keskiviikkona, huhtikuuta 16, 2008

Varo Viro!


Näin sanoo vielä rekisteröimättömän Suomen islamilaisen puolueen puheenjohtaja Abdullah Tammi Iltalehdessä 16.4.2008. Tätä ennen Tammen puolueen nettisivuilla julkaistiin tiedote Viron suurlähetystölle. Siinä Tammi ja puolueen 1. varapuheenjohtaja Abdullah Rintala esittävät peitellyn uhkauksen Viron tasavallalle.

Tammen puolue on huolestunut siitä, että Viro osallistuu presidentti Bushin saatanallisen hallituksen rinnalla Irakin sota- ja miehitystoimiin. Viron valtion toimet ovat puolueen mukaan ”sodanjulistus kaikkia muslimeita vastaan”. Seuraavan voi mielestäni tulkita uhkaukseksi:

”Mikäli Viron valtio jatkaa sotatoimia sekä sortotoimia, Viron hallitus joutuu kantamaan teoistansa vastuun ihmisoikeusrikkomuksissaan Islamin vastaisessa taistelussa.”

Iltalehden artikkelissa Tammi tosin tarkentaa hieman:

”Se ei ole uhkaus- vaan varoituskirje”

Virolaiset todellakin osallistuvat sotatoimiin Irakissa toisin kuin suomalaiset sotilaat Afganistanissa. Virolaisten toiminnasta Irakissa ja Afganistanissa voi lukea esimerkiksi tästä pari vuotta vanhasta artikkelista.

Abdullah Tammi ja moni muukin ihmettelee, mikä on pienen Viron motiivi toimia Yhdysvaltojen rinnalla. Entisenä kommunistina Tammen pitäisi toki tämä ymmärtää. Maailman ensimmäinen rauhanvaltio liitti Viron itseensä ja miehitti maata aina vuoteen 1991 saakka. Virolaisten mielestä vain liittolaisuus Yhdysvaltojen kanssa takaa, että sama ei toistu.

Haluaisin kyllä tietää, millä tavalla Tammen mielestä Viro kantaa vastuunsa. Mihin ihmisoikeusrikkomuksiin Viron hallitus on syyllistynyt? Onko Tammella tietoa, mitkä tahot suunnittelevat Viron saattamista vastuuseen? Toivottavasti Suojelupoliisilla on tietoa Tammen lähteistä, ellei Tammen puhe sitten ole tyhjää parran pärinää.

Iltalehti kirjoittaa:

”Tammi sanoo olevansa erittäin huolissaan tilanteesta, koska muslimiyhteisö on reagoinut Viron toimiin hyvin voimakkaasti.”

Tammi kuitenkin kieltäytyy puhumasta mahdollisista kostotoimista enempää:

”En kommentoi niitä, mutta ne voivat olla hyvinkin tuhoisia.”

Tämä nähdäkseni tarkoittaa terrori-iskua Viron maaperällä. Tammi sanoo lisäksi saaneensa tietoa kansainvälisten kontaktiensa kautta.

”Sellaista tietoa on valunut. Tilanne on vakava ja Viron on syytä suhtautua siihen vakavasti. En tuomitse sotilaskohteeseen tehtävää iskua, mutta en hyväksy, jos sellainen tehdään siviilejä kohtaan.”

Tammi kuulostaa jalolta. Hän ei kuitenkaan tarkemmin määrittele, ketkä ovat siviilejä ja ketkä eivät. Palestiinalaisterroristit tulkitsevat kaikki israelilaiset sotilaiksi, myös naiset, koska hekin käyvät armeijan.

Tammen puheet eivät enää yllätä, koska hän taannoin ylisti Afganistanin Taleban-hallinnon ja Somalian islamistien ”järjestyksen” ylläpitoa Ylen pääuutislähetyksessä. Myös monissa muissa maissa kuten Britanniassa muslimijärjestöt ovat esittäneet peiteltyjä uhkauksia, jos hallitus ei muuta ulkopolitiikkaansa. Nämä uhkaukset eivät välttämättä ennakoi terrori-iskua, mutta kertovat selkeästi, että muslimijärjestöistä monet ymmärtävät ja hiljaa hyväksyvät terrorismin.

Jos Suomen turvallisuusviranomaiset eivät vielä seuraa Tammen porukan touhuja, olisi korkea aika aloittaa. Yksi Suomen islamilaisen puolueen vaikuttajista Sauli Ingman nimittäin on aiemmin pyrkinyt sotimaan Tshetsheniaan.

Lisäys 18.4.2008 Yllättäen vain pari päivää Abdullah Tammen haastattelun jälkeen Ylen sivuilta löytyy uutinen otsikolla "Terrorismilainsäädäntö tiukkenee toukokuussa". Uutisen perusteella Abdullah Tammen kannattaa jatkossa varoa sanomisiaan:

"Työtä tulee tuottamaan muun muassa selkeästi kriminalisoitava julkinen yllytys, kuvitteellisena esimerkkinä vaikkapa itsemurhapommittajien ihannointi moskeijassa."

Lisäys 2 18.4.2008 Abdullah Tammi löysi kuin löysikin suomalaissotilaat Afganistanista ja vaatii Suomea vetämään sotilaansa pois. (HS video)

Ei kommentteja: