tiistaina, maaliskuuta 22, 2016

Bryssel ja muslimien integroituminen


Kirjoituksen kuvituksena oleva kuva on poimittu Kokoomuksen Twitter-viestistä, josta käy hyvin ilmi nykyisen kokoomusjohdon älyllinen ja moraalinen alennustila. Kun islamistiterroristit teurastavat Brysselissä yli 30 ihmistä, Kokoomuksen ministeriryhmä hurskastelee rasismilla. Oikeastaan huonompaa viestintää olisi vaikea kuvitella.

Kun itse kysyin Twitterissä, onko sopivaa juuri nyt hurskastella rasismilla, minut blokattiin Kokoomuksen Twitter-tililtä. En kuitenkaan ollut ainoa, joka piti Kokoomuksen twiittiä mauttomana. Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman kirjoitti Facebook-päivityksessään luottamuspulasta viestintäpäällikkö Pauliina Pulkkista kohtaan:

”Olen aivan varma, että selvä enemmistö kokoomuslaisista pitää tämänpäiväistä puoluetoimistolta tullutta someviestintää erittäin epäonnistuneena. Uskallan väittää, että kyseiset päivitykset kuvastavat enemmän niiden kirjoittajan henkilökohtaista ajatusmaailmaa kuin Kokoomuksen valtavirtaa.”

Rydman ja monet muut kokoomuslaiset ovat pyytäneet puoluetoimistoa poistamaan kyseiset somepostaukset tai ainakin pyytävän anteeksi niiden aiheuttamaa mielipahaa. Tätä kirjoitettaessa twiittejä ei ole vielä poistettu. Kovin suuri ”ullatus” ei ole se, että viestintäpäällikkö Pulkkisen entinen työnantaja on Helsingin Sanomat.

Islamilainen Bryssel

Itse terrori-isku tuskin yllätti ketään. Isku tapahtui päivää sen jälkeen, kun Pariisin terrori-iskujen päätekijäksi epäilty Salah Abdeslam pidätettiin Brysselin muslimigetto Molenbeekista. Abdeslam oli piileskellyt 125 päivää, ennen kuin poliisi onnistui lukuisien epäonnistuneiden ratsioiden jälkeen pidättämään hänet. Sisäänpäin kääntynyt Molenbeek tarjoaa suojaisan turvasataman viranomaisia pakoileville terroristeille.

Islamilainen radikalismi on muhinut Brysselin muslimialueilla jo pitkään. Alkujaan muslimit muuttivat Belgiaan siirtotyöläisinä 1960-luvulla. Kun siirtotyöläisten haaliminen lopetettiin 1974, muslimiväestö on lisääntynyt lähinnä perheiden suuren lapsiluvun ja perheenyhdistämisten kautta, kun enimmäkseen Marokosta ja Turkista peräisin olevat maahanmuuttajat ovat tuoneet vaimoja entisestä kotimaastaan.

Islamilla menee muutenkin hyvin Brysselissä. Kirjan ”Iiris ja puolikuu” kirjoittaja, sosiologi Felice Dassetto ennustaa, että muslimit muodostavat enemmistön kaupungin väestöstä vuoteen 2030 mennessä. Kuten muuallakin islamisoituvassa Euroopassa, Brysselin muslimit ovat nuoria. 35 % marokkolaisista ja turkkilaisista on alle 18-vuotiaita, kun vastaava luku kantaväestön keskuudessa on 18 prosenttia. Ei siis ole ihme, että Muhammed on yleisin poikavauvan nimi kaupungissa.

Muslimien määrän lisääntyminen on luonnollisesti lisäännyt antisemitismiä. Belgialainen nuorisoa tutkinut Mark Elchardus on sanonut:

”Hälyttävintä on, että noin puolet muslimiopiskelijoista ovat juutalaisvastaisia. Vielä pahempaa on se, että juutalaisvastaisuudella ei ole mitään tekemistä alhaisen koulutustason tai syrjäytymisen kanssa, kuten belgialaisten rasistien kohdalla. Antisemitismi on teologian inspiroimaa ja sillä on suora yhteys muslimitaustan kanssa.”

Tämä lausunto toi Elchardusille syytteen syrjinnästä uskonnollisen vakaumuksen perusteella. Tämä ei kuitenkaan estänyt muslimeita harjoittamasta antisemitismiä ja antisiionismia. Sosialistien ehdokkaana Brysselin Schaerbeekin alueella ollut Yves Goldstein joutui turkkilaisten aktivistien maalitauluksi. Häntä syytettiin ”aktiiviseksi siionistiksi” ja ”islamin viholliseksi”. Marokkolaisen ”Tasa-arvopuolueen” postituslistalla kerrottiin äänestäjille, että ääni Goldsteinille on puukonisku palestiinalaisten selkään. ”Tasa-arvopuolue” haluaa poistaa Hamasin Belgian hallituksen terroristijärjestöjen listalta.

Ei saa pelätä eikä vihata

Suomalaisten poliitikkojen lausunnot ovat noudattaneet linjaa, joka on omaksuttu jo aiempien terrori-iskujen yhteydessä. Pääministeri Juha Sipilä lausui marraskuussa tapahtuneiden Pariisin terrori-iskujen jälkeen:

”Pelolle ja suvaitsemattomuudelle ei saa tällaistenkaan iskujen jälkeen antaa tilaa.”

Nyt Sipilä tyytyi vain ilmaisemaan järkytyksensä tapahtumien johdosta:

”Uutiset Brysselin räjähdyksistä järkyttävät. Isku EU:n ytimeen koskettaa meitä kaikkia. Syvä osanottoni uhrien omaisille ja läheisille.”

Sipilän sijasta ulkoministeri Timo Soini sanoi saman kuin Sipilä Pariisin jälkeen:

”Mutta haluan kuitenkin sanoa sen, että vaikka tilanne on kamala, pelon ei saa antaa voittaa, terroristien ei pidä antaa voittaa.”

Itseäni mietityttää, mistä ihmeen pelosta johtavat poliitikot puhuvat. On täysin rationaalista pelätä radikaalia islamia, koska opin kannattajat vihaavat meitä ja elämäntapaamme. Pelolle on aihetta erityisesti siksi, että poliitikot ovat terrori-isku toisensa jälkeen hurskastelleet ja esittäneet yleviä puheita tapahtuneesta mutta eivät ole tehneet uusien terrori-iskujen estämiseksi yhtään mitään.

Lisäksi johtavien poliitikkojen suosima muslimien maahanmuutto lisää terrorismin riskiä, vaikka yhteys muslimien massamaahanmuuton ja terrorismin välisestä yhteydestä kiistetään.

Soinia on joskus luultu EU-kriittiseksi. Sitä hän ei ole ainakaan seuraavan lauseen perusteella:

”Tämä on rajoja ylittävä ongelma ja koko Euroopan ongelma ja on hyvin todennäköistä, että se tulee jatkossa ehkä koskemaan myös muitakin maita. On eurooppalainen haaste kitkeä terrorismi ja vain lisäämällä viranomaisyhteistyötä ja tiedusteluyhteistyötä nämä voidaan voittaa.”

Ensimmäinen ja tärkein tehtävä olisi lopettaa holtiton maahanmuuttopolitiikka, joka tuo maahan runsaasti toimettomia nuoria miehiä islamilaisista maista. Tähän Soinin ja koko SSS-hallituksen kyvyt eivät kuitenkaan ole riittäneet. Tokkopa tahtoakaan on erityisemmin ollut.

EU ja avoimet rajat ovat myös tehneet terrorismin torjunnan vaikeaksi. Jos terrorismia haluttaisiin torjua, suljetut rajat olisivat avoimia parempi vaihtoehto. Kun tieto Brysselin iskuista tuli julkisuuteen, Ranska sulki ensi töikseen Belgian vastaisen rajansa. 

Soinin petos tulee ikään kuin viimeisteltyä seuraavalla lauseella:

”Terroristien tavoite on se, että Eurooppa käpertyisi ja pelko voittaisi ja kontrolli lisääntyisi. Meidän pitää uskoa demokratiaan, ihmisoikeuksiin ja vapauksiin ja ne ovat juuri niitä, joita terroristit haluavat nitistää.”

Terroristit nimenomaan hyötyvät eurooppalaisten viranomaisten lepsuudesta ja EU:n avoimista sisärajoista. Islamilainen terroristi ei kunnioita lainkaan eurooppalaisen kantaväestön ihmisoikeuksia, mutta terroristin omista ihmisoikeuksista on taatusti hyötyä terroristille itselleen.

EU ei pysty valvomaan omia ulkorajojaan eikä kukaan tiedä, miten paljon ihmisiä liikkuu Euroopasta Syyriaan ja takaisin. Ulkorajoja huonommin valvotaan vain sisärajoja. Kun maahantunketujien virta alkoi Haaparannasta Tornioon, Suomen hallitus istui viikkokaudet tekemättä mitään, kun ihmisiä virtasi maahan useita satoja päivässä.

EU:n ulkoasian korkea edustaja Federica Mogherini sanoi kesäkuussa 2015, että poliittinen islam kuuluu Eurooppaan. Jos näin halutaan, sillä on seurauksensa. Tänään Brysselissä räjähtäneet pommit ovat luonnollinen osa Eurooppaa, jos johtavat poliitikot ja virkamiehet hyväksyvät poliittisen islamin osaksi normaalia poliittista toimintaa. Mogherini ei tätä ymmärrä, mutta se ei estänyt häntä kyynelehtimästä Brysselin iskujen jälkeen pitämänsä puheen loppupuoliskolla.

Todellisuudessa islamin integrointi osaksi eurooppalaisia yhteiskuntia epäonnistuu varmuudella. Tämän on sanonut mm. italialainen politiikan tutkija Giovanni Sartori on jo vuosikymmenien ajan sanonut, että islamia ei voi integroida demokraattiseen yhteiskuntaan. Sartori toteaa:

”On ollut onnettomuus uskoa, että valtavan suuri teokraattiseen monoteismiin uskova muslimiväestö voidaan rauhanomaisesti integroida. Tämä monoteismi ei hyväksy, että poliittinen ja uskonnollinen valta erotetaan toisistaan demokraattisessa länsimaisessa yhteiskunnassa. Tämän väärinkäsityksen takia olemme nyt sodassa.”

”Koska viimeisen 20 – 30 vuoden aikana äärimmäiseen muotoonsa herännyt islam, joka on valmis räjäyttämään itsensä apunaan uudet ja entistä vaarallisemmat teknologiat, on islam, joka ei pysty kehittymään. Islam on teokraattinen monoteismi meidän keskiajalta. Jo pitkään Wienin taistelusta alkaen olemme jättäneet nämä kaksi tosiasiaa huomiotta.”

”Länsimainen yhteiskunta perustuu demokratiaan eli kansanvaltaan, islamilainen yhteiskunta puolestaan Allahin valtaan. Jos muslimit noudattavat tätä periaatetta länsimaissa, konflikti on väistämätön.”

Mogherinin kaltaiset näkevät päiväunia poliitisen islamin integroinnista, vaikka historiasta ei löydy esimerkkiä ei-muslimien hallitsemasta valtiosta, jossa teokraattinen islam eläisi rauhanomaista rinnakkaiseloa ei-muslimien kanssa.

9 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Kun Kokoomus blokkaa kaltaisesi henkilön Twitterissä, se kuvastaa suomalaisen poliittisen ilmapiirin tukahtumista. Meillä hurskastellaan sananvapaudella ja suvaitsemattomuudella, kun todellisia ongelmia ei ymmärretä. En väitä että Stubb esikuntineen olisi pahantahtoisia vaan he ovat tyhmiä, sivistymättömiä moukkia. Joskus 1968 jopa suomalaiset sosialistit osoittivat enemmän selkärankaa tuomitessaan Prahan miehityksen, kun taas nykyinen Kokoomus kaivaa naftaliinista Stalinin ja nuolee tämän hanuria.

Kokoomuksen ongelma ei valitettavasti poikkea muiden puolueidemme vastaavasta. Yhdysvalloissa on valtava protestiliike poliittista eliittiä kohtaan, mutta liike näyttää kaatuvan Hillary Clintonin alle. On toki mahdollista, että riittävä määrä valkoisia keskiluokkaisia amerikkalaisia aktivoituu Trumpin (tai Cruzin) taakse, jolloin muutos todella voi käynnistyä. Tällä hetkellä kuitenkin vaikuttaa siltä, että vasta 2020 vaaleissa tuo hyökyaalto murtuu.

Euroopassa aalto on vasta muodostumassa, ja Suomessa se vetäytyi tsunamin lailla ensimmäisen Jytkyn jälkeen piiloon merelle odottamaan seuraavaa rynnistystä. Presidentti Niinistön toiminta mm. Venäjän rajalta tulevien "pakolaisten" osalta antaa ymmärtää, että eliitin sisällä on käynnissä prosessi, joka nostaa valtaan willerydmaneja ja vastaavia. Vaikka he ovatkin tällä hetkellä yhden käden sormilla laskettavissa, heidän painoarvonsa on paljon suurempi. Voin hyvin kuvitella, miten tyhmiltä monet kansanedustajat tuntevat itsensä juuri nyt.

Euroopan islamisaatiota ei uskoakseni enää voi pysäyttää. Suomella on vielä pienen pienet mahdollisuudet selvitä, mutta se edellyttää kansalaispartioita ja aktiivista toimintaa, että muhamettilaiset ymmärtävät oman asemansa suomalaisessa yhteiskunnassa. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että kodeissaan ihmiset toteuttavat omia uskonnollisia vakaumuksiaan ja perinteitään, mutta kun tullaan julkiseen tilaan, täytyy jokaisen muslimin kyetä arvostamaan siniristilippua sen kristillisestä taustasta huolimatta.

Juuri nyt luulen että 50%:n todennäköisyydellä Suomi vielä selviää. Paradokseista suurin on se, että Suomen luotettavin rajanaapuri on diktatorinen Venäjä. Mutta onhan Suomella kokemuksista liittoutumisesta diktatuurien kanssa ennenkin. Tämä nykytilanne muistuttaa 30-lukua Suomen liittoutuessa natsi-Saksan kanssa Venäjää vastaan. Tällä kertaa tosin valinta voisi olla tulevaisuutta ajatellen parempi toteuttaa päinvastoin.

Nykyisen Putin-trollauksen aikakaudella on syytä lopuksi alleviivata, että Suomen liittoutuminen natsi-Saksan kanssa hoidettiin menettämättä itsemääräämisoikeutta Berliinille ja samaa strategiaa pitäisi nyt noudattaa Moskovan suuntaan. Pieni kansa voi vain toivoa selviytyvänsä, mutta suurvallat jatkavat oloaan sotien jälkeenkin. Ja mitäpä muuta tämä nykytilanne on kuin sotaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset Vasaralle hyvästä ja kattavasta postauksesta. Mitä tulee tuohon kokoomuksen avautumiseen asian tiimoilta, niin tuo lössihän laittoi suomalaisten suunpieksännän ja islamilaisten ihmisten räjäyttämisen samalle viivalle, johon tämmönen vähemmän koulutettu voisi todeta, että ettekö te osaa edes hävetä. Mutta eihän kokoomuslainen edes ymmärtäisi kysymystä.

Ekku kirjoitti...

Tätä nykyistä myöntyväisyyspolitiikkaa perustellaan demokratialla ja ihmisoikeuksilla.

Kun asiaa ajattelee vähän pidemmälle, niin tämän seurauksena jyrkän linjan oikeistopuolueiden kannatus luonnollisesti kasvaa. Tämä yhdistettynä alhaiseen äänestysprosenttiin saa aikaan sen, että jossain vaiheessa nämä puolueet joko kielletään suvakkien toimesta ennen kuin ne pääsevät valtaan demokraattisissa vaaleissa tai sitten ne kerkiävät voittaa vaalit ja sitten alkavat poistaa demokraattisia oikeuksia vastustajiltaan.

Tapahtuu kummin päin tahansa, nini mitenkäs sitten käy joka tapauksessa tämän länsimaisen demokratian?

Ollaan diktatuurissa ennen kuin huomataankaan ja sitten se rasistinen vainoaminen alkaa 30-luvun malliin uudelleen. Ainoa ero lienee, että tällä kertaa kohteena eivät ole juutalaiset.

Vasarahammer kirjoitti...

KT: Toimittajille nimimerkkikirjoittajat ovat mitättömiä itikoita, jotka pitää vain nitistää. Hesarin Saska Saarikoski kehotti Twitterissä olemaan keskustelematta nimimerkkien kanssa.

Stubb tiimeineen edustaa toki sivistymättömyyttä, historiattomuutta ja pinnallista postmoderniutta, jossa fiilis on tärkeintä. Stubb on autokauppias.

Ykä: Kokoomuksen Twitter-viestin sanoma oli juuri tuo. Rasismin vastustaminen on vähintään yhtä tärkeää kuin terrorismin torjunta paitsi, että se on vielä tärkeämpää.

Ekku: Jyrkän linjan oikeistopuolueiden kannatus lisääntyy siinä vaiheessa, kun vähemmän jyrkemmät on onnistuttu korruptoimaan osaksi järjestelmää, kuten Perussuomalaisille on käymässä.

"Ollaan diktatuurissa ennen kuin huomataankaan ja sitten se rasistinen vainoaminen alkaa 30-luvun malliin uudelleen."

Juutalaisten vaino on jo käynnissä mutta siitä vastaavat pääasiassa muslimit. Siksi juutalaisten muutto Israeliin on kasvussa esim. Ranskassa.

Siinä vaiheessa, kun Magneettimedia-väki pääsee juutalaisvainon makuun, juutalaisia ei luultavasti enää ole Euroopassa tai heitä on vain kourallinen.

Muslimit ovat vähemmistönä erilainen kuin juutalaiset, koska muslimit eivät keskimäärin menesty kovin hyvin länsimaisessa yhteiskunnassa vaan jäävät turvaverkkojen varaan. Näytöt muslimivainon kasvusta terrori-iskujen jälkeen ovat toistaiseksi vähäisiä. Eiköhän nytkin nähdä jokunen sian pää moskeijan portailla.

Jonkinlainen valtaeliitin vaihdos voi toki tapahtua, koska nykyinen eliitti ei tule tekemään yhtään mitään islamilaisen radikalismin torjumiseksi vaan keskittyy "viranomaisyhteistyöhön" ja etsii EU-tason ratkaisuja. EU-tasolla poliittinen islam on hyväksytty tai ainakin se osa islamista, joka ei itse käytä väkivaltaa, vaikka jakaa väkivaltaisten jihadistien tavoitteet.

Kumitonttu kirjoitti...

Tässä on vuosien ajan nähty erilaisia vasemmiston boikotti-kampanjoita, joista toki Israel on kerännyt merkittävän määrän yliopistoja myöten. Kun Orkla (FunLight, Abba, Felix) teki mainoksen, jossa tummahipiäinen tyttö kertoo olevansa suomalainen, niin Suski Kaukinen protestoi Twitterissä johon Orkla vastasi "Ei haittaa meitä". Normaalissa tilanteessa moinen ylimielisyys asiakkaan protestista olisi kierretty jotain muuta kautta, mutta nyt Talouselämä-lehti ylistää Orklan suoraselkäisyyttä.

Fascismin selvimpiä tunnusmerkkejä on se, että suuryritykset alkavat politikoida osana omaa lobbaamistaan. Ilmastohumpan kaikki jo tässä vaiheessa tunnistavatkin, mutta nyt alkaa sitten uusi vastaava "suvaitsevaisuudella". Kuten totesin Talouselämän Twiitissä, on surullista, että näyttelemällä tyhmää saa suvaitsevan leiman.

Anonyymi kirjoitti...

Kun nyt näitä Kokoomuksen kunnostautumisia kerätään, niin minä muistan elävästi Pertti Salolaisen antisemitistiset kommentit aamutelevisiosta (ja kuinka mm. YLE puolusti häntä). Salolainen vain toisteli vanhoja teesejä siitä kuinka juutalaiset hallitsevat mediaa ja siksi USA:n poliitikot ja kansa ovat Israel myönteisiä. Tuolloin päätin että Kokoomus ei saa minulta ääntä ennen luin Salolainen on joko potkittu puolueesta tai hän on vainaa ja puolueen pomot käyvät kusemassa hänen haudalleen. Eli toisin sanoen ei koskaan.

Vasarahammer kirjoitti...

KT: " on surullista, että näyttelemällä tyhmää saa suvaitsevan leiman."

Kommunismissa piti toistaa iskulauseita, joihin ei välttämättä itse uskonut. Jotkut tekivät tätä mielellään omaa uraansa edistääkseen. Toisille virallisen valheen ylistäminen oli vaikeampaa. Stalinin aikana liian ponneton ylistys tai liian lyhyet aplodit saattoivat johtaa leirituomioon.

Ano: " Tuolloin päätin että Kokoomus ei saa minulta ääntä ennen luin Salolainen on joko potkittu puolueesta tai hän on vainaa ja puolueen pomot käyvät kusemassa hänen haudalleen. Eli toisin sanoen ei koskaan."

Salolainen on ryhdikäs mies Stubbiin ja Orpoon verrattuna. Eli vielä huonompaan suuntaan on menty.

Anonyymi kirjoitti...

Yhtäkään pakolaista ei olisi tarvinnut päästää maahamme Ruotsista.
Nyt meillä on miljardin-pari maksava hyysäys päällä. Lisänä raiskaukset ym rikollisuus.
Avoimien rajojen politiikka on järkyttävää hölmöilyä, terroristit, murtokoplat, taskuvarkaat, huumediilerit, kerjäläiset, raiskaajat, salakuljettajat, huorat, pedofiilit ym paskasakki liikkuu vapaasti maasta toiseen. Suomi ei ole enää aikoihin ollut itsenäinen maa joka saisi päättää itse omista asioistaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tosiasiassa pelko on voittanut. Meidän ministerimme ovat oikeasti kusi sukassa.
Toimivat kansan etua vastaan koska pelkäävät että palkintovirkaa ei tulekaan EU:n eliitiltä. Terroristejahan he vasta pelkäävätkin koska tuomitsevat terroristien iskut mutta aina muistavat toitottaa ettei oikealla Islamilla ole mitään tekemistä iskujen kanssa.
Ihmeellistä kun terroristit nimenomaan Koraanista toimintatapansa ottavat.
Stubbi ja kumppanit ovat alistuneet Islamisaatiolle, eivät sitä vastusta koska pelkäävät julkisuuden henkilöinä saavansa päälleen fatvan eli tappotuomion.