ovat harmittomia ja saavat paljon hyvää aikaiseksi, minkä Passojakin joutuu jutussa pitkin hampain myöntämään. En näe kristittyjen siionistien toiminnassa minkäänlaista ongelmaa, vaan pidän toimittaja Passojan tapaa demonisoida heitä sekä älyllisesti epärehellisenä että halpamaisena. Kristityt siionistit eivät tietääkseni ole syyllistyneet itsemurhapommituksiin.

On paljon vakavampi asia, jos lupamaksurahoitteiset mediayhtiöt esittävät poliittisesti värittyneitä käsityksiä Lähi-idän konfliktista, kuten Yleisradio tekee jatkuvasti raportoidessaan Lähi-idän konfliktista. Lisäksi minun ja jokaisen suomalaisen tv-katsojan on kaiken lisäksi pakko rahoittaa näiden toimittajien asenteellista raportointia. Israelin toimintaa ei voi ymmärtää Ylen uutisia seuraamalla, vaan monipuolisemman näkökulman saamiseksi on tehtävä itse töitä. Onneksi internet tekee tämän nykyisin varsin helpoksi.

Ehkä joskus Yleisradio tekee raportin suomalaisista äärivasemmistolaisista ja heidän läheisistä väleistään radikaaleihin islamisteihin, mutta rehellisesti sanottuna en pidättele hengitystäni tätä odotellessa. Helsingissä järjestettiin kesällä 2006 Israelin toimia Libanonissa vastustanut mielenosoitus, joka muuttui nopeasti ”We are all Hizbollah” –marssiksi. Ilmeisesti Israelin tuhoamiseen tähtäävät fasistiset organisaatiot eivät ole niin suuri uhka Lähi-idän rauhalle kuin suomalaiset helluntailaiset.

Lisäys: KGS:n näkemys asiasta

4 kommenttia:

Juha Kettunen kirjoitti...

Ylen ykkösaamun kuuntelu on tehokas tapa pilata oma aamupäivänsä

Samasta syystä edes Ylen uutislähetyksiä ei pysty katsomaan. Yritän sitä ehkä kerran kuukaudessa ja tulos on aina sama: häpeilemätön sosialismipropaganda pilaa loppupäivän.

Lisäksi minun ja jokaisen suomalaisen tv-katsojan on kaiken lisäksi pakko rahoittaa näiden toimittajien asenteellista raportointia.

Lopeta! Hyvä mies. Ei senttiäkään niille punikeille. Televisioluvan tarkastajalle ei tarvitse avata ovea. Jos sellaisen näkee, kaksi metriä imurinletkua perseeseen ja viidennestä kerroksesta heitto rappusia alas.

Paavo Saariranta kirjoitti...

Olen itsekin miettinyt YLE:n propagandan rahoittamisen mielekkyyttä lupamaksuillani, mutta minkäs teet, kun on pakko maksaa jos ylipäätään haluaa telkkarinsa pitää. Nyt digiaikana ei olisi vaikeaakaan kohdistaa lupamaksu ainoastaan niille, jotka haluavat YLE:n palveluja käyttää. Tasapäistäminen ja vaihtoehdottomuus ovat punapolitiikan päämääriä sinällään, mistä YLE:n monopoli käy hyvänä esimerkkinä.

Topias kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Topias kirjoitti...

Aika alkeelliset menetelmät teillä on: Israelin propagandan toistelu: tuosta islamistien toteuttamista kristittyjen vainosta Länsirannalla ei ole kukaan esittänyt todisteita - vain kr.sionistien valheet kiertävät verkkosivulta toiselle, minkä googlettamalla helposti voi todeta. Toisten nimittely punikeiksi on varmaan sitten paras tapa saada uskottavuutta omalle rasistiselle asialleen? Tosi kristitty tukee oikeasti rauhan saavuttamista Israelissa/Palestiinassa. Olette veljet vihan ja väkivallan asialla, mistä todistaa jos katkera kirjoittelunnekin.