tiistaina, lokakuuta 28, 2008

Ohjattu demokratia

Perussuomalaisten vaalivoitto herättää joissakin paniikkia, josta kerroin jo edellisessä kirjoituksessa. Nyt Oikeusministeriö ryhtyy tämän tv-uutisten pätkän mukaan ”kouluttamaan” valtuustojen puheenjohtajia mahdollisten vihapuheiden varalta. Uutisvideon loppupuolella käy ilmi, keneltä näitä vihapuheita odotetaan.

”Helsingissä Perussuomalaisten ääniharavaksi kiri avoimesti muukalaisvastainen ehdokas.”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kuitenkin varoittaa:

”Nyt pitää todella rankasti varoa demonisoimasta ihmisiä. Meillä on karmeita esimerkkejä esimerkiksi Hollannista Pim Fortuynin kohtalo.”

Sattumoisin eilisessä kirjoituksessa mainitsin Fortuynin murhaaja Volkert van der Graafin, joka mitä ilmeisimmin oikeasti uskoi estävänsä murhan avulla uuden Hitlerin nousun valtaan. Edellisen kirjoituksen kommenteissa Veikko Suvanto siteerasi Bruce Bawerin While Europe Slept –kirjaa:

” Bruce Bawerin While Europe Slept -kirjan ehkä hätkähdyttävin kohta – ja niitä oli monta – oli ainakin minulle se, jossa Bawer ehdottaa että van der Graafin tekemä murha olisi kenties jäänyt tapahtumatta, jos sitä ei olisi edeltänyt Hollannin "vastuullisen" median masinoima loanheittokampanja, jossa Pim Fortuyn maalattiin suunnilleen Hitlerin veroiseksi fasistiksi ja rasistiksi.”

Hankkeen takana oleva ja aiemminkin sensuuria kannattanut oikeusministeri Tuija Brax hymähtelee Soinin puheille. Samalla tavalla Hollannissakin uskottiin, ettei siellä voi tapahtua poliittista väkivaltaa. Fortuynin murhan jälkeen elokuvaohjaaja Theo van Gogh surmattiin, ja nykyisistä tunnetuista poliitikoista Ayaan Hirsi Ali ja Geert Wilders tarvitsevat henkivartijoiden suojelua joka päivä.

Suomessa vasemmistohuligaanit Paavo Arhinmäen johdolla ovat keskittyneet räyhäämään poliisille ja puolustamaan seinätöherryksiä. On täysin mahdollista, että Suomessakin syntyy organisoitunut ”antifasistinen” liike, jonka huppareihin pukeutuneet, työmarkkinatuella elävät aktivistit keskittyvät jatkossa häiritsemään natseiksi ja rasisteiksi katsomiensa ihmisten kokouksia ja julkisia tilaisuuksia valtiovallan hiljaisella tuella.

Braxin ja hallituksen reaktio on täysin ylimitoitettu ja Ylen uutispätkä jälleen kerran puhdasta propagandaa. Monet ihmiset kuitenkin uskovat Ylen uutisten kertovan asioista totuuden ja ottavat vakavasti jutussa esitetyn väitteen kaupunginvaltuutetun ”avoimesta ulkomaalaisvastaisuudesta”.

Suomalainen ”vastuullinen” media on siis aloittanut loanheittokampanjan, joka todennäköisesti laantuu pian palatakseen taas sopivan tilaisuuden koittaessa uudestaan.

Suomen hallitus puolestaan on tekemässä Suomesta venäläismallista ohjattua demokratiaa, jossa hallitus etukäteen päättää, mitkä poliittiset mielipiteet ovat sallittuja, mistä asioista ja miten saa keskustella. Minkä hinnan suomalaiset maksavat pään pistämisestä pensaaseen? Se jää nähtäväksi.

7 kommenttia:

Jukka Aakula kirjoitti...

"Suomen hallitus puolestaan on tekemässä Suomesta venäläismallista ohjattua demokratiaa, jossa hallitus etukäteen päättää, mitkä poliittiset mielipiteet ovat sallittuja, mistä asioista ja miten saa keskustella. Minkä hinnan suomalaiset maksavat pään pistämisestä pensaaseen? Se jää nähtäväksi. "

Vain sillä erolla että Putinin-Medvedevin juntta kuitenkin ajaa jollain tavalla Venäjän etua. Halonen, Brax yms. eivät oikeastaan aja Suomen vaan jonkun kuvitellun Maailmankylän etua.

Mielenkiintoista on nähdä kykeneekö Suomen poliisi suojelemaan Sisun edustajia kaupungin valtuustoissa ja muualla. Ja onko siihen edes halua.

Veikko Suvanto kirjoitti...

Hyvä kirjoitus. Itsekin ehdin jo hämmästellä, että edellisessä kirjoituksessasi mainitsemamme uhkakuvat tulivat ajankohtaisiksi ennen kuin niiden kirjaamisesta oli kulunut vuorokauttakaan. Suomen vastuullinen media ryhtyi ajamaan täsmälleen samanlaista agendaa kuin Hollannin vastuullinen media aikoinaan. Meillä osataan totisesti ottaa opiksi muiden tekemistä virheistä.

Tuija Braxin hymähdykset Timo Soinille on mielestäni syytä siteerata kokonaisuudessaan:

"Nyt puhutaan Suomesta (naurahtaa). Että emmä lähtis myöskään semmosta lietsomaan, että Suomessa poliittinen väkivalta nostaa päätään."

Näihin kahteen lauseeseen tiivistyy nähdäkseni hyvin kaksi suvaitsevaiston olennaista ongelmaa: (a) naiivi luottamus siihen, että Suomi muodostaa jonkinlaisen muusta maailmasta irrallisen rinnakkaisuniversumin, jossa muualla havaitut trendit ja ongelmat eivät voi mitenkään tapahtua ja (b) viestintuojan syyttäminen (juuri Braxin ja kumppaneiden harjoittama vihanlietsonta ja mustamaalaus voi johtaa siihen, että Suomessakin poliittinen väkivalta nostaa päätään; kun Timo Soini sanoo tämän ääneen, Brax syyttää Soinia "semmosen lietsomisesta, että poliittinen väkivalta nostaa Suomessa päätään").

Bruce Bawerin ajatuksia Pim Fortuynin murhasta voi muuten lukea myös täältä (kiitos linkistä Pikkupojalle):

http://www.nysun.com/opinion/europes-champion-of-liberty/53818/

Kolumnin alkuosa on lainattu melko suoraan While Europe Slept -kirjasta (2006), mutta loppuun Bawer on päivittänyt Hollannin tilannetta vuosien 2006–2007 osalta.

Vasarahammer kirjoitti...

Hollannissa on Hirsi Alin lähdön ja Fitnan julkaisun jälkeen puhaltaneet uudet tuulet, kuten seuraavasta artikkelista käy ilmi:

http://www.sappho.dk/arthur-legger.htm

Siinä kerrotaan pilapiirtäjä Neckshotin vangitsemisesta ja syistä, miksi hänet pidätettiin.

Unknown kirjoitti...

Erittäin hyvä ja asiallinen kirjoitus. Yksi parhaimmistasi. :)

Ihan pienenä uutisena.

Kokeilin blogissani mitä tapahtuu, kun mainitsee Effin isoveli-kilpailua koskevassa kirjoituksessa sanan rikosylikomisario Lars Henriksson.

http://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2008/10/28/kuka-on-big-brother/


Kyse on siis isoveli-kilpailun yksilösarjan voittajasta.

Seuraus oli melkein välittömästi nähtävissä. Kauhajoen tapahtumien jälkeen erään IP-osoitteen vierailut loppuivat Kun kirjoitin tuon edellä mainitun maagisen kirjainyhdistelmän, ne ovat jatkuneet (jopa illalla):

Domain Name (Unknown)
IP Address 194.89.25.# (SM/POLIISIOSASTO)
ISP TeliaSonera Finland Oyj
Location
Continent : Europe
Country : Finland (Facts)
State/Region : Southern Finland
City : Tikkurila
Lat/Long : 60.3, 25.05 (Map)
Language unknown
Operating System Microsoft WinXP
Browser Internet Explorer 6.0
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; InfoPath.1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)
Javascript disabled
Time of Visit Oct 29 2008 8:08:08 pm
Last Page View Oct 29 2008 8:22:19 pm
Visit Length 14 minutes 11 seconds
Page Views 3
Referring URL unknown
Visit Entry Page http://kullervokaler...poika.wordpress.com/
Visit Exit Page http://kullervokaler...poika.wordpress.com/
Out Click
Time Zone unknown
Visitor's Time Unknown
Visit Number 667,067

Nopeasti katsoen kyse saattaisi pelkästään olla Henrikssonin egosta.

Eräät pikkulinnut ovat tosin viserrelleet, että oikeusministeriöstä on annettu käsky kontrolliin.

... ja syväkurkkuni aseman ja persoonan tuntien tuolla visertelyllä on erittäin vankka todellisuusperä.

Pitäisiköhän aloittaa uusi aihealue: demokratian viholliset?

Kullervo

Jk. Katsotaan saatko Sinäkin lisää liikennettä tuolta kommenttini jälkeen... ;)

Vasarahammer kirjoitti...

"Eräät pikkulinnut ovat tosin viserrelleet, että oikeusministeriöstä on annettu käsky kontrolliin."

Ihmettelen, mitä ne siellä sinun sivuilla tekevät.

Braxin käyttäytyminen tv-uutisissa antaa kyllä viitteitä, että jotakin on tekeillä.

Täällä en ole nähnyt vierailuja Sisäministeriön poliisiosastolta. Toisaalta en aina jaksa käydä ajoissa läpi kävijälistoja. Sitemeterin ilmainen versio ei säilytä niitä kovin pitkään.

Vasarahammer kirjoitti...

Googletin tuossa Sisäministeriön poliisiosaston ip-osoitteen alkuosan.

Google

Ei mitään hirveän mielenkiintoisia juttuja löytynyt.

Unknown kirjoitti...

Ihmettelen, mitä ne siellä sinun sivuilla tekevät.

Kuin myös.