lauantaina, helmikuuta 09, 2008

Arkkipiispa on tullut hulluksi

Ehkä Canterburyn arkkipiispa tai oikeammin arkkidhimmi vain totesi tapahtuneen tosiasian, kun hän ehdotti shari’a-lain tiettyjen osien soveltamista brittiläisen oikeusjärjestyksen puitteissa. Times-lehden uskontoasioiden kirjeenvaihtaja Ruth Gledhill kirjoittaa otsikolla Arkkipiispa on tullut hulluksi seuraavaa:

Muutama viikko sitten keskustelin musliminaisten tukihenkilön kanssa. Hän työskentelee alueella, jota hän, Rochesterin piispasta riippumatta, kutsui ei-muslimeilta kielletyksi. Hänen asiakkainaan oli naisia, joita oltiin lähettämässä Britannian kansallisen terveyspalvelun (NHS) mielisairaanhoitoyksiköihin. Tämä nainen, joka ei ymmärrettävästi halunnut nimeään julkisuuteen, kertoi: ”Miehet väsyvät vaimoihinsa. Tai kyllästyvät. Tai ehkä nainen vastustaa tyttärensä avioliittoa, johon tämä ei halua. Tai ehkä hän on alkanut käyttää länsimaisia vaatteita. Syitä on monia. Naiset lähetetään arvioitavaksi sairaalaan. Heitä tutkiva lääkäri on muslimi. Heitä tutkiva psykiatri on miespuolinen muslimi. Olen ollut mukana näissä arviointi-istunoissa, joissa psykiatri ei katso naista silmiin, koska tämä on nainen. Voitko kuvitella? Psykiatri kieltäytyy katsomasta naista silmiin. Nainen puhuu vähän tai ei lainkaan englantia. Hänet passitetaan sairaalaan, ja hänelle myönnetään avioero. Tällaisia sairaalaan lukittuja naisia on paljon. Miksi te ette kirjoita tästä?”

Keskustelukumppanini kasvot muuttuivat punaisiksi ja hän alkoi melkein itkeä. Sen sijaan, hän huusi minulle. Minä olin lehdistön edustaja. ”Teidän täytyy kirjoittaa tästä”, hän kerjäsi.

”En voi”, minä vastasin, ”ellet tule nimelläsi julkisuuteen tai toimita minulle todisteita tai muuta vastaavaa.”

Hän pudisti päätään. ”En voi tulla esiin nimelläni”, hän sanoi. ”Minut tapettaisiin ja samoin kävisi niille naisille.”

Ehkä näitä naisia auttaisi, jos kolmois-Talaq otettaisiin käyttöön. Mies eroaisi vaimostaan sanomalla: ”Talaq, talaq, talaq.” Näin vältyttäisiin kalliilta psykiatriselta arvioinnilta.

Kaikki muslimit eivät halua shari’a-lakia ja sille antautuminen pelaa vain islamistien pussiin. Kanadan Ontariossa yritettiin soveltaa shariaa, mutta ajatuksesta luovuttiin laajojen protestien jälkeen. Arkkipiispa kannattaa politiikkaa, joka johtaisi yhteiskunnan entistä syvempään jakautumiseen. Tähän loppuun vielä kaksi videota Gledhillin artikkelista.
Seuraavassa videossa mieltään osoittavat ihmiset tuskin rauhoittuvat, jos arkkipiispan ehdotus toteutetaan.Lisäys 10.2. : Tässä Telegraphin artikkelissa arkkipiispan moraalinen pelkuruus asetetaan oikeisiin mittasuhteisiinsa.

Ei kommentteja: