tiistaina, elokuuta 13, 2019

Miksi hulluus aina vain lisääntyy?


Viime vuosina meno yhteiskunnassamme on muuttunut aina vain mielettömämmäksi. Lisäksi kehitys on kiihtynyt erittäin nopeasti eikä sille tunnu löytyvän pysäyttäjää.
Häirintä ja turvatilat
Hullluuden juuret löytyvät nykyisin Yhdysvalloista ja erityisesti yliopistojen kampuksilta. Siellä kehitettiin tällä vuosikymmenellä turvatiloja ihmisille, jotka halusivat suojaa "puolueellisuudelta, konflikteilta, arvostelulta ja potentiaalisesti uhkavilta teoilta, ajatuksilta tai keskusteluilta", kuten Merriam Webster turvatilan määrittelee.
Turvatilan voi ymmärtää, jos sellaista tarjotaan traumaattisen tapahtuman kokeneille tai lapsille takia, mutta on vaikea käsittää, mihin jo täysi-ikäiset yliopisto-opiskelijat sellaista tarvitsevat. Kuten Judith Shulevitz kirjoittaa Dallas Newsissä:
”Vaikka college-tasojen keskustelujen pitäminen ”turvallisina” saattaa tuntua hyvältä yliherkille, siitä on todellisuudessa haittaa heille ja kaikille muille. Ihmisten tulisi mennä yliopistoihin terävöittämään älyään ja laajentamaan näkemystään. Jos suojelet heitä tuntemattomilta ajatuksilta, he eivät koskaan opi näkemään maailmaa toisten silmin.”
Turvatilat siis vaikeuttavat toisella tavalla ajattelevien ihmisten ymmärtämistä ja näin edistävät ”kuplautumista”, jossa keskustellaan pelkästään samanmielisten kesken. Samalla ”turvatilan” tarve oikeuttaa erimielisten poissulkemisen. Näin kävi kirjailija Timo Hännikäiselle ja hänen edustamalleen Kiuas Kustannus -yhtiölle, kun heidät suljettiin pois Helsingin kirjamessuilta. Tätä ennen Animalian kampanjavastaava Veikka Lahtinen oli kirjoittanut kirjamessujen johdolle ja vaatinut Hännikäisen sulkemista pois messuilta:
”En henkilökohtaisesti koe messuille osallistuvana henkilönä oloani turvalliseksi, mikäli Kiuas-kustantamon osallistuminen sinne sallitaan.”
 Messujen johtaja Ronja Salmi teki työtä käskettyä ja näin Lahtinen sai itselleen turvalliset kirjamessut.
Turvatiloissa on kyse infantilisoimisesta eli periaatteessa aikuisten ihmisten alentumisesta lapsen tasolle. Tästä oman syynsä saavat ottaa kantaakseen niin vanhemmat kuin yhteiskunta, joka ei enää tarjoa ihmisille mahdollisuuksia kokea aikuiseksi kypsymiseen vaadittavia riskejä ja haasteita. Nykyisin ruikuttaminen riittää erityisesti silloin, kun ruikuttaja kuuluu erityistä uhristatusta nauttivaan vähemmistöön.
Turvatilat ovat levinneet myös politiikan huipputasolle, kuten Vihreiden puoluekokoukseen:
”Vihreiden puoluekokouksessa ja muissa tapahtumissa noudatetaan turvallisen tilan politiikkaa. Yhdessä luomme syrjinnästä ja häirinnästä vapaita alueita.”
Luonnollisesti ”häirintää” ei ole määritelty mitenkään objektiivisin kriteerein. Käytännössä yksittäisen ihmisen subjektiivinen kokemus määrittää, milloin kyseessä on häirintä ja milloin ei. Tämän kokemuksen asettaminen kyseenalaiseksi on itsessään häirintää ja turvatilan loukkaus. Näin on, vaikka Vihreiden puoluekokoukseen osallistuvat olisivat ainakin teoriassa aikuisia ihmisiä.
Kiihotusrikoksia
Kirjoittelin blogin alkuvuosina paljon kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja siitä, kuinka pykälä on väljästi muotoiltu, mahdollistaa mielivaltaisen oikeudenkäytön ja rohkaisee poliittisten vastustajien kiusaamiseen.
En tuolloin uskonut, että pykälä lopulta muuttuisi irvokkaaksi pilaksi itsestään. Nyt sekin on tapahtunut, kun Helsingin poliisi kirjasi rikosilmoitukset kolmea kansanedustajaa vastaan. Nämä olivat Juha Mäenpää (ps), Päivi Räsänen (kd) ja Hussein al-Taee (sd).
Näistä Juha Mäenpää vertasi valtamedian mukaan turvapaikanhakijoita vieraslajeihin, kun hän letkautti eduskunnassa turvapaikanhakijoita koskevassa keskustelussa:
Täällä lukee: ”Tehostetaan vieraslajien torjuntaa sekä lainsäädännöllä että torjuntatoimenpiteiden rahoitusta lisäämällä.” Tämä valitettavasti lukee väärässä kohdassa.”
Eräs Suomen johtavista ”ihmisoikeusasiantuntijoista”, entinen SKP:n keskuskomitean jäsen Martin Scheinin totesi välittömästi, että Mäenpään kommentti täyttää kiihottaminen kansanryhmää vastaan -rikoksen tunnusmerkistön.
Scheinin mukaan Mäenpää ”selvästi viittasi” ihmisryhmään (joko arabeihin tai islaminuskoisiin).
Iltalehden mukaan Mäenpään tapauksesta on jo linjattu, että tapaus etenee syyteharkintaan Valtakunnansyyttäjänvirastoon, kun taas Räsäsen ja al-Taeen puheet etenevät ensin esitutkintaan.
Päivi Räsänen siteerasi Raamattua, kun hän kauhisteli Twitterissä, miten kirkko voi olla Pride2019-tapahtuman virallinen partneri. Sanojen tukena oli kuva Raamatun kohdasta, jossa käsitellään homoseksuaalisuutta.
Al-Taeen Facebook-postauksissa puolestaan paneteltiin juutalaisia ja sunnimuslimeja. Hänen kohdallaan tosin tuomittavinta on hänen häpeämätön valehtelunsa sen jälkeen, kun hänen viestinsä olivat tulleet julki. Valtamedian kannalta tuomittavaa oli se, että se istui jutun päällä vaalien yli eikä tapaus olisi tullut laajemmin julki ilman Anter Yasan aktiivisuutta.
Epäiltyjen ”sananvapausrikosten” irvokkuutta korostaa se, että SDP:n Abdirrahim ”Husu” Hussein selvisi ilman esitutkintaa, kun hän oli syyttänyt Perussuomalaisia ja heidän äänestäjiään rasisteiksi. Perussuomalaiset ja heidän 500 000 äänestäjää eivät täytä kansanryhmän kriteerejä.
Luonnollisesti järkevässä yhteiskunnassa kukaan ei olisi syyttänyt Mäenpäätä, Räsästä, Al-Taeeta tai edes ”Husu” Husseinia yhtään mistään, kun he käyttivät Perustuslain heille suomaa sananvapautta.

Jonkun mielestä Mäenpään eteläpohjalaista huumoria edustava lohkaisu voi olla mauton, Räsäsen twiitti tympeää moralisointia ja Al-Taeen purkaukset pelkkiä karkeita kiukun ilmauksia. Virallisen Suomen eli Poliisin ja Valtakunnansyyttäjänviraston mielestä näin ei tietysti ole, vaan lausunnot otetaan kuolemanvakavasti ja tulkitaan sanojan kannalta mahdollisimman pahantahtoisesti. Vihapuheen vastainen hysteria saavuttaa näin lakipisteensä ainakin toistaiseksi. Pelkään, että pahempaa on tulevaisuudessa odotettavissa.

Tässä yhteydessä on myös syytä mainita, että juttujen esitutkintaa hoitava rikoskomisario Pekka Hätönen on Espoon Vihreiden jäsen ja ollut kunnallisvaaleissa Vihreiden ehdokkaana. Vieläkö joku vierastaa puheita poliittisesta poliisista eli Polposta?

Laki kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja sen tulkinta osoittavat, että uhristatusta nauttiva abstrakti ihmisryhmä nauttii paremmasta lain suojasta kuin perustuslaillista oikeuttaan käyttävä yksittäinen ihminen.

Laki tuo myös vieraita kollektivistisia elementtejä oikeudenkäyttöön, koska väitetyllä kiihotuksella ei ole selkeää uhria. Laki myös romuttaa ihmisten tasavertaisuuden lain edessä, koska se nostaa toiset ihmisryhmät toisten yläpuolelle. Käytännössä kukaan riittävästi uhripääomaa omaavan vähemmistön edustaja ei voi joutua syytettyjen penkille. Kyseessä on aito postmodernin identiteettipolitiikan kyllästämä lakipykälä.

Kaiken lisäksi nämä vihapuheesta hysteerisesti vaahtoavat poliitikot ja viranomaiset eivät edes ymmärrä, miten naurettavilta he kuulostavat. Oman typerän kiihkonsa lumoissa he rakentavat vihapuheesta digitaaliajan noituutta. He tekevät itsestään pellen ja itse asiassa voimistavat niitä ilmiöitä, joita vastaan he kuvittelevat taistelevansa.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näitä vihapuhe ja vähemmistöjen privilegiolakeja käytetään juuri niinkuin me asioita seuraavat ennustimmekin että niitä tultaisiin käyttämään. Niitä ajavien henkiköiden tarkoitusperistä ei voi erehtyä. He ajavat avoimesti Euroopan ja Amerikan valkoisen väestön kansanmurhaa, nyt olisi korkea aika herätä ja pudottaa lohikäärmeen suomut silmiltä. Kyse ei ole harmittomista mielipiteen eroista, vaan suunnitelmallisesta ja laskelmoidusta murhasta, jonka tulevia uhreja me olemme, jos kuvittelette että tilanne on paha nyt, niin ajatelkaa mikä se on sitten kun he ovat onnistuneet suunnitelmissaan ja me olemme vähemmistö. No, Etelä-Afrikasta voi saada jonkinlaista osviittaa siitä miten meille käy silloin.
Suomi ei tarvitse yhtään ulkomaalaista lisää, päinvastoin niistä jotka ovat ehtineet luikerrella tänne pitäisi päästä mahdollisimman nopeasti eroon, takaisin aavikolle ja viidakkoon, minne kuuluvat. Siinä olisi meidän sotilaille oikeasti heille kuuluvia töitä, saatanan laukkujen kantajat, voisivat käydä samalla kusemassa vaariensa sankarihaudoille, niin häpeällinen temppu kyllä oli. Lupaan vetää turpaan sitä joka myöntää päin naamaa että oli kantamassa niitä.
Kaikki vihapuhelait on kumottava ja suomalaisvihamielisille vähemmistöille on näytettävä kuka on tämän maan herra. Nöyrrys ja pelko täytyy palauttaa heidän mieliinsä ja käytökseensä. On tehtävä selväksi että suomalaiset eivät enään hyväksy heidän törkeyksiään. Eläkööt neljän seinän sisällä keskenään niinkuin haluavat, mutta muuten pitäkööt turpansa kiinni ja sopeutukoot meidän sanelemiimme sääntöihin. He tarvitsevat meitä, me emme välttämättä tarvitse heitä.
Tämä on suomalaisten maa ja me sanelemme lait täällä, jos ei kelpaa niin painukoot vaikka Amerikka hirvitykseen josta kaikki tämä järjetön vähemmistöjen ja sekopäiden palvonta on kotoisin. Me sanomme ei Amerikan maailmanjärjestykselle, meillä on meidän oma järjestelmämme, joka sopii meille paremmin kuin vapaamuurarien luoman imperiumin luonnonvastainen lainsäädäntö ja kulttuuri.
Kuulostaako rajulta? No, ainakaan en ehdota kenenkään tappamista, toisin kuin meidän vihollisemme, jotka kuola suupielistä valuen ja hullun kiilto silmissä fantasioivat meidän kansanmurhallamme, eivätkä ne tyypit ole mitään kylähulluja (hulluja kylläkin), vaan eliittin, poliittisen, akateemisen ja kulttuurisen eliitin jäseniä. Näitä tyyppejä ei muuten sensuroida facebookissa sen paremmin kuin valtamediassakaan, mutta jos meikäläinen sanoo omalla naamallaan että Irakilaisilla on heikko geeniperimä ja heidän kulttuurinsa on väkivaltainen ja naisia alistava. Vaihda irakilaisen tilalle suomalainen niin ei tule mitään ongelmaa lakipykälien kanssa. Eikö ihmiset nyt todella näe mikä on todellinen agenda tässä!? Miten helvetissä irakilaisella voi olla Suomessa parempi lainsuoja kuin suomalaisella?
Sama juttu uskontojen kanssa. Kristinuskoa voi pilkata ihan ilman pelkoa seurauksista. Yksi pikku-puliukko heitteli jopa Raamattua lattialle tv-ohjelmassa, mutta ei hän siitä edesvastuuseen joudu, mutta meneppä paiskomaan koraania tai talmudia tai kritisoimaan näitä uskontoja. Jälleen kerran, vähemmistö ja vierasuskonnoille on annettu parempi suoja kuin valtauskonnolle. Suomalainen ei saa peittää kasvojaan naamiolla julkisella paikalla, mutta nämä saatanan mustakaavun hengen heimolaiset voivat vapaasti tehdä niin. Samoin yksi muhamettilainen voi suorassa tv-lähetyksessä julistaa että "heidän uskontonsa opettaa että homoille kuuluu antaa kuolemantuomio" ja sossu hihittää vieressä, ei seuraamuksia, mutta jälleen kerran kuvitelkaa jos joku suomalainen pappi julistaisi samaa. Kohta ne rupeavat saamaan tuomioita siitä että eivät suostu vihkimään homoja, elleivät suomalaiset kasvata selkärankaansa takaisin ja pistä niille jauhoja suuhun.
Ei vastakkainasettelua, ei viholliskuvia, ei mustavalkoajattelua, ei me-he jakoa, elektronisen synagogan puhuvat päät toitottavat meille päivästä toiseen propaganda automaateistaan. Eli mitä he yrittävät sanoa on että alistukaa vain hiljaa kohtaloonne kun teidän maanne ja valtanne viedään teiltä pois.

Anonyymi kirjoitti...

Jospa siihen vaikuttaa joku sieni-infektio kuten banaaneihin etelä-amerikassa? Johon ei ole mitään parannuskeinoa, muuta kuin aika jonka kuluessa koko hulluus kuolee pois kuten eräs banaanilajikin.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Juha Mäenpään ei tarvitse selittää lausuntoaan mitenkään eikä hän voi täsmälleen tietää, miten Martin Scheininin aivot ottivat sen vastaan.

Tupla-J kirjoitti...

No, Vox Day kirjoitti aiheesta kirjankin, SJWs Always Double Down...

Oivallinen teos, kuten oli edeltäjänsäkin.

Johan/Sini kirjoitti...

"Häirinnästä vapaa alue" on kuin natsi-Saksan propagandaministerin keksimä kiertoilmaus tuleville puhdistuksille.

Vasarahammer kirjoitti...

Anonyymi 1: Hallitsematon maahanmuutto johtaa pahimmillaan Suomen kansan tuhoon. Ei ole väliä, onko se typeryyden ja välinpitämättömyyden vai tarkoituksellisen pahuuden seurausta. Lopputulos on sama.

Huru-ukko: Sieni-infektio ei riitä. SJW-ideologia on materiaalisen yltäkylläisyyden täyttämän yhteiskunnan tuote ja sellaisen, joka ei enää koe tarvitsevansa perinteistä uskontoa. SJW-ideologia katoaa, kun yltäkylläisyys katoaa.

Tupla-J: Sen verran kauan olen asioita seurannut, että en erehdy ajattelemaan, että SJW-ihmisiä voisi lepyyttää omaksumatta heidän koko ideologiaansa koukkuineen päivineen.

Johan/Sini: Vähän hiljaiseksi vetää, kun vihreiden aktiivi postaa jotakin tällaista.

https://twitter.com/HanneleVestola/status/1160069915040202752

Kun jo tässä vaiheessa on otettu keskileirit ja kaasukammiot retoriseksi aseeksi vastustajan solvaamisessa, yritä siinä sitten keskustella asioista.

Toinen vaihtoehto on alentuva ymmärtäminen, jossa muka ymmärretään, mikä on kansallismielisyyden taustalla ja tarjoudutaan terapeutiksi.Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

" "Häirinnästä vapaa alue" on kuin natsi-Saksan propagandaministerin keksimä kiertoilmaus tuleville puhdistuksille. "

Muistaakseni sen aikainen termi oli Jüdenfrei(TM)? ;)

Vihreiden Aktiivista:

Ei.
Se Ei alkanut kaasukammioista.
Se Alkoi Hyvistä Poliitikoista/Aktivisteista jotka jakoivat ihmiset Hyviin ja Pahoihin.
Se Alkoi Suvaitsemattomuudesta sekä VihaPuheesta ja kun ihmiset lakkasivat välittämästä omien kansalaisten raiskauksista, murhista, pahoinpitelyistä ja ryöstöistä.

Anonyymi kirjoitti...

Kun poliisi priorisoi vihapuheen kyttäämisen netissä lasten hyväksikäytön edelle, voidaan jo kysyä, elämmekö sivistysvaltiossa ollenkaan. Jonkunlaisena optimistina odotan joka päivä heräämisen merkkejä tavalliselta kansalta, mutta turhaan. Poliitikot mellastavat kuin siat vatukossa, oma ja afrikkalaisten etu edellä ja kansa möllöttää tv:n edessä katsomassa tyhjäpäille tehtyjä ns. reality-ohjelmia, nykypäivän sirkushuveja, jotka pohjaavat käsittämättömään narsismiin ja olemattomaan moraaliin.

Vasarahammer kirjoitti...

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja: "Se Alkoi Hyvistä Poliitikoista/Aktivisteista jotka jakoivat ihmiset Hyviin ja Pahoihin."

Manikealainen maailmankuva ei ole mikään hyvä lähtökohta.

Ja konkreettinen väkivalta on oikeasti pahempi asia kuin ikävät puheet.


Anonyymi: "Jonkunlaisena optimistina odotan joka päivä heräämisen merkkejä tavalliselta kansalta, mutta turhaan."

Viihde kiinnittää huomion toisaalle. Se on viihteen tehtävä.

Yrittämistä ei silti kannata lopettaa.