torstaina, toukokuuta 25, 2023

Nord Stream viimeisen kerran

 


Kun kirjoitin edellisen kerran Nord Stream -kaasuputkien räjäyttämisestä, huomasin, että Google oli poistanut ensimmäisen kirjoitukseni kokonaan hakutuloksista. Sen lisäksi minua lähestyi anomyymina pysytellyt henkilö, joka enemmän tai vähemmän avoimesti vihjaili, että olisin langennut venäläiseen propagandaan.

Mistään lankeamisesta ei suinkaan ollut kyse vaan tarkoituksenani oli päästä lähemmäksi totuutta tapahtuneesta. Yhdysvallat oli todennäköinen räjäyttäjä siksi, että Yhdysvaltojen hallinnon korkea-arvoiset henkilöt olivat useaan otteen avoimesti ottaneet kantaa Nord Stream -kaasuputkien hävittämisen puolesta

Yhdysvallat halusi, että sen tärkein eurooppalainen liittolainen Saksa ei tulisi riippuvaiseksi venäläisestä energiasta. Aikanaan myös presidentti Donald Trump arvosteli Saksaa tästä asiasta, joskaan hän ei suoraan uhannut putkien tuhoamisella kuten nykyinen presidentti Joe Biden tai ulkoministeriön alivaltiosihteeri Victoria Nuland tekivät.

Toisessa Nord Stream -kirjoituksessa keroin journalisti Seymour Hershin artikkelista, jossa hän esitti omiin lähteisiinsä perustuen uskottavan tapahtumien kulun ja selkeästi ilmaisi, että Yhdysvallat oli vastuussa kaasuputkien räjäyttämisestä. Hänen mukaansa Yhdysvaltojen laivaston sukeltajat asensivat räjähteet Itämerellä samaan aikaan käynnissä olleen BALTOPS-sotaharjoituksen yhteydessä. BALTOPS tarjosi räjähdyspanosten laskemiselle täydellisen suojan

Yhdysvaltain laivasto oli myös vastuussa itse räjäytyksestä.

Oheisella videolla on kerrottu, miten räjäytykset  ja niiden seuranta toteutettiin. Mukana on tutka-aineistoa, jotka näyttää, miten laivaston helikopteri pysytteli paikallaan räjähdyspaina lähettyvillä ja, kuinka laivaston lentokone kävi tarkastuslennolla räjähdyspaikkojen yläpuolella.

Mukana on myös tutkakuvaa siitä, miten laivaston lentokone tankataan ilmassa.

Yhdysvaltojen syyllisyys räjäytyksiin ei enää siis ole mikään salaisuus.  Jo  välittömästi räjäytysten jälkeen Puolan entinen ulkoministeri Radek Sikorski twiittasi kiitoksen Yhdysvalloille putkien räjäyttämisestä.

Silti monet väittivät jonkun muun olleen syyllinen. Näistä osa valehteli tietoisesti.

Ukrainan sodassa on useita osapuolia, jotka kertovat kansalaisille muunneltua totuutta. Siksi en itse jaksa seuratasotatapahtumien uutisointia, koska on syytä epäillä, että uutisoinnista suuri osa edustaa epätotuutta. Tämä koskee niin Lännen kuin Venäjän uutisointia.

4 kommenttia:

Joppos123 kirjoitti...

Sotiin on aina liittynyt kiinteästi informaatiokentän hallinta. Sotien aikana on koko ajan käynnissä informaatio-operaatio.
Sen tarkoituksena on tuottaa tietoa omalle kansalle ja väliin ujutetaan ihan tietoisesti valheita joilla pyritään vaikuttamaan viholliseen.
Nykyisin on helppoa kyllästää informaatiokenttä ja jos edes osa sanomasta pistää vihulaista epäilyttämään niin tavoite on saavutettu.
INFO-OPS on oleellinen osa myös Suomen puolustussuunnitelmaa ja sitä tekisi tositilanteessa sotilaiden lisäksi ihan ammattitoimittajat ja niitäkin kertausharjoitutetaan omalla kierrollaan.
Sanonta "sodassa kuolee ensimmäisenä totuus" pitää edelleen kutinsa.
Ukrainan sodassa Ukraina on infopuolella hakannut ryssän 100-0.

Anonyymi kirjoitti...

Jos tämä kansa todella uskoo venäläisten räjäyttäneen kaasuputket, niin syvällä sumussa kyllä vaelletaan. Edes ns."vaihtoehtomediamme" eivät juurikaan kyseenalaista narratiivia, päinvastoin syyttävät kahta pahemmin epäilijöitä putinisteiksi kuin valtamedia.

Anonyymi kirjoitti...

"Ukrainan sodassa Ukraina on infopuolella hakannut ryssän 100-0."
Ukrainalla ei ole tässä asiassa mitään ansioita, vaan sen on tehnyt länsimaiden media ja sama juttu pätee heidän "sotaponnisteluihinsa", koko ajanhan ne kiertävät kerjäämässä lisää, vaikka kuulemma ovatkin millin päässä lopullisesta voitosta.
Onhan se toki ihanaa että saadaan homoparaati Kiovaan ja tuhansittain maahanmuuttajia Afrikasta ja lähi-idästä korvaamaan miesvajetta, koska sen puolestahan "me" taistelemme tuolla. Meilläkin kaikki ns. vaihtoehtomediat kyllä kirkuvat pää punaisina näistä "ongelmista", mutta silti tukevat täysin kritiikittömästi niitä tahoja, jotka ovat syyllisiä näihin ongelmiin ja jotka käyttävät mahtiaan näiden asioiden levittämiseen maailmassa. Suomi on jo menetetty, koska olemme nyt sekä EU:n että USAn käskytysvallan alla ja näiden "pomojen" tahto on että, jos ette hyväksy homodiscoa ja multikultia niin hyvä ei heilu, kansan tahdosta viis. Maltan tuskin odottaa sitä kiemuroinnin määrää, mihin vaihtoehtomedia joutuu, kun se katselee "pyhimys" presidentti Z:tä avaamassa Kiovan homo-ja transu-paraatia.
Oma veikkaukseni on että Puolaa tullaan rankaisemaan tilanteen rauhoituttua sen niskuroinnista, kun se on heikentänyt itseään (sinänsä jalosti) tukemalla Ukrainaa ja vastaanottamalla huomattavan määrän pakolaisia sieltä. Isot pojat EU:ssa haistavat veren ja sen jälkeen EU:ssa ei ole kuin Unkari, joka puolustaa omaa kansaansa ja yksinäinen susi on helppo nitistää. Nappulat liikkuvat shakkilaudalla ja vastapuoli ei kiinnitä huomiota kuin yhteen nappulaan ja sillä taktiikalla häviää pelin. Oma Suomemme on tässä asiassa varmasti ensimmäisten joukossa työntämässä puukkoa sukulaiskansamme selkään. Voi sitä häpeän päivää, mutta se koittaa varmasti
Voisinpa tarjota positiivisempia näkymiä, mutta niitä ei ole. Ehkä pitäisi vain lakata välittämästä ja ajatella että "every man for himself", mikä on amerikkalaisen liberalismin kulmakivi ja syy läntisen maailmamme ongelmiin, jossa meistä kaikista tehdään vain atomisoituja kuluttajia, vailla yhteisöä, perinnettä ja kansaa. Jos liberalismia ei kukisteta, niin länsimaat ovat tuhon omia ja liberalismia ei tulla kukistamaan, koska sekä oikeisto että vasemmisto kannattavat sitä, no ei muuta kuin lastensuojeluilmoituksia odottelemaan kun et suostu ostamaan pojallesi hametta kouluun.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi täällä haisee mahorkka?
Muuten putler on hinttari ja ohranan kelmi.

Äijä