torstaina, kesäkuuta 10, 2021

Jalkapalloilijat, lopettakaa kyykistely

 


Suomen jalkapallomaajoukkue selvisi viime EM-karsinnoista vuosikymmenien odottelun jälkeen arvokisoihin. EM-kisat piti pelata viime vuonna mutta koronapandemian takia ne siirrettiin vuodella eteenpäin.

Itse haaveilin pitkään Suomen pelaamisesta jalkapallon arvokisoissa. Kun Huuhkajat Markku Kanervan johdolla selvisivät kisoihin, vuosikymmenten odotus päättyi. Itse olin jo luopunut toivosta vuosia aikaisemmin, joten menestys pääsi yllättämään..

Kesällä 2020 kuitenkin tapahtui jotakin. Pohjois-Amerikassa Minneapolisissa George Floyd -niminen huumeaddikti sai surmansa poliisin hallussa. Tämä johti kuukausia kestäneisiin mellakoihin ja ryöstelyyn amerikkalaisissa suurkaupungeissa. Vasemmistolaisen Guardianin mukaan kesän 2020 levottomuuksissa kuoli 25 amerikkalaista.

Mielenosoituksia johti Black Lives Matter -niminen järjestö, joka George Floydin kuoleman jälkeisissä mellakoissa vaati poliisin rahoituksen lopettamista (Defund the police). Liikkeen ideologia perustuu kriittiseen rotuteoriaan, jonka mukaan valkoihoinen ihminen on lähtökohtaisesti rasisti eikä voi kiistää tätä vaan valkoihoisen on tunnustettava ”valkoinen etuoikeutensa”.

Mellakat  ja Black Lives Matter -järjestö saivat amerikkalaisessa valtamediassa myötämielisen vastaanoton ja moni itseään fiksuna pitävä ihminen alkoi kannattaa poliisin rahoituksen lopettamista, niin mieletöntä kuin se olisikin.  Monelle hyvesignaloijalle tuskin tuli mieleen, että poliisien määrän vähentämäinen itse asiassa lisäisi rikollisten luoteihin kuolleiden mustien amerikkalaisten määrää. Poliisi ei suinkaan ole mustan amerikkaisen suurin uhka. Toiset mustat amerikkalaiset ovat.

Hyveliputus levisi amerikkalaisiin korporaatioihin ja näiden joukossa olivat myös urhelun ammattilaisliigat. NBA-tähti Lebron James oli eturintamassa, kun koripalloilijat alkoivat mennä kyykkyyn ennen otteluiden alkua.

Kuten monet muutkin idioottimaiset ajatukset, kyykistely levisi Yhdysvalloista Eurooppaan. Korona-kauden aikana keskeytyksissä olevat ammattilaisliigat jatkuivat myös Euroopassa. Englannin Valioliigassa joukkueet aloittivat kauden paidoissa, joiden selkämyksessä luki: ”Black lives Matter”. Kesäkuussa 2020 Valioliigan pelaajat julkaisivat lausunnon, jossa he kertoivat seisovansa yhteisrintamassa kaikenlaisia rotuun perustuvia ennakkoluuloja vastaan ja tavoittelevansa globaalia yhteiskuntaa, joka perustuu osallisuuteen, kunnioitukseen ja tasavertaisiin mahdollisuuksiin kaikille riippumatta ihonväristä tai kansallisuudesta. Tuosta päivästä lähtien jalkapalloilijat ovat menneet kyykkyyn ennen ottelun alkua niin Valioliigassa kuin jalkapallomaaotteluissa. Myös Suomen maajoukkue on toiminut näin.

Mikä tässä sitten on ongelma?

Mitä kauemmin kyykistely on jatkunut, sitä enemmän ihmiset Britanniassa ovat alkaneet suhtautua siihen negatiivisesti ja jopa osoittaneet mieltään viheltämällä kyykisteleville pelaajille.

Perusongelma kyykistelyssä on se, että sillä osoitetaan kunnioitusta Black Lives Matter -nimiselle järjestölle, jota voidaan perustellusti pitää marxilaisena, rasistisena ja väkivaltaisena äärijärjestönä.

Kun Millwall, yksi Englannin huonomaineisimmista seuroista, väitti, että polvistuminen ei tarkoita BLM-järjestön poliittisten tavoiteiden hyväksymistä vaan kyseessä on ele rakkauden, rauhan ja onnellisuuden puolesta, lausunto on petollinen, pelkurimainen ja naurettava. Kyse on samanlaisesta epärehellisyydesta kuin se, jos joku esittäisi natsitervehdyksen ja kertoisi katsojille, että kyse on vain eleestä eikä sillä ole mitään tekemistä vanhan Adolfin kanssa.

Englannissa paikallisen Black Lives Matter -järjestön johtohahmo nimeltään Sasha Johnson twiittasi: ”Valkoinen ihminen ei ole kanssamme tasavertainen vaan orjamme”.  Johnsonin lausintoihin voisi suhtautua vähemmän vakavasti, mikäli ne edustaisivat Black Lives Matter -järjestön äärilaitaa mutta kuin ne eivät edusta.

Äskettäin myös Englannin maajoukkue joutui buuausten kohteeksi, kun sen pelaajat polvistuivat ennen harjoitusotteluja Romaniaa ja Itävaltaa vastaan. Tämä taas sai Englannin maajoukkueen ja Manchester Unitedin monivuotisen topparin reagoimaan. Ferdinand reagoi ylimielisesti:

”Polvistuville pelaajille viheltävät katsojat ovat ”tietämätön vähemistö”, joka tarvitsee koulutusta.”

Hänen mukaansa viheltäjät ovat osa ongelmaa. Heitä pitää valistaa.Ferdinand on sitä mieltä, että puolet heistä eivät tiedä, mille viheltävät.

Ferdinand on urallaan luultavasti ansainnut miljoonia puntia pelaamalla jalkapalloa. Häntä ei voi varsinaisesti pitää sorrettuna. Lisäksi ne viheltäjät osallistuvat pelaajien palkan maksamiseen ostamalla erittäin kalliita lippuja otteluihin.

Ferdinandin tapa puhua ”kouluttamisesta” viittaa myös enemmän indoktrinaatioon kuin mihinkään avoimeen keskusteluun.

Todellisuudessa ihmiset eivät halua maksaa kallispalkkaisten pelaajien hyveliputuksen katsomisesta eivätkä he välttämättä pidä rotuun perustuvasta identiteettipolitikoinnista, jonka tärkein vaikutus on kansakuntaa jakava. Jalkapallo on viihdettä mutta pelaajien politikointi ei ole.

Yhdysvalloissa pahiten hyveliputukseen mukaan lähtenyt koripallon ammattilaisliiga NBA on kahden viimeisimmän kauden aikana menettänyt 25 % tv-katsojistaan. Sanonta ”Go woke, go broke” siis pitää paikkansa.

Entäs sitten Huuhkajat?

Suomen jalkapallomaajoukkue on kyykistellyt muiden mukana. Euroopasta löytyy myös maajoukkue, jonka pelaajat eivät mene kyykkyyn vasemmistoekstremistisen Black Lives Matter -järjestön innoittamana. Unkarin maajoukkue on ilmoittanut, että he eivät aio polvistua.

Suomessa Palloliitto on myös ollut edistämässä hyväntekeväisyyttä yhdessä urheiluvälinevalmistaja Niken kanssa. Naisten ”Kansallinen liiga” lahjoitti urheiluhijabit jokaiselle hijabia käyttävälle jalkapalloilijalle Suomessa. Lausunnossaan liiga toteaa:

” Hijab ja niiden mahdollinen kieltäminen ovat nousseet otsikoihin maailmalla tehden aiheesta vieläkin ajankohtaisemman.”

” Urheiluhijabeissa on kyse oikeanlaisten urheiluvarusteiden merkityksestä, ja kokonaisvaltaisen tasa-arvon sekä yhdenvertaisuuden edistämisestä.”

Hijabissa on myös usein kyse nuoren naisen pakottamisesta sen käyttöön. Tätä puolta Kansallinen liiga ja Palloliitto eivät hyveliputuksessaan tuo esille. Teollaan he myös edistävät vanhoillista islamia ja siihen liittyviä naista alistavia käytäntöjä. Sekä Palloliiton että Kansallisen liigan on syytä hävetä. Siksi jätän tällä kertaa jalkapallon EM-kisat väliin.

 Lisäys 13.6.2021: Eilen illalla kaikki jalkapallofanit varmasti huomasivat, että peli ei ole se kaikkein tärkein asia maailmassa.

 

9 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tähän hyvään postaukseen ei ole pahemmin lisättävää. Ja tuo ”koulutus” kuulostaa tosiaan ”uudelleenkoulutukselta”. Milloinkas sitä aletaan antaa pakkokeinoin? Onneksi tuo hysteria ei ole pahemmin levinnyt jääkiekkoon. Eikös muuten jalkapallon synonyymi nykyisin ole nurmisukellus?

Juha Kivela kirjoitti...

Itselleni riitti reilut 20 vuotta jalkapalloerotuomarina. Politiikan ajaminen lajiin, johon se ei kuulu, pilasi hyvän lajin. Toivon, että korjausliike kyettäisiin pikaisesti tekemään. En kuitenkaan pidätä odottaessani hengistystä, koska kuten Vasara toi esille, niin tuskin tuosta hijab-casesta kyetään enää ylös nousemaan. Suunta vaikuttaa uhkaavasti vakiintuneen.

Asiaan liittyen, kun nyt värilliset ovat Suomessa framilla kaikessa, niin ei ollut yllätys, että maajoukkuepotkija Glen Kamarasta oli viikolla Hesarissa kaikista isoin kuva aukeamalla, jossa kaikki muut pelaajat, valmentajat ja Palloliiton henkilökunta jäivät kirkkaasti kakkoskastiin.

Ovatko suomalaiset tämän ansainneet? Tahtovatko suomalaiset luovuttaa maansa, kulttuurinsa ja vaihdattaa kansansa? Mitä suomalaisille tässä viimeisen 30 vuoden aikana oikein tapahtui?

Vasarahammer kirjoitti...

Yrjöperskele: " Onneksi tuo hysteria ei ole pahemmin levinnyt jääkiekkoon."

Jossain vaiheessa joku huomaa, että jääkiekko on lajina valkoisen ylivallan kyllästämä. Siitä se lähtee.

Juha Kivelä: "Asiaan liittyen, kun nyt värilliset ovat Suomessa framilla kaikessa, niin ei ollut yllätys, että maajoukkuepotkija Glen Kamarasta oli viikolla Hesarissa kaikista isoin kuva aukeamalla, jossa kaikki muut pelaajat, valmentajat ja Palloliiton henkilökunta jäivät kirkkaasti kakkoskastiin."

Hesari tekee Kamarasta monikulttuurimannekiinin. Suomen maajoukkueessa on jo pitkään ollut ulkomaalaistaustaisia pelaajia mutta vasta Kamara ja Pyry Soiri ovat nousseet hyvien ihmisten toteemeiksi. Kamara on kyllä ihan hyvä keskikenttäpelaaja ja kuuluu taitojensa puolesta maajoukkueeseen. Ei taida kuitenkaan osata kumpaakaan maamme virallista kieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Hopeaa voittaneessa lätkäjoukkueessa oli muistini mukaan vain suomalaisia kuten Suomen maajoukkueessa kuuluukin olla.

Anonyymi kirjoitti...

Aikoinaan tuli seurattua futista telkata ja katsomosta. Nykyisin koko laji on alkanu etomaan, blokistin kertomista syistä. Telkassa ne ylipität analyysit ennen peliä alkaa nukuttaa ja varsinkin tämä huuhkaja-hehkutus. No, kolmesti ne käyvät siellä häviämässä ja sitten me aliupseerit nauramme.
Toivottavasti yleisurheilu, hiihto, kamppailulajit ja jääkiekkokin säilyvät vain urheiluna.

Vasarahammer kirjoitti...

Anon 1: "Hopeaa voittaneessa lätkäjoukkueessa oli muistini mukaan vain suomalaisia kuten Suomen maajoukkueessa kuuluukin olla."

Jääkiekko on kehityksessä jälkijunassa.

Anon 2: "Telkassa ne ylipität analyysit ennen peliä alkaa nukuttaa ja varsinkin tämä huuhkaja-hehkutus."

Olen samaa mieltä siitä, että ottelun ennakkoanalyyseja on venytetty turhan pitkiksi eikä sitä kaikkea paskapuhetta enää jaksa.

Huuhkajahehkutus menee vielä, koska sitä on kestänyt niin vähän aikaa. Olin paikalla stadionilla, kun huuhkaja keskeytti ottelun. Maajoukkueelta puuttui lempinimi ja huuhkaja toi sen tarjottimella.Anonyymi kirjoitti...

Hyi Huuhkajat, koen myötähäpeää nöyristelystänne!

Onneksi voin itse valita. Missä asioin, mitä seuraan, mitä ostan. Olen vaihtanut kauppakeskuksesta toiseen sitä mukaa kun asiakaskunta tummenee ja suomenkieli muuttuu vähemmistöksi. Olen valmis käymään kaupassa kauempanakin, kunhan saan asioida kaltaisteni keskuudessa. Olen valmis muuttamaan pois tältä alueelta, kun en enää kuule kaunista suomenkieltäni, jota vaalin tarkkaan kaikkialla missä asioin ja olen ylpeä siitä, en siis kumarru kielellisestikään omassa maassani. Pieni määrä rehellisiä ulkomaalaisia, jotka sopeutuvat maahamme ja elävät omilla varoillaan ja eivät provosoi meitä (sitähän suurimmaksi osaksi myös on muslimien kaavut, provosointia, meille näyttämistä miten valtaamme maanne ja tuomme oman kivikautisen kulttuurimme sivistyksenne tilalle) pukeutumisellaan.

Tasa-arvo ei korosta ketään, aito tasa-arvo. Yhdenvertaisuus ei kumarra ketään, aito yhdenvertaisuus. Ne ovat ainoastaan välineitä tasata eriarvoisuutta esim. terveiden ja vammaisten välillä. Kumartelu ei ole sellainen väline, se osoittaa vain alistumista. Koiratkin heittäytyvät selälleen alistuen toiselle koiralle osoittaakseen toisen koiran ylivertaisuuden selälleen heittäytyjän edessä.

On vaikea ymmärtää, että suuri osa ihmisistä ei ymmärrä näitä käsitteitaä, vai onko se sittenkin politiikkaa urheilun sisälläkin, kalastellaan pisteitä polvillaan?

Anonyymi kirjoitti...

No orjiahan tässä ollaan, käydään töissä ja elätetään kunniakansalaisia.
Muuten se jonkun kolumnistin huomio on aika hyvä, että mustia miehiä on paljon NBA-koripallosaa, eli siellähän ei siten ole rasismia. Se johtuu siitä, että he ovat hyviä koripalloilijoita, eikä seuroilla ole varaa olla palkkaamatta huippumiehiä, koska muuten tulee noutaja. Sama ilmiö koskee myös muuta työelämää, eli pätevät palkataan, vaikka olisivat violetteja.
Meillä ei kuitenkaan ole värillisistä suurta tunkua millekään korkeamman tietotaidon alalle. Vetäköön siitä jokainen johtopäätöksensä

Vasarahammer kirjoitti...

Anonyymi: "mustia miehiä on paljon NBA-koripallosaa, eli siellähän ei siten ole rasismia."

NBA-koripallossa on yksi ominaisuus. Kun sitä katsoo, alkaa uskoa, että ihmisrotuja on sittenkin olemassa, vaikka meille muuta väitettäisiin.