sunnuntaina, elokuuta 10, 2008

Juutalaiset ovat apinoita ja kristityt sikoja

Näin opetetaan lontoolaisessa Kuningas Fahdin mukaan nimetyssä opinahjossa, jossa opiskelee noin 600 koululaista. Seuraavassa vuodelta 2007 peräisin olevassa BBC:n Newsnight-ohjelman pätkässä kuvaillaan, mitä Kuningas Fahdin akatemian oppikirjat sisältävätBBC:n toimittajan närkästykseen ei voi oikein suhtautua vakavasti. Hän selvästikin kuvittelee oppikirjojen sisältävän jotain muuta kuin aitoa ja oikeaa islamia. Kuitenkin tarina siitä, miten Allah muutti sapattia rikkoneet juutalaiset apinoiksi ja sioiksi kuuluu islamin opetuksiin samoin kuin käsitys väärien uskontojen edustajia kuten juutalaisia ja kristittyjä odottavasta helvetin tulesta.

Islamista ei saa länsimaiselle liberaalille salonkikelpoista rauhan ja rakkauden uskontoa halattavaksi muutoin kuin poistamalla islamin pyhät kirjoitukset ja profeetta Muhammadin esimerkki ja korvaamalla ne jotain universaalia ihmisten välistä rakkautta korostavalla New Age –hömpällä.

Islam Online –sivustolta voi käydä lukemassa, mistä tarinassa apinoista ja sioista on kyse. Tarina ei ole vailla merkitystä erityisesti palestiinalaisalueilla, joissa juutalaisvastaiselle propagandalle on kysyntää. Oheisessa saudiarabialaisen Iqraa-televisiokanavan välähdyksessä näytetään, miten oppia juutalaisten luonteesta iskostetaan nuorelle sukupolvelle.

2 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Toisaalta. Jos islamin mukaan vääräuskoiset yksiselitteisesti joutuvat helvettiin, niin miksi ne eivät saisi opettaa sitä?

Länsi on erittäinkin naiivi, jos se kuvittelee tuollaisilla "Oi, tuohan on kauheaa" päivittelyillä pystyvänsä muuttamaan asian.

Islam on joko/tai. Nehän itsekin ylpeilevät Koraanin ristiriidattomuudella. Muissa suurissa uskonnoissa moista ristiriidattomuutta ei ole ja ristiriitaisuus mahdollistaa väljemmät tulkinnat.

Vasarahammer kirjoitti...

Islamilla on oma tapansa käsitellä ristiriitoja. Ensinnäkin eri lähteet ovat luotettavuudeltaan erilaisia, Koraani on ykkönen.

Toiseksi ajallinen järjestys määrää (nasqh) eli se, mihin ajanjaksoon opetus sijoittuu profetta Muhammadin uralla.

Kolmanneksi oppineiden yksimielisyys ratkaisee. Joistakin asioista on erilaisia tulkintoja.

Se, että uskottomat joutuvat islamin mukaan helvetin tuleen, on täysin selkeästi ilmaistu Koraanissa ja varmuuden vuoksi vielä moneen kertaan.

Naiivius ja fantasiat islamista ovat vaarallisia kuten myös islamin ikävien puolien hyväntahtoinen vähättely Hämis-tyyliin.