torstaina, helmikuuta 04, 2010

Islam määrittää sananvapauden rajat

Geert Wildersin näytösoikeudenkäynti jatkuu edelleen Hollannissa. Tapahtumia voi parhaiten seurata englanniksi Gates of Vienna -blogista, joka julkaisee englanniksi käännettyjä alkuperäisiä hollantilaisia lehtijuttuja ja blogikirjoituksia.

Wildersin oikeudenkäynnin päätarkoitus ei ole selvittää, onko Geert Wilders syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää vastaan vai ei. Oikeudenkäynti ei myöskään heikennä Wildersin uskottavuutta tai vähennä hänen suosiotaan.

Hollannin vihatuin nainen

Päin vastoin Wildersin vainoojista tulee Hollannin vihatuimpia henkilöitä. Esimerkiksi eräs Wildersin syytteen takana olevista lakimiehistä Els Lucas on saanut tuntea tämän. Hänen Lelystadissa sijaitsevan lakiasiantoimistonsa nettisivut hakkeroitiin, ja lisäksi hän on saanut vihaviestejä ja jopa tappouhkauksia sähköpostiinsa.

Wildersin oikeudenkäyntiä on yritetty perustella sillä, että parlamentin jäsenellä on laaja sananvapaus, mutta mitä tahansa ei voi sanoa. Lucas mm. totesi vasemmistolaisella VARA -tv-kanavalla:

”Wilders hämää kannattajiaan sanomalla tai ainakin luomalla vaikutelman, että rajojen sulkeminen tietyltä ihmisryhmältä ratkaisee kaikki Hollannin yhteiskunnan ongelmat. Sitä kutsutaan syntipukin etsimiseksi. Mielestäni tämä on hukattu mahdollisuus. Wildersin tulisi seurata Barack Obaman esimerkkiä ja kääntää pelon tunteet tulevaisuuden toivoksi, ei sulkemalla ihmisiä pois vaan tarjoamalla sovinnon kättä jopa vastustajille.”

En tiedä, miten oikeudenkäynti ja Lucasin harjoittama Wildersin mustamaalaus on tulkittavissa ”sovinnon kädeksi” tai tulevaisuuden toivon herättämiseksi. Wildersin oikeudenkäynnin kaltaista irvokasta näytelmää ei voisi kuvitella tapahtuvaksi edes Barack Obaman Yhdysvalloissa.

Islamin lepyttelyä

Wildersin puolustusasianajaja nimesi oikeudenkäyntiin 18 todistajaa, joista oikeus mielivaltaisesti hylkäsi 15. Yksi hylätyistä oli Theo van Goghin murhaaja Mohammad Boyeri. Diana West toteaa Brussels Journalissa:

”Kyseessä ei ole tavanomainen oikeudenkäynti vaan sopupeli, järjestetty ottelu, jossa ei noudateta hollantilaista vaan islamilaista lakia.”

Islamilaisten maiden järjestö OIC:n puheenjohtaja Ekmeleddin Ihsanoglu sanoi puheessaan Ugandan Kampalassa vuonna 2008:

”Vastustaessamme tanskalaisia pilakuvia ja hollantilaista Fitna-elokuvaa lähetimme lännelle viestin rajoista, joita ei pitäisi ylittää. Juuri tällä hetkellä virallinen länsi ja sen yleinen mielipide ovat hyvin selvillä näihin asioihin liittyvistä tunteista. Ne ovat myös alkaneet tarkastella vakavasti ilmaisuvapautta ja siihen olennaisesti kuuluvaa vastuuta, jota ei pidä jättää huomiotta.”

57 islamilaista maata edustavaa OIC-järjestöä voi pitää islamilaisen yhteisön eli umman virallisena edustajana ja järjestön puheenjohtajaa eräänlaisena nykypäivän kalifina. Wildersin oikeudenkäynti ei ole niinkään suunnattu hollantilaisille äänestäjille vaan islamilaisille maille osoituksesi siitä, että ”virallinen länsi” ottaa ”islamofobian” vakavasti ja rankaisee siihen syyllistyneitä.

Vastineeksi länsi välttyy virallisilta protesteilta, mellakoilta, boikoteilta, murhilta, tappouhkauksilta ja salamurhayrityksiltä, kunnes joku seuraavan kerran erehtyy sanomaan poikkipuolisen sanan islamista tai piirtämään kuvan sen profeetasta. Hollannin poliittinen eliitti pelkää islamia enemmän kuin omia äänestäjiään. Pelko naamioidaan tekopyhiin puheisiin tulevaisuuden toivosta ja monikulttuurisesta rinnakkainelosta.

Wildersin istuessa syytettyjen penkillä kaksi nuorta marokkolaispoikaa osoittaa rakkautensa juutalaisia kohtaan mm. sanomalla, että kaikkien juutalaisten pitäisi kuolla. Koska pojat edustavat suojattua vähemmistöä, puheet sivuutetaan olankohautuksella. Jos kuka tahansa kantaväestön edustaja erehtyisi lausumaan nuo samat sanat, hän saisi välittömästi syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Lepyttely ei lopeta muslimien vaatimuksia eikä estä tulevia ”loukkaantumisia”, vaan vaatimukset lisääntyvät ja röyhkeys kasvaa. Jossain vaiheessa lepyttelyn rajat tulevat vastaan ja röyhkeydelle on pantava stoppi. Tämän soisi tapahtuvan mieluummin aikaisin kuin liian myöhään.

8 kommenttia:

VX kirjoitti...

Umma vs. yksittäinen valtio...vähän epätasapainossa.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Tämä tapaus osoittaa selvästi, että EU- maissa poliittiset vallanpitäjät ja oikeuslaitos ovat sodassa omaa kansaansa vastaan.

Tämä johtaa väistämättä siihen, että kansa ottaa oikeuden omiin käsiinsä.

En ihmettelisi, vaikka Wildersin syytteen masinoineet dhimmit tulisivat vihaisten kansalaisten murhaamiksi. Hehän ovat täysin verrattavissa Bobrikoviin tai Quislingiin.

Tapio Tuuri kirjoitti...

Hyvä että teet näitä raportteja.

Vasarahammer kirjoitti...

Valitettavasti Wildersin oikeudenkäynti jää tauolle ja jatkuu joskus ensi kesäkuun ja lokakuun välisenä aikana. Wilders joutuu juuri sopivasti puolustamaan itseään oikeudessa Hollannin parlamenttivaalikampanjan aikana.

"Tämä tapaus osoittaa selvästi, että EU- maissa poliittiset vallanpitäjät ja oikeuslaitos ovat sodassa omaa kansaansa vastaan."

Jos ollaan rehellisiä, poliittisten vallanpitäjien ei tarvitse pelätä omia äänestäjiään, koska äänestäjät eivät reagoi vaan tyytyvät nykymenoon. Islamia heidän sen sijaan kannattaa pelätä.

Kari kirjoitti...

Euroopalla on pitkä ja verinen "monikulttuurisuuden vastainen historiansa. Monikulttuurisuuden kannattajat hankkivat ymmärtämättömyydessään vain konflikteja.

Vain riittävän homogeeniset kansallisvaltiot voivat toimia turvallisesti toistensa suhteen.

Vain etnisesti riittävän homogeeniset kannsallisvaltiot voivat taata tasa-arvon jäsentensä kesken.

Hollanti on hyvä huono esimerkki siitä epätasa-arvosta, mihin monikulttuurisuus johtaa.

Kullervo Kalervonpoika kirjoitti...

Wilders joutuu juuri sopivasti puolustamaan itseään oikeudessa Hollannin parlamenttivaalikampanjan aikana.

Kas kun sattuikin... Toisaalta ei ehkä ihan loppuun saakka harkittu poliittinen päätös päästää marttyyri ääneen kampanjan aikana...

octavius1 kirjoitti...

Surullista tarinaa koko case.

Itse olen tullut siihen kammottavaan lopputulokseen, että mitä nopeammin aseelliset konfliktit ja väkivalta alkaa, on se paras vaihtoehto kaikille.

Historia opettaa, ja ikävä kyllä sen opetukset ovat aika usein raadollisempia kuin itse haluaisi uskoa.

Kenellekään ei ole yllätys, että asiasta ei Suomen tiedotusvälineissä ole tavuakaan. Ei mitään. Kuitenkin kaikki yli kaksi aivosolua keskenään yhteydessä omaavat ymmärtävät, että tuo on tie millä Suomikin on. Hieno tulevaisuus.

Upea juttu, että jaksat pitää näitä Kanadan ja Hollannin kehitystä ajan tasalla. Aina joku jää ajattelemaan.

Thorum kirjoitti...

Thanks for the great post!!