perjantaina, heinäkuuta 15, 2022

Vihreä kuolema

 


Kuluvan viikon merkittävin suomeksi julkaistu kirjoitus oli Mikko Paunion kuvaus Sri Lankasta ja vihreän politiikan katastrofaalisista seurauksista. 

Paunio siteeraa Foreign Policy -lehden artikkelia, joka ennakoi jo maaliskuun alussa Sri Lankan tulevaa kohtaloa.

Paunio kirjoittaa:

” Keskeinen valtaisan katastrofin syy oli Sri Lankan maatalouden täydellinen viherryttäminen. Viherryttämisen katastrofaalisia seurauksia päiviteltiin USA:n tärkeimmän ulkopoliittisen julkaisun Foreign Policyn sivuilla maaliskuun alussa 2022 eli neljä kuukautta ennen lopullista romahdusta.  Artikkelista ilmenee, että vuoden 2021 huhtikuussa Rajapaksan hallitus toteutti vihreää hallitusohjelmaansa ja kielsi synteettisten lannoitteiden ja torjunta-aineiden maahantuonnin ja käytön valtakunnallisesti ja määräsi maan kaksi miljoonaa maanviljelijää siirtymään luomuviljelyyn. Ohjelmaa kutsuttiin ”loiston ja vaurauden visioksi” aivan kuten nyt EU:ssa meille myydään Fit for 55 Ilmastopakettia ja kiertotalouden järjettömiä säädöksiä lupaamalla auvoista ja loistavaa tulevaisuutta.”

Lopuksi Foreign Policy -lehti totesi:

”Sri Lankan kriisin aiheutti maaginen ajattelu, teknokraattinen röyhkeys, ideologiset harhakuvitelmat, eliitin itsekäs lyhytnäköinen ajattelu yhdistettynä siihen, että maan poliittinen johto uskoi niin sanotun kestävän maatalouden puolestapuhujiin.” 

 

Täsmälleen sama asia on tapahtumassa Euroopassa, jossa YK:n ja Davosin marinoimat poliitikot toteuttavat sokeasti vihreää siirtymää ja vaarantavat sekä maanosan ruoka- että energiahuollon. Vihreän siirtymän päässä häämöttää nälkä.

Tanskalainen Lars Hedegard mainitsee myös toisen vihreälle tielle lähteneen maan eli Afrikassa sijaitsevan Ghanan, joka vain muutama vuosi sitten oli taloudellinen menestys ja kykeni viemään energiaa. Sitten tuli Maailmanpankki, joka tarjosi Ghanalle                 vuonna 2015 valtavan lainatakuun, joka mahdollisti Ghanan ”vihreän siirtymän” uusiutuvaan energiaan. Sen lisäksi Ghana liittyi Pariisin ilmastosopimukseen.

Vihreiden ponnistelujen seurauksena Ghanan energiansaanti rohmahti viime vuonna. Tästä seurasi myös vesipula osaan maata, koska veden saanti on riippuvainen sähköstä. Myös ruuasta on pulaa, koska keinolannoitteita ei enää saa käyttää.

Sama toistuu maasta toiseen. Myös Etelä-Afrikka on siirtynyt ”vihreään” energiaan ja joutunut kokemaan energiahuollon katkeamisen. Hampurissa kansalaisia varoitetaan käyttämästä kuumaa vettä ja Ranskassa asukkaita kehotetaan vähentämään lämmitysöljyn ja sähkön kulutustaan.

Jopa Yhdysvaltojen osavaltioissa kuten Kaliforniassa ja Teksasissa, joista jälkimmäisessä on eräät maailman suurimmista energiavarannoista, tapahtuu sähkökatkoja, kun tuulimyllyt lakkaavat tuottamasta sähköä tuulettomalla säällä.

Hollannissa maanviljelijät kapinoivat, kun hallitus pääministeri Marc Rutten johdolla on vaatinut viljelijöitä leikkaamaan typpipäästöjään tasolle, joka tekee kannattavan ruuantuotannon mahdottomaksi, minkä seurauksena monet viljelijät joutuvat lopettamaan viljelyn. Hollanti on maailman toiseksi suurin ruuan viejä, eli ruuantuotannon laskulla on vaikutuksia myös maan rajojen ulkopuolella.

Hollanti ei ole ainoa maa Euroopassa, joka joutuu karsimaan maataloustuotantoaan ilmastopoliittisista syistä. Irlannissa joudutaan teurastamaan 1,3 miljoonaa nautaa, jotta maa selviäisi ilmastovelvoitteistaan.

Yhdysvaltojen, Ranskan ja Saksan kaltaiset maat voivat itse päättää energiapolitiikastaan, mutta köyhillä mailla ei usein ole valinnanvaraa, kun globaalit rahoituslaitokset ja maailman talousfoorumi antavat määräyksiään. Jos köyhä maa ei noudata niitä, ulkomaisia investointeja ei tule.

Maailman talousfoorumi on äskettäin ilmoittanut, että fossiilisten polttoaineiden hintojen on noustava entisestään, jotta uusiutuva energia olisi kannattavaa. Koska vain haihattelijat uskoavat, että maailma pärjää ilman öljyä, kaasua ja hiiltä, seurauksena on nälänhätä, massiiviset levottomuudet ja vallankumoukset, kuten Sri Lankan esimerkki osoittaa.

Samaan aikaan maailman väkirikkaimmat maat Kiina ja Intia, joissa asuu 2,8 miljardia maapallon 8 miljardista asukkaasta, jatkavat uusien hiilivoimaloiden rakentamista samalla, kun ne seuraavat ”suurten ilmastotavoitteiden” toteutumista.

Tämän perusteella mahdollista spekuloida, ajavatko Maailman talousfoorumi, Maailmanpankki ja kansainväliset finanssi-instituutiot Kiinan kommunistien asiaa kuristaessaan länsimaiden talouksia vihreällä siirtymällä.

Yhdysvaltojen energiapolitiikka

Asialla ei nimittäin todellisuudessa ole mitään tekemistä ilmaston kanssa ainakin, jos katsoo Yhdysvaltojen energiapolitiikkaa. Astuessaan presidentin virkaan Joe Biden (tai häntä ohjaileva taustahahmo) päätti ensi töikseen lyödä kapuloita Yhdysvaltojen oman öljyntuotannon rattaisiin miellyttääkseen Demokraattien vihreää siirtymää ajavaa vasemmistosiipeä. Presidentti Trumpin kaudella Yhdysvallat oli polttoaineiden suhteen omavarainen. Bidenin kaudella Yhdysvallat on yrittänyt saada Saudi-Arabian, Iranin ja Venezuelan kaltaisia maita tuottamaan lisää öljyä.

Yhdysvallat on myös kärsinyt laukkaavasta inflaatiosta, joka puolestaan johtuu siitä, että  keskuspankki loi koronaviruspandemian verukkeella valtavan määrän dollareita tyhjästä. Inflaation seurauksena polttoaineen hinta on Yhdysvalloissa noussut ennätyslukemiin.

Lars Hedegardin mielestä ainoa järkevä selitys itsetuhoiselle politiikalle on Demokraattista puoluetta hallitsevien kiihkomielisten ideologien tietoinenpyrkimys köyhdyttää keskiluokka ja pakottaa heidät tilanteeseen, jossa he eivät omista mitään, jolloin heistä tulee monopolikapitalismin ja suurpankkien maaorjia. Hedegard pahoittelee kirjoituksessaan, että hän salaliittoteorioiden epäilijänä päätyy moiseen johtopäätökseen.

Myös Suomessa, jossa hallituksen avainministerit Marin ja Saarikko ovat Maailman talousfoorumin kasvattamia nuoria globaaleja johtajia, vihreää siirtymää on toteutettu. Polttoaineen hintaa on ajettu ylös veronkorotuksilla ja myöhemmin syytetty hinnan noususta Putinia ja Ukrainan sotaa, kun polttoaineen hinta on kivunnut käsittämättömiin lukemiin.

Vihreään siirtymään kuului myös turvetuotannon äkillinen alasajo, jota voi näin jälkikäteen pitää erittäin suurena virheenä.

Suomessa vihreää siirtymää on vauhdittanunt hallituksen ideologinen yksituumaisuus ja täydellinen piittaamattomuus siitä, miten vihreä energiapolitiikka vaikuttaa tavallisen ihmisen arkeen. Suomi on kylmä maa ja talvella tarvitaan runsaasti energiaa pitämään kodit lämpiminä. Äskettäin Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä varoitti MTV Uutisissa, että ensi talvena saatetaan joutua rajoittamaan kotitalouksien sähkönkulutusta.

Ensi talvena on siis riski, että ihmiset joutuvat palelemaan kodeissaan, koska energiaa ei ole riittävästi. Tämä taas kertoo karua kieltään siitä, miten huonosti täällä on varauduttu poikkeusoloihin. Uusiutuvaa energia on ajettu suurella ideologisella kiihkolla, vaikka tiedetään, että sen rooli energiahuollossa on todellisuudessa pieni.

Saksassa puolestaan useat kaupungit varautuvat talveen perustamalla ”lämmittelyhuoneita” kylmästä kärsiville asukkailleen. Saksassa vihreä siirtymä eli paikallisella kielellä Energiewende johti ydinvoiman alasajoon ja energiahuollon rakentamiseen Putinin kaasun varaan.

Kun väitettyä ilmastonmuutosta vastaan käydään ideologisella kiihkolla, lopputuloksena joudutaan turvautuman poikkeuksellisiin keinoihin, jotta ihmiset eivät paleltuisi.

Lisäys 16.7.Kirjoituksen aihepiiriin liittyvää asiaa löytyy täältä.

12 kommenttia:

Professori kirjoitti...

Luin itsekin Paunion kirjoituksen ja annan siitä lukusuosituksen kaikille. Olen jo pidempään ihmetellyt suomalaisten puolueiden intoa ajaa vihreää siirtymää sen äärimmäisessä muodossa - siihenhän kansaa ajavat myös muut kuin Vihreät. Toki on ihan hyviä syitä päästä eroon fossiilisista polttoaineista (tuontitavaraa, saastuttavaa ja ennemmin tai myöhemmin loppuvaa), mutta emme voi tehdä sitä ajamalla energiaomavaraisuuttamme alas tai epävarmoihin tuotantomenetelmiin, rauhoittamalla metsämme suojelualueiksi tuhoten viidenneksen vientiteollisuudestamme, romuttamalla vielä käyttökelpoiset ajoneuvot ja luopumalla kolmanneksesta peltojamme.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Pahoittelen, että joudun käyttämään virhevasemmistosta sanontaa: "Voihan veetu "! Ymmärrätte, mitä tarkoitan.

Vasarahammer kirjoitti...

Professori: "Olen jo pidempään ihmetellyt suomalaisten puolueiden intoa ajaa vihreää siirtymää sen äärimmäisessä muodossa - siihenhän kansaa ajavat myös muut kuin Vihreät. Toki on ihan hyviä syitä päästä eroon fossiilisista polttoaineista (tuontitavaraa, saastuttavaa ja ennemmin tai myöhemmin loppuvaa), mutta emme voi tehdä sitä ajamalla energiaomavaraisuuttamme alas tai epävarmoihin tuotantomenetelmiin, rauhoittamalla metsämme suojelualueiksi tuhoten viidenneksen vientiteollisuudestamme, romuttamalla vielä käyttökelpoiset ajoneuvot ja luopumalla kolmanneksesta peltojamme
Fossiiliset polttoaineet ovat hiilivetyjä. Niitä voi nykyisin tuottaa edullisimmin maaöljystä tai maakaasusta. Niitä voi tuottaa myös muunlaisella energialla.

Kirjoituksen tarkoituksena oli muistuttaa, että kiireelle ja hätäilylle ei ole mitään syytä. Taivas ei putoa niskaan huomenna eikä edes ylihuomenna.Hätäilemällä voidaan tehdä pahoja virheitä, kuten esimerkiksi Sri Lankassa tehtiin.
Fakta on, että ilman fossiilisia polttoaineita ei pärjätä juuri nyt eikä lähimpien vuosikymmenten aikana. EU:n ja ilmastosopimusten tavoitteet ovat epärealistisia. Lisäksi osa maailman maista luistelee kokonaan tavoitteista eivätkä millään tavalla itse sitoudu niihin.

Minusta meillä on täällä Suomessa oikeus selvitä hengissä ja olla paleltumatta kuoliaaksi. Maailman pelastuminen ei voi vaatia suomalaisia tuhoamaan itseään ja talouttaan.

Lisäksi monet poliitikkojen ja globalistien suosimat teknologiat ovat puutteellisia eikä poliitikkojen valitsemiin teknologioihin kannata välttämättä sitoutua.

Kiitokset professorille hyvästä kommentista, jonka kanssa on vaikea olla eri mieltä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tähän mainioon aikamme mielettömyydestä kertovaan postaukseen ei ole paljonkaan lisättävää. Muuta kuin ehkä se, että ne, jotka innokkaimmin ajavat Vihreää Siirtymää eivät ole tippaakaan huolissaan maailman väestöräjähdyksestä.

Ja tämä Vasaran lause ”vihreän siirtymän päässä häämöttää nälkä” tiivistää oikeastaan kaiken.

Vasarahammer kirjoitti...

Terho Hämeenkorpi: ""Voihan veetu "! Ymmärrätte, mitä tarkoitan". Ymmärränt toki, mutta sinun kannattaa ymmärtää myös se, että se vanha "suurpääoma", jota vasemmisto takavuosina kovasti vastusti, on nykyisin erittäin ympäristötietoista ja kannattaa "stakeholder- kapitalismia perinteisen riistämisen asemesta. Siitä huolimatta he ovat pahempia ja tuhoisampia kuin perinteiset kapitalistiriistäjät.

Paperinen Puskistahuutelija kirjoitti...

En ymmärrä miten Te Muut™ kirjotatte näistä asioista noin lamaantuneen tylsämielisesti ja maltilla. ON kuin kuvailisitte "reaaliajassa" kuinka "..nyt rotat syövät viljaani ja jäytävät äitiäni ja ..oi nyt parvi niitä syö vauvaani, siinä meni yksi silmä ja nyt toinen.." ..ai miin minä olisin ainakin jo luudan kanssa TEKEMÄSSÄ ASIALLE JOTAKIN. Vähintä mitä suomlannissa pitäisi tehdä on laatia sellainen Kansalaisaloite™ "vihreiden" potkimiseksi pois suomesta ja asettamisesta johonkin Tribunaalin, ja kaikkien tekemiensä tihutöiden VÄLITTÖMÄN peruuttamisen ja absoluuttisen mitätöinin VÄLITÖN VAATIMUS.
Muttei teisä suomalaisista muuleista ikinä ole mihinkään. Te totisesti olette alamaisrotu ja lammaskansa. INHOITTAVAA vitun väkeä.


P.s kytät ja lait ovat teidän vastainen ASE. Ne EIVÄT ole ystäviänne tai liittolaisianne vaan teidän niskassanne killuva triljoonan tonnin alistava paino.

Kiitti.

A T Lehtniemi kirjoitti...

Hyvin kiteytettyjä blogitekstejä. Vahvat suosittelut. Taustaa tälle ”vihreälle tyrannialle” löytyy kolmesta suomentamastani kirjasta. Näitä kirjoja perinteiset kustantajat eivät suostuneet julkaisemaan edes siten, että olisivat vain bulvaanina välissä tekijänoikeuksien saamiseksi. Kaiken muun olisin ja olenkin maksanut itse. ”Oikeaoppisuus” ja boikotin pelko (case Kiuas-kustannus) on varsin kattavaa, mitä kirjojen tekijätkin ovat minulle ihmetelleet.

Kirjoja saa parhaiten Reunan kirjakaupasta: https://reunalla.fi/

Projektista ja kirjoista lisää kotisivultani: https://anttilehtniemi.nettisivu.org/miksi-suomensin-kolme-kirjaa/
--- --- ---

Vasarahammer kirjoitti...

Tämä video kertoo Sri Lankasta. Lyhyt eli helposti katsottava. https://www.youtube.com/watch?v=Ej9uiZ2HiDI

Vasarahammer kirjoitti...

A T Lehtniemi

" Taustaa tälle ”vihreälle tyrannialle” löytyy kolmesta suomentamastani kirjasta. Näitä kirjoja perinteiset kustantajat eivät suostuneet julkaisemaan edes siten, että olisivat vain bulvaanina välissä tekijänoikeuksien saamiseksi. Kaiken muun olisin ja olenkin maksanut itse. ”Oikeaoppisuus” ja boikotin pelko (case Kiuas-kustannus) on varsin kattavaa, mitä kirjojen tekijätkin ovat minulle ihmetelleet.

Kirjoja saa parhaiten Reunan kirjakaupasta: https://reunalla.fi/

Projektista ja kirjoista lisää kotisivultani: https://anttilehtniemi.nettisivu.org/miksi-suomensin-kolme-kirjaa/"

On varmasti turhauttavaa julkaista noita kirjoja, kun vastapuolella on ylivoimaisesti suuremmat taloudelliset resurssit käytössään ja pöljinkin väite ilmastonmuutoksen tuhoisuudesta saa enemmän julkisuutta

Anonyymi kirjoitti...

Ylihärmän lahja suomalaisille kertoo ruuan hinnan nousevan 20%.

https://yle.fi/uutiset/3-12536697

vieras kirjoitti...

Sri Lanka astui Kiinan velka-ansaan ja WEF:n utopiaan vihrestä siirtymästä.

Suomen Uutisten juttu:
https://www.suomenuutiset.fi/sri-lankan-yhteiskuntajarjestys-romahtamassa-world-economic-forum-deletoi-hadissaan-verkkosivuja-joissa-hehkutettiin-maan-menestysvisioita/


Intialaisella WION-kanavalla Youtubessa on hyviä juttuja Sri Lankasta ja Kiinasta. Kanava on muuten hyvä mutta se sortuu ilmastohihhulointiin. Mutta jos ilmastohihhuloinnin jättää pois, siellä on pääosin hyviä ja kiinnostavia juttuja.

https://www.youtube.com/c/WION/search?query=Sri%20Lanka

https://www.youtube.com/c/WION/search?query=China

Strix Senex kirjoitti...

Sri Lanka on vihreiden Venezuela. Ideoiden ja myös ideologioiden toimivuus todennetaan käytännön kokeilla. Ideologia implementoidaan käytäntöön ja katsotaan, mitä tapahtuu. Sitten tehdään johtopäätökset. Tulokset sosialismin tuomisesta Venezuelaan (ja sitä ennen kaikkiin muihinkin kokeilun uhriksi joutuneisiin maihin) kuten myös vihreän ideologian tuomisesta Sri Lankaan olivat katastrofaaliset. Suhtautumisessa tuloksiin sitten nähdään uskonnollisen ja rationaalisen ajattelun ero. Uskovainen pitää kiinni uskostaan ja yrittää jatkaa ja toistaa sitä samaa virhettään entistä kiivaammin ja itsepäisemmin. Rationaalisesti ajatteleva toteaa, että "ei toiminut, idea hylätään". Vähintäänkin pitää ymmärtää, että uutta toteutusta ei kannata yrittää ainakaan ennen kuin toimimattomuuden syyt on selvästi tunnistettu ja korjattu. Ainakin sosialismin tapauksessa vika on selvästikin paradigmassa ja sellainen vika ei ole korjattavissa. Vihreässä ideologiassa vika näyttäisi olevan epärehellisyyden ja naiiviuden yhdistelmässä ja kyllä senkin korjaaminen lähentelee mahdottomuutta.