tiistaina, marraskuuta 07, 2023

Iltalehti ja Yhdysvallat - tavanomaista roskajournalismia

 


Entinen presidentti Donald Trump on edelleen valtamedian  toimittajien kauhistelun kohde numbero yksi. Tällä kertaa Iltalehti mollaa Trumpia tavanomaisin argumentein.

Trump kuvataan jutussa mielipuolena. Valtamedian toimittajien tavoin konteksti piilotetaan, jotta Trumpista syntyisi mahdollisimman negatiivinen kuva. IL kertoo, kuinka Trump sanoi, että Yhdysvaltojen kaikkien aselajien komentaja Mark  Milley pitäisi teloittaa.

Ihan ilman syytäkö Trump suivaantuisi Milleylle?  

Todettakoon, että Milley otti Trumpin presidenttikaudella esimiehensä tietämättä yhteyttä kiinalaiseen kollegaansa ja sanoi tälle, että Yhdysvallat on on vakaassa tilassa eikä suunnittele minkäänlaista hyökkäystä. Milley alkoi siis esimiehensä  tietämättä harjoittamaan omaa ulkopolitiikkaa. Tämä itsessään voidaan tulkita maanpetokseksi, josta voidaan rangaista kuolemalla. Jos Milley olisi varoittanut kiinalaisia tulossa olevasta hyökkäyksestä, kyseessä olisi varmasti maanpetos.

Jos olet Yhdysvaltojen kaikkien aselajien komentaja, et lähde sooloilemaan ulkopolitiikassa presidentin tietämättä. Tosin amerikkalaiselle valtamedialle Milleyn toiminta oli täysin ok, koska Trump.

Jälkikäteen on huvittavaa lukea liberaalimedian artikkeleita, joissa ollaan kovasti pelkäävinään sitä, että Trump sytyttää ydinsodan. Kaikki tämä on kummallista, koska Trump ei  presidenttikautensa aikana aloittanut yhtäkään uutta sotaa toisin kuin hänen dementoitunut seuraajansa, jonka johdolla Yhdysvallat alkoi aseistaa Ukrainaa sodasssa, joka juuri tällä hetkellä on päättymässä Ukrainan tappioon.

Mark Milley herätti myös negatiivista huomiota ns. Jan 6 -mellakoiden jälkeen, kun hän kertoi haluavansa ymmärtää ”valkoista raivoa 

Yhdysvaltojen kehnosti hoidettu vetäytyminen Afganistanista menee myös suurelta osin Mark Milleyn piikkiin, vaikka päävastuu toki on Bidenin regiimillä.

Iltalehti kaivaa jostakin Brian Klaas -nimisen tutkijan, joka minusta on sekopäisempi kuin kuva, jonka hän piirtää Trumpista. Amerikkalaiinen liberaali vihaa Trumpia mutta on samanaikaisesti täysin kykenemätön käsittelemään  Trumpia muutoin kuin mielipuolisen raivon kautta.Trump on oikeasti päässyt amerikkalaisten liberaalien ihon alle eivätkä nämä kestä sitä. Amerikkalainen liberaali on oman käsityksensä mukaan hyvyyden perikuva ja edustaa parasta, mitä ihmiskunnalla on tarjota,vaikka hän todellisuudessa olisi pikkusieluinen ja omahyväinen narsisti, joka on kyvytön käsittelemää oman ideologiansa kanssa ristiriidassa olevia mielipiteitä. Voimakasta Trumpia kohtaan tunnettua vastenmielisyyttä kutsutaan Yhdysvalloissa nimellä Trump Derangement Syndrome .

Todellisuudessa Trump ei presidenttikaudellaan ollut mikään autoritaarinen  johtaja vaan johti  maata tavallisen republikaanin tavoin eli ensi töikseen alensi veroja.

Demokraatit sen sijaan  yrittivät kampittaa Trumpia myös likaisilla keinoilla. Näistä pahin oli  Trumpin lavastaminen Venäjän asiamieheksi (Russian collusion hoax,,) johon amerikkalainen valtamedia osallistui suurella innolla. Olen käyttänyt omissa kirjoituksessani tästä termiä Venäjä-huijaus, koska kyse oli Venäjä-yhteyksien lavastamisesta. Venäjä-huijaus huipentui erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkintaan, jossa  Venäjä-yhteydet jäivät toteen näyttämättä.

Biden on se autoritaarinen johtaja, ei Trump

Kun katsoo, miten Bidenin hallinto on käsitellyt Jan 6- mielenosoittajia, voi helposti päätellä, että  kyseessä on autoritaarinen hallinto. Suuri osa epäillyistä ei ole syyllistynyt väkivaltaisuuksiin mutta heidät tuomitaan tästä huolimatta pitkiin rangaistuksiin.  Lisäksi syytetyt joutuvat odottaamaan pitkään oikeudenkäyntiä.

Demokraatit ovat paisutelleet Tammikuun 6. päivän tapahtumia rinnastamalle ne Pearl Harboriin ja 9/11- hyökkäykseen, mikä on kohtuuttomuudessaan täysin uskomatonta. Kontrasti BLM-mielenosoittajien kohteluun on valtava

Autoritarismia on myös oikeusjärjestelmän valjastaminen regiimin poliittisia vastustajia ja erityisesti Donald Trumpia vastaan. Trumpin syytteet vaikuttavat enimmäkseen tekaistuilta ja syyttäjän tarkoituksena on lähinnä sitoa Donald Trump loputtomiin oikeudenkäynteihin ja lopulta pakottaa hänet luopumaan ehdokkuudesta. Kyse on puhtaasti oikeusjärjestelmän väärinkäytöstä eli toiminnasta, joka on tuttua ns. banaanialtioissa.

Iltalehden toimittajat olivat kovasti närkästyneitä siitä, että presidentti  Joe Bidenia kohdellaan seniilinä höppänänä mutta Trumpia ei Ehkä se johtuu siitä, että Trump vaikuttaa energiseltä ja Biden taas hauraalta ja seniililtä. Bidenin mokailut ovat yleinen naurunaihe internetissä. Biden on myös patologinen valehtelija, joka kertoo paikkansa pitämättömiksi osoitettuja tarinoita yhä uudelleen ja uudelleen. 

Bidenit ovat myös rikastuneet käyttämällä hyväkseen Joe Bidenin virkaa varapresidenttinä. Bidenit ovat myyneet palveluksia ulkomaisille tahoille maksua vastaan, kun Joe toimi Barack Obaman  varapresidenttinä. Tämän suhteen Edustajain huoneessa on menossa tutkinta.

Päätän kirjoituksen journalisti Glenn Greenwaldin twiittaukseen sanoihin: Kuvitelkaa, kuinka paljon amerikkalaiset vihaavat maansa johtavia instituutioita, jos Trump,joka on saanut rikossyytteen neljällä eri lainkäyttöalueella, johtaa gallupeissa viidessä kuudesta vaa’ankieliosavaltiosta. Amerikkalaiset ymmärtävät, että Oikeusministeriö ja valtamedia ovat toivottomasti politisoituneita ja korruptoituneita.

On myös todennkäköistä, että pahasti dementoitunut Biden on pelkkä keulakuvapresidentti ja joku toinen hoitaa taustalla  presidentin tehtäviä. Oheisella videolla Varjopresidentti Barack Obama kommentoi Lähi-idän tapahtumia

Suomalaisella valtamedialla on ongelma, kun sen normaalisti käyttämät lähteet Yhdysvalloissa pääsääntöisesti suoltavat hallinnon propagandaa ilman vähäisintäkään kritiikkiä. Kun propaganda käännetään suomeksi, se ei muutu lainkaan paremmaksi.

12 kommenttia:

Olavi Koskela kirjoitti...

Niin, kyllä tuo "Trump Derangement Syndrome" tuli tutuksi täälläkin YLEn toimittelijoiden liki päivittäisissä tuotoksissa Trumpin presidenttikaudella. Taisin itsekin jäkättää jollain palstalla, että jotain se Trump tekee todella oikein, kun menee näiden kotimaisten vihervassari toimittelijoiden ihon alle noin kipiästi. No, olihan toimittajissa asiallisia poikkeuksiakin. Vaan minkälainen raivotautinen mölinä mahtaa syntyä, jos Trump onnistutaan valitsemaan toiselle kaudelle? Ihan ilolla odotan uutisia toimittelijoiden apopleksioista ja burn-out sairaslomista.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Oikein hyvä, perusteltu ja asiallinen kirjoitus:-)))

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Olen tarjonnut satasen vedon siitä, että mitään Yhdysvaltain presidentinvaalia ei 2024 tule.
Tämä veto oli tarkoitettu vähän lohdutukseksi sille, kun voitin viiskymmpiä viime vuoden alussa, kun sanoin, että ei Putin mihinkään kuukaudessa kaadu.

Vasarahammer kirjoitti...

Catilina: Mikä on skenaario, joka tuolloin tapahtuu? Sisällissota vai joku julistautuu El presidenteksi ja hankkii koristeellisen univormun?

Olavi Koskela
odotan uutisia toimittelijoiden apopleksioista ja burn-out sairaslomista.

Aaltolalle Trumpin valinta oli aikanaan kova paikka.

Anonyymi kirjoitti...

"Trump ei presidenttikautensa aikana aloittanut yhtäkään uutta sotaa toisin kuin hänen dementoitunut seuraajansa, jonka johdolla Yhdysvallat alkoi aseistaa Ukrainaa sodasssa, joka juuri tällä hetkellä on päättymässä Ukrainan tappioon."

Toivottavasti viittaat tällä siihen, että biden totesi jotain, että jenkit ei puutu jos joku hyökkää ukrainaan tms... Jos taas viittaat siihen, että ryssien pitäisi rauhassa saada suorittaa ukrainan kansanmurha niin....

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Presidentinvaali "siirretään" jonkun katastrofin vuoksi, tai sitten osavaltioiden senaatit vain lähettävät omat ja turvalliset valitsijamiehensä. Kyllä ne keksivät. Ei minun tarvitse toteutusta miettiä.

Vasarahammer kirjoitti...

Catilina: Presidentinvaali "siirretään" jonkun katastrofin vuoksi, tai sitten osavaltioiden senaatit vain lähettävät omat ja turvalliset valitsijamiehensä. Kyllä ne keksivät. Ei minun tarvitse toteutusta miettiä.
Ei mitenkään tavatonta tuo.Osavaltio saa lähettää omat vaihtoehtoiset valitsijamiehet ja sitähän Trump yritti tehdä. Kiistanaalienn presidentinvaali on historiassa mennyt Kongressin Edudstajainhuoneen ratkaistavaksi. Rutherford B Hayes taisi olla viimeisin tällainen valinta. Vuoden 2020 vaali ei edes ollut mitenkään epänormaalin kiistanalainen. Ainoa varsinainen kapina tapahtui, kun Etelävaltiot erosivat unionista. Perustuslaki mahdollistaa monenlaiset skenaariot. Presidenttiehdokas voi tulla valituksi, vaikka hän istuisi vankilassa. Tästä on ennakkotapaus ja Trumpin kohdalla vankilatuomio on täysin mahdollinen skenaario.

Toivottavasti viittaat tällä siihen, että biden totesi jotain, että jenkit ei puutu jos joku hyökkää ukrainaan tms... Jos taas viittaat siihen, että ryssien pitäisi rauhassa saada suorittaa ukrainan kansanmurha niin. En tässä jutussa viitannut mitenkään Ukrainan tulevaisuuteen, enkä ota siihen tässä jutussa kantaa.
Trump ei vienyt Yhdysvaltoja mukaan mihinkään uuteen sotaan. Ukraina taas soti pitkälti amerikkalaisilla aseilla ja amerikkalaisella rahalla. Yhdysvallat ei kuitenkaan käyttänyt konfliktissa omia sotilaitaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eli siis tarkoitat, että venäjän pitäisi saada valloittaa ukraina ja assimiloida sekä tappaa ukrainan kansa. Koska se sotii pitkälti yhdysvaltalaisilla aseilla,kuten monet muutkin maat ja sinä todennäköisesti kirjoitat tekstiä intelin tai amd:een valmistamaan prosessoriin perustuvalla koneella.. Et vaan voi sanoa suoraan.


seuraavana venäjän onkin varmaan syytä hyökätä suomeen kun armeijalla on pitkälti uudet yhdysvaltalaiset kypärät päässä hävittäjätkin yhdysvaltalaisia vaikka.

Muslimimaat/kehitysmaat on venäjän ja joidenkin sen alusmaiden lisäksi ainoita maita jotka sotivat venäläisillä aseilla.

Anonyymi kirjoitti...

Trump olisi lopettanut koko usa:aan asemyynnin.. No jopas.

Vasarahammer kirjoitti...

Toivottavasti viittaat tällä siihen, että biden totesi jotain, että jenkit ei puutu jos joku hyökkää ukrainaan tms... Jos taas viittaat siihen, että ryssien pitäisi rauhassa saada suorittaa ukrainan kansanmurha niin. En tässä jutussa viitannut mitenkään Ukrainan tulevaisuuteen, enkä ota siihen tässä jutussa kantaa.
Trump ei vienyt Yhdysvaltoja mukaan mihinkään uuteen sotaan. Ukraina taas soti pitkälti amerikkalaisilla aseilla ja amerikkalaisella rahalla. Yhdysvallat ei kuitenkaan käyttänyt konfliktissa omia sotilaitaan.

Vasarahammer kirjoitti...

Toivottavasti viittaat tällä siihen, että biden totesi jotain, että jenkit ei puutu jos joku hyökkää ukrainaan tms... Jos taas viittaat siihen, että ryssien pitäisi rauhassa saada suorittaa ukrainan kansanmurha niin.En päätä siitä, mitä Yhdysvallat tekee Ukrainan suhteen Juuri nyt näyttää siltä, että Yhdysvallat pyrkisi saamaan aikaan jonkinlaisen rauhan Ukrinassa. Mitään tarkempaa tietoa minulla ei ole.

Mitä tulee sodan kustannuksiin, ne menevät suurimmalta osin ameikkalaisen veronmaksajan piikkiin.

Biden on seniili ja voi puhua mitä tahansa puuta heinää tästä syystä. Tuskin kukaan kannattaa kansanmurhaa. En minäkään.Tämä kirjoitus ei käsitellyt Ukrainan tapahtumia enkä keskustele niistä tässä yhteydessä enää. Ukrainan sodan kommentoinnissa monet käyvät pahasti yllikierroksilla.En halua lisätä näitä kierroksia.

Vasarahammer kirjoitti...

TuntematonTrump olisi lopettanut koko usa:aan asemyynnin.. No jopas

Sanoinko jossakin näin? Sanoin, että Trump ei presidenttikaudellaan aloittanut yhtäkään uutta sotaa. Tämä on eri asia kuin asemyynti. Trumpin hallinto seisti Ukrainaa tämän presidenttikaudella.