tiistaina, heinäkuuta 12, 2022

Miten pandemian hoidossa oikeasti onnistuttiin?


Koronaviruspandemia alkoi Suomessa virallisesti ka joskus maaliskuussa 2020. Nyt kesällä keskellä kauneinta heinäkuuta kärsitään edelleenkin hengitystieinfektioista, jotka normaalitilanteessa keskittyvät syksyyn ja talveen.

Miten pandemian hoitotoimet etenivät?

Alkuvaiheessa ei luonnollisesti ollut mitään hoitoja virusta vastaan, rokotteesta puhumattakaan. Terveydenhoitojärjestelmässä oltiin huolissaan tehohoitopaikkojen riittävyydestä, jos sairastuneiden määrä kasvaisi. Tämän estämiseksi otettiin käyttöön sulkutoimia, joilla pyrittiin jakamaan tartuntoja pitemmälle ajanjaksolle.

Luonnollisesti nämä toimenpiteet vain hidastivat pandemian etenemistä, mutta niistä ei ollut mitään hyötyä pandemian lopettamisessa.

Jossain vaiheessa todettiin, että kasvomaskit saattaisivat hidastaa pandemian leviämistä. Mitään näyttöjä tästä ei esitetty, mutta ihmiset laajalti hyväksyivät kasvomaskit ja noudattivat niitä koskevia suosituksia. Myös käsien desinfiointiin käytetyt liuokset ilmestyivät kauppoihin ja suurin osa ihmisistä käytti niitäkin säännöllisesti.

Suositeltujen toimien todellinen vaikutus oli kyseenalainen mutta niiden tarkoituksena oli luultavasti lähinnä rauhoittaa ihmisiä ja antaa ymmärtää, että toimien avulla sairastumisen riski pienenisi.

 

Rokote

Suomessa otettiin käyttöön Pfizer/Comirnatyn mRNA- rokote vuonna 2021. Rokotteen toivottiin lopettavan pandemian. Ylen Uutisissa pähkäiltiin helmikuussa 2021 sitä, miten rokotekattavuus saataisiin mahdollisimman suureksi. Tänään tiedämme, että Pfizerin mRNA-rokotteella laumasuojaa ei voida saavuttaa, koska rokote tarjoaa epätäydellisen suojan tautia vastaan. Se ei estä tartuntoja eikä myöskään taudin leviämistä.

Rokotekattavuus nousi Suomessa melko suureksi, mutta pandemia ei osoittanut laantumisen merkkejä. Suunnilleen näihin aikoihin alettiin julkisuudessa puhua ”rokottamattomien pandemiasta”. Rokottamattomia syyllistettiin sekä pandemian jatkumisesta että oletetusta terveydenhuoltojärjestelmän kuormittumisesta.

Rokotteen väitetyt ominaisuudet vähenivät yksi toisensa jälkeen. Rokote ei estänyt tartuntaa, se ei estänyt sairastumista eikä tuonut mukanaan laumasuojaa vaan ainoat julkisesti esitetyt tehokkuusväitteet liittyivät vakavan taudin ja kuoleman välttämiseen. Rokotteen todellinen teho oli luultavasti viranomaisten tiedossa mutta siitä ei kerrottu ihmisille.

Koronarokotteet oli tuotu markkinoille erikoisluvalla puutteellisesti testattuina. Tästä huolimatta rokotetta tyrkytettiin yhä nuoremmille ihmisille ilman kunnollista lääketieteellistä perustetta.

Kuinkas sitten kävikään?

Kun Omikron-variantti ilmestyi, moni minä mukaan luettuna oli toiveikas taudin päätymisestä laumaimmuniteettiin. Näin ei kuitenkaan käynyt. Syy, miksi näin ei käynytkään, löytyy Pfizerin rokotteesta, joka tarjoaa epätäydellisen suojan tautia vastaan eli sen tarjoama immuunivaste ei tuhoa virusta vaan saa sen mutatoitumaan ja generoimaan aina vain uusia entistä tarttuvampia variantteja.

Hollantilainen Geert Vanden Bosche varoitti tästä jo varhaisessa vaiheessa, mutta tuolloin hänen kaltaistensa näkemykset sensuroitiin sosiaalisessa mediassa. Vanden Boschen kirjoituksen voi lukea täältä, joskin terminologian ymmärtäminen on itselleni vähän hankalaa.  Olennaisen osan voi kuitenkin lukea edellisestä kappaleesta. Vanden Bosche oli aikanaan mukana tukahduttamassa ebolaepidemiaa ja tuolloin hän ymmärsi, että massarokotukset pandemian aikana johtavat juuri tuohon mutatoitumiseen.

Omikronin saavuttua koronauutiset alkoivat vähentyä valtamediassa. Josku sentään kyseltiin koronakuolleisuudesta, kuten Forssan lehti tässä.

Omikron aiheutti aiempia koronavariantteja lievemmän version taudista eikä ollut yhtä tappava. Vuoden 2022 talvella ihmisiä kuitenkin kuoli paljon koronaan, ja Forssan lehti varoittaa Suomea vajoamasta yhtä syvälle kuin Ruotsi.

Ruotsissa alkuperäiseen koronastrategiaan eivät kuuluneet sulkutoimet vaan talous sai toimia vapaasti. Tauti pääsi kuitenkin leviämään vanhustenhuoltoon, jolloin kuolleisuusluvut kasvoivat suuriksi. Suomessa kävi samalla tavalla vähän myöhemmin. Vaikka omikron oli aiempia variantteja lievempi, se oli paljon tarttuvampi ja tappoi näin runsaasti vanhuksia. Jutussa haastateltiin myös HUS:n diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtosta, joka sanoi:

” Keskeisin keino ehkäistä kuolemia on rokotussuojan ylläpitäminen, se vanha tuttu. Mitään uutta ei tarvitse keksiä tai arvailla.”

Ehkä tässä on se ongelman ydin.

Vajavaisen suojan tarjoava rokote ei kykene tuomaan laumasuojaa, vaan tauti jää ikuisesti kiertämään väestössä niin kauan, kun rokotteita jaetaan. On myös ilmennyt, että taudin sairastaminen ei välttämättä tarjoa kunnollista suojaa tulevilta tartunnoilta.

Noin viikko sitten HUS:n ylilääkäri Asko Järvinen tunnusti tosiasiat:

” Emme me tästä eroon pääse. Kyllä tämä koronavirus on tullut tänne jäädäkseen. Emme kykene poistamaan sitä rokotteilla tai rajoitteilla.”

Jäljelle jää enää kysymys, olisiko pandemia ollut kukistettavissa toimimalla toisin eli hylkäämällä massarokotukset ja antamalla taudin levitä väestössä. Suojelussa olisi keskitytty kaikkein haavoittuvimpaan osaan väestöstä eli vanhuksiin ja immuunijärjestelmältään vajavaisiin ihmisiin.

Igor Chudov kertoo kirjoituksessaan, että rokotetut  eivät välttämättä  saa koskaan immuniteettia koronavirukselle. Chudov siteeraa tutkimusta, jossa kävi ilmi, että rokotetut saivat pienemmällä todennäköisyydellä laajan luonnollisen immuniteetin kuin rokottamattomat.

Toisessa kirjoituksessaan hän vertailee kahta COVID-pandemiaan eri tavalla suhtautunutta maata eli Etelä-Afrikkaa ja Portugalia. Maat ovat toimineet täysin vastakkaisella tavalla. Siinä missä Etelä-Afrikassa rokotekattavuus on erittäin alhainen, Portugalissa uskottiin tieteeseen ja siellä rokottamatonta on vaikea löytää.

Korkea rokotekattavuus sai portugalilaiset uskomaan, että laumaimmuniteetti on saavutettavissa. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan omikron-variantit BA.4 ja BA.5 toivat Portugaliiin (kuten myös Suomeen) suuren koronakuolemien aallon.

Omikron-variantit eivät aiheuttaneet Etelä-Afrikassa mitään vastaavaa piikkiä kuolleisuudessa. Sen sijaan pandemia näytti olevan täysin ohitse rokottamattomassa Etelä-Afrikassa. Infektiot ja uudelleen sairastetut koronataudit aiheuttivat enemmän kuolemia rokotetussa ja terveydenhuoltojärjestelmältään kehittyneemmässä Portugalissa kuin enimmäkseen rokottamattomassa Etelä-Afrikassa.

Suomessa vaihtoehtoina on piikitysten jatkaminen, vaikka niiden vaikutukset immuunijärjestelmään saattavat ollakin pitkällä tähtäimellä haitallisia, tai luopuminen säännöllisestä piikittämisestä.

Suomessa piikittämisen jatkamista kannatetaan ylimmässä valtiojohdossa. Presidentti Niinistö ihmetteli, miksi koronarokotteita pantataan sen jälkeen, kun hän itse sairastui koronaan. Myös EU on painostanut Suomea aloittamaan neljännen koronarokotteen jakelun.

Paradoksaalisesti koronapandemia on muuttunut ”rokotettujen pandemiaksi” tavalla, jota ei osattu ennakoida.

18 kommenttia:

Antimatsisti kirjoitti...

Onko viruksen alkuperä selvinnyt?

Vasarahammer kirjoitti...

Tietääkseni ei ole, mutta paras selitys toistaiseksi on se, että se karkasi Wuhanin laboratoriosta

Anonyymi kirjoitti...

Tämän luokan viruksia ei säilytetä missään muualla kuin Wuhanissa niin ei tarvitse miettiä mistä se on kotoisin.

Snowcamo kirjoitti...

Rokottamattomien immuniteetista on huikea tulos alan johtavassa tiedelehdessä: ikuinen.
Prevalence and Durability of SARS-CoV-2 Antibodies Among Unvaccinated US Adults by History of COVID-19

Anonyymi kirjoitti...

Mukavan selkeä ja kiihkoton kirjoitus. Vihdoinkin koronatoimien ja rokotusten järkevyyttä aletaan kyseenalaistamaan yhä enenevissä määrin, joskin valtamedian odotan ottavan aiheesta vielä enemmän kiinni. Ketään ei tunnu esim kiinnostavan koko Eurooppaa koskeva massiivinen ylikuolleisuus, joka on jo 10-20% maasta riippuen.

Anonyymi kirjoitti...

Oikea sana oikeaan paikkaan. "Rokotekattavuus" on jotain kummallista epäsuomea ja oikea sana on "rokotuskattavuus". Voidaan kyllä sanoa, että rokote kattaa 4 virusvarianttia, mutta se on eri asia.

Bogreol kirjoitti...

Koronassa on käynyt, että lääke on pahempi kuin tauti. Robert Kennedy Jr:n kirjassa The Real Anthony Fauci käydään läpi suuri määrä rokotteita ja rokotekokeiluja, joilla moni yrittäjä on päässyt miljardöörien joukkoon veronmaksajien tuella. Yksi hämmästyttävimpiä on libanonilaistaustainen El Hibrin perhe, toimimatttomat pernarutto, isorokko- ja Covid-rokotteet, rahastus komeisiin puitteisiin ja vaikka lääkevirasto ei juuri tuotteitaan hyväksynyt, niin rahaa virtasi hallituksen kerätessä turhia varastoja. Wikipedia antaa herroista valheellisen rikkaita mielistelevän kuvan, ovat hyväntekijöitä, avustavat Amerikan muslimeita ja jakavat stipendejä uskonveljilleen.

Viralllinen oikeaoppisuus koronan suhteen on ponnistellut hiljentääkseen puheet, että koronavirus on laboratoriosta kotoisin. Kennedyn kirjassa oli viittaus ranskalaiseen rakennusyhtiöön, joka on rakentanut Wuhanin laboratorion, ja jättänyt suojauksen puutteelliseksi, myöhemmin rakennusliikkeen johtaja otettiin roketeyhtiöön johtajaksi.

Kysymys on suurista rahoista, rahalla ostetusta totuudesta, informaation hallinnasta, valtavirtamedia ja sosiaalinen media ovat olleet valmiita palvelemaan globaalia eliittiä. Bill Gatesilla on "strategic media partners", joille lahjoitetaan jotta asia kerrottaisiin lahjoittajan toiveen mukaan, NPR, Public Television, The Guardian (jossa kokonainen Global development -osio), The Independent, BBC, Al Jazeera ym. Gates on lahjoittanut myös faktantarkistusverkostoille, oli tärkeää saada rokotesuositukset toimiviksi.

Vasarahammer kirjoitti...

Snowcamo: "Rokottamattomien immuniteetista on huikea tulos alan johtavassa tiedelehdessä: ikuinen.
Prevalence and Durability of SARS-CoV-2 Antibodies Among Unvaccinated US Adults by History of COVID-19"

Eiköhän luonnollisen immuniteetin paremmuus ole tullut osoitetutksi.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9047157/

Anonyymi: "Ketään ei tunnu esim kiinnostavan koko Eurooppaa koskeva massiivinen ylikuolleisuus, joka on jo 10-20% maasta riippuen. Ei kiinnosta, ei. Suomessa asiasta vaietaan kovaäänisesti.

Kannattaa muistaa, että ensimmäisen koronavuoden koronakuolemat eivät kunnolla edes näkyneet kuolleisuustilastoissa.

Bogreol:"Koronassa on käynyt, että lääke on pahempi kuin tauti" Korruptio on ilmeistä.Pfizerin toimitusjohttaja Bourla keskustelee jollain videolla Klaus Scwabin kanssa disinformaatiosta. Keskustelu on hulvattoman hauska. Real Anthony Fauci on kuuntelulistalla vielä aloittamatta.


Professori kirjoitti...

Tätä harhaluuloa ei kannattaisi kierrättää, koska mikään käytettävissä oleva tieto ei tue sitä. Virus on kotoisin lepakoista ja levisi niistä kaksi kertaa ihmisiin joko suoraan tai jonkin muun eläimen kautta. Nykyiset koronavirukset ovat peräisin vain yhdestä tartuntalinjasta.

Joppos123 kirjoitti...

Sairastin jonkin koronan 3 viikkoa sitten, todennettu kotitestillä. 3 rokotetetta otettu. Kesti oireisena 5 päivää. Pikkukuumetta ja pientä päänsärkyä joka välillä loppui ja alkoi sitten uudelleen. Jäi pikku köhä eli minun kohdallani varsin kevyt tappajavirus.
Vaimo sairastui kaksi päivää jälkeeni ja oli kaksi viikkoa saikulla joista ensimmäisen todella kipeä.
Hänelläkin 3 rokotusta (pakko olla kun on sairaanhoitoalalla) ja on selvästi paremmassa fyysisessä kondiksessa kuin minä eikä polta.
Vaihtelee aikapaljon oireet ja kesto riippumatta vaikkapa siitä onko hyvässä kunnossa ja polttaako kuin korsteeni.
Nyt vois jo unohtaa koko hössötyksen eikä alkaa keräämään poliittisia irtopisteitä kyseisellä taudilla.
On kuin influenssa, joku sairastuu pahasti ja joku jopa kuolee.
Valtaosalla normiflunssaa kevyempi tauti.
En tiedä onko rokotteilla merkitystä vai ei mutta ei ne rokotteetkaan tappanut vaikka jotkut hysteerikot ennustivat niin tapahtuvan.

Vasarahammer kirjoitti...

Professori: "Tätä harhaluuloa ei kannattaisi kierrättää, koska mikään käytettävissä oleva tieto ei tue sitä. Virus on kotoisin lepakoista ja levisi niistä kaksi kertaa ihmisiin joko suoraan tai jonkin muun eläimen kautta. Nykyiset koronavirukset ovat peräisin vain yhdestä tartuntalinjasta."

Alkuperäinen virus on todennäköisesti peräisin lepakoista. Ns. lab leak -teorian mukaan Wuhanin laboratoriossa tutkittiin virusta ja se levisi laboratoriosta ihmisten joukkoon. Tätä teoriaa on vaikea vahvistaa. Sitä ei pandemian alkuvaiheessa pidetty uskottavana.

https://www.bbc.com/news/world-asia-china-57268111

Vasarahammer kirjoitti...

Joppos123: "Sairastin jonkin koronan 3 viikkoa sitten, todennettu kotitestillä. 3 rokotetetta otettu. Kesti oireisena 5 päivää. Pikkukuumetta ja pientä päänsärkyä joka välillä loppui ja alkoi sitten uudelleen. Jäi pikku köhä eli minun kohdallani varsin kevyt tappajavirus.
Vaimo sairastui kaksi päivää jälkeeni ja oli kaksi viikkoa saikulla joista ensimmäisen todella kipeä.
Hänelläkin 3 rokotusta (pakko olla kun on sairaanhoitoalalla) ja on selvästi paremmassa fyysisessä kondiksessa kuin minä eikä polta.

Hienoa, että olet parantunut. Samanlaisia kommentteja olen kuullut taudin sairastaneilta sukulaisiltani.

"En tiedä onko rokotteilla merkitystä vai ei mutta ei ne rokotteetkaan tappanut vaikka jotkut hysteerikot ennustivat niin tapahtuvan."

Rokotetta ei oltu testattu kunnolla, kun se otettiin käyttöön. Tämä antaa aiheen olettaa, että kaikkia mahdollisia sivuvaikutuksia ei ole löydetty. On siis perusteltua olettaa, että osa rokotteen ottaneista saa siitä vakavia haittoja ja jopa menehtyy niiden takia. Siksi sitä ei ehkä pitäisi jakaa nuorille ihmisille, joille korona ei erittäin suurella todennäköisyydellä aiheuta vakavaa tautia.Rokottamista ei tässä tapauksessa voi perustella taudin leviämisen estämisellä.

Vasarahammer kirjoitti...

Lab leak teoriasta vielä.. Sen mukaan Wuhanin laboratoriossa testattiin "terästettyjä viruksia". Tätä varten Anthony Fauci oli myöntänyt laitokselle apurahan. Yhdysvaltojen veronmaksajat siis rahoittivat tuota tutkimusta. Asiasta nousi kohu Yhdysvalloissa. Kuten muissakin asioissa, mielipiteet jakautuvat normaalin poliittisen jakolinjan mukaan.

Anonyymi kirjoitti...


Tervehdys Vasara ja kumppanit.

Koronan ja koronarokotteiden haittoihin liittyen tultanee näkemään vielä kova vääntö.
Kun nyt on jo useampi vakuutusyhtiö ilmaissut huolensa että ei kestä enää perse merivettä.
Ylikuolleisuus ja työkyvyttömyys on noussut ennennäkemättömäksi.

Suurilla vakuutusyhtiöillä on niin suuri vaikutusvalta että moni poliitikko hiljenee.
Siis kun valtio on ilmaissut tahtonsa pakkorokottamisiin ja työnantajat ovat vaatineet sitä ehtona työpaikan säilymiseen.
Tässä nyt ilmeisesti odotellaan että aika hoitaa haavat.

Vaan kun ei hoida.
Vakuutusyhtiöillä on niin suuret velvoitteet työkyvyttömyyseläkkeiden suhteen että asia ei jää todellakaan tähän.
Eräs saksan suurimman vakuutusyhtiön johtaja otti asian julkisuuteen.
Hänet tietenkin irtisanottiin oitis ja se teksti on netistä poistettu.(on tallessa)

John Campbell taannoin lipsahdutti että myös apinarokkovirusta "käsiteltiin" Wuhanissa.
Hän on hyvin maltillinen eikä kiihkoile puolesta eikä vastaan,lääketieteen ammattilainen.
Totesi että apinarokko on aina ollut tiukasti endeeminen ja vain Afrikassa.
Nyt sitä on yhtäkkiä ympäri maailman.

Jäämme odottelemaan kunhan siihen saadaan rokote kehitettyä.
Ja poloiset ihmiset pelastuvat.
Tai sitten ei.

Regards Josef





















Anonyymi kirjoitti...

John Campbell on käsitellyt korona-asioita jo pari vuotta. Hyvää ja asiallista tiedonjakamista: https://www.youtube.com/c/Campbellteaching/videos

Vasarahammer kirjoitti...

Anonyymi: "John Campbell on käsitellyt korona-asioita jo pari vuotta. Hyvää ja asiallista tiedonjakamista: https://www.youtube.com/c/Campbellteaching/videos" John Campbell on hieno mies. Olen tilannut hänen kanavansa, mutta en ole vähään aikaan kuunnellut hänen videoitaan.

Vasarahammer kirjoitti...

Anonyymi: Koronan ja koronarokotteiden haittoihin liittyen tultanee näkemään vielä kova vääntö.
Kun nyt on jo useampi vakuutusyhtiö ilmaissut huolensa että ei kestä enää perse merivettä.
Ylikuolleisuus ja työkyvyttömyys on noussut ennennäkemättömäksi.

Tuo vakuutusyhtiöjuttu on ollut esillä jo jonkin aikaa, vaikka ilmeisesti vasta nyt se on nousemassa valtavirtajulkisuuteen.

Luonnollisesti vakuutusyhtiö haluaa selvittää syyllisen ylimääräisiin kuolemiin ja saada syyllisen vastuuseen.

Vasarahammer kirjoitti...

Rokotekattavuus" on jotain kummallista epäsuomea ja oikea sana on "rokotuskattavuus".

Ei ole, jos viitataan nimenomaan Pfizerin mRNA-rokotteeseen.