sunnuntaina, elokuuta 20, 2017

Turun terrori


Ennen kuin kirjoitan Suomen ensimmäisestä terrori-iskusta, palaan takaisin syksyyn 2015. Silloin maahamme saapui enimmäkseen Ruotsin rajan yli Haaparannasta noin 30 000 muslimia. Ehkä joukossa oli jokunen ei-muslimikin, mene ja tiedä. Joukossa oli myös marokkolainen 18-vuotias mieshenkilö, joka viime perjantaina surmasi kaksi ihmistä ja haavoitti kahdeksaa tapauksessa, jota viranomaiset tutkivat terrori-iskuna.

Valehtelijoiden klubi

Heikki Porkka kirjoitti äskettäin virallisen Suomen edustajien totuudenvastaisista lausunnoista maahanmuuttokriisin aikana. Nämä valheet kannattaa itse kunkin käydä läpi ja miettiä, millaisella järjellä tätä maata johdetaan.

Virallinen Suomi ei aluksi tehnyt yhtään mitään, kun maan rajojen yli alkoi tulla Balkanin halki juosseita tunkeutujia. Kun esitettiin epäilyksiä terroristien soluttautumisesta maahantulijoiden joukkoon, virallisen Suomen asiantuntijat kuittasivat sen satuiluna. Seuraavassa on hyvä esimerkki parhaasta asiantuntemuksesta, jota veronmaksajan rahalla saa:

”Esimerkiksi satu Punahilkasta heijastaa hyvin tänä päivänä esiintyvää tarinaa pakolaisten joukossa Eurooppaan soluttautuvista terroristeista. Siinä päähenkilönä on pieni tyttölapsi (jopa kliseisen tyypillinen ”viaton uhri”), jonka kaikin mahdollisin tavoin paha ja iljettävä susi (ei siis ihminen, vaan jihadistinen terroristi) haluaa syödä (räjäyttää ilmaan, ampua, katkaista pään ja raiskata, järjestyksen ja tyylin saa vapaasti kuvitella itselleen sopivaksi). Sadussa susi naamioituu isoäidiksi (pakolaiseksi), jota Punahilkka tulee auttamaan (tässä mielessä Punahilkka heijastelee myös visiota sinisilmäisistä ”vihervasemmistolaisista suvakeista”) ja kysyttyään suurista silmistä ja hampaista (kännyköistä, Niken lenkkareista) joutuu lopulta suden syömäksi (visio Islamista, joka tuhoaa eurooppalaiset arvot ja kulttuurin massiivisen maahanmuuton ja terrorismin myötä).”

Ehkä marokkolainen terroristi oli lukenut tuon kirjoituksen, koska hän valikoi uhreikseen erityisesti naisia. Kännyköitä ja Niken lenkkareita tuntuu turvapaikanhakijoilla olevan ainakin omien havaintojeni perusteella.

Virallisen Suomen valheet eivät loppuneet siihen. Pääministeri Juha Sipilä tarjosi oman Kempeleen kotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön. Tieto levisi Lähi-idän mediaan ja todennäköisesti lisäsi Suomeen pyrkivien määrää.

Tuolloinen sisäministeri Petteri Orpo sanoi, että turvapaikanhakijoiden motiivien epäily on rasismia. Orpo ei sisäministerikaudellaan tehnyt elettäkään tulijavirran pysäyttämiseksi.

Sisäministeriö ja poliisiviranomaiset systemaattisesti vähättelivät turvapaikanhakijoiden aiheuttamia turvallisuusriskejä ja liioittelivat kantasuomalaisten taholta tulevaa väkivallan uhkaa. Viranomaisia jopa käskettiin pimittämään rikoksesta epäillyn tausta turvapaikanhakijana. Ne, jotka katsoivat KRP:n tiedotustilaisuutta Turun terroriteon jälkeen, varmasti huomasivat, että ohjeistus on edelleen voimassa. Poliisi ei myöntänyt eikä kieltänyt, että marokkolainen puukottaja on kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakija.

Tie Turkuun

Terrori-iskua edeltänyt kehitys on näyttänyt, että Turun isku tuskin tuli kenellekään suurena yllätyksenä. Turussa armeijan kuorma-autot sulkivat liikenteeltä pääsyn joulurauhan julistukseen viime jouluna. Sen jälkeen kuorma-autoista ja betoniporsaista on tullut yleinen näky massatapahtumissa Jukolan viestistä lestadiolaisten suviseuroihin. Kun Euroopan rajat vuotavat, rajat siirtyvät valtioiden sisälle.

Osa kehitystä on myös poliitikkojen ja viranomaisten pyrkimys kansalaisten suiden tukkimiseen. Paula Risikon suurin saavutus sisäministerinä on ollut palkata lisää poliiseja seuraamaan kansalaisten keskustelua internetissä.

Kun uusnatsin pahoinpitelemä nuori mies kuoli, järjestettiin suurmielenosoitus nimellä ”Peli poikki”. Tuossa mielenosoituksessa hallituksen ministerit poseerasivat yhdessä äärivasemmiston kanssa Antifan lippujen liehuessa taustalla. Hallitus oli puolensa valinnut. Se oli haittamaahanmuuton puolella Suomen kansalaisten etua vastaan.

Vain puoli tuntia ennen Turun iskua Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon haastattelu julkaistiin Mtv:n sivuilla. Siinä Halla-aho totesi, että jossain kohdassa kosahtaa myös Suomessa. Lisäksi Halla-aho kommentoi vain päivää ennen Turkua tapahtunutta Barcelonan terrori-iskua:

”Valitettavasti tällaiset iskut ovat seurausta vuosikymmeniä jatkuneesta huonosta maahanmuuttopolitiikasta. Tällaisella turvallisuussirkuksella, joka Euroopassa on ollut käynnissä pari vuotta eli lisäämällä betoniporsaita ja sotilaiden ja poliisien läsnäoloa kaduilla, voidaan luoda vähän valheellistakin turvallisuudentunnetta ihmisille, mutta ei estää näitä tekoja.”

Tiivistetysti voi sanoa, että läntisen Euroopan maat ovat epäonnistuneet puuttumisessa juurisyihin eli rajojen vuotamiseen ja turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttöön taloudellisen siirtolaisuuden kanavana. Kielteinenkin turvapaikkapäätös on mahdollistanut jäämisen maahan. Turussa puukottaneen marokkolaisen tapauksessa on esitetty useita aiheellisia kysymyksiä. Onko Marokossa jokin kriisi tai vainoa, joka ajaa ihmisiä pakosalle? Miten on mahdollista, että Marokosta yli vuosi sitten saapunut ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut henkilö edelleen oleskelee Suomessa?

Näihin kysymyksiin on helppo vastata. Marokossa ei ole mitään erityistä kriisiä tai poliittista vainoa, joka poikkeaisi normaalitilasta kyseisellä alueella. Turun terroristi oleskelee Suomessa, koska järjestelmän kyky poistaa kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat maasta on heikko. Tämä taas johtuu puutteellisista resursseista ja valitusprosessista, joka on tukkeutunut turvapaikanhakijoiden suuren määrän takia. Lisäksi turvapaikanhakijoiden siivellä elää lakimiesten joukko, joka saa elantonsa valitusten tehtailusta. Turvapaikanhakijat ovat ihmisryhmä, jonka oikeuksien puolustajista ei ole puutetta.

Turku 18.8.

Kahden ihmisen kuolemaan johtanut terrori-isku oli järkyttävä mutta ei missään mielessä yllättävä. Tosin veronmaksajan rahoittamalla Yleisradiolla meni perjantaina sormi suuhun, kun yhtiön toimittajat yrittivät vältellä terrori-iskusta puhumista. Ilmeisesti viimeiseen asti toivottiin, että kyse olisi jostain muusta, koska mitään spekulointia motiiveista ei edes yritetty esittää.

Samalla, kun kansainväliset uutiskanavat lähettivät suoraa lähetystä Turusta, Ylen ohjelmakaavio pysyi muuttumattomana. Uutislähetyksissä haastateltiin terrorismin vähättelijänä tunnettua Leena Malkkia.

Lauantaina kävi selväksi, että poliisi tutkii tapahtumaa terrori-iskuna. Jos esitutkinta päätyy tähän lopputulokseen, Suomessa on tapahtunut kaikkien aikojen ensimmäinen islamilainen jihad-terrori-isku.

Valtamediassa aloitettiin välittömästi kansan valistustyö, puukotusten uhreja auttaneista maahanmuuttajataustaisista (joista ainakin yksi oli Ruotsista saapunut turisti) tehtiin sankareita. Iskun tekijästä kirjoitettiin human interest -tarinaa, jolla pyrittiin kasvattamaan hänen uhristatusta.

Myös kirkko reagoi arkkipiispa Kari Mäkisen suulla. Mäkisen mielestä terroristi oli yksi meistä. Tämä väite ei ainoastaan ole loukkaus kaikkia suomalaisia kohtaan vaan myös perin juurin valheellinen. Marokkolaisterroristista ei tullut ”yhtä meistä” sillä, että hän käveli Suomen rajan yli ja sanoi taikasanan ”asylum”. Teollaan hän osoitti, että hän ei ole yksi meistä vaan vihaa meitä sen takia, keitä me olemme. En koskaan ole elämäni aikana nähnyt näin harhautunutta kirkonmiestä. Mäkinen tuskin ymmärtää edes hävetä lausuntoaan, vaikka se aiheuttaisi taas piikin kirkosta eronneiden määrässä.

Facebookissa ja MV-lehdessä julkaistiin kuitenkin video, jossa tiivistyy itseni ja monien kaltaisteni tuntemukset Turun tapauksen jälkeen. Kaustislainen Mauri Peltokangas sanoo tällä videolla sen, mitä pitääkin sanoa ilman kiihkoa ja ilman vihaa. Hän osoittaa teosta vastuulliset tahot, eli Petteri Orpon ja Juha Sipilän, joiden kyky, taito ja ymmärrys eivät riitä käsittelemään islamilaisen terrorismin aiheuttamaa uhkaa vaan jotka omilla tekemisillään ja tekemättä jättämisillään ovat heikentäneet suomalaisten turvallisuutta. Mauri Peltokankaan videolla on yli miljoona katselukertaa, vaikka valtamedia on tyystin vaiennut sen olemassaolosta.

Itse kirjoitin syksyllä 2015, kuinka Petteri Orpon epäpätevyys maksaa suomalaisille miljardeja. Myös pääministeri Juha Sipilä on osoittautunut pettymykseksi. Kirjoitin hänenkin kyvyttömyydestään ymmärtää islamilaisen terrorismin luonnetta. Orpo ja Sipilä eivät ole valtiomiessarjaa vaan keskinkertaisuuksia, jotka ovat kyvyttömiä oppimaan edes omista virheistään puhumattakaan toisten tekemistä virheistä.

On selvää, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut on turvallisuusriski. Siksi on vastuutonta päästää tällaista henkilöä tavallisten ihmisten joukkoon. Elokuussa 2015 eritrealainen kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut puukotti satunnaista IKEA:n asiakasta Ruotsin Västeråsissa. Islamilaista motiivia ei ollut vaan mies ilmeisesti halusi varmistaa pääsynsä Ruotsin valtion järjestämään täysihoitoon.

Suomen hallitus ei ole saanut aikaiseksi päätöstä palautuskeskuksista. Niistä puhuttiin, mutta mitään ei tehty. Itse asiassa Suomen hallitus on tehnyt erittäin vähän turvapaikanhakijoista koituvan turvallisuusriskin pienentämiseksi. Sen sijaan riskiä on pyritty mitätöimään puhumalla ja syyttämään riskeistä puhuvia rasisteiksi.

Mainitsen vielä lopuksi presidentti Sauli Niinistön. Hän on huolissaan tahallisesta väärinymmärtämisestä. Presidentti sanoo:

”Halu väärinymmärtää on ollut suurempaa kuin yritys ymmärtää. Tämä olisi nyt hyvä kääntää toisinpäin. ”

Presidentin mukaan kaiken keskustelun avain on yritys ymmärtää toista – vaikka ei olisikaan samaa mieltä.

Minusta me täällä voiman pimeällä puolella ymmärrämme vastapuolta. Sen ymmärryksen perusteella vastapuoli tarvitsee herätyksen todellisuuteen. He ajavat politiikkaa, jonka seurauksena Suomeen tulee jatkossakin Turun marokkolaisen terroristin kaltaisia. He eivät itse katso olevansa pahoja ihmisiä. Käytännössä heidän toimintansa kuitenkin kasvattaa terrorismin riskiä Suomessa.

Toivon myös, että kyvyttömiksi osoittautuneet päättäjät heräisivät hekin todellisuuteen eivätkä keskittyisi vihapuheen metsästykseen. Valitettavasti uskon, että tämä toive on turha.

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Sipilä ja Orpo tietävät mitä he tekevät.He ovat maanpettureita.Tuon joukkomurhan jälkeen on syytä alkaa pikkuhiljaa hyväksymään se tosiasia.Jos kyseiset torakat olisivat vain epäpäteviä ja tyhmiä - he eivät olisi valehdelleet asioista niin sujuvasti,poliittisella ohjauksella luoneet polpoa,de facto kutsuneet tuota loisivaa paskasakkia maahan,järjestelleet iljettäviä pelleteatteriesityksiään arvopohjasta jnejne.Se lista on todella pitkä.Tietoista toimintaa.Maanpettureita jotka ansaitsevat tulla julkisesti teloitetuiksi.

Ibn Matti kirjoitti...

Tämä "ruotsalainen turisti" Hassan Zubeir on alunperin Britanniasta ja ammatiltaan ensihoitaja, mikä selittänee hänen toimintansa tilanteessa. http://www.kentonline.co.uk/dartford/news/kent-man-injured-in-finland-130823/

Zubeirin käsivarteen on muuten tatuoitu kuvio, joka näyttää kopti-kristittyjen ankh-ristiltä: http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2393838

Koptien tatuoinneista:
https://cruxnow.com/faith/2015/06/27/tattoos-arent-just-a-fashion-statement-for-egypts-copts/

Anonyymi kirjoitti...

Lehtitietojen mukaan tekijä on tullut Suomeen vuonna 2016 eli ei siis osana vuoden 2015 vyöryä.

Onko jostain tullut uutta tietoa, että tekijä on tullut jo 2015? Jos ei, niin kirjoituksen alustus on vähän erikoinen, kun tekijän saapumisesta on kyllä kerrottu.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Vasarahammer - just eikä melkein! Tämä me kaikki tiedetään, mutta kuorikerros (puolueet Persuja lukuunottamatta, valtavalhemedia ja YLE,HS,TS ym) estää noita "pyhiä" paskoja arvostelemasta. Odotuksessa on vain, missä ja milloin kosahtaa seuraavan kerran...

Tämän seurauksena minä ainakin olen pääättänyt puolustaa itseäni ja läheisiäni
keinoja kaihtamatta, jos räkämurjaani yrittää päälle!!!

Arkipiiska läskee luikuria sanoessaan, että "tekijä on yksi meistä". EI OLE,EI TAKUUSTI OLE!

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Vasarahammer - just eikä melkein! Tämä me kaikki tiedetään, mutta
kuorikerros (puolueet Persuja lukuunottamatta, valtavalhemedia ja
YLE,HS,TS ym) estää noita "pyhiä" paskoja arvostelemastakaan. Odotuksessa on vain, missä ja milloin kosahtaa seuraavan kerran...

Tämän seurauksena minä ainakin olen pääättänyt puolustaa itseäni ja läheisiäni keinoja kaihtamatta, jos räkämurjaani yrittää päälle!!!

Arkipiiska valehtelee "lohduttaessaan", että "Tekijä on yksi meistä".
EI OLE - EI SAATANA OLE!

Anonyymi kirjoitti...

Mitä voimme tehdä? Enemmistö ei halua näitä kehitysmaalaisia nykyisiä määriä. Enemmistö on vain hiljennetty äärimmäisellä propagandalla, saat rasisti ja natsileiman heti jos vastustat tätä järjetöntä pelleilyä!
Satoja hylsyn saaneita ja muita laittomia pyörii nurkissamme eikä tampiopoliitikot tee mitään.
Aivan käsittämätöntä tunarointia.
Onko ensi vaaleissa jytkyjen jytky ainoa pelastus?

Anonyymi kirjoitti...

Jäljet taitavat johtaa sylttytehtaalle eli EU:hun. Sieltä on tullut käsky avata rajat Suomessakin, kun muu Eurooppa pullistelee tulijoiden paineessa. Ja suomalaiset päättäjät kumartavat EU:n päättäjiä kuten muslimit Allahiaan, eikä mikään uhri sille alttarille ole liian suuri. Suomalaisten henki ja yhteiskunnan turvallisuus ovat kevyttä tavaraa, kun isot pojat ja tytöt toteuttavat Neuvostoliiton ja kommunismin romahduksen jälkeen kesken jäänyttä unelmaansa.

Anonyymi kirjoitti...

Lyhyt oppitunti siitä, miksi pakolaisongelmaa ei haluta ratkaista, vaan sitä halutaan pahentaa. Tätä maailmaa hallitsee suvereenisti Big Money, talouselämän kova ydin keskuspankkien ja suurimpien yritysten johdolla. Tämän organisaation palveluksessa ovat myös eri maiden johtavat poliitikot, lehdistö, EU ja monet kansainväliset organisaatiot kuten YK ja IMF. Tähän vain lyhyt analyysi perään: kenellä on oikeus laskea liikkeelle rahaa, hallitsee maailmaa.
Elinkeinoelämän halu lietsoa hallitsematonta maahanmuuttoa palvelee ainakin kahta tavoitetta.
1) kolmannen maailman väestön siirrosta länsimaihin seuraa lähes välittömästi monien matalapalkkaisten ammattien kohdalla työvoiman ylitarjonta, joka pitää palkat kurissa. Suuryritykset saavat työpanoksensa halvemmalla kuin jos länsimaan ammattiliiton annettaisiin neuvotella yhtenäisen kantaväestön edustajien kanssa työehdoista. Yhä suurempi osa työn taloudellisesta lisäarvosta ohjautuu elinkeinoelämälle.
2) kantaväestön yhtenäisyyden murtaminen. Tuodaan erivärisiä, erilaisia uskontoja, erilaisia tapoja ja erilaisia koulutustasoja yhteen, jotta saadaan työväestö blokkiutettua keskenään riiteleviksi ryhmiksi. Lehdistö tekee kaikkensa erimielisyyksien lietsomiseksi; kantaväestön rasismia ylikorostetaan ja maahanmuuttajien rikoksia vähätellään. Samanlaisia taistelupareja luodaan kiihtyvällä vauhdilla; mies/nainen, valkoinen/musta, homo/hetero, nuori/vanha, maalainen/kaupunkilainen jne. HAJOITA ja HALLITSE, Kun duunarit keskittyvät toistensa kimpussa olemiseen, lisääntyvä taloudellinen eriarvoisuus jää vähälle huomiolle ja ihmisten lompakot voidaan tyhjentää vähin äänin pankkikriisien, inflaation ja sotien kautta. Kuka ne työt tekisi, jos duunarit rikastuisivat?
Maahanmuuton taustalla on lehtien palstoilla positiivisessa hengessä esitettävät "hyväntekijät" ja kokonaan investointipankkien suojissa lymyilevät perijät kuten Rothchildit, Rockefellerit, Bill Gates, Warren Buffett, Jeff Bezos, George Soros... naapurimaassa kyseisen organisaation perusjäsenenä Wallenbergin suku, Suomessa keskeiset toimijat Jorma Ollila, Herlinin perhe, Ehrnrootit ja perinteisten mediayhtiöiden omistajat. Poliitikot syövät näiden kädestä ja poliittisestä elämästä on muodostunut aikojen saatossa "satu demokratiasta", joka edelleen uppoaa 99% kansasta.

Anonyymi kirjoitti...

2015 oli laittomasti saksassa josta suomeen 2016

Becker kirjoitti...

Jos tässä nyt on ylipäätään jotain pelättävää niin se on tämä poliittinen aateli, joka väheksyy omia kansalaisiaan ja nöyristelee Brysselin komissaareja. Tämä porukka pitää saada pois vallankahvasta viimeistään ensi vaaleissa, sillä tilanne saattaa muuten muuttua maassa varsin labiiliksi.

Unknown kirjoitti...

Anonyymi II:n argumentit kapitalismin tarpeesta väestönsiirtoihin on osuva, mutta ei selitä miksi suurin kannatus maahanmuutolle kolmannesta maailmasta tämän päivän länsimaissa tulee vihervasemmistosta. Selitys on yksinkertainen, marxilainen internationalismi. Suomessa vaarallisin marxilaisuuden muoto on tällä hetkellä Vihreät - De Röda. SDP:n kannattajakunta poistuu kovaa vauhtia hautausmaalle ja Vasemmistoliitto on vähän naurettava kommunistien perinneyhdistys. Vihreät ovat bolsevikkien suoria perillisiä stalinistien kautta. He ovat oppineet kommunistien virheistä ja osaavat nyt levittää marxismi-leninismin yksilönvapautta tuhoavaa oppia pehmein keinoin. Kukapa vastustaisi sananvapuden rajoittamista, kun kerrotaan että sillä viha poistuu ja rakkaus astuu tilalle. Tai että omistamisen vapautta rajoittamalla pysäytetään ilmastonmuutos. Marxilaisten vastuullisen vapauden (perhe ja omista lapsista huolehtiminen etusijalla) poistamiseen tähtäävässä agendassa on vain yksi särö: ihmiset, myös "työläiset" eli proletariaatti ovat onnellisia ja hyvinvoivia länsimaissa nykyisellään. Tilanteen muuttamiseen tarvitaan siis sorretuksi joutumisen tunnetta kantaväestöltä (feminismi, seksuaaliset vähemmistöt ja uutena keksintönä "sukupuolivähemmisöt") ja oikeaa proletariaattia eli köyhälistön maahantuontia kolmannesta maailmasta. Tämän porukan tyytymättömyyden ylläpitämiseksi meillä riittää veronmaksajien rahoittamaa yliopistojen "humanistisesti" kouluttamaa sukupuolentutkijaa, maahanmuuttokoordinaattoria, lainopillista neuvojaa puhumattakaan kaikista kolmannen sektorin toimijoista. Jos tilanteeseen ei tule muutosta, elämme kohta Aldous Huxleyn Uljaassa uudessa maailmassa. Vihahetket ("natseja" vastaan), soma (viina ja muut päihteet) ja vapaa seksi meillä jo onkin.

Helena kirjoitti...

Se alennustila mikä poliisin riveissä tiedoitustilaisuudessa esiintyi, oli surullsita seurattaavaa. Jos koskaan niin siitä tuli katsojille selväksi, ettei mtiään tulla, eikä pystytä tekemään, kun joku seuraavkasi laitata Turussa Yliopistonkadulle (kävelykatu)rekkaparkin.

Anonyymi kirjoitti...

Terrorismin alkuperää on selvitettävä jotta sitä vastaan voi toimia. Netistä löytyy infoa riittävästi. Google: " CIA ISIS " Google: "CIA Al Qaeda" Google:"9/11 Mossad"
Google: "CIA Sendero Luminoso".Google: "CIA Boko Haram"

Anonyymi kirjoitti...

Täällä näköjään moni jo ymmärtääkin mistä on kysymys, mutta tässä vielä niitä kuuluisia kommentteja maailman poliitikoilta ja pankkiireilta (hyvät ihmiset, tämä ei ole paljoa sen vaikeampaa kuin laskea 1+1): http://www.theforbiddenknowledge.com/quotes/

Unknown kirjoitti...

samaa mieltä tää mäkinen on hyysärien hyysäri,on koko ajan niitten puolella ja viis välittää suomalaisista,hänet olisi karkotettava huit helvettiin härmästä

Anonyymi kirjoitti...

Mitä voimme muuta tehdä kuin levittää OIKEAA TIETOA lähipiirissämme? Varsinkin vanhuksille pitää puhua rehellisesti ja kertoa miksi ei pidä äänestää kok/kepu/sdp/vihr/rkp.

Jo aiempi niinistön tölväisy katumisesta vei meidän perheen äänet ja ollaan puhuttu, että Huhtasaarta äänestetään kaikki. Koska turvapaikkapolitiikka ja maahanmuutto on Suomen tulevaisuuden kannalta oleellisin asia, niin muissa vaaleissa etsimme ne kaikkein maahanmuuttokriittisimmät ja tarkistamme kaikin tavoin, ettemme äänestä takinkääntäjää tai paskanpuhujaa.