perjantaina, tammikuuta 04, 2013

Viha ja vastaviha

Muutama viikko sitten sain tietää, että tämä blogi mainitaan nimeltä Ruotsin oikeusministeriön ja Strategisen dialogin instituutti -nimisen ajatushautomon tutkimusprojektissa. Sen alkuteksteissä kiitetään erikseen Euroopan komissiota rahoituksesta sekä Suomen, Norjan, Tanskan ja Hollannin valtioita yhteistyöstä.

Raportti on nimeltään Preventing and Countering Far-Right Extremism: European cooperation (äärioikeistolaisen ekstremismin torjunta: eurooppalainen yhteistyö). Siinä on muutama eri kirjoittajalta peräisin oleva maakohtainen analyysi äärioikeistolaisesta ekstremismistä muutamassa Pohjois-Euroopan maassa. Suomen osuudesta on vastannut Ann-Cathrine Jungar, joka toimii valtiotieteiden dosenttina Södertörnin korkeakoulussa Tukholmassa.

Analyysit ovat pinnallisia eivätkä tarjoa mitään merkittävää uutta tietoa. Oma osuuteni löytyy sivulta 12 (18 pdf-dokumentissa). Siinä allekirjoittanutta verrataan Jussi Halla-ahoon:

”Internetissä toimii myös kansainvälisesti tunnettuja suomalaisia bloggaajia kuten Perussuomalaisten kansanedustaja (vuodesta 2011) Jussi Halla-ahon Scripta ja tiukemman linjan vastajihadisti Vasarahammer. Molemmilla näistä bloggaajista on yhteyksiä kansainvälisiin islaminvastaisiin verkostoihin, ja he kirjoittavat säännöllisesti englanniksi esimerkiksi Gates of Viennan kaltaisilla blogeilla.”

Toivottavasti Ruotsin Oikeusministeriö on saanut Ann-Cathrine Jungarille maksetuille rahoille vastinetta. Jungar on kirjoittanut ruotsalaisiin lehtiin melko järkeviäkin juttuja, mutta hänen johtopäätöksistään paljastuu, että hän on ruotsalaisen mielipidetotalitarismin vankkumaton kannattaja:

”Kuitenkin suomalaiselle poliittiselle järjestelmälle on tyypillistä korkea sietokyky rasistisia ilmauksia kohtaan.”

Suomessa itseään antifasisteiksi nimittävät huligaanit eivät vielä toistaiseksi tule kylään silloin, jos kertoo rehellisesti poliittisesti epäkorrektin mielipiteen maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen liittyvistä asioista. Suomessa Perussuomalaiset saavat toimia suhteellisen vapaasti, kun taas Ruotsidemokraatteja häiritään systemaattisesti. Tämä asiaintila ei välttämättä jatku pitkään.

Järjestäytynyt suvaitsemattomuus

Ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus Hanasaari, äärivasemmistolainen Expo-säätiö ja Suomen Unesco-toimikunta ovat yhdessä tuottaneet pamfletin Järjestäytynyt suvaitsemattomuus Suomessa ja Ruotsissa. Julkista rahaa on siis käytetty tämänkin esityksen tuottamiseen. Käytännössä teksti on Expon edustajien ja kahden Vasemmistoliittolaisen poliitikon Li Anderssonin ja Dan Koivulaakson käsialaa.

Otsikon perusteella voi todeta, että tekijät ovat keksineet todella mallikkaan termin. Järjestäytynyt suvaitsemattomuus kuulostaa tosi hyvältä kattotermiltä, jonka alle on niputettu niin Perussuomalaiset, vastajihadismi kuin perinteinen rotuideologia. Kyllä ne vassarit keksii.

Koska etenkin Koivulaakso ja Andersson ovat viehtyneitä salaliittoihin ja näkevät mielellään organisaatioita ja verkostoja sielläkin, missä niitä ei ole, pamfletissa käsitellään myös ruotsalaisten ja suomalaisten suvaitsemattomien keskinäistä yhteistyötä.

Tämäkin blogi on saanut osakseen maininnan suomalaista vastajihadismia käsittelevässä osuudessa. Mitään olennaista uutta osuudessa ei kerrota, ja tiedot vaikuttavat ylipäänsä melko vanhoilta.

Tuotos esitettiin 14.12.2012 sananvapautta käsittelevässä Speaking is Silver -seminaarissa Helsingin Hanasaaressa, jossa puhujina oli mm. ulkoministeri Erkki Tuomioja, Dagens Nyheterin entinen päätoimittaja Arne Ruth ja norjalainen Breivik-ekspertti professori Elisabeth Eide. Linkin takaa puheita voi käydä katsomassa. En suosittele, koska en ole niitä katsellut.

Tämän pohjoismaisen yhteistyön tavoitteena lienee saada Suomeen aikaiseksi samanlainen äärioikeiston ja rasismin vastainen Expo-lehti kuin Ruotsissa. Tästä hankkeesta ei ole toistaiseksi tullut mitään mutta seminaari ja pamfletti toimivat jonkinlaisina köyhän miehen korvikkeina.

Laajemmin suomalainen vasemmisto tavoittelee Perussuomalaisille ja etenkin sen maahanmuutokriittisille samanlaista eristämistä ja poliittisen paarian asemaa, kuin Ruotsidemokraateilla on lahden takana. Itse pidän tämän strategian onnistumista lyhyellä tähtäimellä mahdottomana.

Biaudet radiossa

Umaya Abu Hannan suomalaista rasismia päivittelevä kirjoitus on lisännyt rasisminvastaista kuohuntaa mediassa. Itselleni Abu Hannan mielipiteet ovat yhdentekeviä, koska niissä yleistetään henkilökohtaiset kokemukset ja pyritään niiden perusteella syyttämään suomalaisia kollektiivisesti.

Toisaalta kirjoituksella selvästikin pyrittiin lietsomaan rasismihysteriaa. Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet lisäsi löylyä kiukaalle Ylen ykkösaamussa, jossa hän korosti maahanmuuttajien rasismikokemuksia. Ohjelmassa väitettiin, että rasistiset rikokset ovat vuoden 2011 tietojen perusteella lisääntyneet. Ohjelman juontaja Seija Rautio kuitenkin yllätti positiivisesti mainitsemalla, että Suomessa syntyneiden suhteellinen osuus rasistisissa rikoksissa on vähentynyt. Biaudetin vastaus paljastaa poliittisen korrektiuden kovan ytimen erittäin hyvin:

”Viha voi myös synnyttää vihaa. Rikos saattaa tehdä ihmisestä onnettoman, mikä voi jollain tavalla purkautua vastavihana.”

Poliittisesti korrektin logiikan mukaan vain valkoinen länsimaalainen voi aidosti vihata ja olla vastuussa vihastaan. Ei-länsimaalaisen maahanmuuttajan viha on vain vastavihaa ja johtuu syrjintäkokemuksista. Eli valkoinen länsimaalainen on syyllinen myös ei-länsimaalaisen maahanmuuttajan rasismiin. Biaudetin lausunto tarjoaa lähes täydellisen vastuuvapauden kaikille maahanmuuttajataustaisille rasisteille ja rikollisille. Se myös kertoo, että vähemmistövaltuutettu olettaa ei-länsimaalaisen maahanmuuttajan reagoivan vastoinkäymisiin pikkulapsen tavoin ja pitää tätä ymmärrettävänä ja kenties jopa suositeltavana.

”Tiukan linjan vastajihadistina” en edusta vastavihaa vaan ihan oikeaa vihaa, koska en kuulu oikeaan viiteryhmään. Vaikka vastustan islamin ylivaltapyrkimyksiä ja islamilaista vihaa länsimaita, juutalaisia ja ylipäänsä kaikkea ei-islamilaista kohtaan, en ole aito vastavihaaja, koska vihakirjoitusteni ansiosta olen omalta osaltani syyllinen muslimien vihaan.

15 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Strategisen dialogin instituutti kuulostaa samalta kuin poliittisesti korrekti tai ihan vaan sensuuri. Blogisi ottaminen listalle on lomia saavutus, vaikka tuon anarkistisakin tarkoitus on vaientaa sinut pelottelemalla epäsuorilla uhkauksilla.

Toisaalta heidän ei enää tarvi kuunnella sinua tai lukijoitasi, koska sinut on nimetty "vääräuskoiseksi" ja "valtion viholliseksi". Se on tämän "kunnianosoituksen" todellinen tarkoitus. Heitä ei kiinnosta mielipiteesi vaan joko vaientaa tai sysätä ne marginaaliin epäjohdonmukaina epävakaan yksilön huonolaatuisina kommentteina.

Vasarahammer kirjoitti...

Strategisen dialogin instituutin sivut ovat aikamoista höttöä. Raporttia mainostetaan instituutin kotisivuilla.

Sivuston kieli vaikuttaa samanlaiselta kuin Common Purpose -järjestöllä, jonka perusti Julia Middleton ja joka kouluttaa "tulevaisuuden johtajia".

Common Purpose -järjestöön liittyy Britanniassa paljon salaliittoteorioita, joiden paikkansapitävyydestä on vaikea sanoa mitään.

Joka tapauksessa sekä ISD että Common Purpose elävät julkisesta rahoituksesta ja ovat lähellä valtaa.

Tiedemies kirjoitti...

Sinun keskeinen ongelmasi uskottavuuden kannalta on täydellinen itsekritiikin puute, joka näyttäytyy siksi oikeastaan fanaattisuutena.

Ymmärrän että kirjoituksesi herättävät juuri tästä syystä joissakin tunteita. Olen itse päässyt pitkälti sen yli, mutta myönnän, että ärsytyskynnyksen ollessa matalalla, minustakin toisinaan näyttää, että kirjoituksesi ovat täynnä vihaa ja halveksuntaa. Tämä on kuitenkin projektio, ja uskoisin ymmärtäväni sitä nyt paremmin.

Siitä huolimatta, että tekstissäsi ei esitetä suoraan tunteita, vaan sen provokatiivisuus perustuu tällaisten projektiivisten tunteiden herättämiseen, se on hyvin fanaattista ja yksisilmäistä.

Moni ei näe sitä; samanmielisten mielestä kirjoitustesi neutraali sävy tekee niistä asiallisia. Sisällöllisesti ne ovatkin sitä, mutta koska et koskaan kritisoi "omiasi" mistään muusta kuin korkeintaan "periksiantamisesta" poliittiselle korrektiudelle, tämä synnyttää hyvin monomaanisen vaikutelman.

Vasarahammer kirjoitti...

"...et koskaan kritisoi "omiasi" mistään muusta kuin korkeintaan "periksiantamisesta" poliittiselle korrektiudelle, tämä synnyttää hyvin monomaanisen vaikutelman."

En mielelläni suoraan arvostele "omia", jotka esiintyvät omalla nimellään, koska he ovat panneet itsensä henkilönä peliin enkä itse ole valmis näin toimimaan.

Voit löytää rivien välistä kritiikkiä "omia" kohtaan tai sitten et.

Esimerkiksi oikeusjuttu jostain keskinkertaisesta blogikirjoituksesta on itsessään niin ylimitoitettu ja epäoikeudenmukainen toimenpide, että on mielestäni väärin lähteä tekstin makutuomariksi, kun valtakunnansyyttäjä tutkii asiaa.

Kumitonttu kirjoitti...

Mistä Tiestön mielestä ns omia pitäisi arvostella? Eli mitä VH:n pitäisi kirjoittaa jotta pitäisit häntä uskottavana, kuten kommenttisi alussa toteat. Mulle ei ollenkaan aukea tämä. Eli jos on sovittu tai määritelty että 1+1=2 ja joku skeptikko väittää että sen pitäis oikeesti olla 1,9 jonkun palautekytkennäm takia, niin ei kai sun pitäis puolustaa hysteerikoita siks että väitteen esittää skeptikko vaan siks että sen argumentti on virheellinen eli väärä.

Eli mitä VH on jättänyt arvostelematta?

Kumitonttu kirjoitti...

Tiestön eli Tidarin...
Autom sanasyöttö

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Vasara on yksi parhaista blokisteista. Täyttä asiaa ja totta joka kirjoitus.

Nämä Biaudetit, Jungarit ym. Li:t ja Danit on yksinkertaisesti rasistisia idiootteja joiden älykkyysosamäärä jää alle 98 - hyvä kun hieman ruumiinlämmön yläpuolelle. Inhoan heitä sydämmeni pohjasta, limanuljaska ihmisiä, inhottavia väristyksiä, kuten Sinnetännestä joka heti alkoi pöydänääressä haukkumaan natsiksi, kun esitin eriävän mielipiteen.

- buuri johannesbuurista -

Valkea kirjoitti...

Tämänkaltaisissa raporteissa on ongelmallista se, että a) ne eivät ole minkäänlaista todellista julkista keskustelua ja b) ne ovat eliitin vihanlietsontaa, jolla valmistellaan tulevia yksipuolisia pehmeän totalitarisimin toimenpiteitä. Juuri tällaisilla kirjoituksilla eliitti vakuuttelee itselleen, että sellaiset ja sellaiset toimenpiteet ovat välttämättömiä ja että eliitti on suorittamassa tärkeää, ja moraalisesti ja yhteiskunnallisesti oikeutettua ja hyvää tehtävää toimenpiteillään.

Vasarahammer on yksi blogimaailman asiallisimmista ja herrasmiesmäisimmistä kirjoittajista. Ei juuri nyt tule esim. mieleen yhtään kertaa, jolloin Vasarahammer olisi edes tulistunut kirjoittaessaan tai keskustellessaan. Vasarahammerin kirjoituksista heijastuu aito huoli Suomen tulevaisuudesta. Tarvitaan pahaa tahtoa, jos sen kykenee tulkitsemaan muuksi. Juuri tämän takia otin alusta saakka Vasarahammerin blogin Blogrolliini.

Roope kirjoitti...

Vasarahammer:
"Ei-länsimaalaisen maahanmuuttajan viha on vain vastavihaa ja johtuu syrjintäkokemuksista. Eli valkoinen länsimaalainen on syyllinen myös ei-länsimaalaisen maahanmuuttajan rasismiin."

Tämä pätee myös Poliisiammattikorkeakoulun viharikostilastointiin, jossa rasistisiksi rikoksiksi lasketaan myös sellaiset tapaukset joissa uhrin tai kolmannen osapuolen on epäilty "rasistisesti provosoineen" epäiltyä pahoinpitelyyn tai muuhun rikokseen. Juuri tällaisilla kikoilla lukuja on saatu nostettua ylemmäs, vaikka poliisin rasismikoodilla merkitsemien rikosilmoitusten määrä on taas vähentynyt.

Tuon tuoreen tilaston mukaan Suomessa syntyneiden rasistisista rikoksista epäiltyjen määrä oli edellisvuodesta lievässä laskussa, kun taas ulkomailla syntyneiden epäiltyjen määrä oli peräti 20 prosentin kasvussa. Mutta tämäkin on siis suomalaisten syytä.

arska kirjoitti...

Hesari jatkaa rasismiteemaansa eli rasismihysterian lietsomista vielä tämän päivän lehdessä ja tuore Suomen kuvalehtikin liittyi rasismin vastaiseen Pyhään Sotaan julistaen kannessa mahtipontisesti:

Paha nostaa päätään - Uusi äärioikeisto luikertelee Euroopasta myös Suomeen

Missä ihmeessä se kamala rasismi oikein lymyää?? Tilastot näyttävät rasististen rikosten vähentyneen viime vuonna ja ainakaan täällä Pohjolan valkoisessa kaupungissa en ole koko ikänäni nähnyt mitää rasistista öykkäröintiä en julkisissa liikennevälineissä enkä kaupungin iltaelämässä. Nuorilta perheenjäseniltä kysyttäessä vastaus on myös kielteinen.

TM:lle on todettava, että VH:n argumentointi on tietophjaista, analyyttista ja vakuuttavaa. Olen lukenut miehen kirjoituksia jo vuosien ajan ja nyökytellyt useimmiten hyväksyvästi päätäni.

Ja myönnät itsekin että tämän uskomattoman rasismikoohotuksen taustalla on selvästi poliittinen ja ideologinen tarve demonisoida kaikki monikulttuurisuuden auvon kiistävät kansalaiset pahoiksi ja samalla pakkosyöttää moku-propagandaa mahdollisimman tehokkaasti ja suurella volyymilla.

Oliko tilanne 70-luvullakaan neuvostoystävyyden ja YYA:n aikoihin näin orwellimainen ja synkkä??

Jaassu kirjoitti...

Tämä on yksi suomenkielisen netin laadukkaimmista blogeista.

Hassua että ne jotka ovat tätä blogia vastaan tuntuvat olevan paljon kiihkomielisempia ja minua huolestuttaa aika paljon se miten nämä ovat päässeet vaikuttamaan päätöksentekoon maahanmuutosta ja monikulttuurisuudesta.

Jos näille monikulttuurisuuden intoilijoille annettaisiin täysi valta niin suomen väestö korvattaisiin muslimeilla alta aikayksikön. Näin näyttäisi olevan tapahtumassa ruotsissa.

Muutamassa vuosikymmenessa ruotsin väestön etninen rakenne on muuttunet ennemmän kuin viimeisten 1000 vuoden aikana.
On kuin itse hitler olisi päässyt valtaan ruotsissa.

Bogreol kirjoitti...

Kuulin vähemmistövaltuutetun haastattelun ja jäin ihmettelemään samaa. Eivätkö he todellakaan ole vastuussa edes omasta vihastaan. Abu Hannahin jutusta kävi silmään Geert Wildersille ilkkuminen, samalla kun vaativat oman todellisuutensa hyväksymistä, toisen ihmisen todellisuus jatkuvan uhan alla, asuinpaikkaa vaihtaen ja eristyksissä eläen, on rasismista elinvoimaa saaville vain naurun asia. Totalitarismiin meitä painostavat vaativat meitä ottamaan maahanmuuttajan kokemukset todesta, vastapuolen kokemukset tosiasioinakaan eivät herätä myötätuntoa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Mikäli Vasarahammerin blogi on esitetty varoittavana esimerkkinä, niin voit suhtautua siihen kuin kunniamainintaan. Olet esittänyt kysymyksiä, joihin ei voida tai haluta vastata. Jatka samalla linjalla.

Anonyymi kirjoitti...

Vasemmistolaiset ovat totaalisen unohtaneet, että millaista oli suvaitsevaisuus - paratiisissa. Todellisen tasa-arvon ja "kehdosta" kertonee sekin, että kaikki valvoivat toinen toisiaan -paratiisissa.

Mm. eriarvoinen kohtelu on sanakirjan mukaan rasismia. Jos estät minun kirjoittelun tällä blogillasi, niin oletko rasisti? Tosin, tämä minun eväämiseni miltä tahansa blogilta voi olla paras vaihtoehto kaikille?

Ethän sinä voi olla muuta kuin otettu, jos sinut on Ruotsissa rankattu noin korkealle;)

Vasarahammer kirjoitti...

"Ethän sinä voi olla muuta kuin otettu, jos sinut on Ruotsissa rankattu noin korkealle"

Tutkimuksen tiedot olivat vanhentuneita, koska Rähmispossua ei mainittu lainkaan. Kyllä Rähmis raportoi paljon tehokkaammin Ruotsin ja muiden Pohjoismaiden tilanteesta kuin allekirjoittanut.