lauantaina, toukokuuta 05, 2018

Herra Heinämäki taas kerran


Eilinen Ylen Pressiklubi alkoi juontajan tekohauskalla lausumalla, että ensimmäistä kertaa keski-ikäiset miehet kiinnostuvat lastenohjelmista. Lausuma voisi olla nokkela, jos sillä olisi edes etäisesti tekemistä todellisuuden kanssa. Kyse ei nimittäin ole tästä vaan postmodernin identiteettipolitiikan aktiivisesta vastustamisesta.

Lisäksi tekohauska lause halventaa niitä perheenisiä, jotka ovat hoitaneet lapsiaan ja katsoneet lastenohjelmia heidän kanssaan. Jos perheenisillä olisi uhripääomaa, lehdet olisivat täynnä asiaa koskevia kohuotsikoita. Perheenisää ei kannattaisi halveksia. Lapset, jotka kasvavat perheessä, jossa on isä, menestyvät tilastollisesti paremmin elämässään kuin yksinhuoltajien lapset. Toisaalta miesten ja miehisten ominaisuuksien halventaminen on valtamediassa niin tavanomaista, että siitä suuttumiseen on turha polttaa liikaa ruutia.

Joskus itseään fiksuna pitävät vasemman laidan kulkijat naureskelevat nuivan puolen valituksille kulttuurimarxismista. Mitään sellaista ei muka ole olemassa. Herra Heinämäki -lastenohjelman sensurointi identiteettipoliittisin perustein kertoo, mitä kulttuurimarxismi eli moderni vasemmistolaisuus tarkoittaa käytännössä.

Identiteettipolitiikan mädättämä Yleisradio

Yleisradion reaktio sen saamaan arvosteluun kertoo vastaansanomattomasti, että vasemmistolainen identiteettipolitiikka toimii sisäänrakennettuna yhtiön organisaatiossa. Ensiksi Yle etsi jostain ”aidon” intiaanin selittämään asioita. Oulussa asuva Anthony Rice-Perttunen sai ilman kritiikkiä mystifioida sulkapäähineen käyttöä ja esiintyä asiantuntijana:

” Asiaa on niin vaikea yksinkertaistaa. On hyvin helppoa kertoa, miksi kannattaa käyttää turvavyötä autossa, mutta kun kysymys on kulttuurisesta omimisesta, puhutaan eri maailmankatsomuksista.”

Yllättäen Rice-Perttunen rinnastaa ”heinämäkigaten” Muhammad-pilakuviin, joihin liittyvä taustatieto on häneltä hieman kadoksissa:

” Perttusen mielestä kristillisen Euroopan oli jo silloin vaikea ymmärtää, miksi teko oli loukkaava.”

Islamin opissa on kuvakielto, mutta käytännössä sitä ei aina ole noudatettu eikä kaikissa suuntauksissa ylipäänsä noudateta. Toisaalta voi myös sanoa, että esimerkiksi Charlie Hebdon toimitukseen tehty terrori-isku on perusteltavissa islamin profeetan esimerkillä. Muhammad itse tapatti arvostelijoitaan kuten esimerkiksi Asma Bint Marwanin.

Perttuselle voi sanoa, että ensisijaisesti pilakuvakriisissä oli kyse ihan muusta kuin kristillisen Euroopan puutteellisesta ymmärryksestä. Toisaalta Rice-Perttusta ei haastateltu asiantuntemuksen takia vaan siksi, että hänen väitetään olevan syntyperäinen intiaani ja hänen mielipiteensä painaa enemmän nimenomaan tästä syystä.

Yle myös jatkoi sensuuripäätöksen selittelyä ja perusteli sen – kuinkas muuten – postmodernilla identiteettipolitiikalla:

” Pohjimmiltaan koko tässä kohussa näyttää olevan kysymys siitä, että monille meistä valtaväestöön kuuluvista on vaikeaa ymmärtää sitä, että alkuperäiskansoja ja muita vähemmistöjä kuvaavat stereotypiat eivät enää ole tätä päivää, varsinkaan lastenohjelmissa.”

Edistyksellisen tunnistaa siitä, että juuri hänen edustamansa moraali on ”tätä päivää” ja super-eettistä. Silmän lumeeksi siteerataan myös pehmotieteellistä tutkimusta, jossa suositeltiin kaiken intiaaneihin liittyvän stereotyyppisen kuvaston poistamista kouluista.
Tästä myös nähdään, että identiteettipolitiikka on puhtaasti tuontitavaraa, jonka sylttytehdas löytyy amerikkalaisten yliopistojen kampuksilta. Yle vain soveltaa tätä amerikkalaista hullutusta suomalaiseen ympäristöön. Pohjat Twitterissäkin töräytellyt Sami Koivisto vetää tällä lauseella:

Kuvittele, että olet saamelainen lapsi ja menet naamiaisiin. Siellä on toinen, ei-saamelainen lapsi, pyhäpuvussa, jonka luulit kuuluvan sinulle. Hän esittää televisiossa näkemäänsä karikatyyriä sinusta. Miltä sinusta tuntuu?”

” Kysymys on alkuperäiskansaan kuuluvan ihmisen identiteetin, historian ja tunteiden kunnioittamisesta. Sille keskustelulle on Suomessa nyt selkeästi tilausta, asiapohjalta. Itsekkyydestä kumpuava viha on jo nähty. On aidon dialogin aika.”

Edes saamelaisten kaltainen pieni vähemmistö ei ole mielipiteiltään ja asenteiltaan niin homogeeninen, että tuohon Koiviston esittämään mielikuvitusleikkiin voisi vastata mitenkään yksiselitteisesti. Tämä on nähty myös ”heinämäkigatessa”, jonka aikana monet saamelaiset ovat sanoutuneet irti Saamelaisnuoret ry:n varapuheenjohtaja Petra Laitin näkemyksistä. Koiviston ajatusleikkiin voi vastata, että on mahdollista, että joku saamelainen lapsi ei pidä siitä, että ei-saamelainen pitää saamelaista pyhäpukua. Entä sitten? Tästä ei automaattisesti seuraa, että ei-saamelaisilta tulisi kieltää saamelaisen pyhäpuvun käyttö tai että ei-saamelaisista ei saisi julkaista kuvia saamelaisasussa. Yleisradion siteeraamaa tutkimusta voi perustellusti epäillä poliittisesti värittyneeksi kuten monia muitakin pehmeiden tieteiden tutkimuksia eli ennakkoasenne on vaikuttanut lopputulokseen.

Identiteettipolitiikan harjoittajat katsovat olevansa eettisesti korkeatasoisia ja jopa moraalisesti tavallista ihmistä parempia. Siksi nimenomaan he voivat päättää, mikä on muille ihmisille sopivaa ja mikä ei. Kyseessä on pohjimmiltaan uskonnollinen vakaumus, jonka postmoderni vasemmistolainen esittää eettisesti korkeatasoisena ja ”tähän päivään” kuuluvana asiana. Dialogi ei ole mahdollista, koska Sami Koiviston kaltainen ei kykene arvioimaan omaa ideologiaansa kriittisesti.

Tästä syystä keskustelu identiteettipolitiikan siunauksellisuuteen uskovien kanssa on samanlaista kuin keskustelu skientologien tai Jehovan todistajien kanssa. Ainoa ero on, että Jehovan todistaja ei käy kukkarollasi mutta vasemmistolainen identiteettipolitiikan harjoittaja toteuttaa vakaumustaan veronmaksajalta pakolla otetuilla rahoilla ja yrittää pakottaa kaikki oman vakaumuksensa taakse. Kannattamista ei toki edellytetä mutta turpa on hyvä pitää kiinni.

”Suvakkinäkökulma”

Apu-lehden sivuilla julkaistiin kirjoitus, jossa turhautuneen oloinen ”suvakki” eli ”hyvä ihminen” ihmettelee, miksi hänen näkemyksiään ei kuunnella. Erityisesti häntä tuntui harmittavan termi ”puolestaloukkaantuja”, jolla kuvataan jonkin vähemmistöryhmän kuvaamisesta närkästyneitä ihmisiä, jotka eivät kuulu kyseiseen vähemmistöryhmään. Petra Laiti on hyvä esimerkki tällaisesta.

Kirjoittajan mukaan kyse on ongelmasta huomauttamisesta eikä loukkaantumisesta sanan varsinaisessa merkityksessä. Kyllähän tämä pitää paikkansa. Toisaalta se, joka on oikeasti yllättynyt Ylen reaktiosta Petra Laitin ”puolestaloukkaantumiseen” tai huomautukseen tai miten vain, valehtelee. Mitä enemmän lukee Ylen kommentteja asiaan, sitä varmempi voi olla siitä, että Yleisradiossa identiteettipolitiikan kumartelu jatkuu tulevaisuudessakin ja luultavasti pahenee.
Apu-lehden kirjoittaja valaisee lopussa osuvasti suvaitsevaisten ajattelutapaa:

” Oikeasti ainoa syyllinen rasismiin, naisvihaan ja kaikkeen muuhun altavastaajaryhmiin kohdistuvaan sortoon ja syrjintään on sortoa harjoittava. Syrjintää voivat vähätellä vain ihmiset, jotka eivät joko kohtaa sitä itse tai kykene empatiaan. Vastavuoroisesti siihen yleensä tuppaavat puuttumaan ihmiset, jotka osaavat asettua muiden asemaan joko mielikuvituksen tai kokemuksen avustamana.”

Sortomytologia liittyy olennaisena osana vasemmistolaiseen identiteettipolitiikkaan. Valitettavasti tämä ei tarkoita niitä oikeita sortajia vaan pelkkä vaalea ihonväri riittää pääsemään sortajien kastiin. Postmoderni vasemmistolainen korruptoi käsitteitä tekemällä niistä venyviä. Sama pätee sorron harjoittamiseen. Jos haluat varmasti sortaa, ota itsestäsi kuva intiaanipäähine päässä ja julkaise se.

Vasemmistolaisen sosialismin ideologia todettiin lännessä epäonnistuneeksi jo 1960-luvulla. Sosialismi perustui luokkasotaan. Nykyisin yhteiskuntaluokat on korvattu sorretuilla vähemmistöillä. Näiden avulla pyritään hyökkäämään sortajia vastaan. ”Heinämäkigate” on osa tätä taistelua. Postmoderni vasemmistolaisuus on hylännyt rationaalisuuden ja korostaa tunteita. Empatia on tärkeä tunne ja siihen pystyvät vain valistuneet ja oikean ideologian omaksuneet vasemmistolaiset. Empatian aitoudella ei ole väliä, vaan tärkeintä on näyttää sitä mahdollisimman paljon. Tällöin on kyse hyvesignaloinnista eli moraaliposeerauksesta. Tunteet ovat tärkeämpiä kuin se, miten hyvin valaistunut henkilö oikeasti ymmärtää vähemmistöä ja sen kulttuuria.

Pohjimmiltaan identiteettipolitiikka perustuu rasismiin. Henkilön syntyperä ratkaisee, miten hänen mielipiteeseensä suhtaudutaan. Esimerkiksi Yle suhtautui Petra Laitin ”huomautukseen” äärimmäisellä vakavuudella mutta kuittasi runsaan vihaisen palautteen ohjelman hyllyttämisestä tympeällä vittuilulla. Pressiklubi-ohjelmassa toimittaja ja ”faktantarkistaja” Johanna Vehkoo suoraan sanoi, että alkuperäiskansojen edustajat kyllä paremmin ymmärtävät tätä kulttuurillisen omimisen problematiikkaa kuin keski-ikäiset valkoiset miehet. Lause olisi varmasti herättänyt negatiivista palautetta, jos keski-ikäisten miesten tilalla olisi käytetty jotakin korkean uhristatuksen ihmisryhmää.

Kulttuurillinen omiminen on käsitteenä mieletön. Eri kulttuureista on kautta maailmanhistorian lainattu asioita, jotka liittyvät teknologiaan, taiteeseen, kuvastoon tai ihan mihin tahansa. Nyt ideologiset kiihkoilijat haluavat muuttaa tätä. Keskustelua kulttuurillisesta omimisesta ei pidä käydä postmodernien vasemmistolaisten ehdoilla, vaikka tätä kovasti peräänkuulutettiin Ylen Pressiklubissa. Sen sijaan pitää keskustella identiteettipolitikointiin liittyvistä ongelmista, joista Herra Heinämäen hyllytys oli yksi oire.
Jos haluaa tiivistetysti todeta, miksi en kuuntele Apu-lehden kirjoittajan kaltaisia, se johtuu heidän edustamansa ideologian kategorisesta hylkäämisestä. En hyväksy identiteettipolitiikan ideologisia lähtökohtia, sen järjenvastaisuutta, älyllistä matalamielisyyttä ja pyrkimystä tukahduttaa inhimillistä luovuutta. En pidä kuvainraastamista ja moraalista puritanismia erityisen tavoiteltavina asioina kuten en myöskään viattoman kuvaston sottaamista rasismileimoilla. Pidän enemmän vapaudesta.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mistähän saisi 12.05 pidettävään sananvapausmiekkariin intiaanipäähineen tai neljän tuulen lakin... Tai sitten pitää ehkä vetäistä plankit naamaan ja saapua paikalle "black facena".

Tyypilliseen tapaan YLE:n Pressiklubissa ei taaskaan ollut opponenttia kyseenalaistamassa Vehkoon ja kumppanien propagandaa. YLE puhaltaa perseestään kuumaa kitkerää höyryä katsojiensa silmille eikä parannusta ole näkyvissä ennen kuin koko lafka pannaan remonttiin!

Ceterum censeo YLE delendam esse


t: Wee-tuuntunu Stadilainen

Anonyymi kirjoitti...

"Kulttuurillinen omiminen on käsitteenä mieletön. Eri kulttuureista on kautta maailmanhistorian lainattu asioita, jotka liittyvät teknologiaan, taiteeseen, kuvastoon tai ihan mihin tahansa. Nyt ideologiset kiihkoilijat haluavat muuttaa tätä."

Naulan kantaan! Mokomat rasistit!

Niin vaan ne afrikan neekerit & aavikon rättipäät lainaavat valkoisten miesten kehittämiä tiedonvälitysvälineitä ja merikuljetustekniikoita päästäkseen nauttimaan valkoisten miesten kustantamasta 'hyvinvointi'-valtiosta jossa raha tulee valkoisten miesten kehittämästä taikaseinästä.

Kyllä minä nyt niin pahasti mieleni pahoitin tästä ettei afrikan neekeri/aavikon rättipää saa enää valkoisen miehen kulttyyria omia itselleen! ;)

Korppi on oikeus kirjoitti...

Lappi, Suomen häpeäpilkku.

Bogreol kirjoitti...

Uuden ajan tribalismi on lyönyt läpi jo yleisradioyhtiössä, identiteetti ja tunteet merkitsevät enemmän kuin järkevä dialogi. Patologinen vastakkainasettelu ja pahojen sulkeminen ulkopuolelle. Vehkoo näkee journalismin maailman mustavalkoisena, on hyvät totuuden ja faktan käsittelijät, ja pahat valheita suoltavat valemediat. Valemedian (eikä edes saa käyttää sanaa vastamedia)kriteeriksi riittää, ettei ole allekirjoittanut JSN:n journalistisia ohjeita, pikku tekninen temppu, millä pääsee totuutta suoltavien joukkoon. Käsitys siitä, ettei keski-ikäinen valkoinen mies ymmärrä kulttuurista omimista, on hyvin feministinen lausahdus, maskuliinisuuden aliarvostamisessa on kyse patriarkaatin vastaisesta taistelusta, vähätellään miehiä, kun patriarkaatti estää heitä ajattelemasta ja tuntemasta myötätuntoa. Ylimielinen ja yläpuolelle asettuminen sulkee keskustelusta osan ihmiskuntaa pelkän ihonvärin ja sukupuolen perusteella. Monikulttuurisuus syö moniarvoisuuden, elämme vaikeita aikoja.

Anonyymi kirjoitti...

Inkkari- ym. kulttuurinomimispäähineitä:

https://www.pilailupuoti.com/tuote-osasto/hatut/cowboyhatut-ja-western/

https://www.punanaamio.fi/hatut-ja-paahineet.html?p=2

Yrjöperskeles kirjoitti...

Erittäin hyvä kirjoitus Vasaralta. Se peräänkuulutettu ”aito dialogi” on tietysti sitä että vihervasemmistolainen puhuu ja muut nyökyttelevät. Miksikähän muuten tämän kuvan tiimoilta ei noussut suvaitsevais-tiedostavaa närkästystä:

https://arkitehti.files.wordpress.com/2010/01/find-lande.gif

Sinänsä tuossa ei ole kyse mistään kulttuurisesta appropriaatiosta vaan ihan kotoperäisestä kulttuurisesta tyrkyttämistä sillä en oikein usko että kyseinen musta naismalli on keksinyt kuvan ideaa.

Anonyymi kirjoitti...

Juuri näin. Alahan paukauttaa ihan omalla nimellä samaa tekstiä, asia-osaaminen on näköjään hanskassa. Kevyt irti-otto äärioikeistosta, demokratian ja sananvapauden puolesta, perinteisellä liberalismilla höystettynä olisit valmista kauraa uhrattavaksi meidän muiden tolkun ihmisten puolesta. Jatkoon!

Anonyymi kirjoitti...

Oikeastaan tuon kyltyyriomimisen kiellon voisi laajentaa samantien valkoisiin naisiinkin. Kaikki modernin ajan keksinnöt asiasta valittajilta pois, ellei joku eeva sitten niitä ole keksinyt. Postmodernismia vastaan ei voi taistella logiikkaa käyttäen, koska sekin on heidän mukaan sorron väline. Siksi absurdi huumori on ainut jäljellä oleva väline. Onneksemme post modernistit eivät itse ole hauskoja, eikä saarnaamalla kyllä mitään huumoria syntyisikään.

Anonyymi kirjoitti...

Naamiaiset kielletään kohta, koska niissähän vieraan kulttuurin loukkaus on huipussaan! Tosin seisomalla lakana päällään yleisellä paikalla Suomen pienoislipun kanssa on jo onnistuttu pääsemään putkaan ja saatu syyte.

Kumitonttu kirjoitti...

Aivan käsittämättömän hyvä kirjoitus. En ole missään lukenut suomeksi näin tyhjentävää kuvausta liberaalista fascismista. Tämä on oikeasti sellainen kirjoitus, joka tulisi julkaista kaikissa alpakkamedioiden kansilehdissä seuraavat kolme vuotta siihen asti kunnes seuraava finanssikriisi puhkeaa. Ja sen jälkeen seuraavat seitsemän vuotta kunnes ihmiset ymmärtävät, että robotisaatio huolehtii työvoimapulasta.

Olen abt 10 vuotta ollut blogistanissa, ja sinä aikana kehitys on kehittynyt niin hienosti, että tällaiset kirjoitukset ovat mahdollisia. Varmaan 10v sitten oli meitä 10v vanhempia, jotka ymmärsivät missä mennään, mutta he eivät koskaan ryhtyneet bloggaamaan. Nyt on meidän ikäluokkamme vuoro, ja 10v kypsyttyämme kykenemme näkemään, mistä tulemme ja mihin menemme.

Imulippo kirjoitti...

"[...]vasemmistolainen identiteettipolitiikan harjoittaja toteuttaa vakaumustaan veronmaksajalta pakolla otetuilla rahoilla ja yrittää pakottaa kaikki oman vakaumuksensa taakse"

Tämä ei eroa mitenkään "oikeistolaisen" identitettipolitiikan harjoittajan vakaumuksesta pakottaa eri mieltä olevat rahoittamaan omasta mielestään hyviä ideoita. Ehkä se ongelma onkin verotus itsessään, ei siinä, mihin tarkoitukseen sitä pakolla otettua rahaa käytetään.

Pauli Vahtera kirjoitti...

Pressiklubi ja etenkin faktantarkastaja Vehkoo ristiinnaulitsi MV-lehden valemediaksi. Selasin lehden 20 tuoreinta kirjoitusta, enkä niitä valheeksi väittäisi. Se, että lehti julkaisee ulkomaalaisen raiskaajan nimen kun samaa uutista valtamedia ei julkaise lainkaan, tai jättää taustan kokonaan kertomatta, ei ole valetta. Jos joku antaa tietoisesti virheellisen kuvan raiskauksesta, on todellinen valehtelija.

Slarba kirjoitti...

Jos on lukenut hieman laajemmin historiaa, ymmärtää että MUUTKIN kuin vain valkoihoiset ovat historian saatossa pitäneet orjia ja syrjineet erirotuisia. Lähi-idässä, Aasiassa, Afrikassa.
Tai valloittaneet maita tappaen ihmisiä, erivärisiä mutta myöskin itsensä värisiä.
Hyvä esimerkki Stalin joka tapatti eri arvioiden mukaan jopa 20 milj ihmistä kommunismin nimissä.
Miksi hakaristi on kauhistus ja kiellettykin monessa maassa mutta sirppi ja vasara vain hauskaa retroa? Juuri näin artikkelin että jossain myytiin Stalinin kubia. Miksei sitten Hitlerinkin kuvia voisi myydä, hyvää retroa sekin?

Jorma Teräsrautela kirjoitti...


Muuten olen samaa mieltä, mutta Muhammedia ei pidä syyttää Asma Bint Marwanin murhasta. Viittaan puheenvuorooni Hommaforumilla:

https://hommaforum.org/index.php/topic,122440.0.html