tiistaina, marraskuuta 23, 2010

Marinus van der Lubbea etsimässä

Tampereen Hämeenkadulla sijaitseva pizzeria poltettiin ja kolme sivullista sai surmansa. Toinen syyllisistä on ilmeisesti saatu kiinni lehtitietojen mukan eikä näyttöä rasistisesta motiivista ole toistaiseksi löytynyt.

Koska pizzerian omistaja oli ulkomaalaistaustainen, hätäisimmät ehtivät jo syyttämään maahanmuuttokriitikoita rasisteja tapahtuneesta. Harri Tirronen -niminen henkilö ehti jo poistaa kirjoituksensa, mutta Päivi Lipposen vastaava teksti on yhä näkyvillä.

Reichstagin tulipalo

Otsikon rinnastusta Berliinin valtiopäivätalon tulipaloon en keksinyt itse, vaan lainasin sen tästä kirjoituksesta. Näyttää nimittäin siltä, että suurelle rasistiselle rikokselle on olemassa sosiaalinen tilaus vähän samalla tavalla kuin kommunistin sytyttämälle tulipalolle Berliinissä 1933.

Historioitsijat eivät ole yksimielisiä, sytyttikö hollantilaissyntyinen kommunisti Marinus van der Lubbe valtiopäivätalon palamaan vai oliko kyseessä natsien harkittu provokaatio. Joka tapauksessa van der Lubbe löydettiin paikan päältä ja hänellä oli aiempaa taustaa pyromaanina.

Oikeudessa oli van der Lubben lisäksi syytettynä joukko kommunisteja, joita ei kuitenkaan tuomittu salaliitosta palon sytyttämiseen. Heistä tosin suurin osa karkotettiin Neuvostoliittoon, jossa he saivat sankarin vastaanoton. Van der Lubbe tuomittiin kuolemaan, ja hänet mestattiin 10. tammikuuta 1934.

Berliinin valtiopäivätalon tuhopoltto ei suinkaan ollut historiassa ensimmäinen kerta, kun tulipalon sytyttämistä käytettiin tekosyynä vainojen käynnistämiseen. Diokletianuksen palatsi Nikomediassa (nykyisin Izmir) poltettiin 300-luvun alussa. Keisari syytti tapahtuneesta kristittyjä, minkä seurauksena käynnistettiin laajamittaiset kristittyjen vainot. Historioitsija Lactantius väitti, että keisari Galerius oli käskenyt joukkojensa sytyttää tulipalon.

Rasistit roviolle

Tänä päivänä noituudesta rasismista syytettyjä ei toki polteta roviolla. Sen sijaan ilmassa on merkkejä, että jonkinlaista nettirasistien kurikampanjaa ollaan taas käynnistämässä. Turussa kommunistien järjestämää rasisminvastaista mielenosoitusta häirittiin. Häiritsijät olivat epämääräisten lehtijuttujen perusteella noitia natseja.

Marssilla jälkikasvunsa kanssa mukana ollut Seera Luukka kertoi Ylen jutussa olevansa huolissaan viimeaikaisista maahanmuuttokeskusteluista, joista hänen mukaansa löytyy paljon noituutta piilorasismia.

Itse ajattelen, että suvaitsevaisto etsii moraalista oikeutusta Oikeusministeriössä valmisteilla olevalle laille, jossa noituuden vihapuheen käsitettä laajennetaan ja sananvapautta rajoitetaan entisestään. Tätä tarkoitusta varten jokainen ulkomaalaistaustaiseen henkilöön kohdistunut rikos leimataan manaukseksi viharikokseksi, josta maahanmuutosta negatiiviseen sävyyn kirjoittavat maahanmuuttokriitikot piilorasistit ovat vastuussa.

4 kommenttia:

Imulippo kirjoitti...

Olisi mielenkiintoista lukea mitä Tirronen kirjoitti. Ei löydy googlen välimuistista.

Olisikohan joku tätä blogia lukeva sattumalta saanut otettua siitä kuvakaappauksen?

Kyllästynyt kirjoitti...

Porilainen Aki Nummelin (V tietääkseni) kiirehti elämöimään hysteerisesti erään makkarakioskitappelun johdosta ja liittämään siihen ilmeisesti ilmiömäisellä kaukonäkökyvyllä muukalaisvihamielisyyden. Ja sillehän pitää saada loppu välittömästi!!! Kääk!!!

Poliisi sitten yritti vähän rauhoitella, että tuskin tässä mistään rasismista kumminkaan kyse oli, siinähän vain pari porukkaa rupesi tönimään toisiaan ja tuli jopa mustelmia. Tuiki tavallinen kahnays siis.

Aika hysteeristä tää touhu kyllä on. Mitähän se Päivi aikoo tulipalostakin sanoa, on nää jänniä aikoja.

Oletko muuten sattunut kuulemaan, että Ruotsin perustuslakeja ollaan kaikessa hipihiljaisuudessa muuttamassa rankasti huonoon päin (kansalaisen näkökulmasta)? Missään valtalehdissähän siitä ei keskustella eikä myöskään telkassa tai radiossa. Ovat selvästi sopineet jossain ylemmässä atmosfäärissä, ettei tavisten tarvitse semmoisia ison luokan asioita pohtia. Poliitikkosedät ja -tädit osaavat kumminkin paremmin. 8^(

Keskiviikkona 24.11.2010 voimme alkaa kaivaa hautaa Ruotsille itsenäisenä kansakuntana.

Vasarahammer kirjoitti...

Tuolta löytyy tekstitiedosto, jossa Tirrosen ajatuksenjuoksua on jonkin verran.

Sieltä sitaatti:
"Kaiken maailman halla-aholaiset, hommafoorumit ja täälläkin
maahanmuuttajia mustamaalaavat ovat nyt saavuttaneet päämääränsä.
Ihmishenkiä on menetetty rasistien suorittamassa kebab-ravintolan
murhapoltossa. Menehtyneet ovat ilmeisesti asiaan kuulumattomia
sivullisia. Jotkut vanhemmat ovat nyt menettäneet lapsensa ja sisarukset
veljensä. Suuri suru on kohdannut perheitä. Joko nyt tehdään rasismin
lietsonnasta loppu?"

Ruotsin perustuslaista olen jonkin verran lukenut. Huomio kiinnittyi Ruotsin EU-jäsenyyden sementointiin eli määrittämiseen osaksi perustuslakia. Näin eroamista ei voisi tehdä yhtä helposti kuin liittymistä, vaan siihen tarvitaisiin kahden peräkkäisen eduskunnan päätös.

Toinen tekijä lienee kansalaisuuden vesittäminen. "Alla människornas lika värde" tarkoittaa siis, että kuka tahansa on Ruotsissa oikeutettu samaan kuin Ruotsin kansalainen. Korkeisiin virkoihin voidaan lisäksi valita ei-kansalaisia eikä ministereiltä enää vaadita kymmenen vuoden kansalaisuutta.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Facebookista:

Päivi Lipponen
Tämä ei nyt vetele. Tampereella on poliisin mukaan tehty tuhopolttoisku maahanmuuttajan omistamaan baariin. Tuli levisi taloon ja ihminen kuoli. Tällaista rasismia ei saa hyväksyä. Nyt on näytettävä, että suomalaiset eivät tämmöistä raukkamaista toimintaa hyväksy.

Tuula Holopainen
Maahanmuuttajien yritystoiminta harmittaa kovasti aloitekyvyttömiä suomalaisia. Meidän tulee kannattaa maahanmuuttajien yrittäjyyttä. Miten rasismin vastainen viesti saataisiin tehokkaaksi? Lait eivät suojaa oikein ketään Suomessa, koska lakien tulkinnat eivät vastaa oikeustajuamme. Rangaistukset ovat olemattomia.

Eila Forss
Miks tähän vihan ilmapiiriin on tultu? Suurin syy meidän yhteiskunnas on liikaa yhteisistä asioista todella tietämättömiä ja katkeria ihmisiä. Mä tunnen vain erittäin yrittelijäitä maahannuuttajia; ei siis sostuilla eläjiä. Mikä täs nyt mättää? Esim useimmat ongelmajätteiden jättäjät monilla asuinakueilla on omaa väestöä. Ja sammuuko albaani tai kurdi sänkyynsä tupakka suus ja aiheuttaa asuntopalon kerrostalos? Miettikää sitä!

Marjatta Vehkaoja
Suomi ottaa vastaan maahanmuuttajia, mutta ei ole riittävästi huolehtinut kantaväestön asennekasvatuksesta.

Eija Rantanen
Viharikoksille paljon suuremmat rangaistukset...suomalaiset uskovat vaan rangaistuksen pelossa!

Sonja Orupabo
Kannattaa katsoa tämä video http://www.youtube.com/watch?v=CycVOp8782g tässä asiassa voimme jokainen vaikuttaa omilla teoillamme ja omalla asenteellamme! Vihaa ei saa hyväksyä! Eikö historia ole VIELÄKÄÄN opettanut meille mitään? Onko pakko aina vaan toistaa samat virheet ja olla itsekäs ja rakkaudeton. En vaan millään voi ymmärtää tätä.

Pellonpaa Masa
Jäitä hattuun,mistään ei vielä tiedetä mikä on teon takana.
Kantaväestön syyllistäminen heti ensimmäiseksi rasismilla lyöden on vastenmielistä.
Entäpä jos paljastuukin että koko episodi on mamutaustaisten omia säätöjä?
Marssitaanko sittenkin?
Koska muuten olette viimeksi havainneet sitä rasismia ihan elävässä elämässä?
Itse olen ihan henkilökohtaisesti saanut kokea maahanmuuttajataustaista väkivaltaa Helsingin yössä ihan vain siitä syystä koska
olen ollut väärään aikaan väärässä paikassa ja vääränlaisessa seurassa.
Kas muslimit kun eivät ole kovin suvaitsevaisia seksuaalivähemmistöjä kohtaan....

Pellonpaa Masa
Aamulehden nettiversiosta juuri luettua, poliisin mukaan kyseessä ei ole rasismi tai kostoisku.
FB ystäväni Päivi lipponen, jos ja kun nyt paljastuu että tämä ei ole kantaväestön rasistinen viharikos, tämän ketjun aihe on raukkamainen rasistileima viattomien ihmisten otsaan.
Ja Perussuomalaisten kannatus nousee.....kuka vielä ihmettelee miksi.