perjantaina, lokakuuta 28, 2016

Uuspuritaanit moraalin vartijoina eli kuinka Gaystapo saapui Suomeen


Kaikki alkoi Lidlin vihjailevasta maitomainoksesta. Kun Lidl lanseerasi kampanjan, jossa Milbona-maito muuttui Pohjolan meijeriksi, sitä mainostettiin lauseella: ”Tunsin olevani oikea maito väärässä tölkissä.”

Sosiaalisessa mediassa päivystävä puolestaloukkaantumiskoneisto otti tästä vihjailevasta mutta sinällään viattomasta lauseesta kiinni ja käynnisti silmittömän vihakampanjan, jota valtamedia tapaa kutsua nimellä ”someraivo”. Todellisuussa näissä ei ole kyse mistään someraivosta vaan muutaman äänekkään puolestaloukkaantujan käynnistämästä teatteriesityksestä.

Lidl joutui taipumaan ja poisti lauseen mainoksistaan. Kauppaketju ei menettänyt mainettaan vaan sai näkyvyyttä varsinkin, kun valtaosa suomalaisista ei pidä Lidlin mainoslausetta mitenkään tavattomana. Ilman puolestaloukkaantujia Lidlin mainos tuskin olisi kiinnostanut ketään.

Voice.fi -sivuston artikkelissa kirjoitettiin ”someraivosta” ja siteerattiin homobloggaaja Eino Nurmistoa, joka selitti kaikille, miten äärimmäisen loukkaava Lidlin mainos oli:

”Nämä mainokset vahvistavat ongelmallisia ja vääriä stereotypioita. Transsukupuolisen sukupuolenkorjausprosessissa ei ole kyse mistään purkista toiseen vaihtamisesta, vaan pitkästä ja raskaasta prosessista.”

Siitäs saitte kaikki te empatiakyvyttömät surkimukset, jotka ette ymmärrä, miten vaikeaa transuna oleminen on. Katsokaa minua, kun minä tunnen empatiaa ja kerron mielipiteeni kaikille, vaikka heitä ei kiinnostaisi kuulla sitä.

Nummisto oli kuullut mainoksesta ”transsukupuolisten blogiseuraajiensa kautta”:

”He olivat pettyneitä, surullisia ja vihaisia siitä, kuinka kerta toisensa jälkeen he joutuvat kohteiksi julmalle pilkalle ja ihmisten ymmärtämättömyydelle.”

Lidlin mainoksessa ei tietysti ollut kyse mistään julmasta pilkasta vaan Nummisto vetää loukkaantumisen pahasti yli, mikä kertoo ulkopuoliselle, että kyse on hänen kohdallaan puhtaasta narsismista. Nummisto tietää, että mikään ei ole herkempää ja arvokkaampaa kuin transsukupuolisen tai muun korkean uhristatuksen vähemmistöryhmän kuviteltu loukkaantuminen eikä mikään nosta omaa moraalista statusta enemmän kuin loukkaajan teilaaminen julkisuudessa.

Luonnollisesti Nummistolla on valmiina neuvo Lidlille:

”Hän myös toivoo, että Lidl noudattaa tulevaisuudessa tarkempaa harkintaa mainonnassaan.”

Eli kavennetaan lisää ilmaisuvapautta, jolloin kaikilla on kiva olla eikä kukaan loukkaannu? Näinhän ei tietysti ole. Kun yhdessä asiassa annetaan periksi puolestaloukkaantujille, pian tulee seuraava ”epäkohta”. Tätä kirjoitettaessa taustalla pyörii Yle Fem -kanavan tv-ohjelmaa, jossa transsukupuoliseksi itsensä tunteva valittelee sukupuoliolettamaa. Uhriutumisen ääni kuului voimakkaana, vaikka kuva ei näykään. Ehkä tulevaisuudessa kuka tahansa saa valita minkä tahansa sukupuolen haluaa.

Tämäkin näytelmä on jo esitetty Yhdysvalloissa, jossa LGBT-aktivistit ovat menestyksellä vaatineet transsukupuoliselle oikeutta itse valita, meneekö hän naisten vai miesten vessaan. Obaman hallinto antoi viime toukokuussa määräyksen, jonka mukaan kaikissa koulupiireissä transsukupuolisella tulisi olla oikeus valita joko miehille tai naisille tarkoitettu WC sukupuoli-identiteettinsä perusteella. Sukupuoli-identiteetti taas on se, jonka kyseinen henkilö tuntee itsellään olevan riippumatta biologisesta sukupuolesta.

Esitys joutui vastatuuleen Pohjois-Carolinan osavaltiossa, jossa säädettiin laki julkisten tilojen turvallisuudesta. Sen oikeus käyttää miesten tai naisten vessaa määräytyy biologisen sukupuolen perusteella. Biologiseksi sukupuoleksi taas katsotaan syntymätodistukseen kirjattu sukupuoli. Kiistan käsittely jatkuu tuomioistumissa todennäköisesti pitkään. Luonnollisesti Pohjois-Carolinan osavaltiosta tuli amerikkalaisessa valtamediassa suvaitsemattomuuden ja LGBT-vastaisuuden symboli.

Kiista oikeudesta käyttää miesten tai naisten vessaa on vielä Suomessa käymättä, mutta se käydään varmasti täälläkin.

Valavuorelle potkut

Vasta perustetun Espoo United -koripalloseuran toimitusjohtajaksi valittu Aleksi Valavuori kertoi Twitterissä oman mielipiteensä puolestaloukkaantujien toiminnasta Lidlin mainoskohun yhteydessä:

”Nyt on taas joku puuterikuorrutettu glitteri-rimppakinttuhintti vetänyt maidot väärään reikään. Enkä tarkoita nenää.”

Puolestaloukkaantujille Valavuoren twiitti tarjosi tyhjän maalin, jonne pallon voi vapaasti potkaista. Valavuoren twiitistä nämä luonnollisesti kysyivät, että edustaako Valavuoren mielipide Espoo Unitedin mielipidettä.

Valavuoren ongelmaksi muodostui se, että hän ryhtyi pyytelemään anteeksi ja selittelemään. Hän ilmeisesti ymmärsi, mikä hänellä on vastassa ja mihin ”someraivo” mahdollisesti johtaa. Tässä vaiheessa oli kuitenkin liian myöhäistä. Valavuoren matelu puolestaloukkaantujien edessä ei auttanut, vaan hänen anteeksipyyntönsä katsottiin ”epäaidoksi”.

Espoo Unitedin omistaja Jussi Salonoja katsoi Valavuoren aiheuttaman negatiivisen julkisuuden liian suureksi ja antoi Valavuorelle tylysti potkut. Puolestaloukkaantujat voittivat taas. Näin tapahtui, vaikka melko suuri osa suomalaisista, luultavasti jopa enemmistö, on asiallisesti samaa mieltä Valavuoren kanssa. Lidlin maitokohu oli tekemällä tehty ja aiemmin mainittu Esko Nummiston loukkaantuminen oli teennäinen ja täysin ylimitoitettu.

Ristiinnaulitsija

Yhtenä Valavuoren ristiinnaulitsijana hääri Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola, jolta löytyy kaksi merkittävää uhristatusta nostavaa ominaisuutta eli hän on tummaihoinen ja homo. Toivola kommentoi Valavuoren lausuntoa Twitterissä:

”Sanat joita käytät sekä niiden sisältämä lataus asettuvat pitkään alistamisen ketjuun. Ei toimi vitsinä.”

Puolestaloukkaantujat voivat ymmärtää huumoria, mutta suhtautuvat äärimmäisen tosikkomaisesti huumoriin, jossa pilkataan vähemmistöjen edustajia. Varsinkin huonon vitsin kertominen on suuri synti.

Toivola ei itse ole ujostellut esitellä omia asioitaan julkisuudessa. Äskettäin hänestä on julkaistu kirja, jossa hän kertoo elämänsä avainkohdista. Hän mm. kertoo koko elämänsä halunneensa oman lapsen. Koska Toivola on homo, hän ei luonnollisesti halunnut naimisiin. Sen sijaan hän etsi lapselleen äidin netistä. Sellainen löytyi ja nyt Toivola hoitaa lastaan viikot ja lapsen äiti viikonloppuisin.

Kirjassaan Toivola kertoo myös ensimmäisestä seksikokemuksestaan. Toivola oli mennyt New Yorkissa puistoon, jossa hän oli harrastanut suojaamatonta anaaliseksiä hänelle ennestään tuntemattoman miehen kanssa.

Olen kerran kuullut radiossa Toivolan puhuvan. Se tapahtui muistaakseni jonkin verran sen jälkeen, kun hänet oli valittu kansanedustajaksi ensimmäiselle kaudelleen. En muista puheen sisällöstä yhtään mitään, koska se oli ympäripyöreää suvaitsevaista lässytystä vailla mitään päätä tai häntää.

Mitä tulee Toivolan tekemisiin, niitä ei poliittisesti korrektissa ilmapiirissä sovi arvostella. Hänen tekemisiään ja erityisesti rohkeutta kertoa kokemuksistaan voi vain pitää kunnioitettavana eikä narsistisena ekshibitionismina, jota ne todellisuudessa edustavat.

Toivolan onneksi hänen satunnainen seksikumppaninsa joko ei ollut HIV-positiivinen tai sitten virus ei muuten vaan sattunut tarttumaan. Joka tapauksessa en tiedä ketään, joka olisi julkisuudessa arvostellut Toivolan käytöstä omalla nimellään. Sellainen henkilö saisi puolestaloukkaantujien vihat niskoilleen ja joutuisi julkisesti häpäistäväksi.

Toivolan, Nummiston ja muiden puolestaloukkaantujien avulla olemme saaneet Suomeen oman Gaystapon. Tämän tehtävänä taas on häpäistä julkisuudessa sellainen henkilö, joka erehtyy joko tahallaan tai huolimattomuuttaan sanomaan jotakin vähemmistöä mahdollisesti loukkaavaa. Gaystapon olemassaolo kertoo, että homojen oikeuksien puolesta toimiva aktivismi on muuttunut suvaitsevaiseksi fasismiksi, joka on todellista ja aiheuttaa konkreettista vahinkoa todellisille ihmisille. Suvaitsevaisuus ei ole mitään vapaamielisyyttä vaan eri mieltä olevien säälimätöntä demonisointia, jonka tavoitteena ei ole keskustelu vaan suiden tukkiminen.

11 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Laiva-ajoilta muistan, että transvestiitit, joita kapakoissa tapasi, ovat poikkeuksellisen huumorintajuista porukkaa. Varmaan transseksuaalitkin ovat. Eli kyseessä mitä todennäköisemmin on puolestaloukkaantujien operaatio taas.

Becker kirjoitti...

Kyllä tämä kulttuurimarksistisen mädätyksen leviäminen vaan jaksaa hämmästyttää.
Toivolakin on kuulema tosiaan kirjoittanut jonkun opuksen itsestään. Mikähän mahtaa olla juoni. Olin lukevinani jostain että "herra" on nykyjään kovin stressaantunut. Yksinhuoltajana on kuulema elo rankkaa. Voiko enään päästä helpommalla kuin olla kansanedustaja ja saada hyvät liksat ja edut. Voi olla vaikka kaksi kuukautta stressivapaalla ja duunikaverit varmaan nyökyttelevät myötätuntoisina. Kyllä heppoisilla eväillä pääsee Suomessa "kansaa" edustamaan.

Tuntuu jotenkin käsittämättömältä, että minäkin aikanaan seurasin suosikkiohjelmaani
"Perhe on pahin," ilman että kukaan alkoi nillittämään rasismista etc. Kyllä on ajat
muuttuneet mielipuolisiksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ammatti- ja tapaloukkaantujat iskivät jälleen onnistuen ja saivat vielä lisää julkisuutta itselleen. Muistuttaisin muuten, että transsukupuolisten liitto Trasek on jäsenenä Potilasliitossa eikä mustatuntuupervoilevassa Setassa. Ja eikös tuo Nurmisto ole ihan tavallinen hintti vaan? En muuten huomannut hänen bloginsa kommenttiosiossa kovin suurta loukkaantumisvyöryä transseksuaalien puolelta.

Anonyymi kirjoitti...

Kaksi tuntemaani opettajaa Jani Toivolan käymästä yläasteesta kertoi, etteivät he havainneet Toivolaa kiusattavan koulussa.

Noista transuista en aivan oikeasti tiedä, onko niillä kahdet vehkeet vai ei vehkeitä ollenkaan. Ovat keksineet itselleen tukun ihmisoikeuksia.

Ibn Matti kirjoitti...

Nyt voi muuten Helsingin Sanomien sivuilla testata kuinka etuoikeutettu olet:

"FEMINISMI ei ole enää vain miesten ja naisten vallan vertailua. 2000-luvun intersektionaalisessa feminismissä sukupuolen rinnalla huomioidaan myös muut mahdolliset syrjintää aiheuttavat tekijät, kuten etninen tausta, seksuaali-identiteetti, luokka ja terveys.
Ja miten nämä seikat vaikuttavat mahdollisuuksiin ja oikeuksiin, joita ihmisellä on?
Lauantaina ilmestyvä kuukausiliite kertoo uudenlaisesta feministisestä ajattelusta. Voit kokeilla alla olevalla testillä, miten etuoikeutettu itse olet.

http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1477624535579?jako=f30b4d3d3f9fabafc248d5a4fbd4514d&ref=og-url

Sametti kirjoitti...

Gaystapo on loistava termi. Otan käyttöön.

Itse sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöön kuuluvana en voi kuin suu auki töllötellä näitä naurettavia kohuja. Miten uskomattoman paska itsetunto pitää ihmisellä olla, että jaksaa lotkauttaa korvansa jollekin tuollaisille? Itse Lidlin mainoksen nähtyäni vain hymähdin sekunniksi ja aloin samantien miettiä muita asioita. Valavuoresta ajattelin, että vähän mauton äijä, mutta respektit rohkeudesta.

Sateenkaariväki ei ole todellakaan syrjityssä ja marginaalissa asemassa. Aivan päinvastoin, heillä on suunnatonta yhteiskunnallista valtaa. Gaystapo osoittaa, että heillä on ylivaltaa .

Voi kiesus minä en jaksa Toivolan ja Nummelan kaltaisia tyyppejä.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.facebook.com/aitoavioliittoaivopierut/photos/a.1240815705949027.1073741827.1240809209283010/1389430527754210/?type=3&theater

Wanha Ämmä kirjoitti...

Tässä on taas tullut ns. myrsky vesilasissa.

Me, joita asia itse omakohtaisesti koskettaa, emme ole lollet lainkaan riemastuneita siitä hulabaloosta, mitä suvaitsevaisto ja tiedostavaisto on vetänyt transsukupuolisuudesta. Me emme tosiasiallisesti halua mitään muuta kuin asiallista hoitoa tähän anomaliaan, joka ei ole kiva eikä jännä juttu kohdalle osuessaan. Nuo puolestaloukkaantujat puolestaan ovat meille enemmän riesaksi kuin miksikään avuksi.

Transsukupuolisuus on oikeastaan sellainen asia, jonka toivoisi osuvan pahimmalle vihamiehelleen. Siinä ei ole kyse kenenkään "oikeudesta valita itse sukupuolensa" vaan oikeudesta saada asianmukaista hoitoa.

Silloin, kun 25 v sitten asia oli itselleni akuutti ja olin vielä pre-op, käytin aina invavessoja jos sellainen oli saatavilla. En todellakaan mennyt niillä värkeillä mitkä silloin oli, naisten puolelle. Tällaisen itsestäänselvyyden ei pitäisi olla liian vaikeaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenköhän toivolan kaltainen idiootti on valittu eduskuntaan?
Ihan asiaa Aleksi kirjoitti,vitun herkkänahkaiset hintit ja puolestaloukkaantujat sais sulkea laitokseen.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kirjoitus.
Missä muuten on päivystävän femakon kommentti?

Vasarahammer kirjoitti...

Wanha ämmä: "Silloin, kun 25 v sitten asia oli itselleni akuutti ja olin vielä pre-op, käytin aina invavessoja jos sellainen oli saatavilla. En todellakaan mennyt niillä värkeillä mitkä silloin oli, naisten puolelle. Tällaisen itsestäänselvyyden ei pitäisi olla liian vaikeaa."

Nyky-yhteiskunta vain on sellainen, että uhriutumalla saa vaatimuksia läpi ja vähintäänkin paljon julkisuutta. Lisäksi suvaitsevainen tiedostavaisto käyttää vähemmistöjä hyväkseen lyödäkseen perinteisten arvojen kannattajia kartulla päähän.

Tuo Yhdysvaltojen vessajuttu oli Obaman hallinnon julkisia kouluja koskeva määräys, joka tietysti perustuu hallinnon progressiiviseen ideologiaan. Tapaus on juuri menossa Korkeimman oikeuden ratkaistavaksi.