sunnuntaina, joulukuuta 12, 2021

Kun hoito on pahempi kuin tauti

 


Kun koronapandemia Suomessa virallisesti alkoi eli joskus maaliskuussa 2020, pelkäsin itsekin tautia. Muistan hyvin ensimmäisten pandemian aikaisten kauppareissujen ahdistavuuden. Alkuvaiheessa kuvittelin itsekin, että sulkujen avulla voidaan jopa tukahduttaa kulkutauti Suomessa. En aluksi tajunnut, millaista inhimillistä ja taloudellista hintaa suluista maksettaisiin. Toki ymmärsin, että tauti ei katoa mihinkään, vaikka paikallinen epidemia onnistuttaisiinkin tukahduttamaan.

Korona-ajan alussa oli myös niitä, jotka pitivät sulkutoimia mielettöminä. Yksi näistä oli tuotantotalouden professori Paul Lillrank, joka laski koronasta aiheutuvat kustannukset ja suhteutti ne saavutettaviin hyötyihin. Hänen mukaansa yhden pelastetun elinvuoden hinta voi olla jopa miljoona euroa. Minulla oli myös ystäviä, joiden ansiosta oma pääni kääntyi kriittiseksi koronan torjuntatoimia kohtaan. Niille, jotka pitävät kustannusten laskemista kylmänä ja joiden mielestä terveys on tärkein, sanon, että terveydenhuollossa säännöstellään jatkuvasti kalliita hoitoja sen perusteella, miten paljon terveitä elinvuosia hoidon avulla saadaan.

Lillrank kertoi mielipiteensä 5.5.2020. Sen jälkeen on ehtinyt tapahtua paljon. Rokotteita on annettu ja monet toiveikkasti odottivat, että sen myötä pandemia loppuu. Näin ei käynyt eikä vonutkaan käydä, koska rokote ei sterilisoi virusta vaan ”vuotaa”. Näin rokotteesta ei käytännössä ollut muuta hyötyä kuin toive siitä, että se auttaisi, jos tauti iskee. Rokote ei estä tartuntaa eikä taudin levittämistä.

Lisäksi oli vain ajan kysymys, milloin ensimmäinen rokotteen läpäisevä virusmuunnos saapuu. Näyttää siltä, että mediassa paljon hehkutettu omikron-variantti olisi sellainen.

Valtiot ovat myös kehittäneet valvontatyökalun nimeltä koronapassi. Sen ansiosta vain rokotetut voivat käyttää tiettyjä palveluita, kun taas rokottamattomilta näiden palvelujen käyttö evätään. Käytännössä koronapassi on epäsuora keino pakottaa rokottamaton piikille.

Äskettäin perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ilmoitti uusista rokottamattomiin kohdistuvista rajoitustoimista, kun hän kertoi hallituksenesityksestä, jonka mukaan työnantaja voisi vaatia terveydenhuollossa työskentelevältä henkilöltä koronarokotusta. Lakimies Mirka-Tuulia Kuoksan mukaan vaatimus koskisi myös potilashuoneen siivoojaa.

Työntekijät siis käytännössä pakotetaan ottamaan koronarokote, jos he haluavat työskennellä terveydenhuollossa.

Ennen koronapassia ihmisen terveystiedot eivät olleet julkisia. Koronapassin jälkeen kuka tahansa baarimikko voi skannata ihmisen henkilö- ja rokotustiedot sisältävän QR-koodin.

Terveydenhuollon henkilökunnan koronapassivaatimus oli ensimmäinen laajennus passin käyttöön sitten lanseerauksen. Jos kehitystä ei pysäytetä, passiin sisällytetään yhä uusia käyttökohteita, jotka pala kerrallaan nakertavat ihmisen yksityisyyttä ja lisäävät valtion taholta tulevaa valvontaa.

Lopputulema, jota ei voi hyväksyä

Koronapassin ja pakottamisen takia tavallinen rokotukset ottanut ihminen voi tuntea itsensä kusetetuksi, jos hän ymmärtää, että piikittämiselle ei ole olemassa tarkasti määritettyä loppua. Kaksi rokotusta ei riitä mihinkään vaan tarvitaan buustereita kuusi kuukautta edellisen rokotuksen jälkeen. Tällä videolla läntisen maailman yksi pahimmista koronatyranneista, Uuden Seelannin pääministeri Jacinda Ardern kertoo, miten koronarokotuksille ei ole nähtävissä loppua. Videon perusteella nainen vaikuttaa psykopaatilta.

Kaikkiaan voi sanoa, että vuosikausia jatkuvat koronapiikitykset eivät ole sellainen lopputulema, jota useimmat halusivat.

Ardern on lisäksi esiintynyt videolla, jolla hän naureskellen kertoo kansalaisille, että tämän jälkeen he saavat vierailuillaan ystävien luona käyttää kylpyhuonetta. Uudessa Seelannissa valtio ilmeisesti valvoo paskalla käyntejäkin.

Totalitarismiin mennään vähitellen

Tällä videolla psykologi Jordan Peterson kertoo Joe Roganille, miten totalitarismiin päädytään. Hänen mukaansa sinne mennään pieni askel kerrallaan. Esimerkkinä hän käyttää Christopher Browningin kirjaa Ordinary Men, jossa kerrotaan Reservin poliisipataljoona 101:n osuudesta lopullliseen ratkaisuun ja siitä, miten aivan tavalliset saksalaiset tottuivat vähitellen tappamiseen ja osallistuivat juutalaisten joukkotuhoon. Mainitsen tämän, koska kirja löytyy hyllystäni.

Itse en millään olisi uskonut, että Australiassa ajaudutaan niin pitkälle tai että Saksassa ja Itävallassa puhuttaisiin pakkorokotuksista.

Koronavirus voi aiheuttaa vakavan taudin, siitä ei ole epäilystäkään. Tosin vakava tauti iskee useimmiten vanhoihin ihmisiin tai niihin, joilla on jokin oheisssairaus kuten ylipaino. Nuorille ja terveille taudin aiheuttama riski on kuitenkin vähäinen.

Se, että rokotetta edelleen tyrkytetään ihmisille tilanteessa, jossa kaikki rokotteen haluavat ovat sellaisen ottaneet, kertoo jostakin muusta kuin tarpeesta hidastaa taudin leviämistä.

Äskettäin Lancet-lehti julkaisi artikkelin, jossa kerrottiin, että kasvava määrä tartunnoista leviää rokotettujen keskuudessa. Otanta oli tehty maista, joissa rokotekattavuus on suurin.

Tästä voi vetää ainakin sen johtopäätöksen, että koronapassi ei ole minkäänlainen turvallisuuden tae. Toki koronapassi on eettisesti arveluttava muutenkin, mutta tieto siitä, että rokotetut levittävät tartuntaa kasvavassa määrin vie siltä viimeisenkin uskottavuuden. Lisäksi passia voi perustellusti syyttää siitä, että se luo valheellista turvallisuuden tunnetta.

Päättäjien tulisi viimeistään tässä vaiheessa ymmärtää, että rokote ei ole tie ulos pandemiasta tai tämän Igor Chudovin kirjoituksen tavoin, että rokotteet ovat roskaa eivätkä edes hidasta pandemian etenemistä.

Mielestäni päättäjien tulisi lopettaa koronapassi-ohjelma ja sen mukana tulevat pakkorokotukset. Jokaisen pitää saada itse päättää, ottaako rokotuksen vai ei. Kansalaisvapaudet eivät saa olla riippuvaisia rokotusstatuksesta. Koronavirusta pahempi uhka ovat kohti totalitarismia vievät taudin torjunta- ja kontrollikeinot.

22 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Millonhan näemme paljon pahempia vastareaktioita tähään, kuin pelkästään mielenosoitukset tähänasiaan, esim. Australiassa tai Saksassa ..

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

.. Ps saa nhän mitä oireita toi korona saa minussa aikseksi, sitten kun se jonainpäivänä tarttuu, minulle ei oikein vuosiin ole flunssa tai influenssa aiheuttanut juuri mitään oireita, vaikka varmasti olen tartunna saanut ..

-jpt-

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Hyvin taas kirjoitit, Vasara ! Minä olen jo ainakin vuoden ajan ollut sitä mieltä, että koronan varjolla tehdään näitä muka torjuntatoimia!Veetuttaa oikein!

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

En aivan ymmärrä miksi rokotetta vastustetaan niin kovasti. Hyvä on, se ei anna 100% suojaa tartunnan saamiselta, mutta tutkimusten mukaan se suojaa mainiosti vakavammilta tautimuodoilta. Minulle tämäkin riittää syyksi ottaa rokotus, koska mitä haittaa siitä on? No hyvä, jotakin sivuvaikutuksia, mutta en ole keneltäkään kuullut sen vakavammista sivuvaikutuksista kuin minun omani: vasen olkavarsi aristaa muutaman päivän ajan.

Foliohattuosasto voi tietenkin valistaa minua Covid-rokotteen haitoista. Odotan tätä mielenkiinnolla.

Anonyymi kirjoitti...

En tule rokotetta ottamaan.Pakon edessä tartun aseeseen.
Punaviherterrorin edessä nöyristelyn aika on ohi.

Joppos123 kirjoitti...

Itse olen kaksi rokotetta ottanut. Ei pelota tauti eikä myöskään rokotteet mutta nyt alkaa vähän haiskahtamaan siltä, että lääkeyhtiöt etunenässä haluaa pitää hysteriaa yllä ihan vain siksi, että uusi piikki pitäisi ottaa aina puolen vuoden välein.
Lähipiirissä on koronan sairastaneita ja myös niitä jotka eivät piikille aio mennä.
Itselläni ei siinäkään mielessä juurikaan vaihtoehtoja jos meinaa duunissa vielä jonkin aikaa käydä niin piikki on must.
Samalla se toki avaa mahdollisuuden vaikkapa siihen, että nyt olen Budapestissa viettämässä pitkää viikonloppua.
Mitä noin muutoin tulee erilaisiin pakkoihin niin ne eivät toimi. Samalla toki pitää ottaa vastuu mahdollisista seurauksista.
Poltan röökiä, juon viinaa ja ei se ruokavaliokaan aina ole ihan terveellisisin, samat riskit pitää ottaa myös tautien kuten koronan suhteen.
Tästä on tehty ihan liian iso juttu ja suoraan sanottuna vituttaa miten tälläkin asialla halutaan repiä kansaa kahtia.

Vasarahammer kirjoitti...

Yks Turkkulaanen: "En aivan ymmärrä miksi rokotetta vastustetaan niin kovasti." Harva vastustaa itse rokotetta. Esim. minusta kuka tahansa voi sen ottaa, jos itse päätyy harkinnan jälkeen ottamaan sen. Aika moni vsstustaa pakkorokotuksia ja koronapassin kautta tapahtuvaa epäsuoraa painostusta. Mitä tulee rokotteen sivuvaikutuksiin, yksi pahimmista on sydänlihastulehdus (myokardiitti). Äskettäin Japanissa pakottivat lisäämään mRNA-rokotteisiin varoituksen sydänlihastulehduksen riskistä.

Anonyymi: "Millonhan näemme paljon pahempia vastareaktioita tähään, kuin pelkästään mielenosoitukset tähänasiaan, esim. Australiassa tai Saksassa .."
Tuollainen vastareaktio provosoisi varmasti vielä kovemman vastareaktion valtion taholta.

Anonyymi: "En tule rokotetta ottamaan.Pakon edessä tartun aseeseen.
Punaviherterrorin edessä nöyristelyn aika on ohi."

En suosittele moista, vaikka valtio on se, joka tekee väärin, jos se pakottaa ottamaan rokotteen.

JpT: "Ps saa nhän mitä oireita toi korona saa minussa aikseksi, sitten kun se jonainpäivänä tarttuu, minulle ei oikein vuosiin ole flunssa tai influenssa aiheuttanut juuri mitään oireita, vaikka varmasti olen tartunna saanut .."

Sinulla on ilmeisesti hyvä vastustuskyky.

Koronaa ei oireiden perusteella voi erottaa muista hengitystieinfektioista. Näin olen kuullut lääkärin sanovan. Koronan aiheuttama hengitystieinfektio voi muuttua keuhkokuumeeksi kuten muutkin virusperäiset hengitystieinfektiot.Vasarahammer kirjoitti...

"lääkeyhtiöt etunenässä haluaa pitää hysteriaa yllä ihan vain siksi, että uusi piikki pitäisi ottaa aina puolen vuoden välein.
Lähipiirissä on koronan sairastaneita ja myös niitä jotka eivät piikille aio mennä."

Säännölliset boosterit tarkoittavat käytännössä samaa kuin kuukausimaksullinen tilaus.Eli kyseessä on hyvä bisnes lääkeyhtiöille. Ylipäänsä lääkeyhtiölle paras bisnes ovat oireita hoitavat lääkkeet, jotka eivät paranna itse tautia. Niistä saa parhaan liikevaihdon.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Minä kuulun itse niihin tuplarokotettuihin jotka tuumivat että jo alkaa riittää. Hiljattain tuli muuten tilastokeskuksen ilmoitus viime vuoden kuolemista. Kuolleita 55.000 ja koronaviruksen aiheuttamia kuolemia 558. Niin että hieman ylireagoinnin makua on. Pistää vaan miettimään että kun ihmiset pääosin ovat mukisematta hyväksyneet kaikki koronaan liittyvät rajoitukset niin herää kysymys että mitäpä rajoitetaan jatkossa? Kas kun valtakoneisto on huomannut että hallintoalamainen tottelee joka tapauksessa.

Vasarahammer kirjoitti...

Yrjöperskeles: " Pistää vaan miettimään että kun ihmiset pääosin ovat mukisematta hyväksyneet kaikki koronaan liittyvät rajoitukset niin herää kysymys että mitäpä rajoitetaan jatkossa? Kas kun valtakoneisto on huomannut että hallintoalamainen tottelee joka tapauksessa."

Valtakoneisto myös tietää, että ihmisen pääelinkeino on syöminen. Koronapassilla varmistetaan, että sinä tottelet myös jatkossa, jos haluat tehdä töitä ja vapaa-aikanasi muutakin kuin olla kotona.

Anonyymi kirjoitti...

Kun kaikkien yhteiset rahat ja eläkekassat on hassattu lääketehtaiden osakkeisiin ja rahottamiseen, ei jää enää muuta vaihtoehtoa kun pakottaa kaikki sinne myrkkypiikille. Nyt on jo näköpiirissä, että totuuden jälkeisessä yhteiskunnassa suurimpia rikoksia on pakollisen lääkityksen välttely.

Anonyymi kirjoitti...

Tietääkö joku:
Kun koronapassin QR-koodi luetaan sillä lukulaitteella, tuleeko silloin vain tarkistetuksi, että kyseessä on oikea koronapassi? Vai tallentuuko samalla johonkin järjestelmään tieto siitä, missä se on luettu, ja näin ollen, missä koronapassin haltija on käynyt?
Jos tallentuu, niin keillä on siihen lukuoikeus? Poliisilla? Joillakuilla terveydenhoidon ammattilaisilla?
Tai liikkeiden, varsinkin ravintoloiden, ja erilaisten tilaisuuksien mainostajilla? Käytetäänkö sitä tietoa suoramainontaan?
Voisiko työnantajakin, ellei vielä nyt niin ainakin joskus myöhemmin, selvittää työnhakijoista koronapassista luettujen tietojen avulla, minkälaisissa paikoissa he ovat vapaa-aikoinaan käyneet ja kuinka usein?
Vaikka lukuoikeus siihen olisikin hyvin rajoitettu, niin jo se, että tämä tieto ylipäänsä tallentuu jonnekin (siis jos se tallentuu), vaikuttaa kyllä jo jonkinlaiselta "iso veli valvoo" -järjestelmältä.

Anonyymi kirjoitti...

Tietääkö joku:
Kun koronapassin QR-koodi luetaan sillä lukulaitteella, tuleeko silloin vain tarkistetuksi, että kyseessä on oikea koronapassi? Vai tallentuuko samalla johonkin järjestelmään tieto siitä, missä se on luettu, ja näin ollen, missä koronapassin haltija on käynyt?
Jos tallentuu, niin keillä on siihen lukuoikeus? Poliisilla? Joillakuilla terveydenhoidon ammattilaisilla?
Tai liikkeiden, varsinkin ravintoloiden, ja erilaisten tilaisuuksien mainostajilla? Käytetäänkö sitä tietoa suoramainontaan?
Voisiko työnantajakin, ellei vielä nyt niin ainakin joskus myöhemmin, selvittää työnhakijoista koronapassista luettujen tietojen avulla, minkälaisissa paikoissa he ovat vapaa-aikoinaan käyneet ja kuinka usein?
Vaikka lukuoikeus siihen olisikin hyvin rajoitettu, niin jo se, että tämä tieto ylipäänsä tallentuu jonnekin (siis jos se tallentuu), vaikuttaa kyllä jo jonkinlaiselta "iso veli valvoo" -järjestelmältä.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno kirjoitus! On selvää, että rokotteet eivät toimi. Jos ne toimisivat, olisi maailmassa näillä rokotekattavuuksilla tautitapaukset kääntyneet laskuun. Päinvastoin korkean rokotekattavuuden maissa tautitapaukset ovat vain kasvaneet. Jokaisella rokotekierroksella tulee tuhansia rokotteiden aiheuttamia haittatapauksia eikä kukaan voi tietää niiden vaikutuksista pitkällä aikavälillä. Kyseessä ei ole mikään perinteinen rokote, missä ihmiseen pistetään heikennettyä virusta vaan kokeellinen mRNA-rokote, joka muuntaa ihmisen DNA:ta. Kukaan ei voi tietää mitä vaikutuksia sillä on tuleviin sukupolviin. Euroopan unionissakin on ollut paljon keskustelua GMO-maissin tuotantantoon ja myyntiin littyvistä asioista. Nyt kun ihmisiä aletaan EU:ssakin pakottamaan kokeelliseen mRNA-rokotteeseen, asia onkin päättäjien mielestä ihan ok vailla mitään eettisiä ongelmia.

Vaikuttaa siltä, että tarkoituksena on saada käyttöön koronapassi, johon tullaan ehkä jo ensi vuoden aikana yhdistämään sosiaalinen pisteystysjärjestelmä. Siinä voi monella kriittisesti yhteiskunnalisiin asioihin kirjoittavilla olla sosiaaliset pisteet vähissä. Tähän ympätään myös digilomapakko ja kaikesta käteisestä rahasta tullaan luopumaan. Jokainen ihmimen, jolla vähänkään järkeä on, voi miettiä tykönään millainen dystopia meillä on edessä.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä niin, ihmisen pääelinkeino on syöminen ja se on jo havaittu eri puolilla maailmaa. Niin olen on keksitty, että jos et ole rokotettu ei sinun pidä syömän, eli et voi mennä ostamaan rukaa kaupasta. Asiassa pvat kunnostautuneet varsinkin Elisabetin alusmaat, australia ja kanada ja uusi-seelantikin.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Korona-"rokotusten", mm. nanomittaluokan grafeenihydroksidi-"partaterien" ruiskutus ihmisten vereen, varsinainen tarkoitus on ollut jo vuosikymmeniä kiveenhakattuna useilla eri kielillä:

"Georgian opaskivet ja globalistien suunnitelma vähentää ihmiskunta puoleen miljardiin ihmiseen",
https://stovouno.org/2020/12/13/the-georgia-guidestones-and-the-globalist-plan-to-reduce-humanity-to-half-a-billion/
Jos riittävä englanninkielen taito puuttuu, voi apuvälineenä käyttää ilmaista kielenkäännösohjelmaa https://www.deepl.com/

Niin, todentotta kiveenhakattua "salaliittoteoriaa"!

Anonyymi kirjoitti...

Globaali rikollinen "eliitti" ja sen eräs alajaos, maailmanlaajuisesti levittäytynyt ja sisilialaisen mafian mallin mukaisesti organisoitunut Medial Mafia ovat onnistuneet kehittämään mahtavan, ns. ikiliikkujaa muistuttavan kassavirtakoneen itselleen:

"Israel sanoo, että Covid-19-rokotteen tehosterokotuksia tarvitaan ikuisesti.",
https://dailyexpose.uk/2021/12/13/israel-says-covid-19-vaccine-booster-shots-will-be-needed-forever/

Siitä pitävät huolen heidän miljardit hyödylliset idioottinsa sokeasti uskomalla mafian korruptoimien petturipoliitikkojen, terveysviranomaisten ja niitä tukevan valtavalemedian korona-"rokotteita" koskeviin emävaleisiin.

Korona-"rokotteita" koskeva negatiivinen tosiasiatieto koetetaan pimittää tai leimata "salaliittoteoriaksi". Samoin koetetaan pimittää eri puolilla maailmaa toimiviksi osoitetut lääkkeet ja hoito-ohjeet kuten esim. https://mkrsuomi.fi/ -sivustolla esitetty COVID-19 EHKÄISY- JA HOITOPROTOKOLLA. Siitähän THL ei ole puhunut eikä pukahtanut - selvästikin Medical Mafian ohjeistuksen mukaisesti, koska em. kassvirtakone saattaisi alkaa yskähdellä Suomen osalta.

Anonyymi kirjoitti...

No, teho-osastot on täynnä, 90% koronapotilaista. Näistä 98% rokottamattomia. Täällä kotona nukkuu yksi tehohoitaja, ja jää työuupumuksen takia huomenna pitkälle sairaslomalle. Henkilökunta ei jaksa tätä jo 2019 alkanutta työtahtia. Ja tehohoitoa vaativat potilaat siis pääsääntöisesti rokottamattomia. Ei kuulemma kannata hommata sydänkohtausta tai muuta tehohoitoa vaativaa tilaa tällä hetkellä. Joten, jos kuitenkin ottaisitte ne rokotukset. Eikä kyse siis ole siitä että palkka tai korvaukset olisivat riittämättömiä, sitä työtä niissä olosuhteissa ei vaan jaksa ihminen määräänsä enempää tehdä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Eivät ne toistuvat tööttäykset vain näytä oikein suojaavan körinältä:

https://www.hus.fi/ajankohtaista/koronavirus-covid-19/koronavirus-lukuina

Tuolla covid-papiston omalla sivulla he tunnustavat, että viikolla 29.11.-5.12. sairaaloihin tuli körinän takia eristyshoitoon 18 tööttäämätöntä (58 % kokonaismäärästä), yksi kerran töötätty mutta 12 tuplatöötättyä (39 %).
Sitä edeltänyt viikko oli pahempi:

tööttäämättömiä 15 (50 %), kerran töötättyjä ei yhtään mutta tuplatöötättyjä 14 (47 %) ja yksi triplatöötätty;
siis töötättyjä yhtä paljon kuin tööttäämättömiä vaikka yksi jopa triplasti.

Mutta tämänkin jälkeen covid-papisto se vaan julistaa tööttäyksen pelastavan körinältä. Ja covid-uskovaisia piisaa, kuten nähty on. Vaan eiväthän he muuten olisikaan uskovaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko vähäiseen kuolleisuuteen olla syynä ne rajoitukset ja rokotukset, joita on pitkin matkaa harrastettu. Tuli vain mieleen...
Eikös se valtakoneisto ole kovin halukkaasti luopumassa rajoituksista, kun Marinkin jo ilmoitti, että nyt on aika elää ja kokea. Mutta kuinkas sitten kävikään. Jotenkin vain tuntuu, että valtakoneisto poistaisi kiljuen rajoitukset, jos vain uskaltaisi, koska äänestäjät alkavat olla aika kettuuntuneita rajoituksiin. Minkä ihmeen takia he haluaisivat niitä jatkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko pieni kuolleiden määrä johtua kaikista toimenpiteistä, joita on tehty, eli rajoituksista, hygieniatoimista, ja rokotteista.
On tullut vähän sellainen käsitys, että "valtakoneisto" kyllä luopuisi riemusta kiljuen rajoituksista ja koronapasseista, jos vain uskaltaisi. Johan se Marinkin oli lupailemassa, että nyt saa elää ja kokea. Mutta kuinkas sitten kävikään.
Mistä ihmeen syystä valtakoneisto haluaisi jatkaa rajoituksia, kun äänestäjät ovat niihin jo niin kettuuntuneita kuin olla voi.

Vasarahammer kirjoitti...

Anonyymi: Voisiko pieni kuolleiden määrä johtua kaikista toimenpiteistä, joita on tehty, eli rajoituksista, hygieniatoimista, ja rokotteista."

Lockdownien alkuperäinen tarkoitus oli vähentää tehohoidon kuormitusta. Tätä kutsuttiin anglosaksisessa maailmassa termillä "flatten the curve. Lockdown kuitenkin vähentää tartunnan todennäköisyyttä vain sen ajan, kun sen avulla vähennetään ihmiskontakteja. Kun rajoitukset poistuvat, tauti iskee uudestaan. Lockdownilla on myös immuunipuolustusta heikentävä vaikutuksensa, koska sen aikana ihminen ei joudu tekemisiin muiden ihmisten kanssa.

Pääasiallinen lockdown-kritiikki kohdistuu kuitenkin taloudellisiin, henkisiin ja terveydellisiin oheisvahinkoihin joita sulkutoimista seuraa.

Jos minulta kysytään, maskit eivät auta paskaakaan (siis ne paperimaskit), käsidesillä on erittäin pieni vaikutus, koska virus ei pääasialllisesti tartu pintojen kautta vaan pisaratartuntana toiselta ihmiseltä.

Uskon, että ihmisten varovaisuus koronan alkuaikoina vähensi tartuntoja jonkin verran. Tosin pääasiallisesti viruksen tartunnat noudattavat ns. Gompertzin käyrää. Suomessa se tarkoittaa, että tartunnat lisääntyvät syksyllä ilmojen kylmetessä, kun ihmiset ovat enemmän sisätiloissa. Tartunnat lähtevät putoamaan kesällä, kun aurinko paistaa ja ihmiset ovat ulkona.

Toinen Anonyymi: " Mutta kuinkas sitten kävikään. Jotenkin vain tuntuu, että valtakoneisto poistaisi kiljuen rajoitukset, jos vain uskaltaisi, koska äänestäjät alkavat olla aika kettuuntuneita rajoituksiin. Minkä ihmeen takia he haluaisivat niitä jatkaa.

Rajoituksilla ja kovilla koronatoimilla on suuri joukko kannattajia. Tämä joukko on luultavasti suurempi kuin se joukko, joka vastustaa rajoitustoimia. Näin oli varmasti pandemian alkuaikoina.

Media on pelotellut ihmisiä jo pian kaksi vuotta. Tämä näkyy joidenkin ihmisten käyttäytymisessä. Omn kokemukseni mukaan nämä innoikkaimmat rajoittajat ovat vähän vanhempia ihmisiä, jotka ymmärrettävästi pelkäävät itse kuolevansa virukseen.