sunnuntaina, maaliskuuta 23, 2008

Wildersin elokuvan sivusto suljettiin

Hollantilainen internet-palveluntarjoaja on sulkenut Geert Wildersin tulevan Fitna-elokuvan sivuston Uusi Suomi –verkkolehden artikkelin mukaan. Helsingin Sanomat sen sijaan keskittyy uutisessaan elokuvaa vastaan järjestettyyn mielenosoitukseen.

Sivun alasajo vaikutti hätävarjelun liioittelulta, sillä sieltä ei aiemminkaan ole löytynyt muuta kuin Fitna, Coming Soon –tekstillä varustettu mainoskuva. Tuskin Wilders olisi myöskään julkaissut elokuvaansa kyseisen sivuston kautta, koska sivusto tällöin menisi tukkoon alta aikayksikön. Sivuston sulkeminen ei todennäköisesti vaikuta filmin julkaisuun lainkaan, ja tapahtuneella on merkitystä lähinnä operaattorille itselleen.

Hollantilainen Kleinverzet-blogi kommentoi myös Fitna-sivuston sulkemista. Kleinverzetin mukaan Wildersin sivuston sulkeneen Network Solutions –operaattorin palvelimilta löytyy myös sivusto www.hizbollah.org. Jostain syystä sitä ei ole haluttu sulkea.

Helsingin Sanomien uutiskynnyksen ylittänyt mielenosoitus jäi sekin varsin vaatimattomaksi, sillä BBC:n mukaan osallistujia oli ”ainakin tuhat”. Hesari siteeraa uutistoimisto AP:ta, jonka mukaan osallistujia oli 2000 – 3000. Sen verran Hesari on kuitenkin muuttanut linjaansa, ettei Wildersiä enää kutsuta ”äärioikeistolaiseksi” vaan ainoastaan oikeistolaiseksi ilman lisämäärettä.

Tanskalaisen Jyllands Postenin mukaan Wilders on myös joutumassa elokuvan takia oikeuteen. Hollantilainen tuomioistuin ilmoitti perjantaina, että se käsittelee eräiden muslimiryhmien valituksen elokuvasta. Jyllands Posten kertoo myös Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa järjestetystä mielenosoituksesta, johon osallistui 5000 ihmistä ja jossa huudettiin Tanskan ja Hollannin vastaisia iskulauseita.

BBC antaa jutussaan tilaa myös Wildersille itselleen ja siteeraa hollantilaisessa De Volkstrant -sanomalehdessä julkaistua kolumnia:

"Elokuva ei niinkään kerro muslimeista vaan Koraanista ja islamista. Islamilaisen ideologian lopullisena tavoitteena on tuhota se, joka on meille kaikkein tärkeintä eli vapautemme."

"Fitna on viimeinen varoitus lännelle. Taistelu vapaudesta on vasta alkanut."

Kleinverzetin artikkelissa siteerataan Wildersiä vielä lisää.

"Islam ei ole tavanomainen uskonto. Sen tavoitteena on alistaa maailma ja hallita sitä sharian avulla. Jos länsi ei nouse puolustamaan vapauttaan, se sallii islamilaisen ideologian kasvun."

[...]

"Lännen etuna on se, että monet muslimit eivät tiedä paljoakaan omasta ideologiastaan. Etu on tilapäinen ja antaa meille aikaa vastatoimiin. "

Vapauden puolustamisesta huolimatta arvostelijat syyttävät Wildersiä ”rasismista”, jolla näköjään voidaan leimata ihan mitä tahansa. Uskonnollispoliittisen oppijärjestelmän arvostelua ei millään voi pitää rasismina, mikäli kyseisen leimasanan merkitystä ei ole laajennettu kattamaan kaikki mahdollinen, josta suvaitsevaisina itseään pitävät ihmiset eivät pidä.

Wilders on puhunut Koraanista ”fasistisena kirjana”, joka pitäisi kieltää. Itse en pidä kieltämistä järkevänä, koska sananvapauteen kuuluu myös epämiellyttävien asioiden esiintyminen julkisuudessa. Myöskään Lawrence Austerin mielestä Koraania ei pitäisi kieltää, mutta Austerin mukaan kieltovaatimus on ymmärrettävä eurooppalaisen kulttuurimarxistisen poliittisen järjestyksen kannalta.

Austerin mielestä ”vihapuhetta” säätelevät lait ovat ongelma sinänsä eikä niitä pitäisi käyttää sen enempää Koraanin kuin islaminkaan kieltämiseen, koska nämä lait tuhoavat sananvapauden eivätkä pelasta meitä islamilta.

Auster myös sanoo, että islam on poliittinen liike, joka pyrkii korvaamaan Euroopan nykyisen poliittisen järjestyksen sharialla. Viha vääräuskoisia kohtaan, jihad ja väkivalta ovat vain keinoja saavuttaa islamin ylivalta. Samalla tavalla kuin Bushin ”sota terrorismia vastaan” on absurdi käsite, koska siinä käydään sotaa sodankäyntitapaa vastaan, meidän ei tulisi vastustaa ”vihaa”, koska ”viha” on vain islamin työkalu. Ongelma on islam itsessään eikä viha, joka siihen liittyy.

Lisäys 24.3.2008: Tässä Jihadwatchin jutussa spekuloidaan, onko Wilders ylipäänsä tehnyt mitään elokuvaa. Vaikka mitään ei olisikaan tulossa, Wilders sanoma on jo mennyt perille. Väkivaltaisuuksilla on uhattu ja läntiset poliitikot ovat kyyristelleet islamilaisen suvaitsemattomuuden edessä.

Ei kommentteja: