torstaina, maaliskuuta 18, 2021

Pellemaailma

 


Suu loksahti auki, kun Yleisradio uutisoi, että Suomen hallitus olisi poikkeuksellisen vihakampanjan uhri. Käsitys perustuu Naton alaisen Stratforin tutkimukseen.

Luonnollisesti mitään poikkeuksellista vihakampanjaa ei ole vaan kyse on sosiaalista mediaa käyttävistä tavallisista kansalaisista, joiden palaute saattaa joskus mennä asiattoman puolelle.

Itse tutkimus puolestaan on tyypillinen vasemmistoliberaalien tekele, jota poliitikot käyttävät  verukkeena sensuurin lisäämiseksi sosiaalisessa mediassa. Tutkimuksen sisällölle ei ole syytä antaa mitään erityistä arvoa. Sen tahattoman koomisille ylilyönneille voi itse kukin vapaasti nauraa.

Suomalainen valtamedia tarttui välittömästi täkyyn ja päästi ilmoille feministisen närkästyksen täydellä voimallaan.

Myös Politico-lehden Euroopan versio uutisoi aiheesta ja oli haastatellut kahta Vihreiden ehkä tyhjäpäisintä kansanedustajaa eli Iiris Suomelaa ja Bella Forsgrénia. Molemmat luonnollisesti vaativat lisää sensuuria eli ”parempaa” lainsäädäntöä vihapuheeseen ja verkkohäirintään täydellisen tietämättömyyden tuomalla varmuudella.

Suomalaisten tilaama tutkimus

Aluksi uutisoitiin, että Sanna Marinin hallitus olisi tilannut tutkimuksen Stratforilta. Iltalehden mukaan näin ei ollut, vaan tutkimushanke liittyisi Sipilän kaudella tehtyyn disinformaatiota koskevaan tutkimusehdotukseen. Tutkimuksen alussa on kuva Suomen huulipunahallituksen johtavista naisministereistä, joten en ihan heti osta tuota väitettä. Tutkimusraportista käy ainoastaan ilmi, että tutkimusta on ehdottanut Valtioneuvoston kanslia.

Tutkimuksen tiedot on koottu Twitteristä 16.3.2020 – 27.7.2020 eli tutkimus toteutettiin kokonaisuudessaan nykyhallituksen valtakaudella.

Tutkimuksen julkistus tarjosi pääministeri Marinille oivan tilaisuuden uhriutua. Marin twiittasi seuraavaa:

  Osaamaton, kokematon, Sokoksen kassa, tyttö, tyttöhallitus, huulipunahallitus, sukkahousuhallitus, uhkailu, vihapuhe, maalitus.”

En lähde moralisoimaan niitä, joiden kritiikki on saattanut lipsahtaa epäasiallisen puolelle. Kansalaisella pitää olla mahdollisuus arvostella vallanpitäjiä avoimesti ja vähän asiattomastikin, mutta väkivallalla uhkailua ei pidä hyväksyä.

Mitä tulee Mariniin, hän twiitillään paljasti herkkänahkaisuutensa. Toivottavasti tämä ei johda sensuurin lisääntymiseen.

Itse pidän Marinia tyypillisenä karriääripoliitikkona, joka on noussut korkeaan asemaan vähäisellä osaamisella ja kokemuksella. Tässä hän ei tosin poikkea mitenkään esimerkkis ex-pääministeri Jyrki Kataisesta tai Kokoomuksen nykyisestä puheenjohtajasta Petteri Orposta. Itse pidän Kataista ehkä Suomen kaikkien aikojen huonoimpana pääministerinä, jonka surkeutta pahensi miehen taipumus valehdella kansalaisille päin naamaa (”Me tienataan tällä”). Nähtäväksi jää, onnistuuko Marin ylittämään Kataisen saavutukset.

Jos ajattelee ”tyttöhallituksen” saamaa negatiivista palautetta, valtamedia kantaa tässä asiassa suuren vastuun. Valtamedia on väsymättä hehkuttanut tyttöhallituksen erinomaisuutta ja kaiken lisäksi yrittänyt rakentaa Marinille jonkinlaista henkilökulttia. Kaiki tämä ärsyttää ihmisiä.

Kun lisäksi politiikka on tässä uutisessa kuvatun kaltaista eli syntyperäisiä suomalaisia syrjitään työnhaussa ”positiivisen erityiskohtelun” nimissä. Jos Marin haluaa tehdä suomalaisista toisen luokan kansalaisia omassa maassaan, hän tuskin voi odottaa ihmisiltä ainakaan liikaa positiivista palautetta.

Lopuksi sanon, että elämme pellemaailmassa, kun pääministeri uhriutuu julkisesti tavallisilta kansalaisilta saadusta palautteesta. Tähän ei eläin pysty.

Vielä irvokkaampi esimerkki on Stratforin tutkimusraportin kannessa oleva teksti ”abuse of power, coordinated online harassment of Finnish government ministers.”

Termiä vallan väärinkäyttö käytetään ihmisiin, joilla ei oikeasti ole mitään valtaa. Samalla väitetyn vihapuheen kohteen henkistä ahdistusta liioitellaan tarkoitushakuisesti. Tällainen pölkkypäisyys on tyypillistä suomalaiselle vihapuhekeskustelulle. Asiat käännetään tarkoituksella päälaelleen, jotta tavallista kansalaista voitaisiin rangaista ja sensuuria lisätä.

Suomessa naispuolisen julkisuuden henkilön kokemasta ahdistuksesta on tullut rahanarvoista tavaraa. Tätä on hyödynnetty onnistuneesti tuomioistuimissa. Koska väitetyt vihapuhujat ovat usein varattomia, ahdistusta kokeneiden saamat korvaukset jäävät veronmaksajan kontolle.

Nyt mukaan rahastukseen ovat päässeet myös poliisit, joiden ahdistusta on lisännyt Marco de Wit, jolle haetaan 8 – 10 kuukauden ehdotonta vankeustuomiota. Todettakoon, että kaikki poliisit eivät halunneet mitään korvauksia. Kiihkomielinen valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen kuitenkin katsoi, että ”tärkeä yleinen etu” vaati syytteen nostamista.

Amerikan unelmien poikamies

Suomalaisten virkamiesten ja poliitikkojen edesottamukset ovat raskasta seurattavaa. Siksi on parempi kertoa amerikkalaisesta pölkkypäisyydestä, jota myös cancel-kulttuuriksi kutsutaan.

Unelmien poikamies -sarjan amerikkalaisessa versiossa unelmien kohteeksi päätyi ensimmäistä kertaa tummaihoinen Matt James. Tällä sarjan tuottajat tavoittelivat ilmeisesti rodullisen monimuotoisuuden suurta juhlaa. Näin melkein tapahtuikin.

Lopussa Matt Jamesilla oli valittavanaan kaksi naista, joista toinen oli tumma- ja toinen valkoihoinen. Matt valitsi valkoihoisen naisen nimeltä Rachael Kirkconnell. Myöhemmin naisen menneisyydestä tuli ilmi jotakin hyvin ikävää. Hän oli osallistunut opiskelijajuhliin, joiden teemana oli sisällissotaa edeltänyt aika etelävaltioissa. Tähän aikakauteen kuuluu luonnollisesti myös orjuus.

Kirkconnell pyysi tapahtunutta anteeksi ja myönsi, että hänen tekonsa oli loukkaava ja rasistinen. Historian ensimmäinen musta unelmien poikamiesMatt James ei lämmennyt anteeksipyynnölle vaan piti Kirkconnellin tekoja suurena pettymyksenä.

Kirkconnell ei kuitenkaan ollut rasismikohun ainoa uhri. Ohjelman juontaja Chris Harrison syrjäytettiin tilapäisesti juontajan tehtävistä, kun hän oli yrittänyt puolustella Kirkconnellia ja syyttänyt cancel-kulttuuria kohusta.

Jos minulta kysytään, nuoren opiskelijatytön hauskanpidossa tuskin on mitään sen kummempaa anteeksipyydeltävää. Sen sijaan nykypäivän woke-ideologian syövyttämässä pellemaailmassa nuorelle valkoiselle naiselle edes hyvää tarkoittava anteeksipyyntö ei riitä. Hänen on myös mentävä kahden mustan miehen eli Matt Jamesin ja Chris Harrisonia tuuraavan juontajan ripitettäväksi. (alkaen kohdasta 2.19)

Video on rasittavaa katseltavaa, kun miehet ”kouluttavat” nuorta naista nöyryyttämällä tätä ja kysyvät, minkä takia anteeksipyyntöä piti odottaa niin pitkään. Unelmien poikamieskin toteaa:

”Et ymmärrä, miltä tuntuu olla musta mies Amerikassa.”

Hän myös sanoi, että kuvat särkivät hänen sydämensä. Lopuksi hän toteaa:

”Tämä on viimeinen keskustelu, jonka käymme. En halua käydä enää tällaista keskustelua.”

Unelmien poikamiehen mielestä naisen täytyy opiskella asioita, ennen kuin tämä voi tavata hänet uudelleen.

Cancel-kulttuurin kyllästämä maailma on pellemaailma, jossa mikään määrä anteeksipyyntöjä ei riitä, vaikka ne tekisikin vilpittömin mielin. Siksi on parempi olla lähtemättä peliin mukaan. Ensimmäinen virhe, jonka voi tehdä, on lähteä pyytämään anteeksi silloin, kun ei oikeasti ole tehnyt mitään väärää.

Cancel-kulttuuri lopulta kannibalisoi itsensä, kun sen uhriksi valikoituvat hyväuskoiset valkoiset liberaalit, kun taas konservatiivit lähtökohtaisesti hylkäävät sen ja ovat täten immuuneja siihen liittyvälle manipuloinnille.

15 kommenttia:

Vapaussotien soihdunkantaja vapaussoturi Seppo Lehto Tampere suojeluskuntaperinteiden reinkarnaatio kirjoitti...

Oikaisu: Varattomien oikeudenkäyntikulut valtion kassasta. Jos on enemmän kuin toimeentulotuki niin sieltä nyhdetään 20 v korvauksia pienistäkin tuloista.

Seppo Lehto kuntavaaliehdokas aluepalauttaja historioitsija Tampereen kuntavaaleissa
Valkoinen Tampere Vapaussota 1918 yhteislistalla
https://Valkoinen-Tampere-Vapaussota-1918.blogspot.com

Nuorisovaalien järjestäjä Alli.fi julkisrahoitteisena ei ole yhdenvertaisesti julkaissut ehdokkaitamme yhteislistamme alla vaan tunkenut muiden ns Sitoutumattomat alle harhauttavasti

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tuo Naton raportti kuvaa hyvin aikamme henkeä. Eli:

1. Huulipunahallituksemme tekee utopististen pakkomielteittensä ohjaamana toinen toistaan järjettömämpiä päätöksiä.

2. Päätökset saavat aikaan kyistä arvostelua.

3. Arvostelut dumpataan samantien naisvihana joten hallituksen järjettömät päätökset eivät ole ongelma vaan ongelma on se, että niitä arvostellaan. Järjettömät päätökset jatkuvat edelleen.

Ja näin ollaan suojeltu sekä demokratiaa että sananvapautta.

Tuosta unelmien poikamiehestä tuli mieleen tämä nykyisin käytetty rangaistuksen muoto eli julkisen häpeärangaistuksen paluu joka kohdistui nyt tuohon naiseen. Häpeärangaistukseen ei käytetä enää jalkapuuta vaan muuten julkista itsensä nöyryyttämistä.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Aika surkea hallitus jos sen täytyy kerätä säälipisteitä siitä että jotkut eivät tykkää siitä. Sanoisin että se on ansainnut kaiken siihen kohdistuneen kritiikin.

Vasarahammer kirjoitti...

Seppo Lehto: " Varattomien oikeudenkäyntikulut valtion kassasta. Jos on enemmän kuin toimeentulotuki niin sieltä nyhdetään 20 v korvauksia pienistäkin tuloista."

Valtio nyhtää tokivihapuhujan toimeentulotuesta korvauksia. Samalla tavalla se nyhti 90-luvun laman aikana omaisuutensa menettäneiltä rahaa pienistä tuloista vuosikymmenien ajan. Suomessa ei ole henkilökohtaista konkurssia.

Ykä: "Arvostelut dumpataan samantien naisvihana joten hallituksen järjettömät päätökset eivät ole ongelma vaan ongelma on se, että niitä arvostellaan. Järjettömät päätökset jatkuvat edelleen."

Mokailut jatkuvat uhriutumisesta riippumatta. Marin totesi Eduskunnassa, että Nesteen jalostamoinvestoinnin meno Rotterdamiin oli osa "vihreää siirtymää". Tämä herätti spontaaneja naurunpyrskähdyksiä.

Jos jutut ovat tuolla tasolla, ei kannata ihmetellä, jos palaute on joskus negatiivista.

"Tuosta unelmien poikamiehestä tuli mieleen tämä nykyisin käytetty rangaistuksen muoto eli julkisen häpeärangaistuksen paluu joka kohdistui nyt tuohon naiseen".

Hyvä huomio. Cancel-kulttuuri perustuu häpeärangaistukseen, jonka jälkeen rangaistu muuttuu hylkiöksi. Hylkiöön ei kukaan halua koskea sen pelossa, että tauti tarttuu.

Yks Turkkulaanen: "Aika surkea hallitus jos sen täytyy kerätä säälipisteitä".

Nähdyn kaltainen uhriutuminen on mahdollista vain naispoliitikolle. Kuvitelkaa, jos Donald Trump olisi uhriutunut samalla tavalla hänen saamastaan enimmäkseen epäasiallisesta arvostelusta. Ihmiset olisivat nauraneet itsensä tärviölle.

Kiki Duracell kirjoitti...

Tom MacDonald: Clown World https://youtu.be/koO35JqBQMI

Tomin aiempi kappale People So Stupid tiivistää pääministerittären ja Huti-Maisan sekä muiden millenniaalien herkkänahkaisuuden älyttömyyden hyvin kahteen lauseeseen: "We grew up with South Park. How are we offended?" Miten tosiaan sukupolvesta, joka on kasvanut South Parkia katsellen, on voinutkin tulla niin herkkänahkaista?

Vasarahammer kirjoitti...

Kiki Duracell: "Miten tosiaan sukupolvesta, joka on kasvanut South Parkia katsellen, on voinutkin tulla niin herkkänahkaista?"

Hyvä kysymys. Itse veikkaan, että vanhemmat ovat suojelleet näitä lapsia liikaa ikäviltä asioilta eivätkä lapset ole joutuneet kestämään pettymyksiä, joita todellisuus tuo heidän eteen jatkuvasti aikana, jolloin he eivät millään voi pystyä saavuttamaan vanhempiensa elintasoa.

Joka tapauksessa Tom McDonaldin kappaleen sanat olivat erittäin osuvat.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys teille. Ja Sledgehammarille erikseen.

Tuo hallituksen ilmiselvästi tilaama sepustus on vain osoitus siitä että tytteliviisikko
on jopa itsekin huomannut olevansa liemessä.
Nuo trendikkäästi valitut puolueiden nuoret tytöt ovat saattaneet omat puolueensa naurunalaiseksi.

Oppositio pidättelee nauruaan.

Tämä on esimerkillinen osoitus siitä mitä seuraa kun lapsesta laitoksissa kasvatetaan kuuliainen eturivin tyttö.
Tytöt on parempia kouluopinnoissa,yliopistoissa,(miten on todellinen työelämä).
Valintamenetelmien ansiosta lähinnä naisista tulee opettajia.
Pitkän matematiikan ja fysiikan syrjimisellä tuo kansallinen katastrofi saatiin aikaan.

Pojista ei niin väliä,nyt heitä notkuu kymmenintuhansin vailla tulevaisuutta.

Opetusministeriössä on RKP vaikuttanut vuosikymmeniä.
Onko nyt saavutettu riittävän alhainen taso RKP lle että Suomi romutetaan jälleen feodaaliruhtinaitten hallintaan.

Tuo räätälöity hätähuuto on merkki siitä että eväät on nyt syöty.

Rgds Gowdy-Wink

Veijo Hoikka kirjoitti...

Video Tamperelaisesta huumorista: "Olipa kerran raitiovaunu (Kaupunginhallitus) (Tampere)". Tämä huumorin muoto on joko tahallista tai tahatonta riippuen tulkitsijan huumorintajun laadusta.

https://www.youtube.com/watch?v=KUBaOJBslXc&ab_channel=RaneReup

Puheenjohtaja Marin sai kiitosta jämäkkyydestään johtaessaan napakalla otteella kokousta. Minusta ainoa puuttuva ominaisuus puheenjohtajalla oli rispekti, joka kait on ansaittava ominaisuus.

Huumorin ystäville kokouksen lyhyt yhteenveto on namupala. Luokkakaverini Veltto-Virtanen esiintyy tyypilliseen tapaansa yhteskuntatieteiden maisterin ja psykologin tittelin vaatimalla selkeydellä. Velttohan oli jo lapsena nero, minkä hän on avoimestikin tunnustanut. https://www.iltalehti.fi/perhe/a/200805267598385

Vasarahammer kirjoitti...

Gowdy-wink: "
Tuo räätälöity hätähuuto on merkki siitä että eväät on nyt syöty."

Ei niitä eväitä ollut alkujaankaan kovin paljon.

Tuo miesten ja poikien jatkuva demonisointi on äärimmäisen vahingollista koko yhteiskunnalle. Nykymaailma lisäksi tarjoaa lähes rajattomasti mahdollisuuksia paeta todellisuutta fantasiamaailmoihin ja monet pojat tekevätkin näin.

Mitä tulee tyttöjen erinomaisuuteen, se perustuu pitkälti ulkoa opetteluun ja kykyyn istua pitkiä aikoja epämukavassa tuolissa. Sitähän nykyaikainen opiskelu pitkälti on.

Veijo Hoikka: "Olipa kerran raitiovaunu"

Raitiovaunu Tampereelle, erityisesti Hervannan ja Keskustan välille kertoo vain, että vihreä hulluus on lopullisesti valloittanut myös Tampereen kunnallispolitiikan. Raitiovaunu on erittäin huono ja muulle liikenteelle haitallinen joukkoliikenneväline. Espooseenkin sellaista rakennetaan.

Mitä tulee Marinin "rispektiin", sitä saa autoritaarisella johtamistavalla. Jengimaailmassa "rispektiä" saa pelottelemalla ja uhkailemalla. Kunnioitus ansaitaan.

Veltto Virtasen ajatusten selkeydestä olen samaa mieltä.Strix Senex kirjoitti...

Kaikkea tätä tehdään tasa-arvon nimissä.

Se tasa-arvo näyttää olevan hyvin samanlainen juttu kuin kommunismi. Tässä tapauksessa muodossa: Aate oli jalo mutta akat pilasi.
Ja aivan kuten oli juhlapuheiden sosialismi ja reraalisosialimi niin on myös kaunopuheiden tasa-arvo ja reaali tasa-arvo. Ja tietenkin siinä reaalitasa-arvon maassa toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset, se nyt on sanomattakin selvää.

Ei tietysti voi kiistää, ettekö maailma olisi ollut aikoinaan miesten hallitsema (ja siellä islamin ihmemaassa on edelleen) ja sitä kovasti mielellään halutaan käytää perustana sille, että se kuvio on nyt käännettävä ympäri. Mahtaneeko asia sillä parantua, että yhden sukupuolen komentovalta vaihdetaan toisen sukupuolen komentovaltaan. Kannattaa nimittäin muistaa myös se, että ritarillisuus ei kuulu naisellisiin hyveisiin.

Vasarahammer kirjoitti...

Strix Senex: "tietenkin siinä reaalitasa-arvon maassa toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset."

Perinteinen tasa-arvo on "so last season". Yhdysvalloissa, jossa vasemmiston poliittiset trendit nykyisin määritetään, ei enää puhuta tasa-arvosta (equality) vaan uusi termi on equity, joka talouskielessä tarkoittaa pääomaa mutta uudessa woke-sanastossa se kuvaa tilannetta, jossa valkoinen on tunnustanut etuoikeutensa ja siihen vääjäämättömästi liittyvän systeemisen rasisminsa.

Valkoinen iho itsessään riittää nykyisin todisteeksi rasismista. Mitä enemmän kiellät olevasi rasisti, sitä voimakkaammin todistat rasistiuttasi.

Itse kukin voi kuvitella, miten institutionalisoitu itseinho vaikuttaa ihmisiin ja mitä tapahtuu, kun yksittäinen ihmisryhmä demonisoidaan pahuuden ruumiillistumaksi pelkästään ihonvärinsä perusteella.

Strix Senex kirjoitti...

Vasarahammer:
Olen perusluonteeltani optimisti, joskin myös skeptikko. Tämä johdantona siihen, että uskon, että tämä woke-vouhotus menee samaa tietä kuin muutkin vastaavat eli noudattaa keskiaikaisen ruton kaavaa. Jostakin se syttyy, leviää kulovalkean tavoin, tekee tuhonsa, katoaa ja jättää jälkeensä immuniteetin. Aikanaan sitten kasvaa uusi sukupolvi, jolle ei ole kehittynyt vouhotuksia torjuvaa immuniteettioa ja sitten epidemia toistuu, useimmiten toien nimisenä mutta saman luonoisena..


Ja samaan aikaan toisaalla.
Xi istuu Pekingissä ja hymyilee tätä touhua katsellessa sitä pientä hymyään ja toteaa, että eihän tässä tarvise tehdä mitään. Maailma putoaa syliin aivan itsestään.

Vapaussotien soihdunkantaja vapaussoturi Seppo Lehto Tampere suojeluskuntaperinteiden reinkarnaatio kirjoitti...

Tasa-arvo on vain jumalanpilkkaa ;)

Nuorisovaalikone allianssi poisti vaalikonevastaukseni ja profiilini tänään. Tuolla vastaukseni edelleen tallessa alli.fi sensuroitua
some-verkkouutiset.blogspot.com

Seppo Lehto Valkoinen Tampere Vapaussota 1918 yhteislista
Valkoinen-Tampere-Vapaussota-1918.blogspot.com

Seppo Lehto kuntavaaliehdokas Tampere Huk aluepalauttaja

Ei tämä anna kokonaisia linkkiosoitteita julkaista?

IDA kirjoitti...

Cancel-kulttuuri lopulta kannibalisoi itsensä, kun sen uhriksi valikoituvat hyväuskoiset valkoiset liberaalit, kun taas konservatiivit lähtökohtaisesti hylkäävät sen ja ovat täten immuuneja siihen liittyvälle manipuloinnille."

Juurikin näin. Minusta on jo melko pitkään ollut näkyvissä selviä merkkejä niin sanotusta seinään törmäämisestä ja nyt edelleen kohti seinää - postmoderni filosofia, identiteettipolitiikka, aivoton sosiologia, pornoakatemia yms. - pyrkivät alkavat hiljalleen tukahduttaa toisiaan hengiltä ja tapella keskenään elintilasta toisiaan raapien. Ei juuri mitään syytä ottaa kantaa muuten, kuin sivusta rennosti tarjota käsiterealismia epätoivoisen ja hullun pyristelyn tilalle :)

Anonyymi kirjoitti...

Marin on lähinnä karrikatyyri- poliitikko